מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרבן אוכל...נטלי א.02/06/2011
שלום!
אני כתבתי בעבר לגבי צרחות לפני ארוחות...המלצתם לי להוסיף פרוביוטיק לתינוקות ואכן אני עושה זאת כל יום.בני בן 3 חודשים ושבוע משקל 6300(בד"כ היה מעלה בחודש קילו והפעם 600 גרם בקושי) ניזונים ממטרנה . בעייה שהוא לא מוכן לאכול יותר מ120 מ"ל זה נעשה עם צרחות ומלחמה .יכול לאכול 40 מ"ל ואז עשה הפסקה של כ5 שעות .יוצא שהוא לא אוכל את הכמות המספיקה של תמ"ל ליום. בטיפת חלב לא עוזרים הרבה ,כי לא רואים בעיה בכך...אחות אומרת לנסת כל שעה לתת בקבוק-זה גם לא עוזר.
הוא עדיין סובל מגזים.רוב המלצות -להאכיל תינוק מתי שהוא רוצה. איך לזהות סימני רעב? אני באפיסת כוחות ...תעזרו לי בנושא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן אוכל... - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין03/06/2011שלום נטלי,
גם לפי דעתי אין צורך להכריח תינוק לאכול בכח (גם לא ילדים ומבוגרים). תינוק אוכל כאשר הוא רעב, וכנראה שהכמות שהוא אוכל כרגע מספיקה לו, דבר היכול להישתנות הרבה כי תינוקות מתפתחים וגדלים מהר ומשתנים כל הזמן.
משקל של תינוקך תקין ואין סיבה להיות מודאגים בקשר לזה.
תינוק רעב כאשר הוא בוכה ושום דבר לא מרגיע אותו. נסי להיות ערנית וקשובה ולאט לאט תלמדי לזהות כאשר הוא רעב.
המשיכי עם הפרוביוטיקה. שימי לב שאין לו שילשום מזה זה יכול לקרות. ואם כך אז להוריד מינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן 9 חודשיםיעל02/06/2011
שלום,
הבן שלי בן כמעט 9 חודשים עד עכשיו היה יונק כ-3 פעמים ביום ואוכל 2 ארוחות מוצקים(פרות ומרק ירקות עם עוף)המשקל שלו היה תקין,בשבועיים האחרונים הוא פשוט לא רוצה לינוק,בשום אופן..והוא גם לא מוכן לשתות שום תחליף חלב!בשום צורה,לא עם דיסה ולא בלי.(משום סוג שהוא,ניסינו עם סוכר,עם כפית..הכל!)
קיצר,המצב מאד מדאיג אותי,בכל מהלך היום אני דוחפת לו אוכל כי נראה לי שהוא רעב:(לדוג' בסקויטים,במבה,פרות,לחם וכו)
מה את מציעה לעשות?האם חלב או תחליף חלב בגיל הזה זה הכרחי?
האם תוכלי לתת לי תפריט יומי לתינוק בגיל הזה שלא יונק ולא שותה תמ"ל?
תודה רבה!!
יום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוק בן 9 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין03/06/2011שלום לך יעל,
אולי בנך חלש ולא מרגיש טוב? כאשר חולים אין תאבון. אילו נוזלים הוא כן מקבל?
האם את בהריון? האם קיבלת טיפול תרופתי כל שהוא? האם שינית את תזונתך באופן קיצוני? כל אלו יכולים לשנות את טעם החלב.
אני לא רואה סיבה ל"דחוף" לתינוק אוכל בכח. במיוחד לא אוכל מעובד כמו ביסקוויטים ובמבה. נסי להבין מה המקור לבעיה. חלב אכן הכרחי בגיל הזה. אני מציעה שתגשי לטיפת חלב ואם צריך גם לרופא.
אשמח לענות בהמשך על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 חודשיםאמא ל202/06/2011
שלום רב,
ראיתי כי באחת ההודעות המלצתן לתת בשר רק 3 פעמים בשבוע, האם הבנתי נכון?
כרגע בני אוכל כל יום מנת מרק עם עוף, האם להוריד את הכמות?
ושאלה נוספת מתי מומלץ לתת בשר בקר אם בכלל?
ומתי אפשר להתחיל עם מעדני חלב? עדיין רק בגיל 9 חודשים?
(נכון שאני אמא בפעם השניה, אבל הרבה השתנה מאז הראשון :-) )
מודה מראש על התשובה
יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין03/06/2011שלום לך,
אכן המלצתי ועדיין ממליצה לא לתת יותר מ3-4 פעמים בשבוע בשר ועדיף עוף/הודו.
אני בעד כמה שפחות חלבון מן החי בתזונה, ובמיוחד מוצרי חלב.
אם את בוחרת שכן לתת מוצרי חלב, רק מגיל שנה. לגבי מעדני חלב, אני לא רואה סיבה לתת בכלל, מדובר על מוצר שמכיל הרבה סוכר, חומרי טעם, משמרים וכו'... במקום עדיף לאכול פרי טרי או דייסה או שייק.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה...
אמא ל204/06/2011אז מה מומלץ לתת בימים שלא אוכל בשר/עוף? כלומר ביום שלא אוכל מרק עם עוף מה לתת כארוחת צהרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה... - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין05/06/2011מרק ירקות עם דגן וקטניה כמו קינואה עם אפונה, חומוס עם אורז, עדשים עם בורגול וכן הלאה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחודש המשךדניאלה01/06/2011
שלום
רציתי גם לשאול האם התפריט של בני בסדר או שחסר
הוא לא אכלן גדול
נולד 2700 בגיל שנה וחודש שוקל 8920 ואורכו 75
7.00 מטרנה 180
10.30 פרוסת לחם מלא עם טחינה/קוטג+סילן תמרים+פרי, דייסה שיבולת שועל+פרי+קינמון
13-13.30 קציצה/ עוף+פסטה/פולנטה /אורז +פשטדה ירקות/לביבת ירקות
16 יוגורטלבן עם פרי+פרי נוסף
18 ביצה/לביבה/פשטידה+מלפון+לחםעם טחינה +קוטג
19.30 מטרנה 180-240
באמצע הלילה מטרנה 180
עדיין יש לו רק 2 שיניים...
אודה לחוות דעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחודש המשך - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין03/06/2011לדעתי יש בתפריט בנך יותר מידי חלבון מן החי. הייתי מגוונת את החלבון עם קטניות: אפונה, חומוס, שעועית, עדשים. בנוסף, כדאי לאכול ירקות טריים ומבושלים, ודגנים מלאים כמו אורז, כוסמת, דוחן, קינואה, גריסים, שיבולת שועל, כוסמין ועוד.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
דניאלה05/06/2011תודה רבה!
אז מהו תפריט מומלץ מבחינתך ?אני לא יודעת מה כבר לתת היות הוא לא אוכל ירקות מבושלים אז איך נותנים אם לא בפשדיה או לביבה
ומה לתת עם לא יוגוטר? דייסה הוא לא אוהב
אשמח לתפריט לדוגמא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון מן החי
דניאלה04/06/2011במה יש חלבון מן החי שהוא אוכל יותר מדי
ומה הכמות שצריכה להיות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון מן החי - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין04/06/2011את רשמת שהוא אוכל בצהריים או עוף, או קציצה או פשטידה כולם מכילים חלבון העוף הוא חלבון ובקציצה ובפשטידה בטוח יש ביצים.
בארוחת ביניים רשמת יוגורט וזה חלבון מן החי, וערב רשמת ביצה לביבה פשטידה כולם חלבון מן החי.
אני ממליצה חלבון מן החי רק 3-4 פעמים בשבוע. ולא לערבב כמה סוגי חלבון ביום אחד. אם הוא אוכל עוף אז בערב לא לתת ביצה וכן הלאה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחודשדניאלה01/06/2011
שלום
רציתי לבקש הצעות לפשטדות עם ירקות (מלבד לביבות) - היות ובני לא רוצה לאכול ירקות מבושלייים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחודש - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין03/06/2011שלום דניאלה,
איני מכינה פשטידות ולכן לא אוכל לעזור לך עם מתכונים. מדוע לדעתך הוא לא אוכל ירקות מבושלים? האם את כן אוכלת לידו? בדרך כלל ילד אוכל מה שבני המשפחה אוכלים ומה שנותנים לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילוג על ארוחת צהרייםגלי01/06/2011
שלום,
ביתי בת כמעט שנה. יונקת ואוכלת מוצקים.
רגישה לחלב ולשומשום ולכן עדיין לא טעמה מוצרים אלו.
עולה במשקל בקצב איטי מאוד (נולדה 4400, שוקלת בגיל 11 חודשים 8650). ספירת דם תקינה (המוגלובין 11.4). מתפתחת מצוין, רגועה ומאושרת.
היא בררנית מאוד באוכל ונראה שגם מאכל שהיא אוהבת משביע אותה לאחר כפיות בודדות.
נראה לי שהיא לא מקבלת מספיק כלוריות:
6:30 יונקת
8:15 בננה+תפוח/אגס+כפית שקדיה.
9:00 בקבוק שאוב (מסיימת רק כחצי ממנו. בערך 50 סיסי).
ישנה.
10:00 סיום הבקבוק השאוב (כ-50 סיסי).
13:00 או אפילו 13:30 עוף/קציצות+ירקות בתנור/פסטה/קוסקוס - לא אוכלת! במקרה הטוב 3 כפיות וזהו!
14:30 יונקת.
16:00 מעט אבוקדו/דיסה ביתית. יונקת קצת.
19:00 ביצה מקושקת+עגבניה+חצי פתית.
יניקות לתוך הלילה...
אוהבת מעט צ'יריוס, אפונה (דברים עגולים שיכולים להגיע בנפרד...) ובננה.
האם התפריט מספק?
מה לעשות שמדלגת על צהריים?
איך לעבות/להשמין את הדיאטה?
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילוג על ארוחת צהריים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין01/06/2011שלום גלי,
משקל ביתך בסדר גמור, ואין צורך להשמין אותה. כל תינוק מתפתח בקצב שלו. זה נורמאלי לחלוטין שהיא אוכלת כמויות מזון קטנות מכיוון שהיא יונקת וזה תקין לגמריי.
העיקר הוא להציע לה כל הזמן מגוון מזונות שונים וכל כמה שעות. אם תעשי כך, לאט לאט היא תגדיל את כמות אכילת המזון המוצק.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטלי
גלי01/06/2011תודה על תשובתך המרגיעה.
בטיפת חלב קצת מלחיצים אותי...
האם בסדר שהיא מדלגת על צהריים?
האם להמשיך ו"לרדוף" אחריה עם הצהריים או להניח לה ולאחר זמן מה להניק אותה?
האם תקין שאוכלת כמויות מזעריות? מסביב פה יש תינוקות ענקיים שאוכלים כמויות בערך כמו שאני אוכלת...
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטלי - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין04/06/2011אין ממה להילחץ, תמשיכי להציע מגוון מזונות כל 3 שעות כמה שהיא תאכל זה טוב. אני מבטיחה לך שאם תמשיכי בעיקביות להציע מגוון של מזונות לאט לאט הענות שלה תגדל.
תניקי כשהיא מבקשת, תני לה לאכול רק כשהיא מסכימה. לא יעזור לך לנסות בכח כי זה לא יעזור ויצור תגובה הפוכה. תינוקות מרגישים הכל.
תינוקות ענקיים הם לא דוגמה לבריאות ולתזונה מאוזנת, הם רק משקפים את התזונה הלקויה של העולם המערבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שדולגה.אודה לתשובהשני01/06/2011
תינוקי בן 7 חודשים.
הוא אוכל במהלך היום 3 מנות של מטרנה+מנת פירות+מנת ירקות.מטרנה אחרונה לקראת 8 בערב.
שמתי לב בימים האחרונים שהחיתול שלו יבש בבוקר.
הוא לא מתעורר בלילה ולכן לא הצעתי מים עד היום בלילה.
האם כדאי להעיר כדי להציע מים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שדולגה.אודה לתשובה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין01/06/2011שלום שני,
לא כדאי להעיר תינוק על מנת לשתות מים. לעומת זאת, במהלך היום חשוב להציע כמה פעמים מים. תינוק שאוכל מזון מוצק חייב לשתות עוד נוזלים מלבד תחליף החלב.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 חודשיםרחל01/06/2011
שלום, בני בן 3 חודשים וניזון מהנקה. הוא עדיין סובל מגזים רציתי לשאול אם זה נורמאלי בגילו? האם כדאי לתת מים זה יעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין01/06/2011שלום רחל,
כל אדם הוא שונה, ומושפע מהתזונה ואורח החיים. אם בנך סובל מגזים, אולי משהו בתפריט שלך גורם לו לכך. אני מציעה שתגשי לייעוץ פרטני עם נטורופתית לבירור מעמיק. בנתיים אני יכולה להציע לך להוריד מוצרי חלב מהתפריט שלך ולראות אחרי כמה ימים אם ישנה הקלה. אם לא, כאמור גשי לייעוץ פרטני.
עבורו את יכולה לעשות לו תה משומר, או קמומיל ולעסות את הבטן, אלו מרגיעים. ישנו מוצר שנקרא "גרפווטר" גם הוא יעיל.
אשמח לעזור ולענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן שמעתי
רחל02/06/2011ששומר יעיל לכאבי בטן. אני בעצמי שותה תה שומר מיד פעם.
לגבי הגרפווטר, האם זה מוצר טבעי? כיצד יש לתת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן שמעתי - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין03/06/2011אכן מוצר טבעי, יש הוראות על המוצר, אך ניתן לתת 5 טיפות 3 פעמים ביום ללא בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים מינרלים או מי ברז?תהילה31/05/2011
שלום בנות,
רציתי לשאול לדעתכן לגבי מים מינרלים. בכל המקומות שאני הולכת עם התינוק שלי אני רואה אמהות שנותנות לילדיהן מים מינרלים.
בטח נתקלתן בכתבות בחדשות שאמרו שהמיכלים עומדים בשמש ואז נמסים בתוכם חומרים מזיקים.
אפילו היום ראיתי כתבה באינטרנט על זה
זה באמת נכון? אני עוברת למי ברז עד שאדע אחרת.
מישהי יכולה להגיד לי האם כל זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי הברז אינם ראויים לשתייה. נקודה.
רוני31/05/2011גם בגלל שאשפה תעשייתית כגון דלקים וזבל כימי חודרת לתוכם, וגם בגלל הצנרת השינה אשר ממנה עלולות לחדורת מתכות כבדות ועופרות ואפילו אזבסט למי השתייה. מאוד לא מומלץ לכל אחד ועל אחת כמה וכמה לתינוקות.
אני הפסקתי עם מי ברז כבר לפני חמש או שש שנים לאחר שבדקתי את העניין הזה לעומק.
רק מים מינרלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם חקרת כל כך לעמוק תבדוק גם את
מירי גנדלמן01/06/2011מיכלי הפלסטיק האימתניים. מילא כזו כמות של פלסטיק שתשאר כאן עוד המון שנים אחרינו,
אבל הפלסטיק הזה פולט רעלים, שרק מהמחשבה עליהם אפשר למות. ידוע לכל שהפלסטיק, במיוחד אחרי חימום/שמש מזיק לבריאות, וידוע לכל שמ אפסנים אותו בשמש או בהאנגרים לא מקוררים- וכל ה"טוב" הזה במים שלך.
עדיין בא לך מים מינרליים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים מינרלים או מי ברז? - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין31/05/2011שלום לך,
אני בעד מים מסוננים. לא ברז ולא מינרלים אלא דרך מתקנים ביתיים, איני רוצה לנקוב בשמות מסחריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת 10 חודשיםאודליה31/05/2011
שלום!
יש לי תינוקת בת 10 חודשים, בריאה ומפותחת יפה לגילה מוטורית וקוגנטיבית. (התחילה לזחול בגיל 5 חודשים, לעמוד בגיל 6.5 חודשים. היום הולכת כ-3 צעדים לבד)
הבעיה היא שהיא לא כל כך אוהבת לאכול. (אוהבת להשתולל במקום) היא שוקלת 8.355 ק"ג, אורך 70 ס"מ. היא אוכלת מטרנה 180 מ"ל כל 4 שעות, הרבה פעמים בכלל לא מסיימת גם את זה. אוכלת במשך היום מרק ירקות וקטניות, מחית פירות שאני מכינה לה עם יוגורט טבעי, קצת ביצה (לפעמים מסיימת חלמון שלם), טחינה משומשום מלא. לפעמים במבה. בשר אני לא נותנת לה כי אני ובעלי צמחונים וזה נגד האמונה והערכים שלנו. היא הולכת למעון ושם, למרות שביקשתי שלא יתנו, עדיין נותנים לה קציצת דג.
רציתי לדעת מה צפוי לגילה?
כמה ארוחות מטרנה ושל כמה מ"ל?
כמה אוכל מוצק? למשל, מרק- לפעמים היא אוכלת 4\3 כוס ולפעמים רק כמה כפיות.
כמה ארוחות מוצקים ביום?
שתיית מים- היא שותה רק כמה לגימות בכל פעם. כמה היא אמורה לשתות במשך היום?
לאחרונה צמחו לה 4 שיניים. ומאז היא התחילה לאכול מוצקים קצת יותר טוב. האם זה הולך להשתפר ככל שיצמחו השיניים או שאני צריכה לדאוג כבר עכשיו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוקת בת 10 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין31/05/2011שלום לך מלי,
לא נראה שאת צריכה לדאוג בכלל. לדעתי את צריכה להמשיך להציע כל פעם סוג מזון אחר ויחסית בהפרשי זמנים צפופים יותר (אפשר גם כל שעתיים - שלוש). בנוסף חשוב לגוון לה את סוגי המזונות ולהראות לה שגם אתם אוכלים מהמזונות שאתם מציעים ולאט לאט בקצב שלה היא תגדיל את הכמויות.
לגבי יוגורט וביצה לא הייתי נותנת כל יום. גישיתי היא להישתדל להפחית כמה שניתן מחלבון מן החי ולהגדיל את המזונות הצמחיים בתפריט. עם מוצרי חלב אם את בוחרת שכן לתת הייתי מחכה לפחות לגיל שנה עד שמערכת העיכול תיהיה יותר בשלה. וביצה לא כל יום אלא 2-3 בשבוע.
אני מאמינה שאין שטנץ בנושא בריאות ותזונה, כל אדם שונה עם צרכים שונים ולכן אין המלצה גורפת אחת למה וכמה צריך לאכול. את צריכה לחוש את ביתך ואת רצונותייה ולתת לה לאכול לפי דרישתה. גם אם נראה לך שהיא אוכלת מעט מידי, זו הכמות שכרגע היא דורשת (כל עוד שאת מציעה כל הזמן לאכול כי אם לא תציעי לא בטוח שתבקש) ולכן תעקבי ותיהיי ערנית אין צורך להילחץ מכיוון שהיא מתפתחת היטב ופעילה מאד.
אשמח לענות על כל שאלה תמיד,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי אומגה 3 וB12
אודליה31/05/2011האם תצטרך לקבל תוספי תזונה? מאיזה גיל להתחיל? איזה כדאי? איך משלבים בתזונה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה, תודה!
אודליה01/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי אומגה 3 וB12 - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין04/06/2011אין צורך להוסיף אומגה 3 לתזונה מכיוון שהמקור לאומגה 3 הוא מהצומח. לדגים יש אומגה 3 רק אם הם בעצמם אכלו (בים) או קיבלו תוסף (בבריכות) של אומגה 3.
אומגה 3 מהצומח נמצא באבוקדו, עלים ירוקים (ניתן לטחון לשייק עם פרי), שמן פשתן, זרעי פשתן, זרעי צ'יה, אגוזים, שקדים, שומשום מלא כולם כולם לתת רק כטחינה.
לגבי B12 דעתי היא שכל תינוק וכל אדם חייב לקבל תוסף כי גם מהבשר הספיגה היא לא טובה, עובדה שלרב המטופלים שלי חסר B12 בלי קשר לתזונתם. הגיל המומלץ להתחיל לדעתי הוא 6-8 חודשים, B12 בטיפות, 5 טיפות מתחת ללשון 3 פעמים בשבוע או בהתאם למה שרשום על הוראות היצרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מים בגיל 4 חודשיםרעות30/05/2011
שלום
ביתי יונקת ומקבלת תוספות תמ"ל ורציתי לדעת אם בימים חמים כשהיא בחוץ ולא יונקת מותר לתת לה קצת מים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית מים בגיל 4 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין31/05/2011שלום ננה,
מותר לתת קצת מים אם את מרגישה צורך, אך אם היא אכן יונקת ומקבלת תוספות תמ"ל באמת שאין צורך מכיוון שמקבלת מים בנוזלי החלב. (חלב אם מכיל 90 אחוז מים).
אשמח לענות על כל שאלה נוספת,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינקוק בן חצי שנהענת30/05/2011
שלום
אני מביאה לתינוק (בן חצי שנה) ארוחה אחת של פירות בבוקר או בערב (איך שיוצא) ובצהריים ארוחה אחת של ירקות מבושלים עם עוף.
איך אני יכולה לגוון את הארוחה החמה?
אני לא רוצה להביא לו כל יום את אותה המנה של הירקות המבושלים עם העוף.
אז מה אפשר לתת במקום או להוסיף?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינקוק בן חצי שנה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין31/05/2011שלום לך מאי,
ניתן לגוון את המזון עם שינוי סוגי המרק, במהלך השבוע את יכולה לתת 2-3 פעמים עוף ובשאר הימים את יכולה לשים קטניות כמו עדשים, שעועית טחונה או חומוס טחון, אפונה וכן הלאה... דגנים מלאים כמו קינואה, כוסמת, או דוחן. את יכולה לגוון בסוגי הירקות כרובית, תפוח אדמה, בטטה, דלעת, דלורית, קישוא, סלק, עגבניות, וכן הלאה.
ניתן גם להכין דייסה מדגנים מלאים בבית מדגנים שאת טוחנת לאבקה כמו שיבולת שועל. על בסיס חלב צמחי (שקדים/אורז/שיבולת שועל) או מים.
לתת אבוקדו, טחינה משומשום מלא, ממרח שקדים ללא סוכר.
אני בעד לשלב עוד מזונות לאט לאט אין צורך למהר עם הארוחות, מערכת העיכול של תינוק בן חצי שנה עדיין לא בשלה במלואה לעכל מזון מוצק.
אשמח לענות על כל שאלה תמיד,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי דיסה?רעות30/05/2011
שלום!
ביתי בת 4 חודשים ושבוע, הכפילה את משקל לידתה, ניזונה מחלב אם בהשלמות מטרנה.
רציתי להוסיף לה דיסה בלילה שתישן יותר וסתם לגוון לה...:) ראיתי שיש למטרנה דיסת אורז או קורנפלור ולא ידעתי מה מהשנים מומלץ. מה אתן חושבות על הדיסות שלהם ואיזו מהן כדאי? ומדוע אסור שיבולת שועל?
איזה עוד מזון ניתן לרסק לה ולהוסיף לחלב? או שזה יהיה סמיך מידי ולא יעבור בבקבוק אז האם צריך חור גדול יותר? (ניסיתי לתת לה של אבוקדו בכפית ועל האצבע שהיא לא ממש הצליחה לאכול... )
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בהחלט יכולה להוסיף דייסה
רות31/05/2011לדעתי על הדייסות של מטרנה מותרות מגיל 4 חודשים (לפי ההנחיות החדשות), אני הוספתי דייסת דגנים לבקבוק של הלילה. מרגיש לי נכון לתת בקבוק סמיך יותר. בהמשך, את יכולה להציע אותה בכפית (אצלנו זאת ארוחת ערב) והיא מכילה ברזל וויטמינים, כך שזה מזין יותר מחלב עם קורנפלור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כדאי דיסה? - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין31/05/2011שלום ננה,
ניתן להוסיף דייסה, אך אני ממליצה לעשות דייסה ביתית מדגנים מלאים. לבחור את הדגן הרצוי למשל: פתיתי כוסמין, שיבולת שועל (אין בעיה עם שיבולת שועל), אורז מלא, או דוחן, לטחון לאבקה לחמם חלב אם או חלב צמחי כמו חלב שקדים או חלב אורז מלא לערבב היטב לדקה את הדייסה בחלב הצמחי וזה מוכן. ניתן להמתיק עם כפית סילאן, או מייפל טהור.
אם את רוצה להוסיף את הדייסת איסטנט אין בעייה להוסיף כף אך שרב הדייסה תיהיה ביתית.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבן 8 חודשים.מירב30/05/2011
שלום.
בני בן 8 חודשים. שוקל 8.700 ק"ג וגובהו 70.5 (נכון לגיל 7 חודשים).
יונק 4-5 פעמים ביום ואוכל 2 ארוחות מוצקים:
יונק פעם ראשונה בשעה 6. אח"כ בשעה 9 וחצי פירות- תפוח, אגס, חצי בננה, רבע אבוקדו. לפעמים חצי אפרסק ומיץ מתפוז.
בשעה 11:30 יונק.
בשעה 14 מרק- מבשלת ירקות -בטטה, קישוא, גזר, תפוח-אדמה שאותם מועכת ונותנת לאכול (בערך בכמות של כוס חד פעמית) וסלרי,פטרוזליה, שמיר ובצל שלא נותנת לאכול. בנוסף ביחד עם הירקות אוכל 50 גרם בשר שווארמה הודו ו 70 גרם של עדשים/ קינואה/ גריסים טחונים.
בשעה 17 שוב יונק.
בשעה 19 אוכל מטרנה (120 cc) עם 3 כפות של דייסת דגנים של מטרנה ביחד עם כפית שקדייה.
אחרי חצי שעה יונק פעם אחרונה. והולך לישון בשעה 20.
האם אוכל מספיק? או שמא אוכל יותר מידי? האם המרווחים בין הארוחות טובים או צפופים מדי? מה חסר בתפריט?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לבן 8 חודשים. - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין31/05/2011שלום דנה,
לדעתי את נותנת יותר מידי סוגי פירות בארוחה אחת. מה שגם אם מדובר על פירות שלמים זו יוצאת מנה ממש ממש גדולה.
אני ממליצה לגוון בסוגי הירקות במרק וכך גם בסוגי הקטניות: גרגרי חומוס, שעועית בכל מיני צבעים, עדשים בכל מיני צבעים, וכן הלאה גם לגבי דגנים מלאים כמו אורז, קינואה, כוסמת.
לגבי הבשר הייתי מורידה הכמות ל3 פעמים בשבוע לא יותר. לפי גישתי אכילת חלבון מן החי כל יום אינה בריאה.
לגבי הדייסה, הייתי מערבבת את הדייסת איסטנט עם אבקת דייסה מדגנים מלאים שאת מכינה בבית וזאת על מנת להיחשף למזון הטרי וכמה שפחות מעובד. את יכולה לצורך העיניין לטחון שיבולת שועל ולהכין ממנה דייסה וכך לגבי שאר הדגנים.
חסר בתפריט שומשום מלא (טחינה), אבוקדו, ירקות טריים כמו עגבנייה חתוכה לקטן, בנוסף ניתן לגוון בתזונה גם חלב משיבולת שועל, חלב משקדים, או משומשום מלא פעם ביום כתוספת על במקום מים או לצד ארוחה כמו דייסה.
נראה שאת מגוונת בתזונה בצורה יפה, אם תגווני עוד עם הדברים שהמלצתי עוד יותר טוב.לקראת גיל שנה ניתן להוסיף גם לחם מקמח מלא עם ממרחים כמו חומוס, אבוקדו או טחינה. ועוד ירקות כמו מלפפון, גמבה חתוכה לקטן. בהתאם להרגשתך.
אשמח לענות כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת.
מירב31/05/2011מספר שאלות שצצו עקב תשובתך:
1: איזה עוד ירקות להכניס למרק?
2: האם אפשר לתת אורז מלא? וכמה?
3: איך טוחנים שיבולת שועל? ואם אני עושה דייסה בייתית, האם יש צורך לערבב אותה עם
מטרנה (האבקה)?
4: איך לתת את הטחינה?
5: חוץ מעגבניה, איזה עוד ירקות מותר לתת? ומתי?
6: כמה פירות לתת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה. תודה.
מירב01/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת. - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין03/06/20111. ירקות: קישוא, גזר, תפוח אדמה, תחתיות ארטישוק, פטריות חתוכות לקטן, מלפפון (כן מלפפון מבושל), עגבניות, כרובית, ברוקולי, דלעת, בטטה, בצל.
2. אפשר לתת את כל סוגי הדגנים המלאים: קינואה, כוסמת, אורז, דוחן, גריסים, בורגול, תירס, כוסמין, ועוד.
3. לוקחים את פתיתי השיבולת שועל ומכניסים לטוחן תבלינים או בלנדר וטוחנים עד לאבקה. ניתן להוסיף גם דייסת איסטנט אך אני ממליצה לשים רק כף לכל היותר בדייסה הביתית ולא להכין מהאיסטנט את הדייסה כולה (שזה יהיה רק בגדר תוספת - "העשרה").
4. את הטחינה ניתן לתת עם פירות טחונים או בתוך המרק.
5. עגבניה היא הכי רכה, אבל את צריכה לראות בהתאם למוכנות של בנך, האם יש לו שיניים ואם כן את יכולה לחתוך קטן מלפפון ולתת גם. מתי? בזמן ארוחה לצד מרק או כארוחת ביניים.
6. פירות לפי דעתי 2-3 ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 5.5אילנית29/05/2011
שלום רב!
ילדה שלי בת 5.5 חודשים ניזונה מאופטימיל,לאחרונה גם מטרנה.
עניין התזונה שלה מטרידה אותי ולא בגלל שהיא לא תעלה במשקל,אלא חשוב לי שתיהיה מאוזנת.
היא אוכלת מנה של פירות ומנה של מרק שאני מכינה לה, יוצא שהיא אוכלת תמ"ל רק 600-500 מ"ל ליממה,כאשר על אריזות כתוב שהיא צריכה לאכול כבר 1000-1100 ליממה.
האם בגלל שאני מוסיפה לה אוכל מוצק יכולים להיווצר חסרים תזונתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 5.5 - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין29/05/2011שלום אילנית,
לא רשמת כמה היא אוכלת ב"מנה" וזה נתון חשוב.
כיתבי לי כל כמה שעות היא שותה תחליף חלב, וכמה בכל פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובה ותשובות
אילנית29/05/2011היא קמה ב7-8 בבוקר אוכלת 180-210
11.30 עוד בקבוק של בערך 130-150
13.30 מנה של פירות 130-120 מ"ל (צינצנת שלב 2 של גרבר )
16-17 עוד בקבוק של 150-130
18-19 מנה של מרק עם עוף וירקות בערך 80-90 מ"ל
21-22 עוד בקבוק של 150-130
לפעמים מדלגת על ארוחת בקבוק ב11.30 ובמקום אוכלת מנה של פירות
סה"כ בממוצע יוצא לה בערך 500-600 מ"ל של תמ"ל
תודה על התייחסות)))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובה ותשובות - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין30/05/2011אין בעיה עם כמויות התחליף חלב, כל תינוק אוכל בכמות שמתאימה לו.
לגבי המוצקים, לא יכולים להיווצר חסרים תזונתיים מחשיפה למזון מוצק הרי שזה הדבר הכי טבעי שקיים, לעבור משלב הנוזלים למוצקים.
לדעתי חשוב שתתני פירות טרייםבמקום האריזה הקנוייה, וכל פעם משהו אחר - הגיוון מאד חשוב.
את יכולה להוסיף ממרח שקדייה לפירות כדי להעשיר בקלוריות וערכים תזונתיים חשובים.
לאט לאט את יכולה להוסיף גם אבוקדו, וטחינה משומשום מלא.
את גם יכולה להכין כבר דייסות מדגנים מלאים בבית כמו שיבולת שועל, פתיתי כוסמין, דוחן, גריסים, לבחור דגן מועדף ולטחון אותו לאבקה ולהכין ממנו דייסה על בסיס חלב שקדים, או אורז מלא.
את הדייסה את יכולה להעשיר בשקדייה, או טחינה משומשום מלא, לשים כפית סילאן, ואפילו פרי כמו בננה.
כדאי לגוון בסוגי הדגנים המלאים. ואני ממליצה על דייסה ביתית מאשר האיסטנט הנמכרת בסופר. אם את מאד מעוניינת באיסטנט את יכולה לערבב אך לא כדאי שזו תיהיה הדייסה היחידה.
עם כל מזון חדש שאת נותנת תחכי 3 ימים כדי לראות האם יש תגובה אלרגית או רגישות. אם הכל עובר טוב תמשיכי למזון הבא.
אם תיהיינה לך עוד שאלות בהמשך אשמח לענות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)