מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת 9 חודשים עם אובססיה לאוכל???מישמישונת23/03/2011
בתי בן 9 חודשים, ומגלה אובססיה לאוכל.
בד"כ זה יומן האכילה שלה (בסטיות של כחצי שעה לפה או לשם) -
04:00-05:00 בבוקר - 180-240 סמ"ק מטרנה
07:30-08:30 בבוקר - 180-240 סמ"ק מטרנה
10:00 - פרי טחון
צהריים - קערה ענקית מלאה מרק טחון של ירקות ובשר עוף ועוד קציצה שלמה
15:30-16:00 - 180 סמ"ק מטרנה
18:30-19:00 - 180 סמ"ק מטרנה
במיטה לפני השינה - 180-240 סמ"ק מטרנה (אם עברו כבר כשעתיים+ מאז הארוחה האחרונה היא תסיים את כולו)
חשוב לי לציין שאנחנו תמיד מכינים בקבוקים של 240 סמ"ק, כי זו כמות שהיא מסוגלת לאכול, ולפעמים מחסלת במהירות, אך לא תמיד היא מסיימת אותם בבת אחת, לעיתים היא ממשיכה "לנשנש" מהם במהלך כחצי שעה-שעה אחרי שעת תחילת הבקבוק.
מעבר לכמויות הגדולות של האוכל, אני מודאגת בעיקר מההתנהגות שלה:
גם אחרי שסיימה את הארוחה שלה, אם היא רואה בקבוק שלה או של ילד אחר - היא פותחת בצרחות, ובזמן האחרון אנחנו מתלבטים אם בכלל לאכול לידה, כי היא תמיד תרצה לנשנש עוד.
גם הגננת מציינת את ההתנהגויות האלה, ואומרת שהיא אוכלת הכי הרבה מכל התינוקות בגילה.
בני הגדול (בן 3) מעולם לא אכל כמויות כאלה גדולות, הוא תמיד היה אכלן קטן מאד (גם כתינוק, ובכלל עד היום), כך שבפערים בין התנהגויות האכילה שלהם הנושא בולט עוד יותר...
האם זה נורמלי, ומה כדאי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שאני מומחית גדולה
yam23/03/2011אבל אולי היא צריכה עוד ארוחת מוצקים ואז תרגיש שבעה יותר.
שלי בת שמונה חודשים התנהגה באופן דומה- פשוט חטפה לנו מהיד אוכל, גם היום היא סקרנית, אבל אני נותנת לפחות שלוש ארוחות מוצקים והיא יותר רגועה.
סתם השערה, בוודאי המומחיות כאן יענו בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 9 חודשים עם אובססיה לאוכל??? - תגובה
איילת מרטין25/03/2011ילדה שנהנית לאכול ונהנית מאוכל זה ברכה.
חשוב לשים לב למשקל ולוודא שהיא שומרת על אחוזון הגדילה שלה.
עם זאת, על מנת להקנות הרגלי אכילה אני ממליצה לתת את הבקבוק ולא לאפשר "נשנושים" עד לסיום הבקבוק. שתאכל כמה שרוצה ואח"כ להציע מים.
בנוסף, בגיל זה ניתן לנסות להחליף את ארוחת המטרנה בערב בארוחת מוצקים, שתשב איתכם לאכול ארוחת ערב.
להגדיר שעות ארוחה למשפחה ולאכול יחד איתה בשעות אלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי דעתי...
zoya28/03/2011כדי לך גם לבדוק עם רופא שאין לה טפיל במערכת העיכול.
רק כדי להיות רגועה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשהקטן שלי התחיל לקפוץ אחוזונים...
עמית30/03/2011וממש לא רציתי שיהיה ילד שמן, נתתי ארוחת מוצקים לפני המקלחת. אחרי המקלחת תמ"ל בסביבות 120 מ"ל (גם הוא היה מחסל 240 בלי למצמץ) ולישון. בהתחלה נתנו כמות גדולה יותר ולאט לאט צימצמנו (אפשר גם לעשות את התמ"ל דליל יותר).
את נישנוש הבקבוק אחרי שהוא שבע "סתם בשביל הקינוח" פשוט ביטלנו. ברגע שהוא הוציא את הבקבוק מהפה ולא רצה יותר הבקבוק לא חזר.
אחרי חודש וחצי כאלה הוא חזר לאחוזון המקורי שלו ושומר עליו באדיקות מאז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלושה חודשים מסרב לאכולאיריס23/03/2011
אחייני בן שלושה חודשים מסרב לאכול. סובל מרפלוקס אבל לא מקיא ופולט. הוא מאושפז בבית חולים כבר כמעט שבוע והרופאים לא יודעים מה לעשות. מחר כנראה יעבור בדיקת גסרו ובהתאם יחליטו אם לחבר לו זונדה. מה הסיבות ומה דרך הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שלושה חודשים מסרב לאכול - תגובה
איילת מרטין25/03/2011ממליצה לפנות בשאלה זו לצוות הרפואי המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להמשיך ב-"ארוחת חלום"גלי23/03/2011
שלום רב,
בננו בן 5.5 חודשים, שוקל כ-7.5 ק"ג.
ינק עד גיל 4 חודשים וכיום ניזון מתמ"ל (מטרנה חלבי).
אוכל 5 פעמים ביום כ- 180 מ"ל ועולה יפה במשקל.
כיוון שסובל מרפלוקס, אינו אוכל במהלך הלילה מגיל צעיר מאוד (חודשיים) ואני מסמיכה לו את הארוחה שלפני השינה בדייסת אורז של מטרנה החל מגיל 4 חודשים.
בשל פער השעות בין ארוחה לארוחה (כ 3.5-4 שעות) יוצא שהארוחה האחרונה של היום היא בסביבות השעה 22:00, כאשר הוא כבר ישן (הוא אוכל בעיניים עצומות...). אינני אוהבת להוציא אותו מהמיטה על מנת להאכילו אך נראה לי בעייתי לוותר על הארוחה של השעה 22:00 כיוון שאז יהיה פער של כ-12 שעות ללא ארוחה. אודה לעצתכן.
תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להמשיך ב-"ארוחת חלום" - תגובה
איילת מרטין25/03/2011לא ממליצה על ארוחת חלום. יש לתת לילד לאכול כאשר הוא מראה סימני רעב ומבקש לאכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשיםחניתי23/03/2011
הי יש לי ביבי בן 10 חודשים....
בשעה 7.30 הנקה
בשעה 9.00 גבינה חביתה -ממש מעט,ופלפל אדום. לא מוכן לטעום אפילו מהלחם לפעמים פתי בר /או לחילופין 125 גרם גרבר תפוחים אגסים ואפרסקים.
בשעה 1215 מרק טחון הכולל תפוחי אדמה זגר קישואים שום עגבניה חזה עוף/עוף/בשר טחון/ הודו טחון....
בשעה 2.00 בערך מנשנש עים הילדים הגדולים עוד קציצה/או הנקה
בשעה 4.00 הנקה
בשעה 6.00 חצי פרוסה -טוסט עים רסק עגבניות וגבינה צהובה( לא רוצה לחם רגיל)
בשעה 8.30 הנקה
בשעה 10.30 שוב הנקה
בשעה 2.00 שוב הנקה
בשעה 4.00/5.00/6.00 שוב הנקה
האים זה בסדר???. אולי זה נישמע הרבה אבל כמעט הכל טעימות ונישנושים הוא שוקל רק 7.500 ונולד 3.350 האים ההנקה לא עוזרת בגיל הזה??? אשמח לתשובה תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תשובה???
חניתי24/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
חניתי13/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות טרופיים- מהם ומה מותר לתתשלומית22/03/2011
שלום לכן ותודה מראש,
בבקשה רציתי לדעת מה הכוונה לפירות טרופיים- תותים, בננות, אפרסמון, אפרסק, משמש - האם כן?
וכן האם מותר לתת לתינוקת בת חצי שנה ( אני עדיין בשלב הטעימות )
ואם לא אז מאיזה גיל מותר לתת?
בנוסף המלצתן בפורום לתת לעצירות רסק של תפוחים, שזיפים ואגסים- האם הכוונה לשזיפים השחורים- פרי טרי או לשזיפים מיובשים?
תודה רבה,
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה- ממתינה לתשובה, תודה רבה
שרון26/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירות טרופיים- מהם ומה מותר לתת - תגובה
נורית קליפר27/03/2011הי שלומית,
פירות טרופים - קיווי, מנגו, פסיפלורה, אננס וכו'. לפי הנחיות משרד הבריאות אפשר להגיש את כל המזונות בהדרגה במרקם המתאים, כבר בשלב הטעימות, חוץ מחלב, מוצרי חלב ודבש. הייתי מתחילה עם פרי כמו מנגו, שכן אפשר לטחון אותו למרקם חלק יותר, בעוד לשאר יש גרעינים/סיבים, שאולי יהיו קצת יותר קשים לבליעה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים לאחר טעימות- פעם שלישית...קרן21/03/2011
בתי בת חצי שנה
עד כה עברנו בהדרגה לשתי מנות מוצקים ביום:
אחת בשעה 9.00 פירות (2 פירות+ חצי כפית שקדייה/ טחינה או 2כפיות אבוקדו)
ועוד ארוחה ב 12.00-13.00 של בשר/הודו/עוף + ירקות כולל תפו"א
שאלתי היא: איך כדאי לגוון את הארוחות? עוד לא נתתי לה רסק עגבניות לדוגמא, האם ניתן להכין את המרק עם רסק או עגבנייה אמיתית?
מה לגבי ביצה שלמה (טעמה רק חלמון) האם ניתן לתת כארוחה? איך? חביתה מותר?
מה לגבי לחם/ ביסקוויט/אורז/פסטה?
הכמויות של החלב (מטרנה+ קורנפלור) השתנו והתמעטו בשאר הארוחות. האם נורמלי? האם כדאי להוסיף ארוחה שלישית של מוצקים במקום מטרנה? מה להכין בארוחה זו?
מים- לא כ"כ אוהבת. איך ניתן לגרות שתשתה יותר מ 5-10 מ"ל אחרי ארוחת הצהריים המוצקה.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה
קרן25/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצקים לאחר טעימות- פעם שלישית... - תגובה
איילת מרטין25/03/2011שלום קרן.
עד סוף החודש התשיעי מומלץ לתת 2 ארוחות מוצקים ביום כאשר לפחות אחת מהן היא ארוחה עשירה בברזל (בד"כ המרק שמכיל בשר).
את יכולה לגוון בארוחות הבוקר - להציע רסק עגבניות, ביצה (גם שלמה), ליד מנת הפירות . התקדמות ל"אוכל אצבעות" ומרקם גס יותר של מזון (לחם, אורז, פסטה וכו') - תלויות ביכולת הלעיסה והעיבוד בפה של המזון. את יכולה לנסות לתת לה את הקרום של הלחם (הקשה) ביד ושהיא תמצוץ אותו, הוא מתרכך ונמס בפה. עם זאת, לאור גילה הצעיר - חשוב להשגיח היטב.
הגיוני שכמויות התמ"ל ששותה התמעטו, כיוון שיש לה ארוחות מלאות שהן מרוכזות יותר מהתמ"ל. במיוחד אם היא מקבלת דייסה שהיא יותר מרוכזת.
חשוב להמשיך להציע מים, בסוף היא תתרגל ותבין שהמים הם חלק מהארוחה ותעלה כמויות.
בכל מקרה - לא להציע מיץ, תה או חליטות צמחים במקום המים ולא להמתיק אותם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן שנהדלית21/03/2011
בני בן 11 חודשים. התזונה שלו מורכבת מ- 3 סימילאק ביום, מרק ירקות עם בשר הודו, מעדן גבינה, פירות, פרוסה עם גבינה/טחינה. אני יודעת שמגיל שנה כבר אין צורך בסימילאק, למרות שבטח אפשר בקבוק אחד ביום. השאלה שלי היא איך ניתן להוריד את הסימילאק בהדרגה ומה להתחיל לתת במקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוק בן שנה - תגובה
ליהי סופרין21/03/2011את יכולה להחליף את התמ"ל בפשטידת ירקות או כריך עם אבוקדו למשל, תבשיל קטניות ודגנים, להציע ביצה.
כל מספר ימים להפחית בקבוק אחד ולהחליפו בארוחה נוספת. תוך כדי שאת עוקבת אחרי המשקל וקצב הגדילה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי אמר לך שאין צורך בתמ"ל אחרי גיל
דנה28/03/2011שנה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב לאוכול מוצקים בגיל 6.5 חודשיםיעל20/03/2011
בני נולד בשבוע 34 גילו הכרונולוגי הוא 8 חודשים והמתוקן הוא 6.5 חודשים הוא מסרב לאכול מוצקים בכל פעם שהוא רואה את הכפית הוא סוגר את פיו ולא מוכל להכניס לפה
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירוב לאוכול מוצקים בגיל 6.5 חודשים - תגובה
ליהי סופרין21/03/2011נסי להאכיל אותו עם האצבע , תוך כדי משחק אצבעות, במקביל כדי לבדוק אצל פיזיוטרפיסט אם אין איזה קושי בלעיסה ובליעה כתוצאה מהיפו או היפרטוניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירוב לאכול מוצקים גם באצבע
יעל21/03/2011שלום לך
ניסיתי לתת לו מוצקים באצבע אך ללא הצלחה הוא עדיין לא מוכן לפתוח את הפה
שמתי לו את המרק בתוך בקבוק והוא אכל בהנאה 80 CC
האם להמשיך לתת לו את המרק הטחון בבקבוק או לנסות עם כפית/ אצבע?
חג פורים שמח
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים לבת 6 חודשיםשירי20/03/2011
שלום רב,
בתי בת 6 חודשים ונהנית מהמוצקים שאני מציעה לה. עד עתה אני מניקה אותה ולאחר כחצי שעה-שעה מציעה לה ארוחת מוצקים של פירות בבוקר וירקות בצהריים. את הארוחה היא אוכלת בהנאה ועד תום.
מתי אני יכולה לתת מזון מוצק במקום ההנקה?
בברכה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים לבת 6 חודשים - תגובה
ליהי סופרין21/03/2011היי שירי,
מגיל שישה חודשים לאחר שעברתם את שלב הטעימות ניתן להחליף בהדרגה את ההנקה בארוחות שלמות כשההנקה מהווה השלמה תזונתית למזון המוצק.
את יכולה להתחיל עם ארוחת הבוקר ולהגדיל את המנה שאת מציעה לה לכדי ארוחה מלאה , וכעבור מספר ימים להחליף את הצהריים וכן הלאה
ההנחיה של משרד הבריאות היא להמשיך להניק יחד עם מזון מוצק לפחות עד גיל שנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת פעם רביעית נא התיחסותכם!!!!!!דניאלה20/03/2011
שלום
מהו תפריט מומלץ לגיל זה לילד שלא כל כך אוהב מוצקים?
תמל שקם
פירות אוכל כרגע בבוקר ממש קצת ומחייב השלמת תמל
צהרים כבר כמה שבועות לא מוכן לאכול מרק רק אוכל אמיתי- אבל רק כמה כפיות בודדות
אחצה עדיין תמל
אורוחת ערב אוכל סביר
תמל לפני שינה
תמל באממע הלילה
1האם כדאי לשנות תפריט?
2לתת במקום פירות בבוקר כמו ארוחת ערב ואז לתת פירות ב4 ולהשלים עם תמל?
3מה עושים שהילד מכור לתמל?
4מה עושים שבקושי אוכל ארוחת צהריים?
5מה עושים עם בקבוק לילה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת פעם רביעית נא התיחסותכם!!!!!! - תגובה
ליהי סופרין21/03/2011היי דניאלה , סליחה , פיספסתי את גיל בנך.. בן כמה הוא?
מה הכוונה אוכל אמיתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה10 חודשים
דניאלה21/03/2011שלום
הוא בן 10חושים
אוכל אמיתי- הכווונה לא מרוסק אלא בצורה המקורית (ירקות פירות שלמים או חתיכות קטנות וכו9
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 וחצי חודשים-פליטותMe20/03/2011
צהריים טובים,
הבן שלנו בן 3 וחצי חודשים, מאז שהוא נולד הוא פולט לאחר האוכל...ואפילו גם שעה וחצי
שעתיים לאחר האוכל.
ישנם מקרים בהם הוא פולט כמויות אדירות (מהפה והאף) וישנם מקרים שהוא פולט
ממש טיפה שיוצאת לו עם גרפעס לאחר האוכל.
הוא לא אובחן כסובל מריפלוקס והוא עולה יפה במשקל..
שמעתי על תכשיר טבעי בשם אלג'יקל- האם מישהו יכול להגיד אם זה אכן עוזר ומומלץ.
במידה ויש תכשיר טבעי אחר שניתן לתת לו על מנת לעזור לו בנושא אשמח לדעת.
לתשובתכם המהירה והמסורה אודה.
בברכה לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 3 וחצי חודשים-פליטות - תגובה
ליהי סופרין21/03/2011היי לירון,
אני תוהה האם זה מפריע לו? כלומר חוץ מחוסר הנוחות שבגדיו נרטבים..
ציינת שהוא עולה יפה במשקל וסה"כ הכל תקין, האם הוא חסר שקט , בוכה הרבה , האם נראה לך שכואב לו או יש לו צרבת ? אם הוא סובל יש מקום לשקול פנייה חוזרת לרופא לקבלת טיפול.
במידה ולא אני לא מציעה לתת לתינוק שום תוסף, גם לא טיבעי ע"מ למנוע פליטות.
האם הוא יונק או ניזון מבקבוק?
מבקבוק ניתן להסמיך מעט את המזון עם דייסה .
בהנקה כדאי להניק אותו כשבתנוחת ההנקה ראשו גבוה יותר מהאגן, וכדאי לסחוט מעט את השד לפני ההנקה ואז להניק ע"מ שיקבל חלב שומני יותר.
נסי לא להשכיבו מייד ב180 מעלות אלה בזווית מוגבהת יותר כמו בטרמפולינה למשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
Me21/03/2011ליהי צהריים טובים,
תודה ענקית על תשובתך המלאה והמובנת :-)
ברוך השם, הוא לא חסר שקט/ לא סובל/ לא בוכה / לא במצב שהוא לא נינוח.....
נראה לי אפילו שחוץ מכפי שציינת שבגדיו רטובים, זה יותר מפריע לנו בעין ואנו חושבים
שהוא "סובל".... זה קורה גם כשהוא משהק לאחר האוכל.
הוא אוכל מטרנה, וכפי שאמרת אני מחזיקה אותו ב- 180 מעלות לאחר האוכל או שמה אותו בטרמפולינה (בהנחיית רופא).
לגבי דייסה, הבנתי שאני יכולה להתחיל רק מגיל 4 חודשים (יש פרסומות על מטרנה בתוספת
דייסה) האם זה תקין לתת לו?
אגב, מתי מתחילים לתת טעימות של מוצקים?
ושוב.... תודה רבה
לירוחן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקטוזגלי20/03/2011
סליחה על השאלה הקודמת (חלבון חלב).
באיזה מוצרי חלב יש הכי פחות לקטוז?
(גבינות קשות/יוגורט/מעדנים/קוטג/גבינות רכות/חלב ניגר)?
האם יש גבינה עם לקטוז נמוך וסידן גבוה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי החלב שמכילים פחות לקטוז
שרון24/03/2011מוצרי החלב שמכילים פחות לקטוז, למשל, חלב דל לקטוז, יוגורט,קוטג, גבינות קשות וגבינות שעברו הבשלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסה מועשרת בויטמינים ובברזלyam20/03/2011
האם יש עדיפות לדייסה מועשרת בויטמינים ובברזל על פני דייסת שאני מכינה, למשל דייסת שיבולת שועל שאני מוסיפה לה פירות יבשים או מולסה?
תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסה מועשרת בויטמינים ובברזל - תגובה
ליהי סופרין21/03/2011היי ים,
אני תמיד בעד מזון מלא ולא אינסטנט, הספיגה של מרכיבי המזון ממזון מלא בדרך כלל הרבה יותר טובה ממזון אינסטנט מועשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון חלבגלי19/03/2011
שלום,
רציתי לדעת באיזה ממוצרי החלב הבאים יש הכי פחות חלבון חלב:
גבינה צהובה
יוגורט
קוטג
גבינה לבנה שמנה
גבינה לבנה עד 5%
מעדנים
חלב ניגר
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון חלב - תגובה
איילת מרטין19/03/2011במנת חלב יש כ- 6 גרם חלבון, כמות החלבון במוצרים תהיה תלויית גודל המנה שאוכלים.
הגדרה למנת חלב:
2 פרוסות גבנ"צ, חצי קופסא (120 גרם) קוטג' או גבינה לבנה 5%, 1 כוס חלב, גביע מעדן חלב 125 מ"ל, גביע 200 מ"ל יוגורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לגבי כוסמת?אמא19/03/2011
שלום רב,
יש לי ילד בן שנה ושלוש אנחנו כל הזמן מנסים להעשיר את התפריט שלו.
לאחרונה התחלנו לתת לו כוסמת כדגן, האם מומלץ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לגבי כוסמת? - תגובה
איילת מרטין19/03/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)