מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מאוד מודה לך על הסבלנות והזמן!
מאיה17/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למוצקים+סימילאק טופ פרימאיה15/02/2011
למומחית שלום רב!
ביתי המתוקה בת חצי שנה, בגיל ארבעה חודשים התחלנו את הטעימות ומלפני שבועיים בערך כבר מקבלת שתי ארוחות ביום, האחת פירות (עם ביסקוויט או טחינה), השנייה ירקות(עם בשר). יש לי מספר שאלות:
1.כנולדה סבלה המון מגזים ועצירות בהמלצת הרופא נתנו סימילאק טופ פרי דל בלקטוז.כשהייתה בת ארבעה חודשים ניסיתי בהדרגתיות לעבור לרגיל אך שוב סבלה מעצירות וחזרנו לטופ פרי.האם בגלל שהוא דל לקטוז זה יכול לעשות בעיות בחשיפה למוצרי חלב או שזה בסד להישאר עם זה עד גיל שנה?
2. בתקופה האחרונה ירדה משמעותית בכמויות האוכל, בד"כ אכלה 120 סמ"ק וכעת אוכלת 60-90 אם ממש רעבה אז מסיימת הכל אבל יכולה להחזיק 4-5 שעות ויותר ואח"כ לא לסיים את הבקבוק. בנוסף לא קמה רעבה משנת הלילה לאחר שישנה בסביבות 10 שעות ללא אוכל ושוב אוכלת בין 60-90 מה יכולה להיות הסיבה לכך?והאם להניח לה אם עולה במשקל?(נבדוק עוד שבועיים).
3. מאז שהתחלנו שתי ארוחות ביום קרה כבר פעמיים שקמה משינה בשעות הערב המאוחרות בבכי נורא והקיאה הכל. האם זה מעיד על אלרגיה למשהו מסוים? לפעמים היא לא שובעת מהמוצקים ואני מוסיפה לה בקבוק, מכיוון שחשבתי שהמוצקים הם אלו אשר מכבידים עליה...
4.האם זה נכון שלא כדאי לתת מוצקים בשעות הערב וואלי זה מה שמכביד על קיבתה?
סדר היום שלה הוא כזה:
בבוקר בקבוק
לאחר מכן ירקות עם בשר(150 בערך)
בקבוק,
פירות (150 בערך)
בקבוק לפני שינה.
אולי יותר מידי?
כשנתתי ברצף את המוצקים לא שבעה ולא הייתה רגועה ולכן הכנסתי בקבוק בין לבין.
מה דעתך?
תודה מראש,מאיה.
ומתנצלת על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למוצקים+סימילאק טופ פרי - תגובה
איילת מרטין16/02/2011מאיה שלום...
האם הוספת מים בנוסף לארוחות המוצקים?
מהן השעות שאת נותנת את הארוחות?
האם סימילאק טופ פרי פתר את כאבי הבטן והעצירות? האם כרגע היציאות שלה סדירות?
ייתכן כי תהיה ירידה בכמות תמ"ל אם שבעה מהמזון המוצק. קיבה של תינוק היא כגודל אגרופו - קטנה...
את יכולה לנסות לתת בבוקר את ארוחת הפירות ולהציע לאחר מכן השלמה של תמ"ל,
בצהריים לתת את המרק ולאחר מכן שוב להציע השלמה של תמ"ל, ואת שאר הארוחות לתת תמ"ל - על פי סימני הרעב והשובע של התינוקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
מאיה16/02/2011איילת שלום!
אני נותנת לה מעט מים אחרי המוצקים.השעות הן בערך:
7:00 בקבוק
11:00מרק ירקות
15:00בקבוק
18:30 פירות
21:30-22:00 בקבוק
היציאות מאוד סדירות עושה פעם ביום ולפעמים יותר,מידי פעם יש עצירויות וגזים שאני מניחה שזה מהמעבר למוצקים.
האם זה לא יותר מידי גם תמ"ל וגם מוצקים?
לא ענית לי למה לדעתך הקיאה?והאם זה בסדר להמשיך בטופ פרי?האם לא תהיה בעיה בחשיפה לדברי חלב אח"כ?
אשמח לדעתך,תודה מאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה - תגובה
איילת מרטין16/02/2011מאיה, בגיל חצי שנה תינוק צריך לקבל 2 ארוחות מוצקים ובנוסף תמ"ל (זה לא יותר מדי גם וגם...)
אני לא יודעת מדוע הקיאה - ייתכן שזה פשוט היה יותר מדי בשבילה והוציאה את העודף. האם בפעמים שהקיאה קיבלה משהו חדש לאכול - אולי סימן לאי סבילות למזון מסוים, לא ברור וצריך לעקוב ואם ממשיכה להקיא - להיוועץ ברופא.
זה בסדר להמשיך בטופ פרי עד גיל שנה.
לפי הנחיות משרד הבריאות ניתן לשלב מוצרי חלב החל מגיל 9 חודשים וחלב ניגר החל מגיל שנה.
ישנם מוצרי חלב דלי לקטוז (כגון קוטג', גבינות קשות, חלב דל לקטוז).
אני מאד ממליצה לא להוציא מוצרי חלב מהתפריט לפני בירור ואבחנה שאכן מדובר באי סבילות ללקטוז. יש לציין שניתן גם לשלב אנזימים המפרקים את הלקטוז בצמוד לארוחה המכילה לקטוז ובכך לאפשר תזונה המכילה מוצרי חלב עם לקטוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מבקבוקיעלי14/02/2011
שלום רב,
ביתי בת 10.5 חודשים וכבר אוכלת מוצקים בכיף (הכל, בהתאם למגבלות גילה). חשוב לציין שהיא די שמנמונת וכשדיברתי עם המטפלת שלה במשפחתון על התזונה שלה היא אמרה שעד גיל שנה ניתן ורצוי לגמול אותה מהתמ"ל, והתחילה להוריד לה (ולשאר ילדי המשפחתון שיותר גדולים - בסביבות גיל שנה וחודשיים) את הבקבוק של הצהריים.
הרושם שלי הוא שהיא אוכלת מוצקים מאוד יפה ושותה מים ושהבקבוק הוא יותר הרגל מאשר צורך.
האם באמת אפשר להוריד לה את כל התמ"ל עד גיל שנה (אם זה מסתדר לה כמובן)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת מוצקים
ורדית16/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מבקבוק - תגובה
איילת מרטין16/02/2011שלום ליאן,
אני שמחה לשמוע שביתך נהנית מחווית האכילה ואוכלת בכיף מזון מגוון.
אם לדעתך מדובר בהרגל ולא בצורך את יכולה לנסות לגמול מתמ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת האוכל במקררשירלי זוהר14/02/2011
היי,
אני מכינה כל שלושה ימים מרק טרי לבני,
רציתי לשאול אייך הכי טוב לשמור את המרק במקרר??
האם בתוך הסיר זה בסדר??
האם כדאי להעביר לכלי פלסטיק? או זכוכית??
האם הערכים התזונתיים נשמרים גם כשמקפיאים את המרק?
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם על שאלתי?????
שירלי זוהר16/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירת האוכל במקרר - תגובה
איילת מרטין16/02/2011שלום דנה,
עד כמה שידוע לי זה לא משנה באיזה כלי נשמר המרק ואפשר לשמור גם בסיר.
היתרון הגדול של מרק הוא שבבישול חלק מהמינרלים שבירקות יוצאים מהירק למים ובמרק אנו שותים גם את המים ולכן לא מאבדים מהערך התזונתי.
למיטב ידיעתי, ניתן להקפיא את המרק והוא לא יאבד מערכו התזונתי כיוון שהמינרלים יציבם ואינם נהרסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחלי14/02/2011
מתי לתת ברקולי לתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
איילת מרטין16/02/2011ניתן לתת ברוקולי כבר בשלב הטעימות. יש לשים לב למרקם - בהתחלה לטחון למרקם חלק ועם התקדמות התינוק במרקם ועל פי בשלותו ויכולתו ללעוס לתת במרקם מעט גס יותר (עדיין לשמור על רכות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 11 חודששירלי זוהר14/02/2011
היי,
בני בן 11 חודש, נולד בשבוע 36, במשקל 2300, כיום שוקל בסביבות 10 ק"ג. יש לו 2 שיניים למטה ושתיי שיניים למעלה. הוא אוכל הכל בלי בעיות, מחזיק עוגיה ולחם ובננה ביד ואוכל לאט-לאט. הבעיה עם המרק והפירות- אם אני לא מרסקת עד הסוף הוא לא מסכים לאכול ובוכה (כשהוא רעב). בזמנים אחרים הוא טועם ויכול לאכול גם פחות מרוסק, אבל לוקח לו המון זמן ללעוס ולבלוע ובזמן שהוא רעב, הוא מתרגז ורק רוצה את האוכל מהר לפה...וטחון היטב היטב.
האם זה בסדר תמיד לרסק את האוכל ? עד מתי זה בסדר לאכול כך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 11 חודש - תגובה
נורית קליפר14/02/2011הי שיר,
זה לא נשמע לי בעייתי, מכיוון שהוא כן מתקדם במרקם בסוגי מזון אחרים, כפי שציינת: עוגיה, לחם, בננה ונשמע שמסתדר טוב עם המרקם. לפי כך, אם יש לו עדיפות למרק במרקם חלק ואוכל אותו כך בהנאה - מצוין. את יכולה לנסות ולהגיש בארוחות ביניים, בזמן שאולי קצת פחות רעב, רצועות דקות ורכות של ירק או פרי ואולי יסכים לאכול אותם כך אז.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנהענבל14/02/2011
שלום רב,
תינוקי בן שנה מסרב כבר במשך שבועיים לאכול. לפני מס' ימים היה לו חום לקחתי אותו לרופא אך הוא טוען שזה ויראלי ואין זו הסיבה לחוסר התיאבון. הוא פשוט לא אוכל כמעט כלום ולכן בלילה עושה בעיות ומתעורר פעמים רבות.
ניסתי מגוון של דברים לתת לו אך הוא מסרב להכל - בקבוק מטרנה הוא אוכל בקושי 100 מ"ל. מה עליי לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן שנה - תגובה
נורית קליפר14/02/2011הי ענבל,
תקופות של תאבון מופחת מתאפיינות גם בגיל זה ובדר"כ חולפות מעצמן תוך זמן קצר והמצב חוזר לקדמותו במהרה. תקופת מחלה כן יכולה להתאפיין בחוסר תאבון, המשיכי להציע לו ארוחות בזמנים קבועים ואם תאבונו לא חוזר תוך שבוע, כדאי להתייעץ שוב עם הרופא המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לשאלה!!!!!!
דניאלה14/02/2011תודה רבה על התשובה המהירה
האם זה בסדר לתת לו את התמל אחרי 30 דקות לאחר הארוחה שלא אכל (60 גרם מרק בלבד?)
ואם לא, מה עושים שהוא בוכה כי רעב?
האם הוא יתעורר לאכול עוד יותר בלילה אם לא אוכל מספיק ביום?
אני ממש מודה על הסבלנות והתשובות המהירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאהדניאלה13/02/2011
שלום
בני בן 9 ח' וקצת
נולד 2700 והיום 7930
ינק עד 8 1/2 ח' ומאז מטרנה
את המוצקים הוא לא כל כך אוהב
פירות בכלל לא מוכן
את המרק עם ירקות ובשר לפעמים מאוד ולפעמים פחות
אחחרי שבועיים שאכל מאוד יפה מרק בימים אחרונים בקושי מוכן לאכול כמה כפיות
מאז כמה ימים (אלי יש קשר???) התחלנו גם לתת ארוחת ערב -קצת גבינה, ביצה, טחינה, אבוקדו, לחם עגבניה) בהתחלה הראה סימנים חיוביים ואכל קצת מהכל.
מאז אתמול הוא מקיא בכל ערוכת ערב (ולא במרק או תמל)- אתמול מאבוקדו והיום מהביצה.
האם ייתכן וזה כי מדובר בחתיכות גדולות יותר של אוכל לעומת המרוסק? למרות שאכל כמה ימים ללא בעיה?
האם יש קשר בין חןסר רצון למרק וההקאות?
מה לעשות?
אני מאוד דואגת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאה - תגובה
נורית קליפר13/02/2011הי דניאלה,
מאוד קשה מהתיאור לדעת מה גרם למה. אבל בעיקרון, עליות וירידות בתאבון אופייניות בגיל זה ולאו דווקא מעידות על בעייה. אבל, עניין ההקאה צריך בירור אם לא יעבור בהקדם. נסי לעבור בחזרה למרקם חלק ולראות אם זה עוזר, למרות שאני בספק אם כבר אכל חתיכות גדולות יותר. מתי התחלתם עם מוצרי חלב? לאחרונה? רגישות לחלב יכולה לגרום להקאות. בכל מקרה, אם לא יעבור בימים הקרובים כדאי לברר עם רופא הילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה!!!!!!
דניאלה14/02/2011כאשר הוא לא אול כמות גדולה של מרק ונשאר רעב האם להשלים עם תמל (זה מה שאני עושה כרגע...)- האם זה יגרום לכך שהוא יבין שלא צריך לאכול את כל המנה?<
אבל אם לא לתת תמל אז מה עושים אם הוא רעב ומסרב לאכול?
האם רגישות לחלב יכולה להתפתח אחרי כמה ארוחות שאכל והכל היה בסדר?
תודה רבה רבה על התשובות
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה!!!!!! - תגובה
נורית קליפר14/02/2011הי דניאלה,
בשלב זה ממליצה לא להשלים ארוחות עם תמ"ל שאכן לא יתרגל לבקבוק במקום אוכל. כמובן, במצב מחלה, הקאות וכו, עשי מה שמרגיש לך נכון בשבילו. לתינוקות בריאים יש בדר"כ מנגנון רעב ושובע טבעי והם יודעים מתי להפסיק לאכול.
לגבי רגישות לחלב, ממליצה לעקוב ולהתייעץ עם רופא במידת הצורך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרש זמנים בין מנת פירות למנת ירקותנועה13/02/2011
שלום רב
רציתי לשאול, כמה זמן אחרי מנת פירות יש לתת מנת ירקות.
הסדר יום של הקטנה שלי הוא כך:
7:00 בבוקר- מטרנה 180
10:00 בבוקר- מנת פירות (נגיד 190)+מים
13:00- מנת ירקות (בסביבות 190)+מים
17:00- מטרנה 240
21:00- מטרנה+דייסה 180
ד"א לא תמיד גומרת את כל מנת הירקות
האם הזמנים והכמויות בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרש זמנים בין מנת פירות למנת ירקות - תגובה
נורית קליפר13/02/2011הי נעה,
בת כמה בתך? אוכל לענות ביתר דיוק אם אדע את גילה ומשקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא בת חצי שנה ואני מניחה שהיא שוקל
נועה14/02/2011שוקלת כמעט 8 קילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא בת חצי שנה ואני מניחה שהיא שוקל - תגובה
נורית קליפר14/02/2011הי שיר,
אם ככה, התפריט נראה בסדר גמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלב טעימות ומעבר למוצקיםקרן13/02/2011
שלום,
ביתי בת 5 חודשים. התחלתי בשלב הטעימות עמה מגיל 4 חודשים. היום כבר טעמה המון ירקות מבושלים, בננה, אגס, תפוח עץ, טחינה, ביצה (חלמון בלבד), עוף והודו. עדיין לא נתתי לה דגים, אבוקדו, חלבון ביצה ובקר ותפוזים.
כמה שאלות:
האם ניתן לתת לה יותר מ 2 כפיות? כיום מאוד נהנת מהאכילה בכפית ופותחת פה לעוד..אני נותנת לה בערך 3-4 כפיות מרק ירקות מרוסק עם עוף או לחילופין רסק של אגס או בננה והיא מבקשת עוד. אני משלימה עם בקבוק מטרנה שאותו כמובן היא לא מסיימת.
אז, האם אני יכולה לעבור כבר למנה שלמה? מהי כמות של מנה שלמה 100 מ"ל?
בנוסף, האם בשלב הטעימות (עד גיל 1/2 שנה) מספיק טעימה אחת נניח של דגים, בכדי לשלול אלרגיה או שכדאי להכין על בסיס קבוע למשך יותר מכמה ימים?
האם מומלץ לתת חלבון ביצה (מבושל וטחון)בגיל כזה? מה לגבי תפוז?
שאלה אחרונה וחשובה, איך לבנות לה את סדר היום מבחינת האוכל? בוקר בקבוק, 10-11.00 מוצק (פרי או ירק עם חלבון???) 13.00-14.00 בקבוק וב 16.00-17.00 שוב מוצק (פרי או ירק וחלבון??)
אשמח מאוד להכוונתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלב טעימות ומעבר למוצקים - תגובה
ליהי סופרין13/02/2011היי,
כן את יכולה לעבור למנה של ארוחה אם היא מביעה עניין הכמות תלויה במשקל ונעה בין 80 ל-120 מ"ל
אלרגיה בדרך כלל מתפתחת מחשיפה שנייה או שלישית ולא מהראשונה.
הייתי ממתינה עם הדג לגיל 7 חודשים
תפוז עלול להיות חומצי מדיי ועדיף כמיץ בגלל הסיבים , את יכולה לנסות אם אין תגובה של תפרחת חיתולים במפשעה אין בעיה.
לגבי סדר יום זה יכול להיות איך שנוח לך, אולי עדיף את ארוחת הצהריים המוצקה במקום בערב בצהריים ובערב במקום בקבוק להכין דייסה מבושלת עם פרי או מחית ירק או לערבב עם אבקת התמ"ל.
בתיאבון:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה בירורים..
..15/02/2011בני בן 4 חודשים, ועכשיו מתחילה איתו את שלב הטעימות..
מה אני בדיוק אמורה לעשות?האם לתת לו גם טעימות של פירות וגם של ירקות?? ומתי אני עוברת לארוחה??
אשמח להסבר...אני מבולבלת
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה בירורים.. - תגובה
נעמי ברזילי-תאני16/02/2011מומלץ להתחיל את הטעימות עם ירקות: כגון גזר , קישוא. ולהמשיך עם תפו"א, בטטה. מומלץ להפריד ולתת בכל פעם סוג מזון אחד בלבד בכמות של כפית עד שתי כפיות במשך פעמיים שלוש (כדי לשלול רגישות במידה וקיימת) הפרדת המזונות באה במטרה לסייע לאתר מזון אלרגני במידה ומתפתחת תופעת אלרגיה. הסיבה היא שתינוקות יעדיפו טעם מתוק ואם תתחילי עם פירות ייתכן וכשתתני ירקות התינוק יסרב לאכול.
על ארוחה ממש מדובר סביב גיל חצי שנה. התינוק בעצמו יגדיל את כמויות המזון וברגע שיאכל למשל בצהריים מרק שמכיל : פחמימה, בשר וירק בכמות יפה של כ- 120 מ"ל זה יכול להיות במקום ארוחה. עד אז מומלץ לתת בנוסף על הטעימות השלמה של הנקה/תמ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שבעה חודשיםנעמה13/02/2011
שלום,
בני בן 7 חודשים, לפני 3 שבועות עבר מהנקה לתמ"ל, באופן די פתאומי וחד (פתאום הסכים לקחת בקבוק ומיד אח"כ הפסיק לינוק).
עוד לפני כן ננזפתי בטיפת חלב על כך שירד מאחוזון 25 לאחוזון 5. הוא נולד 2.850 ושוקל היום בערך 7 ק"ג.
הבעיה היא שעד שעבר לבקבוק (לדעתי זו הסיבה אבל אני לא יודעת אם זה נכון) אכל מוצקים די יפה, ופתאום אנחנו ברגרסיה.
סדר היום הוא כזה: בבוקר שותה (בהפסקות) בקבוק של 180-210 מ"ל. בסביבות עשר אני מנסה פרי, בד"כ לא הולך. בצהריים אני שוב מנסה מרק או פסטה או כל דבר אחר ובד"כ נתקלת בסירוב, שוב בקבוק, וכך הסיפור חוזר על עצמו.
בסה"כ הוא מקבל ארבעה בקבוקים ביום. בלילה הוא מתעורר אך לאחרונה הפסקנו לתת לו אוכל בלילה, ועם קצת מאמץ ונדנודים הוא חוזר לישון.
מטריד אותי גם שלפעמים הוא אוכל לפני השינה רק 140, ובשבע בבוקר הוא לא מספיק רעב כדי לגמור בקבוק שלם.
מה לעשות? אני כבר קצת מיואשת מעניין המוצקים. סליחה על השאלה המבולבלת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגם-
נעמה13/02/2011שכחתי לציין שקודם הסכים לאכול יפה מכפית, ועכשיו אם בכלל הוא אוכל זה רק עלי ומתוך היד שלי, ומדובר בהרגל רע שאני לא יודעת איך להיפטר ממנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שבעה חודשים - תגובה
ליהי סופרין13/02/2011אל תתייאשי פעוטות רבים מגלים חוסר עניין במזון מוצק, אולי הבקבקוק חדש לו ומעניין וקל יותר, פשוט המשיכי לנסות ולהציע תוך כדי שירה וסיפורים הגישי לו ליד כפית שיהיה שותף לאכילה גם אם זה מלכלך מאוד:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ועוד שאלה
נעמה13/02/2011האם כמויות התמ"ל שהוא מקבל מספיקות? הוא לא מגיע לחישוב של 150 מ"ל לק"ג ליום. כמה בכל זאת צריך אם הוא אוכל מעט מאוד מוצקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ועוד שאלה - תגובה
נעמי ברזילי-תאני16/02/2011קצת קשה להשיב לך על שאלה זו משום שהכמות משתנה מתינוק לתינוק ועשויה גם להשתנות מיום ליום ומארוחה לארוחה בהתאם למידת הרעב של הילד. חשוב לשים לכך לב ולהיות קשובים לסימני הרעב-שובע ולהאכיל אותו עפ"י צרכיו ולא עפ"י כמות מוחלטת וקבועה מראש. יהיו פעמים שהוא יסיים את הכמות ויהיו פעמים שלא- וזה בסדר.
יחד עם זאת בגלל שבנך ירד במשקל חשוב להמשיך ולעקוב בתדירות גבוהה יותר אחר מדדי המשקל והגובה בכדי לראות האם המצב משתפר והאם הוא חוזר לעקומת המשקל המקורית. סביר להניח שהירידה במשקל נבעה מכך שבגיל זה הנקה בלבד כבר אינה מספקת את כל הצרכים ואם הוא אינו אוכל מוצקים הוא לא מקבל את כל מה שהוא זקוק לו. המעבר לתמ"ל עשוי לשפר את המצב.
חשוב לא להתייאש ולהמשיך לנסות להציע לו מזון מוצק , אפשרי לו להתנסות באכילה עצמאית. היי קשובה לסימנים שיראה לך במידה ויזדקק לעזרה (את יכולה לתת לו כפית ולהחזיק בידך כפית ולסייע לו במידת הצורך. תסמכי עליו שידע לתת לך סימנים כשהוא יצטרך עזרה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ועוד שאלה
נעמה13/02/2011האם כמויות התמ"ל שהוא מקבל מספיקות? הוא לא מגיע לחישוב של 150 מ"ל לק"ג ליום. כמה בכל זאת צריך אם הוא אוכל מעט מאוד מוצקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חצי שנה ושבועזיו13/02/2011
יש לי תינוק בן חצי שנה ושבוע מקבל הנקה מלאה ,בגיל 4.5 חודשים התחלתי לתת לו טעימות של פירות וירקות
בהתחלה עשה רושם שהוא מאוד אוהב ולאט התחלתי להעלות לו את המינון .
בזמן האחרון תינוקי לא ישן טוב בלילה אני חושבת שהוא עדיין רעב למרות שסדר יומו הוא:
מתעורר בבוקר 7:30-8:00 אני מניקה אותו אחרי שעה וחצי בסביבות 9:30-10:00 הוא ישן עם הנקה .
מתעורר בסביבות 12:00 לערך אני מביאה לו מרק ירקות בערך כמות של כוס הוא אוכל הכל.
בסביבות 15:00 הוא הולך לישון , קם אני מביאה לו פירות כמות של כוס לערך אוכל הכל בסביבות 18:00 הוא ישן עוד חצי שעה עד שעה קם בשעה 19:00 לערך אני מביאה לו הנקה , מקלחת הנקה הולך לישון בסביובת 20:00-21:00 .
בסביבות23:30-24:00 הוא קם לאכול אני מניקה , חוזר לישון קם בסביבות 2:30-3:00 לאכול הנקה , אחרי זה בסבייבות 7:00 זה סדר יומו .
חשבתי להוסיף לו דייסת אורז או קונפלור או שיבולת שועל אני חוששת שאין לי מספיק חלב ולכן אולי שהוא יונק אני לא מספקת לו את הכמות הדרושה לו.
אשמח לעצות בנושא האם אני פועלת כשורה ביומיים האחרונים הוא התחיל אף לישתות מים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חצי שנה ושבוע - תגובה
ליהי סופרין13/02/2011לא התייחסת למשקל שלו ולקצב העלייה במשקל , בסך הכל נשמע שמקבל מספיק מזון.
את יכולה לנסות בארוחת הערב לתת לו דייסה מבושלת בכפית עם חלב שאוב מעורבב או מחית פרי או ירק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ניתן לתת לאכול במקרה של שילשוליםאמא13/02/2011
שלום רב,
יש לי ילד בן שנה אשר הקיא ושילשל (אני עדיין לא יודעת אם זה חלף).
מה אני יכולה לתת לו לאכול במהלך היום?
(כמובן שאני לא מתכוונת לתת לו מוצרי חלב, האם גם חלב אם בעייתי באותה מידה?).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ניתן לתת לאכול במקרה של שילשולים - תגובה
ליהי סופרין13/02/2011בגדול מזונות מומלצים בזמן שילשול הם בננה אורז לבן מבושל צנימים או קרקרים.
אך לאחרונה אני שומעת שוב ושוב מרופאי ילדים שניתון לאפשר לילדים לאכול מה שירצו (לא ממתקים כמובן) העיקר שיאכלו:)
מה שחשוב זה להקפיד על שתיית נוזלים, חלב ומוצריו לא מומלץ, וכך גם פירות וירקות בזמן שלשול מלבד בננה.
יש נוזל שנקרא מינרלי שמכיל מינרלים על מנת שהילד לא יתייבש יש לשקול לתת לו לשתות את זה בזמן המחלה .
רק בריאות:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם האוכל לתיוק בן 5 חודשיםאירית11/02/2011
שלום
אני אמא לתינוק בן 5 חודשים שלאחרונה עושה לי בעיות עם האוכל מתרנה
עד לפני שבוע אכל כל 3 שעות- 150 CC
מתחילת שבוע הזה מבקש לאכול כל 4 שעות אבל הכמות האוכל שלו ירדה ל- 120CC וגם כן בקושי.....
לא רואה שום דבר מוזר בהתנגות שלו, הוא ילד שקט, חיייכן ורגוע (יציאות סדירות כל יום, אפילו החלפתי לו פיטמה בבקבוק למס' 2)
לא עושה גם בעיות עם הטעימות
אני מאיד דואגת, מה עושים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם האוכל לתיוק בן 5 חודשים - תגובה
ליהי סופרין13/02/2011האם התחלת גם טעימות של מזון מוצק ?
תינוק שאוכל מבקבוק בדרך כלל אוכל כל 4 שעות כך שזה תקין, לא הייתי נכנסת לפאניקה אלה ממתינה , לראות עוד שינוי ועוקבת אחרי קצב העלייה במשקל ועקומת הגדילה בטיפת חלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות אוכל- המשך
אירית13/02/2011הי
כן, כמובן שהתחלנו עם הטעימות
הוא מאוד אוהב את זה, אוכל בערך כף גדולה מהפירות + ירקות
מתרנה- מבקש כל 4 שעות גג 120CC, לא מעלה ................* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצהדניאלה11/02/2011
שלום
מאיזה גיל ניתן לתת ביצה לתינוק? גם לבן וגם צהוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצה - תגובה
ליהי סופרין13/02/2011ביצה מבושלת היטב אפשר לתת מגיל 7-8 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה ושלושהרינת09/02/2011
שלום
האם פטריות, נבטים, ערמונים (רכים, בשקית) מזיקים בגיל הנ"ל ?
אילו תכשירים או טריקים מגבירים תאבון בגיל הנ"ל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה ושלושה - תגובה
נורית קליפר10/02/2011הי רינת,
כל עוד פטריות ונבטים שטופים היטב וכל המזונות שהזכרת מוגשים במרקם המתאים, לא צריכה להיות בעיה אלא אם יש איזהשהי תגובה אלרגית לאחר האוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)