פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת חודש- הנקה לא סדירה
    סיון
    13/07/2010

שלום,
    התינוקת שלי בת חודש בדיוק. יונקת הנקה מלאה, נולדה במשקל 3.800 והיום שוקלת בערך 4.700.
    מאז שהיא נולדה היא אוכלת באופן לא סדיר, אבל נראה לי שהמצב קיצוני יותר מהנורמה. בבקרים היא אוכלת כל שעה, (לפעמים אפילו חצי שעה) הנקות קצרות מאוד. אחה"צ אוכלת הרבה במידה והיא ערה. אם היא ישנה- אחת לשעתיים בערך. בלילות היא אוכלת כל 3 שעות ארוחות גדולות.
    לפעמים נראה כי רק השד מרגיע אותה. לעיתים מסכימה לקחת מוצץ ולעיתים לא.
    כיוון שאני מניקה באופן בלעדי, המצב קשה לי מאוד ויש לי תחושה שהוא התנהגותי ולא תזונתי. מה ניתן לעשות?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ייעוץ הנקה

מיכל דביר קורן
    21/07/2010

שלום סיון,
    כשמדובר בתינוקות צעירים כל כך שרק מסתגלים לחיים החדשים שמחוץ לרחם, קשה לומר שהצורך בהנקה הוא התנהגותי בלבד. השד כיום ממלא עבורה הן הזנה, והן נחמה והרגעה, וזה מאוד מותאם לגילה ולשלב ההתפתחותי שלה. ישנם תינוקות שכבר בגיל הזה מצליחים "לפתוח" פערים גדולים יותר בין הנקה להנקה, ואחרים עדיין לא, חלקם מצליחים להשתמש במוצץ כתחליף ואחרים לא, אבל זה עדיין לא 'בעיה', אלא דרך שלהם להתרגל אל העולם החדש.
    יחד עם זאת, יתכן כי את מרגישה עייפה מאוד ומותשת, מתקשה להיות עבורה בכל רגע ורגע ואולי עדיין לא התאוששת בעצמך מהשינוי הפיסיולוגי והנפשי שבהפיכתך לאם. וגם זה מותאם מאוד לשלב ההתפתחותי שלך!!!! לפיכך, אני בעיקר ממליצה לך לא להיות לבד: להיעזר באחרים שיאכילו אותה בחלב שאוב או בתמ"ל דרך בקבוק על מנת שתוכלי קצת להתאוורר ולנוח, לחפש אימהות צעירות שגם הן בתחילת הדרך בגינה או במפגשי אימהות במרכזים קהילתיים שונים ובעיקר נסי לנוח. זה עשוי לקחת זמן.
    בהצלחה רבה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הירדמות במנשא בלבד
    ליטל
    13/07/2010

היי בני יהונתן בן החודשיים נרדם במהלך היום רק על המנשא ניסיתי כל דרך אפשרית להרדימו במשך שבועיים וכלום לא עוזר הבעיה שהוא לא מצליח להירדם ולכן עצבני ולא שקט במהלך היום
    גם עם אני מצליחה להרדימו ע"י נענוע שירים ומוצץ הטקס עורך שעה לפחות והוא מתעורר לאחר רבע שעה. בלילה המצב אחרת לגמרי הוא נרדם לבד בסביבות השעה 20.00
    רופא ילדים אמר שכנראה מדובר בגזים אינני יודעת מה לעשות האם להמשיך להרדימו במנשא אני לחוצה שבכך יוצר נזק בעתיד להרגלי השינה שלו
    האם יכול להיות שמדובר בגזים

לקביעת תור
    סגירה
    הירדמות במנשא בלבד

הוספת תגובה

• הירדמות במנשא

אילנה וינר-ריבקה
    16/07/2010

בן הקטן נמצא בשלב בו המטרה ההתפתחותית הינה לווסת את עצמו, הוא טרם סיים את תקופה זאת, לכן הוא זקוק למצידות לגוף שלך על מנת להירדם במשך היום. זאת לא בעיה בכלל, אלא חלק מהתליך. תנסי בכל זאת כאשר הילד עירני, להשאירו על הבטן עם משחקים, ולעת לעת תבני שגרה מסודרת, מבוססת בשעות האכילה שלו. לאחר שיונק, ש"ישחק" על הבטן, לאחר מכן, תשחקי את איתו, דברי אליו, לאחר מכן, ניתן לטייל רבע שעה ואז להרדים אותו. זאת דוגמה אחת, אל תהיה עסוקה כל היום בלהרדים אותו. אם תוך כמה דקות (רבע שעה- 20 דקות) הוא לא ישן, תעברי לפעילות אחרת ולאחר זמן מה אז תנסי שוב. לא כדאי להרדים את הילד כאשר הוא עייף מידי, תנסי עוד לפני שהוא מתחיל להתבכיין.
    תעדכני אותנו מה קורה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף זעם
    רעות
    13/07/2010

הבת שלי בת שנה, בימים האחרונים התחילה ממש מאין התקפות זעם כמו של ילדים יותר גדולים,
    בוכה, מורידה ראש לרצפה, ממש נעלבת.... לדוגמא: אם היא מביאה לי סיפור שאקריא לה ואני מניחה אותו בצד / או לא מקריאה היא מתחילה לבכות ולהתעצבן
    השאלה שלי היא איך להגיב ? קשה להתעלם כמו שאפשר לעשות עם ילד גדול וקשה להסביר
    איך להתייחס לזה ?

לקביעת תור
    סגירה
    התקף זעם

הוספת תגובה

• מקפיצה

123
    17/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

123
    19/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

תודה
    26/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרבת גמילה
    רחלי
    12/07/2010

שלום,
    בתי בת שנתיים וחצי ולפני חודש החלטנו לגמול אותה מחיתולים.
    היא מראה סימנים של מוכנות כבר הרבה זמן ומתענינת בנושא כבר קרוב לשנה. לפני 3 חודשים ניסינו לעבור לתחתונים אבל הגננות אמרו שזה לא עובד והיא כנראה לא מוכנה אז עדיף לחזור לחיתולים ולחכות עוד קצת (בדיעבד נראה לי שזו היתה טעות כי עכשו היא יותר גדולה ועקשנית יותר)
    היום היא כבר חודש עם תחתונים ופשוט לא משתפת פעולה. 2 בעיות:
    1. בבית היא מסכימה לשבת בשירותים כל פעם שאני מבקשת, כמובן עם פרס. אבל היא לא מבקשת לשבת בעצמה! לפני שבוע החלטנו לא להציע לה ולחכות שתבקש בעצמה, ואז היא מודיעה שיש לה אבל מתאפקת המון זמן ופשוט עושה בתחתונים. אא"כ אני נשברת ומזכירה לה על הפרס...
    2. בגן היא מרטיבה כל הזמן, מסרבת לשבת כשהגננות מבקשות/מתחננות, ואף פעם לא מבקשת

אאני די בטוחה שהיא לגמרי שולטת, מסוגלת להתאפק לאורך זמן, אבל לא בלתי מוגבל, ומסרבת לשבת בשירותים מרצון. אני יודעת שגמילה יכולה לקחת הרבה זמן וסבלנות אבל אני מרגישה שהיא כבר שולטת ואנחנו לא מתקדמים משם!

הצעות?

לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת גמילה

הוספת תגובה

• חינוך לניקיון

מיכל דביר קורן
    16/08/2010

שלום רחלי,
    התהליך של גמילה מחיתולים הוא בעצם תהליך של למידה: ההורה צריך ללמד את הילד להשתמש בשירותים באופן קבוע ולקחת אחריות על תוצרי גופו. אבל כדי שזה יקרה, נדרש לימוד, הכולל הרבה מאוד חזרות והסברים, וגם - מה לעשות - הרבה פיספוסים. מעטים הילדים שמקבלים על עצמם מייד ובשמחה את הפרידה מהטיטולים ומוכנים ללא שום מאבק להפסיק את עיסוקיהם על מנת ללכת לשירותים. ועד שזה יקרה אתם אמורים לקחת אותה פיסית, רצוי בזמנים קבועים, ולהודיע לה שעכשיו עושים פיפי. בהדרגה היא תקבל על עצמה את העיניין הזה ותתחיל לבקש בעצמה או פשוט ללכת. אני מניחה שהסירוב קשור הן במאבקי שליטה שהם, כפי שאת עצמך ציינת, מאפיינים כל כך את גילה, והן קשורים ברצון שלה להתמיד בהרגלים הישנים ולא לשנות.
    ולכן כפי שאמרת, עליכם להצטייד בהרבה אורך רוח, הרבה סבלנות והרבה תחתונים להחלפה.
    את מוזמנת לקרוא דיונים קודמים בפורום שלנו בנושא - יש הרבה!
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבל מכה בגן
    אתי
    12/07/2010

שלום רב לאחר בדיקה המלצות ואינטואיציה אישית הכנסנו היום בלב שלם את בננו בן שנה וחודש לגן.אתמול הייתי איתו בגן שעתיים יחד והוא התאקלם מאוד יפה אפילו לא חיפש אותי.היום עזבתי אותו לשעה והוא שיחק ולא בכה.
    כשחזרתי לאסוף אותו לאחר זמן מה ראיתי מכה עדינה על המצח לא משהו נורא לא מדמם אבל מכה
    הוא נראה בסדר גמור והמטפלות אמרו שהוא היה מקסים לא בכה רקד ודיבר ושיחק עם כולם.
    בהתחלה חשבתי להתקשר למנהלת הגן ולשאול מה קרה ועכשיו אני חושבת אולי לשוחח איתה על כך מחר על הבוקר פנים מול פנים.מה כדאי?מה הכי יתרום?
    חשוב לי מאוד שיעדכנו אותי על כל דבר וציינתי זאת בפני הגננות זה ילד ראשון שלי ואני מאוד דואגת
    לדעתי המטפלות לא ראו בכלל שקרה משהו וזה מה שמדאיג אותי.מה לדעתכן צריך לעשות?
    תודה אתי

לקביעת תור
    סגירה
    קיבל מכה בגן

הוספת תגובה

• קיבל מכה בגן

אילנה וינר-ריבקה
    16/07/2010

לא משנה באיזו דרך, תפני למנהלת ותשתפי אותה בחרדותיך.
    יחד עם זאת, קחי בחשבון שילדים בגן מקבלים יותר מכות וחשופים יותר באופן כללי ולעיתם הגננות לא יכולות להגן על פני כל מכה. אז תשתפי את האחראית ותבקשי שיעדכנו אותך לגבי הילד באופן מפורט יותר, אך בידיעה שלא תוכלי לחסוך מבנך במיוחד בגילו, מחבלות קטנות שהן אפילו חשובות ללמידת הילד על סביבתו ועל עצמו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה
    ליאור
    12/07/2010

שלום!
    ביתי בת שנה וחצי, ועד עכשיו גרנו אצל ההורים שלי(כשגם האחים שלי בבית), וביתי ישנה איתנו בחדר. בעוד מס' ימים אנו עוברים דירה (בשעה טובה!) ולביתי יהיה חדר משלה.
    כיצד עלינו לעשות את המעבר מבית מלא אנשים לדירה שנגור בה רק שלושתינו? וכיצד לעשות את המעבר לישון בחדר לבד בגיל שנה וחצי?
    תודה ויום טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה

אילנה וינר-ריבקה
    16/07/2010

בעיני המעבר יהיה מבורך, כי סוף סוף תהיה לכם פרטיות ותתחילו חיים כגרין משפחתי נפרד ועצמאי.
    על מנת להכין את הילדה למעבר כדאי שהיא תהיה אקטיבית ככל הניתן, שתלך יתכם מספר פעמים לדירה לפני המעבר, שתכיר את מיקום החדר ואת המיטה בה היא תישן, שתבחר משחקים (2-3) להכניס לחדר...
    המעבר לחדר מישלה עלול להיות כרוך בבכי בהתחלה. אבל ככל שתהיו עקביעים ולא תעבירו את הילדה לחדר שלכם, כך היא תתרגל מהר יותר. אתם יכולים לבנות טקס שינה חדש, בו אחד מכם שר שיר, מנשק אותה ואומר לילה טוב. ככל שתעבירו מסר שאתם סומכים לעיה ועל היכולת שלה להירדם לבד, כך התהליך יתיה קצר יותר.

בשעה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחצי
    מיכל
    11/07/2010

תקשורתית מאוד, ורבלית, ילדה מאוד שמחה הזוכה לתשומת לב רבה.
    עדין לא הולכת רציף לבדה- הולכת סביב רהיטים ולבדה מספר צעדים (עומדים בפני אבחון פזיוטרפי)
    לעיתים די קרובות היא צובטת בחוזקה- לרוב את האהובים עליה (אותי, בעלי ואימי) ולעיתים רחוקות יותר ילדים אחרים או את עצמה. לפעמים הצביטות הן על רקע תסכול, אך לרוב לא-
    היא צובטת ללא רקע נראה לעיין. ניסינו לומר שזה כואב ולא נעים לנו להיו במחיצתה כעת ולהתרחק לזמן קצר- זה עזר קצת. החשש שלי היא שכך יוצא שהיא ננזפת לעיתים קרובות והיא כזו ילדה טובה ובסה"כ בת שנה וחצי. כמו כן, אני לא רוצה לתת לה הרגשה שהיא לא בסדר או "רעה" חס וחלילה. לזמן קצר, ניסינו אף להתעלם מהצביטות, אך זה רק החמיר את התדירות וגם קשה להתמיד בכך, כי זה באמת כואב..
    אשמח מאוד להכוונה.
    לילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה וחצי

הוספת תגובה

• הצבת גבולות לפעוטות

מיכל דביר קורן
    21/07/2010

שלום למיכל,
    אני מסכימה איתך שנזיפות וגערות המופיעות בתדירות גדולה עשויות לעורר חוויה שלילית ומתסכלת אצל פעוטות וילדים. לפיכך לרוב, בעיניין הצבת הגבולות, ההמלצה היא לנסות לוותר או להתעלם במקרים שאפשר, ולעשות סדר-עדיפויות איפה כן גוערים ונוזפים. עדיין, בתך זקוקה לאמירה ברורה מאוד על שאין מקום לצביטות ושזה לא מקובל עליכם בשום אופן. הנזיפה אמורה להיות מותאמת ל'חומרת' האירוע ויש להציע לה חלופה: לצבוט בובות, צעצועים, רהיטים וכדומה. יתכן כי היא זקוקה לתחושה מוגברת (האם היא מעדיפה מגע חזק? האם היא נוטה לרגישות תחושתית בעוד תחומים?) ועל כן אינה מצליחה להעריך את הכוח שהיא מפעילה ואת העוצמה המכאיבה שבצביטה. חשוב להבהיר לה באופן עינייני שזה לא מקובל עליכם, ולהיות חד-משמעיים ועיקביים בתגובה. חשוב גם ללוות את הגערה במילים - גם לגבי הכאב שזה מסב לכם וגם לגבי התסכול שלה על כך שאוסרים עליה לעשות את מה שהיא רוצה. התגובה צריכה להיות מותאמת גם לאירוע שקדם לכך, אם למשל הצביטה מופיעה לאחר שחטפו לה צעצוע (כשמדובר בילד) או שהגבילו אותה במשהו (מבוגר).
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות ילד בן 3
    דרור
    11/07/2010

שלום רב,
    בני בן השלוש גמול מחיתול מרבה לגעת ולשחק בידיו באיבר מינו. הדבר בא לידי ביטוי במיוחד כשהוא ערום במקלחת וידיו משחקות באיבר המין, כאשר אני מעיר לו ומסביר לו (ברוגע) כי עליו להפסיק כי יהיה לו פצע, הוא מפסיק ולאחר מספר שניות הוא חוזר לשחק באיבר מינו (כאשר ידיו אינן עסוקות במשחק אחר) כאילו באופן לא מודע ורצוני. גם כאשר הוא לבוש הוא נוהג מידי פעם (בתדירות נמוכה יותר) לשחק באיבר מינו (שוב - כאשר ידיו אינן עסוקות במשחק אחר) ואינני מתכוון למצב שיש לו פיפי.
    האם מדובר בהתנהגות נורמלית שתפסק מאליה או האם יש צורך בטיפול או פעולות כשלהן כדי להפסיקה ?

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות ילד בן 3

הוספת תגובה

• התעסקות באברי המין

מיכל דביר קורן
    21/07/2010

שלום דרור,
    פעוט בן שלוש שזה עתה נגמל מגלה בהנאה רבה מאוד את איבר המין שלו וזה טבעי, נורמלי ומותאם לגיל. אפשר לאפשר לילדים לגעת באיברי מינם: זה מאפשר להם לחקור את גופם, זה מסב להם הנאה ומלמד אותם את האפשרות לגרום הנאה לעצמם. יחד עם זאת, חשוב לומר לו שמותר לו לעשות זאת רק במקום פרטי ולא ליד אחרים, על כן המקלחת או השירותים, וגם המיטה שלו, הם בעצם המקומות בהם ניתן לאפשר לו לעשות את זה במירב החופשיות. דווקא אם תחזור ותגביל אותו, והוא הרי - מטבעו - יחזור לעיניין, זה יהיה מסובך יותר, יציף אותו ברגשות בושה ואשמה ועוד. לא יהיה לו שום פצע אם הוא יגע בעצמו במקלחת: אלא תינתן לו ההזדמנות הטבעית והלגיטימית להכיר את עצמו וזה דווקא רצוי. העיסוק באיברי המין סוער סביב גילאי 3-5, ואז, לקראת גיל בית ספר פוחת בהדרגה עד לגיל ההתבגרות. וזה נורמלי לחלוטין.....
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשהה !! הצילוו
    ב.
    11/07/2010

היי ,
    בני בן 11 חודשים, ואני פשוט לא מתמודדת עם האפרוח הזה. זה יישמע מצחיק אבל ילד קטן כזה שפשוט לא מקשיב, כל מה שאני אומרת הוא עושה הפוך. ממש בודק את הגבולות שלי ובוכה אם אני לא מרשה משהו , עד שאני הולכת ובסוף הוא מגיע למה שרצה.
    הבת שלי לא עשתה לי דברים כאלו, והוא ממש משגע אותי והוא ממש קטן...
    מה אפשר לעשות כדי לשנות את זה? ואם הוא יגדל ויהיה יותר עקשן?! הצילווו עצותתת גם אי אפשר להעניש או משהו כי הוא קטן............

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשהה !! הצילוו

הוספת תגובה

• הצבת גבולות לפעוטות II

מיכל דביר קורן
    21/07/2010

שלום לב.,
    כידוע לך, פעוטות וילדים שונים זה מזה בדפוסי המזג להם, בקצב שלהם, בכישורי ההסתגלות לעולם, וגם במידה בה יש להציב להם גבולות. לכל ילד יש את הדרכים שלו לבדוק את הגבולות : הן את הגבולות של העצמאות שלו, הן את גבולות הסבלנות של ההורה וגם את גבול האהבה אליו....יתכן מאוד שעם בתך לא נדרשת להשקיע כלל מחשבה בעיניינים הללו, כי היא הייתה ילדה פחות מאתגרת במונים אלו, בעוד שאיתו הסיפור הוא אחר. הוא מביא לעולם, ואלייך, התנהגות יותר סוערת ועלייך להגיב בהתאם. וכן, הצבת גבולות פעמים רבות כרוכה בבכי, אך גם בגיל 11 חודשים יש להציב גבולות כי את צריכה לשמור עליו, לשמור על אחותו מפניו, ולשמור על עצמך ועל שפיותך כהורה....כדי שבהדרגה ילמד, עליך להיות מאוד ברורה ועקבית בתגובות אליו, לא להתיר משהו שהחלטת שאסור ובוודאי לא לחזור בך מהחלטותייך: אם בכל פעם יהיה עליו ללמוד חוקים אחרים, יהיה לו קשה מאוד ללמוד אותם....
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמעת
    אלונה
    11/07/2010

שלום רב
    ביתי בת שנתיים וחמישה חודשים.מפותחת,חברותית ומקסימה.
    לאחרונה התחלתי לגלות יותר מדי התנגדויות אם בלבוש בבוקר,מקלחת,צחצוח שיניים וכו...
    לציין אנו מתקשים הכי הרבה סביב נושא האכילה כיוון שהילדה לא מכניסה כלום לפה ואני מדברת באובייקטיביות מלאה !!! בגן טוענים כי היא אוכלת יפה.
    היא ניזונה בבית מסימילאק בלבד עם הקימה ועם לכתה לישון צהריים ו/או לילה ללא דרישה לשום מזון !!! מעולם לא "זכינו" לראותה יושבת ואוכלת ארוחה ובמקרה הטוב/רע אני פשוט מאכילה אותה מהידיים.
    הילדה בוגרת לטעמי ואיני רוצה להרוס לה את העצמאות אולם אין דרך לעודד אותה לשבת לאכול כמו ילדה גדולה עם כפית סביב השולחן.בבוקר אינה מסכימה להתלבש ובכלל עושה סימפוזיונים סביב כל תחום.
    לציינולד לה אח קטן כעת בן 4חודשים.
    איני רואה כל קשר שכן היא בד"כ היתה עקשנית רק היה אפשר לרצותה קצת יותר בקלות או לגרום לה לעשות דברים בדרך נינוחה יותר.כמו כן היא אינה מציינת מילולית דבר הקשור לקנאה (אם אנחנו חזיקים אותו או מן הסתם משתמשיםבשידה שלה ובמיטה שלה עבורו) פשוט כלום וההפך.
    היא ניגשת מדי פעם אליו מלטפת ומחייכת אליו כך שאיני יודעת אם ניתן מיד לקשר זאת ללידה.
    אתמול ובטיול שהיינו בו בשבוע שעבר התחלתי לגלות דפוס אלים במקצת - ישבנו לאכול והיא פשוט זרקה את הצלחת התעקשה לקום מהכיסא בכוח ואף הפילה כיסא שהיה לידה

בביקור משפחתי היכתה את הילד שביקרנו אצלו ולא רצתה להתחלק איתו במשחקים שלו!!
    כמו כן אחותו בת השמונה חודשים קיבלה ממנה גם מכה על היד מה שממש הרתיח אותנו ולא ידענו איך לנהוג.
    אנחנו מנסים וחושבים שנותנים תשומת לב מספקת ואולי אף מעבר,מדברים אליה יפה.בקושי מרימים את הקול אבל אנלא רואה שזה עוזר כי סמכות אני לא מרגישה שיש לנו כי היא בכלל לא מקשיבה
    ובכלל,אין לי כוחות לעשות הצגות על מנת שתתלבש,תתקלח,תאכל.עייפתי מזה והחיים מאוד קשים בצורה הזו .קל וחומר ויש תינוק שמן הסתם יגדל לתוך מציאות כזו וזה מאוד מפריע לי
    איני יודעת איך לנהוג וחוששת שהגרוע יותר עוד לפנינו עם גדילתה
    איני רוצה לגדל ילדה חסרת משמעת ומאוד חשובה לי התפתחות תקינה שלה.
    נא עצתכן.
    האם אין זה מאוחר לתקן?
    האם דפוס האישיות לא מעוצב כבר כך שהשינוי יהיה מינורי?
    תודה ויום טוב.

**אגב ניסיתי להקשיב בקול אלו שהציעו "היא תהיה רעבה היא תאכל.." ואולי א"אתם מלחציצם"
    זה לא ממש עבד כי ההתעלמות עוד יותר גדולה מהאוכל אם איני נותנת לה בעצמי תוך סלידה מוחלטת שלה מהמזון -היא יכולה לקחת ביס ממשהו וזהו!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    משמעת

הוספת תגובה

• הצבת גבולות לפעוטות III

מיכל דביר קורן
    21/07/2010

שלום אלונה,
    תארת הרבה מוקדי קושי בהתמודדות עם בתך, שאולי לא התחליו עם הצטרפותו של התינוק למשפחה אבל החמירה כעת, הן בגלל שהיא אולי מוטרדת מנוכחותו, והן בגלל שאת פחות פנויה וסבלנית להתמודד איתה, ובעיקר בגלל שהיא נמצאת בסערת גיל השנתיים. בתך בודקת את סף הסבלנות שלך, ואת המידה בה תוכלי להציב לה גבולות להתנהגות בשעה שהיא נלחמת לבסס את עצמאותה, וזהו תהליך התפתחותי טבעי ומותאם לגיל, ואף רצוי. אבל כמובן עשוי להיות מאוד מתיש. נושא האוכל אצלכם נמצא במרכז כיוון שכאן יותר קל לה להיאבק בכם: אתם לא מסוגלים להשאיר אותה "רעבה" ועל כן תעדיפו שהיא תאכל תמ"ל ולא מזון רגיל כפי שהיא בוודאי יכולה, לפי עדות הגן לפחות. כלומר, זה תחום שבו היא החליטה להישאר 'קטנה' ולא לגדול, ואתם ממשיכים לאפשר לה את זה.
    שאלת האם "זה לא מאוחר לתקן" ואני מניחה שהתכוונת לשיוני אצלה... זה בהחלט לא 'מאוחר', אבל היא לא תוכל לעשות את השיוני הזה לבד, ותצטרך גם אתכם לעזרתה. יהיה עליכם להחליט על מה אתם מתעקשים ועל מה לא, לקבוע סדר עדיפויות ולעזור לה להיפרד מכל ההרגלים הינקותיים, ולחוות את העקשנות שלה באופן שמחד שומר על העצמאות והייחודיות שלה, אך מאידך מפחית את הכעסים והמתחים בבית. נדרש שיתוף פעולה והרבה מאמץ מצידכם על מנת להגיע אליה בדרכים יצירתיות אחרות, ועל כן אם אתם מרגישים שאתם לא פנויים לכך או שאין ביכולתכם לחשוב לבד איך לעשות את זה באוויה הקיימת ועם התינוק, מוטב שתפנו לייעוץ ולהכוונה. כדאי לפנות לפני שהמצב מחמיר ולא להתמין עד שהיא "תגדל וזה יעבור"....
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריירה וילד
    אורית
    11/07/2010

אני אמא לילד בן שנה, מתפתח יפה. אני אישה קרייריסטית שמאוד חשובה לה העבודה שלה. בקרוב אאלץ לנסוע לחו"ל למשך שבוע וחצי ואני קצת חוששת מהתגובה של הבן שלי- האם הוא יתעלם ממני כשאחזור? האם יגרם לו נזק? יש לציין שהוא נשאר עם אביו (חצי יום במשפחתון וחצי יום עם אביו) והסבתות יעזרו כמה שניתן. בנוסף, בני עדיין לא מראה מצוקה ברורה כשאני עוזבת את החדר, האם זה קשור לכך שהוא רגיל להיות בחברתם של מטפלים אחרים?

לקביעת תור
    סגירה
    קריירה וילד

הוספת תגובה

• היי

ב.
    11/07/2010

אל תכניסי לך מחשבות לראש. זה דרך החיים שבחרת, וכמוך כמוני.. אני בעד קריירה (כמובן שהילדים יקבלו את זמנם) אבל אם את צריכה לנסוע לחול לשבוע וחצי זה לא נורא. יש אמהות שהולכות לטייל גם שבועיים אז מה??
    כשהילדה שלי הייתה קטנה גם לי היו רגשות אשמה, שהייתי עובדת מלא שעות והיום היא מעריכה את זה שאמא עובדת ורוצה להיות כמו אמא. אל תוותרי על עצמך, אבל גם אל תשכחי לתת לילדים את הזמן איכות שלך איתם. יש הורים שחצי יום בבית אבל לא משחקים עם הילדים אז מה זה שווה? להראות נוכחות? שבי איתו שחקי איתו, תדברי המון, והכי חשוב תהנו ותצחקו ביחד..
    ולגבי חול, אני בעד. אל תפחדי.
    מקקווה שעזרתי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה -האם להמשיך?
    מלי
    08/07/2010

בוקר טוב
    אני פונה לבקשת יעוץ והדרכה
    בתי הקטנה בת 2.2 לפני שבועיים וחצי הורדנו טיטול,החלטתי על כך בעקבות זאת שבכל פעם שהיתי מחליפה לה היא ממש נלחמה בי כדי להישאר בלי טיטול .הסברנו לה שמעכשיו עושים רק בסיר והיא כבר ילדה גדולה.
    הבעיה היא שהיא לא מבקשת לעשות את הצרכים ,אם הושבתי אותה "בזמן" אז היא עושה בסיר,וגם מאוד מתלהבת מהצלחתה,אך לרוב היא מודיעה על פיפי בדיוק בשניה שהוא מתחיל לצאת ואז כמובן אנחנו כבר לא מספיקים להגיע לסיר,אותו דבר גם עם הקקי
    השאלה היא איך ללמד אותה לבקש קצת לפני שהיא הולכת לעשות צרכים ולא באותה השניה?
    אולי התחלתי איתה מוקדם מדי והיא עדיין לא מוכנה,האם במקרה כזה כדאי להחזיר את הטיטול לזמן מה?
    האם שבועיים וחצי זה הוא לא זמן מספיק לגמילה?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה -האם להמשיך?

הוספת תגובה

• גמילה

אילנה וינר-ריבקה
    10/07/2010

שאלה היא איך ללמד אותה לבקש קצת לפני שהיא הולכת לעשות צרכים ולא באותה השניה?
    אולי התחלתי איתה מוקדם מדי והיא עדיין לא מוכנה,האם במקרה כזה כדאי להחזיר את הטיטול לזמן מה?
    האם שבועיים וחצי זה הוא לא זמן מספיק לגמילה?

נשמע שביתך נמצאת בשלב ביניים לקראת המעבר לשירותים. היא נהנית כשמצליחה לעשות בסיר. אז אני מציעה שתמשיכי עם התהליך. כאשר הילדה מפספסת תתייחסי לכך, ניתן להגיד לה "אופס, ברח לך פיפי, בפעם הבאה תצליחי לרוץ לסיר לפני שהפיפי בורח." כדאי להימנע מכעס וביקורת.

אם יש לילדה זמנים קבועים לעשות קקי, קחו אותה לשירותים בשעות האלו. נשמע שלביתך מוטיבציה לתהליך ולמרות שהיא טרם מודיעה על כך לפני שעושה בעיני חבל לעצור את התהליך כעת.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך
    חיים
    07/07/2010

שלום רב
    ביתי בת השנה ו -10 ילדה מאוד מפותחת ,שתהיה בריאה , מדברת טוב מאוד, מבינה וקולטת מהר מאוד.
    אימי שומרת עליה בביתה כבר 9 חודשים, לפני כחודשיים הצטרף לבייבי סיטר בן משפחה, שבחודש יותר גדול ממנה. מובן לי, לפני שאפרט, שכל ילד שתופסים את "הטירטוריה" שלו ,נעשה אלים מגן על דבריו וכל מה שאפשר. מאז שהוא איתה היא פשוט רוצה כל דבר אבל כל מה שהוא מחזיק היא רוצה וצועקת "תביא לי" והוא כזה חמוד ומחונך (גם אופי של ילד אני יודעת) נותן לה ומוותר. לפעמיים שהוא כבר לא מוותר אז היא פשוט מושכת לו בשערות בכל הכוח ממש מכאיבה לו. לפעמיים היא סתם מרביצה לו , מושכת בשערות בצורה קשה. אימי באמת מניסיון של ארבעה ילדים מנסה את כל מה שהיא למדה בעבר בתוספת ייעוץ מאנשים קצת מוסמכים. אפשר לומר שזה עוזר במקצת אבל שינוי של ממש לא נצפה(ידוע לי שעקביות עוזרת) אבל לא ממש. השאלה מה עושים איזה עוד אמצעים יש פרט ל1. להסביר שאסור
    2. להארות שאפשר בשניים. 3. אמרו גם לחבק את הצד הנפגע.
    רציתי לדעת היכן ניתן לקבל הדרכה על משמעת שאיני מצליחה לתת לה ממש. באזור ת"א
    ולדעת כיצד לפתח את כישוריה של ביתי כי היא באמת מפותחת שכלית.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חינוך

הוספת תגובה

• חינוך

אילנה וינר-ריבקה
    10/07/2010

ניתן לקבל יעוץ מקצועי אצל פסיכולוגית התפתחותית (כאן בפורום אנחנו שתיים צרעננה) את יכולה לפנות למישהי מת"א. אם אזור הרצליה רלוונטי, אני ממליצה על שרון טל, גם כן פסיכולוגית התפתחותית, אני מוכנה לבדוק את מספר הטלפון שלה אם תהיי מעוניינת.

בגיל של ביתך לא כל ילד נהנה מאינטראקציות חברתיות. לרוב ילדים משחקי זה ליד זה ואין עדיין משחק הדדי.

אולי כדאי בזמנים מסוימים להפריד בינה לבין הילד השני, שלא יהיו צמודים כל הזמן. ניתן להפריד בניהם אפילו באותו חדר. אין לצפות שהילדים יסתדרו ביחד ללא תיווך, אימך יכולה לעזור לילד להגיב, להגיד לביתך שהוא רוצה את החפץ חזרה, שיגן על משחקיו ולעזור לביתך להתאפק ולבקש את מה שהיא רוצה.

לא כדאי להגיד לילדה שמה שיש לה ביד גם מעניין, מאד יכול להיות שהילדה כל כך עסוקה בקנאה שלה שלא פנויה אפילו להתייחס למשחק שיש לה ביד.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרוב אלי
    מילה
    06/07/2010

בני המתוק בן שנה ו3 חודשים, הולך מזה שלושה חודשים, תמיד עסוק בפעילות.. פותח ארונות, מטפס לכל מקום, ומסוגל גם לשבת -5 דקות ולשחק באותו המשחק בישיבה,העניין הוא, שהוא עושה זאת תמיד רק כשאני (או אבא שלו) בסביבה, ולרוב מעדיף שאהיה ממש קרובה אליו פיזית. אני יכולה להיות עסוקה במשהו אחר, אבל לידו כלומר בקשר עין ברגע שאני מתרחקת או עוברת לחדר אחר הוא מיד בא אחרי. ניסיתי לצאת לרגע ולחזור, ולהאריך בהדרגה את הזמנים שאני לא לידו. אבל זה עובד לזמנים קצרים בלבד, הוא תמיד מחפש אותי אחרי כמה דקות. אני מרגישה בעצם שהוא התרגל לנוכחות שלי ברקע, כי כשהוא מסתובב בבית אני חייבת כל הזמן להשגיח ולראות שלא מסכן את עצמו יחד עם זאת, הייתי שמחה אם היה מעסיק את עצמו ונשאר בחדר המשחקים כדי שאוכל להתפנות לדברים האחרים..
    השאלה שלי היא- כמה זה שכיח בגיל הזה שהם צריכים את האם כל הזמן בסביבה? איך בכל זאת לעודד אותו לשחק לבדו בחדר המשחקים, מבלי שאני בסביבה, כדי שאוכל להתפנות גם לבית.

לקביעת תור
    סגירה
    קרוב אלי

הוספת תגובה

• קרוב לאמא

אילנה וינר-ריבקה
    10/07/2010

אמא יקרה שלום רב

בגיל של בנך תופעה זאת- בה הילד לא מוכן להתרחק מהוריו, במיוחד מאימו - הינה שכיחה ביותר.
    לכן אין סיבה לדאגה.
    על מנת לעודד עצמאות אצל בנך, כדאי לקדיש זמן ביחד במחשק משותף, על מנל ללמד אותו כיצד משחקים פועלים, מה ניתן לעשות לבד. אם אפשר ניתן להחליף את המטפלים בילד מידי פעם, שישאר אצל סבים פעם בשבוע או יהיו עם דודה ביום אחר... זאת על מנת לעזור לו להתרגל לדמויות נוספות.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגרסיה בגמילה מטיטולים?
    אורית
    05/07/2010

שלום רב,

ביתי בת 4 וגמולה מטיטולים כבר שנה, לא כולל שינת לילה (אני עדיין שמה טיטול ולא יוצא יבש).

לאחרונה, היא לא מצליחה להגיע לשירותים ומפספסת, בדרך כלל זה קורה בבית שלנו.

מה לעשות ואיך להגיב? איך אדע אם הבעיה היא גופנית או משהו ריגשי עובר עליה ?
    מתי להוריד את הטיטול בשינת לילה? ניסיתי כמה פעמים ונאלצתי להחליף באמצע הלילה בגדים, מצעים, בלאגן שלם.
    תודה לתשובתכן!!

לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה בגמילה מטיטולים?

הוספת תגובה

• הרטבה

מיכל דביר קורן
    31/07/2010

שלום אורית,
    עבור הרבה ילדים אין קשר בין גמילת היום לגמילת הלילה, כלומר, ילדים שמצלחים לשלוט היטב על הצרכים במשך היום,ולעיתים גם בשנת הצהריים, נזקקים לטיטולים בשנת הלילה עוד חודשים ארוים לאחר מכן. הסיבה היא שבשנת לילה עמוקה לעיתים קשה לחוש את לחץ השלפוחית, להתעורר ולקום. ילדים נבדלים זה מזה בעיניין גמילת הלילה וזה תלוי במידת הרגישות התחושתית, בהרגלי השינה, ביכולת ההתאפקות ועוד.
    לפיכך, לא נראה לי שהפיספוסים של בתך קשורים לעיניין: היא מפספסת כיון שעסוקה, כיון ששקועה או כיוון שעובר עליה משהו רגשי שגורם לזה (לא בהכרח משהו דרמטי וקיצוני! מספיק שתהיה זו תקופה רגשית מעט מורכבת יותר, ממגוון של סיבות), ולכן מפספסת. צריך להזכיר לה, לקחת אותה לשירותים בזמנים קבועים ולעזור לה לשים לב מחדש לגוף שלה. עובדה שהשליטה קיימת במקומות אחרים. מהתיאור הקצר שלך אין ביכולתי לדעת מה הסיבה לזה ובפועל יכולות להיות הרבה מאוד סיבות.
    ולגבי גמילת הלילה: אם היא מסכימה עדיין לטיטול בלילה אין סיבה להסיר אותו כיון שהיא עדיין זקוקה לו. כשתחליטו שזה הזמן להיפרד ממנו, יש להיערך בהתאם: שעווניות, מצעים ובגדים להחלפה ועוד, ויש ילדים שגם מומלץ להעירם באמצע הלילה לשירותים (למשל, אם הולכת לישון ב 20:00 ואת בחצות, העירי אותה לפני שאת הולכת לישון, אך יידעי אותה על כך קודם לכן).
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה