מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלההאמיתית21/03/2015
כיצד ומתי ניתן להוסיף לתפריט רכיבים כמו אבוקדו, שמן זית, טחינה מלאה וממרח שקדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
תרצה שני21/03/2015משלב הטעימות מוספים רכיבים אלה. וכמובן שהם חלק מהתפריט כבר מגיל חצי שנה כאשר יש ארוחות שלמות של מוצקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בורגול, קוסקוס, קינואה...איילת19/03/2015
שלום,
כיצד מציגים בפעם הראשונה בורגול, קוסקוס, קינואה לתינוק בן 7 חודשים?
האם הגרגירים מספיק קטנים או שיש לטחון?
אילו עוד דגניים מומלצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתן עלי...
איילת20/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבורגול, קוסקוס, קינואה... - תגובה
תרצה שני20/03/2015שירלי שלום,
קוסקוס ניתן לבשל בתוך המרך והוא מתרכך. לגבי הקינואה והבורגול צריך לבשל אותם היטב שיהיו מאד רכים אפילו יותר בכיוון של דייסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימותמריה18/03/2015
שלום,
בני בן חמישה חודשים. לפני כחודש התחלנו טעימות ראשונות. הוא טעם ירקות עמילניים כמו בטטה ותפו"ד, וכן גזר וקישוא. כמו כן טעם פירות כמו בננה, אגס ותפוח. אני מתלבטת עם אילו מזונות להמשיך ועם מה כדאי לחכות. אשמח להכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות - תגובה
תרצה שני20/03/2015מוריה שלום,
בשלב הטעימות את יכולה לתת לטעום כל דבר למעט חלב, דבש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי אכילה לתינוקתות18/03/2015
ערב טוב, רציתי להתייעץ לגבי הרגלי אכילה.
בני בן השנה, לא אוהב לשבת ולאכול, לא אוהב שמאכילים אותו ז"א אם מאכילים אותו בכפית הוא אוכל 2-3 ביסים ובזה זה נגמר, הוא אוהב לאכול לבד, להחזיק ולגעת. אני מנסה כל פעם לגוון ולמצוא רעיונות מה לעשות לו אבל בצורה הזאת הוא אוהב לאכול, וכך אני שמה לב שהוא אוכל יותר מאשר בכפית.
השאלה שלי היא כך- בני ילד מאוד סקרן אנרגטי ופעיל אוהב לעמוד לקפוץ (עדיין עם אחיזה בכסאות וכדומה) אם אני מושיבה אותו לאכול הוא מהר מאוד מאבד סבלנות אבל אם נגיד אני שמה אותו לשחק ושמה לו על כסא נגיד חתיכת לחם, הוא יקח אותה אליו יוכל ביס יניח בצד, ישחק ושוב עוד ביס ימשיך לשחק וכך לאט לאט יסיים את הפרוסה.
למשל הוא מאוד מאוד מאוד אוהב לאכול בעגלה...
השאלה שלי אם זה בסדר להאכיל אותו בצורה הזאת.. "תוך כדאי"
הוא עדיין אוכל 3בקבוקי תמ"ל בין 120-180 בגלל שגם ככה הוא לא אכלן גדול.. אבל את המעט שהוא אוכל זה על הדרך..
אני יודעת שהוא קטן אבל הבנתי שגם את הדברים האלה בונים מגיל 0 ולמשל החשש שלי שאני נותנת לו לאכול בעגלה זה מרגיש לי שבעתיד שמשעמם לו הוא יצטרך כל הזמן משהו בפה..(אפשר להגיד קצת כמוני:) כמובן שבגלל זה בא החשש אני בתור ילדה גדלתי שכל פעם שנוסעים נסיעות ארוכות באוטו חייבים לנשנש אני מאמינה שמשם בא החשש שלי, עד היום לפני שאני יוצאת מהבית לנסיעה ארוכה אני חושבת מה לקחת כדאי שלא ישעמם בדרך) בני אם הוא לא אוכל בעגלה אפילו פתי בר, פריכית או אפילו מלפפון הוא לא נינוח ורוצה לרדת וברגע שאני נותנת לו כולו מבסוט ומתעסק עם זה. אני מרגישה שהוא יותר אוהב להתעסק עם זה מאשר באמת לאכול ז"א הוא לא אוכל מהר ודורש עוד אלא לוקח נגיד פתי בר ויכול להיות איתו גם 20 דקות..
*** תודה רבה על הזמן והמענה **** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי אכילה לתינוק - תגובה
דפנה רון27/03/2015ורד שלום
תראי איזה יופי - לפעמים אנחנו כותבות שאלה ובתוכה כבר נותנות את התשובות...
את צודקת, הרגלי אכילה נבנים מ-0. התינוק לומד דרכנו מה מצפים ממנו ואיך להתנהג (גם התנהגות אכילה) בסביבה שלו.
לגבי הכפית, ברגע שהמוטוריקה שלו מאפשרת האכלה עצמית זה הזמן לתת לו להיות עצמאי באכילה. זה שלב מעבר שכולו רווח לכולם - לך- שתוכלי להתרכז באוכל שלך, וגם לו- שיוכל לתרגל את העצמאות שלו באוכל.
ורק לחזק את מה שאת כבר אמרת:
תינוק יכול להתרגל לאכול בהיסח הדעת ואנחנו רוצים לעודד אותו לאכול מתוך הקשבה לגוף דרך זה שניצור תנאים מתאימים (אכילה בשולחן האוכל, בריכוז באוכל ובאינטראקציה חברתית אך ללא הסחות אחרות, אכילה מרעב).
כמובן שיש מצבים שבהם חשוב להתגמש- למשל, כשתינוק רעב ואנחנו מחוץ לבית. בכל מקרה תינוק מפנים מתוך מה שקורה רוב הזמן.
זה בדיוק השלב שאתם יכולים ליהנות עוד יותר מישיבה משותפת לאכול
תהנו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה לאחר ארוחהליאור18/03/2015
לתינוקת בת חצי שנה אני נותנת לשתןת חלב שאוב 50 סיסי אחרי ארוחה, ולא מים. האם תקין? מתי לעבור למים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתפ עליי..
ליאור21/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיה לאחר ארוחה - תגובה
תרצה שני22/03/2015ליאור בוקר טוב,
כאשר התינוקת תאכל ארוחות מוצקים שלמות מוסיפים מים. חלב שלך הוא אוכל עבורה. כמו כן התינוקת צריכה להתרגל לשתיית מים. לכן עברי לתת מים בסיום הארוחה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיה לאחר ארוחה - תגובה
דפנה רון27/03/2015שלום ליאור,
נשמע לי בסדר גמור, אם היא רוצה את החלב השאוב אחרי הארוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר הודוליאור18/03/2015
איזה הודו מומלץ לתת לתינוק שמקבל בפעם הראשונה מאכלי עוף ובשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר הודו - תגובה
דפנה רון27/03/2015שלום ליאור,
הודו אדום נקבה-נחשב עשיר בברזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך נותנים לתינוק בן 5 חודשים ביצה?ליאור18/03/2015
באיזו צורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך נותנים לתינוק בן 5 חודשים ביצה? - תגובה
תרצה שני18/03/2015למה לתת ביצה לבן 5 חודשים?
בגיל חצי שנה אפשר לגרד במגרדת דקה מעט ביצה קשה לתוך המרק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר למוצקיםאמא16/03/2015
שלום, בשבוע האחרון התחלתי לתת ארוחות מוצקים לבני בן השישה וחצי חודשים.
הטעימות שערכנו לפני כן עברו בלי שום בעיה.
התכנון היה להתחיל במנות קטנות ולהגביר עם הזמן את הכמות.
מה שקרה בפועל הוא שהקטן הראה תיאבון והתלהבות וכבר מהארוחה הראשונה אכל מנה מלאה (אזור ה-150 סיסי) עד שהגענו תוך כמה ימים לשתי ארוחות מלאות ביום- ארוחת פירות וארוחת ירקות עם עוף/בשר.
הבעיה היא שתוך כדי ההאכלה אני מרגישה שיש לו כאבים בבטן. הוא מתפתל קצת ומשמיע קולות מאמץ. ולמרות זאת הוא דורש עוד מהאוכל.
בנוסף הוא התקשה לישון בלילות האחרונים וקם בבכי ממה שנראה כמו כאבי בטן.
אני מתלבטת אם להפחית לו את כמויות האוכל או אולי לעשות הפסקה לכמה ימים מהארוחות ולחזור לכך אחרי כן.
אשמח להמלצה בעניין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למוצקים - תגובה
דפנה רון18/03/2015אמא שלום,
האם כאבי הבטן הם בשני סוגי הארוחות?
איך נראות היציאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה על התגובה
אמא20/03/2015אכן כאבי הבטן מופיעים בשני סוגי הארוחות.
האמת שבימים האחרונים הכאבים קצת נחלשו אבל עדיין קיימים.
לגבי היציאות, הן נהפכו ליציאות של מוצקים. יותר קשות ובעלות ריח ניכר.
אבל הוא בהחלט מאוד מתאמץ להוציא אותן ובחלק מהמקרים מאדים בפנים מרוב מאמץ...
המון תודה שוב,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה על התגובה - תגובה
דפנה רון20/03/2015נשמע שעוד לא בשל לעכל כמות גדולה של אוכל, גם בגלל ריח חזק ביציאות שמאפיין אוכל לא מעוכל עד הסוף.
עדיף שתקבעי בשבילו כמויות יותר קטנות של אוכל (אפשר כמות של ארוחה אחת, או פעמיים של 1/2 ארוחה), כדי שלא יקשר בין אכילה לחוויה לא טובה בגוף,
ובהדרגה אפשר לתת לו כמויות יותר גדולות, ולראות איך מקבל אותן,
אם התופעה ממשיכה עוד חודשיים-שלושה- אפשר לנסות לברר מה המקור, אבל כרגע הוא עדיין קטן מאד.
בינתיים יקבל את רוב הערכים שצריך מהתמ"ל
בנוסף, במקביל למתן הארוחות תני לו מים, לודא שמקבל מספיק מים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה על התגובה - תגובה
דפנה רון20/03/2015הכוונה - תמ"ל או חלב אם (מה שמקבל עד היום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימות ראשונות- בשר ודגיםאורטל14/03/2015
שלום,
האם טעימות ראשונות של בשר ודגים (גיל 6.5 חודשים) צריכות להיות 3 ימים רצופים לגילוי אלרגיה (כמו שעושים עם ירקות ופירות) לבד ללא ירק/ פרי חדשים במקביל?
או שאפשר להציג לראשונה בשר/ דג ובאותו יום גם ירק/ פרי חדשים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות ראשונות- בשר ודגים - תגובה
תרצה שני15/03/2015אורלי בוקר טוב,
אם נערכה חשיפה לירק ולא נראתה תגובה אלרגית אפשר לתת יחד עם אותו ירק בשר/דג למשך 3 ימים ולבדוק אם ישנה תגבוה אלרגית.
כיוון שכבר נשללה תגובה אלרגית לאותם ירקות ניתן לשלב בהם מזון שאת רוצה לבדוק אלרגיה אליו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלטל12/03/2015
היי בנות
בני הקטן בן חודש ושבוע
משלבת הנקה ותמל
כמה אמור לאכול בממוצע?
כיום אוכל בין 100-150 מ"ל. עולה יפה במשקל טפו טפו טפו.
מה אתן אומרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אודה לתגובה
טל16/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל - תגובה
דפנה רון18/03/2015טל שלום,
אין כמות שאמורים לאכול, אלא אם כן ילד לא עולה במשקל ובגובה. אם הוא ממשיך לעלות לפי עקומות המשקל והגובה שעליהן נמצא, זה אומר שצורך כמה שהוא צריך.
האם יש ירידה מהעקומות הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להיפך רק עולה ברוך השם
טל18/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא להיפך רק עולה ברוך השם - תגובה
דפנה רון20/03/2015אם ככה, הוא לוקח כמה שהוא צריך - נשמע טוב.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת ביציםיעל12/03/2015
שלום רב לכן.
רציתי לשאול האם אפשר לתת לתינוק בן שנה ושלושה חודשים ביצה אחת בכל יום. קראתי בכל מיני תפריטים ב"רשת" שצריך לתת, האם זה לא קצת מוגזם בגלל הכולסטרול הקיים בביצה.
תודה רבה, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת ביצים - תגובה
תרצה שני15/03/2015יעל שלום,
לא צריך אך ניתן לתת ביצה ביום. אני בעד גיוון, לפעמים ביצה לפעמים לביבה או פשטידה או שקשוקה, העיקר לגוון לחשוף את הילדים למגוון זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת כניסה למעוןאמא11/03/2015
שלום, לצערי אני ממש זקוקה לעזרה. בני בן החצי שנה ניזון מאז הלידה מהנקה בלעדית, מלבד פעמיים בהן קיבל מטרנה כשהיה בתינוקיה ובגיל שבועיים.
ביום ראשון הקרוב הוא נכנס למסגרת טיפולית ומכיוון שאין לי כרגע מאגרים של חלב שאוב, התחלתי לנסות להרגיל אותו לתמ״ל.
בתחילה קיבל סימילאק אולם הגיב לכך בחריפות בהקאות שנמשכו מספר שעות ברצף.
לאחר מספר ימים ניסינו מטרנה ושוב אותה תגובה (למרות שהגיב לכך יפה כשהיה בתינוקייה ובגיל שבועיים).
הרופא המליץ על נוטרילון פפטי ג׳וניור, הקטן אמנם לא מקיא אולם מסרב בתוקף לאכול את זה למרות ניסיונות חוזרים בשבוע האחרון.
אני אובדת עצות ומאוד בלחץ מכיוון שבעוד מספר ימים אמור להיכנס למעון ועדיין אין פתרון בשבילו.
מה אוכל לעשות??
לציין שהוא מקבל מנה אחת של מוצקים ביום כרגע (אזור ה-150 סיסי) אבל עדיין דורש הנקה בסיום.
המון תודה לעוזרים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת כניסה למעון - תגובה
תרצה שני12/03/2015אפרת שלום, נסי לערבב 3/4 בקבוק חלב שאוב עם 1/4 נוטרילון פפטי ג'וניור ובהדרגה להעלות את כמות הנוטרילון ולהוריד את כמות החלב השאוב כך שהוא יתרגל לטעם השונה.
במקביל אם כבר עשה את טעימות המזון נין לתת במעון ארוחות מוצקים פרי ומרק ולהעלות בכמות שלהן בארוחה בהתאם ליכולת של הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה. שאלה לגבי זמני ארוחות
אפרת12/03/2015האם הגיוני שבזמן שיהיה במעון (משעה שבע בבוקר עד ארבע אחה״צ) יקבל רק ארוחות מוצקות? כמובן בהנחה שהוא מסוגל לקבל את הכמויות הנדרשות ושאניק אותו מיד לפני ומיד אחרי...
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה. שאלה לגבי זמני ארוחות - תגובה
תרצה שני12/03/2015זה אפשרי אם כי לחוץ ולא היתי לוקחת אפשרות כזו בחשבון. אם הוא יהיה רעב הוא יהיה עצבני. נסי בבית לשאוב כמה שאת יכולה כדי בהדרגה להאכיל בנוטרילון פפטי.
צריכים לתת למעון עוד ארוחה אחת בבקבוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי עלייה במשקלאורטל10/03/2015
שלום,
בן חצי שנה וקצת.
משקל כעת- 8.17
משקל לפני 5 שבועות- 8
גובה כעת- 69.2
גובה לפני 5 שבועות- 69
היקף ראש כעת- 43.8
היקף ראש לפני 5 שבועות- 43
**המדידות נעשו באותו משקל, אצל הרופא, ע״י האחות.
משקל לידה- 4.37, לידה טבעית
אורך- 54
יונק הנקה מלאה כל3 שעות בד׳כ (התחלנו את הטעימות אחרי המדידות).
האם יש הסבר לחוסר עלייה הזו?
יש לציין שהרופא ילדים עצמו לא יותר מדי מודאג. אני כן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי עלייה במשקל - תגובה
תרצה שני10/03/2015שירן בוקר טוב,
לא ניתן להתיחס למדידה אחת שמראה האטה בקצב הגדילה. אפשר להמשיך לעקוב מה קורה.
כדי לדעת שיש תינוקות שעושים התאמה לעקומה שלהם כלפי מטה וזה תקין. הבן שלך נולד במשקל גבוה ואם אתם ההורים לא בעלי ממדי גוף גדולים רוב הסיכויים שהוא מתאים את עצמו לעקומה שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההאמיתית09/03/2015
באיזה גיל להתחיל לתת לתינוק מים? האם זה תלוי תמ"ל/הנקה/מוצקים? האם עדיף בזמן הארוחה או בין ארוחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ענת תבור09/03/2015שלום. ניתן לתת מים לתינוקות מהרגע שבו הם מתחילים לקבל מזונות מוצקים. כדאי לתת את המים לאחר הארוחה או בין הארוחות. עדיף לא להרבות במים באמצע הארוחה בכדי לא למלא את הבטן במים במקום במזון. ככל שהמזון יהיה מרוכז ועז יותר בטעמו סביר להניח שלתינוק יהיה גם צורך גדול יותר לשתות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנהאורטל09/03/2015
שלום,
התחלנו בטעימות בגיל חצי שנה- 3 ימים כל ירק/ פרי-
גזר, דלעת, בטטה, בננה (בינתיים).
כל פעם ככפית.
מתי ניתן לעלות כמויות? לכמה כפיות?
מתי זה הופך לארוחה שלמה?
באיזה גיל יש ארוחת פירות שלמה?
באיזה גיל יש 2 ארוחות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חצי שנה - תגובה
תרצה שני09/03/2015אורלי שלום,
בסביבות גיל חצי שנה מתחילים להעלות את הכמות בארוחת מוצקים אחת ומשלימים אותה כחצי שעה לאחר סיוםהארוחה (כדי לא לצור קשר בין אי אכילה לקבלת ההשלמה).
לאחר מכן מעלים את הכמות בארוחת מוצקים נוספת.
אצל כל תינוק הקצב שונה, יש כאלה שיעלו תוך כמה ימים לארוחת מוצקים מלאה, זה תלוי בתינוק.
מה שחשוב הוא לא למהר ולשים לב לסימנים ולמוכנות של התינוק להמשיך או שלא לאכול מוצקים. בעיקר חשוב שהארוחה תהייה חוויה נעימה לתינוק ולכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
אורטל10/03/2015תרצה תודה!
לשם הבהרה-
עכשיו, כשבוע וחצי אחרי שהתחלנו טעימות, להעלות את הכמות עד שתהפוך לארוחה, ורק אחרי שתהפוך לארוחה להוסיף ארוחה נוספת (בשרית..)?
או שכבר עכשיו לעשות 2 ׳ארוחותטעימות׳ ולאט לאט להעלות בשתיהן כמויות עד שתהפוכנה לארוחות בפני עצמן?
להעלות כמויות= להאכיל כל עוד מסכים?
נניח עד שהצליח לסיים בננה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה - תגובה
תרצה שני10/03/2015בוקר טוב,
להעלות בכמות בארוחה אחת עד שיסמן שמספיק לו. בשבוע לאחר מכן אפשר להעלות בכמות בארוחה השניה - המרק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)