מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קונפלור נמסמנאל09/02/2011
שלום
באיזה גיל מוסיפים לתמ"ל קונפלור נמס??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונפלור נמס - תגובה
נורית קליפר10/02/2011הי לאה,
מהי הסיבה לתוספת? לתינוקות בריאים במשקל תקין אין צורך בדייסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרנה - עד מתי ? ?ליל09/02/2011
שלום
בתי בת 8 חודשים
כשקמה אוכלת מטרנה בערך 95-115 CC
10:00 פירות - חצי בננה + 1/3 קלמנטינה
13:00 - מרק ירקות בערך 100 גרם (לא יותר)
16:00 מטרנה
18:30 ארוחת ערב - אבוקדו / לחם / טחינה/ עגבניה /מלפפון/ טונה וכו'
21:00 מטרנה 95-115 CC
00:00 מטרנה 95-115 CC
וזהו
אציין שהיא באחוזון 3 !!! שוקלת 6.5 ק"ג
1. האם אוכלת יותר מידי מוצקים או להיפך לא מספיק ?
2. אני מאוד מודאגת מהמשקל שלה. היא אינה אוכלת הרבה והיא ילדה
כזו שלא מתה על אוכל (אבא שלה ) היא עולה במשקל ושומרת על האחוזון שלה
אני מפחדת לדחוף לה אוכל , לא הייתי רוצה לקלקל את מנגנון הרעב / שובע שלה
בכל מקרה גם אם היא אוכלת יותר מידי היא תקיא את זה.
האם יש מקום לייעוץ דיאטני ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרנה - עד מתי ? ? - תגובה
נעמי ברזילי-תאני10/02/2011אמנם בתך נמצאת באחוזון נמוך אך ציינת שהיא שומרת על אותו אחוזון וממשיכה לעלות במשקל. הדבר מעיד על כך שהיא מתפתחת יפה. האם היא נולדה באחוזון זה ? מה עם אחוזון הגובה ? אם גם עליו היא שומרת וממשיכה במגמת עליה , ככל הנראה היא אוכלת עפ"י צרכיה ואין צורך להעמיס עליה יותר מכך.
את צודקת, חשוב להיות קשובים למידת הרעב של התינוק בכדי לא "לקלקל" לו את מנגנון הרעב- שובע התקין איתו הוא נולד ועפ"יו הוא מווסת את אכילתו.
אני מציעה שתמשיכי במעקב אחר המדדים (גובה, משקל) במידה ומגמת העליה נמשכת אין לך כל סיבה לדאגה.
בנוסף , את יכולה להעשיר לה את המזון במזון שמכיל שומן (שמכיל כמות קלוריות גבוהה בנפח מזון קטן) למשל : למרק את יכולה להוסיף מעט שמן זית
בארוחת ארבע את יכולה לתת לה לחם + ממרח שקדים (ללא תוספת סוכר) ולהשלים לה במידה הצורך בבקבוק במידה והיא מגלה רצון.
אבוקדו / טחינה / ממרח חומוס/ שקדים ואגוזים טחונים / שקדיה/זיתים (ללא חרצנים) וכיוצ"ב הם מזונות שמכילים שומן.
כך בהדרגה תוכלי להקטין את כמות המטרנה ולאפשר לה לאכול מזון אמיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרית10/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרנהשרית09/02/2011
שלום,
ע"פ ההנחיות של מטרנה, יש להכין בקבוק בכפולות של 60 מ"ל,
כשבני מסיים בקבוק, לעיתים הוא דורש תוספת, אני מכינה לו תוספת ע"פ ההנחיות אך הוא מסתפק ב- 10-20 מ"ל, כך שהשארית הנזרקת גדולה.
שאלתי, האם ניתן להכין 60 מ"ל ולחלק לשתי האכלות (אני לא מתכוונת לשארית, אלא לחלק לפני שאני מביאה לו)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית, אפשר!!!
ליל09/02/2011היי,
תתקשרי למוקד שירות לקוחות של מטרנה
שם יסבירו לך איך להכין , עד מתי אפשר לשמור וכו'
לי ייעצו פעם להכין 180 ולחלק ל - 2 . כך שארוחה של 90
נשאר בסופו של דבר 10 ואת זה אני זורקת ..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה...
ליל09/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצצצ
ליל09/02/2011היי,
תתקשרי למוקד שירות לקוחות של מטרנה
שם יסבירו לך איך להכין , עד מתי אפשר לשמור וכו'
לי ייעצו פעם להכין 180 ולחלק ל - 2 . כך שארוחה של 90
נשאר בסופו של דבר 10 ואת זה אני זורקת ..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטרנה - תגובה
נעמי ברזילי-תאני10/02/2011שלום רב,
אני מציעה שתפני לקו הייעוץ של מטרנה ותבררי זאת איתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהססתליאת09/02/2011
שלום
בני בן חודשיים וחצי נולד 2.82 כיום שוקל בערך5.
הוא אוכל בין 1-2 בקבוקים חלב שאוב והשאר תמ"ל בנפח של 120-150CC כ 6 בקבוקים ביום סהכ.
לאחרונה עברנו מסימילאק אדוונס למטרנה בשל המלצות כי המטרנה יותר קל לעיכול.
בני נותן יציאה פעם ביומיים שלוש. לא היה שיפור לאחר המעבר. נראה כי עד ליום בו הוא מצליח הוא עובר התכווצויות שמאוד מציקות לו ומחריפות ככל שהזמן עובר. היציאות הן רכות בגוון ירקרק.
השאלות שלי הן:
האם באמת מטרנה קלה יותר לעיכול? מה עדיף סימילאק או מטרנה?
נראה לי שהוא אוכל קצת יותר מדי, האם למנוע ממנו אוכל? אני אציין שגם עכשיו הוא לרוב אינו מסיים את הארוחה בשביעות רצון וכל פעם שמרימים לגרעפס (פעם באמצע ופעם בסוף) הוא מתעצבן ובוכה. כמה דקות האוכל לאחר הוא נרגע ואז חייכן ושקט. גם הקימה מהשינה היא תמיד בבכי ועצבים. האם יש איזו בעיה?
סליחה על האורך ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהססת - תגובה
נעמי ברזילי-תאני10/02/2011הדבר משתנה מתינוק לתינוק לכן קצת קשה לאמר איזה תמ"ל עדיף. את יכולה לנסות אופטימיל . למען האמת אין הבדל גדול בין סוגי התמ"ל השונים .
מדוע לדעתך הוא אוכל יותר מדי ? בכל מקרה, לא מומלץ למנוע מתינוק אוכל . אלא לאפשר לו לווסת בעצמו את הכמויות להן הוא זקוק ולאכול עפ"י צרכיו.
ייתכן שהוא עצבני לאחר הארוחה בגלל שיש לו תחושת אי נוחות בבטן שגורמת לו לכאב. ולאחר שהוא עושה גרפס הוא מרגיש נינוח יותר ונירגע.
בנוגע לקימה מהשינה לדעתי זה קשור לטמפרמנט של התינוק ולאו דווקא מעיד על בעיה כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינהשירלי08/02/2011
האם מותר לתת כמה כפיות של גבינה לבנה לתינוק בן 5 חודשים?( הוא ממש רוצה..)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינה - תגובה
איילת מרטין08/02/2011מוצרי חלב יש להכניס לתפריט החל מגיל 9 חודשים ומומלץ אחרי שיש תפריט בשרי מבוסס. מוצרי חלב מהווים מקור דל לברזל ומומלץ לבסס קודם כל מזונות עשירים בברזל במסגרת התפריט (בשר, עוף, הודו, "דגניים לתינוקות" מועשרים בברזל)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
שירלי10/02/2011התכוונתי בשאלתי רק ל-3 כפיות גבינה קטנות ולא לארוחה .האם רק 3 כפיות אפשר לתת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - תגובה
נורית קליפר10/02/2011הי גלית,
לפי הנחיות משרד הבריאות, מוצרי חלב אפשר להגיש החל מגיל 9 חודשים בלבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירותשירלי08/02/2011
יש לי תינוק בן 5 חודשים עוד שבוע.שוקל 8 קילו. אני נותנת לו קצת פירות מרוסקים כל יום (בננה תפוחוקלמנטינה)בערך רבע כוס אפילו פחות. הוא נהנה וטעים לו. אתמול אמא שלי נתנה לו כוס פירות! האם זה מותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות - תגובה
איילת מרטין08/02/2011קודם כל לתינוק לא יקרה כלום אם אכל כוס פירות ואת יכולה להרגע...
עם זאת עד גיל חצי שנה מומלץ להציג את המזון המוצק כטעימות ולא כארוחה.
החל מתחילת החודש השביעי כבר מומלץ לשלב בתפריט התינוק 2 ארוחות מוצקים ביום כשאחת הארוחות היא ארוחת פירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 4 חודשייםמעיין08/02/2011
שלום
בני החל לאכול מוצקים האם ניתן לתת עגבניה עם טחינה ? או עגבניה לבד?
בננה<* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 4 חודשיים - תגובה
איילת מרטין08/02/2011בגיל 4 חודשים בהתאם לבשלות המוטורית של התינוק ניתן להתחיל לתת טעימות מזון.
את טעימות המזון רצוי לאחר ההנקה, ולא כארוחה בפני עצמה.
נותנים כמות של 1-2 כפיות, עד פעמיים ביממה ע"י ליקוק, מציצה מיד או אצבע, טפטוף על הלשון.
מומלץ לחשוף כל פעם למזון יחיד על מנת להקל על מציאת הגורם לאי סבילות למזון או אלרגיה אם תתרחש.
לכן חשפי לעגבניה ולטחינה בנפרד ואחרי שראית שהכל בסדר ניתן לשלבם ולתת ביחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם עליי, תודה רבהז'אנה08/02/2011
שלום רב! בני בן 11 חודשים בזמן האחרון אין לא תאבון
כל כך וגם ירד במשקל הוא שוקל 8 ק"ג האם זה בסדר?גם רציתי לדעת התפריט מתאים לגילו
ב8:30 דייסה 120 cc שולת, או דגנים, או שיבולת כל יום מחליפה לו
ב10:00 פירות 130 cc של גרבר
12:00-12:30 מרק עוף עם ירקות 150cc
ב14:00-14:30 140 cc סימילאק
c16:00-16:30 או גבינה לבנה, או דייסה או יוגורט 100cc אולי גם קצת ביסקוייט
20:00-20:30 סימילאק 150cc האם זה בסדר? תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי, תודה רבה - תגובה
איילת מרטין08/02/2011שלום ז'אנה,
ירידה במשקל בגיל זה אינה נורמלית ודורשת בירור.
אני ממליצה לפנות לרופא ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם עליי.תודהשלי08/02/2011
תינוק בן 10 שבועות.במשך היום אוכל כל 4 שעות בערך כמות של 130 מ"ל.
ארוחה אחרונה שלו בסביבות 8 בערב אחרי אמבטיה.
שמתי לב שאם אני לא מעירה אותו להחלפה בלילה ולאוכל הוא לא בוכה כמו בהתחלה אלא רק זז באי נוחות ויכול להרגע גם עם מוצץ.
לכן אני מעירה אותו בסביבות 2 בלילה.
ברגע שאני מכינה לו הוא מתחיל לאכול במהירות ורואים שהוא רעב
אם אני לא אעיר אותו אז הוא לא יאכל את הכמות המומלצת ליום.
1.האם להעיר אותו לאוכל? אני מעוניינת שיאכל ולכן אין לי בעיה להאכילו?
2.מדוע אינו דורש אוכל בבכי למרות שרואים שהוא מאוד רעב?
3.אם לא אעיר אותו הוא לא יגיע למנה היומית שלו.אבקש את עצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי.תודה - תגובה
איילת מרטין08/02/2011איך עולה במשקל במעקב טיפת חלב?
מה משקל לידה ומה משקלו כעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיילת תודה ותוספת לשאלותייך
שלי08/02/2011נולד בזמן במשקל 3.630 ק"ג
עולה יפה במשקל ובגיל חודשיים וחצי שקל 6 ק"ג
אשמח אם תייעצי לי בעניין ארוחה בלילה
האם כדאי להעירו והאם לא עושה נזק בכך שאני מעירה אותו
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיילת תודה ותוספת לשאלותייך - תגובה
איילת מרטין08/02/2011עצם האכילה המהירה בלילה אינה מעידה בהכרח על רעב. מדובר בתינוק קטן ובעל רפלקס מציצה טוב שפשוט מוצץ את פטמת הבקבוק היטב (כמו שמוצץ את המוצץ ונרגע איתו). לדעתי אין צורך להעיר בלילה להאכלה אם אינו מראה סימני רעב וזאת על מנת לא לפגוע במנגנון הרעב והשובע. ייתכן כי בהמשך כן יתחיל להתעורר ולבקש לאכול או לחילופין ייתכן כי יגדיל מעט את נפח הארוחות במהלך היום (אם ירגיש צורך בכך). האם כשאת מעירה להחלפת טיטול הטיטול מלא בפיפי? אם לא יכול להיות שגם אין צורך להעיר להחלפה. תהני מכך שאת זוכה לשעות שינה טובות בלילה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל אפשר לתת טונהדנה07/02/2011
מאיזה גיל אפשר לתת טונה?
ומיונז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיזה גיל אפשר לתת טונה - תגובה
איילת מרטין08/02/2011סביב גיל חצי שנה (ולא לפני גיל 4 חודשים) מתחילים לתת לתינוק טעימות מזון וניתן לחשוף (בהדרגה) גם לביצים ודגים.
עם זאת, לטונה יש מרקם אשר דורש עיבוד בפה ולכן בדקי האם קיימות תנועות לעיסה. ניתן לנסות לטחון את הטונה למרקם חלק יותר ולהציע עם כפית.
מיונז מורכב מביצים ולכן כדי לתת סלט טונה עם מיונז - יש לוודא שהילד נחשף לכל אחד מהמרכיבים בנפרד (ולא פיתח תגובה אלרגית).
באופן כללי מיונז עשיר מאד בכולסטרול ואיני ממליצה לשלבו בתפריט באופן קבוע.
לילד בגיל 9 חודשים ומעלה ניתן לנסות לערבב את הטונה עם גבינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת ארוחת מוצקים בערב
נעמי ברזילי-ת16/02/2011לפי עקומת משקל לגיל בנך נמצא מתחת לאחוזון התחתון . השאלה היא האם כל הזמן היה באותו אחוזון ? באיזה אחוזון משקל נולד ? בכל מקרה את בהחלט יכולה להוסיף לו עוד ארוחת מוצקים בערב למשל : לחם עם ממרח אבוקדו / טחינה סמיכה + ביצה . את הלחם את יכולה לחתוך לחתיכות קטנות מאוד (ולהוציא את הקרום הקשה) את הביצה את יכולה לרסק ולערבב עם הטחינה/האבוקדו ולהוסיף מעט מיץ לימון.
כמו כן את יכולה ללהכין לו דייסות (שיבולת שועל/דוחן/סולת מלאה/כוסמין ע"ב מים ולהוסיף לו לתמ"ל ולאפשר לו לאכול בכפית.
או ארוחה שתשלב דגן וקטניות כגון : מג'דרה (אורז + עדשים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7 וחצי חוד'שירי.א07/02/2011
הבן שלי בן 7 וחצי חודשים שוקל 6 קילו (רזה מאוד) מאוד אוהב את מנת הפירות בבוקר ומנת המרק בצהריים. הוא ניזון מנוטרמיגן וכך יהיה עד גיל שנה ולא ממש אוהב את התמ"ל או דייסות... יש לי 2 שאלות:
1. יש לו 2 שיניים התחלתי לתת לו קצת במבה ובייבי ביס.. האם ניתן לתת לו אוכ למוצק כלשהו ולא מרוסק? אשמח אם תאמרי לי מה.
2. האם ניתן להוסיף וד מנות שהן לא תמ"ל?? אם כן האם אפשר לקבל תפריט?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 7 וחצי חוד' - תגובה
נעמי ברזילי-תאני10/02/2011המעבר ממזון מרוסק למזון מוצק יותר תלוי במידת המוכנות והבשלות של התינוק וזה שצמחו לו שיניים לאו דווקא מעיד על כך שהוא מוכן לאכילה של מזון מוצק יותר. זה תלוי במיומנות האכילה שלו והאם הוא מוכן ללעוס מזון שאינו נימוח בפה.
את יכולה לעשות ניסיון ולבדוק מה תהיה התגובה שלו למזון במרקם רך (לאו דווקא מרוסק) .
תוכלי להעשיר לו את המזון , בסוגי מזון המכילים שומן למשל: לחם מרוח בטחינה/אבוקדו/ ממרח חומוס / ממרח שקדים (ללא תוספת סוכר).
תחתכי את הלחם לחתיכות קטנות ותוציאי את הקרום הקשה. או קציצות בשר במרק (שילוב של בשר בקר מנתח רזה ובשר הודו אדום) חתוכות לחתיכות קטנות.
את יכולה לתת לו טעימות ממזון שאתם נוהגים לאכול בבית (כמובן לתת לו טעימות של 1-2 כפיות בהתחלה כדי לשלול רגישות).
באופן עקרוני את יכולה לשלב לו בתפריט מזונות כדוגמת : בשר על סוגיו השונים, דגים, ביצים, טחינה, קיטניות, ירקות ופירות (פירות טרופיים, תותים מומלץ לדחות לאחר גיל שנה בשל היותם אלרגניים יותר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי.א16/02/2011הייתה לי שאלה נוספת הוא כרגע בן 8 חודשים, אני יכולה להוסיף לו עוד ארוחת מוצקים בערב?? ואם כן מה, כי מעדנים לא ניתן כי אלרגי לחלב... הוא מאוד אוהב את המוצקים הוא אוכל ביסקוויטים של בייבי ביס ולפעמים במבה, אני למרק שלו מוסיפה קציצות וטוחנת ניתן לתת לו קציצות בלי לטחון, האם לא צריכים כל הזמן להוסיף עוד קצת ועוד קצת דברים ולא רק מרק ירקות עם בשר- כמובן שהוא אוכל גם טחינה עם זה ומאוד אוהב, את הנוטרמיגן שונא ולכן הייתי רוצה להוסיף חוץ מהפירת בבוקר והמרק בצהריים עוד מנה...
אשמח לתשובתך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- חשבו לציין ששוקל סביב ה6.500
שירי.א16/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות תמ"למיכל07/02/2011
שלום,
בתי בת 8 שבועות, אוכלת כ - 700ml ביממה, שוקלת 5.3 ק"ג.
האם תקין? האם כמות התמ"ל היא הכמות לאחר ההכנה, כלומר מים + אבקת התמ"ל או הכוונה רק לכמות המים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות תמ"ל - תגובה
איילת מרטין08/02/2011מה משקל לידה?
האם עולה במשקל בצורה תקינה ושומרת על האחוזון?
לגבי כמות תמ"ל - כמות הנוזלים ליום היא 700 מ"ל, אבקת התמ"ל מרכזת את המים אך לא משנה את הנפח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמויות תמ"ל
מיכל09/02/2011משקל הלידה 3.318 ק"ג.
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמויות תמ"ל - תגובה
איילת מרטין09/02/2011תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות תמ"למיכל07/02/2011
שלום,
בתי בת 8 שבועות, אוכלת כ - 700ml ביממה, שוקלת 5.3 ק"ג.
האם תקין? האם כמות התמ"ל היא הכמות לאחר ההכנה, כלומר מים + אבקת התמ"ל או הכוונה רק לכמות המים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות תמ"ל - תגובה
נעמי ברזילי-תאני10/02/2011כמות התמ"ל המחושבת היא הכמות לאחר ההכנה.
לפי החישובים שלי בתך נמצאת מתחת לאחוזון התחתון . מתי בצעת את השקילה ? באיזה אחוזון היא נולדה ?
אני מציעה שתפני לאחות טיפת חלב ותבצעי מדידה נוספת. אם אכן המדידה נכונה . שימי לב יתכן ובתך לא מקבלת מספיק מזון. אולי אינך מכינה נכון את הפורמולה.
תעקבי בצורה מדוייקת אחר הוראות ההכנה ובמידה ויש לך ספק תתיעצי עם אחות טיפת חלב.
בנוגע לכמות התמ"ל המומלצת :
בחודש הראשון לחיים תינוק צורך חלב אם/פורמולה –
75 מ"ל ליום, לכל 450 גרם משקל.
7-8 האכלות ביום
? תינוקות טיפוסיים מעלים את צריכת החלב ב- 30 מ"ל
לחודש עד גיל 6-9 חודשים. ואז הם צורכים 240 מ"ל
להאכלה 3-4 פעמים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר הודושירלי07/02/2011
מאיזה גיל ניתן להתחיל לתת לתינוק בשר הודו מרוסק במרק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר הודו - תגובה
איילת מרטין08/02/2011סביב גיל חצי שנה (כבר בשלב הטעימות), חשוב להתחיל בהוספת בשר מכיוון שמהווה מקור לברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורז וקטניות לבן 9 חודשיםדנה07/02/2011
איך נותנים אורז לבן 9 חודשים, אוהב לאכול, לא הכי מיומן (או שמא אמא פחדנית ?)
אבל האם יש לטחון את האורז או בצורתו הרגילה
זה לא מסוכן ויכול לגרום לחנוק? כנ"ל לגבי קינואה
וקטניות, איך נותנים? צריך לקלוף את החומוס/שעועית ולטחון?
מתי מתחילים לתת ממש אוכל רגיל? מתי סכנת החנק עוברת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורז וקטניות לבן 9 חודשים - תגובה
איילת מרטין08/02/2011אורז - יש לבשל ושיישאר מעט דביק, אין צורך לטחון את האורז.
קטניות - מומלץ להשרות ואח"כ לבשל עד להתרככות, כדאי קצת למעוך (אפילו עם מזלג)
רצוי להגביר בהדרגה את המעבר למאכלים מוצקים יותר, "אוכל אצבעות" (מזון בגודל ומרקם הניתן לתפיסה באצבעות התינוק, כמו קרום של לחם, טוסט יבש, חתיכות של ירקות ופירות מבושלים רכים, פירות רכים בשלים, כמו בננות, אבוקדו, בשר ועוף מבושלים וקוביות גבינה), ומזונות מתפריט המשפחה, הנאכלים יחד עם כל בני המשפחה. חשוב לעודד אכילה עצמאית כגון נטילת מזון מתוך כף, לעיסה, האכלה עצמית באצבעות או כף, ושתייה עצמאית מכוס.
לגבי סכנת חנק - ישנם מזונות כגון פיצוחים, פופקורן, סוכריות מציצה שאין לתת מתחת לגיל 5 שנים.
חשוב לשים לב ליכולות המתפתחות של הילד בלעיסה ועיבוד האוכל ולהתקדם בהדרגה למרקמים גסים יותר.
כדי לצמצם את סכנת החנק בגיל זה יש לתת לילד מזונות רכים, חתוכים קטן, רצוי לחתוך לאורך,לוודא שאין גרעינים (למשל כשחוצים ענבים לדאוג להוציא את הגרעינים).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)