מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמות מומלצת להאכלה של תינוק בן שבועאריאל11/10/2014
שלום
יש לנו תינוק בן שבועיים וחצי. בהתחלה הוא היה אוכל מבקבוק 60 מיל ומהר מאוד עבר ל 90. ב 3 ימים האחרונים שמנו לב שאנחנו מאכילים אותו ב 90 והוא רוצה עוד, לכן התחלנו להכין לו מנות של 120. השאלה שלי אם זה נורמלי שבכזה גיל הוא יאכל כזו כמות?
להערכתי הוא שוקל כרגע 4 קילו. בנוסף אני אציין שיש פעמים שהוא ישן יותר מ 4 שעות בין האכלה להאכלה (יכול להגיע גם 5 שעות). יש לפעמים לילות שהוא מתעורר ב 1 בלילה ואחרי האכלה נשאר ער בין 4 ל 5 שעות. זה קשור איכשהו לכמות האוכל שאנחנו מביאים לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות מומלצת להאכלה של תינוק בן שבוע - תגובה
דפנה רון29/10/2014אריאל שלום,
חשוב ללכת עם התינוק, שיאכל כמה שרוצה. מאחר וזה שלב שעדיין הוא מסתגל ומאמץ את הדפוסים של יום ולילה, לא בטוח שהערות בלילה קשורה לאוכל. שמרו על אורות כבויים בשעות האלו ואם הוא לא מצטרף אליכם לשנת לילה בשבועיים -שלושה הקרובים, תבררו עם יועצת שינה.
לגבי כמות החלב, כפי שאמרתי ללכת איתו. יחד עם זאת, יש תינוקות ששותים מהר מהבקבוק. שימו לב לגודל החור בפיטמה, כדי לוודא שקצב יציאת החלב לא מהיר מידי. בנוסף, אתם מוזמנים לצפות בסרטון הקצר שמסביר איך להאכיל תינוק מבקבוק באופן שמחקה את קצב היניקה של תינוק יונק. זה יכול לגרום להאטת קצב האכילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת מסרבת לאכול בקבוק לפני השינהפנינה28/09/2014
שלום,
התינוקת שלי היא בת 12 וחצי חודשים. מזה שבוע, לאחר טקס שינה, מסרבת לאכול בקבוק לפני השינה וכך הולכת לישון. לפני כחודש נכנסה למשפחתון והיתה אוכלת לפני השינה בקבוק והולכת לישון.
ברצוני לציין את זמני הארוחות שלה כרגע:
6:00 בבוקר כשמתעוררת בקבוק חלב
ב-8:30 ארוחת בוקר בגן (פירות)
ב-11:30 ארוחת צהריים
15:00 מעדן
17:00 ארוחת ערב בבית (אוכלת מעט)
מה הסיבה לחוסר הרצון לאכול את הבקבוק לפני השינה? האם זה טבעי? מה עושים על מנת שהיא לא תהיה רעבה עד הבוקר?
תודה מראש,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת מסרבת לאכול בקבוק לפני השינה - תגובה
ענת תבור30/09/2014שלום פנינה, הסיבה לכך שבתך מסרבת לאכול את הבקבוק לפני השינה נובעת מסיבה אחת פשוטה - היא אינה זקוקה לו כנראה. זה בהחלט טבעי לגמרי בגיל שנה. מה גורם לך לחשוב שהיא רעבה? האם היא מתעוררת לבקש אוכל בלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פנינה30/09/2014גם בפעמים שלא אוכלת בקבוק לפני השינה היא ישנה עד הבוקר ברציפות ולא מבקשת לאכול בלילה.עד גיל 10 חד' היא היתה מתעוררת באמצע הלילה לבקבוק, למרות שהיא היתה אוכלת יפה במהלך היום. הבנתי שהיא מתעוררת לבקבוק בגלל התלות בו וגמלתי אותה מכך. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ענת תבור01/10/2014אם כך הכל בסדר גמור, אין לך מה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנה ותזונהלימור27/09/2014
ביתי בת שנה ויונקת עד עכשיו כולל תוספת סימילאק
שותה בערך 2-3 בקבוקי סימילאק ביום של 150 כל אחד
יונקת מתי שרוצה אבל בעיקר בלילה כשמתעוררת ויונקת תוך כדי שינה איתי
היא אוכלת בבוקר פירות מרוסקים לפעמים ביצה מקושקשת ובערב פירה או אורז, פסטה, יוגורט , פרוסה וגבינה לבנה או ביצה קשה
אני מרגישה שאולי אני לא מכינה לה יותר מידי אוכל מוצק כמו עוף וכו
האם זה קריטי בגיל זה? כמה ארוחות צריכה לאכול ומה בדיוק?
אודה לכם לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנה ותזונה - תגובה
דפנה רון30/09/2014לימור שלום,
מומלץ שהמתוקה תשב לאכול איתכם בארוחות. סדר יום לדוגמה:
בוקר - פירות מרוסקים
ביניים - בקבוק או
לחם עם ממרחים וירקות, ביצה, גבינה
או יוגורט
או דייסה עם שקדייה ותמרים
צהריים-
ארוחה שכוללת דגנים, מנה בשרית או קטניות, ירקות מבושלים או חיים או שניהם
אחה"צ-
בקבוק
ארוחת ערב-
כמו שאת מכינה היום
בקבוק לפני השינה
+הנקה
חשיפה לעוף או לבשר - מאפשרת לתינוק לאכול מהם , במקרה שיש לה צורך בכמות גדולה יותר של חלבון ומינרלים כמו ברזל ואבץ, ויטמין B12 ועוד.
עניתי לך על מה שרצית לדעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת בקבוקעדי25/09/2014
אשמח לעזרה.... ביתי בת שנה וחודשיים שוקלת 7 וחצי קילו. יצאה מהאחוזונים. מאז ומתמיד סרבה לבקבוק. ניזונה בעיקר מהנקה. כנראה שכמויות החלב מעטות. אוכלת מזון שיכולה להחזיק. מסרבת לפתוח פה שיאכילו אותה. שותה מעט מים. מאוד הייתי רוצה לדעת שלפחות לוקחת בקבוק ביום. בלילה מתעוררת מספר פעמים לינוק. מסרבת גם לבקבוק שאוב. אגב כששאלתי יוצא כ 50 מיל בלבד. רוצה לעזור לה לעלות במשקל. אני מאוד מודאגת מחוסר התזונה שלה. לאחרונה עשתה בדיקות דם שיצאו תקינות. נכנסה למסגרת וחלתה לאחר שבוע. לדעתי ירדה במשקל . חוששת להחזירה למסגרת שלא תאבד עוד במשקל כתוצאה מהידבקות במחלות. מגלה עניין באוכל אך אוכלת מעט. לא מתוך רעב אלא יותר כמשחק וסקרנות. מה עושים? קבענו תור לדיאטניות. אך מתלבטת כיצד נכון לנהוג.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמקד את השאלות
עדי25/09/2014האם יהיה אחראי מצידי להחזירה למסגרת?
כיצד ניתן לגרום לה לקחת בקבוק כלשהו ? שתשב ותשתה ברצף ואז אוכל להכניס כל מיני דברים בו. מסרבת לתמל לשוקו ולפיד אינשור. ניסיתי להמתיק עם סוכר ענבים גם לא הלך. שמה שנייה בפה ומוציאה.
כיצד ניתן להגביר אצלה את התיאבון?
האם נכון להמשיך בהנקה מתוך ידיעה שיוצא מעט מאוד? ( עדיף מעט מאשר בכלל בשל משקלה הנמוך, או עדיף להפסיק את ההנקה ולצפות לאכילה טובה יותר)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמקד את השאלות - תגובה
דפנה רון30/09/2014תשובות כלליות:
1) זה ששאבת 50 מ"ל, לא אומר שזה מה שהיא יונקת, בשאיבה לפעמים יוצא פחות מאשר ביניקה.
2) לגבי הפסקת הנקה- הפסקת הנקה לא בהכרח מסייעת לעלייה במשקל. ישנם תינוקות עם משקל נמוך ואכילה מועטה גם כשהם לוקחים בקבוק.
3) הדרך להגביר תאבון (בהנחה שאין בעיה בריאותית או חסרים תזונתיים):
לשבת לאכול יחד איתה ולהיות מרוכזת באכילה ובהנאה מהאכילה (שלך עצמך)
להכין דברים שאת אוהבת לאכול ולאכול לידה. שתראה אכילה מהנה.
לסמוך עלייה שתאכל כמה שצריכה ומה שטוב לה.
כדי לענות באופן יותר ספציפי ומתאים עבורה, צריך להפגש לאיבחון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. מידע לגבי תהליך אבחון
עדי01/10/2014היי דפנה,
תודה על המענה.
אשמח לדעת מה כולל אבחון ומה הערך המוסף על דיאטנית.
האם העובדה שיונקת יניקות קצרות של דקות בודדות ממלאת אותה ולכן לא אוכלת?! האם ייתכן שהחלב כבר לא מזין אותה כהלכה? או שאולי אי מספיק חלב? הייתי רוצה לדעת האם יניקה בגיל כזה משמעותית בריאותית ( מעבר לערך הרגישי)? תוהה האם ההנקות גורמות לה לאכול פחות טוב אוכל מוצק.
רוב תודות
עדי
נ.ב עברה בדיקות דם נשלל צליאק והמדדים שנבדקו תקינים (כלומר כרגע לא ידוע על בעיה בריאותית).
בטיפת חלב נאמר לי שהיא יצאה מהאחוזונים ( נולדה ב8.7.2013)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. מידע לגבי תהליך אבחון - תגובה
דפנה רון02/10/2014ערב טוב עדי,
באיבחון אני מבררת מה אני חושבת שמסביר את הירידה במשקל. דברים למשל שכדאי לבדוק (שיכולים להשפיע על מידת האכילה שלה או על החלב) :
רגישות כללית או רגישות ספציפית של מערכת העיכול
תזונה, מנוחה ואורח חיםם של האם
מתחים
יחסי האכלה
אני לא יודעת לשער אם הפסקת הנקה תשפיע כך או אחרת מבלי שאני מאבחנת מה המקור לצורת האכילה שלו. לפעמים יש סיבה של חולי או קושי בעיכול שמסתדרת, אבל האכילה מדרדרת בגלל החוויה של דאגות , מתח ומאבקי אכילה, שנוצרו סביב הבעיה ההתחלתית ולכן מצב האכילה נמשך גם לאחר שהבעיה ההתחלתית הסתדרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור משמעותי
עדי02/10/2014היי,
לא יאמן כמה עצות קטנות עושות הבדל.
חל שיפור משמעותי. עכשיו אני יושבת איתה ואנחנו נהנות לאכול. היא אוכלת בשמחה ובכיף. מקווה לראות תוצאות גם במשקל.
הורדתי לחץ... היא אפילו מבקשת ממני שאתן לה לאכול.
מקווה שימשיך ככה.
בנתיים ממשיכה גם עם ההנקה כי היא עדיין רוצה בה.
רוב תודות
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור משמעותי - תגובה
דפנה רון29/10/2014איזה יופי עדי,
ממליצה לך לקחת בחשבון שלפעמים, יש נסיגה אחרי שאנחנו מתחילים לשנות, וזה הרבה פעמים חלק מתהליך. גם אם את רואה שיש תקופה שלא הולך בה כמו שהיית רוצה. תזכירי לעצמך שיש חוויות של אכילה בהנאה ומרצון ולכן אפשרי שיחזרו. רק צריך לברר איך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת בקבוק - תגובה
דפנה רון30/09/2014עדי שלום,
טוב שקבעתם תור לדיאטנית, מאחר וצריך לקבל תמונה רחבה יותר וגם לראות אותה בזמן אכילה.
אני רואה שהיא לא יצאה מהעקומות, אלא על הקו התחתון - שהוא אחוזון 3, אבל ממה שאני מבינה ממך היא ירדה באחוזונים. אם כן זו סיבה לבירור מעמיק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזקת אוכל בפהיאנה25/09/2014
שלום, בתי בת 8 חודשים ובשבוע האחרון התחילה לעשות בעיות באוכל. בהתחלה אוכלת רגילה ואז מחזיקה את האוכל בפה עד שהוא מתחיל לנזול החוצה או לפעמים עושה תנועות של הקאה. יוצא מצב שהיא אוכלת חצי בכל ארוחה ממה שנהגה לאכול וגם בבקבוק ירדה מ120 ל80 בערך. היינו אצל הרופא שלא מצא את הסיבה לכך ואמר שאין עדות לשיניים שיכולות לגרום לחוסר תאבון. מה לדעתך הסיבה לכך? זה חוסר תאבון או קושי אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזקת אוכל בפה - תגובה
ענת תבור30/09/2014שלום יאנה. הסיבה להחזקת אוכל בפה ולקולות הקאה בעת ההאכלה נובעת אצל ילדים ממאבקי אכילה, בהם ההורה/הסבתא/המטפלת מנסים להאכיל את התינוק שלא בהתאם לצורך האמיתי שלו אלא בהתאם למה שהם חושבים שהוא צריך לקבל. הפיתרון לכך יגיע אך ורק משחרור השליטה שלך או של כל מי שמאכיל את התינוקת. אל תדאגי, לתינוקות יש את היכולת לווסת את הכמות הנדרשת להם כך שאין חשש מתת-תזונה. חשוב מאוד שתפני לדיאטנית המומחית לתינוקות לצורך יעוץ נוסף בעניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלט ירקותטל22/09/2014
היי
הייתי מאוד רוצה כבר להתחיל לתת לבני בן השנה וחודש כמעט -
סלט ירקות.
יש לו שמונה שיניים והוא אוכל הכל
אך עדיין אני חושדת שהירקות יהיו לו קשים והוא יירק אותם
עגבניה אקח אחת רכה וכמובן שאקלף. אך מלפפון הינו ירק קשה.
חסה מותרת?
מה עוד מומלץ לשים בסלט שלו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלט ירקות - תגובה
דפנה רון30/09/2014טל,
לא בטוח שסלט מתאים
חסה בטח שלא , אלא אם כן טחונה .
את יכולה לתת קוביות של עגבנייה רכה קלופה ולשים לב איך הוא לועס ואם יוצאות חתיכות שלמות בקקי.
אם את רואה שיוצאות חתיכות שלמות, זה אומר שהוא עדיין לא בשל ללעוס טוב וסלט יכול להקשות על מערכת העיכול.
במקרה כזה, את יכולה לקחת את רכיבי הסלט, ולטחון אותם בבלנדר ביחד עם קצת שמן זית, ולימון.- זה יצא דומה לגספצ'ו- ויתן לו טעם של סלט וערכים תזונתיים של סלט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העשרת פירותטל22/09/2014
בוקר טוב בנות,
האם יש גיל מסוים,
שעד אליו עליי להמשיך ולהוסיף לבני בן השנה וחודש כמעט -
טחינה/ שקדיה/ אבוקדו לפירות בבוקר?
או שזה נועד להעשרה בכל גיל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העשרת פירות - תגובה
דפנה רון30/09/2014טל שלום,
אני אוהבת להמליץ גם למבוגרים על שילוב של פרות ואגוזים/שקדים/אבוקדו, מפני שזה מעשיר את ההרכב, ועוזר לשבוע לאורך זמן רב יותר. זהו גם שילוב טוב מבחינת יעילות ספיגת הויטמינים והמינרלים, למשל, ויטמין C מהפרות עוזר לספיגת הברזל מהאגוזים/זרעים.
אם הוא אוהב את זה, הייתי ממשיכה עם השילוב.
בהצלחה
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת אוכלת מעטנעמה15/09/2014
שלום, בתי בת 4 חודשים ומוכנה לאכול 90 סמק של תמ"ל בלבד. במהלך היממה היא מקבלת את כל הכמות שלה היא זקוקה. כיצד ניתן להגדיל את כמות התמ"ל בכל האכלה. אני רוצה לחזור לעבודה וחוששת שבמעון לא יאכילו אותה מדי שעתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת אוכלת מעט - תגובה
תרצה שני15/09/2014נעמה שלום,
כל עוד היא עולה בעקומת המשקל שלה ושומרת עליה כנראה היא אוכלת מספיק. ישנם ילדים שדגם האכילה שלהם הוא כמויות קטנות יותר פעמים רבות.
כן ממליצה לבדוק מה קורה עם פתח הפטמה האם הוא מותאם כך שאינה צריכה מאד להתאמץ, יתכן ויש מקום לעבור לפתח גדול יותר.
לא ציינת את משך הארוחה שלה, ארוחה צריכה להמשך בערך 20 דקות.
ובמעון צריכים להאכיל בהתאם לדרישת התינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות קפואיםיעל13/09/2014
שלום רב.
לבני בן 9 החודשים אני מבשלת מרק עוף עם ירקות ומשתמשת בירק טרי למשל ברוקולי טרי.
1. אני מעוניינת לדעת האם ניתן להשתמש בברוקולי קפוא, אפונה קפואה וכו'.
2. האם בישול במים פוגע בערכם התזונתי של הירקות הקפואים? ואם כן מהי הדרך הטובה ביותר לבשל את הירק הקפוא לפני שאני טוחנת אותו
תודה רבה, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות קפואים - תגובה
ענת תבור01/10/2014אין חשש משימוש בירקות קפואים בבישול מכיוון שערכם התזונתי דומה מאוד לשל ירקות טריים. פשוט זורקים את הירקות למרק וזה הכל, ללא הפשרה מוקדמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לתינוקת בת שנהפנינה07/09/2014
שלום,
אשמח לקבל תפריט תזונתי לתינוקת בת שנה.
תודה מראש,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט לתינוקת בת שנה - תגובה
תרצה שני08/09/2014פנינה שלום,
מצרפת תפריט בסיסי שמשתנה בין ילדים ומשפחות שונות.
בוקר: הנקה/תמ"ל
ביניים: פרי
צהרים: ירקות מבושלים, עוף/הודו/בשר/קיטניות+ תוספת פחמימות
מנחה: יוגורט+פרי טרי או פרוסת לחם עם ממרח שאינו מתוק
ערב: ביצה לפעמים טונה או פשטידה או מאפינס או קיטניות, סלט ירקות, גבינות, לחם, טחינה/אבוקדו/חומוס.
לילה: הנקה/תמ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל יותר מדי?אמאלה07/09/2014
שלום רב,
בני כמעט בן חמש (אני יודעת שזה פורום תזונת תינוקות אבל שהיה תינוק עזרתם לי מאוד בפורום זה).
כשהיה תינוק בקושי אכל והתמודדנו רבות עם נושא האוכל.
נראה לי שעברנו מקיצוניות אחת לשניה (אבל אולי אני טועה).
במשקל הוא סביר הבהחלט ~20 קילו ונראה טוב.
אוכל:
בוקר בבית- דייסת קוואקר עם אגוזים למינהם, צימוקים, חמוציות וחצי בננה ... + אגס או תפוח לדרך.
בוקר בגן - פירות יבשים (תמרים, משמשים, תאנים לפעמים עוד אגוזים) ו-2-3 פירות בנוסף (היום למשל לקח מלון, רימון ובננה).
לפני הצהריים - פיתה מקמח מלא עם חומוס או חטיף אנרגיה (מהבריאים לא אלה של תלמה וכאלה).
צהריים - היום למשל אכל 2 פוקע עוף גדולים, אורז מלא הרבה וירקות מאודים (בטטה, גזר, סלק, קישוא, שעועית, דלעת ...). צלחת שאפילו אני לא מסוגלת לאכול.
אחר הצהריים - יוגורט עם סילאן או עוגיה בריאותית או פרי.
ערב - ביצה, גבינות עיזים, עגבניה, מלפפון, פלפל, אבוקדו, גזר, 2 פרוסות לחם, טחינה.
האם יותר מדי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל יותר מדי? - תגובה
תרצה שני08/09/2014אמאלה שלום,
נראה שהילד אוכל בריא וזה מצויין. לגבי הכמויות, לא נוהגים להגביל ילדים בכמות, מנסים לחבר אותם להרגשות האם הם רעבים.
ממליצה לוודא ששותה מספיק מים, ובמקביל לדאוג לכך שיהיה פעיל גופנית יומיומית בצורה בונה כמו משחקי כדור, רכיבה על אופנים וכדומה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אוכל יותר מדי?
אמאלה09/09/2014תודה רבה על תגובתך.
הוא שותה המון ועושה הרבה פעילות גופנית.
אני מרגישה שהוא תמיד מרגיש חובה לסיים את כל הצלחת וכל מה שיש בסיר, את כל מה שאני שמה לו בתיק ... ולא כל כך קשוב לתחושות רעב ושובע. זה בדיוק מה שמטריד אותי. אני מנסה לשאול אותו האם הוא שבע האם הוא רעב, מדגישה שהוא לא חייב לסיים את הצלחת. בימים האחרונים פשוט התחלתי לשים לו פחות. לא בטוחה שאין קשר להתמודדות שהיתה לנו בעבר עם נושא האוכל שהיה בזמנו מאוד טעון.
שוב תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אוכל יותר מדי? - תגובה
תרצה שני09/09/2014יתכן וישנו קשר לנושא האוכל בעבר, במקרה כזה ממליצה להגיע לייעוץ אצל דיאטנית ילדים שתוכל להדריך אותכם בצורה אישית.
את יכולה לנסות להגיע לדיאטנת ילדים בקופה שלך, אני עושה זאת דך הסקייפ, אם את רוצה פרטים את מוזמנת לצור קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים לתינוקת בת 11 חודשיםמעין31/08/2014
שלום,
תינוקת בת 11 חודשים.
בבוקר מקבלת תמ"ל. בדרך כלל אוכלת כ 150 מ"ל
שאר היום אוכלת רק מוצקים. למרק היא מסרבת ומקבלת את העוף או כל מנה אחרת כאוכל אצבעות. לצערי לא מצליחה לתת לה מספיק ירקות
בלילה היא מקהלת בקבוק תמ"ל עם דייסה. לאחרונה לא כל כך אוכלת את זה והרבה פעמים אוכלת רק 60.
כמה מים אמורה לשתות במהלך היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מתן תוספים לתינוק בן שנהפנינה30/08/2014
שלום,
התינוקת שלי היא בת שנה. עד היום קיבלה תוספי ברזל וויטמין D, בבוקר, לפני ארוחת הפירות שאכלה. בעוד מס' ימים נכנסת למשפחתון, ושם נאמר לי שבבוקר הילדים מקבלים ארוחה חלבית. על כן רציתי לשאול מתי יש לתת את הוויטמינים על מנת שתהיה ספיגה טובה יותר.
שאלה נוספת שיש לי היא כיצד לשלב את החלב בתפריט התזונתי שלה.
תודה מראש,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן תוספים לתינוק בן שנה - תגובה
תרצה שני01/09/2014פנינה שלום,
בגיל שנה לרוב מפסיקים לתת לילדים את הויטמין D, בדקי עם רופא הילדים שלכם אם ניתן להפסיק.
גם הברזל בגיל זה הוא רק לאחר שעשיתם בדיקת דם בגיל 9 ח' או שנה והובהר שאכן צריך. ניתן לתת אותו יחד עם ארוחת ערב אם אינה חלבית או אם היא חלבית חצי שעה לפניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב.בלה28/08/2014
בני בן 7 חודשים אוכל ארוחה אחת ביום של מוצקים מרקים (עוף, קציצות בקר, קציצות הודו אם כל מיני ירקות בטטה, קישואים,גזר, תופ"א) בנוסף לזה הוא אוכל 4 בקבוקי מטרנה ביום אם קונפלור בערב מנה של גרבר של פרי מסיום תפוח עץ , בננה וכ'ו.... האם להחליף לו עוד בקבוק למנה של מוצקים? ואם אפשר לתת מעדן חלבי כשלהו? דניאלה... ואיזו ביצה אפשר לתת לו חביתה או ביצה קשה?
ואשמח לעוד כמה מתקונים שאפשר לבשל לו , אין לי בכלל רעיונות חדשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב. - תגובה
תרצה שני28/08/2014בלה שלום,
השארי עם 2 ארוחות המוצקים שיש לו כרגע. בגיל 9 ח' כאשר עוברים לשלוש ארוחות מוצקים ניתן להוסיף מוצרי חלב כרגע לא כדאי כי הוא מונע ספיגה של ברזל.
בעוד שבועיים שלושה כאשר ניתן יהיה להושיב את הילד בכסא האוכל (גם אם הוא לא מתיישב לבד) ויושב יציב ניתן לעבור לאוכל מעוך במזלג ובהמשך לאוכל אצבעות.
עד אז ניתן לגוון את הפירות עם מגוון פירות העונה, להוסיף טחינה/אבוקדו/שקדיה.
בירקות אפרש לגוון עם סלק, ברוקולי, עדשים כתומות ומדי פעם אפשר לגרד ביצה קשה דק ולערבב עם עגבנייה ולתת ליד הארוחה הבשרית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
בלה28/08/2014תרצה שני עוקבת אחרייך גם בפייסבוק
תודה לך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבששני27/08/2014
שלום,
התינוקת שלי בת שנה וחודשיים וחשבתי להתחיל לתת לה דבש . האם עלולה להיות עדיין סכנה בגיל הזה? אם לא, האם ניתן להשתמש בדבש כממתיק במקום סוכר? (בעוגה, למשל)? אני שואלת מכיוון שקראתי שדבש מחומם מאבד מיתרונותיו התזונתיים ואף עלול להיות לא בריא - האם כדאי להשתמש בו אם כן לאפייה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש - תגובה
דפנה רון02/09/2014שני שלום,
מבחינת הגיל- היא יכולה לאכול דבש.
דבש אומנם מאבד חלק מתכונותיו בחימום, אבל הרכב הסוכרים שלו עדיין נשאר אותו הרכב- יש בו כמות גדולה של סוכר פירות ולא רק סוכרוז.
אין בעיה עם דבש בבישול ואפייה מבחינת בריאות, את יכולה להשתמש בו לעוגות, עוגיות ומשקאות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)