פורום הורים לתינוקות, הורים לפעוטות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות לפני השינה ובשינה
    אבי
    26/09/2010

יש לי ילדה בת שנתיים ותשע כששמים אותה במיטה במטרה לישון היא מתחילה לעמוד על שש ולשפשף את הראש במזרן או בכרית זה יכול לקחת שעתים עד שלוש עד שהיא נרדמת גם בצהרים וגם בלילה . לאחר שנרדמה במהלך הלילה היא מתעוררת היא לא יוצאת מהחדר אלה ממשיכה שוב את אותה פעולה כדי להירדם וחוזר חלילה על אותו דפוס כל הלילה הדבר גורם לנו שיבוש שנת הלילה כי זה מצריך ולפטרל בלילה ולעמוד על המשמר .כשנאמר לה להפסיק כאשר אנו ההורים בסביבתה היא לא עושה את זה רק שיוצאים מהחדר היא ממשיכה הדבר התחיל בסיסות גיל שנה ו כשהיתה בגנים אנא עיזרי לנו על מנת שהילדה תישן טוב וגם אנחנו לישון בשקט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות לפני השינה ובשינה

הוספת תגובה

• גירוי לפני שינה

ליליה טאוויל טפלר
    27/09/2010

שלום רב
    נשמע שילדתכם זקוקה לסוג של גירוי פיזי שמרגיע אותה לפני השינה. נסו לבסס עבורה תחושה של רוגע ורגיעה בסביבת השינה שלה, יתכן גם מתן מגע כגון עיסוי וכן לדבר על כך שהיא עושה זאת על מנת להשקיט את הגוף לפני השינה, שאתם מבינים אותה ומנסים לתת לה חלופות, או שהיא תציע מה יכול לעזור לה. בהצלחה ליליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוטה מרדנית
    מיה
    26/09/2010

מזה עשרה ימים בתנו בת השנתיים ו - 5 חודשים מרבה לעשות פיפי על הרצפה כתגובה לדברים שלא התבצעו כפי שהיא רצתה. זה יכול להיות אחרי תשובה שלילית שקבלה מאיתנו ההורים בסיטואציה מסויימת , זה יכול להיות במקרה שמישהוא נגע בה מתוך רצון לעזור לה בשעת הארוחה וזה הפריע לה , זה יכול להיות בגלל שקבלה עוגייה שאינה שלמה וגם סתם בלי שום סיבה , גם אחרי בכי לא מובן מגיעה ההתפרצות על ידי שחרור הפיפי על הרצפה. אנו דואגים להושיב אותה על האסלה ובמקרים מסויימים היא מתאפקת ורק לאחר שנוריד אותה מהאסלה היא תשחרר מחוצה לה על הרצפה , לפעמים זה יכול להיות כתם קטן של פיפי שהיא לוחצת כדי שיצא , אנו חשים שמדובר במרד מצידה אך איננו מבינים מדוע. זאת ילדה מאוד וורבלית ניתן לדבר איתה על כל דבר אך במקרה הנ"ל היא כלל לא מגיבה אלינו כשאנו מנסים לשוחח עימה.
    חשוב לנו לציין מידע נוסף אודות ההתנהלות בבית , מידע שעשוי לעזור : למיה עוד 3 אחים , כולנו סביבה , מפנקים ומאוד מפרגנים לה , במידה מסויימת אפילו יותר מדי , ניכר שמיה רואה ואף מנצלת זאת. יש פעמים שהיא אומרת דברים מסויימים בצורה מסויימת כדי לזכות בתגובה מפרגנת מאוד מצידנו. אחיה כמעט ולא נותנים לה לבכות מה שאנחנו לא מסכימים מאחר והיא מאוד מרשה לעצמה.
    חשוב לומר שלפני 5 חודשים היא עברה גמילה מוצלחת הן ביום והן בלילה אך בימים האחרונים היא חזרה לשתות מים בלילה תוך כדי זה שהיא קוראת לנו (צועקת ובוכה )ו בלילה לתת לה לשתות .
    כמו - כן עליי לציין שבתקופה זו (10 ימים אחרונים) היא לא הלכה לגן בשל שלשולים שהיו לסירוגין.
    לאור המידע אנו מבקשים את עזרתכם בפתרון הסוגייה.
    מאיתנו ההורים המודאגים.

לקביעת תור
    סגירה
    פעוטה מרדנית

הוספת תגובה

• תגובה מנסיון

מירית
    26/09/2010

שלום לך - מנסיוני האישי - הטוב ביותר זה פשוט להתעלם. בכל פעם שהיא עושה פיפי על הריצפה נקי את הפיפי ואימרי בקול רגוע מאוד - בפעם הבאה תשתדלי לעשות בשירותים. אל תכעסי ואל תטיפי. לאחר מספר פעמים כאלה - הפרובוקציה תיעלם. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת גמילה
    תמי
    24/09/2010

בני בן שנתיים בדיוק. לפני כארבעה חודשים הוא ביקש לעיתים קרובות ללכת לשירותים/סיר (לעיתים עשה ולעיתים לא) וכן ניסיתי והורדתי לא את החיתול בשעות אחר הצהריים. לאחר כחודש (קשה) החזרתי לו את החיתול והפסקתי להזכיר את השירותים/סיר. כיום מבקש לעיתים רחוקות את השירותים.

מתי כדאי שוב להתחיל בגמילה? (כמובן הייתי שמחה להתחיל לפני שיא החורף אך לא רוצה להלחיץ אותו שוב).

בנוסף, הוא ממשיך לעשות שתן רב במהלך הלילה ולעיתים אף צואה. האם זה מעיד על חוסר מוכנות לגמילה (למרות שכמובן נתחיל בשעות היום בלבד).

תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    תחילת גמילה

הוספת תגובה

• תוספת קלה

תמי
    27/09/2010

ברצוני להוסיף שמבחינה אקלים חברתי זהו לזמן טוב לתחילת תהליך הגמילה. בימים אלו התחילו שני ילדים נוספים בקבוצתו את הגמילה. והגננות מאוד מעודדות אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה בקצב של הילד

ליליה טאוויל טפלר
    27/09/2010

תמי שלום
    גמילה בתרבות שלנו אופיינית בין גיל שנתיים לשלוש, ולא כדאי להאיץ רק בגלל שהחורף מגיע. ככל שהילד בשל יותר יהיו פחות פיספוסים. כהורים תתנו לו את המסר שהוא גדל באופן מותאם, תהיי קשובה כפי שהיית בעבר והמתיני לשדר ממנו שהוא רוצה להגמל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות
    ענבל
    23/09/2010

שלום, ביתי בת שנתיים וארבע, ולפני ארבעה חודשים ילדתי את אחיה. היו כל מיני גילויים טיבעיים של קינאה שהיו מופנים אלי ולבן זוגי ולא לתינוק, בגדול היא ממש מקבלת את זה יפה, אחות גדולה למופת:) מחבקת מנשקת רוצה לעזור עם הבקבוק, ואנחנו זורמים איתה.
    השאלה הראשונה קשורה להתפתחות הדיבור שלה, יש לה אוצר מילים רחב, והיא מחברת משפטים מאוד יפה ("זה הבית שלי", "הולכים לגן" ועוד ועוד...), עם זאת נראה כי לעיתים היא לא מדברת בצורה ברורה (כמובן - יחסית לבת שנתיים), וכשהיא רוצה היא מדברת יפה מאוד, בגן אומרים לי שהיא יודעת מה היא רוצה, יודעת לבקש ומבינים אותה.
    השאלה שלי היא האם יכול להיות שהיא בוחרת לדבר לא ברור? האם זה סוג של רגרסיה בעקבות הגעת אחיה הקטן?
    בימים האחרונים היא התחילה להגיד שהיא תינוקת (פעם פעמיים ויום), אני לא נלחצת מזה אבל יכול להיות שזה קשור?

ולשאלה הנוספת - היא נגמלה מטיטולים בגיל שנה ועשר, ולאחרונה היא התחילה לעשות פיפי בכל מיני מקומות שהם לא השירותים - בגיגית, בחדר של השירותים אבל בתוכם... לא בורח לה, היא פשוט בוחרת לעשות את הפיפי לא בשירותים, ברור לי שהכל קשור להכל, אבל אני לא יודעת איך להגיב, לכעוס, לנחם, להבין, להתעלם אולי פשוט לדבר ברוגע ולהסביר לה שפיפי עושים בשירותים, או שיש צורך ביותר נחרצות?
    תודה מראש, וחג שמח
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• ביטויי קנאה

ליליה טאוויל טפלר
    27/09/2010

אכן נשמע שביתכם מגיבה לאובדן הבלעדיות שהייתה לה לשינוי במצב המשפחתי, ברור שהיא מגיבה ברצון מה לשמור על מקומה כתינוקת. . יכול להיות שהיא מדברת פחות ברור- כתינוקת, ועושה פיפי בכל מקום- כתינוקת. התייחסו באופן מקיף לעיניין, הסתכלו ביחד על אלבומי תמונות שלה, דברו איתה על איך היא הייתה תינוקת מתוקה ואיך טיפלתם בה, ועל כמה קשה לפעמים שאין לה את כל תשומת הלב שהייתה לה בעבר. הבליטו את ייחודה ומקומה בליבכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיסה לחו"ל
    אנה
    23/09/2010

שלום רב,
    קצת רקע....
    בני בן שנה ושלושה חודשים השנה החל ללכת לגן. נמצא עדיין בתקופת הסתגלות. מתקשה בעיקר בבוקר, להיפרד ממני או מבעלי.
    שאלתי היא בנוגע לטיסה לחו"ל ללא התינוק.אני ובעלי חושבים לטוס לסופ"ש לחו"ל ולהשאיר את בננו היקר עם סבתא שהוא מכיר ומאוד אוהב וראה אותו על בסיס יומיומי.
    שאלתי היא האם עזיבתו עם הסבתא לא יגרום איזשהו נזק ריגשי בעיקר?
    שמעתי מספר גירסאות לנושא ואשמח לקבל תשובה מכן.

תודה רבה מראש וחג שמח!
    אנה

לקביעת תור
    סגירה
    טיסה לחו"ל

הוספת תגובה

• חופשה

ליליה טאוויל טפלר
    27/09/2010

ניתן לעשות חופשה קצרה של יומיים שלושה, כל זאת אם באופן שוטף אין קשיי פרידה, בהשארותו עם סבתא. בכל מקרה זה עשוי להכביד קצת על ההסתגלות לגן החדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בגד חורפי מפחית במשקל בשינה?
    רונית אשטמקר
    22/09/2010

ביתי בת ה 16 חודשיים שוקלת 10.5 קילו. וישנה איתנו באותו חדר.תמיד היא הייתה תינוקת קטנה ורזה השאלה שלי האם יכול להיות שזה קשור לבגדים שאני מלבישה אותה לפני השינה?אני מלבישה לה בגד רגיל ומוסיפה בגד ארוך ומחמם.אנחנו ישנים עם מזגן כי חם מאוד לבעלי עם טמפרטורה נורמלית בחדר .בכל אופן גם בצהריים היא לובשת את הבד כדי שיחמם אותה
    בעלי חושב שהיא מעבדת המון מהמשקל שהיא ישנה כי היא לובשת בגדים מחמים.כי היא מזיעה לפעמים .השאלה שלי האם זה קשור?אני מלבישה אותה באותה צורה מהרגע שהיא הגיעה לבית
    אני חושבת שאם אנחנו מתחסים בשמיכה גם היא צריכה רק שלה אנחנו לא יכולים אז אני מלבישה אותה בבגד חורפי שיחמם אותה
    האם אני מגזימה?והאם זה קשור?

הוספת תגובה

• למה דילגו עלי?

רונית אשטמקר
    27/09/2010

בבקשה תענו לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגד חורפי בקיץ

פנינה ליבר
    28/09/2010

קשה לי להתייחס האם משקל הגוף יורד במהלך שינה בגלל זיעה. נראה לי יותר נכון לשאול אותך ממה את כל כך חוששת? ילד בגילה של בתך, אם הכל תקין, בדרך כלל יודע לווסת את חום גופו וכמו שלנו חם גם לילדים חם ,במיוחד בימים טרופים אלה. לכן, אני מציאה לך להלביש את בתך כמו שאת מתלבשת, וכשחם לך תניחי שגם לה חם, אלא אם יש בעיה בריאותית שמצריכה לשמור באופן אקטיבי יותר על חום גופה.כל זה עוד יותר נכון כשמדובר במהלך היום ובצהריים. לגבי הלילה, אם אתם מתכסים בשמיכה עבה בגלל השימוש במזגן, ואת חושש שבתך, מאיזו סיבה, לא שומרת על כיסוי זה, אז אולי נכון לכסותה או להלביש בבגד חם יותר, אך גם אז שימרי על פרופורציות. כשחם לבעלך, חם גם לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות תינוקת בחוץ
    מגי אלי
    21/09/2010

היי,
    התינוקת שלי בת שלושה חודשים וברגע שאני יוצאת איתה מחוץ לכותלי הבית היא מזהה שהיא במקום לא מוכר והיא מתחילה בבכי עד שמרימים אותה ורק כך היא מרגישה בטוחה,

כיצד נגרום לה להתרגל ליציאות ? כיצד נקראת התופעה בשפה הפסיכולוגית?

תודה מראש,

מגי

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות תינוקת בחוץ

הוספת תגובה

• התנהגות תינוקת בחוץ

פנינה ליבר
    28/09/2010

הי מגי
    הבת שלך אכן מזהה שהיא במקום שונה, אחר מהסביבה הביתית שלה. לכי בקצב שלה, אם היא זקוקה לביטחון שאת נותנת לה, תני לה אותו. אט אט היא תתרגל וגם הסביבה החיצונית תהפוך להיות מוכרת ובטוחה. ילדים מגיבים לשינויים , במיוחד בגיל זה . אך היכולת שלנו כהורים לאפשר להם חקירה והכרות עם סביבה חדשה, מתאפשרת בזכות הביטחון שאנחנו מקנים להם, ואת זה את עושה. לדבריך ברגע שאת לוקחת אותה על ידיך היא מרגישה בטוחה, וממרום הידיים היא תוכל להביט סביבה, לבחון ולהכיר את הסביבה החדשה.
    תהנו
    חג שמח
    פנינה ליבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה?
    עדי
    21/09/2010

יש לי תינוקת בת 4.5 חודשים ואני איתה בבית מאז הלידה. לאחרונה היא אינה יכולה להישאר לשחק על המזרן כשאני לא בחדר ומתחילה לבכות אחרי פחות מדקה מלכתי.
    עד היום היא די הייתה לידי (על הטרמפולינה לידי כשאני מבשלת, אנחנו מקפלות כביסה ביחד על המיטה.. אני מאד נהנית מכך וחשבתי שזה מועיל לה כייון שאני מדברת אליה תוך כדי ושרה). כשאני איתה היא מרבה להסתכל עלי ולחייך כמובן ולבחון כל צעד שלי (הולכת, מתלבשת..) ופחות להתעסק עם הצעצוע, לפי דעתי יותר מתינוקות אחרים בני גילה (תינוקות של חברות).

מה לעשות? האם עשיתי משהו לא טוב עד כה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה?

הוספת תגובה

• תינוקת צעירה

ליליה טאוויל טפלר
    27/09/2010

לפי התיאור שלך מה שעשית עד עכשיו מותאם, ואולי עדיף על פני מצב שהיית עוזבת אותה לגמרי לבד. חשוב למצוא את שביל הזהב, ובכל אופן מבחינה התפתחותית בשלב זה היא מתחילה לבנות את האמון שלה באחר, טיפין טיפין, היא תפנים שאת ממשיכה להתקיים גם כשאת נעלמת לה מטווח הראייה. תנסי לשוחח איתה מהחדר השני, תשתמשי במילים פשוטות לומר לה שאת הולכת ותכף חוזרת, היא תבין מטון הדיבור הרגוע שלך שהכל בסדר ותוכל הלכיל את המרחק לזמן קצר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על התגובה :)

עדי
    27/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודש
    מאיה
    21/09/2010

תינקות שלי בת חודש, יונקת בלבד. החיתולים כל הזמן רטובים. יציאות קשות (קקי) לסירוגין. יום כן יום לא.

האם תקין? ( לא נראה שסובלת מכך)

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת חודש

הוספת תגובה

• תינוקת בת חודש

פנינה ליבר
    28/09/2010

לפי התאור שלך התינוקת שלך נינוחה ו"אינה סובלת" כדבריך. לכן נראה לי שבשלב זה אין סיבה לדאגה. ידוע שהיציאות של תינוקות יונקעם אנה בהכרח יום יומית.
    חג שמח
    פנינה ליבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משיכת שערות
    רחלי
    20/09/2010

שלום רב,
    בני בן שנה ו 7 חודשים נמצא בגן החל מגיל שנה.
    הגננת מתלוננת בפני על כך שהוא מושך בשיער לכל הילדים בגן ומכאיב להם מאד.
    בני לא מדבר כלל וזוהי דרכו לתקשר עם הילדים.
    חשוב לי לציין שבבית הוא לא נרדם בלי לשחק לי בשיער וללפף אותו סביב המוצץ.
    אף פעם לא הראיתי לו התנגדות לכך.
    כיצד אוכל לגמול אותו מהמשחק בשיער שלי ומשיכת השיער לילדי הגן?

לקביעת תור
    סגירה
    משיכת שערות

הוספת תגובה

• גמילה ממשחק בשיער

ליליה טאוויל טפלר
    01/10/2010

תודה שקישרת בין הדברים. המשחק בשיערך כהרגל להרדם נותן לו את הקירבה אלייך ואת השליטה בנוכחותך. בהדרגה חישבי על האפשרות שירדם ללא נוכחות צמודה שלך. האם מבחינתך זה אפשרי?האם מבחינתך אפשרי לומר לו לא? אם כן פשוט תתחילי בשינוי התנוחה שלך כשאת משכיבה לישון, ואיסוף השיער שלך וסירוב לבקשה שלו לגעת בשיערך תוך הסבר פשוט שזה לא נעים לאמא ושאת תהיי לידו את לא תסכימי שישחק לך בשיער. השתדלי לא ליצור תחליף מגע אדוק אחר, אלא לשאוף להתרחות פיזית. ומקביל ב מהלך היום לתת את המסר הפשוט שלא נוגעים בשיער של מישהו אחר, פשוט לשים גבול עיקבי וחוזר, עד שיופנם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את ההודע ה
    ליאת
    19/09/2010

שלום,
    בתי בת שמונה חודשים, במהלך היום כשהיא איתנו רגועה, משחקת יפה, צוחקת המון.
    אלא שלאחורנה החלו כמה תופעות חדשות -
    בשעת האוכל היא חסרת סבלנות, בעיקר כאשר אני מאכילה אותה בכפית. היא מקמצת את הידיים לאגרופים בכוח, נעה בטרמפולינה בחוסר שקט ותופסת את הכפית בפה ומסרבת להוציא. אני חושבת שחלק מזה נובע מכך שהיא משתמשת בכפית לגירוד החניכיים (שיניים לא יצאו אבל משגעות אותה). ממש קשה להאכיל אותה בשקט ואני לא מבינה למה היא עצבנית

בנוסף, המטפלת אומרת שהיא מושכת בכוח בשיער לילדים אחרים ומשליכה צעצועים בכוח. היא אכן מושכת לנו בשיער וגם "צובטת" את הפנים,צעצועים היא משליכה כאילו תוך כדי משחק. חובטת אותם ברצפה וזורקת.

במקביל, היא בחודש האחרון לא מצליחה להירדם לבד והרדמה לוקחת כארבעים דקות, לאחר שהיא נעמדת על הבירכיים במיטה ומחזיקה בדפנות ולא מוכנה להרפות. (עד אז נרדמה לבד). כשהיא נרדמת, היא ישנה עם בכי בכל פעם שהמוצץ נופל (ללא התעוררות)עד שש בבוקר בערך.

השאלה היא האם כל הכתוב נורמלי לגיל הזה, האם צריך לעשות משהו ...המטפלת אומרת שזה לא רגיל לגיל הזה לזרוק ולמשוך בשיער.
    תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    מקפיצה את ההודע ה

הוספת תגובה

• תופעות של תוקפנות

ליליה טאוויל טפלר
    01/10/2010

שלום ליאת
    את מתארת כאן תופעות התנהגותיות שמסמנות שאולי ביתך נמצאת בסוד של אי-שקט, בסוג של מאבק , אולי מאבק לעצמאות, לנפרדות שמעורר גם צרכי תלות גבוהים בלילה. סביב האוכל האם ניתן לתת לה מידה של עצמאות? האם גם אצל המטפלת אוכלת כך?
    יש גם תופעות של תוקפנות עקב האי-שקט, כל אלו הם תופעות התפתחותיות אך במידה והתדירות והעוצמה גבוהים והצבת גבולות לא עוזרת, אולי היא מנסה לבטא משהו, וכדאי לפנות לאיש מקצוע שיעזור לכם להבין יותר מה קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי של בני בן 7 חודשים
    רוחה
    18/09/2010

אני מתביישת ממש לכתוב את ההודעה הזו אבל ליבי לא מניח לי אני אמא חדשה לבני בן 7 חודשים אני איתו בבית הוא ילד נוח ומקסים יצאה לו שן בראש השנה והוא מתפתח נהדר אנחנו גרים במושב ליד משפחה חמה ונהדרת ערב אחד הלכתי לשכנה בחצר אחרי שבני נרדם שבמרחק 5 מטרים מביתנו אולי פחות בני בד"כ לא מתעורר אחרי שהוא ישן אם כן רק ב2 או 3
    היה לי חשש אך אמרתי לעצמי 10 דקות ואני חוזרת אחרי 15 דקות חזרתי ושמעתי את בני בוכה הרמתי אותו נתתי לו לינוק ו חיבקתי אותו ואמרתי לו שהכל בסדר אמא פה הוא נרגע מיד וחזר לישון אני מפחדת שגרמתי לו חרדה או חוסר ביטחוןאני יודעת שלעולם לא אחזור על כך שנית האם מפעם אחת יכול להגרם נזק אני יודעת שזה לא ידוע יכול להיות שכן ויכול להיות שלא אשמח לשמוע את דעתכם

לקביעת תור
    סגירה
    בכי של בני בן 7 חודשים

הוספת תגובה

• התפתחות ריגשית

ליליה טאוויל טפלר
    27/09/2010

התפתחות ריגשית היא לרוב תוצר של חוויות מצטברות, לעיתים אירוע טראומטי עלול לצרוב רושם עמוק יותר, אך נשמע שבמקרה המדובר יש יותר משקל לחוויות המצטברות היומיומיות החיוביות, ולא לארוע הבודד של היעדרותך. במידה ולא חל שינוי בדפוסי הקשר של ילדך אלייך, אין הצמדות וכד', כנראה שאת יכולה רק ללמוד מהמקרה ולהמשיך ולהנות מבנך ללא חרדה שגרמת נזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה קלה
    דנה
    17/09/2010

שלום,
    יש לי ילדה בת חמישה וחצי חודשיים
    וממש ממש קשה לי ולבעלי להרדים אותה,
    היא הולכת לישון בסביבות 23:00 00:00
    ולוקח המון המון זמן להרדים אותה,
    היא לא נרדמת לבד רק בקפיצות על כדור הפיזיו.
    וממש צריך להילחם איתה כדי לישון.
    אחרי שהיא נרדמת היא אוכלת, ובמהלך הלילה
    היא מתעוררת כל שעה בערך אנחנו לוקחים אותה על הידיים
    והיא נרדמת לאחר כמה דקות.
    מה עלינו לעשות???
    אשמח לקבל תשובה תודה מראש דנה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינה קלה

הוספת תגובה

• יצירת הרגל לשינה

ליליה טאוויל טפלר
    27/09/2010

זה עשוי להיות קשה בהתחלה אבל עליכם לוותר על ההרגל שביססתם ולהפסיק להרדים בקפיצות על הכדור, כיוון שההרגל לא יעלם מעצמו. תאלצו להתמודד עם הבכי הראשוני של השינוי ולהשכיב אותה במיטתה, אפשר להרגיע במילים ובמגע, ולא להבהל. לפעמים קשיי הרדמות הם ביטוי לדברים נוספים הנוגעים לצרכים של התינוק או לקשר הורה- ילד, אך בשלב זה תוכלו להתחיל עם שינויי ההרגלים. ההתפתחות היא דינמית ויש כל הזמן אפשרות ליצור שינויים בדפוסים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת!קשיי הסתגלות בבקשה עזרה
    דקלה
    15/09/2010

שלום רב,

ביתי בת 2 ו 10 חודשים , נכנסה בתחילת השנה לגן עיריה ליום ארוך עד השעה 15:45.
    הקליטה נעשתה בהדרגה אך בגלל החגים מאוד קשה,כל יום מתקשרים אלי מהגן שאני אבוא לקחת אותה כי רוב היום היא בוכה ,לא אוכלת,לא משתתפת והיום פעם ראשונה שגם ברח לה פיפי.
    היום הגננת אמרה שאיך שהיא אמרה לה שאני באה לקחת אותה מוקדם פתאום נרגעה והתחילה לשחק עם הילדים.
    היא מגיל 1 ו 3 חודשים הייתה במסגרת של 14 ילדים ומאוד אהבה ללכת לשם והיא גם ישנה שם צהרים מה שאין לה בגן החדש (הם נותנים לה לישון מידי פעם) , בגן החדש יש 35 ילדים עם גננת וסייעת והיא לא הכירה אף אחד לפני, חשוב לציין שהיא הכי קטנה בגן רוב ילדים בני 3 /3.5 .
    מה לעשות?
    אשמח לעזרתם
    תודה מראש

הוספת תגובה

• קשיי הסתגלות

פנינה ליבר
    16/09/2010

שלום דקלה
    החגים באמת משבשים את הרצף, ואת יכולת ההסתגלות. אך זהו המצב, יש הרבה חגים אצלנו והשנה הם גם החלו מאוד מוקדם עוד לפני שהילד יכול להתארגן ולהבין לאיזו מסגרת חדשה הוא נכנס. לכן, אני מציעה לשלב את הילדה בהדרגה. יש ילדים שזקוקים לימים נוספים כדי להסתגל לשינוי הן מבחינת הילדים והן מבחינת המטפלות. קצרי לילדה את היום ובהדרגה הוסיפי שעה ועוד שעה. עם הפרידה בבוקר הדגישי לפני הילדה מתי את או דמות אחרת מוכרת אמורים לקחת אותה. חשוב להקפיד לקחת אותה כמו שהובטח לה וזאת על מנת ליצור ביטחון בכם, ובמסגרת
    העיקר סבלנות, סבלנות ושוב סבלנות.
    חג שמח
    פנינה ליבר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת בוגבו
    נועה
    15/09/2010

שלו לכולם אני בעיצומשל סקר שוק לגבי עגלות וכגע הבובו הכי נראית לי.
    את היתרונות שלה אני כבר מכירה . אשמח לשמוע על החסרונות של העגלה מאנשים שמכירים את העגלה

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת בוגבו

הוספת תגובה

• תשאלי בפורום מוצרי תינוקות

אני
    18/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה