פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביצים לילד בן שנה ו-8
    צ
    30/03/2011

שלום!
    בני בן שנה ו-8, רגיש לחלב (משלשל קשות כתגובה) ולכן לא מקבל אף תוצרי חלב בתזונתו. בבקרים אנו מתקשים למצוא דברים שאפשר לתת לו ולכן ארוחות הבוקר שלו מתמקדת בביצים. הוא מאוד מאוד אוהב ביצים ויכול לטרוף 2 בארוחה, בלי בעיה הוא גם היה אוכל אותם 3 פעמים ביום אם היינו נותנים לו.
    רציתי לדעת מהי הכמות המומלצת\ מוגבלת לגיל הזה בהתחשב בעובדה שהוא לא מקבל חלבון חלבי? עד כמה עלי לדאוג בשלב זה לכולסטרול של הביצים?
    תודה מראש
    צ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביצים לילד בן שנה ו-8

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

צ
    30/03/2011

אולי חשוב לציין שהוא מקבל בקבוק של 240- 300 מ"ל לפני השינה (תלוי כמה טוב הוא אכל ארוחת ערב), לפעמים בקבוק של 180 בבוקר אם מבקש ומדי פעם בקבוק של 240 בגן אם נותנים לו (בעיקרון הוא אמור לקבל את הבקבוק לפני שנת צהריים, אבל בגן הם לא משכיבים אותו לישון ולכן הבקבוק לפעמים מתפספס). בבקבוק הוא מקבל סימילאק פרי, שעד כמה שידוע לי לא מספק את הצרכים של הגיל שלו. אני מוסיפה לו דייסה.
    תודה צ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצים לילד בן שנה ו-8 - תגובה

נורית קליפר
    03/04/2011

אין הנחיות בנושא, אך ביצה ליום תהא המלצה טובה. אפשר לגוון ולהגיש בבוקר דייסת שיבולת שועל עם כף חמאת שקדים, כריך עם טחינה/חומוס/אבוקדו/שקדיה + ירק/פרי.

בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד משלבים הנקה ומוצקים?
    מירב
    29/03/2011

שלום.
    בני בן חצי שנה. משקלו 8 ק"ג וגובהו 68.5
    ניזון מהנקה מלאה (כל 4 שעות) ולאחרונה גם ממוצקים שמשתלבים בן ההנקות:
    ירקות(תפו"א, גזר, קישוא) ומנת עוף (50 גרם) טחונים בכמות של 200 מ"ל שניתנים בשעה 15:30 כחצי שעה לפני ההנקה, ופירות (תפו"ע, בננה, אגס) גם בכמות של 200 מ"ל שניתנים בבוקר, לאחר ההנקה.
    השאלה היא האם זה בסדר שהוא ממשיך לינוק כרגיל, כל 4 שעות וגם מקבל את המוצקים? ואם לא, אז איך מפחיתים את ההנקות?
    ושאלה נוספת, איזו דייסה צריך לתת? כמה? מתי? ואם רוצים לתת כארוחה אחרונה, אז במקום הנקה או משולב?
    תודה רבה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד משלבים הנקה ומוצקים?

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף

מירב
    29/03/2011

כבר יומיים הפסקתי להניק בלילה, כך שהארוחה האחרונה היא בשבע ורבע לפני השינה והראשונה בחמש בבוקר.
    האם זה בסדר? והאם בעקבות כך אני צריכה להגדיל את מנת המוצקים?
    תודה;;;;;;

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף - תגובה

ליהי סופרין
    06/04/2011

האינדיקציה הטובה ביותר היא הדרישה של בנך.האם הוא עדיין רעב במהלך היום ודורש?
    אם כן הוסיפי לו ואם לא הניחי לזה . אצל תינוקות מנגנון הרעב והשובע עדיין לא מקולקל והם יודעים לווסת לעצמם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר תשובה בבקשה?

מירב
    03/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד משלבים הנקה ומוצקים? - תגובה

ליהי סופרין
    06/04/2011

אין צורך להוריד הנקה מכייוון שהוא צמא גם, תני לו לבקש את השד:,)
    את יכולה להוסיף בערב ארוחת דייסה אבל ממליצה לך בכפית וניתן לערבב בתוכה חלב שאוב לטעם ולהזנה.
    אפשר דייסת אורז או דגנים, שיבולת שועל גרוסה מבחינת כמות גם כן כ-200 מ"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליהי, 2 שאלות בעקבות התשובה:

מירב
    06/04/2011

התינוק שלי בן חצי שנה, איך מבקשים את השד בגיל הזה?
    ובקשר לדייסה: מתי בערב לתת לו? ההנקה האחרונה בשעה 19:15. לוותר על ההנקה הזו ובמקום לשאוב את החלב ולערבב עם הדייסה? או גם הנקה וגם דייסה?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמויות אוכל לבן 6 חודשים
    שרון
    29/03/2011

בני בן 6 חודשים נולד בשבוע 42 3.200
    היום שוקל 7.5 וגובה 66
    אוכל לפי מצב רוח לפעמים לא רוצה אז אני מניקה.בזמנים האלו פחות או יותר

6:00: הנקה
    9:00: מנת פרי של 2 פרות מרוסקים במרקם של גרבר (אגס תפוח או בננה) יוצא בערך 150 מ"ל לפעמים אוכל הכל ואם לא אז אני מניקה
    12:00: מנת צהריים של עוף או הודו עם ירקות מבושלים ואורז או בורגול טחון במרקם מחיתי יוצא בערך 200 מ"ל לפעמים אוכל כמעת הכל ואם לא אז אני מניקה.
    15:00: הנקה
    17:30: הנקה
    20:00: הנקה
    24:00: בקבוק חלב שאוב (האכלת חלום) 210CC לא תמיד גומר הכל

ביומיים האחרונים כאשר לא רצה להמשיך לאכול נתתי לו לשתות מים ואחרי כמה לגימות של מים רצה להמשיך לאכול וכך סיים את האוכל (לאחר שבוע שאחרי 3 -4 כפיות לא הסכים לאכול)

שאלות:
    1. איזה עוד פרות אני יכולה לתת לו ואיך באיזה מרקמים
    2. האם המרקמים שאני עושה בסדר או שעדיף לעשות במרקם אחר
    3. האם זה תקין לתת מים עם האוכל (אמא שלי אמרה לי שבשום פנים ואופן לא אלא לחכות שעה אחרי האוכל)
    4. מה עוד אני יכולה להכין לעשות לשנות?

תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    כמויות אוכל לבן 6 חודשים

הוספת תגובה

• כמויות אוכל לבן 6 חודשים - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    29/03/2011

1. בנוגע לפרות באופן עקרוני את יכולה לתת כל פרי שיש בעונה (פרט לתות שידוע כמעט יותר אלרגני) - כמובן שחשוב שבכל פעם שאת מוסיפה פרי חדש תתני רק אותו בכמות של טעימה בכדי לשלול רגישות במידה וקיימת.
    2. בנוגע למרקמים - כאשר יצמחו לו שיניים תוכלי בהדרגה לשנות את המרקמים ובמקום פרי מרוסק לתת לו פרי מגורד או חתוך לחתיכות קטנות. ואז תהיי קשובה לתגובה שלו ותראי האם הוא מסוגל לאכול מרקם זה או שזה מוקדם מדי. היום יש גם מעין רשת מיוחדת שבה ניתן לשים חתיכות פרי (למשל פלחי תפוז אבטיח או ענבים והתינוק פשוט מוצץ את הפרי שבה.
    3. לפי הנתונים שכתבת התינוק נמצא במשקל תקין. לכן, אין שום בעיה לשלב מס' לגימות של מים במסגרת הארוחה במידה והתינוק צמא. הההמלצה לא לשלב מים בארוחה אין לה ממש בסיס מדעי.
    אצל תינוקות שהקיבה שלהם ממילא קטנה החשש הוא שזה יגרום להם לשובע ויבוא על חשבון כמות האוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתכון לתינוק,
    אור
    28/03/2011

שלום בני עילאי יהיה בן שנה בתחילת אפריל, בבקור אוכל סימילאק 240 עם תוספת דגנים, לא תמיד מסיים בקבוק, בגן פירות לקראת הצהריים מרק, בצהריים בגן סימילאק 180,כייון שהיה מגיע מהגן ב4ל4 וממש רעב, אז אמרתי להם שיביאו לו סימילאק, לא תמיד עד הסוף, ב4וחצי גבינה לבנה עם פתי בר לתינוקות, ומכאן יש לי בעיה מה אני נותנת לו עד 8, כי ב7וחצי מתחיל להיות רעב, ניסיתי ביצה רכה ,קשה, קניתי לו פסטה מיוחדת לתינוקות, לא אוכל, ואני מעדיפה לתת לו כמה שיותר מאוחר בקבוק, אחרי מקלחת וילך לישון, אשמח אם תתנו לי תפריט חדש,

לקביעת תור
    סגירה
    מתכון לתינוק,

הוספת תגובה

• מתכון לתינוק, - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    29/03/2011

באופן עקרוני, לקראת גיל שנה מומלץ להפחית את השימוש בתמ"ל ולתת לתינוק מזון רגיל.
    את יכולה להכין לו ארוחת ערב שתכלול חביתה ולשים בבלילה מעט חלב / גבינה + לחם רך עם ממרח אבוקדו /טחינה
    או להכין לו דייסת דגנים (שיבולת שועל/סולת/דוחן) ולבשל אותה עם חלב ולהוסיף לה כפית ממרח שקדיה וחתיכות פרי קטנות למשל: צימוקים חצויים או תמר מרוסק ללא קליפה.
    כמו כן את יכולה לתת לו יוגורט טבעי 3% (ללא תוספת סוכר) ולהוסיף לו פרי מרוסק / מגורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבן 11 חודשים
    שני
    28/03/2011

בני בן 11 חודשים שוקל 9 וגובה 76ס"מ הוא נמצא בפעוטון התפריט שלו:
    ב5:00 120 סימילאק בלי דייסה
    9:00 ארוחת בוקר בגן (מניחים להם על השולחן וכל אחד אוכל לבד)
    9:30 לפעמים בקבוק 120
    11:45 ארוחת צהריים שוב כל אחד אוכל לבד אוכל מוצק
    13:00:בקבו 120-150 לפעמים
    15:00 פירות גם מוצק ואוכלים לבד
    16:00 מגיע לבית מעדן +עוגיה (פתי בר או מטרנה)
    18:00 ארוחת ערב כף טחינה בערך כף קוטג',כף טונה
    19:00בקבוק 120-150
    השאלה שלי הוא היה באחוזון 50 וירד מי שהוא נכנס לפעוטון שזה בערך 5 חודשים הוא עלה רק 500 גרם האם המשקל שלו בסדר ואם לא מה עלי לעשות כדי לגרום לו לעלות במשקל? עשינו בדיקות דם הברזל היה קצת נמוך והוא מטופל כחודשיים ב-20 טיפות ברזל ליום

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבן 11 חודשים

הוספת תגובה

• מקפיצה לא קיבלתי תשובה

שני
    31/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה דחוף - התינוק לא עולה במשקל
    יוס
    28/03/2011

שלום! בבקשה דחוף!
    התינוק שלי בן שבועיים לא עולה במשקל כלל מיום שיחרור מבית החולים. הוא נולד 3125 ועכשיו הוא שוקל 2870. לפני שבוע(בשיחרור) הוא שקל 2895.בבית החולים הוא עבר צהבת והיה בפוטו יומיים. באופן כללי אני מניקה אך בזמן שהיה לו צהבת שאבתי וננתי לו בקבוקים. בבית אני גם מוסיפה לפמים בקבוקים. אני שואבת בערך 75 סיסי. מה לעשות? עד כמה מצבנו מסוכן?

הוספת תגובה

• בבקשה דחוף - התינוק לא עולה במשקל - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    29/03/2011

המצב שאת מתארת דורש ברור מעמיק יותר. מאחר שלא רק שלא היתה עליה במשקל אלא אף היתה ירידה במשקל מאז השחרור . אני ממליצה שלא תקלי ראש ותפני לרופא המטפל שיבדוק את הסיבה לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעם שלישית בבקשה תתייחסו
    מאיה
    27/03/2011

דילתגם עליי, בבקשה תתייחסו, התינוק שלי בן שנה, יונק כל הזמן, ואוכל כמעט הכל, לא אוהב בשר ביצה דגים ועוף..... ממש מתנגד, כל השאר אוכל פחות או יותר, לא בכמויות גדולות,, אולם הוא בסדר במשקל, 9.5 ק"ג,
    אשמח לקבל המלצה על תפריט מסויים לגיל הזה, כדאי לתת דבש? אשמח לדעת מה הערך שלו, ומה הוא תורם וכן חלב ניגר, (האם כדאי חלב ניגר או מתי שימשיך לינוק).
    האם זה נורמלי שעדיין יונק כל הזמן? לא רק בוקר וערב אלא במשך כל היממה, לפי רצונו, הוא זוחל מושך את החולצה ויונק.... פשוש שלי.
    כמו כן, האם מותר לתת לדוגמא סלט מיונז? קראתי שצריך לתת כל י ום ביצה, אולם הוא לא אוהב, אם אני אתן לו לדוגמא טונה עם מיונז, זה נחשב לביצה?
    + הוספת תגובה

לקביעת תור
    סגירה
    פעם שלישית בבקשה תתייחסו

הוספת תגובה

• פעם שלישית בבקשה תתייחסו - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    29/03/2011

בגיל זה מומלץ מאוד ליצור לתינוק סדר בארוחות. זה הבסיס להרגלי אכילה בריאים. לכן מומלץ להרגיל אותו לארוחות בזמנים קבועים פחות או יותר במרווחי זמן של 3.5-4 שעות בין ארוחה לארוחה. הצורך המוגבר שלו ביניקה נובע מכך שדרך היניקה הוא מקבל גם חום ואהבה. להם הוא זקוק והוא מקבל אותם בדרך זו.
    החל מגיל שנה את יכולה להוסיף לתפריט מוצרי חלב ודבש. לשאלתך האם עדיף חלב ניגר או שימשיך לינוק כמובן שכל זמן שיש לך אפשרות קיימת עדיפות לחלב אם שמכיל רכיבי תזונה שלא נמצאים בחלב רגיל (חלב אם מומלץ בבוקר , בערב, כחלק מארוחת בייניים) .
    בנוגע לביצה, את יכולה לשלב לו אותה בתפריט באופן עקיף בתוך קציצה, חביתה, פשטידת ירק וכדומה.
    מיונז אמנם עשוי מביצים אך אינו נחשב לתחליף ביצה אלא תורם בעיקר שומן ועם כל התוספות שהוא מכיל הוא אינו נחשב למזון בריא במיוחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מאיה
    29/03/2011

תודה רבה על תגובתך....
    אשמח לקבל מידע בנוגע לדבש, האם יש לו ערך תזונתי ?<

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומות סרבניות
    דבורה מאיה
    27/03/2011

היי
    אני אמא לתאומות בנות 9.5 חוד' (פגות וגילן המתוקם הוא 7.5 חוד')
    תהליך התבססות המוצקים אצלנו לא היה קל בכלל מאד הדרגתי ומאד מאד מתיש.
    כיום:
    06:15 בקבוק כ-180 מ"ל
    09:00 פירות (כ-2 וחצי פירות או 150 מ"ל)
    12:00 מרק טחון או קציצות עם ירקות טחון (מוכנות רק למרקם חלק וכמעט לעולם לא עולות על כמות של 150 מ"ל, נדיר שמגיעות ל-180 אפילו)
    13:45 בקבוק של 120 ולישון צהריים
    16:30-17:00 מעדן או גבינה עם ביצה (חלמון ביצה קשה)
    19:15 בקבוק ולישון אחרי אמבטיה.

זה בסדר שהמרק לא מגיע לכמות הנדרשת של 200-250? זה בסדר שאנימשלימה בתמ"ל אחרי שעה וקצת? הן ממש רעבות ודורשות. ניסיתי גם להפסיק כדי שיבינו שאם לא יאכלו מרק יהיו רעבות אבל זה לא עזר סתם העתנו ולא ישנו צהריים טוב. עיבוי מרקם וניסיון לתת להן אוכל שלנו מעוך במזלג לא הולך.

משקלן מכובד ביותר - 10 + ו-9+ אז עולות במשקל תקין ופעילות והכל
    גם הכמות שכן אוכלות זה במאמצים ומשחקים תוך כדי הן לא משתפות פעולה בקלות בדר"כ.

האם גם הגיוני שירצו בגיל זה רק לאכול לבד? לא נותנות לנו להאכיל רוב הזמן ולוקחות את הכפית כדי להכניס לבד לפה או לוקחות ביד אוכל. אני שואלת באמת מחוסר ניסיון ואני רואה סביבי שאנשים כןם מאכילים תינוקות עד גיל גדול יותר

לקביעת תור
    סגירה
    תאומות סרבניות

הוספת תגובה

• תאומות סרבניות - תגובה

נורית קליפר
    27/03/2011

הי מאיה,

אינני רואה כלל בעיה עם התפריט או ההתנהגויות סביב האוכל שציינת, חשוב לזכור שכל תינוק גדל מכמויות מזון שונות ואין נוסחה אחת שמתאימה לכולם. כל עוד הן עולות במשקל ועקביות באחוזוני גדילה אז אין סיבה לדאגה. לגבי תוספת הבקבוקים השתדלי להמעיט בכמות לקראת גיל שנה כך שאחרי גיל שנה ישארו רק בקבוקי בוקר וערב.

לגבי אכילה עצמאית - מצוין!! את יכולה לתת לכל אחת כפית ביד, לתת להם לאכול באופן עצמאי ותוך כדי להאכיל בכפית כדי להשלים כמויות. המגמה היא לתת להם לאכול לבד.......כלומר לאכול איתם ולא להאכיל אותם.......כך שמה שאת עושה נשמע מצוין.

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 10 וחצי חודש שלא רוצה תמ"ל
    מיטל
    26/03/2011

בני לפני חודש התחיל להמעיט בתמל הוא רק שותה בבוקר 120 גג
    אחרי שינת צהרים בערך 120 ולפני שינה לא מוכן בכלל
    התחלתי לתת דיסה בכפית התלהב וגם זה כבר לא רוצה.
    עברנו לארוחה רגילה וגם זה בקושי
    זה מדאיג שכבר בגילו ללא תמל
    הוא שוקל 9.5 כך שמשקלו יפה במשך היום אוכל מרק פירות מעדנים...
    מה לעשות איתו?

הוספת תגובה

• בן 10 וחצי חודש שלא רוצה תמ&quot;ל - תגובה

נורית קליפר
    27/03/2011

הי מיטל,

באיזה משקל נולד? לא נשמע כרגע שיש צורך להתערב כלל, סביר להניח שכמו שזה התחיל כך זה יחלוף והוא ישלים את הכמויות שאותן הוא צריך. נסי להוסיף לו ארוחת מוצקים במקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה.....

מיטל
    27/03/2011

הוא נולד 2900 שבוע 39 בריא ותמיד אכל הרבה ויפה.
    פתאום עושה בעיות לא עקבי באוכל כל יום אני מנסה ולא רוצה אבוקדו ולא חומוס ופעם לחם ופעם פסטה ... מטרנה בקושי שותה לפני השינה.
    השאלה אם יש לפנות לרופא אם זה משהו בעייתי או סתם תקופה?
    הוא הולך לישון בשעה 20-20:30 ברצץ עד 6:00 לפעמים לפני או לפעמים אחרי.. כך שלא נראה שרעב בלילה.
    הוא רוצה הרבה הרבה מיים כל הזמן מים כאילו מחליף באוכל.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה מדלגים כל פעם מחדש- נא תשובתכן!
    דניאלה
    25/03/2011

שלום
    מהו תפריט מומלץ10 וחצי חודשים לילד שלא כל כך אוהב מוצקים?
    תמל שקם
    פירות אוכל כרגע בבוקר ממש קצת ומחייב השלמת תמל
    צהרים כבר כמה שבועות לא מוכן לאכול מרק רק אוכל במרקם המקורי- אבל רק כמה כפיות בודדות
    אחצה עדיין תמל
    אורוחת ערב אוכל סביר
    תמל לפני שינה
    תמל באממע הלילה

1האם כדאי לשנות תפריט?
    2לתת במקום פירות בבוקר כמו ארוחת ערב ואז לתת פירות ב4 ולהשלים עם תמל?
    3מה עושים שהילד מכור לתמל?
    4מה עושים שבקושי אוכל ארוחת צהריים?
    5מה עושים עם בקבוק לילה?

תודה

הוספת תגובה

• למה מדלגים כל פעם מחדש- נא תשובתכן! - תגובה

נורית קליפר
    27/03/2011

הי דניאלה,

מתנצלת על הדילוגים!

1. תפריט מומלץ לגיל 10 חודשים:
    התעוררות- בקבוק/הנקה
    בוקר - פירות/דיסה + אבוקדו/טחינה/שקדיה
    צהריים - מנת בשר/עוף/הודו/דג + פחמימה (אורז/פסטס/קוסקוס/בורגול.....) + ירקות
    ביניים - יוגורט+פרי/סנדוויץ + ממרח
    ערב - ביצה+ לחם + ירקות/חביתת ירק/לביבות של ירקות/פסטה
    לילה - בקבוק/הנקה
    2. אפשר
    3. נסי לצמצם תחילה בקבוק אחד לדוגמה - השלמת התמ"ל בבוקר.
    4. המשיכי להגיש ארוחות מזינות ומגוונות במרקם המתאים, הקפידי שיגיש לארוחה רעב.....כך שאם תפסיקי את השלמת התמ"ל בבוקר - הגישי את ארוחת הצהריים אפילו קצת מוקדם יותר.
    5. אחרי גיל שנה השתדלי להימנע.....

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן השנה וחצי לא אוכל כלל מוצקים
    אמא מודאגת
    25/03/2011

שלום לכולן אני אמא לילד בן שנה וחצי ואני ממש חסרת אונים!!
    בני לא אוכל כלל מוצקים הוא ניזיון רק ממטרנה מעדן שטוזים בננה בלבד וגרבר פירות טרופיים... אלה הדברים היחידים שהוא מוכן לאכול במבה הוא מלקק נותן ביסים קטנים עם השניים הקדמיות ויורק החוצה... אני מרגישה חסרת אונים נתנו לו טעימות בזמן אבל יש לציין שמדובר בילד בררן שגם הפסקת ההנקה בגיל 4 חודשים היתה קשה מאוווודדדד!!!
    אני רוצה להדגיש כי אין בעיה במשקל ואין כל בעיה מוטורית כזו או אחרת ילד רגיל לחלוטין אבל לא אוכל מה עלי לעשות??????
    בבקשה עזרה!!!
    נ.ב
    הוא גם מתעורר בלילה לאכול (חלב)- כמובן...
    מה עלי לעשות?

הוספת תגובה

• בני בן השנה וחצי לא אוכל כלל מוצקים - תגובה

נורית קליפר
    27/03/2011

ממליצה לפנות לייעוץ אצל רופא הילדים, בוודאי יפנה לקלינאית תקשורת או איש מקצוע אחר כדי לברר את הסיבה לסירוב למרקמים מתקדמים בגילו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה זהה

ט
    28/03/2011

שלום לך

גם אצלנו הבעיה זהה. תינוקנו בן השנה וחצי לא מסכים להכניס אוכל מוצק לפה וניזון ממטרנה, רסק פירות, יוגורטים, מרקים ומעדנים.

פנית ליעוץ רפואי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תה קמומיל לבת חודשיים וחצי
    אורי
    25/03/2011

הי, האם אפשר לתת לתינוקת בת חודשיים וחצי לשתות מים רתוכים עם מעט תה קמומיל - כמובן ללא קופאין, עקב גזים, ומעט שלשול?

הוספת תגובה

• תה קמומיל לבת חודשיים וחצי - תגובה

איילת מרטין
    25/03/2011

לא.
    בגיל זה התינוקת צריכה להיות מוזנת ע"י הנקה או תמ"ל בלבד.
    כמעט כל התינוקות עוברים את שלב ה"גזים" ואין כל כך פתרונות - ניתן לנסות עיסוי.
    מאחר ותזונת תינוקות היא נוזלית - כך גם מרקם היציאות שלהם. במיוחד אם מדובר בתינוקת יונקת, ואז יכולות להיות יציאות לאחר כל הנקה וזה תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה???
    אמא ל2
    25/03/2011

שלום
    בני בן 5 חודשים והתחלנו טעימות של דייסות וירקות, אתמול נתתי לו בטטה והיום שמתי לב לפריחה אדומה על אזור הלחיים שלו
    איך אני יכולה לבדוק את העניין?

לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה???

הוספת תגובה

• אלרגיה??? - תגובה

איילת מרטין
    25/03/2011

עם רופא הילדים. הוא ינחה לבדיקות המתאימות לפי הצורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פג בן 9 חודשים שקם עדיין לאכול
    מזי
    24/03/2011

שלום רב,
    הנני אם לפג בן 9.5 חודשים, גיל מתוקן- 7.5 חודשים. נולד בשבוע 31.
    התינוק מוגדר כילד גדול במשקל (10 ק"ג) ומתעורר עדיין בלילה כל 4 שעות לאכול.
    ניסיתי לתת נוזלים במקום אוכל, הוא נעלב, מעיר את כל הבית בצרחות ורק אחרי שהבקבוק בפיו, הוא נרגע וחוזר לישון. הוא אוכל בלילה כמעט את כל הכמות שהוא אוכל ביום כ- 180CC.
    סדר היום שלו מבחינת תזונה הוא: 5 בבוקר מטרנה 210CC, לקראת 9 בבוקר דניאלה משולבת ב- 2 כפיות גבינה, ב- 12/13 בצהריים אוכל מנת צהריים (קציצה עם אורז/מרק), בסביבות 16/17 אחהצ הוא אוכל מנת פירות ולקראת 20 בלילה אוכל מטרנה אך מסיים 3/4 מהכמות ונרדם.
    אני לא מתפקדת במשך היום, יש לציין שיש לנו עוד 2 ילדות ו"מטען גנטי" של השמנה. איך פותרים את נושא האכלת הילד בלילה?
    אודה לתשובה.
    בברכה,
    מזי- האם המחפשת שינה..

הוספת תגובה

• פג בן 9 חודשים שקם עדיין לאכול - תגובה

איילת מרטין
    25/03/2011

שלום מזי,
    האם שותה מים במשך היום, עם הארוחות?
    יש לתת מים גם במשך היום.
    את יכולה לנסות להציע השלמה של מטרנה כשעה-שעה וחצי אחרי ארוחת הצהריים ולאחר את ארוחת הפירות לשעה 18 בערך, וכמובן, שוב להציע מטרנה לפני השינה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פג בן 9 חודשים שעדיין קם לאכול

מזי
    27/03/2011

איילת בוקר טוב,
    ראשית- תודה על תגובתך.
    הילד אכן שותה במשך היום. נורא אוהב מים עם נענע ללא סוכרים. הוא שותה 2 בקבוקים קטנים (כמעט 300CC).
    השאלה הנשאלת האם כן לתת לו לאכול בלילה או להלחם איתו עד שיתייאש.
    יש לציין שניסיתי זאת במשך מספר לילות והילד לא הפסיק לבכות ולצרוח מרעב. בסופו של דבר התייעצתי עם הרופא המטפל והוא אמר שאם הילד רעב אז לתת לו לאכול.
    האם נושא הפגייה: הצורך להעיר ילד כל 3 שעות לאכול בבית החולים איפשהו פגע בו לאורך זמן?
    אודה לתשובות
    מזי
    האם המודאגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא פג אבל בקשר ללילה

עמית
    30/03/2011

הבן שלי בערך באותו גיל גם החליט לקום בלילה לארוחות. לאורך זמן ובהדרגה דיללנו לו את ארוחת הלילה (מים 180 אבל מטרנה 2 כפיות במקום 3 וכן הלאה). כל פעם להוריד עוד קצת מים ועוד קצת תמ"ל ובסוף מגיעים לשלב שהוא מוותר על הארוחה ההזויה ב-3 בלילה (אני לא באמת האמנתי שזה יקרה אבל זה קרה!).

בהצלחה,
    מהאמא שעכשיו (סוף סוף) ישנה בלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש צורך בחלב שאוב?
    yam
    23/03/2011

שלום
    הפורום נהדר ועוזר לי המון.
    הקטנה בת 8 חודשים, אוכלת מוצקים ושותה מים יפה מאוד. בכל זאת מקבלת בקבוק חלב שאוב ושותה הכל. לא יודעת האם זה מרעב או סתם בשביל הכיף.
    לא יודעת האם להמשיך לשאוב, די לא אוהבת את זה, אבל מצד שני, אם יש בחלב שלי כל כך הרבה יתרונות, מדוע לא להמשיך...?
    אני מניקה אחרי הצהריים כשאני מגיעה הבייתה ובבוקר ובערב, תלוי אם הקטנה מעוניינת.
    אני קצת חוששת לא לתת לה, כי אולי באמת היא רעבה עוד.
    למעשה שאלתי היא, האם כדאי להמשיך לשאוב, האם יש בכך תועלת משמעותית?
    אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש צורך בחלב שאוב?

הוספת תגובה

• האם יש צורך בחלב שאוב? - תגובה

איילת מרטין
    25/03/2011

מתי היא מקבלת את הבקבוק של חלב שאוב וכמה חלב שותה?
    השאלה היא אם במקום חלב שאוב תקבל תמ"ל או שלא תקבל כלום?
    אם בכל מקרה תקבל בקבוק - אז כמובן שעדיף בקבוק של חלב אם.
    צריך לזכור שבשעות הערב יש בד"כ פחות חלב ופחות ייצור חלב ובהנקה לא ניתן לדעת כמה באמת אכלה...
    המלצה שלי - כמה שיותר להניק - יותר טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה