פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מוכן לטעימות
    אמא
    23/02/2011

שלום,
    בני בן כמעט 7 חודשים. מגיל 5 חודשים אני מנסה לתת לו טעימות, אך ללא הצלחה. ניסיתי כבר הכל מכפית, אצבע, רשת, פירות, ירקות... הוא לא מוכן להכניס כפית לפה (לא פותח את הפה בכלל ואף מסובב את הראש כאשר מקרבים אליו כפית) ואם מנסים להכניס לו כפית בפה הוא בוכה, אפילו ברזל הוא לו מוכן לקחת מכפית(רק מזרק). הדבר היחיד שהוא אכל זה ביסקוית "בייבי ביס" בעצמו. אני מנסה כמעט כל יום, אך ללא הצלחה. מה עלי לעשות?? (רופאת ילדים פשוט אמרה להמשיך לנסות) אני ממש מיואשת

לדוגמא היום ניסיתי לתת לו תפוח מכפית , הוא לו היה מוכן, אך כאשר הבאתי לו פרוסת בצל אדום הוא מצץ וליקק אותו במשך 10 דקות
    יש לציין כי בשבועיים האחרונים הוא אוכל פחות טוב(בקבוק הוא ירד מ-180 ל-90-120 מ"ל) עקב צינון
    הילד עדיין לא יושב, אולי זה מצביע על זה שהוא עדיין לא בשל למוצקים?

אני יודעת שעלי להמשיך להציע, אך אני לא יודעת איך בדיוק: אם הוא מסובב את הראש, לעזוב אותו מיד, לנסות להכניס לו טיפה לפה או מה????

הציעו לי גם לגשת לקלינאית תיקשורת ע"מ לבדור רגישות למרקמים, מה דעתך ?
    אני ממש מודאגת ,
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מוכן לטעימות

הוספת תגובה

• דילגו עלי

אמא
    24/02/2011

דילגו עלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מוכן לטעימות - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    24/02/2011

את בהחלט יכולה לגשת לקלינאית תקשורת שתבדוק אותו ותשלול בעיה במידה וקיימת. ייתכן, מאוד שאם הילד עדיין לא מתיישב לבד אז קצב ההתפתחות שלו איטי יותר ובהתאם גם בשלותו לאכילת מזון מוצק. יחד עם זאת ציינת שאם את מאפשרת לו להתנסות באכילה בעצמו הוא מגלה בכך עניין. אולי תושיבי אותו עליך תקחי את כפית ולו תתני גם כפית ותאפשרי לו לאכול בעצמו אולי בדרך זו ישתף פעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט בן 8 חודש
    דניאל
    22/02/2011

שלום רב,
    בני בן שמונה חודשים. נולד 3.850 קג באחוזון 90. ינק באופן מלא. החל תפריט טעימות בגיל 4 חודשים וכיום אוכל ויונק כדלקמן:
    8:00 הנקה
    10:30 פירות
    13:30 מרק ירקות + עוף/הודו/ קציצות הודו בעגבניות
    16:00 הנקה
    18:00 לחם+אבוקדו/טחינה+ חביתה
    20:00 הנקה
    2:00 הנקה
    5:00 הנקה

אני תוהה האם ניתן/צריך להחליף את ההנקה של 8 בבוקר בארוחה ומהי? כנ"ל לגבי 16.
    יש לציין שלא מפריע לי להניק בתדירות זו אך מתלבטת אם יש מקום להוסיף/לשנות,
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט בן 8 חודש

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה

דניאל
    25/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט בן 8 חודש - תגובה

נורית קליפר
    27/02/2011

הי דניאל,

לא ציינת את משקלו כיום. במידה ותקין - את יכולה בשלב זה להמשיך את ההנקות שציינת (ההנקה היחידה שהייתי מורידה היא זו של 2 בבוקר) לקראת גיל 9-10 חודשים את יכולה להציע ארוחת בינים ב 16:00 במקום הנקה. חוץ מזה, התפריט נראה יופי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות אצל תינוקת שאוכלת מוצקים
    שוקית
    22/02/2011

שלום,
    בתי בת חצי שנה, יונקת ואוכלת ארוחת מוצקים אחת בצהריים. לפני כחודשיים היתה לנו תקופה ארוכה של שלשולים, שלאט לאט הסתדרו עד שהגענו למצב של קקי פעם-פעמיים ביום. עם התחלת ארוחת מוצקים, הקקי הפך להיות "של גדולים" (מוצק). לפני כשבוע שוב התחילו יציאות לאורך כל היום והלילה, בכל מיני מרקמים. ביום ראשון התחלתי להוסיף לה פרוביוטיקה, כי זה מה שהרופא המליץ באפיזודת השלשולים הקודמת. בשני המקרים רופא הילדים לא בדק כלום וקבע שמדובר בוירוס.
    השבוע עדיין מדובר בערך בשבע קקי ביום. נדמה שארוחת המוצקים לא מתעכלת - הקקי בערב נראה בול כמו הארוחה.
    ניסיתי יום אחד לתת לה רק מעט מוצקים ולהניק במקום. זה לא שינה דבר.

אני מפקפקת בקביעה שזה וירוס. הילדה בריאה ומרגישה מצוין. היא גם לא היתה במגע עם תינוקות אחרים כשהשלשולים התחילו. מה אפשר לעשות?

הוספת תגובה

• יציאות אצל תינוקת שאוכלת מוצקים - תגובה

נורית קליפר
    27/02/2011

ממליצה לפנות לייעוץ רפואי, שלשולים מתמשכים מצריכים בדיקה. אפשר להתחיל מבדיקה פשוטה אפילו כמו בדיקת צואה, לשיקולו של הרופא.

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירקות
    שירלי
    22/02/2011

איזה ירקות הכי כדאי לשים במרק לתינוק בן חצי שנה?

לקביעת תור
    סגירה
    ירקות

הוספת תגובה

• ירקות - תגובה

נורית קליפר
    27/02/2011

את יכולה להתחיל עם תפו"א, בטטה, קישוא, דלעת. להגיש כל ירק בנפרד במשך יומיים שלושה ולאחר שניסה את כולם אפשר לערבב. כמובן, לאחר מכן, בהדרגה להתנסות בירקות חדשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרק לתינוקת
    גלי
    22/02/2011

ביתי בת 9 חודשים.
    מסרבת בתוקף לאכול ממרק הירקות.
    ניסיתי שילובים שונים, כולל קטניות וגריסים.
    פירות ואבוקדו אוכלת בתאבון יחסי.
    השאר יונקת.
    האם יש נוסחת פלא למרק טעים? האם כדאי להוסיף לו סילאן או משהו דומה לשיפור הטעם?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מרק לתינוקת

הוספת תגובה

• מרק לתינוקת - תגובה

ליהי סופרין
    23/02/2011

היי גלי,
    אין נוסתפלא, ואומרים: "על טעם וריח אין להתווכח"..
    לא הייתי מוסיפה סילאן מכיון שהוא מתוק ואין צורך להרגילה רק לטעם המתוק.

נסי כל הזמן להציע לה מרק , בטעמים וריחות שונים הגישי לה כפית ליד ונסי לשתף אותה בארוחה .

הסבלנות בדרך כלל משתלמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מפסיקים להניק???
    דניאלה
    21/02/2011

ביתי נועם בת שנה וחודש עדיין יונקת ומסרבת בתוקף לקחת חלב בבקבוק.
    ניסיתי חלב שלי, מטרנה, סמילאק וכל חבריהם הדייסות למיניהן... לא עבד.
    אני מניקה אותה ב-7:30 בבוקר ואז שוב כשאני חוזרת ב-17:30 ואז כשהיא הולכת לישון לקראת 19:30 ושוב כשהיא קמה בלילה... סוגיה נוספת בעייתית...
    לדעתי היא קמה בגלל הציצי... הפינוק הזה.
    היא שותה מים עם נענע (לא ממותק) אבל מסרבת לשתות חלב.
    שאלתי היא כזאת: חלב פרה או עזים כבר אפשר לתת?
    האם לחמם במיקרוגל? להרתיח? באיזה טמפרטורה להגיש?
    צריך למתק? אפשר למתק?
    עזרה בבקשה...
    ועוד דבר קטן... תותים? דבש? אפשר כבר טעימות?
    מודה לכן מאוד :)))))))))

לקביעת תור
    סגירה
    איך מפסיקים להניק???

הוספת תגובה

• קרה לי אותו דבר

יעל
    22/02/2011

מניסיון שלי עם הבן שלי שקרה איתו בדיוק אותו דבר. היום בן כמעט שנתיים ואף פעם לא הסכים לקחת בקבוק. ועד היום מסרב לשתות חלב. את הגמילה עשיתי בהדרגה גם בגיל שנה וחודש. במקום הנקה הוא אכל אוכל רגיל ובריא וידעתי בוודאות שהוא רוצה לינוק בלבד והוא לא רעב. בנוסף בלילה כשרצה לינוק בעלי קם אליו ובמשל 3-4 ימים בכה אבל אחרי זה הפסיק וכבר לא קם כדי לינוק. חשוב מאוד להיות שלמה עם הגמילה כדי שלא תתיאשי באמצע ואז זה נהיה יותר קשה בהמשך. צריך הרבה סבלנות ולא לפחד שהוא בוכה. לגבי השתיה הוא ישר שתה מכוס מעבר, מה שחשוב זה בעיקר מים. חלב הוא לא חייב, אפשר לתת לו סידן גם במוצרי חלב. בהצלחה!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מפסיקים להניק??? - תגובה

ליהי סופרין
    23/02/2011

היי דניאלה ,

מגיל שנה ניתן לחשוף לחלב ניגר, דבש ותותים , אם כי תותים אם לא אורגניים לא הייתי ממליצה בגלל כמות חומרי ההדברה שסופגים,

לא הייתי ממתיקה את החלב , סתם סוכר מיותר והרגל לטעם מתוק.

מיקרו לא מומלץ לחימום בגלל שעלול להתחמם באופן לא אחיד.
    ניתן להגיש גם בטמפ' החדר עד 36 מעלות ותמיד לבדוק את החום לפני ההגשה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין פה ממש תשובה בנוגע להפסקת ההנקה

דניאלה
    22/03/2011

טוב אני עדיין תקועה וביתי כבר בת שנה וחודשיים...
    המלצות מישהו?
    אולי חלב סויה??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסוני האישי בלבד

לולו
    23/03/2011

היי
    הבת שלי נגמלה בערך בגיל הזה ולאחר שאני הרגשתי שמכיוון שהיא כבר אוכלת הכל (חוץ מתמ"ל!) ההנקה היא בעיקר רגשית -
    מה שעשיתי זה פשוט להוריד הנקה אחת כל פעם, ז"א להוריד את ההנקה של אחה"צ, אחרי שבוע את ההנקה של הבוקר ולבסוף את ההנקה של לפני השינה.
    היא לא הביעה יותר מדי התנגדות, ולקראת הסוף זה כבר בא ממנה.
    ככה שתינו עברנו את הגמילה בשלום!
    עד היום היא לא שותה שום תחליף מבקבוק (עברו כבר חודשיים מהגמילה). בד"כ שותה חלב רגיל/שוקו שאני מכינה לבד ממעט מאוד אבקה בכוס לא מטפטפת לפעוטות. בלילה אם בכלל אז רק מים.

שיהיה לך בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילה+דיסה =שינה??
    שלומית
    21/02/2011

יש לי תאומים בני חודשיים וחצי והם קמים כל 2-3 לא באותו הזמן בלילה מה שמקשה עליי מאוד ואני מניקה אותם מלא ובלילה שואבת ונותת בקבוק של 120-140 מ"ל חלב שלי, חברה שלי סיפרה לי שהבן שלה ישן לילה שלם כי היא מוסיפה לו כפית או שתיים של דיסת סולת (קורנפלור) בלילה לבקבוק מגיל חודש והוא ישן , האם זה טוב לעשות את זה או מוקדם? האם זה יעשה נזק?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לילה+דיסה =שינה??

הוספת תגובה

• לילה+דיסה =שינה?? - תגובה

איילת מרטין
    21/02/2011

שלום שלומית - קודם כל הרשי לי לחזק אותך - כל הכבוד!!!!
    בגיל הצעיר כל כך של ילדייך איני ממליצה להוסיף דייסה (שימי לב כי דייסת קורנפלור ודייסת סולת - שני דברים שונים). לאחר גיל 4 חודשים ניתן לנסות להוסיף דייסה אך אין ערובה שהם ישנו טוב יותר...
    הסיטואציה שאת מתארת היא כל כך נורמלית מכיוון שבגיל זה תינוק קם לאכול כל 3 שעות בערך ואצלך יש שניים עם זמני ארוחות שונים וזה לא פשוט....
    אז שוב אני מחזקת אותך על הבחירה שלך להניק מלא תאומים וממליצה לך לנסות לקבל את עזרת הבעל/משפחה או כל מי שמוכן... :) בלילה בעת מתן הבקבוקים (עם החלב השאוב כמובן).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חייבת להעיר-כל הכבוד לך!

yam
    18/03/2011

תבורכי על ההנקה
    מקווה שיהיה קל יותר בהמשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים לתינוק שאוכל מטרנה
    נעמה
    21/02/2011

שלום,
    התינוק שלי עוד שבוע בן 3 חודשים
    בחודשיים הראשונים אכל חלב אם ומגיל חודשיים התחלתי גם לתת תחליף חלב אם
    האם בימים שהוא אוכל מטרנה צריך להביא לו גם מים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מים לתינוק שאוכל מטרנה

הוספת תגובה

• מים לתינוק שאוכל מטרנה - תגובה

איילת מרטין
    21/02/2011

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    דניאלה
    21/02/2011

שלום
    בני בן 9 1/2 חודשים
    נולד 2700
    היום 7930
    עד גיל 8 1/2 חודשים הנקה ומאז מקבל מטרנה
    לא אוהב יותר מידי מוצקים
    פירות לא מוכן כמעט כלל לאכול
    מרק עם ירקות+בשר/הודו אוכל לפעמים כן ולפעמים לא (זאת ארוחת צהרים שלו כל יום מאז חודשים)
    מגיל 9 חודשים התחלתי להוסיף קצת ארוחת ערב- טחינה-אבוקדו-ביצה-עגבניה-גבינות

סדר ארוחות (בערך משתנה כמובן מיום ליום קצת)
    7.30 מטרנה
    10.30מטרנה(מנסה לעיתים פירות)
    13.30 מרק
    16.30 מטרנה
    18.00 ארוחת ערב (אוכל 2-3 כפיות במקרה הטוב )
    1930. מטרנה
    בין 1-4 עוד מטרנה

את המטרנות אוכל בין 150-180
    מאז שהתחלתי ארוחת ערב את הבקבוק לילה (של 19.30 ) הוא כמעט ולא אוכל
    ואז הוא מתעורר הרבה גם ב 5 בבוקר רעב

איך אפשר לחלק יותר את הארוחות כך שיוכל יותר ארוחת ערב וגם בקבוק לילה
    או שלהעביר ארוחת ערב לבוקר?
    אני כל כך מבולבלת
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

איילת מרטין
    21/02/2011

שלום דניאלה.
    חשוב מאד להיות עקביים, ולהמשיך להציע את ארוחות המוצקים.
    ב-10:30 - נסי לתת באופן קבוע 2 פירות, אם בשל לאכילה של מזון במרקם גס יותר את יכולה לנסות להציע גם לחם עם גבינה, ירק (מלפפון, עגבניה).
    ב 13:30 המשיכי לתת מרק.
    כשעה עד שעה וחצי אח"כ הציעי השלמה של מטרנה ואז ב- 18:00 ארוחת ערב ולאחר מכן סביב 19:30 נסי להציע שוב מטרנה.
    לדעתי כרגע הארוחה של מטרנה בשעה 16:30 מביאה את ילדך לשובע ואינו רעב בזמן ארוחת ערב. בנוסף יש לזכור כי קיבתו של תינוק היא כגודל אגרופו - קטנה ולעיתים נראה כי אנו מצפים ממנו לאכול יותר ממה שהוא באמת יכול להכיל.
    לא רשמת לגבי מים - חשוב כאשר נותנים ארוחת מוצקים, שתהיה תמיד מלווה גם עם שתיית מים בסוף הארוחה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה

דניאלה
    22/02/2011

תודה שוב
    האם זה עדיין תקין שאוכל פעם אחד במהלך הלילה? עד איזה גיל זה תקין?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה אחרונה

דניאלה
    22/02/2011

את המרק אני עושה תמיד
    קישוא
    בטטה
    תפוח אדמה
    גזר
    דלעת
    הודו/בקר

האם כדאי לגוון ואם כן עם מה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה אחרונה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    24/02/2011

את יכולה להוסיף למרק גם קטניות למשל: עדשים כתומים, חומוס, וגם דגנים מלאים כגון : קינואה, דוחן, גריסים,
    לגבי הבשר חשוב שהבשר בקר יהיה מנתח רזה (למשל כתף ) והודו שיהיה שווארמה הודו נקבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה - תגובה

נעמי ברזילי-תאני
    24/02/2011

באופן עקרוני הדבר משתנה מילד לילד.
    אם הוא אוכל עפ"י צרכיו במשך היום סביר להניח שלא יתעורר ויבקש אוכל בלילה. בהנחה שהילד מתפתח היטב ועולה יפה במשקל ובגובה מומלץ כבר להתחיל להרגיל אותו לאכול רק במהלך היום. זו אכילה תקינה. לפי מה שאת מתארת הוא אוכל ארוחת ערב ולאחר מכן מקבל בקבוק ומתעורר בשעה 5:30 בבוקר. זה נשמע הגיוני בהחלט וזה כמובן תלוי בשעה שבה הוא הולך לישון .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם רעב?
    אמא
    20/02/2011

בני בן 8 חודשים (נולד 3.6 עכשיו 8+)מתעורר מספר פעמים בלילה, בין היתר גם לאכול. (פעם אחת)
    רופאים אומרים שבגיל הזה לא אמורים לאכול בלילה (10-12 שעות). ושצריך לגמול אותו.
    לפני שאני מתחילה בתהליך גמילה וחינוך לשינה רציפה, אני רוצה להיות בטוחה שלא באמת רעב. אשמח לדעתכם בנושא-
    מהשעה 06:00 בבוקר ועד 20:00 בערב הוא אוכל-
    הנקה
    180 סימילאק
    כוס מרק
    פרי
    180 סימילאק
    הנקה
    כף טחינה+ בסקוויט/ רבע תפ"א/ 2 כפות פתיתים
    הנקה
    האם רעב לדעתכן?
    מה דעתכן על התפריט?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    האם רעב?

הוספת תגובה

• האם רעב? - תגובה

איילת מרטין
    21/02/2011

האם מקבל מים במהלך היום?
    האם ניסית לתת מים בלילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם רעב? מים

אמא
    21/02/2011

הוא לא מקבל מים במהלך היום.
    והוא לא מוכן לקבל ממני בקבוק/כוס. רק הנקה.
    כמה מים צריך לקבל ביום? ואיך כדאי לתת אם לא מוכן, במיוחד בלילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

אמא
    24/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת 8 חודשים
    מרין
    20/02/2011

שלום,
    מקווה שתוכלו לענות לי:
    התינוקת שלי עוד מעט בת 8 חוד', אוכלת טעימות מגיל חצי שנה וכיום מקבלת מנת פירות (תפוח+אגס+בננה) ומנת ירקות עם בשר (דלעת,קישוא,בטטה,סלרי,ברוקולי,תפו"א,כרובית, עדשים אדומות ובשר עוף לרוב).
    לפעמים אוכלת זאת כארוחה בפני עצמה ולפעמים מנה קטנה +בקבוק.
    לרוב המצב הוא 2 מנות לא גדולות של מוצקים + 4 ארוחות תמ"ל בין 180 ל 240.
    יש לציין ששותה הרבה מים (מאוד אוהבת מגיל קטן).

לרוב יש לה יציאה כל יום בערך באותו המרקם אבל כאשר יש יום ללא יציאה ביום למחרת יש לה כ 4 יציאות שכל אחת מהן במרקם וצבע שונה (נע בין קשה כמו פלסטלינה וכהה למרקם קוטג'י בהיר ומרקם דליל כהה).

רציתי לדעת האם זה בסדר ??? או אולי יש משהו בתפריט שלה שגורם לכך?
    כמובן שאלך ואעשיר את תפריטה בהמשך - אך כרגע אניי קצת חוששת. תודה:)

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת 8 חודשים

הוספת תגובה

• תינוקת 8 חודשים - תגובה

איילת מרטין
    21/02/2011

נשמע לי תקין, אך אם את חוששת, תמיד את יכולה להתייעץ גם עם רופא הילדים.
    אני ממליצה לשלב במרק בשר הודו אדום נקבה או בקר העשירים יותר בברזל (לעומת עוף).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר למוצקים עצירות קלה ושתיית מים
    קרן
    20/02/2011

היי,
    בתי בת 5 חודשים. עברנו לשתי ארוחות ביום אחת של פירות והשנייהירקות עם חלבון. בנוסף 3 בקבוקים (מכינים 180, בפועל אוכלת כ 140 בממוצע).
    אני מנסה לאחר כל ארוחת מוצקים להגיש מים (באותו הבקבוק והפטמה של הבקבוק אליו היא רגילה שבו מוגש לה מטרנה), היא מכניסה את הבקבוק אבל מיד מתאכזבת שזה מים ועושה פרצוף לא מרוצה מהטעם, ולא ממשיכה לשתות. יוצא שבקושי שותה נוזלים בשתי הארוחות האלו.
    מאז שהתחלנו בארוחות מלאות, לאחר שלב הטעימות, חלה עצירות קלה או צואה קשה יחסית .

מה כדאי לעשות? מסרבת למים, ולי חשוב להמשיך בארוחות מוצקות ולא לחזור אחורה למטרנה...
    איך כדאי להגיש מים? אולי בבקבוק שונה/ כוס לילדים?
    האם להמתיק בסוכר פירות נניח? נראה לי הרגל לא משהו...

בכל מקרה אשמח להארות והכוונה.

תודה רבה מראש

הוספת תגובה

• מעבר למוצקים עצירות קלה ושתיית מים - תגובה

איילת מרטין
    21/02/2011

שלום קרן,
    יש להמשיך ולהציע מים ולא להמתיק בשום דרך.
    את יכולה לנסות בכוס לילדים (עם שסתום - אך ייתכן כי דווקא השאיבה של המים מכוס כזו תהיה יותר קשה, בכל מקרה שווה לנסות).
    כדי להקל על העצירות את יכולה לנסות ולהוסיף כחצי כפית עד כפית שמן זית במנת המרק או להציע מעט רסק עגבניות (אפילו 2 כפיות יכולות לעזור).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת בת שנה ו - 4
    גל
    20/02/2011

שלום,

בתי בת שנה ו - 4 ונראית קטנטנה לגילה.
    אציין שאני נמוכה 1.5 וגם בעלי יחסית נמוך.
    היא שוקלת כמעט 8 קילו.
    ינקה עד גיל שנה וחודש ומעולם לא היתה אכלנית של כמויות.
    בגיל שנה היתה חולה ורזתה מאוד שקלה כ - 6.400.
    היא נמצאת בגן מגיל 11 חודש וכיום טוענים בגן כי היא אוכלת יפה מאוד.
    הבעיה שאני לא רואה את "היפה מאוד" הזה בבית בערבים ובסופי שבוע.
    היא מראה סימני רעב בסביבות 18:00-18:30 ואוכלת כחצי ביצה וחצי פרוסת לחם עם גבינה וקצת עגבניות. לפעמים מוותרת על הלחם ואוכלת גבינה בכפית או קצת גבינה צהובה.
    בסופ"ש היא אוכלת כ - 4-5 חתיכות בשר וקצת פחמימות (8 חתיכות פסטה, 2-3 כפיות אורז) וקצת ירק (3-4 חתיכות גזר לדוגמא).
    בבוקר ובערב זה אותו סדר גודל של ארוחת הערב ביום יום ולפעמים אפילו פחות.
    זה לא נראה לי כמויות נורמליות. הייתי מצפה שבגילה תאכל לפחות כפול מזה.
    אציין שהיא לא נריאת רזונת, היא פשוט קטנה.
    לאחרונה ניסיתי דרך אחרת: הורדתי אותה מהשולחן אחרי שסירבה להמשיך לאכול (היא גם לא מוכנה שאאכיל אותה בשום אופן) והשארתי את הצלחת בסלון על השולחן בקרבת המשחקים שלה.
    מה שקרה שתוך כדי התעסקות עם דברים אחרים היא ניגשה מדי פעם גם לצלחת ונשנשה וכך אכלה כמות נוספת.
    אני נמצאת בדילמה: מצד אחד חשובים לי מאוד הרגלי אכילה. אני לא מוכנה שהארוחה תהיה תוך כדיי התעסקות בדברים אחרים. מצד שני חשוב לי שהיא תאכל כי אם אני אוריד אותה מהשולחן היא בקלות תוותר על המשך האוכל. מה גם שכעבור שעתיים היא עלולה לבקש שוב לאכול ואז שוב תאכל מעט כמובן.
    אם "ארעיב" אותה עד לארוחה הבאה ולא אמשיך לתת לה לאכול גם כעבור שעתיים זה לא יגרום לה לאכול כמויות גדולות יותר בארוחה הבאה (גם את זה ניסיתי).
    אבל אם ארשה היא בהחלט מסוגלת לנשנש במהלך כל היום ונראה מעדיפה זאת כך (פה עוגיה מלוחה (היא לא אוהבת מתוק), שם כמה תותים, פה חתיכת שניצל ושם קצת פסטה).
    מה עושים במקרה כזה? איך מרגילים לאכול כמות גדולה יותר בארוחה?

תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת בת שנה ו - 4

הוספת תגובה

• תזונת בת שנה ו - 4 - תגובה

נורית קליפר
    20/02/2011

הי גל,

באיזה משקל נולדה? האם בתך ירדה באופן משמעותי באחוזוני הגדילה? או שתמיד הייתה מתחת לאחוזון/אחוזון נמוך? האם עולה במשקל או שמשקלה נעצר (חוץ מהתקופה שבה הייתה חולה)? במידה ויש ירידה קיצונית באחוזוני הגדילה או שאין עלייה במשקל, כדאי לפנות לרופא הילדים לייעוץ. בכל מקרה, אין צורך ללמד את בתך לאכול ,כמות כפולה" בארוחה, וממש לא כדאי לתת לה לנשנש כל היום, אלה הרגלי אכילה מאוד לא טובים. עצתי הטובה ביותר, גשי לדיאטנית ילדים קופ"ח שתוכל לבנות לך תפריט עם זמני ארוחות ומזונות מזינים ועשירים בקלוריות.
    נראה שרוב העבודה היא על שילוב זמני הארוחות ביום ומגוון המזונות, מכיוון שמאוד קשה וממש אין צורך להכריח ילד לא רעב להגדיל כמויות.

בהצלחה!

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות לאוכל דחוףףףף בבקשה
    מיכאל
    20/02/2011

שלום,
    בני בין 4 חודשים בדיוק.
    לפני כחודשיים נתנו לו פעם ראשונה סימילאק. כתוצאה מכך נוצרה לו פריחה בכל הגוף
    לאחר התייעצות עם הרופאה היא אמרה להשתמש במטרנה צמחית אך הילד אינו אוכל בכלל רק הנקה. הוא נשקל ביום שישי האחרון 18.02 ומשקלו היה 6.300 הרופאה אמרה לנסות תחליף אחר אופטימיל ולהוסיף קורנפלור. גם את זה הוא לא אוכל, ניסינו ללא קורנפלור, אומנם הוא אכל אך אחרי 5 שעות הוא התחיל להחנק ולרייר הרבה ולבסוף אחרי רבע שעה הקיא.
    אציין שהילד רגיש מאוד אך מה עושים? ההנקה לא מספיקה לו... הוא לא עולה טוב במשקל כי הוא הינו גבוה לגילו.
    אנו מפחדים לנסות עוד סוג של אוכל שחלילה הוא לא יגיב יותר גרוע
    בברכה,
    מיכאל

הוספת תגובה

• רגישות לאוכל דחוףףףף בבקשה - תגובה

נורית קליפר
    20/02/2011

הי מיכאל,

במקרים של חוסר עלייה במשקל, חשוב מאוד לפנות לדיאטנית קופ"ח ולהתייעץ לגבי תוכנית אכילה מזינה שתעזור לעלייה במשקל. קשה לטפל בזאת דרך פורום שכזה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא חדשה ומבולבלת לגבי הטעימות
    שלומית
    20/02/2011

שלום רב,
    לצערי אני לא יודעת כ"כ מה מותר ומה אסור לתת בטעימות, ממה כדאי ומומלץ להתחיל וכו', גם בעיקר בגלל שאני מוצאת תשובות סותרות בין טיפת חלב, רופא הילדים, בספרים וכו'.

קודם כל- לביתי יימלאו 5 חודשים השבוע, מוזנת בהנקה מלאה.
    עד עכשיו בגלל שסובלת מפיסורה בפי הטבעת ( קרע בפי הטבעת שנוצר בעקבות מתן הברזל בגיל 4 חודשים- כבר מהפעם הראשונה שניתן לה- קיבלנו משחה ובהמלצת רופא הילדים הפסקנו לשבועיים וחזרנו לתת לה- 3 טיפות ביום) ניסיתי טעימות בודדות בלבד- אגס, תפוח, פירה תפוח אדמה עם קישואים, גזר ובטטה. ( את כולם לא אהבה חוץ מהגזר והבטטה שהסכימה לטעום ממש).
    לעניין הפיסורה- כנראה ממאמץ במתן צואה או מעצירות - מנסה לתת לה עגבנייה מרוסקת- היא עושה פרצופים של הקאה וחמוציות ( אני לא מוסיפה כלום לעגבניייה- מה מותר/ מומלץ?)
    זה הרקע, ממה מומלץ להתחיל?
    מותר לתת ביצה? מותר לתת מים ואם כן- כמה? איזה מים- רתוחים או מבקבוקים של מי עדן/ נביעות וכו'? האם לתת באותו יום גם פרי בבוקר וגם ירקות בצהריים? כמה היא אמורה לאכול עכשיו מהמוצקים? ( כפית- שתיים או ארוחה) לתת כבר בשר/ הודו? האם במקרה של עצירויות לתת בננה?
    ( לדוגמא היא נותנת יציאה של צואה - פעם אחת ב- 5 ימים)

בבקשה רשמו לי כל מידע שיעזור, תודה רבה וסליחה על האורך,
    שלומית

הוספת תגובה

• בבקשה ממתינה לתשובה- תודה

שלומית
    21/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה לך

שירלי זוהר
    21/02/2011

טיפת חלב או רופא הילדים יענו לך בקלות על כל שאלותייך. ממליצה לך לקבוע תור פנים מול פנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה לך- ממליצה- תגובה

שלומית
    22/02/2011

היי ממליצה,
    תודה רבה על נכונותך לעזור אבל אני כבר פניתי לטיפת חלב ולרופא- התשובות שקיבלתי סותרות קצרות ולא ברורות. בטיפת חלב- אמרה לי האחות- הכל תתני, מה שאת אוכלת - תתני, פשוט כך. וששאלתי ליותר מידע- אמרה אין צורך לסבך תתני הכל- כל מה שאת אוכלת. וברור שזה לא נכון- כי מומלץ להפריד.
    והרופא ילדים אמר לי דווקא שבהנקה מלאה כדאי להמתין לחצי שנה כמו שהיה לפני ששינו. לכן - לצערי לא כ"כ ברור וגם לא כ"כ רוצים להסביר ולעזור.

תודה לך,
    שלומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא חדשה ומבולבלת לגבי הטעימות - תגובה

איילת מרטין
    21/02/2011

שלומית שלום - שאלתך מורכבת והתשובה תהיה מורכבת בהתאם ואשתדל לענות על כל שאלותייך...
    טעימות - מתחילים לתת כאשר התינוק מראה סימני בשלות: נעלם רפלקס דחיקת הלשון, תינוק לוקח ידיים/ צעצועים לפה, מחזיק טוב את הראש והגו (שומר על יציבות טובה). את הטעימות מומלץ לתת לאחר הנקה ולא כארוחה בפני עצמה. את הטעימות ניתן לתת ע"י ליקוק האצבע, מציצה מהיד או האצבע, טפטוף על הלשון. כמות של 1-2 כפיות עד פעמיים ביום.
    מה לתת - מומלץ להתחיל במזונות עשירים ומועשרים בברזל. מזונות כמו: בשר בקר, הודו ועוף, דגים, קטניות, "דגניים לתינוקות" מועשרים בברזל, ירקות ופירות. יש להציג מזון חדש אחד כל פעם ולחשוף למזון זה פעמיים-שלוש (כדי לוודא שלא מתפתחת תגובה אלרגית) ולהתקדם למזון הבא.
    ניתן לחשוף גם לביצה, טחינה, חומוס וכו'.
    חשוב להקפיד על מרקם טחון חלק בהתאם ליכולתו של התינוק ובהמשך להתקדם למרקם גס יותר - לפי מידת הבשלות של התינוק.
    לגבי העדפות - חשוב להיות עקביים ולהציג את המזונות המגוונים על מנת שהילדה תצרוך מגוון מזונות. אל תקבעי "היא לא אוהבת" ולכן תימנעי את מלתת לה את המזונות. חשוב להמשיך ולהציע.
    לגבי מים - עד גיל שנה יש להרתיח לפחות למשך שתי דקות את כל סוגי המים, כולל מים מינרלים, מים מבוקבקים, מים במיכלים, מי ברז ומים ממתקני טיהור ביתיים, ולקרר לפני השימוש. כאשר מתחילים לתת ארוחות מוצקים מלאות (מתחילת החודש השביעי) יש להציע מים בסוף הארוחה.
    לגבי העצירות - נסי להוסיף כפית של שמן זית
    לגבי בננה - דווקא פחות מומלץ לתת כאשר יש עצירות.
    מקווה שעניתי על שאלותייך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איילת- תודה רבה רבה!והמשך קצר-

שלומית
    22/02/2011

איילת היי,

תודה רבה על תשובותייך, עשית לי "סדר"בראש, רק לגבי אופן הטעימה- לא הבנתי- אני מגישה לתינוקת צלחת עם הטעימה ( כי כתבת דרך ליקוק האצבע- ודווקא שהיא ליקקה את האצבעות אני ניקיתי לה אותן- ברוב טיפשותי ונתתי לה טעימה מכפית)ושהיא תיקח לבד/ תטעם לבד - לזה התכוונת?

תודה רבה,
    שלומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה נוספת- דגניים לתינוקות

שלומית
    22/02/2011

איילת היי,
    סליחה- אבל שאלה קטנה נוספת- ה"דגניים לתינוקות" - זה באריזה מיוחדת לתינוקות? לזה התכוונת? כי אני לא מכירה ( זו ילדתי הראשונה) - בבקשה תרשמי לי מה לרכוש וכן- את הדגן לטחון עם מים/ חלב אם ולתת כמחית?

תודה רבה,
    שלומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא חדשה ומבולבלת לגבי הטעימות - תגובה

ליהי סופרין
    23/02/2011

היי מבולבלת,

:)

טעימות הכוונה לכפית עד כפית וחצי וכדאי להתחיל כל פעם מירק או פרי אחד בלבד, רק גזר שלושה ימים ואז לעבור לירק אחר וכנ"ל לגבי פירות כל 3 ימים להחליף במידה והכל עבר בשלום ולא ניצפתה רגישות, ניתן להתחיל לשלב בין הירקות או הפירות ולאחר מכן להתחיל לבשל מרק ירקות על ציר של בשר או עוף עדיין לא נותנים את הבשר אלה רק את מי הבישול.

אני לא ממליצה לתת עגבניות זה עדיין חומצי מדיי ויכול לגרום לתפרחת חיתולים.

בקשי מהרופא הפנייה לבדיקת דם , בדיקה פשוטה מהאצבע ולא מורגשת לערכי הברזל בגוף אולי אין צורך להוסיף לה כלל , יש שמן שנקרא אובליפחה או בעיברית אשחר רוסי אפשר למרוח מעט על איזור הפיסורה לשמן זה יש תכונה של איחוי רקמות

לגבי שאר המזונות ששאלת עדיין לא הגיע הזמן , ולאחר שתחצו את שלב הטעימות לקראת גיל 6-7 חודשים .
    בננה לא מומלצת לעצרות אלה אם את מחממת אותה במחבת ומרככת אותה .

עיסוי לבטן , קיפולי רגליים וטעימות של ירקות בודדים יוכלו לעזור. מים מומלצים רתוחים ומקוררים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליהי- תודה ר-ב-ה!!!

שלומית
    23/02/2011

ליהי היי,

תודה רבה רבה!
    לגבי העגבניות- אתמול והיום נתתי לה עגבנייה שרי ( כפית) ( לפני שקראתי עכשיו שלא מומלץ) ואכן יצאו לה מעין פצעונים אדומים סביב הטבור בבטן - לא קישרתי לעגבניה- כנראה מהעגבניה כי ביומיים הללו לא נתתי משהו אחר/ נוסף.

אני אשמע בעצתך ואטפל בפיסורה עם השמן אובליפיחה- זה טבעי לחלוטין נכון?

עד עכשיו כבר הספקתי לעשות כמה טעויות עם הטעימות ( נתתי לפני הנקה, נתתי כל יום משהו אחר ועוד...מזל שלא ניסיתי הרבה טעימות/ דברים) - מקווה זה לא יקרה שוב. ( לצערי- זה גם לא באשמתי :( - אבל למדתי לקח- לבדוק ולבדוק ולבדוק...)

תודה,
    שלומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה