מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופה בבקשה!!!!!!!!!תמר19/07/2010
שלום
בני בן שנה וחודשיים. מהרגע שנולד הוא איתי בבית. בספטבר הוא יכנס למעון.
לאחרונה הוא ממש "נדבק" אליי, לא יכול בלעדיי. אפילו אם הוא נשאר עם אבא שלו- הוא בוכה.
הוא גם כועס הרבה על אבא שלו- במקום להתלהב כשאבא שלו חוזר מהעבודה הוא צועק עליו ולא רוצה שיתקרב אליו.
1. מה יכולה להיות הסיבה לכך???
2. האם יתכן שחרדת הזרים חזרה לו שוב פעם???- כשאנשים זרים מתקרבים אליו רוצים לחבק או לנשק אותו הוא מתחיל לבכות בכי היסטרי.
3. אני נורא מפחדת מהכניסה שלו למעון. מה אפשר לעשות כדי להקל עליו??? אני בטוחה שהוא לא יפסיק לבכות שם.
4. לאחרונה יש לו התפרצויות זעם.אני לא יכולה להצביע בדיוק על הגורמים לכך אבל ההרגשה היא שפתאום הוא נהיה ממש כועס ועצבני. (עד לפני כמה חודשים הוא היה תינוק מאוד עדין ורגוע).
5. האם כדאי לפנות לפסיכולוג תינוקות בעקבות מה שציינתי???
תודה רבה לכם!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי.......
תמר22/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מדלגים???
תמר25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפורום פעיל???
תמר30/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקראת הכניסה למעון
מיכל דביר קורן31/07/2010שלום תמר,
ההיצמדות המוגברת של בנך אלייך מבטאת לא רק חשש מפני זרים אלא גם חשש מפני נטישה או 'חרדת נטישה' וזהו דפוס מאוד אופייני בגילו. פעוטות בגיל הזה כבר יודעים היטב שההורה המטפל הוא שיכול לסייע להם בצורה הטובה ביותר ועל כן מעדיפים את חברתו. הוא חושש שתתרחקי כיון שלא בטוח שאביו, או אחרים, יוכלו להבין אותו באותה מידה, לסייע לו ולבלות איתו באופן שהוא רגיל ומעדיף. התפרצויות הכעס יכולות להיות כתוצאה ממצבי החרדה הללו, ועשויות להיות להן גם סיבות אחרות, קשה לי להעריך מתוך מה שכתבת: מתי מופיע? באיזה תדירות?
ולגבי הכניסה למעון, יתכן שיהיה לו קשה בהתחלה, ובוודאי מכיון שאת מרגישה שההזדקקות שלו אלייך נמצאת בשיאה, אולם בהנחה שמצאת עבורו מקום נעים וטוב, הרי שבהדרגה שניכם תתרגלו....אני מזמינה אותך לקרוא דיונים קודמים בפורום שלנו בנושא
ובנוגע להתלבטות האם לפנות לייעוץ : נראה לי שאת אולי מרגישה מאוד לבד בכל ההתלבטויות האלה, יש לך הרבה שאלות ונושאים בהתמודדות איתו שמטרידים ומלחיצים אותך וזאת סיבה מצויינת לפנות לעזרה.....
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה ועוד משהו קטן...
תמר01/08/2010בני כאמור קשור אליי מאוד ולאביו לעומת זאת בכלל לא.
אני מרגישה שבעלי לא מקדיש לו מספיק זמן איכות.
כשאני מנסה לדבר על כך עם בעלי ולומר לו שהיחסים ביניהם יכולים להפגע אם לא ישתדל יותר, הוא אומר שזה ממש שטויות מה שאני אומרת.
אני לא צודקת???
מה אני יכולה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים בני 3gb19/07/2010
שלום רב.
אני אמא לתאומים בן ובת בני 3.
הבן מאד קשור לאביו, מאד רכושני כלפיו, ובמידה מסויימת גם תלותי (בוכה כל פעם שהאב הולך, בוכה מאחורי הדלת כשהאב מתקלח או בשירותים וכו').
בכל פעם שהאב מפנה יותר תשומת לב כלפי האחות התאומה (מוציא אותה מהאוטו, מהאמבטיה, מלביש אותה וכו'), הבן מאד כועס, בוכה וצורח ומפנה את כעסיו כלפי:
הוא לא מוכן שאני אקח אותו, אלביש אותו וכו'. כמו כן הוא משתמש במשפטים כגון: אני לא אוהב אותך אמא כי את בת, אני רוצה רק את אבא.
חשוב לציין שכשהאבא אינו נמצא, הקשר ביני לבין בני הוא מצויין.
מה עושים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קואליציות במשפחה
מיכל דביר קורן22/08/2010שלום gb,
תמונת המצב שאת מתארת מתאימה מאוד לשלב ההתפתחותי של ילדייך: שניהם בונים את זהותם המגדרית ומתחילים להזדהות עם ההורה בן אותו המין. מכיון שהיחסים ביניכם טובים, בנך 'מרשה לעצמו' להביע את העדפותיו ולומר לך - בלי חשש שתכעסי עליו או תפסיקי לאהוב אותו - שהוא מעדיף את אבא שלו. מותר לו להעדיף את אביו, אבל הוא לא יכול לקבוע מי מכם יטפל בו (מקלחת, לבוש וכו') אלא אתם קובעים זאת, ובוודאי שלא יקבע האם אביו יטפל גם באחותו. כדאי לומר לו שגם אבא אוהב אותו מאוד, אבל אבא אוהב גם את אחותו באותה מידה, וכך גם אימא, ושניכם יכולים להנות ממנו יחדיו. בנוסף, מומלץ מאוד לייצור הזדמנויות בהם כל אחד מכם יבלה זמן-נפרד עם הילדים לסירוגין, זמן פרטי רק של כל אחד מהם עם ההורה: זה חשוב בכל משפחה בה ילדים קרובי-גיל, ובוודאי עם תאומים. אם בנך ידע למשל שביום שני הוא הולך לחוג התעמלות עם אבא אבל בימי חמישי יש לו זמן רק עם אימא (ולהיפך), הרי שזה עשוי להקנות לו 'רגיעה' מסוימת.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה12317/07/2010
האם זה נכון לדעתכן להשאיר תינוקת בת שנה (שרגילה להיות עם אמא כל היום) עם סבתא שהיא מכירה היטב מהבוקר מוקדם עד הערב באופן חד פעמי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
12319/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהישאר עם סבתא
אילנה וינר-ריבקה23/07/2010נכון בהחלט!
אך אכי חשוב הוא שהאימא תרגיש רגועה ובטוחה ברגע שמוסרת את הילדה לסבתא, מכיוון שהילדה תרגיש את ההתלבטות של האם ויכולה להגיב בקושי בפרידה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- בן שנה ו7 חודשים.שירה17/07/2010
שלום ,
אני רוצה לציין בעיה שיש לי עם בני בן השנה ו7 חודשים.
לפני כשבועיים לערך, התחיל בצרחות ואם לא מקבל את שלו צורח עד השמיים.
לא מקבל את המילה לא.
היו אצלי גם אחותי ובעלה עם הילדים ובני ראה את התנהגותם ונראה לי שלמד שם כמה דברים מוטעים.
אצלי הוא צורח ומשתולל, ואם רוצים להחליף לו טיטול זה צרחות עד השמיים, משהו שאי אפשר להסביר שאני כבר נותנת לו להתהלך ככה בלי טיטול למרות שאני ממש לא מתכוונת לגמול אותו מעכשיו הוא קטן עדיין יחסית. הוא לא במסגרת אלא איתי בבית מבחירה שלי.
גם לאמא שלי ששומרת עליו הוא עושה כך בצרחות והיא לא מצליחה להחליף לו טיטול.
אני גרושה וחוץ מבן גדול ששניהם מסתדרים אין עוד נפשות בבית.
קשה לי מאוד עם הצרחות והאנטי של הילד, אני גם נמנעת מלקרוא לזה מניפולציות כי אני לא בטוחה שזה הגיל לעשות את זה , אולי אני טועה.
בכל אופן, ממש התנהגות נוראית בשבועיים האחרונים וזה הולך ונהיה יותר ויותר גרוע, אני כבר בוכה בבית עם עצמי , הוא לא עוזב אותי גם בבית רוצה ידיים כל היום , אני מרימה אותו ואם לא שוב צרחות. מה עושים במצב כזה? האם לתת לו ככה לצרוח? לא לקבל את המילה לא?
גם עניין הטיטול מאוד מציק לי שכן זה גם לא גמילה וגם לא החלפה, אז מה לעשות במצבים כאלה?
גם מוצץ נאבד לו ומאז כמה ימים אני לא ישנה הוא קם כל 5 דקות כי המוצץ של טומי טיפי לא מיוצר יותר לפי מה שהבנתי בחנויות, והוא משתולל בלילות.
אנא עזרתכם, אני ממש קורסת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות זעם
מיכל דביר קורן16/08/2010שירה שלום,
בנך מגיב בהתפרצויות כעס המשקפות את הצורך המוגבר שלו בעצמאות ובשליטה באופן טיפוסי מאוד לגילו וזה אכן עשוי לגרום לעיתים להורים להתשה מוחלטת ולהתפרקות. המצב הופך מורכב עוד יותר כאשר פעוטות מרגישים שההורים שלהם חסרי-אונים מולם, ואז, במטרה (בלתי מודעת) לוודא שאת "תעמדי" בהתנהגות שלו ולא תמוטטי, הוא מגביר את העוצמות שלו עוד יותר:P צורח יותר חזק, דורש עוד וכדומה. כל זה בציפיה שאת תוכלי לעצור אותו, להרגיע ולהגיד לו מה מותר ומה אסור, מה נכון ומה לא נכון.
אני מניחה שהוא מרגיש היטב את הקושי ואת המצוקה שלך, ואולי אף את הבדידות ואת מורכבותה של התקופה. לא ציינת מה הקשר שיש לו עם אבא שלו, ועד כמה נוכחותו קיימת בחייכם, אולם בוודאי הפרידה והניתוק לא תורמים כעת וגם אם הוא עצמו כלל לא מכיר את אביו, הרי שאת יודעת היטב שהיה יכול להיות אחרת.
בנך זקוק להרבה מאוד תמיכה וגבולות על מנת להרגע, כלומר חוקים ברורים מאוד לגבי התנהלותו בבית בכל תחום (גם גמילה), והרבה מאוד סבלנות והבנה מצידך. זה יכול להיות מאוד קשה לעשות את זה בכלל, ובוודאי לעשות את זה לבד ולכן אני מאוד ממליצה לך לגייס את כל מי שניתן לעזרתך (אחות/סבתא/מטפלת) וכן לפנות להתייעצות ולעזרה מקצועית. אוכל להפנות אותך למקום מתאים באיזור מגורייך.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירהשירי17/07/2010
שלום אנחנו עוברים דירה עוד חודש להורים של בעלי יש לי ילדה בת שנתיים שמאוד קשורה לבית לחדר שלה כאשר מזיזים רהיט מסויים בבית היא ישר מתחילה לבכות עד שאנחנו לא מחזירים למקום הבית הוא הבטחון שלה השאלה שלי איך להכין אותה שהבית לא יהיה יותר ומה לומר ולעשות בבית של חמתי תודה רבה אני מאוד מפחדת מהמעבר הזה רק בגלל התגובה שלה אני לא שהיא תיכנס לתסביך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה
מיכל דביר קורן16/08/2010שלום שירי
מעבר דירה עשוי להיות חויה מורכבת עבור פעוטות, ובייחוד כשמדובר בילדים בעלי רמת רגישות גבוהה במיוחד שנדרכים משינויים. הכנה היא מילת המפתח, ובמקרה שלכם, בגלל שהמעבר הוא למקום מוכר לה, הרי שזה עשוי להיות קל יותר. שתפו אותה באריזה ובהכנות ככול הניתן, אפשרו לה לארוז קופסא של החפצים האהובים עליה ולהכין לעצמה תיק שיהיה איתה ביום המעבר. מומלץ להכין אותה לגבי הסדרי המגורים החדשים: איפה היא תישן ואיפה אתם תישנו בבית של סבתא, איפה יהיו הרהיטים, הצעצועים והבגדים שלה ואפשרו לה להיפרד מאלו שלא עוברים איתכם. במידת האפשר תנו לה להיות נוכחת ביום המעבר, חשוב שתראה שהחפצים לא הולכים לאיבוד, מועברים על ידי משאית וכו'.
גם אם היא אינה מדברת עדיין, היא בוודאי מבינה הרבה יותר, ובעיקר יכולה להרגיש ולחוש בהתרחשויות ובמתח שאתם חווים. ככול שההכנה תהיה טובה, כך יהיה לה קל יותר. ובעיקר, הביטחן שלה אינו 'הבית', אלא אתם, ההורים שלה -ולכן אתם שתוכלו להקנות לה את אותו בטחון שוב, גם אם זה יהיה קשה יותר בהתחלה. דווקא ואולי הנוכחות של סבא וסבתא עשויה להקל: עוד מבוגרים שאוהבים אותה ויכולים לתמוך בשנוי (האם זה שנוי רצוי מבחינתכם?? ילדים רגישים נוטים לחוש בזה ולהגיב בהתאם.....)
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה-בקבוקיולי17/07/2010
הילדה שלי בת שנתיים אינה מוכנה להרדם בלי בקבוק. ובמשך הלילה מתעוררת לפעמים 4-3 פעמים. ושום דבר אחר לא מרגיע אותה כאשר היא מתעררת. העם יש דרך לגמל אותה מזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכלן לענות לי?
יולי19/07/2010אני מחכה לתשובה בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלי שינה לתינוקות
מיכל דביר קורן22/08/2010שלום יולי,
האופן בו בתך למדה להירדם באמצע הלילה מושפע מהאופן בו היא נרדמת בראשית הלילה. בתך למדה להירדם באכילה, ולכן היא זקוקה לאכילה כדי להירדם שוב, למרות שזה לא לצורך סיפוק של רעב. כלומר, אם בתך תלמד דרך חדשה להירדמות בתחילת הלילה, היא תוכל ליישם זאת גם כשהיא מתעוררת. גם מבוגרים מתעוררים באמצע הלילה, אך למדו להרדים את עצמם: ליטוף כרית, שתיה קלה, או אפילו קריאת ספר. אותם הרגלים של ההירדמות הראשונית יכולים לשרת גם באמצע הלילה.
לפיכך, מומלץ מאוד ללמד את בתך הרגלי הירדמות אחרים, שאינם תלוים באכילה או בנוכחות שלך. זה עשוי להיות קשה ומחייב את סבלנותך, ומוטב לאפשר שינוי הדרגתי (למשל, לעבור תחילה לשתיית מים), אבל זה חשוב מאוד לעצמאותה ולשם השינה של שתיכן.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתחו פחדים בגיל שנה ו8 חודשיםrebeka17/07/2010
שלום בני בן שנה ו8 חודשים ילד מקסים עצמאי מפותח מאוד לגילו מדבר משפטים שלמים ילד שאלוף בהתחברויות חדשות לא תלותי משחק לבד שעות בחדרו ובקיצור ילד מדהים שכל אמא הייתה רוצה לאחרונה הוא התחיל להגיב בפחד ובהלה לרעשים מסוימים שהוא כן שמע בעבר כמו לדוגמא הגנן שבא כל שבוע או רעש של דלת שנפתחת וכדומה.שאלתי הי אממה זה פתאום נובע כי קודם לא היה כך בכלל ומה עליי לעשות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לא קיבלתי תשובה...
rebeka19/07/2010זאת לא פעם ראשונה שמתעלמים ממני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובת פחד לרעשים
מיכל דביר קורן26/08/2010שלום rebeka,
מהתיאור שלך ומבלי להכיר את בנך קשה לדעת מהו הגורם המדויק לתגובות חדשות אלה,
בהנחה שמדובר בפעוט מפותח היטב, אני מניחה שזוהי רק עירנות מוגברת לגירויים שבעבר הוא הצליח להתעלם מהם וכעת, כשהוא כבר יודע מהו 'רעש' מוכר (כלומר הרעשים הרגילים ששל הבית והסביבה שאותם הוא מצליח לסנן) הוא מבחין יותר ברעשים חדשים שמפרים את שלוותו. סביר שהוא גם מסוגל כיום להתרכז יותר בפעילות ולכן הרעש המפתיע מפריע לו יותר מבעבר. חשוב להרגיע אותו ככול הניתן ולהסביר שמדובר ברעש חולף וכו', וכן לנסות להכין אותו לקראת רעשים יזומים שבהם ניתן לשלוט, כמו למשל מכשירי חשמל שמפעילים בתוך הבית. ניתן גם לתת לו להפעיל רעש בעצמו לשם הגברת תחושת השליטה, למשל על ידי כלי נגינה, סירים וכו'.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות רגשיתרינת16/07/2010
שלום, יש לי בת בגיל שנה וחצי. מבחינת דיבור היא מפותחת מאוד לגילה - מנהלת שיחה במשפטים שלמים, שרה שיר באורך מלא לבד ויודעת לבקש מה שהיא רוצה. בחודש האחרון אנחנו - גם אני וגם הגננת, שמנו לב לשינוי בהתנהגות. עד עכשיו יכולתי לשים אותה בגן בלי שהיה לה אכפת אם הלכתי או לא. לאחרונה היא בוכה כשאני הולכת ובגן רוצה כל הזמן שיהיו לידה או שירימו אותה. היא לא מאפשרת לגננת להקריא סיפור - רק צורחת ללא הפסקה ומנסה לשלוט בסביבה. גם כשיש ימי הולדת בגן היא רק בוכה. אם עד עכשיו היא הייתה נכנסת לחדרה לבד ומשחקת בצעצועים אז היום היא מבקשת שאהיה על ידה. גם כשאני קרובה אליה היא קוראת לי "אמא בואי". הגננת טוענת שמביחנה רגשית היא נהיתה תלותית ולא מפותחת. אני רוצה לציין שהיא הבכורה ושאני כרגע בהריון מתקדם. השאלה שלי היא כיצד לנהות איתה כדי לשנות את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
רינת19/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה, ומחכה לתשובה
רינת22/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיגה בהתנהגות
מיכל דביר קורן26/08/2010שלום רינת,
הצורך של בתך בקרבה מוגברת אליך או בהגברת השליטה על הסביבה לא משקף 'התנהגות תלותית ולא מפותחת', אלא משקף תגובה שלה למצב חדש איתו היא אמורה להתמודד. בתך מרגישה בשינוי הקרב: בבטן שלך שהולכת ותופסת מקום, בעייפות שלך, בהכנות ואולי גם בחוסר הסבלנות כלפי ההתנהגות שלה (שדווקא מאוד מתאימה לגיל). כל אלו לא עושים אותה ל'פחות-מפותחת' אלא מדגישים את העירנות הרבה שלה ואת רגישותה. הצורך המוגבר בשליטה אופייני לתקופות בהן ילדים חרדים ומתוחים יותר - הם מנסים לקבוע ולהחליט איפה שניתן.
אני ממליצה לדבר עם בתך ולעזור לה להבין מה קורה לה, לעזור לה להתכונן לקראת התקופה המורכבת עומדת בפנייה, אז התגובות עשויות להחריף עוד יותר. תוכלי לומר לה משהו כמו: "את רוצה להיות הרבה עם אימא כי את מרגישה שאימא עסוקה" או "את דואגת שכשהתינוקת תיוולד לאימא יהיה פחות זמן לשחק איתך". כמובן שבמקביל חשוב מאוד להגביל את התנהגותה במקרים שצריך: היא לא תוכל לקבוע האם הגננת תקריא סיפור או לא, ויש להיות מאוד ברורים בעיניין הזה.
ככול שתעשו הכנה טובה יותר עכשיו, כך יהיה לה קל יותר להתמודד עם הלידה הקרובה.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה ברכבאור16/07/2010
שלום רב
בתי בת השלושה וחצי חודשים פשוט לא רגועה בנסיעה באוטו.
אנחנו מושיבים אותה בסל קל קשורה, והיא רק רוצה לקום ממנו, היא צורחת ובוכה כל הנסיעה,
לפעמים הדבר היחיד הוא פשוט לקחת אותה בידיים- וזה כמובן מסוכן.
הפעמים היחידות שאנחנו מצליחים לנסוע איתה הם כשהיא נרדמת או אוכלת ואז נרדמת.
אחרת זה פשוט בלתי אפשרי.
אני לא נוסעת איתה כשאני לבד ברכב, היא פשוט צורחת ובוכה- אי אפשר לנסוע איתה.
כך גם קורה לעיתים בעגלה, היא לא מוכנה לשבת, היא בוכה וצורחת.
במיוחד כשהיא עייפה, היא רוצה ידיים כדי שתוכל להירדם.
(היא מסרבת גם לקחת מוצץ - אין מצב למוצץ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה עם תינוקות
מיכל דביר קורן31/07/2010שלום אור,
לצערי, אין כל כך מה לעשות: ישנם תינוקות קטנטנים שמתקשים מאוד לשאת נסיעות, הם סובלים ומתנגדים, צורחים ומתמרדים והבשורה הטובה היא שזה לרוב עובר אחרי כמה חודשים.
אבל בפירוש יש מה ל א לעשות: בשום אופן לא להוציא אותה מכסא הבטיחות. זה מסוכן ביותר ואסור על פי חוק.
לפיכך, העצה היחידה היא לנסות לתזמן את זמני הנסיעה לסיום זמני האכילה שלה על מנת שתישן, להשתדל לא לנסוע איתה לבד ובכלל למעט בנסיעות (אני מקווה שאתם לא מתגוררים ביישוב קטן ומרוחק....). נסי להסביר לכולם בנימוס שהתינוקת שלך מתקשה בנסיעות ואם מישהו רוצה לראותכן מוטב שיבוא הוא עד להודעה חדשה, ואני מקווה שההודעה תגיע בקרוב.
העובדה שגם בעגלה לא נעים לה מרמזת אולי שהיא לא נהנית מתנועה חזקה ולכן כדי לנסות לערסל אותה בעדינות, להשתמש יותר במנשא וכדומה. אם אין שינוי משמעותי עד גיל חצי שנה כדאי להתייעץ עם מרפאה בעיסוק התפתחותית שמכירה את תחום הוויסות התחושתי: יתכן והיא סובלת מקושי בתחום זה ותוכלו לקבל הדרכה מתאימה.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוכר
סיון05/08/2010היי אור,
אני רק יכולה להגיד לך שגם לבתי (היום בת 1.7) היתה תקופה שאי אפשר היה להכניס אותה לאוטו. אבל התעקשתי והיא היתה בוכה, ובשלב מסויים זה עבר לה. כמובן שאי אפשר לדעת אם הסיבות הן זהות, אבל אולי...
מקווה שישתפר
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהאור16/07/2010
שלום רב
בתי בת השלושה וחצי חודשים נרדמת רק כשהיא בישיבה על טרמפולינה או נדנדה ובעת שהיא אוכלת מבקבוק - אני שואבת חלב אם.
קשה להרדים אותה במיטה שלה, היא צורחת ובוכה, אנחנו מדברים אליה בלחש ומלטפים אותה, אך היא פשוט היסתרית.
בנוסף, היא אפשר להשכיב אותה ולתת לה לשתות,וכאשר אני מאכילה אותה היא נרדמת בידיי או על טרמפולינה\נדנדה , ורק אז אנחנו מעבירים אותה למיטתה.
במיטה היא ישנה בשלווה, מתעוררת כפעם פעמיים בלילה, לפעמים אנחנו רק מלטפים אותה והיא חוזרת לישון, ופעמים אחרות היא שותה קצת וחוזרת לישון (שוב עלה הידיים) ואז מניחים אותה במיטתה.
הבעיה שאי אפשר להניח אותה במיטה כשהיא רעבה, וכשאנחנו מאכילים אותה אז היא נרדמת כבר איפה שהיא אוכלת, כך שהיא אף פעם לא נרדמת במיטה.
האם יש פיתרון אחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
אור16/07/2010בנוסף (שכחתי להזכיר) היא אינה מוכנה לקחת מוצץ.
ניסינו להרגיל אותה מגיל מאוד קטן, אך היא מסרבת. היא זורקת אותו, והמוצץ אף גורם לה לבחילה.
:(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלי שינה לתינוקות
מיכל דביר קורן16/08/2010שלום אור,
בתך צעירה מאוד והיא עדיין זקוקה לאמצעי חיצוני, כמו בקבוק או נדוד, על מנת להירדם. זה מאוד אופייני לתינוקות רכים שעדיין לא רכשו סדר יום והרגלים. על מנת שהיא תרדם במיטה שלה יש להניח אותה שם כשהיא ערה ורגועה, בסמוך לשעת השינה שלה ואחרי ארוחה. מומלץ דווקא לנסות להפריד את השינה מהאכילה ולאפשר לתינוק להתרגל להתעורר לתוך ארוחה ולא להיפך. הפרדה זו מאפשרת רכישה של הרגלי שינה עצמאיים - הירדמות שלא על השד או עם בקבוק, וכן אכילה עם הקימה, בדומה להרגלי אכילה המאפיינים ילדים בוגרים יותר ואף מבוגרים.
ולגבי המוצץ: זה עיניין של הרגל ושל למידה, נסי סוגים שונים ובזמנים שונים, לא אחרי ארוחה, אלא דווקא לקראת שינה. יש תינוקות שצריך לשכנע קצת יותר מאחרים, אבל לעיתים ההתמדה שווה....
וגם: לא מומלץ לתת לתינוק לישון בטרמפולינה שגורמת הטייה בעמוד השדרה, פיזיוטרפיסטים ממליצים על השהות שם לפרקי זמן קצרים בלבד.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ותשע, פחד פתאומי מאמבטיהיוסי15/07/2010
הבת שלנו התחילה לפחד להכנס לאמבטיה, דבר שהייתה אוהבת מאד עד עכשיו.
ביום שבת אצל ההורים אשתי הורידה לה את החיתול באמבטיה ובדיוק באותו זמן היא התחילה לעשות קקי. אז אשתי החזיקה את החיתול ביד עד שסיימה. אנחנו לא עושים מזה ביג דיל וגם משתדלים לא להלחיץ אותה כשזה קורה. אבל אז חתיכה פצפונת נפלה לאמבטיה ובתי בעלת עיני הנץ גילתה זאת ונלחצה. למרות שאשתי אמרה לה שלא קרה כלום והנה היא מנקה את זה, היא כבר לא כל כך רצתה להיות באמבטיה ובאיזשהו שלב ממש בכתה שהיא רוצה לצאת.
מאז היא לא מוכנה להיכנס לאמבטיה. מקסימום מתישבת לדקה ואז רוצה לצאת. גם קצף וצעצעועים לא עוזרים למרות שבהתחלה זה מלהיב אותה אבל כשמגיע הזמן להיכנס בפועל היא נרתעת.
אנחנו לא בטוחים שזה בגלל המקרה עם הקקי (היו מקרים בעבר שהיא עשתה בזמן האמבטיה, אבל לא הגענו אף פעם למצב כזה).
מה אפשר לעשות? נראה שזה רק מחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד פתאומי מהאמבטיה
מיכל דביר קורן31/07/2010שלום יוסי,
בין אם האירוע המדובר הוא הגורם לשינוי ובין אם לא, הרי שכעת עליכם לעזור לה לחזור להרגלייה הקודמים. אני מציעה לא להילחם איתה בשלב הזה, נסו לקלח אותה ברחצה קצרה בעמידה, בכיור, במקלחת אחרת בבית (אם יש) או בתוך גיגית, כדי להחזיר לה בהדרגה את החדווה שבמשחקי המים ובקצף. חשוב ללוות את התהליך במילים: "אימא ואבא רואים שאת לא רוצה להיכנס לאמבטיה, אולי זה לא נעים לך או שאת מפחדת, אבל אנחנו צריכים להתרחץ אז נעשה את זה בדרך חדשה כדי שתתרגלי שוב למים".
אם אתם מרגישים שההימנעות גוברת ושבהדרגה היא נמנעת מעוד דברים שהייתה מורגלת לעשות בעבר מומלץ לפנות לייעוץ.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזניים-ירידה בשמיעהשירית14/07/2010
היי,
ביתי בת שנתיים וחודשיים סובלת ממרץ בירידה בשמיעה. במרץ, עשינו בדיקת שמיעה שהעידה על ירידה בשמיעה (45-50) ולפני שבוע עשינו שוב בדיקה והוכח שיש שיפור מינורי ועדין יש ירידה בשמיעה (35).
לצערי, ממרץ עד עכשיו הרופא לא המליץ על אף תרופה אלא כבר בהתחלה דיבר על ניתוח כפתורים.
האם מישהי מכירה רופא שפחות מעודד ניתוח כפתורים בגיל כה צעיר ?
האם למישהי יש טיפ להתמודדות מול נוזלים באוזניים מלבד כפתורים?
אשמח להמלצה על רופא א.א.ג. טוב שממליץ ומוכן לנסות דרכים אחרות מלבד ניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסי לפנות אל פורום רפואת ילדים
מיכל דביר קורן31/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הרדמות של שתי בנותיי...יעל14/07/2010
יש לי שתי בנות אחת בת שנה ושבע והשנייה בת ארבע. העברנו אותן לחדר אחד לפני כחודש וההרדמה קשה מאד. גם לכל אחת בנפרד ההרדמה מעולם לא היתה פשוטה אך עכשיו נהייתה מסובכת עוד יותר.
התהליך לוקח כשעה וזה בלי להכליל זמן סיפור שאורך בין 10 ל-20 דקות.
הקטנה כל חמש דקות מבקשת חיבוק או לכסות את הבובה והגדולה "מעתיקה" וגם מבקשת חיבוקים ומפריעה באמצע עם דיבורים ושאלות. הן לא נותנות לי לצאת מהחדר ואיך שאני יוצאת יש צרחות ובכי שיכולים להגיע להקאה אצל הקטנה. ניסיתי לשיר להן, או להיות בשקט מוחלט או לשים להן מוסיקת רקע, כלום לא מקצר את התהליך. זה נורא מתיש, מה אפשר לעשות? (לא ציינתי שאני עכשיו בחודש שמיני עם בת נוספת , אני לא יודעת אם זה משנה משהו).
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הירדמות II
מיכל דביר קורן31/07/2010שלום יעל,
פעמים רבות בתקופות לחץ וסערה תחומים שהיו מעורערים עוד קודם הופכים להיות למוקד קושי קשה עוד יותר. כלומר, יכולת ההירדמות של בנותייך מעולם לא הייתה טובה במיוחד, וכעת, בתגובה לשינוי, התחום הרגיש הזה הפך לקשה עוד יותר. הן מגיבות לשינוי שבסדרי השינה שבבית, ומגיבות לעייפות הגוברת שלך ולבטנך התופחת. גם אם רק בת הארבע מבינה את המשמעות, הרי ששתיהן מזהות שאת פחות פנויה וסבלנית, יותר עייפה ויתכן כי עצם השינוי בחדרים קשור אף הוא להצטרפות התינוקת הקטנה.
אני חושבת שאם החלטתם שכך ישנו מעתה, הרי שצריך להדיגר את משך ההשכבה ואת 'מהלך הטקס' ולנסות לעמוד בו, גם אם הן מתנגדות, כלומר, אחרי ארוחת ערב, אמבטיה וסיפור, שתיהן נכנסות למיטה, זוכות לחיבוק ונשיקות ואת יוצאת מהחדר. עליהן להבין שהיציאה שלך מוחלטת ושאת חוזרת לחדר רק כדי להחזיר אותן למיטות במידה והן יוצאות. זה עשוי לקחת זמן, או אולי כמה ימים, אבל לבסוף הן ירדמו. דווקא חופשת הקיץ עשויה להקל עלייך כעת כיון שאת בוודאי תהיי מוטרדת פחות אם הן ילכו לישון מאוחר יותר, וזה זמן להתרגלות של כולכן.
במידת האפשר נסי לגייס לעזרתך מבוגר נוסף לזמן הזה בערב כיון שההתחלה יכולה להיות מתישה...
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית הירדמות -תינוקת בת 8.5 חודשיםשולה13/07/2010
שלום,
ביתי בת 8 וחצי חודשים. בחודש האחרון התחילו להיות לה בעיות להירדם לבד. לפני זה- הייתה נרדמת לבד כמעט ללא בעיה או על הציצי או שהייתה כמעט רדומה אחרי ההנקה/בקבוק ונרדמת מיד במיטה. (חשוב לי לציין כי עד לפני כחודשיים הנקתי אותה הנקה מלאה ובהדרגתיות הפסקתי להניק, כולל הפסקתי להניק בלילה. לשמחתי היא עברה ללא בעיה לבקבוק ולא מפריע לה לשתות תמ"ל. אני לא חושבת שזו אחת הבעיות בבעיות ההירדמות אבל חשוב היה לי לתת מידע זה).
לפני כחודש התחלנו להרדים בעזרת שיטת חמש הדקות ודווקא בימים הראשונים היא עבדה בסדר, אבל בימים האחרונים ההרדמות שלה נהיו סיוט! ארוכות ומתמשכות.
היא עייפה מאד, אבל בכ"ז מסתובבת במיטה ללא מנוחה, כל הזמן מתהפכת, מתיישבת, מסתובבת לצד שני וחוזר חלילה, משחקת עם המוצץ וכו', חסרת מנוחה. בדר"כ היא עם מצברוח טוב (צוחקת ומחייכת) וכשאני יוצאת מהחדר היא מתחילה לבכות. כשאני חוזרת ומחזירה לה את המוצץ לפה, היא תופסת לי את הי ד ולא מרפה. כאילו רק היד שלי מרגיעה אותה. (לשמחתי היא כבר התרגלה לא להירדם על הידיים, אבל גם ההרדמות במיטה שלה לוקחות המון המון זמן, לעיתים יותר משעה.
וחשוב לי לומר שאני בטוחה שהיא עייפה ורוצה לישון, אבל היא כ"כ עקשנית שזה לא יאומן!
מדובר (לצערי) גם על הרדמות בצהרים וגם בערב. אשמח לשמוע המלצות מה לעשות....תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הירדמות
מיכל דביר קורן31/07/2010שלום שולה,
בתך כבר רכשה את היכולת להרדים עצמה לבד, ללא נוכחותכם וללא יניקה או בקבוק, וזהו הישג משמעותי וחשוב עבורה. עדיין, היא גם יודעת כבר שהרבה יותר נעים להירדם עם ההורים ועל כן מנסה להביא אותכם חזרה. מכיוון שביכולת הזו כבר קיימת, הרי שכעת חשוב לעזור לה לשמר זאת גם אם זה לוקח זמן....התיאור שלך משקף פשוט עייפות, והעייפות המוגברת שלה היא דווקא מכשול: מרבית התינוקות לא מצליחים להירדם כשהם מאוד עייפים, דווקא בגלל שהם מותשים מכדי להביא עצמם לשקט ולרגיעה הדרושים לשם הירדמות. לכן, כשהיא מאוד עייפה היא לא מצליחה לעשות זאת ורק 'משתוללת' במיטה. לפיכך, מוטב להשכיב אותה אפילו לפני הזמן כדי לא להגיע למצבי תסכול הללו (של שני הצדדים) ואולי אף להמשיך בנתיים עם שנת-בוקר כדי שהיא תוכל לאגור עוד כוחות.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה קונים ShooShoos בניו יורק?שלומית13/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
התבלבלתי בפורום... סליחה.
שלומית13/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)