מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת הנקהלונה02/06/2010
שלום לכן...
בני המתוק בן 10 חודשים. יונק בוקר, צהריים וערב ואוכל 4 ארוחות מוצקים בריאות ומלאות, בדרך כלל. אני מרגישה שכבר אין לי הרבה חלב ובייחוד בערב אחרי ארוחת ערב של לחם גבינה ולביבות הוא לא יונק יותר מ2 דקות לפני השינה.
שאלתי היא האם זה מספיק או שכדאי לתת לו תמ"ל?
עד איזה גיל מומלץ להמשיך עם הנקה כזו דלילה? האם בגיל שנה אחליט להפסיק הנקה אני חייבת לתת לו תמ"ל? בניסיונות שעשיתי לתת בקבוק ממש סירב....
תודה רבה על פורום מדהים שכזה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמ"ל
נורית קליפר03/06/2010הי לונה,
אחרי גיל שנה, כל עוד אוכל באופן מגוון ומזין אין צורך בתמ"ל, את יכולה להגיש חלב פרה/עזים/כבשים במקום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמ"ל
לונה04/06/2010הי ,תודה על התגובה אבל אני קצת מבולבלת, בהודעה של אמא לבת שנה ו4 חודשים אמרו שחשוב לתת תמ"ל עד גיל שנתיים לפחות...
אז מה נכון יותר?
האם זה בכלל אפשר לתת לילד בן שנה לעבור לתמ"ל לאחר הנקה? לא ניראה לי שהוא ירצה...
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7.5 חודשים מסרב לאכול ירקותדנה02/06/2010
בני בן 7.5 חודשים. את הפירות אוכל יפה מאוד (200CC) אך מסרב בכל תוקף לאכול ירקות.
ניסיתי את כל השילובים האפשריים אך לאחר טעימה אחת הוא "נועל" את הפה. מה עושים?? האם לוותר ובכל היום יאכל רק תמ"ל+ארוחה אחת של פירות?
ושאלה נוספת: התינוק שוקל 9.5 ק"ג. האם להוסיף לפירות שקדיה או שזה מיותר ורק משמין? יש לציין שגם דייסה אינני נותנת לו מכיוון שהבנתי שאין לה ערך תזונתי והיא רק משמינה. האם עליי לתת לו דייסה במקום ארוחת ירקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבן ירקות
נורית קליפר03/06/2010הי דנה,
את יכולה לטחון לו הודו או בשר בקר במנת ירקות, אולי זה יהיה לטעמו, את יכולה גם לשלב פירות וירקות (תפוח עם גזר, אגס עם בטטה או כל שילוב אחר שעולה בדעתך) ייתכן וזה יעודד את אכילת הירקות. חשוב שתמשיכי להציע.
את יכולה להוסיף כפית שקדיה לפירות או טחינה/אבוקדו, בדייסה אין צורך ובטח שהיא לא יכולה להוות תחליף לירקות
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 6.5 חודשיםיאנה02/06/2010
שלום רב,
התינוקת שלי היא בת 6.5 חודשים. בגיל 4 חודשים כתוספת לחלב אם שאוב ומטרנה התחלתי להוסיף טעימות של פירות, ירקות ובהדרגה גם בשר, אורז וכו'.
עד לפני כשבועיים כל מה שניתן לה מכפית היא אכלה בהתלהבות ובכמויות של 100-150 מל.
אך לפני כשבועיים - שלושה הפסיקה, לא מוכנה לאכול אפילו כפית אחת, אוכלת רק "גרבר" או חתיכות של לחם. בינתיים גם החלב שלי נגמר והיא מקבלת רק מטרנה.
כמו כן בביקורנו האחרון לטיפת חלב (לפני 3 ימים) גילינו שהעלתה בחודש רק 170 גרם. (גבהה ב 2.5 סמ).
מה עושים? האם להמשיך לתת "גרבר" או להפסיק הכל חוץ מתמ"ל ולהתחיל אחרי שבוע-שבועיים מהתחלה בהכרת הטעמים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה 6 חודשים
נורית קליפר03/06/2010הי יאנה,
כן את יכולה להמשיך לתת גרבר, נסי לערבב בגרבר מזונות שאכלה לפני ואף להעשיר אותה קלורית עם אבוקדו,טחינה או שקדייה ותראי אם זה יעזור לה לחזור ולאכול מזונות אחרים. חשוב להגיש כל מזון חדש בהדרגה במשך יומיים שלושה ולוודא שאין תגובה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא דואגתליאת02/06/2010
שלום רב,
הבן שלי בן חודש, בהתחלה אכל 30, אחרי כמה ימים העלנו ל - 60 ואחרי שבועיים ל - 90, כל האכלה כזו כל 3 שעות לערך. בשבוע האחרון ראינו שאולי חסר לו והעלנו ל - 120 והוא אוכל בממוצע כל 4 שעות. אבל מאז הוא הקיא פעמים איך שהוצאתי לו את הבקבוק, פעם אחת זה היה אחרי שהוא רצה אוכל כבר אחרי 3 שעות, כלומר, 120, 3 שעות ושוב 120. לציין שהוא עולה יפה במשקל.
שאלותיי הן אלו :
1. האם זה יכול לנבוע מהאכלה מוגזמת ?
2. האם במקרה כזה שהוא רעב אחרי 3 שעות כדאי אולי להתחיל עם כמות מופחתת נניח 60 ובמידת הצורך לתת עוד ?
3. האם הכמות הזו נכונה לילד בן חודש (120) ?
אשמח לקבל תשובות בהקדם.
תודה רבה למי שתשיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות
נורית קליפר03/06/2010הי ליאת,
עצם זה שהוא עולה במשקל זה סימן טוב, אך עקב גילו הצעיר, הייתי מאד ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי כל שאלות אלו ולהבין ממה נובעות ההקאות, מכמות התמ"ל או סיבה אחרת......
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות תמ"ל מומלצתמירה02/06/2010
שלום רב,
יש לי תאומים בני 5 חודשים נולדו במשקל 2.640 ו- 2.750 וכיום הם שוקלים 7.5 ו- 7.8 בהתאמה. אני נותנת להם סימילאק. עד גיל 4 חודשים נתתי להם 150 מ"ל 4-5 פעמים ליום. לפני כשבועיים העליתי להם את המנה ל 180 מ"ל כי הם לא היו שבעים והם התחילו לאכול בשעות קבועות 4 פעמים ביום (בנוסף לטעימות של כפית פעם ביום).. בימים האחרונים אני גם מרגישה שהם לא שבעים והם ממשיכים למצוץ גם אחרי שהבקבוק נגמר וממשיכים בבכי.
השאלה שלי, האם מותר לתת לתינוק בן 5 חודשים 210 מ"ל 4 פעמים ביום?? מה הגבול??
בטיפת חלב נאמר לי שהם באחוזון 75- האם זה מנווה משהו לגבי המשקל שלהם בגיל יותר מתקדם??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה להתייחסותכן
מירה03/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירה
שרית עטיה-שמואלי04/06/2010הי
לתינוקות במשקלם אין בעיה להגדיל את המנה ל 210 , במידה והם מעוניינים
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקרפלונית01/06/2010
היי
הבת שלי בת 8 חודשים וישנה עד 8:30-9:00, כאשר היא קמה היא משחקת ולאחר כחצי שעה אוכלת את ארוחת בוקר - מנת פירות האם זה בסדר או שצריך לתת לה בקבוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר
נורית קליפר03/06/2010בגיל 8 חודשים מומלץ לקבל 3 בקבוקים/הנקות ו 3 ארוחות. לא ציינת מה היא אוכלת וכמה בארוחת הבוקר. זוהי ארוחה מאד חשובה ולכן אם יש ספק שארוחת הבוקר לא מזינה מספיק או לא נאכלת בכמות סבירה, כן הייתי מציעה להוסיף בקבוק בבוקר רק כדי לוודא שמקבלת מספיק אנרגיה וערכים תזונתיים לתחילת היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לארוחת הבוקר
פלונית03/06/2010היי
בוקר 8:30 ארוחה המורכבת משלוש פירות
11:30 בערך ירקות
14:30 מטרנה 120-180 מ"ל
18:00 מטרנה 120-180 מ"ל
21:30מטרנה 120-180 מ"ל
לעיתים בקבוק נוסף
האם זה מספיק?
אני חייבת לציין כי הילדה בחוזונים במשקל וגובה, ובנוסף עולה בערך 150 גרם בשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריטנעמה01/06/2010
שלום..
בני בן 9 חודשים רציתי לדעת מה התפריט המומלץ לתת בגיל הזה??
למרות שהוא לא אכלן גדול בכלל
ועוד שאלה איזה אוכל אפשר לתת לו כדי שילמד ללעוס כי לפעמים נידמה לי שהוא ישר בולע ולא מנסה ללעוס
בתודה מראש
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נעמה03/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט 9 חודשים
נורית קליפר03/06/2010הי נעמה,
דוגמה לתפריט בגיל 9 חודשים:
התעוררות: הנקה/בקבוק
בוקר: מנת פירות, אפשר להוסיף טחינה/שקדיה / אבוקדו
צהריים: מרק ירקות + בשר/הודו/עוף + פחמימה(תפו"א/פסטה/אורז/בורגול/קוסקוס)
בינייםיוגורט/פרי או גם וגם/כריך עם גבינה/אבוקדו/טחינה וכו')
ערב: חביתה +ירקות + גבינה/פסטה רוטב עגבניות/לביבות של ירקות + קוטג' וכו'
ערב +/לילה: הנקה/בקבוק
חשוב להגיש את כל המזונות במרקם המתאים, כך שאם נראה לך שבנך עדיין לא לועס חכי עוד כשבועיים עד להגשת מרקם מתקדם יותר. את תמיד יכולה לדבר אליו ולהראות לו איך ללעוס כשהאוכל נמצא בפה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבת 9 חודשיםמיכל01/06/2010
הי
הבת שלי אוכלת בבוקר עם הקימה בקבוק של 270 מל-כמה שהיא רוצה
לאחר 3 שעות פירות- בננה או לבד או עם טחינה או עם יוגורט או תפוח מרוסק בבבלנדר-רסק עם טחינה או בלי או עם מלון גם
לאחר שעה בקבוק- אוכלת יפה
בצהריים ארוחה של מרק מרוסק ירקות בטטה או תפוח אדמה או אורז ובשר עוף או עוף ובקר
לאחר 3 שעות בקבוק ובלילה מתישקמה בקבוק
עכשיו התחלתי להוסיף לה יוגורט ביו 3% וחשבתי להוסיפ אתו עם פרי אחר הצהריים כמנת ביניים. מה לתת לה בבוקר האם רק פירות? בלי כלום או עם טחינה? כמה יוגורט לתת לה. עד כה נתתי עד 5 כפיות גדושות.
אני רוצה להוסיף לה ביצה- איך לעשות את זה וגם האם מותר קוטג' או גבינה לבנה?
האם יש צורך להוסיף כבר עוד ארוחה אם כן מה מומלץ?
לפעמים במרק אני מוסיפה עדשים ואפונה. האם זה בסדר?
האם אורז לבן זה בסדר או שעדיפ אורז מלא?
כמה טחינה מותר לתת בגיל 9 חודשים? 2 כפיות טחינה גולמית זה בסדר?
כמו כן מה עוד כדאי כבר להכיר לה?
אנימפחדת לתת לה לחם.....והאם מותר פסטה מבושלת רך רך?
איך לתת לה בפעם הראשונה עגבניה?
האם סלק שמגיע מבושל בואקום מהסופר זה בסדר לתת לה?
שמעתי שאפשר להכין קציצות מטוגנות או לביביות האם זה כדאי?
קציצות עשיתי לה מבקר ועוף ובשילתי במים בסיר....יצא נחמד.
תודה על הכל
סליחה אם שאלתי הרבה מדי
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות... :)
בת-חן כהן03/06/20101. בבוקר את יכולה לתת לה רק פירות- 3 פירות מרוסקים אפשר 2 פירות עם טחינה או רבע אבוקדו.
2. לגבי היוגורט- תני לה כמה שהיא רוצה אפשר גם גביע שלם אם זה טעים לה.
3. את יכולה להוסיף לה ביצה בכל צורה- קשה מגורדת על פומפיה או מקושקשת...
4. בגיל זה מותר לתת קוטג' או גבינה לבנה בהחלט
5.לגבי הוספת ארוחה- את יכולה במקום ארוחת ערב לתת לה מוצקים- ביצה+ גבינה או יוגורט וירק טרי כלשהו- מלפפון עגבניה או גזר מרוסקים על פומפייה.
6. אין שום בעיה עם אפונה או עדשים במרק.
7.אורז לבן זה בסדר גמור ולא הייתי עוברת לאורז מלא כי זה יכול להכביד קצת על מערכת העיכול שלה..
8. אין בעיה עקרונית עם סלק אבל אני במקומך הייתי מבשלת בעצמי כי מי יודע איפה זה היה לפני הסופר... וסלק3 זה רעיון מצויין הוא מלא בברזל!!!
9. לגבי אוכל מטוגן- הייתי נמנעת מזה ועושה קציצות ברוטב עם אורז... יותר בריא
10. לגבי פסטה אין בעיה יש גם פסטה מיוחדת של מטרנה לתינוקות.
11.לחם זה באמת מפחיד לתת. את יכולה לתת לה ממש בחתיכות קטנות ממש כמו פירורים.
בבקשה-
תשובות לכל שאלותייך
מקווה שעזרתי
בהצלחה
בת-חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת-חן תודה על כל התשובות את מקסימה
מיכל03/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על מוצקיםאמא01/06/2010
שלום,
בתי בת 8 חודשים יונקת ואוכלת 2 ארוחות מוצקים ביום.
לאחרונה החלה לגלות חוסר שביעות רצון מהאוכל ומצורת ההאכלה.
היא לא מוכנה שאני אאכיל אותה בכפית, היא מעוניינת להחזיק לבדה את האוכל ולאכול עם היד.
האם כך אני מרגילה אותה להרגל ל טוב של צורת אכילה?
שנית
אני רוצה לדעת האם ניתן וכדאי לשלב קוואקר בתוך ארוחת הפירות?
איזה פירות עוד ניתן לתת מלבד תפוח אגס ובננה בגיל זה? (האם מותר אפרסק)?
כיצד משלבים טחינה גולמית בפירות (מוסיפים אותה כמו שהיא מהקופסא או שיש צורך להוסיף לה מים ולימון)?
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים
נורית קליפר03/06/2010שלום אמא,
זה בסדר גמור לתת לבתך לאכול בכל צורה שהיא רוצה, זה חלק מהדרך שלה ללמוד ולחוות את האוכל. את כמובן יכולה לעזור לה לאכול ותוך כדי שהיא מתנסה בחווית האכילה שלה, לעזור לה עם כפית משלך.
מותר לשלב קוואקר, רק חשוב שיוגש בטקסטורה המתאימה. כמו כן לא להגזים בכמות בשל כמות הסיבים הרבה שבקוואקר.
מותר אפרסק, וכל פרי אחר, בתנאי שיוגשו במרקם המתאים. כמו כן, חשוב להגיש כל פרי חדש בהדרגה למשך יומיים שלושה ולוודא שאין תגובה
את הטחינה את יכולה להוסיף לפירות כטחינה גולמית
בהצצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל ו-ויטמין Dגיל01/06/2010
שלום רב ,
בתי בת 5 חודשים.אנו נותנים לה כל יום טיפות של ברזל וכמו כן גם ויטמן D.
עד היום את הברזל היינו נותנים ב - 10 11 בבוקר ואת הויטמן D אחרי המקלחת לרוב אחר הצהריים - ערב.
רציתי לדעת אם יש מניעה לתת אותם במקביל/ ביחד לקראת הערב , ומה לגבי התזמון ביחד עם הארוחה ( מטרנה ) ? האם ניתן לתת לפני הארוחה או אחרי...
תודה רבה ,
גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל וויטמין D
בת-חן כהן03/06/2010הי גיל
את הברזל רצוי לתת במרחק של שעתיים לפני או אחרי התמ"ל/ חלב
לגבי הויטמין D אין בעיה בכל שעה ועם כל דבר
אין בעיה לתת את שניהם ביחד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל
גיל03/06/2010היי בת חן ,
תודה רבה על התשובה.
עלתה לי עוד שאלה , עד היום היינו נותנים לה 3 טיפות של ברזל בכל יום ,
רציתי לדעת כמה טיפות ברזל צריך לתת ?
בתנו בת 5 חודשים וחצי.
תודה רבה , גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברזל
גיל03/06/2010היי בת חן ,
תודה רבה על התשובה.
עלתה לי עוד שאלה , עד היום היינו נותנים לה 3 טיפות של ברזל בכל יום ,
רציתי לדעת כמה טיפות ברזל צריך לתת ?
בתנו בת 5 חודשים וחצי.
תודה רבה , גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה לא עולה במשקל-ד ח ו ף !!!אמא מודאגת31/05/2010
שלום רב,
(מתנצלת מראש על אורך ההודעה)
בתי בת השנה שוקלת 7 ק"ג (נולדה במשקל 2.810). במשך חמשת החודשים האחרונים לא עלתה במשקל (עלתה וירדה ונשארה באותו משקל). אנחנו במעקב אצל רופאת הילדים שלה.
הילדה כמעט ולא אוכלת את הבקבוק שלה, מדי פעם מנשנשת אותו (20-30CC). אוכל מוצק (פסטה, אבוקדו, עוף, אורז, לחם) אוכלת יפה אך לא מוכנה שיאכילו אותה, אוכלת לבד בכיסא האוכל שלה, רק בלילה כאשר היא לבד במיטה היא אוכלת את הבקבוק שלה במלואו.
הרופאה שלה טוענת שמאחר והאוכל לא מעלה אותה במשקל היא חייבת לאכול את הבקבוקים שלה מאחר והם יעלו אותה במשקל. היא הציעה שנאשפז אותה מאחר ולדעתה לתינוקת יש הפרעות אכילה, וצריך ללמד אותה שעליה לאכול את הבקבוק אחרת תשאר רעבה. אנחנו מסרבים לאישפוז (כאשר נולדה הייתה מאושפזת חודש וחצי עקב CMV מולד, עד גיל שנה קיבלה תרופה VANGANCILOVIR)
כעת אנחנו מנסים לעשות זאת בבית, לתת לה בקבוק (סימילק+דייסה+תוסף מזון) כל 4 שעות ומלבד זה כלום.
הרופאה הדגישה כי המצב לא טוב, והילדה סובלת מתת תזונה, דבר שיכול להשליך על התפתחותה בעתיד.
שאלותי הן:
1. מדוע הילדה לא עולה במשקל אם אוכלת יפה אוכל מוצק?
2. האם אין פתרון אחר מלבד אשפוז?
3. האם יכולה להיות סיבה רפואית לאי עליתה במשקל?
4. האם נכון לעבור לשיטה רק של בקבוק כל 4 שעות?
5. מה כדאי לעשות, אנחנו מאוד מודאגים ומיואשים, אך לא רוצים להכניס את הילדה לאישפוז, מאחר ולדעתי היא אוכלת יפה אוכל מוצק ולא מסרבת לאכול
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי עלייה במשקל
נורית קליפר31/05/2010מאד קשה לי לחוות דעה מנתונים אלה. מציעה כן להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר את המקרה לעומק. זה נכון שתת תזונה בגיל זה יכול להשליך על התפתחות בעתיד ולכן קריטי לטפל בזה עכשיו ואכן במרפאת אכילה ניתן יהיה למצא תשובות לשאלות שהעלית.
מאד ממליצה לבדוק ולטפל ואפילו לפנות לחוות דעת רפואית נוספת אם את מרגישה שאת צריכה.
המון בריאות והצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ו-4 -הפסקת תמ"לאלונה31/05/2010
הי,
הפורום שלכן מקסים ואני נעזרת בו המון.
מזה חודש אני מנסה להכניס ארוחת ערב ( הארוחה האחרונה) של מוצקים במקום התמ"ל ( 19:00).
בבוקר אזור 6:45 עדיין תמ"ל.
האם בארוחת הערב של המוצקים ( בדר"כ לחם+ירקות+גבינה) חשוב להוסיף גם חלב ניגר?
( או אם אוכלת גבינה זה מספיק? אח"כ נותנת לשתות מים).
אם אני רואה שהיא אוכלת ממש מעט בערב ממוצקים, האם לתת תחליף חלב או חלב ניגר או שתאכל כמה שרוצה וזהו?
האם בבוקר אפשר להחליף את התמ"ל בחלב ניגר? האם ניתן לוותר על חלב בכלל ולתת ארוחת בוקר של מוצקים? ( בגן ב-9:00 יש ארוחת מוצקים שממנה כיום לא אוכלת הרבה. אולי כי קרובה לארוחה בבית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תמ"ל
בת-חן כהן31/05/2010שלום
באופן עקרוני חשוב. עד גיל שנתיים להמשיך לתת תמ"ל בוקר וערב. זה מדמה את ההתנהגות בטבע.
לא משנה כמה היא אוכלת היא בטוח תקבל את כל הויטמינים והמינרלים שהיא צריכה מהתמ"ל
לא ממש פירטת לגבי המשקל שלה אבל אם הוא תקין אז זה בסדר שהיא לא אוכלת הרבה היא תתרגל לאכול יותר לאט לאט.
לגבי החלב הניגר אין שום צורך לתת לה בערב בנוסף לגבינה, אבל אני מקווה שהיא גם אוכלת מעדן במהלך היום.
את יכולה גם לנסות חלב עם קורנפלקס.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה ו-4 תמ"ל
אלונה31/05/2010תודה על תשובתך המהירה.
אז רק בגיל שנתיים ארוחת ערב מוצקים במקום תמ"ל? ( היות ו-19:00 היא ארוחה אחרונה ובשמונה כבר ישנה).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנה ו-4 תמ"ל
אלונה31/05/2010תודה על תשובתך המהירה.
אז רק בגיל שנתיים ארוחת ערב מוצקים במקום תמ"ל? ( היות ו-19:00 היא ארוחה אחרונה ובשמונה כבר ישנה).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי האישית..
קרן31/05/2010עד גיל שנתיים את צריכה להציע ארוחת ערב מוצקים, אך בכל מקרה לפני השינה לתת תמ"ל.
את יכולה להקדים את ארוחת הערב ל-18.00 בערב, ואז ב-20.00 לתת תמ"ל ולישון.
וככה את יכולה להיות בשקט שהילדה הולכת לישון שבעה ומקבלת את כל המינרלים..
אני עד גיל 3 הייתי נותנת לילדיי תמ"ל בוקר ולפני השינה..ובלי קשר ארוחת מוצקים בערב..
קרן
עד גיל שנתיים את צריכה להציע ארוחת ערב מוצקים, אך בכל מקרה לפני השינה לתת תמ"ל.
את יכולה להקדים את ארוחת הערב ל-18.00 בערב, ואז ב-20.00 לתת תמ"ל ולישון.
וככה את יכולה להיות בשקט ש
תמונה (GIF, JPG בלבד) זה לא GIF או JPG
* נא להקליד את הטקסט שבתמונה ולהקיש אישור
שדה חובה ערך לא תקין
אבעבועות רוח | אהבה | אורגזמה | איידס, HIV | אימון אישי | אלרגיה | אנורקסיה | אנמיה | בדיקת הריון | ביוץ | בלוטת התריס | דולה | דיכאון | הגדלת חזה | הלבנת שיניים | הנקה | הסרת משקפיים | הסרת שיער | הפלה | הרפס | התקף לב | ויטמין D | חום | חומצה פולית | חשיש | טחורים | יישור שיניים | כולסטרול | לחץ דם | מחזור | מחלת הנשיקה | מי שפיר | מכבי שירותי בריאות | מתיחות | סוכרת | סכיזופרניה | סרטן השד | פיברומיאלגיה | פילאטיס | צהבת | צמחי מרפא | קופת חולים כללית | קורס הכנה ללידה | קלוריות | קנדידה | רפלקסולוגיה | שפעת החזירים | שקיפות עורפית | שרירים | תאומים
פרסמו אצלנו | בריאות | רפואה | תנאי שימוש ופרטיות | RSS | צור קשר | מפת האתר
הכרויות | חדשות | פורום | פרסום באינטרנט | ??????? ? ??????? | Medical tourism
© כל הזכויות שמורות לדירקט טרייד בע"מ BeOK בריאות יופי רפואה
אבעבועות רוח | אהבה | אורגזמה | איידס, HIV | אימון אישי | אלרגיה | אנורקסיה | אנמיה | בדיקת הריון | ביוץ | בלוטת התריס | דולה | דיכאון | הגדלת חזה | הלבנת שיניים | הנקה | הסרת משקפיים | הסרת שיער | הפלה | הרפס | התקף לב | ויטמין D | חום | חומצה פולית | חשיש | טחורים | יישור שיניים | כולסטרול | לחץ דם | מחזור | מחלת הנשיקה | מי שפיר | מכבי שירותי בריאות | מתיחות | סוכרת | סכיזופרניה | סרטן השד | פיברומיאלגיה | פילאטיס | צהבת | צמחי מרפא | קופת חולים כללית | קורס הכנה ללידה | קלוריות | קנדידה | רפלקסולוגיה | שפעת החזירים | שקיפות עורפית | שרירים | תאומים
פרסמו אצלנו | בריאות | רפואה | תנאי שימוש ופרטיות | RSS | צור קשר | מפת האתר
הכרויות | חדשות | פורום | פרסום באינטרנט | ??????? ? ??????? | Medical tourism
© כל הזכויות שמורות לדירקט טרייד בע"מ BeOK בריאות יופי רפואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם קרן
בת-חן כהן03/06/2010אפשר ורצוי לתת גם וגם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת שנה- סרבנית אכילהאני31/05/2010
בוקר טוב,
התינוקת שלי בת שנה וחודש, ולא עולה מספיק במשקל (נולדה 3.2, בגיל שנה שקלה 8 ק"ג).
מאז השקילה האחרונה בטיפת חלב, שבה נאמר לנו שאנחנו חייבים להאכיל אותה במשך כל היום כי היא לא שוקלת מספיק, ענין האוכל הפך להיות קשה ומייגע.
קשה מאד להאכיל אותה, היא טועמת משהו, עושה 2-3 ביסים ובזה הסתיימה הארוחה.
אני מאד מגוונת לה באוכל: אבוקדו, גבינה, קוטג', ביצים מסוגים שונים, אוכל מבושל(אורז, פסטה, ירקות מבושלים, שעועית ירוקה, עוף, בשר, קציצות, תפו"א, בטטות, גזר, פשטידות, לזניות וכו'), פירות, ירקות, דליפקאן וכו'. בד"כ באותה ארוחה אני מציעה לה כמה דברים (כל פעם כשנמאס לה מהמאכל הקודם). אני נותת לה לגעת באוכל וללכלך ולזרוק ולהשפריץ....
הדבר שהיא הכי הכי אוהבת לאכול זה ירקות ופירות ואולי זו גם הסיבה שהיא לא כ"כ עולה: לא אוהבת לחם (ולמזלי גם לא אוהבת עוגות).
היא ילדה מאד סקרנית ואין לה כ"כ סבלנות לשבת באותו מקום. היא תמיד מחפשת את הדבר המעניין הבא ותמיד שמה לב לכל צליל שיש ברקע. ולכן, התחלתי להאכיל אותה תוך כדי תנועה. והגעתי למצב שאני לא מאמינה שהגעתי אליו: אנחנו עולות ביחד במדרגות בבית, ותוך כדי אני דוחפת לה כפית אוכל. אני מושיבה אותה על הסולם ודוחפת לה עוד כפית...
בשבועות האחרונים גודלות לה שיניים עליונות- אולי יש קשר לדבר. לפני כן, גם לא אכלה הרבה, אבל בכל זאת הכניסה משהו לפה.
אני חייבת לציין דבר נוסף: כשחזרתי לעבודה (היא היתה בת 14 שבועות) היא הפסיקה לינוק ומאז ועד הים אני שואבת לה חלב (עכשיו כבר בתהליכי סיום) וכן, המטפלת נתנה לה תמיד אוכל בכוח ויש לי תחושה שמאד חשוב לה כשהיא בבית להראות שהיא זו ששולטת במה שייכנס לפה שלה (ילדה עצמאית ודעתנית מאד).
בקיצור, אני ממש לא יודעת מה לעשות: האם נכון לרדוף אחריה? האם לקחת סיכון שהיא לא תאכל? כל כמה זמן להציע לה אוכל? (בימים האחרונים כל אחר הצהריים אני עסוקה בלהציע לה מאכל נוסף...)
שאלה נוספת: הדבר האהוב עליה ביותר זה שעועית ירוקה. וכן, זיתים ומלפפון חמוץ.
האם זה בריא? אפשר לתת לה הרבה מהמאכלים הנ"ל?
סליחה על האורך- השתדלתי שלא יחסרו פרטים בשאלה.
אודה מאד לתשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרבנית אכילה
נורית קליפר31/05/2010במקרים של חוסר עלייה מספקת במשקל אני תמיד מציעה לפנות לדיאטנית קופ"ח אשר תוכל להרכיב תפריט אישי ולייעץ על מגוון הדרכים שבהם אפשר להעשיר את המזון ואף להפנות למרפאת אכילה במידת הצורך.
עד אז, נסי להעשיר את הפירות שהיא אוהבת בטחינה, שקדיה או אבוקדו. מאד ממליצה להחזיר את הארוחות לשולחן האוכל, אכילה במקומות לא מוגדרים יכולה רק לסבך את עניין סרבנות האכילה.הציעי לה אוכל כל 2-3 שעות (כולל חלב שאוב)כדי לתת לה את האפשרות לפתח רעב בין לבין. את יכולה לעשות ניסוי ליום אחד ופשוט להושיב אותה בשולחן האוכל כל 3 שעות ולהגיש לה ארוחות מגוונות ומזינות ולתת לה לאכול את מה שהיא בוחרת. חשוב לבחור מזונות עם הרבה שומן וקלוריות. בכל מקרה, חשוב שתפני לייעוץ שכן חשוב לעקוב בקפידה אחר קצב עלייתה במשקל.
לגבי המזונות שהיא אוהבת - שעועית ירוקה מאד בריא אך דל קלוריות נסי להוסיף לזה שמן זית/קנולה. זיתים גם בריא עם שומן מצויין אך גם עם הרבה מלח.......ומלפפון חמוץ עשיר במלח אך דל בקלוריות וערכים תזונתים אחרים כך שכדאי להפחית כדי שלא תשבע ממזון לא מזין ודל קלוריות
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מים + מתן אוכלגלי30/05/2010
שלום רב יש לי שתי שאלות
בני בן שלושה וחצי חודשים ואוכל תחליף חלב סימילאק .
רציתי לדעת מתי אפשר לתת מים? אני פשוט יודעת שבתחליף חלב חסר יותר נוזלים מאשר חלב אם.
שאלה שניה מתי מתחילים לתת אוכל לילד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים
נורית קליפר31/05/2010הי גלי,
ניתן להגיש מעט מים עם התחלת אכילת מזון מוצק. כל עוד את מערבבת את הסימילאק לפי ההוראות, כמות הנוזלים מספיקה. את יכולה להתחיל טעימות מזון - 1-2 כפיות עד פעמיים ביום בגיל 4 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנהאולגה30/05/2010
האם מותר להוסיף לו למרק או למנת כבד בצל מעט מתוגן בשמן קנולה או שמן זית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצל
בת-חן כהן31/05/2010הי
את יכולה להוסיף בצל שאת מבשלת יחד עם המרק
זה הרבה יותר בריא ממטוגן וגם המרק יוצא טעים מאוד ככה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)