מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוראורנית26/10/2010
בני בן 3 ובגלל שבגיל 2 שמע בחנות בלון הליום מתפוצץ הוא החל לפחד מבלונים.,כאשר הוא רואה בלון הוא היה בוכה ורוצה ללכת ,כעת הוא אומר לילד עם הבלון לך הביתה. חשבתי שזה יעבור ונפחנו בלונים העפנו שחקנו אבל זה לא עבר. מה עליי לעשות כדי שיתגבר על הפחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור - תגובה
פנינה ליבר26/10/2010הרבה מאוד ילדים מפחדים מבלון שמתפוצץ או כל חפץ שגורם רעש פתאומי ללא הכנה מוקדמת. על מנת למגר את הפחד צריך להתקרב אט אט לבלון, לאפשר לילד להכיר את הבלון דרך ספר או משחק. יחד עם זה מאחר ובלון איננו חפץ שחשוב מאוד שהילד יסתגל אליו, זה אינו חפץ שבלעדיו יפגע תפקודו של הילד או של המשפחה אזי נתן להתיחס לתהליך בהדרגה וללא לחץ.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 משתין בלילותמיה26/10/2010
הילד שלי גמול כבר שנה וחצי, הגמילה הייתה מהירה, בתחילת הקיץ התחלנו בגמילה בלילה, היו כמה לילות שלא הרטיב אך מאז כל לילה הוא מרטיב את המיטה, לרוב זה קורה בבוקר, אני יכולה להיכנס ב7 בבוקר ולראות שהוא יבש ולאחר 10 דקות כבר רטוב
האם מותר להעיר אותו במהלך השינה ולבקש שיעשה פיפי?
אנחנו מדברים איתו איתו כמעט כל יום לפני השינה ומבקשים שאם הוא צריך פיפי שיבקש ויקרא לנו וגם כשהוא מתעורר יבש אנחנו שמחים ומצ'פרים אותו בכל מיני הפתעות
מה לעשות כדי שזה יפסיק, לאחרונה גם השתן מרובה, המיטה ממש ספוגה
תודה
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 משתין בלילות - תגובה
ליליה טאוויל טפלר01/11/2010לפעמים יש ילדים שישנים עמוק ואינם בשלים כמו האחרים לשלוט בשלפוחית. את יכולה לנסות לקחת אותו בלילה אך זה לא מבטיח שיקח אחריות ושתהייה לו בשלות בהמשך הלילה. לפעמים זה מועיל, בעיקר להורים, כי זה מפחית כביסות....אך אין לצפות שזה תמיד יעבוד. מכיוון שאת רואה אותו יבש בשבע , את יכולה להעיר אותו, ולקחת אותו לשרותים, ולהתארגן ליציאה לגן. במידה ויבש שבחי אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם ילדים אחה"צ ?חלי26/10/2010
יש לי ילדה בת שנתיים שהיא חוזרת מהגן בארבע אחה"צ ומשום מה אני מתקשה להעסיק אותה. אם היא בבית היא רק עושה בלאגן ואוכלת בלי הפסקה ולצאת כבר אין לי כח אחרי יום עבודה.
סקר קצרצר - מה אתם עושים עם הילדים הקטנים אחרי שאוספים אותם מהגן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים עם ילדים אחה"צ ? - תגובה
ליליה טאוויל טפלר01/11/2010מכיוון שגילה צעיר יתכן שהיא זקוקה לעיתים לפעילות מובנית, תציעי לה פעילות, כגון לצייר יחד, ואחרי חצי שעה, תאספו ותציעי משחק בכלי אוכל, ושוב תאספו ותציעי בצק וכד'. אפשר להקריא סיפור , ואפשר לצפות בקלטת- כשאת זקוקה למנוחה. אפשר גם למלא אמבט במעט מים- כך שאין סכנה אם יושבת לבד, ולתת צעצועים כגון כוסות וקצף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן לקנות חבילה לתינוק- לקח שנלמד!אסף25/10/2010
אני ואישתי הגענו לחנות בפתח תקווה, קיבלו את פנינו לפחות 4 מוכרים כאשר אחד מהם שלבסוף הוא זה שעשה איתנו את העיסקה קוראים דקל שבמקרה הוא גם בעל החנות "תינוקות זה אנחנו".
סידר לנו חבילה מרשימה בעלות של 10000 ש"ח , החבילה כללה עגלה, בעלות של 4500 ש"ח, ושאר הדברים הוא בחבילת הפרימיום שעלותה 4500 ש"ח, בחבילה אפשר היה למצוא את כל הדברים הקטנים שתינוק צריך שבדיעבד העלות של כל הדברים הללו לא מגיע ליותר מ- 1300 ש"ח כולל המיזרון הכי יקר!!!! ועלות השידה והמיטה עולים רק 2300 ש"ח, רק לציין שאת המיטה והשידה הזמנו מרהיטי טל שלפי דקל מנהל החנות זו הרשת הטובה ביותר והם היחידים שיש להם תו תקן וכו'..
לאחר כ- חודש וחצי בשעה טובה נולד לנו ילדינו הבכור! כמו כל אבא נירגש נסעתי מיד ביום הלידה אל החנות "תינוקות זה אנחנו" לאסוף את הדברים שהזמנו, הגעתי לחנות ואז נודע לי שהכל נמצא בחנות מלבד המיטה והשידה שעדיין לא הגיעו. עיכוב של חמישה ימים... אבל חודש וחצי!!!!!?
לא נורא אמרתי לעצמי גם ככה אני לא צריך את המיטה עכשיו וניסתדר כמה ימים בלי שידת ההחתלה... בנוסף הבטיח דקל וחבריו לחנות שידאגו שנקבל את זה מיד ביום ראשון!!!!
כאשר הגעתי לבית החולים להוציא את הילד גיליתי שהסל קל שקיבלתי אינו תואם את מה שהזמנתי ויותר מזה הוא לא מתאים לעגלה...
מיד הקפצתי את הורי ושלחתי אותם לחנות בכדי להחליף את הסל קל שקיבלתי, חזרנו הביתה, מאושרים ועייפים, יום למחרת החלטנו לרחוץ את הרך שנולד התחתי במלאכת ההרכבת האמבטיה, (חשוב לציין שאני נמנה בין האנשים שיש להם ידים טובות ויודעים להרכיב ולבנות דברים, אפילו כאלו מאיקיאה J.... ) למרבה הפלא הברזלים של האמבטיה היו מכופפים ולא היה ניתן להרכיב את האמבטיה, מיד נסעתי לחנות "תינוקות זה אנחנו" בכדי להחליף את המוצר הפגום, לאחר דין ודברים כאשר אחד מהעובדים התווכח איתי שכך זה צריך להיות ועד שלא ניסה בעצמו וגילה שלמרבה הפלא זה באמת לא תקין הסכים לתת לי מעמד חדש,כמובן שזו רק ההתחלה, לאחר כ- 10 ימים מיום הלידה הגיע השידה והמיטה עם מרכיב שהחנות שלחה לנו, כמובן ששילמנו על התענוג עוד 250 ש"ח, הוא מרכיב את השידה ואת המיטה והשידה אינה עומדת היא עקומה לגמרי... כן כן "רהיטי טל" בעלי תו התקן, פשוט לחתל את התינוק באלכסון... תשובת המרכיב הייתה פשוט תצמידו את זה לקיר ככה זה אמור להיות!! בנוסף הזמנתי ידיות מקריסטל לשידת ההחתלה, משום מה הידיות הגיעו ללא ברגים וללא מסמרים, התקשרתי במהרה לדקל הבעלים של "תינוקות זה אנחנו" והתשובה הייתה כזו: לגבי השידה זה לא באחריותי אני אפתח לך קריאת שירות ברהיטי טל ותוך 14 יום יגיע מישהו לבדוק... לגבי הידיות פשוט תקפוץ לטמבור או הום סנטר ותרכוש ברגים! מדוע אני צריך ללכת להום סנטר ומדוע אני זה שצריך לחכות עוד 14 יום למוצר שלא קיבלתי תקין? מילא אם השידה הייתה מתקלקלת או משהו כזה אבל מלכתחילה היא פגומה אז עוד 14 יום?????!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוב לדעת - אנחנו בטוח לא נקנה שם!!!
שלי25/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשת ידועה ברשלנותה. היזהרו...
אמאל'ה26/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה בזמן שנת הלילהאפרת25/10/2010
בתי בת שנה, אוכלת רוב היום אוכל מוצק ולפני השינה אוכלת סימילק 180cc. הבעיה היא שבלילה היא מתעוררת פעמיים כדי לאכול - בדרך כלל בסביבות 12:00-1:00 ואח"כ בערך ב-5:00-6:00 אבל השעות לא קבועות. היא מתעקשת לאכול ופשוט לא נרגעת עד שנותנים לה בקבוק. אנחנו מאוד מעוניינים להיפטר לפחות מהאכילה הלילית השניה. ניסינו לדלל, אבל גם זה לא עוזר. האם לתת לה לבכות זה הפיתרון? כי היא יכולה לבכות שעה שלמה בהיסטריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה בזמן שנת הלילה - תגובה
ליליה טאוויל טפלר25/10/2010בשלב ראשון כדאי לתת לה לפחות בקבוק נוסף במהלך היום - יתכן שיש לה צורך תזונתי שאינו מסופק ביום ולכן משלימה בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת ציפורנייםמיטל24/10/2010
יש לי תאומות בנות שנתיים וחצי. בתקופה האחרונה אחת מהן החלה לאכול את לאכול ציפורניים בידיים בשיא האטרף .... ולפעמים היא יושבת ואוכלת גם ברגליים.
אי אפשר להפסיק אותה..........
מה זה אומר?? איך ניתן לעצור את התופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי........
מיטל27/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילת ציפורניים - תגובה
פנינה ליבר27/10/2010בעקרון אפשרי לנסות למנוע ממנה "לאכול צפוריניים" על ידי מריחה של חומר כמו " מארה" חומר מריר שימנע ממנה את הרצון לקסוס ציפורניים. יחד אם זה לפני הכל חשוב לבדוק מה קרה לאחרונה שהיא מתנהגת כך, האם ישנם גורמי לחץ שגורמים לה התנהגות זו. ועל זה קשה מאוד לענות ולבדוק בשלט רחוק.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ו-10 חודשיםשירה24/10/2010
בני בן שנה ו10 חודשים.
אני מגדלת אותו לבד בהיותי חד הורית ויש עוד מתבגר בבית בן 12 שהקטן מאוד אוהב אותו והם מסתדרים.
בשבוע האחרון אני רואה התנהגות מוזרה, הקטן צובט אותנו עד כאב ממש עד שאנו צועקים.
כמו כן בכי שלו יכול להימשך שעה שלמה ברציפות תוך שהוא כבר מקיא מרוב בכי ומאמץ ואחרי שעתיים נרדם גמור שהוא נאנח באפיסת כוחות.
אין משהו חדש שקרה בבית. הוא איתי כל היום הוא ללא מסגרת, וחצי מהזמן על הידיים, הוא לא אוהב זרים, ובמיוחד מגלה פחדים מהמין הזכרי, הגרוש שבא לבקר את הגדול וקולו מאוד עמוק ומחוספס, מאוד מרתיע את הילד אני לא נותנת לו כמעט לגעת בו.
באופן כללי הקטן חי באוירה טובה של שמחה צחוק מוסיקה ומשפחה של הוריי שקרובים אלינו ומתראים. אינני מבינה מה פשר ההתנהגות, הוא תולש לי את השיער עד שאני צועקת מכאב, או ששורט את פניי בתנועות של גירוד ציפורניו על פניי. האם זו תחילתו של גיל שנתיים הנורא? מה הוא רוצה לומר בזה? נסיון של שליטה אולי?
ממש נואשת, אין לי אפשרות לממן לו פסיכולוג, אשמח להדרכתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ו-10 חודשים - תגובה
ליליה טאוויל טפלר24/10/2010מרים, נראה לי כי התנהגויות אלו מגלות לנו את התלות שיש לבנך בך מצד אחד, שכן חושש מזרים, ןמבלה זמן ממושך על ידייך- שלא בהתאם לגילו, ומאידך יש לו צורך לגדול מהתלות הזו ולפתח נפרדות, ולכן התגובות האגרסיביות כלפייך. כל אלו השערות, ויתכן ותוכלי למצוא ייעוץ במחיר מסובסד במרפאות לגיל הרך - כיתבי לי היכן אתם גרים ואראה אם אוכל לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליליה- בהמשך...
שירה25/10/2010לתשובתך, שאני מודה לך מאוד עליה, אני גרה בעפולה, צפונה ולא ממש שמעתי על עזרה כאן במחיר מסובסד, אבל תמיד אפשר לקוות...
תודה לך, אם את מכירה אשמח לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליליה- בהמשך... - תגובה
ליליה טאוויל טפלר25/10/2010אני לא מכירה, אך אנסה לברר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בלילות לבניםנ.ל24/10/2010
הבת שלי בת שנתיים ושמונה. אנחנו מרדימים אותה כל יום בטקס קבוע בין השעות 20:30-21:30 שכולל ארוחת ערב, אמבטיה, משחק עם אבא קצת, צחצוח שיניים, ואז שירי ערש ולישון.
במשך למעלה 6-8 חודשים האחרונים ואפילו יותר מזה, היא הייתה קוראת לנו אחרי הטקס הזה כמה וכמה פעמים אחרי סגירת האור בעיקר בשביל תשומת הלב - למלא בקבוק מים שכבר מלא, להחליף מוצץ, להוסיף בובה ועוד.
וכך גם בלילה - מתעוררת כמה פעמים וכל פעם בגלל הסיבות האלה. (הסיבה הכי "אמיתית" היא להחליף חיתול, כי זה אומר שהיא נגמלת בלילה והפיפי בחיתול מתחיל להפריע לה).
בכל מקרה, זה מאוד עצבן, במיוחד כשאני בהריון ולא יודעת מה אעשה עם שני ילדים מתעוררים. ניסיתי כמה דרכים - לבוא אליה בטוב, לספק לה מה שהיא צריכה מהר ולחזור לישון כל פעם שהיא קוראת, או לבוא אליה בכעס ועצבים בכל פעם שהיא קוראת, אבל כלום לא עזר, כי גם תשומת לב שלילית היא תשומת לב.
בכל מקרה, החלטתי לשים לזה קץ - ובלילה האחרון סיפקתי לה את כל צרכיה כשהאור עוד דולק (בקבוק שתיה, גרביים, בובות כרצונה, חיתול כדי שתחליף אם יש לה פיפי, ואף תליתי מתקן מיוחד למוצצים כדי שתמיד יהיו לה ולא תקרא לי אם נפל), עד כדי כך שהיא אמרה לי שהיא לא צריכה כלום. אז אמרתי לה שאני מנתקת את האינטרקום ולא אשמע אותה ושנתראה בבוקר. בעלי אומר שאני מגזימה, ושהוא הלך אליה ביום חמישי (כשאני הרגשתי לא טוב בגלל ההריון) ודיבר אליה יפה והבטיח לה פרס שוקולד אם תתנהג יפה, והיא אכן קמה רק פעם אחת בגלל מוצץ. ניסיתי את זה בלילה אחרי וקמתי 4 פעמים על שטויות. וגם אני לא כל כך סגורה על פרס של ממתק.
בקיצור, הלילה אחרי כיבוי האור, היא קראה לי ובכתה איזה חצי שעה, כי מסתבר שהיא החליפה חיתול לעצמה סתם (היא יודעת) והוא לא נסגר. היא קראה לי כי היה לה פיפי שרצתה לעשות בתוך החיתול ולא באתי, למרות ששמעתי אותה. קרה, מה שנקרא, "זאב זאב". אז נכון שלמדתי להבא לא לשים לה חיתול כאופציה, כדי שלא תשחק איתו, ואכן ראיתי שהיא לא נגעה במים והיא יבשה (אני שמתי לה חיתול באמצע הלילה), אבל אני שואלת אם אני עושה בסדר, כי המצפון, המצפון.
מצד שני, באמת שניסיתי כל דרך - טובה, רעה, וזה לא עובד. אגב, היא ישנה הלילה לילה שלם.
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בלילות לבנים - תגובה
ליליה טאוויל טפלר25/10/2010נשמע שאת בכיוון הנכון של הצבת גבולות בלילה, ללא הטחת כעס. הריון ולידה לפעמים מסייעים לנו להציב אתגרים התפתחותיים נכונים לילדים הבוגרים , ולגמול מהרגלי תלות מיותרים . חשוב להגיד לה, שמילאת את כל צרכיה, שאתם ההורים שומרים עליה, ושהגיע העת להפרד למהלך הלילה. חשוב שבעלך ישתף פעולה ללא פחד, ילדתך ודאי בוטחת בכם שתמיד תהיו לצידה בעת הצורך, ובטחון זה יסייע לה לעמוד בסרובכם להגיע אליה שלא לצורך, אין לחשוש , זה לא יפגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך נדע מתי היא באמת רצינית
נ.ל26/10/2010ויש בעיה אמיתית שדורשת כניסה שלנו לחדר? מה נחשבת בעיה אמיתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך נדע מתי היא באמת רצינית - תגובה
ליליה טאוויל טפלר28/10/2010שיקול דעת, זיהוי על פי צורת הבכי או התחינה,
במידה וטעיתם ולא ניגשתם- מה מידת הנזק שיכול לקרות?
מה מפחיד אתכם שיקרה אם לא תיגשו?
את גם יכולה בפשטות לספר לה את הסיפור של "זאב, זאב"- אולי היא תצליח לקלוט משהו מהמסר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהב מגעשאלה22/10/2010
יש לי שאלה
הבת שלי בת שנה וקצת. היא לא אוהבת שנוגעים בה.
עכשיו היא נכנסה לגן, הקליטה לא קלה לה והיא ממש לא מסכימה שהגננות יתקרבו אליה, גם עם אנשים אחרים, נגיד חברים שלנו, היא לא ממש אוהבת את המגע.
אני יציין שהיא ילדה ממש עצמאית, אוהבת לעשות דברים רבים לבד ולא שלוקחים או שמים אותה, היא קיבלה המון חום ומגע מאיתנו כמובן מהרגע שנולדה, מקבלת הרבה חיזוקים חיוביים, וכן אוהבת מגע שלנו, סבא וסבתא.
איך אני יכולה לגרום לה להיות עם יותר ביטחון ? להסכים למגע של אחרים ולסמוך אליהם יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתגובה
שאלה26/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אוהב מגע - תגובה
פנינה ליבר27/10/2010מתוך שאלתך נראה שהרגישות למגע היא של בני אנוש, האם זה כך? בכל אופן לילדים שונים רגישות שונה למגע. ישנם ילדים הרגישים למגע של חומרים שונים כמו,חול, הסימון שיש על חולצות מאחור , סוג מסוים של בדים, וכו, כדאי לשים לב אם יש רגישות שכזו בנוסף למה שתארת . אם כן אפשרי באמצעות גרויים נעימים להרחיב את אפרטואר החומרים שאליהם תחשפו את הילדה. יתכן שתשובתי לא תספק אותך כי את בכלל מכוונת לאינטראקציה בין אישית, שקשורה לשינוי ולכניסה החדשה למסגרת. במקרה זה צריך לגייס את הסבלנות ולאפשר לילדה קשר בין אישי איטי ועל פי דרכה. ניתן להפרד ממנה בהדרגה, לתת אותה כל בוקר למטפלת קבועה, עד כמה שניתן וליצור בסיס ביטחון חדש, בנוסף לאמא, אבא, והסבים. ומבסיס ביטחון זה היא תתחיל לחקור את סביבתה וסביבת הדמויות החדשות
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא של הפעוט שאינו אוהב מגע
דפנה27/10/2010שלום לך,
אני קלינאית תקשורת במקצועי, אבל מתעניינת מאוד בנושא של "רגישויות" בגלל ששניים מילדיי היו כאלה..
ייתכן ולבנך יש רגישות יתר תחושתית.
כפי שפנינה ענתה לך, אם יש רגישות, זה לרוב מתבטא בעוד צורות: ויזואלית, אודיטורית וכו'. למשל: ילך על קצות האצבעות כשצריך לדרוך על חול או על דשא, ויגיב בחשדנות לדברים לא מוכרים (לא רק לדמויות אנושיות)
במידה ואכן יש לו רגישות גבוהה, זה לרוב גורר קושי בהסתגלות לשינויים - ולא רק לגן חדש ולגננות חדשות, אלא גם לאוכל חדש (יעדיף דברים שכבר התנסה בהם).
אני מקווה שלאט לאט תחושי בשינוי.
בהצלחה!!
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת חפציםרוני20/10/2010
שלום לך בני בן 3.3 ילד רגוע ומקסים לכל הדעות .גם בבית גם בגן . היום נודע לי שהבוקר בגן כאשר אחד החברים שלו לא יכל לשבת לידו נתקף בני בבכי והחל לזרוק כסאות בגן. הגננת נסתה להרגיעו אולם לא הצליחה ואמרה לו לבסוף זו זכותך לבכות ורק לאחר כ 5 דקות הוא נרגע.
האם זו התנהגות "מקובלת" אצל ילד בגיל זה? הסברתי לו שאם הוא כועס ועצוב זה בסדר ואפשר לבכות ואפילו לצעוק אבל לא להשליך חפצים.אלא להחזיק את הידיים קרוב לגוף מאוגרפות.(האם נהגתי נכון?) האם הגננת נהגה נכון? לעולם לא חווה תקף זעם גם כשהיה בן שנתיים .
אציין שהיו לאחרונה כ 3-4 מקרים בהם הילד זרק בבית משחק ואמרתי לו אם אתה זורק אז אני אזרוק זאת לפח והוא הפסיק.(אם אני אומרת לו אסור ל זרוק הו א יעשה דווקא אז אני מסבירה שאם זורקים סימן שאתה לא צריך זאת וזה ילך לפח) מנסה להרגיע וכאשר הוא נרגע אני מחבקת אותו ומנשקת.לא עוזבת אותו לבד לעולם.-מרחיקה לצד לדקה שתיים כאשר הוא ממשיך בשלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת חפצים למה לא נעניתי?
רוני21/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקת חפצים - תגובה
ליליה טאוויל טפלר24/10/2010רונית שלום, ההתנהגות המתוארת של זריקת כיסאות לא נשמעת לי נורמטיבית, אך אין למהר ולשפוט כל עוד היא חד- פעמית והילד קיבל מסר ברור . אולי הוא חיקה ילד אחר. בכל אופן יש עליה כנראה בתיסכול הפנימי שלו, וסף התיסכול יורד, ויש יותר תגובות זועמות כלפי הסביבה ולכך חשוב לתת את הדעת. בדקי האם את יכולה לשער על רקע מה עולה התיסכול. תגובת הגננת ותגובתך נראות לי תואמות. חשוב לתת לגיטימציה לרגש, כך שמותר לכעוס ולבכות, אך צריך להעביר מסר ברור שאין לבטא רגשות אלו בהתנהגות שפוגעת ומפריעה לסביבה. גם כשזורק חפצים, עצרי לבדוק מה קדם למעשה והתייחסי לתיסכול שהתעורר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה ו 5 מצב מביךגלי19/10/2010
בתי בת שנה ו 5 חודשים , לא בגן ונמצאת בגדול רק איתי בבית , היא מאוד קשורה אלי , ולא מתקרבת לכל אחד ,
יש לי שכנה בת 12 , שבתי מאוד מאוד אוהבת אותה, יצא לי לקחת לפני חודש את שניהם לגן שעשועים ונתקלתי במצב מאוד מביך, איך שאנחנו יוצאות מהבית בתי לא מוכנה שאני אסחב את העגלה היא רוצה שרק השכנה ובנוסף מתחילה לבכות , אח"כ היא רוצה יד אבל רק איתה וכשאני מבקשת גם היא מתעלמת ממני, בגן השעשועים היא רוצה רק שהיא תשחק איתה ,וכל הזמן היא מתעלמת ממני , כשאני רוצה להרים אותה היא בועטת וצועקת, ממש נעלבתי , וההיתי גם בהלם מהקיצוניות , השבוע שוב לקחתי את שניהם ושוב זה קרה , אני חייבת לדעת למה היא מתנהגת ככה ! זה קרה גם עם הסבתא פעם אחת , הסבתא היתה פה יום שלם וכל היום הם טיילו ונהנו ובתי ממש התעלמה ממני כל היום .
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לוקח זמן עד שעונים פה?
גלי21/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה ו 5 מצב מביך - תגובה
ליליה טאוויל טפלר24/10/2010גלי שלום
נתת מעט פרטים על היחסים בינכן אך ציינת כי ביתך מאד קשורה אלייך ומבלה בעיקר איתך, יתכן כי היא מאד נהנית כשיש לה אפשרויות לגיוון, להיות באיטראקציה עם מבוגרים נוספים, והיא מספיק בטוחה ביחסים איתך, כדי לדעת שגם אם תלך עם מבוגר אהוב אחר, את תהיי שם בשבילה אחר כך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחודשיים - לא מוכן לאכולשלי18/10/2010
שלום,
יש לנו ילד בן שנה וחודשיים. כבר כמה חודשים יש לנו בעיות איתו באוכל. לא משנה מה אנחנו נותנים לו לאכול - דייסה, פירות, ירקות, הוא לא מוכן בשום אופן לאכול ובוכה ועושה בעיות. עד עכשיו הסתדרנו ע"י כך שבזמן האוכל קראנו לו סיפור, הדלקנו לו טלוויזיה, אפילו שרנו לו שירים ורקדנו (עד כדי כך...).בזמן האחרון אפילו זה לא עוזר!!!הוא רק רואה אותי מתקרבת עם הסינר הוא מתחיל לבכות ולצרוח.אני לא יכולה להגיד לו שאם הוא לא רוצה לא צריך מכיוון שאם הוא רעב הוא מבקש לינוק ואז הוא נצמד אלי כל היום לציצי.מבחינת משקל עד כה הוא התפתח יפה. אנחנו ממש מיואשים ולא יודעים מה לעשות. אגב, בגן מספרים לי שהוא ממש אוכל יפה את כל האוכל!!! (בדקתי שהם לא התבלבלו עם ילד אחר...). מה אפשר לעשות כדי לגרום לו לאהוב לאכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תגובה בבקשה?
שלי21/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה וחודשיים - לא מוכן לאכול - תגובה
ליליה טאוויל טפלר24/10/2010שגית שלום,
אני לא בטוחה שייעוץ באינטרנט יספק, ויתכן שתצטרכו לפנות להתייעצות פנים אל פנים. בכל אופן חשוב ביותר לא להפוך את שולחן האוכל ל "בימת בידור" (בהגזמה), תתני לילד כמה שיותר עצמאות, תושיבו אותו ליד שולחן האוכל כשאתם אוכלים, שימו מזון אצבעות ותעסקו בארוחה שלכם, חשיפה מתמדת והפסקת הלחץ עשויים לעזור. בהנחה שהוא אוכל היטב בגן ויונק, אולי הוא לא כל כך רעב, ואת יכולה להיות רגועה שגם אם רק נישנש הוא ישלים את התזונה שלו, בהנקה ובגן. תעקבו מידי פעם אחר טבלאות הגדילה על מנת לשמור על רוגע, גם כשאינו אוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחצי לא משתתף בפעילויותדניאלה18/10/2010
שלום,
יש לי ילד מקסים בן שנה וחצי. הבעיה שלי איתו היא שהילד לא משתתף בפעילויות.
אם אנחנו ביום הולדת, בחוג וגם כשהוא בגן כאשר יש הפעלה כלשהי וכל הילדים משתוללים ומשחקים ומשתתפים הילד שלי אוהב לשבת ולהסתכל אך אף פעם אינו לוקח חלק פעיל בפעילויות.
אני רוצה לציין שכאשר אנחנו הולכים לג'ימבורי או לחברים עם ילדים אז הוא כן אוהב מאוד להשתולל ולשחק.
האם יש דרך לגרום לו להשתתף? החשש שלי הוא שהוא יתרגל להיות צופה וימשיך בהתנהגות הזו בעתיד ויהיה מהילדים שלא משתתפים אף פעם בחוגים ופעילויות ובשיעורים (כמו אמא שלו...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תגובה ?
דניאלה19/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה וחצי לא משתתף בפעילויות - תגובה
ליליה טאוויל טפלר21/10/2010דניאלה, את מתארת את ההתנהגות של בנך שדומה להתנהגות מוכרת שלך, והיית רוצה לעזור לו להתגבר ולהשתתף. קודם כל בהכרות שלך עם עצמך את יכולה להבין מה מקור ההתנהגות הצופה? מה הביא אותף לצפות? האם זה אותו הדבר שמביא אותו לצפות? יתכן שכן ןיתכן שלו. כדאי לחשוב על כך... ולפן המעשי, מצד אחד הוא עדיין צעיר , יתכן שהוא מגלה רגישות לרעש, מגע, תנועה סביבו ולכן שומר על עצמו מפני הצפה חושית בצד. כדאי לנסות למצוא חוג בו מספר משתתפים מועטולראות האם זה עוזר לו לקחת חלק פעיל יותר, לשבת לצידו ולהשתתף בעצמך- הוא עדיין צעיר מאד ועל כן הוא יכול לשאוב בטחון מנוכחותך, ולחקות אותך בפעילות, זה בשלב זה גם לא יביך אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מאבאיעל18/10/2010
שלום
מקווה שאני בפורום הנכון
אני גרושה ואמא לתינוקת בת 9 חודשים לפי ההסכם בעלי בא לראות אותה בביתי
עד גיל שנה פעמים בשבוע כל פעם חצי שעה, אני נותנת לו להיות איתה בחדר
בפעמים הראשונות שהוא בא בגיל 6 חודשים הילדה צרחה בהיסטריה נוראית (יש לציין שהוא אדם קר ומרתיע) עכשיו היא הפסיקה לבכות כשאני מנסה להקשיב אני שומעת שקט מוחלט ברגע שהוא עוזב את הבית כל הפחד מתנקז לה בצורת בכי היסטרי מאד, ובכלל היא מאד נדבקת אלי, אין לה תיאבון בזמן האחרון, בלילות יש לה התפרציות בכי ובלילה האחרון היה לה התקף חרדה: היא פרצה פתאום בבכי ומיד אחרי זה התחילה לרעוד בכל גופה ולא הצליחה לנשום כלזה נמשך דקות ספורות ומיד אחרי זה פרצה בבכי נוראי, יכל להיות שלכל זה יש קשר לפחד מאבא שלה? מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מאבא - תגובה
פנינה ליבר18/10/2010בוקר טוב
אנסה לא להתיחס למחלוקת בינך ובין בעלך אלא לענות מנקודת מבט התפתחותית.בגדול, כל ילד מסתגל ומתקשר לדמות העיקרית המטפלת בו ומספקת ביטחון בסיסי.מאחר ואת עם ילדתך רוב הזמן ומעניקה לה את הביטחון והיציבות, אליך היא קשורה ואיתך היא יצרה מה שנקרא "קביעות אוביקט". אליך היא מחוברת וממך היא חרדה להתנתק, במיוחד במצב שנוצר אצלכם, אם ובלי להתיחס לסביבה הרגשית שאביה של הילדה מקרין עם בואו. מטבע הדברים הוא פחות נמצא איתה, ולכן פחות מכירה אותו. ואם גם היא קולטת את החשש שלך וההסתיגות שלך זה אינו תורם לבטחון הקשר. הצעתי אליך, כמובן אם אין סכנה, נסי לעזור לילדה להכיר באביה ולהתידד איתו, אין לה אבא אחר. הוא אביה מכאן ואילך. ההתנהלות היום עשויה/עלולה להשפיע גם בהמשך החיים המשותפים שלה איתו ומן הסתם, גם כאשר מתרחשים גרושים, אין הדבר דומה כשיש ילד באמצע או כשהזוג הינו ללא ילדים
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
לילך21/10/2010שלום. ממליצה לך להתקין מצלמה כדי לראות מה קורה בחדר שהילדה לבד עם האב. אני מקווה שלא תגלי כלום, אבל שווה להיות בטוחים במאת האחוזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למיטת נוערטל17/10/2010
בתי כיום בת שנה ושלושה חודשים. בעוד כחצי שנה צריכה להגיח לאויר העולם אחותה הקטנה.
מגיל 4 חודשים היא ישנה במיטת תינוקות בחדרה.היא אוהבת את מיטתה, ישנה בה היטב ואינה מנסה לטפס עליה... בינתיים...
בחדר ישנה מיטה נוספת- ספפה שנפתחת למיטה זוגית. זוהי מיטה המשמשת לאורחים- סבא, סבתא וכן אנו יושבות עליה לפני השינה וקוראות סיפור.
כאשר תיולד התינוקת , ולאחר תקופה של כ-4 חודשים בעריסהאיתנו בחדר, אנחנו נרצה להעבירה לאותו החדר.
שאלתי היא:
האם ניתן להעביר את בתי למיטה הגדולה?
מתי כדאי לעשות זאת?
האם בריא לתינוקת בגילה לישון על מזרון מסוג זה? (מיטת ספפה של עמינח)
כמובן שנוסיף לה מעקה בטיחות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתן עלי, אפשר תשובה בבקשה???
טל18/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר למיטת נוער - תגובה
ליליה טאוויל טפלר21/10/2010טל שלום
אני מנועה מלהתייחס לנושא של בריאות המזרן- האם הוא בריאלילדים, אך מעבר לכך כדאי להקדים את המעבר למיטה אחרת, זמן משמעותי לפני הלידה- אולי להתארגן על כך בקרוב, כדי לאפשר לביתך פרידה נאותה ממיטתה ולא תחושה שלקחו לה את המקום. עם המעבר אני ממליצה להוציא את המיטה מהחדר עד שיהיה בה שוב שימוש.
אפשר גם לקנות מיטת מעבר שתשרת אותה עד סביבות גיל 4-5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)