מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים באכילהאור14/03/2011
בננו, בן שבעה חודשים, החל לאכול מוצקים לפני חודשיים.
בשבועות האחרונים היתה לו עצירות.
התחלנו לתת עגבניה ומיץ שזיפים. נראה שהעצירות השתפרה כי יש לו יציאות.
עם זאת, כל פעם שהוא מתחיל לאכול, במיוחד מרק ירקות, אחרי שלושה ביסים הוא מתחיל לצרוח מכאבים.
כשמפסיקים לאכול הוא מפסיק, אבל אז הוא רעב.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באכילה - תגובה
נורית קליפר16/03/2011הי אור,
בהנחה שהמרק מוגש בטמפרטורה מתאימה, זה דורש ייעוץ מרופא הילדים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 6.5 חודשיםויוי14/03/2011
שלום רב,
הבן שלי שוקל 9 קילו והוא שמנמן. הוא נמצא במסגרת של מעון ושם נאמר לי ע"י המטפלות שמנה של פירות לא נחשבת למנה ,בטיפת חלב נאמר לי שהואצריך לאכול 5-6 מנות האם הפירות נחשבות במניין המנות (מדובר על מנה של צלוחית מלאה)
השאלה השניה היא בקשר לתפריט היומי שלו מאחר והוא במסגרת הוא אוכל לדעתי הרבה מאוד מה דעתך?ב7:00 מטרנה 180
ב8:30 פירות
ב11:30 ירקות
(שבין הפירות הירקות לעיתים אוכל בקבוק 180)
14:30 מטרנה 180
18:00 מטרנה
לילה מטרנה 180* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ויוי16/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן 6.5 חודשים - תגובה
נעמי ברזילי-תאני16/03/2011קצת קשה להתייחס לאלתך משום שלא ציינת נתונים מדוייקים (משקל, גובה).
נשאלת השאלה האם מאז שבנך נולד הוא היה באחוזון העליון של המשקל או שהקפיצה במשקל התרחשה בתקופה האחרונה ?
בגיל זה הוא צריך לאכול 5-6 ארוחות ביום. מנת פירות נחשבת כארוחה.
האם פרט לירקות ולפירות התחלת לתת לו טעימות של מזונות נוספים כגון : בשר, ביצים, דגנים (אורז, קינואה, בורגול , איטריות וכיוצ"ב)?
באופן עקרוני ברגע שהוא יאכל מזון רגיל (ארוחה - מרק שיכיל בשר, דגנים/קטניות, ירקות) כארוחת צהריים תוכלי לוותר על מטרנה בצהריים.
בשעה 17:00 את יכולה לתת לו פרי נוסף ואז לדחות מעט את ארוחת הערב.
כארוחת ערב נסי לתת לו לחם (עדיף מקמח שיפון /מקמח מלא) חתוך לחתיכות קטנות עם אבוקדו/טחינה/ממרח שקדיה ללא תוספת סוכר וכמובן ירקות. כמובן שההמלצה היא לתת לו בהתחלה טעימות בלבד (כדי לשלול רגישות אפשרית) כשיאכל ארוחת ערב מלאה טובה ומזינה תוכלי לוותר על מטרנה בארוחת הערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוכל מכפיתmama14/03/2011
שלום רב,
יש לי תינוק בן 7 חודשים. מגיל 5 חודשים התחלתי לתת לו טעימות, אך הוא לא מוכן להכניס כפית לפה כלל!!
ניסיתי גם עם פירות וגם עם ירקות, הוא לא פותח את הפה לכפית וזהו. בחודש האחרון כאשר הוא התחיל ללכת למטפלת אנו עושים זאת בצורה יותר אינטנסיבית(מנסים להאכיל) לפחות פעמיים ביום כל יום, אך ללא הצלחה.
הדרך היחידה שניתן להכניס לו כפית לפה זה להשב את תשומת ליבו או לתת לו רעשן לדוגמה (שאותו הוא מכניס לפה בשמחה) ואז כאשר הוא פותח את הפה "לדחוף" לו כפית, שאותו הוא לפעמים יבלע ולפעמים יוציא החוצה והרבה פעמים הוא אפילו מתחיל לבכות מזה!
ניסיתי לתת לו עם אצבע, כפית פלסטיק ואנחנו מושיבים אותו הרבה לידינו כאשר אוכלים ע"מ לתת דוגמה. וכלווום...
כאשר אני נותנת לו לדוגמא ביסקביט ביד הוא אוכל אותו, אך עם אני יאביא לו פרי/ירק מבושל ורך הוא לא יוכל אותוו.
אני ממש מיואשת , כי אני לא כ"כ רואה התקדמות.
שמעתי כבר המון :"על תתיאשי! תמשיכי לנסות!" אבל אנחנו מנסים וזה פשוט לא עובד.
מה עלי לעשות ??
תעזרו לי בבקשה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אוכל מכפית - תגובה
נורית קליפר16/03/2011הכי חשוב לא "לתחמן" ולדחוף אוכל בכוח שכן חשוב שחווית האכילה תהיה חיובית!! תני לו במהלך השבוע הקרוב להחזיק כפית בעצמו, לאחר מכן הגישי לו מנת פירות ליד הכפית ותני לו לנסות לאכול בעצמו.....כמובן שהוא לא יצליח בשלב זה לאכול בעצמו בצורה מספקת, אך תני לו את האפשרות להתקרב לאוכל עם כפית בצורה שנעימה לו. אם זה יצליח, תוכלי לנסות ולהאכילו בכפית תוך כדי שהוא מחזיק את הכפית שלו. אם לא תהיה התקדמות בחודש הקרוב ממליצה לפנות לייעוץ
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התינוקת אכלה פסטרמה בדבשברמן14/03/2011
התינוקת שלי בת 9 חודשים אכלה חתיכה גדולה של פסטרמה עם דבש, כנראה לקחה מהצלחת של אחותה בת ה3. מה לעשות? עד כמה הדבש פה מסוכן לתינוקת כשהוא לא העיקר אלא התיבול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מאמא
mama14/03/2011אם היא לא פיתחה תגובה אלרגית אז הכל בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ו-4 הפסיקה תמ"למאיה13/03/2011
ביתי בת שנה ו-4,כבר תקופה ארוכה שאוכלת בקבוק מטרנה 240 בבוקר ולפני שינה.
במשך היום אוכלת מעדן עם גבינה,ארוחת צהריים של בשר/עוף ותוספת וארוחת ערב חביתה,סלט וטונה.
כבר כמה ימים שהיא מסרבת לאכול בקבוק בבוקר וביומיים האחרונים הפסיקה עם בקבוק בכלל.
אני יודעת שהיא אוכלת יפה במשך היום ואני לא אמורה לקטר,אבל זה נתן לי שקט נפשי שיש לה את התוספת מהבקבוק,כך שאם אני לא נותת לה את כל מה שצריך במהלך היום,היא מקבלת מהמטרנה.
בבקשה תגידו לי אם זה בסדר לוותר לה מגיל כזה או לעשות הפסקה ולהמשיך לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ו-4 הפסיקה תמ"ל - תגובה
נורית קליפר16/03/2011הי מאיה,
רוב הערכים התזונתיים בגילה אמורים להגיע ממזון מוצק, כך שאם היא לא רוצה היא לא חייבת. רק שימי למשקלה - שימשיך לעלות באופן עקבי. את יכולה לנסות להגיש לה חלב ניגר בכוס במקום כדי להשלים את הקלוריות
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בתזונה נכונה לבת 7 חודשיםאלונה13/03/2011
שלום, בתי בת 7 חודשים. הנקה מלאה. אחוזון גבוה מבחינת משקל וגובה. אני לא יודעת כמויות "נכונות" למוצקים. עד היום נתתי 70 מ"ל רסק, ונראה לי שהיא רוצה עוד.
אשמח לשמוע דעתכם, ותפריט הנראה נכון עבורה מבחינת כמויות וסוגים. והאם הביסקוויטים שאני רואה שכותבים פה מומלצים? והאם להוסיף מים לתפריט? תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת - הנקת לילה בנושא
אלונה13/03/2011המליצו לי לדלג על הנקת לילה. כלומר שהתינוקת תישן ב 19:00 לאחר הנקה, ולאחר מכן תאכל בשעה 06:00 כשמתעוררת (לא שותה מים). האם הגיוני?? תודה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושאלה נוספת - הנקת לילה בנושא - תגובה
נעמי ברזילי-תאני16/03/2011לא ממש הבנתי האם היא מתעוררת בלילה ומבקשת לינוק ?
במקרה שתוסיפי לה מזון מוצק לארוחת הערב ולפני השינה תקבל הנקה . סביר להניח שהיא תהיה שבעה למשך זמן ארוך יותר וכבר לא תתעורר בלילה לינוק.
אם היא הולכת לישון בשעה 19:00 זו שעה מוקדמת וייתכן שבגלל זה היא מתעוררת בלילה ומבקשת לינוק כי מדובר בכ-11 שעות ללא שתיה ואכילה.
באופן עקרוני, מומלץ להתחיל להרגיל אותה לא לאכול בשעות הלילה.אם היא מתעוררת הציעי לה בקבוק עם מים. ייתכן שהיא בעצם צמאה וזה יספק אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בתזונה נכונה לבת 7 חודשים - תגובה
נעמי ברזילי-תאני16/03/2011מבחינת כמויות המזון המוצק - אפשרי לבתך לאכול את הכמות שהיא רוצה. אם היא מראה לך סימנים שהיא רוצה עוד אפשרי לה לאכול. בנוגע לביסקוויטים לרב הם מכילים כמות גדולה של סוכר לכן אני לא הייתי ממליצה לך להרגיל אותה לאכול בסקוויטים. במקום זה כארוחת ביניים בשעות אחה"צ את יכולה לתת לה לחם רך מרוח בממרח תמרים (ללא תוספת סוכר) או ממרח שקדיה ללא תוספת סוכר. כמובן שאם את מתחילה להוסיף לה מוצקים מומלץ להוסיף נוזלים לתפריט כך שכל ארוחת מוצקים תלווה בשתיה.
מבנה של תפריט יומי מומלץ :
בבוקר - הנקה
ביניים -10:- מנת פרי מרוסק + הנקה
צהריים - מרק טחון ( דגנים + בשר + ירקות)
אחה"צ - פרי + הנקה
ערב - לחם עם ממרח אבוקדו/טחינה , ביצה/חביתה , עגבניה מגורדת ( תוספת לאבוקדו/טחינה)
לפני השינה - הנקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט מוצקים מומלץ לאחר טעימותקרן13/03/2011
בתי בת חצי שנה
עד כה עברנו בהדרגה לשתי מנות מוצקים ביום:
אחת בשעה 9.00 פירות (2 פירות+ חצי כפית שקדייה/ טחינה או 2כפיות אבוקדו)
ועוד ארוחה ב 12.00-13.00 של בשר/הודו/עוף + ירקות כולל תפו"א
שאלתי היא: איך כדאי לגוון את הארוחות? עוד לא נתתי לה רסק עגבניות לדוגמא, האם ניתן להכין את המרק עם רסק או עגבנייה אמיתית?
מה לגבי ביצה שלמה (טעמה רק חלמון) האם ניתן לתת כארוחה? איך? חביתה מותר?
מה לגבי לחם/ ביסקוויט/אורז/פסטה?
הכמויות של החלב (מטרנה+ קורנפלור) השתנו והתמעטו בשאר הארוחות. האם נורמלי? האם כדאי להוסיף ארוחה שלישית של מוצקים במקום מטרנה? מה להכין בארוחה זו?
מים- לא כ"כ אוהבת. איך ניתן לגרות שתשתה יותר מ 5-10 מ"ל אחרי ארוחת הצהריים המוצקה.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלינו נשמח לתשובה
קרן16/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב
קרן20/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבן 8 שבועותשמרית12/03/2011
שלום, בני בן 8 שבועות (פחות יומיים...), נולד 3.300, ירד כ-250 גר' לאחר הלידה.
לפני כשבוע וחצי נשקל בטיפת חלב ומשקלו היה 4.120. ביום מקבל הנקה+חלב שאוב ובלילה סימילאק. הייתי רוצה להניק בלבד אבל נראה שהחלב שלי לא מספיק לו כי הוא יכול לינוק במשך שעתיים, להרדם ואחרי 20 דקות לצרוח בגלל רעב בגלל זה אני גם שואבת מידי פעם ונותנת לו בבקבוק ככה שאדע שהוא באמת אכל ושבע. בלילה סימילאק כי כמו שאמרתי נראה שאין לי מספיק חלב (גם בשאיבה). בכל מקרה השאלה שלי כמה הוא אמור לאכול כיום? האחות בטיפת חלב אמרה לי 80-100 מ"ל בארוחה ולא יותר מזה אבל זה נראה לי מעט מידי ולא מספיק לו כי הוא בוכה כל הזמן ומראה סימני רעב!! הסברתי זאת לאחות ולרופאה אבל הן טוענות שאני מפטמת אותו ב-120 מ"ל סימילאק לארוחה (בלילה)כל 3 שעות פלוס מינוס..
אז כמה סימיאלק לתת לו בארוחה וכמה חלב שאוב???
ממש זקוקה לעזרה..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבן 8 שבועות - תגובה
ליהי סופרין13/03/2011היי שימרית יקירה ,
יש נוסחה קבועה שאומרת שתינוק צריך לאכול 150 (מספר קבוע) כפול משקל התינוק ומחלקים למספר ארוחות, ליונקים מחלקים בשמונה
מה שיצא מוסיפים כ20 מ"ל זה בערך הכמות לארוחה . (מבקבוק תינוק אוכל מעט יותר מאשר היה יונק ישירות מהשד)
תראי בעיקרון בנך עלה כ150 גרם לשבוע שזה תקין בהנקה :)
יכולות להיות מספר סיבות לכך שהוא אינו שובע מהר מהנקה : אחיזה שאינה מספיק טובה את השד , ניהול הנקה לא נכון, קפיצת גדילה .
תינוק יונק צריך לאכול בין 8-12 ארוחות ביממה , לא מחייב בסדר קבוע .
המשאבה אינה אינדיקציה אמיתית לגבי כמויות החלב אותן יש באפשרותך לייצר , תלוי בזמן השאיבה ואורכה בסוג המשאבה , ברמת העייפות וצריכת הנוזלים שלך.
נסי להאכיל את בנך מהבקבוק ולמשוך את זמן ההאכלה לפחות 20 דקות , יכול להיות ישבע תוך כדי עוד לפני שיסיים את כל הכמות.
אני מציעה לך בחום לפנות למדריכת הנקה שתאבחן ותעזור לך להבין האם הכל תקין :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מקווה שאני בפורום הנכוןהדר12/03/2011
לילה טוב,
ביתי בת השנה וארבעה חודשים שותה דרך קבע בקבוק דייסה לפני השינה.
זה הפך להרגל שהיא נרדמת על הבקבוק.
בעלי הסב את תשומת ליבי שהיא לאחרונה מתעקשת שלא ניקח לה את הבקבוק גם אחרי שסיימה אותו לשימוש עבורה בתור מוצץ.
רוני מאז ומתמיד היתה עם מוצץ רק בלילות, וזה גם לשם הירדמות.
לאחר פחות מדקה כבר היתה מוציאה אותו לבד.
כבר חודשים שאני לא נותנת לה מוצץ בכלל. זה לא נראה היה שהפריע לה, עד עכשיו שבעלי אמר שהיא משתמשת בבקבוק כמוצץ
איך לדעתכן עליי לפעול?
תודה רבה מראש על עצתכן
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מקווה שאני בפורום הנכון - תגובה
ליהי סופרין13/03/2011היי הדר,
בעיקרון לא מומלץ כלל להשכיב לישון פעוט שצמחו לו שיניים עם הבקבוק מכיוון שכך את מגדילה את הסיכוי לעששת שיניי חלב
אכן נראה כי היא משתמשת בפיטמת הבקבוק כמוצץ, נסי לתת לה את הארוחה מעט קודם לשטוף את פיה במעט מים ואז להשכיבה לישון ולא לתת לה להירדם עם הבקבוק,
אם קשה לה להירדם את יכולה לנסות להחזיר את המוצץ ולבחון האם אכן בעלך צדק.
במידה וצדק נסו להחליף את טקס השינה בקבוק והירדמות בטקס אחר , אולי שיר או סיפור עד שתירדם.
לילה טוב:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל האם זה הזמן המתאים..
הדר13/03/2011ליהי תודה על תשובתך הזריזה.
רוני בעוד כחודש נכנסת לגן.
בנוסף, רק לפני שבוע התקדמנו והצלחנו שהיא לא תצווח בלילה על מנת שנקים אותה מהמיטה.
היא עדיין מתעוררת בלילה כל פעם בוכה, אבל הצלחנו להרגיל אותה להירגע בעזרתנו מבלי לקום מהמיטה. זה לוקח כשעתיים ועדיין בשלבי הסתגלות.
בשל זאת, האם כדאי בכל אופן לנסות להתחיל להרדים אותה שלא על בקבוק?
זה משהו שבעבר ניסינו אבל לא מצאנו לא תחליף.
היא לא מוכנה להיכנס למיטה במצב עירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב פרהרינת10/03/2011
האם זה נכון שמומלץ לא לתת לילדים עד גיל 3 חלב פרה?
משום מה אמרו לי את זה היום ונראה לי מוזר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב פרה - תגובה
נורית קליפר11/03/2011הי עדי,
ע"פי הנחיות משרד הבריאות, ניתן להגיש חלב פרה אחרי גיל שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט בן 5.5 חודשיםרחל10/03/2011
שלום,
בני בן 5.5 חודשים שוקל 8.6 גובה 69 ס"מ
סדר יום הוא כך:
7:30 סימלאק 180 מ"ל
10:30 רסק פירות (בננה+תפוח+רבע אגס+ביסקוויט של מטרנה) 160 מ"ל
13:30 מרק טחון (בטטה גזר תפו"א קישוא וטיפונת סלרי ועגבניה)- 200 מ"ל
16:30 סימלאק 180 מ"ל
20:00 סימלאק 180 מ"ל
1.האם יש צורך להתחיל לשלב דיסה בתפריט ואם כן אודה להדרכה באיזה אופן
2. איזה ירק או פרי ( או אולי קטניות) אני יכולה לשלב בנוסף
3. יש צוך להתחיל להוסיף במרק בשר/עוף
4. האם אפשר להוסיף אבוקדו בין 16:00 ל20:00 לדעתך
באופן כללי התפיט נראה לך בסדר או שהיית משנה משהו
תודה מראש וסליחה על האורך (מקווה שהייתי ברורה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה , לא קיבלתי תשובה
רחל19/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת מוצקיםLיצן קטן אחד10/03/2011
הבת שלי בת 5 חודשים.
לפני כשבועיים התחלתי לתת טעימות, ועד כה טעמה:בטטה,גזר,בננה, ותפוח (מוזהב).
לא נרשמה התלהבות יתר לא מהירקות ולא מהפירות..
אני עדיין ממשיכה לנסות...
השאלה שלי היא מתי צריך, בעיקרון,לעבור למתן כמות כזו שתחליף ארוחת תמ"ל?האם באמת כדאי להתחיל בארוחת פירות,או דווקא במרק ירקות?
ושאלה נוספת-כיצד הכי טוב לתת לה לטעום עוף/בשר?ומה לגבי קטניות?(כמו פסטה, למשל)האם רק כשתתחיל לאכול מרק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת מוצקים - תגובה
נורית קליפר11/03/2011החל מגיל חצי שנה, המזון הופך להיות משלים וניתן להחליף בהדרגה ארוחות של הנקה/בקבוק בארוחות מוצקים. את יכולה להתחיל בפירות או ירקות - זה לא משנה, יש כאלו שטוענים שאם מתחילים בפירות קשה יותר להרגיל לירקות אח"כ אך בפועל לא קיים אף מחקר שהוכיח זאת.
לגבי עוף/בשר/דגנים- חשוב תחילה להגיש הכל טחון היטב, וכמובן להגיש כל מזון חדש בנפרד במשך יומיים שלושה ולוודא שאין אלרגיה/רגישות
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת ש-..
Lיצן קטן אחד11/03/2011באמת התחלתי בטעימות של הירקות,אבל גם את הבננה והתפוח שכבר הספקתי לתת היא לא אהבה במיוחד...
אני פשוט חוששת שלקראת השלב של מעבר ל-"ארוחה של ממש" של מוצקים היא תעשה לי בעיות...
ולגבי בשר/עוף/קטניות-האם באמת אפשר לתת לטעום מהכל,ורק לטחון היטב?
האם יש דברים שלא כדאי/מומלץ לתת לטעום?
כי הייתי שמחה לתת לה לטעום גם דברים אחרי מלבד ירקות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמת ש-.. - תגובה
נורית קליפר16/03/2011לפי הנחיות משרד הבריאות ניתן כבר בשלב הטעימות להגיש הכל במרקם הנכון חוץ מחלב, מוצרי חלב ודבש. כך שאפשר לנסות פירות, ירקות, מרקים, טחינה, ביצה וכד'. מטרת הטעימות היא להציע טעמים חדשים ומגוונים אך לא להוות ארוחה. כך שיש להגיש 1-2 כפיות ביום לאחר הבקבוק/הנקה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי עוף ובשר
רינה13/03/2011הי
מניסיון שלי אני רוצה לומר לך שתבדקי טוב טוב את איכות מוצרי העוף והבשר שאת נותנת לקטנטנה
לכי על משהו כמה שיותר טבעי ללא תרופות!!!
יש מוצרים מאד לא בריאים ובעיתיים בנושא אלרגיות
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן חצי שנהורד10/03/2011
שלום
יש לי תינוק בן חצי שנה אשר רק ינק מיום היוולדו, הוא לא מוכן לאכול מטרנה או סימלאק בבקבוק או בכפית.
פירות ומרק הוא אוכל בשמחה וכמו כן דייסות. בשל אילוצי עבודה אני רוצה להפסיק להניק.
מה ניתן לעשות? עד איזה גיל הוא צריך לאכול תחליף חלב בשל הויטמנים שבו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוק בן חצי שנה - תגובה
נורית קליפר11/03/2011הי ורד,
תמ"ל מומלץ עד גיל שנה, את יכולה לנסות לערבב תמ"ל עם חלב אם כדי לעזור לו להתרגל לטעם. ערבבי את התמ"ל ע"פי ההוראות, התחילי עם כמות קטנה והוסיפי לחלב אם שאוב, בהדרגה תוכלי לשנות את היחס כך שיהיה יותר תמ"ל
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקט ההקאהאן10/03/2011
שלום
בני בן ה8 וחצי חודשים , עד כה אכל יפה מקרים מירקות ופירות .
עכשיו התחלתי לתת לו גם מוצרי חלב לטעום כמו סקי , קוטג וכו , ובטעימה הראשונה הוא עושה פרצןף חמוץ עד שהוא יורק את הכפית או שיותר גרוע נוצר לו אפקט הקאה והוא מקיא!! יש לציין שזה קורה גם כשאני נותנת לו אבוקדו... אני חושבת שבגלל שעד כה אכל מזונות מתוקים בדר"כ ( במרק תמיד שמתי בטטה שהיא מתוקה ) שהוא לא מצליח לקבל את הטעם השונה שנוא לא מתוק , אני מאוד לחוצה מה לעשות ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפקט ההקאה - תגובה
נורית קליפר11/03/2011הי אן,
ערבבי תחילה טעמים לדוגמה - בננה עם אבוקדו, עד שיתרגל לטעם ותוכלי לבודד את האבוקדו ולהגיש בנפרד. לגבי מוצרי חלב - כדאי להתחיל אחרי תשעה חודשים, ואז השתמשי באותה טכניקה.....תפוח/בננה טחונים עם יוגורט/גבינה לבנה או כל פרי אחר שיאהב
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשיםחניתי10/03/2011
האים אפשר להביא לילד בן 10 חודשים 1 . ציטוס? 2.ביגלה? 3. כל עוגיה אחרת? 4. ובורקס עם תפוחי אדמה?סליחה על השאלה המוזרה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלתי
חניתי10/03/2011מה עדיף לתת לילד מים רתוחים או תה שומר עם כפית סוכר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלתי - תגובה
נורית קליפר11/03/2011מים בלבד, תה אינו מומלץ בגיל זה ובטח שלא משקאות ממותקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 10 חודשים - תגובה
נורית קליפר11/03/2011הי חניתי,
בגדול כל המזונות שציינת אינם מזינים במיוחד אז ממליצה לא להתחיל עם זה ובטח שלא בגיל 10 חודשים (הוא עדיין לא יודה מה הוא מפסיד....:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)