מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדת נטישה?מור02/10/2010
שלום,
אני אמא לפעוטה בת שנה ו-3 חודשים. עד לפני חודש בערך בתי היתה עצמאית לחלוטין. היתה משחקת לבד מסתדרת לבד בכל מצב.
לפני כחודש, אפילו קצת לפני שהיא נכנסה לגן החדש (שנה שעברה היא היתה בתינוקיה עם כ-8 ילדים והיום במעון 18 ילד), היא פיתחה תלות מאוד חזקה בי. היא לא מוכנה ללכת לאף אחד, אפילו לא לבעלי. לא לסבא וסבתא שהיתה קשורה אליהם מאוד. היא נצמדת אלי גם כשרק אני והיא לבד וכל שכן שאנחנו בסביבה של ילדים אחרים.
מיותר לציין שהיא בוכה ממש כשאני משאירה אותה עם מישהו אחר , עם בעלי או בגן או אפילו כשאני נעלמת לכמה שניות לחדר אחר בבית..
האם מדובר בחרדת נטישה? ואיך אני פותרת את זה?
אודה לעזרה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ותלות
ליליה טאוויל טפלר03/10/2010למור שלום רב, סיפרת שהתגובה של ביתך אופיינית עוד לפני הכניסה לגן החדש ואולי קשורה לימים של אוגוסט, אולי ביליתן שעות ביחד או להיפך היתה בשמירה אצל מישהו אחר? האם גם את חששת מהמעבר לגן החדש ואולי זה עבר אליה?
בכל אופן טבעי שהמצב יחריף במהלך החודש הראשון והחופשות המרובות שהיו מהגן. מבחינת הגיל יתכן שהחלה להגיב לפרידות ממך. נסי לשחק בבית בקוקו ומחבואים ולתרגל איתה במשחק מצבים שהעלמות והופעה מחודשת שלך, הוסיפי מילים רכות שבהן את מסבירה שאת הולכת וחוזרת, שתפי בכך גם את האב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת בין משפחתוניםשרון02/10/2010
שלום רב,
בני כבן שנה ונמצא כעת איתי בבית.
בכוונתי לשלוח אותו למשפחתון. אני מתלבטת בין שני משפחתונים בשניהם כ- 10 ילדים:
האחד מנוהל ע"י גננת מוסמכת כבת 60 וסייעת כבת 45. האוירה במשפחתון רגועה ומעט כבדה. במהלך היום שוהים לסירוגין בחדר סגור ובמרפסת מקורה שיש בה נדנדה.
השני מנוהל ע"י 2 בנות 30 בערך האוירה יותר קלילה ויוצאים בעגלול לגינה (מרוחקת יחסית). בבית מצוי כלב קטן שאינו ניגש לילדים.
מה דעתכן עד כמה חשובה היציאה החוצה בגילאים שבין שנה לשנתיים?
אודה על תובנות שיסיעו לי להחליט.
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועה בגיל הרך
ליליה טאוויל טפלר03/10/2010שרון שלום , חשוב שיהיה מרחב תנועה לילדים בגילאים אלו, בין אם בבית או מחוץ לבית. והכי חשוב שתרגישי שאת יכולה לסמוך על המטפלות, שתרגישי שהוא בידיים טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאה של ילדה בת 5 וחציעדי02/10/2010
שלום רב,
יש לי שני ילדים, הבכורה בת 5 וחצי והקטן בן שנתיים וחמישה חודשים. לציין, נכנסנו לדירה חדשה בעיר שהילדים די מכירים למרות שלא גרנו כאן עד לפני כחצי שנה. הבן בשלבי גמילה ראשוניים. הבעיה היא עם ביתנו הבכורה, ילדה עם לב זהב רק שהקנאה הורסת את כל ההתנהגות שלה, קנאה כלפי אחיה וכן כלפי כל חברה שמגיעה. לאחרונה, יש עימה כל הזמן ויכוחים וכעסים. היא בוכה הרבה ואומרת הרבה-מה עשיתי לכם, לא עשיתי כלום, אתם לא רוצים אותי.....הלב שלי נקרע ואני שואלת....מה אני לא עושה נכון, הרי לבסוף זה ההורה שאחראי להתנהגות הילד....הילדה הזו מקבלת כמות גדולה מאוד של אהבה, חיבוקים, נשיקות. הכי מרגיז זו היללנות הזו שבדיבור שלה.....הכל ביללות. ניסיתי לא להתייחס אך זה לא עזר.
האם יש לכן/ם עצה בישבילי...
תודה רבה מראש....
עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה של ילדה בת 5 וחצי - תגובה
ליליה טאוויל טפלר05/10/2010הקדישו זמן אישי לכל אחד מהילדים, באופן שיגרתי. בזמן האישי הזה תמצאי פעילות שאת יכולה להבטיח הנאה משותפת, ללא ביקורת ודרישות, פרגני לה . ברקע- חשוב להיות מודעת לסביבה בה את גדלת, האם לך היו אחים ואחיות, ואיך היתה מערכת היחסים בינכם ושל ההורים עם כל אחד מכם. עיבוד של ריגשות הקינאה שלנו בילדות, שיתכן שעדיין מקננים בנו, מאפשר להכיל את הקנאה של ילדינו ולא לצאת מהכלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת ילד נוסףמילה01/10/2010
בשבועיים הקרובים אני צריכה ללדת , יש לי כבר ילד בן שנה וחצי , שהיה עד לפני חודש איתי בבית והשנה הלך לגן, בזמן שהותי בבית חולים הוא יצטרך להישאר עם אבא או סבתא או כל אחד שהוא מכיר מבני המשפחה,
האם זה יפגע בי בקשר איתו, כי אני מרכז הטיפול בו,
מה עלי לעשות, איך להתנהג? כי בסהכ הוא עוד קטן אבל ניראה שמבין הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידת ילד נוסף - תגובה
ליליה טאוויל טפלר05/10/2010הסבירו במילים פשוטות, דברי איתו בטלפון, אפשרו לו לראותך בבית יולדות, האירי קלטת בקולך עבורו, אפשר גם הפתעה מאמא- יחד עם זאת כל הסיטואציה מהווה שינוי גדול, ואת עשויה למצוא תגובות חדשות שלו כלפייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3סומא01/10/2010
שלום
אני אמא לשני ילדים הגדול בן 3 והקן בן 10ח'... הבעיה עם הילד הגדול שכל הזמן יש איתו קשיים.. מהלידה קשה איתו בהתחלה היינן עם ההנקה והשינה..עכשו עם האכילה וגם הבעיה העקרונית היא משמעת.. הוא ילד שכל הזמן שהוא בבית הוא בוכה/מתבכיין.. "בגן הוא מתנהג יפה". בכל מקום שהוא נמצא איתנו המצב קריטי.. מתחילת שנה הלימודית הוא כל לילה מתעורר עם פיפי בתחתונים או קם בבוקר רטוב..ולפעמים גם בשעות היום הוא מפספס.. היום אמר שהוא נכנס לעשות קקי בד"כ הוא נכנס לשירותים וכשמסיים הוא קורא לי..אמר לי אני נכנס לשירותים ואחרי כמה דק' קרא לי וראיתי שהוא עשה בתחתונים, גם הוא הייה עסוק בצעועים לקח אותם איתו לשירותים וקנראה בגלל כך הוא עשה בתחתונים.. למרות שנגמל לפני שנה, והיה מתעורר נקי בכל בוקר וקם בלילה לעשות פיפי..
היום גם צייר לי על הקירים בבית דבר שלא עשה קודם.. וגם נותן מכות לאחיו בזמן האחרון..למרות שקבלת האח החדש עברה בשלום וללא בעיות.. יש לציין שלא עבר אירועים חדשים הוא באותו גן שהיה בשנה שעברה..
יש להוסיף שאבא שלו צועק הרבה בבית..ומתחיל לריב איתי על שטויות מול העיניים של הילדים..הדבר הזה לא חדש..זה האופי שלו שאני לא מצליחה לשנות..
איך עלי להגיב לילד על כל ההתנהגויות שלו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3
פנינה ליבר03/10/2010סומא שלום רב
התגובה של בנך ה"גדול" הינה תגובה מאוד שכיחה. פעמים אנחנו עדים לנסיגה בהתנהגות של האח הגדול סמוך להולדת אח. הנסיגה מתבטאת באותם תחומים, ובאותם זמנים ,כמו זמן ההנקה שבו הילד מאותת גם אני רוצה אותכם, ההורים. מבחינתו אם יחזור ויהיה תינוק אולי יזכה להתיחסות המיוחדת, בעיניו שזוכה אחיו. ולכן כל עניין הרגרסיה להרטבה, הנזקקות אליך בזמן הנקה הם בדיוק התגובה שלו להולדת אחיו. לגבי ההתנהלות בבית, הצעקות בינם ובין בן זוגך, אם נראה לך שזה מוגזם, וכך את מתארת את זה. אני מציעה לשוחח עם בעלך, ואם לא עוזר לפנות ליעוץ.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
נשואה03/10/2010אז איך עלי לענות להתהגויות האלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלוש+ התחיל בגמילה לפני כחצי שנההדר01/10/2010
שלום רב,
בני החל בגמילה בפסח האחרון ולקח לו זמן לעשות פיפי בשרותים, לבסוף הוא רץ לבד כשיש לו. קקי הוא לא מעז בשרותים ותמיד עושה בתחתונים גם בטיפין טיפין כמו עצירות כזו. בימים האחרונים הוא עושה פיפי ברצפה ולא רץ לשרותים. אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות איתו האם להחיל בעונשים??? האם זה בגלל הגן החדש? אני חייבת עצה מה לעשות
תודה מראש, הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחיל בגמילה לפני כחצי שנה
פנינה ליבר01/10/2010ענישה לילד בן שלוש איננה רלוונטית כלל. בדרך כלל ילדים חוזרים להרטיב אחרי שינויים דרמתיים בחייהם. כבדרך אגב הזכרת את הגן החדש שהתחיל, וזהו אכן שינוי דרמתי במיוחד שההתחלה היא לא ממש התחלה וגם היא בטיפין טיפין כמו שתארת שבנך עושה קקי. אני מציעה לנסות להתעלם ולהחליף ענינית ללא אמירות מלוות. השנה מתחילה מחר, אחרי תקופת הסתגלות גם הגמילה תחזור למה שהייתה.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנה ו 8 חודשיםאביב01/10/2010
היי שמי אביב יש לי ילדה בת שנה ו 8 חודשים ויש לי 2 נושאים שהייתי מעוניינת לדון בהם
1. הסתגלות לגן - היא נכנסה לגן לאחר שהייתה מגיל 3 חודשים בטיפול בייתי עם סבתא שלה האוהבת והמחבקת בסוף שנה שעברה היא נכנסה לגן והייתה שם למשך 3 חודשים ואז הגיע החופש הגדול היא נכנסה בספטמבר לגן חדש בשבועיים הראשונים היאנפרדה ממני ללא בכי ואהבה להיות בגן לאחר חופשת החג הראשונה של סוכות היא לא מפסיקה לבכות היום היא לא רצתה להישאר בגן, נפרדתי ממנה והסברתי לה שאני אחזור לקחת אותה בקרוב- איך עליי לפעול
2. היא ילדה שמים היו אהבתה הגדולה מגיל ממש קטן היא בבריכ/ ים כמעט בכל יימות הקיץ בימים האחרונים היא מסרבת להתקלח דבר שתמיד אהבה למרות שאני שמה לה משחקים היא מסרבת
תודם על תשובתכם
אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש
אביב02/10/2010יש סיכוי שאקבל מכן תשובה? או שאתן עונות רק על חלק מהשאלות??
אני מוכנה גם לקבל תשובות מגולשי הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת שנה ו 8 חודשים
פנינה ליבר03/10/2010אביב שלום
הסתגלות למסגרת חדשה אינה פשוטה למבוגר ועל אחת כמה וכמה לילד. הבת שלך הלכה לגן לפני החופש הגדול, למשך שבועיים ואחר כך הייתה בחופשה. כך שמבחינתה היא עדיין לא הבינה את המשמעות של מסגרת חינוכית שפרושה יום יום פרידה ואמא, אבא, סבתא מחבקת. בתחילת השנה היא הלכה לגן החדש, אך הפעם כששוב הגיע החופש ואחריו המסגרת, היא כבר מבינה שהמשמעות של "המקום הזה" הוא פרידה והפעם יום רודף יום ושוב נפרדים ושוב חוזרים לגן. ולכן ל"סידור" זה היא כבר לא מסכימה והיא מביעה את מחאתה בסרוב ללכת לגן ובקושי בפרידה. אני מציעה שתמשיכי כל יום להביא אותה לגן ולציין שאת נפרדת ממנה אבל תבואי לקחת אותה אחרי ארוחה, או שינה לפי התוכנית בגן. ומה שאת מבטיחה עליך לקיים וזה כדי ליצור קביעות המאפשרת לילדתך שליטה. שלטיה מפחיתה חרדה ובעקבות כך היא תסתגל ותלמד להנות מהגן ויתרונותיו.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חינוך תינוק בן 7 חודשים - האם ניתן?עידית30/09/2010
יש לנו תינוק מקסים בן 7 חודשים אוטוטו. בחודשיים האחרונים יצא מצב שבילינו איתו המון זמן ביחד (בגלל החגים ובגלל שבעלי לא עבד בשעות היום). כיום, הוא ממש התרגל לכך שיש איתו מישהו צמוד אליו רוב שעות היום. כשאנו משאירים אותו על מזרון הפעילות לבד, אחרי דקות ספורות הוא כבר "דורש" תשומת לב אישית וצמודה. זה מתחיל בקיטורים קטנים ומגיע לבכי עצבני. ניסינו "להתעלם" אך הבכי והדרישות מתגברות. איך ניתן "לחנך" או להרגיל אותו להעסיק את עצמו יותר? לפני כחודש חזרתי לעבודה והוא נמצא עם אימי שנאלצת להיצמד אליו כמעט בכל רגע נתון. זה מעייףףףףף. נשמח לכלים להתמודדות.... אנא, אני מרגישה שכל יום שעובר בלי "טיפול" מתפספס... תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנות, למה דילגתן על שאלתי???
עידית01/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו??
עידית04/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחינוך תינוק בן 7 חודשים - האם ניתן? - תגובה
ליליה טאוויל טפלר05/10/2010עידית שלום
סליחה שפיספסנו את בקשתך. את מספרת שבנך בן שבעה חודשים, גיל בו מתחיל תהליך של הפנמה של היותכם דמויות משמעותיות עבורו, ועולה חשש בהעדרותכם, כי עדיין לא מופנמת הידיעה כי הינכם ממשיכים להתקיים בהעדרכם ותחזרו להופיע בחייו. התייחסו אל התופעה כאל שלב, בו הוא דורש את נוכחותכם על מנת לבסס את בטחונו, תנו לו את הנוכחות הזו, ותנסו לשוחח אליו כאשר אתם מתרחקים לחדר אחר, ולגשת אליו אם בוכה תוך אמירה בוטחת שהנה אתם פה בשבילו, הולכים וחוזרים., ראו במצב הנוכחי שלב ואל תבהלו , שחקו איתו בקוקו, ראו איך מגיב למשחק הזה שמעלים אתכם ומחדש הופעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה וחצי מושכת לעצמה בשערותאביב29/09/2010
שלום,
אני אמא לתינוקות בת שנה וחצי בתקופה האחרונה היא החלה למשוך לעצמה את השערות לתלוש אותם ולשחק איתם הרבה פעמים היא גם מכניסה לפה ובולעות.
זה מאוד מלחיץ כשאני רואה אותה עושה את זה אני אומרת "אסור" ומראה איך ללטף את עצמה אבל זה עוזר בדיוק לשנייה.
מה עוד נתן לעשות אשמח לעזרה תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלישת שיער
ליליה טאוויל טפלר01/10/2010נשמע שבשלב ראשוני את נוהגת ראוי, אך אם התדירות גבוהה עדיין אני ממליצה לפנות לטיפול. ניתן לפנות למרפאה ציבורית לטיפול בתינוקות, בפתח תקווה יש יחידה כזו במרפאה באורלנסקי למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה סוג של טיפול?
אביב02/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לתינוק
ליליה טאוויל טפלר03/10/2010טיפול פסיכולוגי לתינוק נקרא לרוב טיפול דיאדי או טריאדי, במהלכו, המטפל מתרשם מהתינוק בנוכחות הוריו ומהקשר הורה- ילד ומסייע להורים בהדרכה בהתאם לצרכים ההתפתחותיים והייחודיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שלוש גמול כבר כמעט שנה משתיןאורלי28/09/2010
בני בן השלוש נגמל מחיתולים לגמרי כבר לפני כמעט שנה, בשבוע האחרון הילד פתאום נעמד בכל מיני מקומות גם אם השירותים נמצאים ממש לידו ומשתין וזה ברור שזה בכוונה.
הוא נעמד ואז הוא אומר: " אמא עשיתי פיפי בתחתונים". אין לי מושג מדוע זה קרה ואיך אני אמורה להגיב לדבר הזה. ניסיתי להבין מה עובר עליו ולמה? ניסיתי להראות לו שאני כועסת ולא עושים דברים כאלה יותר, באתי בגישה החיובית שהוא כבר גדול... ניסתי את את הגישה החברתית שכולם יסתכלו ויצחקו ובסופו של דבר הסברתי לו שאני לא מנקה והוא ישאר עם פיפי וזה לא יהיה לו נעים ואז הוא התחיל לבכות שהוא לא רוצה וניקיתי אותו כמובן אם הסבר נוסף.
מה הגישה שאני צריכה לנקוט בה מולו? ולמה זה קורה לו פתאום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שלוש גמול כבר כמעט שנה משתין
פנינה ליבר29/09/2010מהתאור שלך לא ברור אם קרה משהו בתקופה האחרונה שילדך אולי מגיב לשינוי שחל. אם את לא מצליחה לחשוב על שינוי כלשהו שבנך מגיב אליו, ואת חושבת שהוא עושה זאת בכוונה, גם אז נשאלת השאלה למה? ולמה עכשיו? אם אין לך תשובה , נסי להתעלם ותהיי עניינית בתגובתך ובודאי עיקבית. באופן זה תעקרי מתוכן את עניין ה"דוקא", משום שבהתעלמות המסר שאת מעבירה הוא: זה לא כל כך איכפת לי ואז לא שווה לעשות לך "דוקא"
אם התופעה נמשכת פני שוב וננסה לעזור לך.
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגו עלי, מנסה שוב.. בתקווה.לילי28/09/2010
בן 2.8 מספטמבר בגן. עד 12:30 ולאחר ארוחת צהריים אני לוקחת אותו והוא ישן בבית צהריים. עדיין בשלב שבבקרים בוכה מאוד וקשה לו לעזוב אותי, אני הולכת והוא נרגע לאחר 5 דקות. לדברי הגננת במהלך היום יש גלים של בכי לסירוגין, ויש גם רגעים שקטים שהוא פעיל ויוצר כמו כולם. עברנו את שלב הפחד מזרים וחרדת הנטישה הרבה לפני וכבר מזמן הוא היה נשאר ברצון אצל הדודה או אצל הסבתא בלי שום בעיה, היה מתקשר עם שכנים או סתם זרים שפנו אליו. מאז שהתחיל הגן הוא לא מוכן שמישהו יפנה אליו, אם זה קורה הוא מתחיל מאוד לכעוס ולבכות, רוצה ללכת מהמקום מיד וקורא לי. זה יכול לקרות עם אנשים שכבר הכיר בעבר ופתאום לא מוכן שיפנו אליו בשום אופן. בשבוע שעבר סרב להשאר אצל הדודה שכבר נשאר אצלה כבר כמה פעמים, והיה מאושר ושמח אצלה. יכול להיות שקליטה בגן גורמת לו לפחד מזרים ? אבל אלה לא זרים בעצם, הוא מכיר אותם וכבר היה איתם. יש לזה שם אחר ? יש גם ססמנים של חרדת נטישה וכל הזמן מחפש אותי ורוצה להיות בחברתי. בבוקר שואל אותי : את תמיד תבואי לקחת אותי מהגן ? וכמובן שאני מסבירה עם המון סבלנות את כל המנטרה הידועה.
מעבר לזה, אחר הצהריים בבית מתנהג רגיל, משחק, רוקד שר ושמח, אלא שלפעמים מגלה סימני חוסר סבלנות או פתאום מגיב בזעם על סירוב ממני למשהו אבל נרגע מהר מאוד. קורה שבצהריים בוכה ממש מעט בשינה ונרגע.
מה שהכי מטריד אותי זה שהוא לא מוכן שאף אחד יפנה אליו חוץ ממני ומאביו. שמעתי על כל מיני תופעות לקליטה בגן, אבל על זה לא ממש.
ודבר שני, מאחר ואני עכשיו לא עובדת, אני כאמור מוציאה אותו מהגן בשעה 12:30 והוא לא הולך לישון עם כל הילדים צהריים, אלא ישן בבית. הגננת אומרת שאני מזיקה לו בכך מאוד, כי אני מבדילה אותו מאחרים ומשדרת לו שהגן זה מקום שצריך להציל אותו ממנו ועוד אומרת שכאשר אצא לעבוד, ואז הוא כן יצטרך לישון צהריים, אז הוא יחווה נטישה קשה יותר והסתגלות מחדש. היא אמרה שאני מרגילה אותו שהולכים אחרי האוכל ויהיה קשה להרגיל פתאום שהולכים אחרי השינה או בכלל ב-4 אחה"צ. אני מבחינתי חשבתי שאני דווקא עושה טוב לילד, כי הוא בזמן התאקלמות וכל עוד אני בבית אז שיישן בבית, כי גם כך קשה לו בגן, ושאני אוספת אותו הוא עצוב ולא נראה לי שעוד שעתיים בגן יעשו לו טוב. איך שאני מגיעה לגן הוא כבר רץ לכיוון הדלת שנלך. אני חשבתי שלאחר שהוא יתרגל לגן, ויוכל להפרד ממני בבוקר בצורה רגילה ובלי בכי, אז יהיה לו יותר קל להשאר עוד שעתיים של שינה בגן. עוד דבר שהגננת אומרת, שמיד שהוא מסיים לאכול, ואם עדיין לא הגעתי כי אחרתי ב-5 דקות, אז הוא ישר מתחיל לבכות, כי נוצרה התניה שעם סיום הארוחה אמא באה. וגם היה מקרה שהתחיל לאכול ואכל רק 2 ביסים ואמר שסיים לאכול, ושאל אם אמא תבוא עכשיו. זאת אומרת מוכן לוותר על הארוחה או לאכול רק חלק כדי שאבוא.
לדברי הגננת, למען הילד שאחליט או כל השנה יהיה עד 12:30 או כבר עכשיו להתחיל להרגיל לישון בגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן
פנינה ליבר29/09/2010בנך עובר תהליך של הסתגלות לגן. ההסתגלות אינה פשוטה משום שרצף הימים נקטע בשל החגים, והשבתות. לכן אנימציעה להעזר בסבלנות, החגים מסתימים והרצף יאפשר הסתגלות טובה יותר. מה שעוד ברור שבנך למד שמגיעים לדודה או לסבתא, פרושו שאתם עתידים לעזוב אותו, כמו שהוא "נעזב" מבחינתו בבוקר בגן. לכן, הוא נדבק אליכם, אינו מאפשר לאף אחד חוץ ממכם, ההורים, להיות בסביבתו. למרות שבעבר הסכים להשאר עם הדודה והסבתא, הוא מבין יותר את ההקשר ולכן הקושי.
ילדך שואל אותך אם תבואי לקחת אותו, זוהי שאלה לגיטימית משום שהוא לראשונה מבין שמשאירים אותו וחרד שמא לא תגיעו לבוא לקחת אותו. התשובה צריכה להיות עינינית, יותר מזה , מה שהבטחתם עליכם לקיים, כך למשל אם אמרתם שתבואי אחרי ארוחת צהריים חשוב ביותר להגיע בזמן שקבעתם. נראה שבנך בנה לעצמו "שעון" משלו, בו הוא פוגש אותך מיד אחרי הארוחה ומבחינתו גם ביס נחשבת כארוחה.
חג שמח
פנינה ליבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצות בכיליאורה28/09/2010
שלום רב,יש לי בן 2.4 מאוד שובב ועקשן.איך עלי להתנהג במקרה שקרה לי ויכול לקרות עוד פעם בזמן המתנה ליד הקופה בסופרמרקט הילד בכה וצרח ללא הפסקה כי לא קיבל מה שרצה(זה מאוד מביך כי כל האנשים הסתכלו עלי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצות בכי - תגובה
מיכל דביר קורן05/10/2010ליאורה שלום,
סופרמרקט הוא 'זירת קרבות' ידועה ומוכרת בין הורים וילדים והרבה מאוד הורים מוצאים עצמם נבוכים מול ילדיהם ה'משתטחים' שם על הרצפה. בגילו, הוא כמובן רוצה לקבוע ולהחליט והביקור בחנות מזמין את זה: עוד ממתק, עוד צעצוע, אימא-תקני-לי. התפקיד שלך הוא בעצם בהצבת הגבול הברורה ולכן בסופרמרקט כמו בבית: אמירת ה'לא' צריכה להיות ברורה וחד-משמעית (כמובן בהנחה שהחלטת לא לקנות או להגביל את הקניה למשהו אחד שהוא בוחר).קצרי ככול שניתן את השהות שם וצאי מהחנות. מומלץ כמובן להפחית את המקרים בהם הוא מתלווה אליך לקניות ארוכות וכן כדאי לסכם מראש מה קונים או כמה דברים מותר לו לבחור, ועם גישה עקבית זו צאי לדרך גם אם הוא בוכה וצורח וזה ליד עשרות צופים. מרביתם כבר ראו ילד או שניים שבכו בסופר ורובם התנסו בזה בעצמם..... קחי בחשבון שככול שאת נלחצת יותר הוא מגביר את עוצמת הבכי והצעקות שלו אז מוטב פשוט לומר 'לא' בשלווה ובבטחון ולא להתחנן שיפסיק לבכות. אם הוא יראה שאת לא מתרגשת הבכי יפסק במהירות רבה יותר.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים ו-8 חודשיםלילי27/09/2010
בן 2.8 מספטמבר בגן. עד 12:30 ולאחר ארוחת צהריים אני לוקחת אותו והוא ישן בבית צהריים. עדיין בשלב שבבקרים בוכה מאוד וקשה לו לעזוב אותי, אני הולכת והוא נרגע לאחר 5 דקות. לדברי הגננת במהלך היום יש גלים של בכי לסירוגין, ויש גם רגעים שקטים שהוא פעיל ויוצר כמו כולם. עברנו את שלב הפחד מזרים וחרדת הנטישה הרבה לפני וכבר מזמן הוא היה נשאר ברצון אצל הדודה או אצל הסבתא בלי שום בעיה, היה מתקשר עם שכנים או סתם זרים שפנו אליו. מאז שהתחיל הגן הוא לא מוכן שמישהו יפנה אליו, אם זה קורה הוא מתחיל מאוד לכעוס ולבכות, רוצה ללכת מהמקום מיד וקורא לי. זה יכול לקרות עם אנשים שכבר הכיר בעבר ופתאום לא מוכן שיפנו אליו בשום אופן. בשבוע שעבר סרב להשאר אצל הדודה שכבר נשאר אצלה כבר כמה פעמים, והיה מאושר ושמח אצלה. יכול להיות שקליטה בגן גורמת לו לפחד מזרים ? אבל אלה לא זרים בעצם, הוא מכיר אותם וכבר היה איתם. יש לזה שם אחר ? יש גם ססמנים של חרדת נטישה וכל הזמן מחפש אותי ורוצה להיות בחברתי. בבוקר שואל אותי : את תמיד תבואי לקחת אותי מהגן ? וכמובן שאני מסבירה עם המון סבלנות את כל המנטרה הידועה.
מעבר לזה, אחר הצהריים בבית מתנהג רגיל, משחק, רוקד שר ושמח, אלא שלפעמים מגלה סימני חוסר סבלנות או פתאום מגיב בזעם על סירוב ממני למשהו אבל נרגע מהר מאוד. קורה שבצהריים בוכה ממש מעט בשינה ונרגע.
מה שהכי מטריד אותי זה שהוא לא מוכן שאף אחד יפנה אליו חוץ ממני ומאביו. שמעתי על כל מיני תופעות לקליטה בגן, אבל על זה לא ממש. מישהי עברה משהו דומה ?
ודבר שני, מאחר ואני עכשיו לא עובדת, אני כאמור מוציאה אותו מהגן בשעה 12:30 והוא לא הולך לישון עם כל הילדים צהריים, אלא ישן בבית. הגננת אומרת שאני מזיקה לו בכך מאוד, כי אני מבדילה אותו מאחרים ומשדרת לו שהגן זה מקום שצריך להציל אותו ממנו ועוד אומרת שכאשר אצא לעבוד, ואז הוא כן יצטרך לישון צהריים, אז הוא יחווה נטישה קשה יותר והסתגלות מחדש. היא אמרה שאני מרגילה אותו שהולכים אחרי האוכל ויהיה קשה להרגיל פתאום שהולכים אחרי השינה או בכלל ב-4 אחה"צ. אני מבחינתי חשבתי שאני דווקא עושה טוב לילד, כי הוא בזמן התאקלמות וכל עוד אני בבית אז שיישן בבית, כי גם כך קשה לו בגן, ושאני אוספת אותו הוא עצוב ולא נראה לי שעוד שעתיים בגן יעשו לו טוב. איך שאני מגיעה לגן הוא כבר רץ לכיוון הדלת שנלך. אני חשבתי שלאחר שהוא יתרגל לגן, ויוכל להפרד ממני בבוקר בצורה רגילה ובלי בכי, אז יהיה לו יותר קל להשאר עוד שעתיים של שינה בגן. עוד דבר שהגננת אומרת, שמיד שהוא מסיים לאכול, ואם עדיין לא הגעתי כי אחרתי ב-5 דקות, אז הוא ישר מתחיל לבכות, כי נוצרה התניה שעם סיום הארוחה אמא באה. וגם היה מקרה שהתחיל לאכול ואכל רק 2 ביסים ואמר שסיים לאכול, ושאל אם אמא תבוא עכשיו. זאת אומרת מוכן לוותר על הארוחה או לאכול רק חלק כדי שאבוא.
לדברי הגננת, למען הילד שאחליט או כל השנה יהיה עד 12:30 או כבר עכשיו להתחיל להרגיל לישון בגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות לגן
ליליה טאוויל טפלר01/10/2010נשמע שבנך, כמו ילדים רבים אחרים, נמצא עדיין בשלב של הסתגלות לגן. ספטמבר עבר כמעט אך היו בו חופשות רבות שלא מאפשרות לילדים באמת להתרגל למסגרת החדשה, לקשור קשר משמעותי עם הגננת, ולהרגיש שם בבית. נשמע שגם אתם וגם הגננת צריכים להוסיף ולהמתין בסבלנות ולהשקיע ביצירת הקשר החיובי של הילד עם הדמויות המטפלות. נראה שבנך מגיב בחרדת פרידה , את לא כותבת מי טיפל בו עד כה.
אני מאמינה שכיש מסר ברור מצד ההורה והגננת לילדים קל יותר להסתגל, ובכך אני מתכוונת גם לאפשרות שילך הביתה בצהריים וגם לאפרות שיהיה בעתיד שינוי בכך. כרגע נשמע שיש סביב העיניין הזה חוסר הרמוניה ביניכם לגננת וזה מוסיף על הקושי של הילד. המסר צריך להיות יותר ברור , ולומר לו שאמא מגיעה לאסוף אותו כשהחברים מתארגנים לשינה ולא -כאשר הוא מסיים לאכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי שינהלילך26/09/2010
שלום,
אני אמא לילדה בת שנתיים ושמונה חודשים, מאז שנולדה לא היו לנו הרגלי שינה בכלל, עכשיו כשזה נהיה ממש קשה ובלתי נסבל אני מבקשת עזרה והדרכה כיצד להקנות לילדה הרגלי שינה נכונים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה
ליליה טאוויל טפלר27/09/2010לילך שלום
הרגלי שינה חשובים על מנת שביתך תדע מה מצפה לה ומה מצופה מנה ובתוך מסגרת זו לקת אחריות ועצמאות בהתנהלותה.
מכיוון שאין לי פרטים לגבי הדרך בה ביתך הולכת לישון, אתייחס באופן כללי. השאיפה היא להגיע למצב שביתך תרדם באופן עצמאי. לשם כך כדאי לשמור על סדר יום קבוע לקראת השינה, בשעה פחות או יותר קבועה, החל מארוחת ערב, מקלחת, סיפור במיטה וכיבוי אורות. ספרי לביתך לקראת ערב שזה רצף הפעולות שאתם הולכים לעשות, תקפידי להשכיב אותה במיטה שלה, ליצור אווירה שקטה של הפחתת גירויים, ואם היא זקוקה לנוכחות הורה אז תנסי כמה שפחות לגעת ולדבר, לשבת לידה בכיסא נפרד אותו תרחיקי מידי לילה יותר. בהצלחה ולילה טוב. ליליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלי שינה
לילך27/09/2010תודה רבה על ההדרכה.
האם תוכלי לומר לי בבקשה נאיזה שעה להתחיל את כל "הטקס", הילדה חוזרת מהמעון בארבע ומפה הדברים קצת מתבלגנים אני מנסה ליצור איזו שהיא מסגרת של שעה של משחק אח"כ קצת טלויזיה אבל משהו בדרך מתפקשש.. אני לא מצליחה לארגן את היום מאז שהיא מגיעה הבייתה.
לגבי הדרך שבה הילדה נרדמת היום זה פשוט מול הטלויזיה כשאנחנו עושים לה "נעים" בגוף (מעבירים את האצבעות שלנו על הרגל או היד, לפי מה שהילדה מבקשת).
אודה לך אם תוכלי לעזור לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי בהרגלים
ליליה טאוויל טפלר27/09/2010כדאי להתחיל להתארגן כשעה וחצי לפני שעת השינה - אולי שש וחצי או שבע בערב מתאים לכם. בנוסף ממליצה לגמול מצפיה בטלויזיה ומהמגע- אולי להגביל בזמן לכמה דקות ואח"כ רק לשבת לידה בלי מגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מה-16.9 ודילגו עליי, בבקשה ענואורית26/09/2010
שלום רב,
יש לי שני ילדים בני ארבע ושנה וחצי. לאחרונה החלטתי לחזור למעגל העבודה ואני מאוד מתלבטת להיענות למישרות בהן הילדים צריכים לשהות עד שעה חמש בגן.
עשיתי הפסקה ארוכה בה לא עבדתי לטובת הילדים, וכיום אני כבר לא יכולה להישאר בבית. אני מנסה להבין אם יכול להשפיע לרעה השהות הארוכה בגן בה גם לא רואים את אמא, או להתפשר ולחפש משרות פחות טובות במשרה חלקית. אני כרגע מנסה לראות את טובת הילדים בלבד, מה גם שההסתגלות לגן אצל בני הקטן עוד לא התייצבה.
מצד שני, אני כל הזמן שומעת מסביבי: "מה עושות כל האימהות??הילדים מתרגלים"
האם זה אכן כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לקריירה
ליליה טאוויל טפלר27/09/2010לאורית שלום
אני חושבת שבמידה ומצאת מסגרות חינוכיות טובות לילדייך, את יכולה להרשות לעצמך להתפנות גם לחזרה לעבודה שתהייה עבורך מעניינת ומאתגרת, מקום בו תחדשי את עצמך ותביאי לידי ביטוי כישורים נוספים שלך. הייתי ממליצה על איסוף הילדים בארבע, ואז נשאר די זמן לשהות משותפת, חברים וכו'. לגבי הבן הקטן, בשעה שיסתגל למסגרת, הוא יספיק לישון שם את שנת הצהריים, לקום מהשינה, ואז תגיע השעה שתאספי אותו. במידה ורוב ילדי הגן יוצאים בארבע, ההמתנה לך בחמש עשויה להקשות עליו, אלא אם יהנה מתשומת לב חמה ואינטימית מאחת המטפלות. בהצלחה, ליליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)