מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ידיים ידיים ידייםסער25/08/2010
הילד בן שנה מתפתח יפה לא מקדים ולא מאחר את זמנו כמו בספרים מה שנקרא..בחופש המיותר שנכפה עליינו בחודש האחרון שמנו לב שהילד לא יודע להעסיק את עצמו יותר 5מ דק'.כשיש לו גירויים של ילדים אחרים או משהו כזה אז הוא מתעניין ומשתף פעולה אולם שהוא לבד ושמים לו צעצועים הוא מתבכיין ורוצה ידיים. בטלויזייה לא מתעניין כלל.לעומת זאת פעילות של הטחת חפצים שבירים נראית חביבה עליו במיוחד...
זקוקים לעצה מעשית איך לגרום לילד להיות נינוח כשהוא לבד ולגרום לו להתעסק בפעילות עצמית לא מסוכנת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעסוקה של תינוקות
מיכל דביר קורן27/09/2010סער שלום,
תינוקות מסוגלים להעסיק את עצמם כשהם מרגישים נינוחים ובטוחים, שבעים מבחינה פיסית וגם מבחינה נפשית. אם בנכם לראשונה שוהה זמן ממושך במחיצתכם, הוא נלהב מהאפשרות להיות אתכם, רוצה בקרבתכם ואין לו כל עיניין לשחק לבד. תינוק יכול לשחק לבד אם הוא בטוח שיהיה זמן שבו גם אימא ואבא ישחקו איתו בחדווה ובהנאה. בגילו הצעיר הוא לא אמור לשחק עם ילדים אחרים וגם צפייה בטלוויזיה הינה פעילות מיותרת עבורו ובוודאי לא תורמת להתפתחותו. היכולת להיות לבד הינה פונקציה התפתחותית שמתפתחת היטב אצל ילדים שמרגישים מספיק בטוח שההורים יהיו שם כשהם צריכים, וכשמדובר בבן שנה, אצלו חרדה הנטישה בשיאה, לא כדאי לצפות להרבה מזה.
בנתיים, תרחיקו ממנו חפצים שבירים ומסוכנים (כידוע, הבית בתקופה זו אמור "לעלות קומה"), תציעו לו מגוון של חפצי בית מענינים בהם הוא כן יכול לגעת ותהנו מהצעצועים שלו, הוא בוודאי יוכל להראות לכם מה הוא אוהב לעשות בהם...
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה שלי לא ישנה בגןמיה23/08/2010
התינוקת שלי בת שנה . ב 4 חודשים האחרונים היא היתה במעון.(בין השעות 8-16) .למעט מספר פעמים נדירות , הזמן הממוצע שהיא ישנה במעון היה בין רבע שעה לחצי שעה.
היו ימים שהיא לא ישנה בכלל במעון !!
כאשר הייתי לוקחת אותה מהמעון היא הייתה נרדמת מיד במכונית או מיד שהיינו מגיעות הביתה למשך שעתיים .
הרגלי השינה שלה כאשר היא בבית : שנת בוקר (כ 40 דקות ) ושנת צהריים (1-2 שעות) .
השבוע היא עוברת לגן חדש. אני מאוד רוצה שהיא תישן בגן החדש. יש עצות ? מה כדאי לעשות ?
אם דרוש עוד פרטים אשמח לתת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה בגן
אילנה וינר-ריבקה01/09/2010אני מבינה שאת מאד רוצה שביתך תישן בגן ואת רוצה לדעת מה כדאי לעשות, אבל בעצם, צוות הגן הוא זה שיתמודד ויטפל בה בשעות הצהריים, ואי אפשר לדעת מראש האם יהיו קשיי שינה או לא בגן. יתכן ולביתך 4 חודשים לא יספיקו כדי להתרגל לסביבה עד כדי כך שהיא יכלה להשתחרר ולישון צהריים. כדדאי לדבר עם אחראית הכיתה שלה ולספר שבעבר היה קושי בשינת צהריים במסגרת אחרת,ולבקש דיווח ושיתוף פעולה סביב נושא זה.
בהצלחה בתחילת שנת הלימודים, שתהיה תקופת הסתגלות קלה ככל הניתן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממליצה על שחיית תינוקותנילי22/08/2010
לפני שבועיים התחלתי ללכת עם ביתי מיה בת השנה וחודש לחוג שחיית תינוקות בבית גני שרוים באבן יהודה. המדריכה לילך פשוט מקסימה וזה לא יאומן איזה עושר עילאי מתפשט על פניה של מיה כשהיא נכנסת למים המחוממים בברכה. מציע לכל אמא לברר באזור מגוריה לגבי אופצייה להשתתף בחוג לשחיית תינוקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באמת זאת פעילות מצוינת, שימו לב
רחלי אור23/08/2010חשוב לציין שהפעילות תורמת המון, והילד למד להיות "כמו דג במים"ויחד עם זאת,שימו לב שהעבודה נעשית מהקשבה , ולא כאילו הילד הוא צעצוע, ותהינו, ברכות רחלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח חדש במשפחהמילה21/08/2010
שלום,
הבת שלי בת שנה ושמונה חודשים, נולד לנו בן לפני 10 ימים.
בעקרון הבכורה שלי מקבלת אותו באהבה רבה ומנשקת אותו הרבה וכל הזמן רוצה ללטף אותו, הבעיה היא כאשר לעיתים אני מניקה אותו היא באה ונותנת לו מכה בראש או יותר נכון ליטוף חזק בראש, ואז אני ממש כועסת עליה וצועקת עליה היא נפגעת ומתחילה לבכות ואני כמובן מצטערת שהגבתי אליה בצורה כזו.
האם אני גורמת לה לנזק בזה שאני כועסת עליה כל כך שהיא נותנת לו מכה בראש, אני כועסת עליה אחרי שאני מסבירה לה מספר פעמים ללטף אותו ברגל או ביד ולא בראש אך אני מרגישה שהיא עושה בכוונה כדי לבחון את הגבולות.
אשמח לתשובתכם זה ממש מציק לי ורע לי שאני כל הזמן כועסת עליה.
תודה מילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח חדש
אילנה וינר-ריבקה01/09/2010ביתך הקטנה הפכה פתאום לאחות גדולה ובכלל חל שינוי בכל המשפחה וזה היה רק לפני 10 ימים. פתאום את אימא לשתיים, פתאום את צריכה להתמודד עם אתגרים חדשים באימהותך. ולא לדבר על התקופה הרגישה שלאחר הלידה בה את נמצאת, ההורמונים משתוללים וההומור שלך עובר בין מצבים קיצוניים (שמחה, עצב, פחד, כעס ועוד).
אז קודם כל, מה שתיארת, ביתך נוגעת בתינוק בראש ואת מבחינה כי המגע הינו חזק בעצמתו. קודם כל, יתכן וביתך באמת עוד לא הפנימה את דרכי המגע המתאימות לתינוק בשלב הזה. (תחשבי שזהו התינוק הראשון שהיא פוגשת באופן יומיומי והיא מכירה אותו רק 10 ימים!). יתכן גם שהיא מביעה דרך המדע החזק, את הרגשות המעורבבים בתוכה, (אהבה, כעס, התלהבות, קנאה). הגעת אח חדש זאת סיבה לשמחה, אך בו זמנית הדבר מעורר אצל הילדים הגדולים, חרדות ופחדים אמיתיים והם צריכים להבין ולהתרגל למצב החדש וזקוקים לפעמים להרבה זמן, הסברים, תמיכה מצד ההורים והבנה של הסביבה כולה.
אני מציעה לך שכאשר את מניקה, תזמיני לפעמים את ביתך, שתהיה לידכם, מראש תכיני אותה איפה נעים לתינוק לקבל מגע, ואם היא בכל זאת נוגעת בראש, את לידה ויכולה לשמור על התינוק ובעדינות, להוציא את ידה מהראש ולהוביל לאיזור אחר בגוף של התינוק. את יכולה גם וכדאי מאד לשקף לילדה את רגשותיה - "מתוקה, אני מבינה שאת רוצה את אימא איתך, קודם היינו רק אני, אבא ואת ועכשיו יש גם תינוק שצריך את אימא וזה לא תמיד כיף". תלווי אותה מבחינה רגשית, כאשר בראשך את מודעת שהילדה עוברת תקופה "משברית", עליה שינויים קיצוניים בחיים ואין לה דרכים להבין מה עובר עליה לבדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אילנה וינר-ריבקה01/09/2010יחד עם זאת, למרות שהילדה זקוקה להבנה ותמיכה, גם את בתקופה של הסתגלות ושינויים, לכן, כדאי שתקבלי עזרה ותמיכה מבני משפחה, לא כדאי להישאר לבדך עם השניים! כך הסיכוי שתאבדי סבלנות גדל באופן משמעותי. אם אין עזרה כרגע, תחפשי עזרה, מבני משפחה, חברים, וכמובן מבן הזוג.
אם איבדת סבלנות, אין דבר, תסבירי לילדה שגם את בתקופה של שינויים, שאת אוהבת אותה מאד ושאת מתנצלת שאיבדת סבלנות בלי כוונה.
ביחסים הורים-ילדים, קיימים קונפליקטים, קשיים ולעיתים,טעויות, אך תמיד ניתן לתקן וליצור מצבים חיוביים יותר. אין הורה שיודע להיות הורה, הוא לומד תוך כדי הטעויות וההכרה בהן.
מזל טוב ללידת הקטן!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב לאח החדש
פנינה ליבר01/09/2010מילה שלום
מזל טוב להולדת הרך הנולד. ביתך הבכורה אמנם היא גדולה , אך יש לזכור שהיא רק בת שנה ושמונה חודשים, קרוב לודאי שהיא מגיבה לתינוק החדש שגזל ממנה את תשומת הלב. ציינת שהיא בעיקר מגיבה אליו כשאת מניקה. זהו הזמן שאת יכולה ,באופן טבעי, להיות רק עם היונק ופחות איתה, או לפחות לא כמו שהיית איתה אך לפני עשרה ימים, ועל כך היא מגיבה. תגובתה שכיחה ביותר גם ,אולי, אם היא עושה "דוקא" כמו שאת הגדרת את זה ובודקת מה תהיה התגובה שלך. יחד עם זה אין ספק שאת גם צריכה להגן על התינוק. אני מציעה שתסבירי שוב , תדגימי לה מה מותר לה לעשות, ואיך אפשרי להתקרב לאחיה הקטן. שימי גבול ברור, לא בצעקה, אלא בתקיפות כשאת מרגישה שהיא עוברת גבול ומסכנת את הקטן. אין ספק שגם אתם וגם היא עוברים תקופת הסתגלות לעובדה שהמשפחה התרחבה.
אך שוב, מאחר ש"חיבוק הדוב" הינה תגובה אופינית, אל תלחצי בוודאי על תצעקי, הקטנה,הבכורה, לא מבינה את הכעס, אלא הסבירי ותאפשרי קרבה לאחיה תחת עיניך הפקוחות.
ושוב מזל טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעקות בגיל צעיראני21/08/2010
שלום רב!
בתי המקסימה בת 4 חודשים מתפתחת "לפי הספר", משקל תקין, אני משלבת לה את התזונה יחד עם הנקה.
היא התחילה למלמל מגיל שבועיים והיא מדברת המון מאז...
לאחרונה היא התחילה לצווח כשהיא מדברת, זה נשמע לי כמו ניסיונות עם הקול וכאילו שהיא בוחנת את היכולות שלה, שזה מאוד לגיטימי בעיניי אבל יחד עם זאת אני לא רוצה לעודד אותה לצעוק...
כשהיא מדברת אני מקשיבה לה וכביכול גם עונה אבל כשהיא צועקת כך אני לא כלכך יודעת איך להגיב...
האם להתייחס לכך? לעודד אותה להמשיך בכך?
האם לומר לה שאנחנו לא צועקים?
יש לציין שאני ואביה אנשים שקטים בד"כ ככה שהיא לא הבינה ממנו שכך יש לנהוג...
אני יודעת שהיא עדיין קטנה מדי בשביל חינוך כזה אבל עדיין לא נראה לי הגיוני לעבור על זה לסדר היום.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה?
אני26/08/2010למה אתן לא עונות על השאלות לפי התאריך??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל תשובה?
אני14/09/2010אני מחכה כבר 3 שבועות זה לא הגיוני...
אתן צריכות לעשות סדר בדרך בה התשובות נענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעקות בגיל צעיר
פנינה ליבר16/09/2010בתך בת הארבעה חודשים לומדת ומתנסה. זה גיל שבו כל ארועהוא מפגש חדש. לכן כשהיא צועקת השיבי לה ברוגע, בטון נמוך ושקט. זה הגיל שהחיקוי הוא האמצעי ללמידה ופעולה. אני מציעה לא להתרגש מהצעקות שלה, ואף לנסות ולהתעלם. כשהילדה לא תקבל תגובה כלל,חיובית או שלילית, קולה התאזן בהמשך אחרי שהיא תסיים את נסיונותיה "לנגן"על מתרי הקול
שנה טובה
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתי בת 5 חודשים רגועה רק איתיתמר19/08/2010
שלום, אני די מתוסכלת, יש לי תינוקת בת 5 חודשים כמעט, ראשונה שלנו ואני לא מצליחה לעשות כלום במהלך היום, למעט הזמן שהיא ישנה כמובן, היא כל הזמן צריכה שאהיה לידה ואשעשע אותה, אפילו רק לשבת לידה לא מספיק, אני לא יכולה לתת אותה לאמא שלי או חמותי וכו ליותר משתי שניות כי אז היא מצליחה לצרוח ביומיים האחרונים אפילו עם בעלי היא כבר לא שקטה, אני ממש כבולה אליה,מה עושים?בנוסף עוד חודש אני נוסעת לחופשה בת 4 ימים ובעלי נשאר איתה לבד, אני מפחדת שיהיה לה טראומה וממש קשה לי עם זה. מה לעשות?אפשר לחנך בגיל הזה לקצת עצמאות או שהיא עדיין קטנה?תודה רבה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה לחופשה
מיכל דביר קורן27/09/2010שלום תמר,
ההזדקקות של בתך לנוכחות הקרובה שלך בגילה הצעיר היא לא 'מניפולציה', היא כנראה באמת זקוקה לך כיון שמרגישה פחות בטוחה עם אחרים ממגוון סיבות, ביניהן אולי העיקרית שהיא עדיין לא רגילה להיות עם אחרים ולסמוך עליהם שהם יענו לצורכייה טוב כמוך. מכיוון שאת חייבת זמני מנוחה על מנת לאגור כוחות - בין אם קצרים ובין אם מדובר בנסיעה קצרה, הרי שלא נותר לך אלא להשאירה עם אחרים שאת סומכת עליהם ופשוט לאפשר לה להתמודד ולהתרגל, גם אם בהתחלה יהיה העיניין כרוך בבכי. מוטב למצוא את האדם הסבלני מכולם (מוטב כמובן שיהיה זה אביה, אולם אם הוא לא מרגיש עימה בנוח אז אולי זה פחות מומלץ), לשתף אותו בפרטי-פרטים של שגרת היום שלכן: זמני האכלה, המקום בו אוכלים, טמפ', דרכי הרגעה ושינה,] צעצועים מועדפים, ועוד, ואחרי כמה ימי חפיפה כאלה פשוט להיפרד ממנה ולצאת. תחילה לזמן קצר, ובהדרגה לזמנים ארוכים יותר. חשוב מאוד לעשות תוכנית למידה כזאת לפני הנסיעה הממושכת שלך.
חשוב להבין: אין מדובר בחינוך לעצמאות, כיון שתינוקת בגילה לא אמורה להיות עצמאית אלא אמורה לזכות למקסימום תשומת הלב והזמינות האפשרית ממבוגר מסור ואוהב, אולם זה לא מוכרח להיות רק את.
נסיעה טובה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה צורחתמורן18/08/2010
הבת שלי תכף בת שנה והיא צורחת המון- כשלא נותנים לה מה שהיא רוצה, או אפילו סתם בלי קשר לכלום.
בנוסף נורא קשה לחתל אותה, היא מתפתלת ולא נותנת שיגעו בה.
מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקות סוערים
מיכל דביר קורן27/09/2010שלום מורן,
התיאור הקצר שלך לא מאפשר לי להבין לעומק מה מפריע לבתך, אולם יתכן שמדובר בעיניין של מזג סוער במיוחד שמקשה עליה להתרגע. העובדה שהיא צורחת בהחתלה מרמזת לאפשרות שקיימת אצלה רגישות תחושתית הגורמת לה לחוות מגע קל כחוויה בלתי-נעימה: זו תופעה נוירולוגית שכיחה שגורמת לפרשנות אחרת, עוצמתית יותר של מגע ואז תינוקות מגיבים באי שקט כלפי מגוון של נגיעות, לחיצות, טקסטורות על העור וכדומה. כדאי מאוד להתייעץ עם מרפאה בעיסוק התפתחותית שמיומנת בתחום הוויסות החושי או עם פסיכולוג התפתחותי.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה דחופה!נטלי17/08/2010
בתי בת כעמט שמונה חודשים. ועושה לי את המוות בלשון המעטה עד שהיא נרדמת!
אני שמה אותה במיטה לקראת השעה 20-30 לאחר מקלחת ואוכל כמובן. הבעיה היא שהיא לא
מוכנה להרדם במיטה שלה! אלא רק במיטה שלנו או על הידיים! מה עושים? זה נורא מתסכל!
ניסיתי כמה פעמים פשוט לעזוב אותה במיטה שתבכה ואז היא תבין שאין לה ברירה אבל נורא קשה לי
לשמוע אותה צורחת מבכי, קשה לשמוע בכי כזה!
ניסתי ללטף לה את הראש ולנסות להרגיע אותה אבל זה גם לא עוזר!
אני פשוט חסרת אונים! לא יודעת מה לעשות!
בבקשה דחוף עזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורום הפרעות שינה בתינוקות
י19/08/2010ממליצה לך לגלוש לפורום של הפרעות שינה. הם מעולים ויש תשובות לשאלות נפוצות. הם עונים במהרה וכדאי לך מאוד לבסס הרדמות עצמאית - הצבע יחזור לך לחיים! בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרההילי10/08/2010
שלום
אני אמא לילד בן 3.5 הוא מאוד חכם ושובב
הוא נפגש עם חברים אחר הצהריים ויש לנו קצת בעיות אם זה אם הוא נפגש עם חבר אחד הכל טוב הוא משחק איתו יפה , הבעיה מתחילה כשזה מתחיל להיות שלישיה שני הילדים האחרים מתאחדים נגדו מציקים לו ואפילו לפעמים מרביצים לו הוא מיצדו בא להתבכיין והגיד לי שמציקים לו
אני לוקחת את זה מאוד קשה אבל אני לא מראה לו אני אומרת לו או להתעלם או להחזיר ופשוט להתמודד
לפעמים האמהות האחרות מעירות לילדים שלהם ואני לא יודעתאם זה נכון
מה לעשות? אני מפחדת שזה יתפתח לבעיה חברתית כשיהיה גדול יותר
איך אני צריכה לנהוג בכדי שזה לא יהיה קטסטרופלי
דרך אגב החברים הם ילדים מהגן שהוא מכיר כבר שנתיים
בגן הגננת אומרת שהוא אהוב ומשחק יפה עם כולם
אשמח לתשובה מהירה לפני תחילת הלימודים הוא עובר לגן חדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח מאוד אם משהו יענה לי
הילי16/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אשמח אם תעזרו לי
הילי17/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים חברתיים בגיל הגן
מיכל דביר קורן27/09/2010הילי שלום,
העובדה כי בנך מסוגל לשחק יפה עם חבר אחד משקפת כי אין מדובר בבעיה חברתית שמקשה עליו להתערות בגן, ולראייה דברי הגננת: היא מתרשמת שהוא אהוב ומשחק עם הרבה חברים. לא לכל הילדים נוח בשלישיה: מה שעובד היטב ב'אחד-על-אחד', לא עובד אותו דבר בשלישיה. זה נכון גם לגבי יחסים של מבוגרים (למשל, האם את מעדיפה 'חבורות' או דווקא יחסים עם חברה אחת?) אני מניחה שבמפגש עם ילדים נוספים, פחות מזה שהם מתאחדים נגדו, הוא מרגיש מאויים, חושש ממעמדו, ומייד נכנס לעמדה הגנתית שגורמת לאחרים לתקוף. ברגעים האלה כדאי לתווך עבורו ולעזור לו להבין את הסיטואציה כפי שהיא, ללא פרשנויות מיותרות (למשל, "עכשיו איתי ורוני רצו לשחק בכדור ואתה דווקא רצית להמשיך לבנות בקוביות"), וכמובן להתערב בשעה שרמת התוקפנות עולה: בשום סיטואציה חברתית ילדים לא אמורים לספוג אלימות.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבנות ואולי כעס...אור*08/08/2010
בתי בת שנה ושלושה חודשים.
ילדה מאוד חיובית ולא שובבה, פעילה, חכמה לגילה ונינוחה מאוד.
הבעייה מתחילה לפעמים אפשר לומר לעיתים קרובות, כאשר אני נותנת לה צעצוע - אם זה דלי עם צורות שצריך להכניס, או כאשר אני נותנת לה ספר לעיין בו... במהלך המשחק בחפץ (או הצעצועים או הספרים), היא מתחילה להתעצבן מאוד במקרה של הדלי עם הצורות כמובן כאשר היא לא מצליחה להכניס את הצורות - אני כמובן מראה לה ומכוונת אותה אבל הכעס שלה לא נעלם והיא נעשית עצבנית. במקרה של הספר, ישנם דפים שצריך לפתוח נגיד משהו שמתחבא מתחת לדף וכאשר היא לא מצליחה אזי היא גם מתעצבנת, אני מייד מכוונת אותה איך לפתוח ואיך לעשות... אבל זה לא עובר והכעס והעצבנות נישנים בכל משחק שלה כאשר משהו לא מצליח לה.
אני קצת מודאגת, האם זה שלב בהתפתחות שלה? האם כעס תסכול ועצבנות בגיל הזה ידועים? איך אני אמורה להתנהג אלייה ומה לעשות כאשר היא כועסת ומתעצבנת? אני לא רוצה להחמיר את המצב חלילה , אך אני רוצה "לדכא" כמה שניתן...
חוץ מזה היא מבינה הכל, כל מה שאני אומרת לה, אנו משחקים ביחד בכדור, היא אוכלת יפה, ישנה יפה וממש מקסימה.
היא הולכת לגן בספטמבר ובבית יש לה אח בן 13 שכל הזמן משחק איתה והיא מאוד אוהבת אותו.
אודה לעצות ולמענה בהקדם.
תודה רבה רבה אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
אור*11/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב...אפשר מענה
אור*17/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אין מענה, יש אפשרות לענות לי?
אור*23/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן לענות לי על השאלה? בתודה מראש!
אור*07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדים בגיל הזה מתוסכלים כשלא מצליח
יואל משרנובי12/09/2010שלום יקירה,
לא לדאוג, כך גם קרה אצלינו לפני שנה,
משחקים מהסוג שציינת קצת קשים לגיל הזה,
תשמרי אותם במגירה בצד לעוד חצי שנה,
בינתיים תשמחי אותה במשחקים שיותר קלים עבורה,
כמו לשחק בכדור,
לשחק בגינה עם כף ודלי
לרכב על בימבה ,
להשתעשע עם בלונים ,
בובות ,דובונים.
הרכבות צורות וגם פאזלים היא עוד תלמד להרכיב בהנאה ,
לקראת גיל שנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יואל ושתהייה לכם שנה טובה!!
אור*13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצבנות ואולי כעס
פנינה ליבר13/09/2010מהתאור שלך עולה שילדתך משחקת יפה עם אחיה ועם הסובבים אותה. ילדה נינוחה ופעילה, . אכן ילד בגיל זה, וגם מבוגר אגב, כשאינו מצליח במשחק כלשהו הוא מרגיש מתוסכל ומביע את תיסכולו בעצבנות וזה כי אינה מסוגלת לבטא את הקושי באופן מילולי כי אין לה עדין שפה. אני מציעה שתציעי לה כל פעם משחק , ואם היא מתעצבנת, תניחי למשחק הזה, תעברי למשחק אחר, בלי לחץ ואחרי תקופה שובי למשחק הקודם. לא ברור לי למה התכוונת שאתרוצה "לדכא" כמה שניתן..." .
אור, ילדתך הולכת לגן בספטמבר, גם מסגרת זו עשויה להפגיש אותה עם משחק מסוגים שונים, ועם התמודויות שונות. בשלב זה אין מקום לדאגה.
שנה טובה
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעםח.08/08/2010
שלום רב,
בתי בת שנה ו-4 וכאשר היא כועסת כשאומרים לה "לא"' למשל או כשלוקחים לה משהו, היא נוהגת להתכופף אל הרצפה ומגובה נמוך לתת לעצמה מכה במצח. היא עושה זאת גם על הקיר.
היא מאוד חכמה, אוהבת מאד תשומת לב וכשעושה משהו - אוהבת שמוחאים לה כפיים. שמתי לב שהיא מודעת לכך שאסור לה לעשות זאת ושאני נלחצת מכך ולכן אולי חוזרת על זה.
מה אפשר לעשות? האם לנסות להתעלם? האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם
אילנה וינר-ריבקה16/08/2010שלום רב
נדמה שאת מודעאת לכך שתגובתך משפיעה ישירות לתגובות הילדה. בגילה התקפי זעם הינם נורמטיביים, הילדים נכנסים ל"חוסר איזון" כשמתוסכלים ומתנהגים לעיתים באגרסיביות כלפי אחרים או כלפי עצמם.
תתייחסי לזעם ולבכי שלה - אל תעלמי מרגשותיה, תוכלי למשל להגיד לה תוך כדי התקף הזעם, שהיא עכשיו כועסת כי לא קיבלה את מה שרצתה, אימא כאן ותעזור לה להירגע (כל זה בטון דיבור שקט, רגוע). תתעלמי מהמכות על הרצפה, אל תגידי "אסור לעשות זאת", כי נדמה שהיא הולכת ועושה "דווקא".
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן חדש - חששותאמא להראל08/08/2010
הבן שלי בן 2 .בשנה וחצי האחרונים היה בגן ברשת נעמת, היו כמה דברים שמהם לא הייתי מרוצים וכן רמתן של המטפלות וגורמים נוספים של מרחק וכו'. רשמתי אותו לשנה הבאה לגן במתנ"ס בו התרשמתי ממקום יותר טוב, שיכולים לת לילד שלי קצת יותר, במקום החדש ישנה גננת ולא מטפלת וכו'.
אני חושבת שבחרתי בשבילו כדי שיהיה לו יותר טוב, אך ישנה בעיה אחת - הוא עובר לגן החדש לבד כל הילדים במעון הנוכחי ממשיכים לעוד שנה ואני קצת חוששת מהלבד, גם מטפלות חדשות וגן יחדים חדשים בגן הנוכחי היה צריך להתמודד רק ען מטפלו תחדשות.
אני קצת חוששת בימים האחרונים אשמח לתגובות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן חדש
אילנה וינר-ריבקה16/08/2010יתכן ובנך יעבור תקופה של הסתגלות בגן החדש. אך בגילו היחסים החברתיים עדיין לא התפתחו עד כדי כך שהילד ירגיש ש"לקחו לו את חבריו". סביב גיל שלוש הקשרים החבריים מתחילים לתפוס מקום משמעותי יותר בחיי הילד.
בימים הראשונים תשאירי אותו מעט זמן, תלווי אותו ותבדוק עם צוות הגן כיצד הם מכינים את ימי ההסתגלות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת מוצץ בגיל 4מירב שמואלי08/08/2010
ביתי אגם חוגגת ביום שלישי 10.8 יום הולדת 4 והיא מבקשת מתנה ליום הולדת מוצץ. אגם גדלה עד גיל 2.5 בלי מוצץ בגיל זה מצאה מוצץ אצל סבתא שלה והיא ביקשה אותו למשחק. לי המוצץ מאוד מפריעה ומכעיס אותי לכן ביקשתי ממנה להפסיק להכניס אותו לפה ואף החלטתי לזרוק אותו בתוענה שהיא ילדה גדולה ואם היא תמצוץ מוצץ אני אחזיר את המיטה החדשה שניקנתה לה והיא תקבל לול תינוקות. המוצץ ניזרק בהסכמתה איך היא לא מפסיקה לשחק עם מוצץ צעצוע ולחפס מוצצים אצל חבריה. חשוב לי לציין שאני גננת ויש לי משפחתון בבית ואגם היא חלק מהמישפחתון. במשפחתון יש ילדים אם מוצץ אבל כולם מקבלים אותו רק לשינה
מה לעשות האם לתת לה מוצץ ליום הולדת 4 ?
תודה מירב שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצפה לתגובה
מירב שמואלי09/08/2010אני יודעת שלא תמיד אפשר הכל מעכשיו לעכשיו אבל אני מבקשת אם משהיא יכולה לתת לי תשובה בזמן הקרוב יום הולדת של הבת שלי חל בעוד יום ואני אשמח להכוונה בענין המוצץ לפני כן האינסטינקט שלי אומר לקנות לה והרגש אומר לא כי קשה לי עם זה אז מה נכון לעשות?
תודה מתלבטת מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת גן- דחוף..אלונה07/08/2010
שלום רב,
אני מתלבטת לגבי בחירת גן בשנה הבאה לביתי, היא תהיה בת שנתים ושבעה חודשים. האופציות הן גן פרטי ומושקע, גננת מקסימה, פינת חי טיולים במושב וכו..אבל בקבוצה שלה יהיו רק חמישה שישה ילדים. האופצייה השנייה זה גן בפיקוח התמ"ת, (גם במושב) , בהרגשה שלי יש פחות השקעה , האוכל הוא מקייטרינג , (לא אוכל בייתי..) בקבוצה יש 16 ילדים אבל טווח הגילאים שיהיו בקבוצה שלה הוא בן שנה ועשר לשנתיים וכמה חודשים. כלומר היא תהייה הכי גדולה. (אני עדיין לא יודעת לדבי הפילוח - כמה ילדים מכל גיל). לסיכום - גן מושקע עם חמישה שישה ילדים או גן פחות מושקע , קבוצה גדולה אבל היא הכי גדולה (ואולי הרב יהיו לכיוון השנה ועשר...)
(אני נוטה לכיוון הגן הפרטי אבל חוששת לעשות לה עוול כי נראה לי שבגיל הזה הכי חשוב האינטרקצייה החברתית.
תודב רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת גן
אילנה וינר-ריבקה16/08/2010בגיל שנתיים ושבעה חודשים ביתך תוכל להנות מהקבטצה הקטנה, ליצור חברותיות אינטימיות יותר ולקבל יחס אישי מצוות המטפל.
אם זאת ההתלבטות שלך, בעיניי כדאי יותר הגן הפרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לטייל ללא התינוקשני06/08/2010
שלום
מאיזה גיל אפשר להשאיר תינוק אצל הסבא וסבתא ולנסוע לטיול ארוך (10 ימים)? זה אפשרי בכלל?
כולם אומרים לי לחכות עוד קצת אבל אני מרגישה שעדיף לעשות זאת כל עוד התינוק קטן, האם זה אפשרי בגיל 8 חודשים? (התינוק כבר לא יונק ונמצא בפעוטון)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שמונה חודשים - לא טוב לפרידות
אילנה וינר-ריבקה07/08/2010כדאי להשאיר את הטיול לאחר גיל שנה וחצי.... מגיל שמונה חודשים התינוקות מתחילים להבין מה זאת פרידה ומגיבים לכך בסימנים של געגוע. בוסף באותה תקופה התינוקות נוטים לבכות כאשר לא נמצאים בידי ההורים, הדבר נקרה חרדת זרים אבל התינוק עלול להרגיש אותה גם כלפי סבים-סבתות, דודים ואנשים מוכרים אחרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
שני09/08/2010אז לפי מה שאת אומרת אם לא רוצים לחכות שהתינוק יהיה בן שנתיים אפשר לנסוע לפני גיל 8 חודשים, נגיד כשהתינוק בן 6 חודשים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל שישה חודשים
אילנה וינר-ריבקה16/08/2010עקרונית את צודקת, בגיל שישה חודשים התינוק טרם מבין פרידה כמו ילד בן שמונה חודשים. אבל, טיול של 10 ימים של שני ההורים נראה ארוך מידי לתינוק כה קטן ונראה כי אולי כדאי להקטין את מספר הימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)