פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לכן
    אוהב
    05/08/2010

יש לי תינוקת בת 4.5 חודשים שעד לפני שבוע הייתה ילדה נוחה,בוכה רק כשהיא רעבה או עייפה.שבוע שעבר היינו בנופש וכל היום בעלי כירכר סביבה,היא רק הייתה משמיעה ציוץ והוא היה ממהר להרים אותה ולהיות איתה עד שהייתי מסיימת את מה שעשיתי באותו רגע והיינו מתחלפים.
    עכשיו אנחנו בבית והיא בוכה כל פעם שהיא לא רואה אותנו בסביבבתה ונרגעת בשנייה שהיא קולטת אותי או את בעלי. היא מחייכת ומדברת אלינו.
    ייתכן שהיא התרגלה לידיים או למצב שמישהו יהיה סביבה נון סטופ? אם כן,מה עושים במצב הזה? אני מנסה לא להתייחס אליה כשהיא בוכה אבל 'מפחדת' שאני עושה טעות..
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכן

הוספת תגובה

• אפשר תשובה??

אוהב
    07/08/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה שוב בתקווה שהפעם אקבל תשובה

אוהב
    08/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אמא להראל
    08/08/2010

אני הייתי בבית עם הילד עד גיל 10 חודשים וגם כשאני לא הייתי בסביבה לרגע הוא היה בוכה ומחפש אותי - מניסיון, תתייחסי למה שיבכה זה כנראה נותן לו ביטחון , זה עובר ככל שהם גדלים הם גם לומדים להעסיק את עצמם ולא כל היום מחפשים אותנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב

אילנה וינר-ריבקה
    16/08/2010

ניתן להיות עם הילדה בלי להרים אותה כל פעם. אם יש לילדה שיגרה, עם זמנים קבועים לאכול ולישון, אז ניתן להכניס בין מעגל שינה-אכילה, זמן משחק עם אחד ההורים, עיסוי, דגדוגים, שירים ודיבורים לילדה, לאחר מכן ניתן להכניס לשיגרה טיול קטן בהגלה או שכיבת הילדה על אוניברסיטה. ככל שהיא תהיה לבד היא מפספסת את הגירויים שאתם יכולים להעניק ובגילה בדרך כלל היא לבד כשישנה... מה לעשות, ילדים בגיל הזה מעסיקים את המבוגרים הרבה! אל תתעלמו מהבכי שלה, אבל אין טעם להרים אותה כל פעם או להאכיל אותה כדי שתרגע. תלמדו לעט לעט שגם תינוקת שלא מדברת יכולה לשחק ממש!
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ושמונה - זורק ומעיף
    רבקה
    31/07/2010

שלום
    יש לי בן ראשון ויחיד (כרגע) בן שנה ושמונה, ילד מקסים, חכם ויחסית נוח.
    אבל יש איתו בעיה שאני ממש משתגעת ממנה:
    כאשר אוכלים, גם אם הוא רעב וגם אם לא הוא מעיף וזורק את האוכל,
    מביך כל פעם מחדשללכת איתו למסעדה,
    פתאום תוך כדי שהוא אוכל,
    זורק למרחקים אוכל,
    גם בבית ובכל מקום מנהג קבוע, חשבתי שיעבור , אך זה רק מחמיר,
    הוא פשוט מעיף וזורק אוכל, וגם צעצועים מדי פעם.
    אנשים מרימים ומתלהבים ממנו, פתאום הוא נותן סתירה,
    או אם יש לו צעצוע ביד זורק אותו ,
    כרגע הילד אצל אמא שלי, בספטמבר יתחיל גן,
    אני ממש מפחדת שייזרוק צעצעים ויהיה אלים כלפי הילדים,
    כיצד לנוהוג ומה לעשות ? ולמה הילד מתנהג ככה?
    אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ושמונה - זורק ומעיף

הוספת תגובה

• בן שנה ושמונה חודשים - הצבת גבולות

אילנה וינר-ריבקה
    06/08/2010

אמא יקרה שלום רב

התנהגותו של בנך, סביר להניח לא התחילה עכשיו, אלא לפני מספר חודשים טובים, האם כך?
    בדרך כלל סביב 9-10 חודשים התינוקות מתחילים לבדוק גבולות, ועושים מה שאנו קוראים "משחקי דווקא", מתקרבים למקומות אסורים ומסתכלים לכיוון ההורים כדי לבדוק מה תהיה תגובתם.
    כאשר ההורים מתקשים לשים גבולות ברורים בצורה חד משמעית (בלי לחייך ולהתפעל מהתנהגותו תוך כדי שאומרים "לא אסור!"), התינוקות ממשיכים לזרוק חפצים, להרביץ לאחרים ולעיתים אפילו ההתנהגות מחריפה.
    לכן, כדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם לעשות לילד סדר, להבהיר לו מה מותר לזרוק (כדור, קוביות מגומי, מים בברכה) ומה אסור (אוכל, חפצים קשים שעלולים לפגוע במישהו או להשבר), אסור להרביץ באף מצב (לעיתים מבוגרים מתחילים לצחוק ממבוכה או מחוסר אונים או שחושבים שההתנהגות תתעלם לבדה ולא מגיבים באופן תקיף וחד משמעי כאשר המסר צריך להיות שאסור בהחלט להרביץ).
    אם תרגישי צורך בהמשך, תפנו לאיש מקצוע מומחה על מנת לקבל הדרכה בנושא, מכיוון שההתנהנגות עלולה להדרדר אם לא תצליחו לעצור אותה עכשיו עוד לפני כניסתו לגן.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לקראת לידה שנייה
    יעל
    30/07/2010

שלום,
    אני לפני לידה שנייה, בני "הגדול" בן 3.5. ישנם כמה נושאים שאני מתלבטת לגביהם ואשמח לשמוע דעה:
    1. קנינו מתנה יחד עם בני לתינוקת לפי בחירתו (שמלות כי זו בת...), וקנינו בשמה מנה עבורו, משהו שאנחנו יודעים שישמח אותו. האם כדאי לעשות את החלפת המתנות כבר בפגישה הראשונה בבית החולים או בבית כאשר נביא אותה הביתה?
    2. כיצד לעשות את הבאתה הביתה של הקטנה, בדר"כ השחרור מביה"ח הוא בשעות הצהרים כאשר הוא בגן- האם להשאיר אותו באותו היום ולצרף אותו להבאתה הביתה, או להביא אותה הביתה בלעדיו- מצד אחד אם יהי שותף הוא יוכל לעשות לה סיור ויהיה חלק מקבלתה לביתו ולא יהיה מצב שהוא חוזר הביתה ופתאום היא כבר שם, מצד שני אולי זה ישבש לו מדי את השגרה ועבורנו עם כל ההתארגנות בבית החולים ובבית זה יותר קשה...
    3. שמעתי על רעיון לאפות עוגה וכאשר מביאים את התינוקת הביתה חוגגים לה יחד יומולדת- אני מתלבטת האם זה נראה לי...
    אם יש עוד רעיונות סביב הנושא, אשמח לשמוע.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לקראת לידה שנייה

הוספת תגובה

• לידת אחות

אילנה וינר-ריבקה
    06/08/2010

לפי תיאורך ניראה כי את לא זקוקה כל כך לרעיונות, רעיונות כדאי לקבל מאימהות שילדו את הילד השני והכינו את הגדול.
    נשמע יותר שאת מודאגת לגבי תגובות הילד הגדול שלך (מה לעשות, מתי שהוא הם גדלים...) ומחפשת דרכים כיצד להקל עליו, להפחית את הסבל שלו.
    ילדים בכורים מקבלים את האחים החדשים שלהם בלי שהזמינו אותו. ההורים "עושים אותם" לפעמים במחשבה שכדאי שלגדול יהיה אח, אך הבכור, מה לעשות, לא רק ישמח. הוא גם יסבול. וזה כי הוא יאבד לתמיד את מקומו כילד יחיד.
    כדאי מאד שההורים יהיו רגישים לתגובותיו ולרגשותיו, יותר מלעסוק בדברים קונקרטים שיקלו עליו. אי אפשר לדעת כיצד כל ילד ירגיש ואיך יגיב. לרוב הילדים הבכורים בשבועות הראשונים מתרגשים ומבולבלים ומרגישים רגשות מנוגדים (שמחה, עצב, כעס, פחדים, התרגשות, גאווה, קינאה ועוד).
    אני ממליצה שתכינו את הילד לקראת הלידה, תסביו לו דברים קונקרטים שיקרו בימים הקרובים לאחר הלידה, מי יטפל בו, איפה הוא ישן, אצל מי, מה המתנה שהוא יביא לאחותו ומתי (ואין חוקים כאן מה אכי נכון).
    ואז תגיבו לבהתאם לתגובותיו הן בלתי צפויות תמיד!
    בברכה ושיהיה במזל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בגיל שנה ושמונה חודשים?
    שירי
    30/07/2010

יש לי בנים תאומים (שנה ו-8 חודשים).
    אחד מהם מאוד נינוח ופתוח ואילו השני חשדן וחרד מכל דבר שזז.
    אציין שהיחס כלפיהם הוא זהה, הם מקבלים המון אהבה ותשומת לב מאיתנו ההורים, ומהמשפחה הסובבת אותנו כל הזמן, ובגן שניהם מאוד אהודים.
    אתייחס בשאלתי לילד השני:
    אם משהו זז מ"מ אחד מהשגרה שלו הוא נכנס להתקף היסטריה ובכי - למשל כשיצאנו מהבית בדרך לאוטו כבכל בוקר - בדרך לגן - עבר חתול שחור ודי מפחיד והוא פשוט התחיל לצרוח ורץ חזרה הביתה. כשלמעשה הוא מאוד אוהב חתולים וכלבים וכו'...
    אותו הדבר קרה עם נמלה שכנראה עקצה אותו, אח"כ הוא לא ירד לי מהידיים חצי שעה ונבהל מכל זבוב שעבר... זה קורה עם חיות קטנות שמפתיעות אותו וגם עם אנשים חדשים שהוא לא מכיר (לוקח לו זמן להיפתח).
    אני לא חושבת שזו התנהגות לא טובה- להיפך, אני מבינה מזה כמה הוא פיקח ומודע - אבל לא יותר מידי לגילו? בגלל שיש לי רפרנס מאחיו התאום - מוזר לי שהוא לוקח כל כך קשה דברים שהאח מחליק כלא היו...
    עוד דבר - הוא נעלב מכל שטות. יש לו פרוסת לחם ביד והוא רוצה לקחת את הפרוסה של בת דודו (באותו גיל) היא נלחמת על שלה והוא נעלב ומתיישב על הרצפה, מסתכל למטה והופך ל"דובי לא לא"... זה קורה המון פעמים עם צעצועים / אוכל וכו'...

האם נשמע חריג?

הוספת תגובה

• איך הפורום הזה עובד?...

שירי
    09/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שהפורום הזה לא פעיל

שירי
    13/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אתן לא יודעות מה לענות - תגידו

שירי
    16/08/2010

אבל לדלג כמה וכמה פעמים על השאלה?
    ממש לא לעניין...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דנה
    30/07/2010

שלום,
    הבת שלי בת 1.5. תמיד היא היתה ילדה פחדנית מהרגיל, תמיד רצה אלינו בבהלה כשיש איזשוהו רעש שמרתיע אותה.

בשבוע האחרון שמנו לב כי הילדה מפחדת יותר מן הרגיל. זה בא לידי ביטוי בסיטואציות יותר תכופות של פחד מדברים שהפחידו אותה בעבר. לדוגמא אם פעם היינו נתקלים בסיטואציה של פחד אחת ליום - יומיים ואפילו יותר, עכשיו כמה פעמים ביום.

היא נמצאית בגן עם מצלמות- עדיין אי אפשר לדעת, לא עברה שינוי כלשהו לאחרונה.

כמו כן, אני בוחנת את ההתנהגות שלה, וראיתי 3 סיטואציות שהפחידו אותה שלא ראיתי בעבר.
    שהיינו בבית זר ושמתי נעליים, שעלינו לחצר לכיוון הבית ואני התקדמתי קדימה, וכשהיא נכנסה למטבח לב של זרים , מיד חזרה אלינו לסלון.

לאחרונה היא מתעוררת בלילות,לא כל לילה, אני לוקחת אותה איתנו, אבל היא ממשיכה להתנועע במשך שעתיים במיטה עד שהיא נרדמת.

האם יש זה יכול להצביע על עניין מסוים / בעיה

זה התחיל מפעם אחת שצעקתי עליה..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בת 1,5 ש'

אילנה וינר-ריבקה
    06/08/2010

אמא שלום רב

ישנם תינוקות רגישים יותר לשינויים, מעברים, סיטואציות/ אנשים זרים. התופעה הינה מולדת ונורמלית ולעיתים מלווה ברגישויות אחרות, כגון סוגי מגע שונים, מרכמי אוכל ספציפים, תנועות מסוימות.
    בנוסף, סביב גיל שנה וחצי הילד נמצא בשיא "חרדת הזרים/ נטישה" (דבר שהתחיל סביב גיל 8 חודשים). בתקופה זאת הילדים רגישים יותר לפרידות מההורים (שינה בהחלט הינה סוג של פרידה - גם באותה מיטה) ולמקומות / אנשים זרים ישנה נטיה של הילדים להגיב בחשש, פחד ועצבים.
    לא מדובר בבעיה, אלא בתהליך נורמטיבית מההתפתחות. לכן, אין מה לדאג, תתמכו בילדה עם חיבוקים ו"שיקופים", כלומר, דברו אליה את רגשותיה "חמודה, אתפחדת כי חשבת שאימא הולכת. אימא לא הולכת לשום מקום". כדאי גם להכין אותה לפרידות הקטנות של היומיום "אימא הולכת לשירותים וכבר חוזרת", "אבא הולך לעבודה ויחזור בסוף היום". גם אם הילדה לא תבין כל מילה, היא בטוח תקלוט את הכוונה וסיכוי גדול יותר שתכין את עצמה לפרידה בצורה טובה יותר. כדאי להמנע משאלות כגון "למה את בוכה?" "מה קרה?", בגילה, שאלות אלו עלולות לבלבל אותה ולהוסיף ללחץ שהיא כבר מרגישה כשבוכה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קרה לילד שלי?
    דפנה
    28/07/2010

שלום.
    אני אם טריה לילד מקסים וחכם כבן שנה וחודשיים.
    לאחרונה, הוא קם מוקדם מהרגיל בלילה, (לאחר שעתיים של שינה ולא לאחר 4-5 שעות שינה, כפי שהיה רגיל), וכל פעם שהוא מתעורר הוא רוצה לאכול. הוא מראה לי שהוא רוצה; הוא מוציא את המוצץ, ומסמן לי שהוא רוצה את האוכל. אז אני מביאה לו מים, כי אני רוצה להתחיל להרגילו להפסיק לאכול במהלך הלילה, אבל הוא מסרב לקבל את המים ומסמן שוב שרוצה אוכל, ועד שאני לא מביאה את האוכל הוא לא נרגע. לעיתים, זה מסייע לו להרדם, אבל לעיתים זה לא משפיע עליו והוא קם, נעמד במיטה וצועק אלינו. הוא זורק את המוצץ בכוונה כדי שנקום ונרים לו את זה. אציין כי לאחרונה חלו אצלו שינויים, אינני יודעת האם זה קשור ועד כמה, אך אציין בכל-זאת. אני מרגישה שלאחרונה הוא מרדן יותר- אומרים לו "לא" והוא דווקא עושה. הוא בוכה כשאנחנו לא מסכימים לתת לו משהו, אז הוא הולך לעשות משהו אחר שאנחנו לא מורשים. כועס יותר ומראה את כעסו.
    אני מנסה לחשוב ולהיזכר מתי קרתה התפנית הזו: לדעתי, כל זה התחיל בשבת האחרונה. היינו אצל ההורים של בעלי. שישי-ראשון, 23.7-25.7
    תמיד כשאנחנו מגיעים לשם, בני מתקשה להרדם (בגלל שינוי מקום, בגלל הרעש, בגלל שכל רגע הם מציצים לו לתוך החדר)... ותמיד כשאנו שם הסבא מרים אותו כ"כ הרבה על הידיים ומרשה לו דברים שאנו לא מורשים. כשהבן שלי משחק לבד, עם עצמו- אז ניגשים אליו, מדברים איתו- בקיצור, מסיחים את דעתו מן המשחק.
    בגלל שלא מדובר בצד שלי, אני לא יכולה להעיר הרבה ואני לא יודעת מה לעשות! (לצד שלי אני מעירה חופשי...)
    הבעיה היא שגם בעלי לא יכול להעיר, כי יש לו הורים ממש, אבל ממש לא קלים!!!
    אני מרגישה שהתפנית הזו, היא בגלל שהיינו שם. עד עכשיו זה לא קרה, ואני גם מיעטתי ללכת אליהם. אבל הפעם, עוד כשהיינו שם, הרגשתי את השינוי אצלו, את המרדנות הזו. זה משהו שלא היה קיים אצל בני. – הוא יודע היטב מה אסור, מה מותר, יש כללים ברורים בבית. – זה לא שהוא לא ניסה או לא מנסה, אבל זה בגבול הנורמה, והוא בכל-זאת ילד. אבל עכשיו, הוא פשוט מתפנק, רוצה הרבה על הידיים, כועס ומתעצבן, ואם לא מוצא חן בעיניו- הוא ישר צורח והולך לעשות משהו אחר שאנו לא מרשים לו.
    אני רק אגיד שזה לא נובע מחיפוש תשומת לב, כי אני יושבת איתו הרבה; מלמדת אותו משחקים המותאמים לגילו ולרמתו, קוראת לו ספרים, מדברת איתו המון, מסבירה לו דברים. גם יוצאת איתו לטייל, לראות חיות, נותנת לו להתפרק על הדשא בגן השעשועים... בקיצור, לא חסר לו צומי ממני ובעלי – זה ילד שהגיע לנו לאחר הרבה שנות המתנה- ואנו משקיעים בו הכל. אבל גם חשוב לנו שהוא ידע שלא כל דבר מגיע לו ושיש זמן לכל דבר.
    מה אנו יכולים לעשות בעניין הזה? ומה אני יכולה לעשות עם סבא וסבתא כאלה תובעניים ומרגיזים?
    אודה מראש על תשובותיכן, אוראנה.

לקביעת תור
    סגירה
    מה קרה לילד שלי?

הוספת תגובה

• בן שנה וחודשיים

אילנה וינר-ריבקה
    07/08/2010

בגיל של בנך ילדים מתחילים יותר ויותר לבדוק גבולות. וממה שהבתי מדבריך, בנך מנסה בכל סיטואציה אפשרית לקבוע עובדות השטח, להחליט מה עושים ומתי. דוגמאות שלך - לא מקבל לא, רוצה לאכול באמצע לילה ולא מרפה עד שנותנים לו. לא נראה כי מה שקרה בסוף שבוע אצל סבא וסבתא ישפיע עליו בתחום זה. כדאי שתתחילו מעכשיו להציב לו גבולות ברורים וחד משמעיים במה שנוגע לנושאים עקרוניים. ככל שהבכי שלו הוא זה שיקבע מה הוא יקבל, האם ומתי, כך הוא יתנהג בהמשך. והדבר יפגע בתחושת הביטחון שלו בעתיד.
    בקשר ליחסים עם סבא וסבתא, זה נושא רגיש מאד ואם הקשר איתם מורכב כל כך, לא כדאי ללכת אליהם ולהישאר לישון, אולי עדיף לעשות ביקורים קצרים יותר...
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאה לסופ"ש
    קרן
    27/07/2010

יש לי שני ילדים האחד בן שנתיים ו-3 חוד' והקטן בן 7 חוד'- חשבנו לצאת לסופ"ש ל-3 ימים בלי הילדים ואני מאד מתלבטת- האם בגילאיים האילו זה קריטי לעזוב אותם ל-3 ימים?

לקביעת תור
    סגירה
    יציאה לסופ"ש

הוספת תגובה

• יציאה לסוף שבוע

אילנה וינר-ריבקה
    06/08/2010

אם את משאירה את הילדים עם סבא וסבתא או מטפל מוכר שאתם סומכים עליו והילדים מכירים ורגילים אליו אין שום בעיה לנסוע לשלושה ימים. כדאי להכין את הילדים לקראת הנסיעה, לשמור על תקשורת עם המטפל ולהכיל את העצב/ כעס שלהם כלפיכם ביום - יומיים לאחר שתחזרו. לטווח ארוך, הילדים מרגישים טוב מאד שיש להם זוג הורים אוהב וחזק, שיודע להנות זה מזה. דבר זה נותן לילדים תחושת ביטחון ושמחה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה על הידיים
    ויקי
    25/07/2010

שלום,

יש לי תינוקת בת 3 חודשים ושבוע. היא מדהימה פעלתנית אבל שהיא רוצה לישון זה סרט מלחמה!

רק על הידיים!! וזה מלווה בבכי!! נורא קשהלי עם זה.

איך אני גומלת אותה מידיים וגורמת לה לישון במיטה לבד???

תודה ויקי

לקביעת תור
    סגירה
    שינה על הידיים

הוספת תגובה

• מאחר ולא עונים בפורום הזה....

לילך
    25/07/2010

הי ויקי

אני אמא לשניים, ילד בן 3 ותינוקת חדשה בת חודש
    מנסיוני עם הבן היה לי אותו סיפור כמו שלך, בגיל 3-4 חודשים הוא לא היה מוכן לשכב במיטה
    אך ורק על הידיים ועוד הייתי צריכה שעה לעמוד ולנדנד אותו עד שירדם, משכיבה אותו במיטה ואחרי חצי שעה מתעורר שוב ל"קבל" ידיים, עד שבעלי ואני החלטנו לשים לזה סוף, מאחר והיינו הורים טריים התייעצנו המון עם חברים ואנשים מקצועיים והחלטנו שאי אפשר להמשיך ככה יותר ופשוט עשינו לו מן "סדרת חינוך" קטנה, היינו יוצרים בבית בערב אווירת שינה, מעמעמים את האורות, מחלישים את הטלויזיה, מחבקים אותו ולמיטה.. הוא היה בוכה או יותר נכון צורח, לילה אני ולילה בעלי הינו נגשים אליו כל כמה דקות, מלטפים אותו ואומרים לו שאנחנו כאן לידו ועכשיו לילה וצריך ללכת לישון, ברור שהוא לא הבין את המילים אבל הוא הבין את טון הדיבור שהיה אסרטיבי וברור.. אחרי כמה לילות לבנים בסוף זה הצליח והוא התחיל לישון בעצמו לילות שלמים והצליח גם להרדים את עצמו לבד
    זה לדעתי נורא חשוב, אי אפשר שהילדים ינהלו לנו את החיים, לפעמים גם אם קשה לנו חייבים לעשות את השינויים הקטנים האלה כי בסופו של דבר זה לטובתו של הילד בלבד!
    היום שיש לנו תינוקת חדשה אנחנו יותר מנוסים ולא ניתן למצבים כאלה לחזור שוב כי ראינו שזה רק השתלם לנו עם הילד הגדול
    זה קצת קשה.. וקצת קורע את הלב לשמוע את הילד שלך בוכה ואת לא מרימה ומחבקת אבל אני מבטיחה לך שזה השתלם לך בעתיד
    שיהיה המון המון בהצלחה
    לילך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה פעם שלישית!!! בבקשה תענו!
    עדן
    25/07/2010

הילד בן שנה ו 4 חודשים.
    לפני חמישה חודשים עברנו דירה – עקב כך הוא עבר גן ועבר לחדר משלו.
    באותה תקופה של המעבר (התחיל לפני המעבר), הוא התחיל למשוך לעצמו בשיער.
    נראה שזה נובע מחוסר ביעות רצון מצידו – כשלא נותנים לו משהו.
    התעלמתי בתקווה שהזה ייעלם.
    את משיכת השיער החליף במשיכת ריסים. התעלמתי. שמתי לב שמשיכת הריסים
    נעשית כשהוא עייף, מקביל לשפשוף עיניים.
    שמחתי מאוד שעניין השיער נפתר והריסים הם תוצאה של עייפות.
    אך מאז המעבר עניין השיער חזר והדבר מחמיר.
    הוא תולש לעצמו שיער. מושך חזק ולא עוזב ומסתכל עליי לראות תגובה.
    לפני 3 שבועות משך תלש קבוצת שיער נכבדת לילדה בת 10
    דופק את הראש כשעצבני, בעיקר כשהוא עייף ולא נרדם, או כשלא נותנים לו משהו.
    הוא ישן טוב, ישן לילה שלם 9-10 שעות, במהלך היום ישן עוד שעתיים בממוצע.
    אוכל, יונק, שותה. אולי זה קשור למתיקות במהלך היום?
    אני משתדלת לא לתת דברים מתוקים, אך לפעמים נותנת.
    את הגן שלו אני לא אוהבת – הגן הקודם היה מדהים, פה יש תחושה של כאוס.
    שנה הבאה הוא עובר גן בתקווה שהגן יהיה רגוע יותר.
    בגן הנוכחי יש גם גדולים, הם עושים הרבה רעש – צעקות ובכיות על כל דבר קטן
    (מעבר לבכיות של גן רגיל). אין אלימות – בדקתי בכמה דרכים.
    מה זה יכול להיות???
    ביום בבוקר הנקתי אותו ואחרי ההנקה הוא תלש שיער וממש שמעתי את התלישה.
    זה מתסכל נורא...

הוספת תגובה

• תלישת שיער

אילנה וינר-ריבקה
    07/08/2010

שלום רב,
    תלישת שיער וריסים הינה תופעה מוכרת אמנם לא שחיכה כל כך וקוראים לה TRICHOTILOMANIA
    (טריכוטילומניה). בדרך כלל אצל תינוקות הדבר מופיע כתוצאה משני מרכיבים, אחד תחושי (צורך והנאה של הילד להרגיש את תלישת השיערות) והשני רגשי, בדרך כלל הדבר קורה כביטוי לחרדה (בגילו יתכן חרדת פרידה). אני מציעה שתפנו לאחד המרכזים הורה-ילד הממוקמים בביתי חולים שונים ומרפאות קופות חולים בכל הארך. אני מכירה באיזור המרכז מרכזים מסוג זה. אוכל למסור לך את הפרטים במידה ויהיה רלוונטי. אופציה אחרת היא לפנות לפסיכולוג התפתחותי באופן פרטי.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה על הבטן
    לילך
    22/07/2010

שלום,
    ילדתי לפני 3 שבועות בת מתוקה.. בימים האחרונים אני שמה לב שהיא מאוד אוהבת להיות על הבטן
    היא מרימה את הראש ומסובבת אותו מצד לצד, אבל בנוסף היא פשוט נרדמת ואני מרגישה שזה ממש נעים לה הרבה יותר משינה על הגב, זה קורה רק בשעות היום, בלילה אני משכיבה אותה על הגב וכך היא הולכת לישון
    השאלה שלי אם זה בסדר לתת לה לישון במהלך היום על הבטן מאחר ואנ יודעת שההמלצה היא לישון רק על הגב בגילאים הללו
    אני מוצאת את עצמי ממש חרדה לו ובודקת כל שניה אם היא בסדר ומצד שני היא כל כך שלווה שאני ממש לא רוצה להעיר אותה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינה על הבטן

הוספת תגובה

• שינה על הבטן

מיכל דביר קורן
    26/08/2010

שלום לילך,
    ההמלצה להשכיב תינוקות על הגב בלבד היא גורפת וחד משמעית מצד כל המומחים ומבוססת על מחקרים מהרבה מאוד מקומות בעולם. כדאי מאוד להשכיב אותה על הבטן כשהיא ערה וברגע שאת מרגישה שהיא מתעייפת, או מיד אחרי שהיא נרדמת להפוך אותה: גם היא תתעורר לרגע קל, היא תוכל לחזור לישון.
    השכיבה על הבטן מיועדת לתרגול הרמת הראש והזרועות ולשם חיזוק חגורת הכתפים ולא לזמן השינה. אם יש לך עגלת-שכיבה ('אמבטיה'), את יכולה לאפשר לה להירדם בזמן שהעגלה בנסיעה ותוך כדי תנועה, ואז כשהיא תתעורר היא תנסה להרים את הראש, אך אל תסתכני בשינה על הבטן: כשהיא תלמד להתהפך היא תמצא לה את התנוחה המועדפת ועד אז, כדאי לדבוק בהמלצות.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים בני 3
    gb
    22/07/2010

שלום רב.
    אני אמא לתאומים בן ובת בני 3.
    הבן מאד קשור לאביו, מאד רכושני כלפיו, ובמידה מסויימת גם תלותי (בוכה כל פעם שהאב הולך, בוכה מאחורי הדלת כשהאב מתקלח או בשירותים וכו').
    בכל פעם שהאב מפנה יותר תשומת לב כלפי האחות התאומה (מוציא אותה מהאוטו, מהאמבטיה, מלביש אותה וכו'), הבן מאד כועס, בוכה וצורח ומפנה את כעסיו כלפי:
    הוא לא מוכן שאני אקח אותו, אלביש אותו וכו'. כמו כן הוא משתמש במשפטים כגון: אני לא אוהב אותך אמא כי את בת, אני רוצה רק את אבא.
    חשוב לציין שכשהאבא אינו נמצא, הקשר ביני לבין בני הוא מצויין.
    מה עושים?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים בני 3

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

gb
    25/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים בני 3

אילנה וינר-ריבקה
    07/08/2010

בדרך כלל ההתנהגות של ילדינו לא מופיעה סטם. לרוב היא קשורה לקשרים משפחתיים מורחבים יותר. לכן, כדאי שתשימי לב לקשר הזוגי בינך לבין בעלך. כיצד הוא מגיב כאשר בנו מתנהג אליך בתוקפנות? כיצד היחסים בניכם כזוג באופן כללי?
    במידה ואין קשיים כל שהם בקשר הזוגי, כדאי לבדוק מה היו החוויות שלך כאימא לכל אחד מהתאומים במהלך החודשים הראשונים לחייהם ועד היום. מה הרגשתי כלפי כל אחד מהם? ומתי שמת לב שהבן הוא מראה את העדפה הקיצונית כלפי אביו?
    נוכל בהמשך לחשוב ביחד כיצד תוכלו לשנות את המצב, אך בעיניי כדאי קודם כל להבין למה הוא עושה את הפיצול כאשר שני ההורים נמצאים איתו.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטייל ללא התינוק
    שני
    21/07/2010

שלום

אני ובעלי מעוניינים לנסוע לטיול בהודו במשך שבועיים
    התינוק יהיה בן 8 חודשים כשניסע ואני רוצה חודש לפני הטיול להכניס אותו לפעוטון
    כך שייצא שרוב שעות היום הוא יהיה בפעוטון ואחה"צ הסבא-סבתא יקחו אותו אליהם הבייתה ויטפלו בו.
    האם נסיעה שלנו לטיול יכולה לגרום לו נזק??

יש אפשרות לדחות את הטיול בשנה אבל לדעתי דווקא כשהתינוק גדול יותר ומודע יותר, יהיה לו קשה יותר עם "ההעלמות" שלנו לשבועיים.

מה דעתכם??

(לקחת אותו איתנו זו לא אפשרות מבחינתי בגלל שהטיול בהודו)

לקביעת תור
    סגירה
    לטייל ללא התינוק

הוספת תגובה

• מקפיצה

שני
    24/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטיל ללא התינוק

אילנה וינר-ריבקה
    07/08/2010

התינוק שלכם יהיה בן 8 חודשים. בגיל זה תינוקות נכנסים לתקופה בה כל פרידה מהוריו קשה יותר. זה קורה מפני שהתינוקות מתחילים להבין שהורה שלאנוכח ממשיך להתקיים בלעדיו, כלומר, הם מודעים יותר למרחקים וזמנים ומתחילים להתגעגע. להיפרד במשל שבועיים, כאשר מדובר בשני הורים, נראה זמן רב מידי לתינוק בגילו.
    בעוד שנה הוא יתקרב לגיל שנתיים ויהיה בשל יותר לטיול ארוך כל כך של ההורים
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שלא נענתה מ17/7- אשמח לתשובה
    שירה
    20/07/2010

שלום ,
    אני רוצה לציין בעיה שיש לי עם בני בן השנה ו7 חודשים.
    לפני כשבועיים לערך, התחיל בצרחות ואם לא מקבל את שלו צורח עד השמיים.
    לא מקבל את המילה לא.
    היו אצלי גם אחותי ובעלה עם הילדים ובני ראה את התנהגותם ונראה לי שלמד שם כמה דברים מוטעים.
    אצלי הוא צורח ומשתולל, ואם רוצים להחליף לו טיטול זה צרחות עד השמיים, משהו שאי אפשר להסביר שאני כבר נותנת לו להתהלך ככה בלי טיטול למרות שאני ממש לא מתכוונת לגמול אותו מעכשיו הוא קטן עדיין יחסית. הוא לא במסגרת אלא איתי בבית מבחירה שלי.
    גם לאמא שלי ששומרת עליו הוא עושה כך בצרחות והיא לא מצליחה להחליף לו טיטול.
    אני גרושה וחוץ מבן גדול ששניהם מסתדרים אין עוד נפשות בבית.
    קשה לי מאוד עם הצרחות והאנטי של הילד, אני גם נמנעת מלקרוא לזה מניפולציות כי אני לא בטוחה שזה הגיל לעשות את זה , אולי אני טועה.
    בכל אופן, ממש התנהגות נוראית בשבועיים האחרונים וזה הולך ונהיה יותר ויותר גרוע, אני כבר בוכה בבית עם עצמי , הוא לא עוזב אותי גם בבית רוצה ידיים כל היום , אני מרימה אותו ואם לא שוב צרחות. מה עושים במצב כזה? האם לתת לו ככה לצרוח? לא לקבל את המילה לא?
    גם עניין הטיטול מאוד מציק לי שכן זה גם לא גמילה וגם לא החלפה, אז מה לעשות במצבים כאלה?
    גם מוצץ נאבד לו ומאז כמה ימים אני לא ישנה הוא קם כל 5 דקות כי המוצץ של טומי טיפי לא מיוצר יותר לפי מה שהבנתי בחנויות, והוא משתולל בלילות.

אנא עזרתכם, אני ממש קורסת.
    תודה

הוספת תגובה

• בן שנה ושבעה חודשים

אילנה וינר-ריבקה
    23/07/2010

אמא שלום רב
    אני מבינה מדבריך כי את גרושה ומטפלת בילד לבד? האבא לא בתמונה בכלל?
    ההורות החד הורית מחייבת אותך להיכנס לתפקיד סמכותי יותר ומשדר ביטחון, כדי שהילד ירגיש שהדברים "תחת שליטה". מגיל מאד צעיר כדאי שתציבי גבולות ברורים ותחליטי את, מתי יש טעם לגמישות. אם כל פעם שהילד צורח אז הוא מקבל את מה שרצה (למשל להיות ללא חיתול), סיכוי גדול מאד שהוא יצרח כל פעם שלא יקבל את מה שרוצה.
    אולי כדאי להכניס אותו למסגרת בכל זאת, אפילו למספר שעות בשבוע, כדי שתוכלי להיות מספיק רעננה ורגועה על מנת להציב לו גבולות ולא להישבר.
    אם תרגישי צורך, תפני לעזרה מקצועית. תוכלי לפנות למרכזים ציבוריים שמטפלים בקשר אם-תינוק.
    באיזור המרכז תוכלי לפנות למרפאת גיל הינקות הממוקמת במרפאת אורלנסקי בפתח תקווה או לבית חולים איכילוב, מרפאת אם-תינוק.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד קשור לאמא?
    מעין
    20/07/2010

הבן שלי בן שנה ושמונה חודשים וסה"כ ילד מאוד נוח. הבעיה היא שהוא קשור אליי מאוד.
    כשהוא לבד עם אבא שלו הכל בסדר אבל ברגע שהוא רואה אותי כאילו משהו משתנה והוא עוזב הכל ובא אליי. אז אם אבא שלו מנסה להתקרב אליו הוא מתחיל לבכות או מעיף אותו ממנו.
    לאחר זמן מה הנושא קצת נרגע ואם אני בחדר הוא ילך לשחק איתו אבל אם אני יוצאת מהחדר הוא בא אחריי.
    כעת אני בהריון ומאוד מלחיץ אותי מה יקרה לאחר הלידה או אפילו עכשיו שנהיה לי יותר קשה להרים אותו ולקלח אותו אבל לפעמים הוא רוצה רק אותי.
    הנושא יוצא המון ויכוחים ביני לבין בעלי ואני ממש לא יודעת איך לשנות את זה.
    אני אשמח לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד קשור לאמא?

הוספת תגובה

• ילד קשור לאימא

אילנה וינר-ריבקה
    23/07/2010

אימא יקרה,
    אני מבינה את הדאגה שלך. ההריון מתקדם ויתר\כן והילד מרגיש זאת ולכן נצמד יותר אליך. כדאי לגייס את בעלך לחשיבה משותפת (למה ויכוחים? מה הם חילוקי הדעות בניכם?) על מתי לאפשר לילד להיות צמוד אליך ובאיזה רגעים חשוב שהוא יהיה עם האבא לא משנה מה הוא רוצה באותו רגע.
    כדאי ששנכם תגלו גמישות בנושא, אבל, אין טעם שתרימי את הילד על הידיים ותשלמי מחיר כבר מבחינת בריאותך.
    כדאי שהאבא לא יוותר כל כך בקלות לילד. אולי אם הוא יציע לילד לעשות סיבוב ולהתרחק מהבית לכמה דקות, את תוכלי להנות מזמן אכות לבדך ובעלך ובנך יעשו חיים ביחד. במצבים אחרים תהיו שלושתכם ביחד ותעשו פעילות משותפת, כלומר שניכם עם הילד באותה מידה.
    תשתפי אותנו מה הויכוח בניכם ואולי נוכל להשקיע בחשיבה משותפת על נושא כאן בפורום.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסת דברים לפה
    מיכל
    19/07/2010

שלום, בתי בת שנה ושלושה חודשים מתוקה וסקרנית.. ורציתי לבדוק מהו הגיל בו מפסיקים/ ממעיטים להכניס כל דבר לפה? אני מודעת לכך שמבחינתה הכנסת דברים לפה הינה אחת הדרכים העיקריות לבחון את העולם החדש שניגלה אליה, אולם לפעמים מבחינתי זה מתיש...

לקביעת תור
    סגירה
    הכנסת דברים לפה

הוספת תגובה

• אמצעי חקירה של פעוטות

מיכל דביר קורן
    22/08/2010

שלום מיכל,
    אין גיל מדויק בו תינוקות מפסיקים להכניס לפה כיוון שמדובר בשלב התפתחותי וכדרכם של שלבים התפתחותיים הם משתנים בין תינוק לתינוק. סביב גיל 18-24 חודשים הציפיה היא שתינוקות יפתחו כבר אמצעי חקרנות נוספים, שאינם רק דרך הפה. אבל מדוע זה מתיש עבורך? הרי ברגע שיודעים שזה שלב התפתחותי לגיטימי, מאפשרים זאת ומקבלים את זה בהבנה, ממה בעצם ההתשה? ... אני מבינה שחשוב מאוד להקפיד שלא יהיו בסביבה חפצים קטנטנים וגם לשמור על היגיינה אבל מה חוץ מזה?....
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה