מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לתינוק בן חודשאלונה26/08/2014
היי הבן שלי בן חודש ושבועיים הוא אוכל סימילאק
המשקל שלו 4600 נולד 3300
כיום הוא אוכל 120 כל 4 שעות אבל בשעה האחרונה הוא צורח מרעב ואני מעסיקה אותו עד לארוחה הבאה
האם הכמות הזו היא בסדר לגילו ולמשקלו?
אני מפחדת שהילד יהיה עם עודף משקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוק בן חודש - תגובה
תרצה שני28/08/2014אלונה אם הוא מבקש לאכול יותר תני לו. לתינוקות ישנה יכולת לאכול בהתאם לצורך שלהם. אין מה לחשוש מהשמנה בשלבים אלה וגם כאשר הילדים בוגרים יותר הדרך להתמודד עם נושא ההשמנה אינה בהגבלת כמות האוכל אלה בהכוונה לסוג האוכל המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן דקלים בתחליפי חלבנועה25/08/2014
שלום
רציתי לשאול האם יש לבחור בתחליף חלב על סמך זאת שהוא מכיל (או אינו מכיל) שמן דקלים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה
נועה25/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 7 חודשים טעמה זית מתובלאולה22/08/2014
שלום רב,
בתי בת 7 חודשים, אנחנו בשלב הטעימות. היא עדיין יונקת בעיקר, אני נותנת לה גם לטעום מחיות של מטרנה למיניהם כמו תפוח עץ או בננה וכולי. נתתי לה לטעום קצת תפוח עץ חי, ובישלתי לה בטטה עם גזר וקצת ירקות וכולי. בקיצור היא בעיקר בעיקר יונקת, ואני מקפידה לתת לה דברים בהדרגה שיהיו הכי בריאים ועדינים למערכת העיכול המתפתחת ככול האפשר.
עם זאת אני נורא מודאגת..כי אבא שלי כששמר על הקטנה, בתום לב כנראה, נתן לה ללקק זית שחור ענק מלא בתיבול שומני ואלוהים יודע איזה תבלינים יש שם, ושמן ושום ופלפל ומלח, לא יודעת בדיוק, אבל כשראיתי השתגעתי מבהלה ודאגה.. היצור העדין שלי שניזון מחלב אם באופן מלא עדיין. האם זה יכול להיות מסוכן? מה יכולות להיות ההשלכות? האם יכולות להיות חלילה השלכות בריאותיות?? אם זה שום דבר אנא הרגיעו אותי.. זו ילדה ראשונה, אני גם ככה דואגת מהכל..
מודה מראש
אולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 7 חודשים טעמה זית מתובל - תגובה
דפנה רון23/08/2014שלום אולה,
אין ממה לחשוש אם הוא נתן לה את הזית מעוך.
היא מקבלת טעמים חזקים מהחלב שלך וזו הזדמנות לחשוף למגוון טעמים באופן ישיר.
הדברים היחידים שיש להמנע מהם זה משהו שיכול לצור גרוי חזק כמו חומץ, שום חי, בצל חי, פלפל חריף, פלפל שחור, זנגביל חי וכדומה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלה נוספת..
אולה24/08/2014כמובן הזית היה מעוך, תודה רבה על התגובה..
שאלה נוספת, אני מתכננת לצאת ללימודים פעמיים בשבוע, למשך כשש שעות, כשהקטנה תהיה בת עשרה חודשים, האם תוכל כבר לאכול ארוחה במקום הנקה שתשביע אותה? או אולי שתי ארוחות? מה הן אמורות לכלול בגיל הזה..?
וגם היכן אוכל לקבל תפריטים מומלצים לפי ההתפתחות?
תודה רבה על המענה,
אולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלה נוספת.. - תגובה
דפנה רון24/08/2014לגבי גיל 10 חודשים, בהחלט יתכן שתוכל לאכול ארוחה משביעה.
יחד עם זאת, חשוב שלא לבנות על זה, כי יכול להיות שהיא עדיין לא תהיה בשלה לאכול מזון מוצק שישביע אותה במשך 6 שעות, וגם יכול להיות שיהיו תקופות שבהם תרצה פחות מוצקים ויותר הנקה (יציאת שיניים, מחלה).
את יכולה להתחיל להציע לה בקבוק עם חלב שאוב, ואם עד גיל 10 חודשים היא לא תרצה לקחת בקבוק, יתכן שכבר תוכל להתחיל לשתות מכוס תינוקות. את תראי אם היא בשלב לזה- אם היא בולעת טוב ויודעת איך לשאוב את הנוזלים מבלי לשאוף אותם לקנה.
לקבלת תפריטים, ומה צריכות לכלול ארוחותבגיל זה, את יכולה לשלוח לי את כתובת המייל שלך ואשלח לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אשלח לך מייל
אולה25/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל לתינוקת בת שלושה שבועותליאת21/08/2014
יש לי תינוקת בת 18 ימים שאוכלת סימילאק מיום שנולדה. כבר בגיל שבוע החלה שלא להסתפק ב90 מ"ל לארוחה ולחפש עוד אוכל. בגיל שבוע וחצי סיימה בכל ארוחה בקבוק של 120 ולאחרונה גם אחרי ה120 היא בוכה ומחפשת עוד ובלית ברירה אנחנו מכינים לה עוד 60 ממנו אוכלת 30-40. אין איך להרגיע אותה שהיא רעבה וברור לנו שמדובר באוכל ולא במשהו אחר כי היא מחפשת עם הפה ומסיימת את הבקבוק של ה-120 עד הטיפה האחרונה
היא אוכלת כל 3 שעות לעיתים גם כל 4-4.5 שעות אך לעיתים גם כל שעתיים וחצי רק.
היא נולדה במשקל 3490 בלידה רגילה בשבוע 39+4 השתחררה מבית החולים במשקל 3470. ובביקורת בבדיקה בטיפת חלב בגיל 10 ימים שקלה 3900 (עלתה 400 גר') אציין כי כבר בבית החולים היא הייתה אכלנית גדולה ואכלה כבר בגיל יומיים שלושה 50 מ"ל בכל ארוחה
האם זה תקין, האם לאפשר לה לאכול כזו כמות או לנסות להגביל את הכמות בדרך כלשהי?
אציין כי היא לא סובלת מגזים או כאבי בטן רגועה בדרך כלל ולא פולטת באופן מוגזם אך אני חוששת שהכמות גדולה מדי בעבורה
אודה לתשובתכם
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל לתינוקת בת שלושה שבועות - תגובה
דפנה רון23/08/2014ליאת שלום,
מזל טוב!
חשוב שתתני לה בדיוק לפי מה שמבקשת. את לא יכולה לדעת כמה היא צריכה בשלב הזה.
יש תינוקות שמגיבים באכילת יתר אם הם לא מקבלים את הכמות הדרושה להם.
וממה שאת מתארת, לא נשמע לי שיש בבעיה. לא כל התינוקות אוכלים באופן דומה.
סביב גיל שנה, אם תרגישי שיש משהו חריג, תתיעצי שוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
ליאת24/08/2014גם אם היא רוצה לאכול את כל ה-180 בבקבוק לאפשר לה ?
כשהיא בוכה לאוכל שום דבר אחר לא מרגיע אותה
אם היא לא אוכלת את הכמות שהיא רוצה (כלמור אוכלת את כל הבקבוק של ה-120 והבקבוק נגמר) היא תדרוש אותה אחרי שעה/ חצי שעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
דפנה רון24/08/2014כן, להיענות לה, היא עדיין מאד קטנה, ואין לנו ברירה אלא לסמוך עליה.
מה קורה מבחינת המשקל שלה? האם יש חריגה גדולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתחן21/08/2014
היי
ביתי בת שנה וארבעה חודשים. בגדול אוכלת טוב ונראת טוב. הבעיה שהיא לא ממש אוהבת לאכול. כל פעם שרואה כפית ישר עושה תנועה של סרוב. צריך לריב איתה עד שתיקח את הביס הראשון ואז היא פותחת כבר פה. אני יודעת שזה גרוע להתחיל ארוחה בריב אבל אחרת היא לא תסכים לאכול בכלל, היא יכולה להשאר רעבה כל היום וזה לא מפריע לה. מה לעשות כדי למנוע כל פעם את הטקס המעייף הזה?
ועוד שאלה, לא לא רוצה לאכול אוכל של גדולים כארוחת צהריים, מנשנשת פסטה, מנשנשת עוף, אבל לא כארוחה. עצה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת - תגובה
תרצה שני21/08/2014חן שלום,
מתוך המלים שלך מרגישה את הקושי שלך, כמה שאלות,
מה קורה בגן האם אוכלת שם?
מה קורה כאשר מניחים לה את האוכל בצורה שיכולה לאכול לבד למשל קוביות גזר/בטטה, פסטה, כדור בשר חתוך בצלחת לפניה ויושבים לאכול יחד איתה ולא מעירים לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
חן21/08/2014תודה על התגובה המהירה!
היא לא בגן, מי שמטפל בה כשאני בעבודה זו חמותי. זה אותו דבר גם אצלה, ביס ראשון זה לאלץ אותה ואז היא אוכלת. אם שמים לה בצלחת, כמו שאמרתי- היא מנשנשת, לוקחת ביס ומחזירה. לפעמים היא מסרבת גם כשלא טעמה אפילו. אני אומרת לה תטעמי לפחות ואז אם לא טעים לא צריך. לא עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה
תרצה שני21/08/2014חן נראה לי שנוצרה אצלה הבנה לא נכונה של סיטואציית האכילה.
ארוחה לא צריכה להיות מלווה , וגם לא בהתחלה בהכרחה לטעום את האוכל.
להרגשתי אם צריכים עזרה להחזיר את זמן והתנהלות הארוחה למצב שבו היא תאכל מהתחלה ביוזמתה. לשם כך ממליצה לך להגיע לדיאטנית ילדים.
יתכן שתוכלי לעשות זאת דרך הקופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סילאן לתינוקיעל20/08/2014
שלום רב.
בני בן 8 חודשים אינו מסכים לאכול מרק ירקות ועוף. ניסיתי להכין את המרק בווריאציות שונות ע"י גיוון הירקות אך ללא הועיל הוא מסרב לאכול את המרק. לעומת זאת פירות הוא כן אוהב וזאת בוודאי בגלל המתיקות.
שאלתי:
האם ניתן להוסיף למרק הירקות מעט סילאן 100% טבעי ע"מ שטעמו המתוק אולי יגרום לבני לאכול את המרק.
תודה רבה, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סילאן לתינוק - תגובה
תרצה שני20/08/2014יעל שלום,
הרעיון של להמתיק את האוכל כדאי שהתינוק יאכל לא נכון, כך תינוקות מתחברים ומתרגלים לאוכל מתוק.
ישנן 2 אפשרויות:
1. לחזור צעד אחורה ולהגיש לו את כל רכיבי המרק לחוד מעוכים במזלג: בטטה, גזר, קישוא, עדשים כתומות, בלי הבשר ולראות אם אוכל אותם,
2. להגיש את האוכל של המרק יותר סמיך במרקם מעוך ולתת לו כשהוא יושב ומאכיל את עצמו. (אפשר להושיב בכיסא האוכל לכמה דקות אם מחזיק את הגב יציב כאשר מושיבים גם אם אינו מתישב לבד.
מנסה לצרף לך כאן סרטון לצפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5 וחצי חודשים שמסרבת לסיים בקבוקעינבל19/08/2014
שלום רב,
בתי בת 5 וחצי חודשים אוכלת מגיל 3 חודשים תמ"ל נוטרילון AR. עד אז הנקה + סימילק עם המון פליטות. בשבועיים האחרונים היא מסרבת לסיים את הבקבוק. אני מכינה לה 180 והיא אוכלת 40-50. אם ממש רעבה אז אוכלת 80-90, וגם את זה עם הפסקות באמצע.
תמיד אכלה עם הפסקות לגרפס/מנוחה. מעטים המקרים בהם סיימה בקבוק ללא הפסקה.
לאחרונה אוכלת ירקות (בערך חצי כוס חד פעמי שתיה קרה) ומשלימה עם תמ"ל מאחר והיא לא מעוניינת יותר בירקות.
טעימות של פירות לא צלחו עד כה. היא פשוט עושה פרצוף של גועל (כאילו עומדת להקיא).
יש לי מספר שאלות:
1. מה יכולה להיות הסיבה שיש ירידה דרסטית בכמויות התמ"ל?
2. האם נכון להחליף לנוטרילון רגיל בגיל זה?
3. מהי הכמות של הירקות שמחליפה מנת תמ"ל? האם לתת לפי סימון המידות בבקבוק?
4. האם יתכן שהיא עדיין לא מוכנה לפירות? אכלה בננה ותפוח וממש לא אהבה..
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5 וחצי חודשים שמסרבת לסיים בקבוק - תגובה
ענת תבור19/08/2014שלום עינבל, באמת לא ברור מה גרם לירידה הדרסטית בכמויות התמ״ל. יתכן שהוספת האוכל המוצק לא עושה לה טוב, תנסי להפסיק ליומיים ולראות מה קורה. בכלל, בגיל זה עדיין אפשר להתרכז רק במתן טעימות קטנות מכל מיני מזונות ולעבור לתחליף ארוחה רק בהמשך, עם ההסתגלות. לגבי הפירות - אם היה לה רפלוקס עם צרבות יתכן שהפירות גורמים לה לתחושה לא טובה או לצרבת. אפשר לתת מעט אגס ולראות מה קורה או רסק תפו״ע מבושל שהם פחות חומציים. לגבי הירקות - קודם כל, ירקות בלבד אינם מחליפים מנה של תמ״ל אלא שילוב של ירקות עם בשר/קטניות. שנית, מבחינת הכמות קשה לדעת בדיוק כי זה אינדיבידואלי לכל תינוק ובכלל לתפריט היומי. אני ממליצה לגשת ליעוץ אצל דיאטנית מומחית לילדים באזור מגורייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! שאלה נוספת..
עינבל19/08/2014שמעתי שמגיל 4 חוד' ה AR מפסיק להועיל ואף יכול להזיק. האם נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! שאלה נוספת.. - תגובה
ענת תבור20/08/2014לא נראה לי שהוא יכול להזיק אבל אין טעם לתת אותו אם אין בכך צורך. הנזק היחדי שאולי עלול להגרם הוא הפחתת הכמות הנאכלת וגם בכך אני לא בטוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהו.. עוד שאלה
עינבל19/08/2014מה הכמות של הבשר/עוף שיש להוסיף לירקות? והאם יש חלקים בעוף שעדיפים (עשירים בברזל אולי)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהו.. עוד שאלה - תגובה
ענת תבור20/08/2014עדיף לתת בשר אדום העשיר יותר בברזל ובאבץ, כמו הודו אדום, בקר או רגל של עוף.
מבחינת כמות - כ-30 גר׳ לארוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ו-10רותם18/08/2014
בשבועיים האחרונים, מאז שבני יצא לחופשה מהגן, הוא אוכל בכמויות ממש קטנות. בעיקר גבינות, מעדנים, ירקות ופירות. מסרב לאכול בשר. הוא מבקש לאכול בקבוק (סימילאק), והתחיל גם להתעורר באמצע הלילה לבקש בקבוק (בערך בגיל שנה וחודשיים הפסיק לאכול בלילה). מה יכולה להיות הסיבה וכיצד להתמודד? במהלך היום אני מנסה להסיח את דעתו ולתת לו לאכול דברים אחרים, אבל הוא ממש מתעקש עד שמקבל את הבקבוק. אשמח לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ו-10 - תגובה
תרצה שני18/08/2014רותם שלום,
כל שינוי בשיגרה אצל ילדים מסויימים בעיקר הרגישים מבינהם משפיע על האכילה.
בנוסף כנראה הוא מרגיש שיכול ללחוץ עליך.
היתי מתפשרת במהלך היום מאפשרת בקבוק אחד ולידע אותו באיזה שעה שמתאים לך שבה יקבל את הבקבוק שלו.
במהלך הלילה ממליצה לא לתת בקבוק והוא ילמד לחזור להרדם בלעדיו, קחי בחשבון בלילות כמה ימים של לילות עם יותר בכי.
נסי במקום בשר להכין מאכלים מקיטניות כמו עדשים כתומות, אפשר לשלב אותם יחד בפתיתים, אורז או פשטידות. כמו כן אפשר לנסות לתת לו את המנה הבשרית בצורה קרה למשל חזה עוף קר, אולי יעדיף זאת כך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה ו-10
רותם18/08/2014היי תרצה,
תודה על המענה המהיר.
כמה בקבוקים מומלץ לתת לילד בגילו?
עד לא מזמן היה מקבל 2, בבוקר ולפני השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה ו-10 - תגובה
תרצה שני18/08/2014למעשה ניתן להוריד את הבקבוקים בכלל. בבוקר לתת דיסה, יוגורט, פרי או פרוסה עם ממרח שאינו מתוק. ובלילה להוריד. אבל ממליצה לעשות זאת רק לאחר שיכנס וישתלב במערכת החינוך מחדש, כך שיהיה לו סדר יום מאורגן וידוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת מוצרי חלב לתינוק בן שנהפנינה14/08/2014
שלום,
רציתי לדעת מהי הכמות של מוצרי החלב שיש לתת בגיל שנה?.
האם ניתן לתבל את האוכל בתבלינים?
תודה מראש,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכת מוצרי חלב לתינוק בן שנה - תגובה
ענת תבור14/08/2014שלום פנינה, אין כמות ספציפית של מוצרי חלב שמומלצת באופן גורף, תלוי מה עוד מקבל התינוק וגם תלוי את מי את שואלת... לעניות דעתי מנה אחת עד שלוש ליום הן כמויות סבירות ולא חייבים לתת בכל יום את אותם מוצרי החלב או אותה הכמות בדיוק.
לגבי תבלינים בהחלט אפשר לתבל בכל סוגי התבלינים הנקיים (כלומר לא כל מיני תערובות שמכילות חומרים מעבר לתבלין הנקי. כמובן שיש לתבל בעדינות ולא להשתמש כמובן בשום תבלין חריף, מכיוון שחוש הטעם של התינוקות רגיש מאוד וגם כמויות קטנות של תבלינים יספיקו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילת מוצרי חלב
פנינה15/08/2014שלום ענת,
אני אפרט לך את מגוון מאכלי החלב/מאכלים שמכילים סידן שאני נותנת לתינוקת שלי
בבוקר אני מכינה לתינוקת שלי כפית טחינה משומשום מלא עם פירות (בטחינה יש סידן).
בשעה 15:30 אני נותנת ארוחת ביניים - ביום אחד יוגורט ביו 3% 150 מ"ל ביו עם כפית טחינה ולסירוגין ביום אחר נותנת מעדן גמדים ומוסיפה מס' כפיות של גבינה לבנה 9%. בערב אני נותנת קוטג'/גבינה צהובה כתוספת לארוחת ערב. האם זה מספיק? כיצד לשלב את החלב בארוחות במהלך היום? כמה אחוזי שומן יש לתת מוצרי חלב?
תודה מראש,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילת מוצרי חלב - תגובה
ענת תבור16/08/2014זאת נראית לי כמות מספקת וגיוון טוב. מבחינת אחוזי שומן זה גם מתאים. ההמלצה היא לא לתת מוצרי חלב שמנים כשיש חלופה טובה לאחוזי שומן בינוניים, כלומר לא לתת גבינה 9% או גבינת שמנת כאשר אפשר לתת גבינה 5% ולא לתת שמנת חמוצה כשאפשר לתת יוגורט או לבן. מצד שני אין צורך לקנות גבינה צהובה מופחתת שומן במיוחד אלא אפשרי לתת גבינה צהובה רגילה. אבל אם גם ככה משתמשים בבית בגבינה צהובה מופחתת שומן אין חשש מלתת אותה גם לילדים. ואגב, אין שום קשר בין אחוזי השומן במוצרי החלב לבין ספיגת הסידן, על אף המיתוס הקיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט מומלץ לגיל חצי שנהדינה13/08/2014
שלום,
התינוק שלי היום בדיוק בן חצי שנה ועד היום נתתי לו רק טעימות בכמויות קטנות של כפיות ספורות. נתתי לו כל מזון במשך יומיים והוא טעם את המזונות הבאים: בטטה, תפוא"ד, גזר, קישוא, דלעת, תפוח, אגס, מלון, בננה, מנגו, אבוקדו, עגבניה, חלמון של ביצה קשה, טחינה, עדשים אדומות, דייסת קורנפלור, בשר הודו.
אני מעוניינת לדעת אם יש מאכלים נוספים שכדאי לתת לו לטעום/לאכול בגיל הזה.
כמו כן, כיצד כדאי להתחיל לשלב ארוחות? האם לתת ארוחה אחת או שתיים? מה כדאי לתת בארוחה ובאיזו כמות? כמה זמן אחרי הנקה לתת ארוחה וכמה זמן אחרי ארוחה לתת השלמה בהנקה?
אשמח לקבל תשובה.
תודה רבה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט מומלץ לגיל חצי שנה - תגובה
תרצה שני13/08/2014דינה שלום, את יכולה להוסיף לטעימות למעשה את כל המאכלים למעט חלב ניגר ודבש.
משלב זה התחילי בהדרגה להגיש 2 ארוחות מוצקים אחת של מגון פירות עם טחינה/אבוקדו/שקדיה.
השנייה מרק ירקות+הודו/עוף/בשר/קיטניות+מעט פחמימות כמו פסטה/סולת/אורז/תפו"א
האכילי את התינוק עד שאת רואה שאינו רוצה יותר אוכל מוצק. רוב הסיכויים שבהתחלה הכמות קטנה ותעלה בהדרגה.
חצי שנה מארוחת המוצקים השלימי עם הנקה. חשוב שלא יהיה בצמוד כדאי שלא יחשוב שאם לא יאכל מוצקים יקבל הנקה.
כאשר כמות האוכל בארוחת המוצקים תהיה מספקת לא תדרש השלמת הנקה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה, שאלה נוספת - תגובה
תרצה שני14/08/2014את יכולה לתת בשעה 10.00 פרי+טחינה/אבוקדו/שקדיםה.
הארוחה הבאה לאחר מכן יכולה להיות המרק. השאלה אם ארוחת הפרי תשביע אותו לכל כך הרבה שעות, ניתן לתת הנקה קצרה לפני מנוחת הצהרים וכאשר הילד קם לתת את המרק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה תרצה
דינה14/08/2014איזו כמות נחשבת ארוחה מלאה? כמו כן, איפה ניתן למצוא תפריטים מומלצים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה תרצה - תגובה
תרצה שני14/08/2014דינה ישנה שונות בין תינוקות וגם באותו תינוק בין יום ליום. יום אחד כמות של 140 מ"ל פרי תספיק לארוחה ביום אחר כמות יותר קטנה. חשוב להיות ערניים לתגובות של התינוק. בגדול בין 120-250 לארוחת מוצקים בהתאם לדרישה.
את מוזמנת להכנס לאתר שלי 'תרצה שני - תזונת ילדים' ללשונית צור קשר ולבקש את המדריך לטעימות מזון ואת המדריך לאוכל אצבעות (זה השלב הבא). המדריכים נשלחים חינם במייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי דרך האתר שלך. תודה רבה.
דינה14/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום תרצה
דינה11/09/2014שלום תרצה,
כיום הבן שלי בן כמעט 7 חודשים, כבר כחודש אוכל יפה 2 ארוחות מוצקים ביום. השאלה שלי היא באיזה שלב מומלץ לעבור ל-3 ארוחות ביום ומה אפשר לתת בארוחת הערב? כמו כן, הוא עדיין לא אוכל מוצרי חלב. האם מומלץ להתחיל עם מוצרי חלב בשלב זה (בן 7 חודשים)?
כרגע אני טוחנת לו את האוכל למחית. באיזה שלב ניתן לתת אוכל שאינו טחון לגמרי למחית, אלא טחון גס או חתוך לחתיכות קטנות? כמו כן, מתי אפשר לתת אוכל אצבעות? (עדיין אין לו שיניים)
אשמח לתשובתך.
תודה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום תרצה - תגובה
תרצה שני11/09/2014דינה שלום,
מוצרי חלב למעשה ניתן לתת מגיל חצי שנה, אני ממליצה לחכות עם זה לגיל 9 ח' שבו את מוסיפה ארוחת מוצקים נוספת, עדיף לתת מוצרים שאינם מומתקים כמו יוגורט או גבינה.
לגבי התחלת אוכל אצבעות למעשה מהרגע שבו הילד יושב בכיסא אוכל. הוא אינו צריך לדעת להתישב אלא יציב לאחר הושבה, ואז ניתן להושיב לזמן הארוחה בלבד בכיסא האוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דינה11/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק לוודא שהבנתי נכון
דינה18/09/2014שלום תרצה,
כתבת שעם מוצרי חלב את ממליצה לחכות עד גיל 9 חודשים ואז גם מוסיפים ארוחת מוצקים נוספת. האם זה אומר שעד גיל 9 חודשים נותנים רק 2 ארוחות מוצקים- בוקר וצהריים ורק החל מגיל 9 חודשים מוסיפים ארוחת מוצקים בערב?
כמו כן, החל מאיזה גיל אפשר לתת לו להחזיק ביד חתיכת פרוסת לחם או לביבה וכדו'?
תודה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק לוודא שהבנתי נכון - תגובה
תרצה שני18/09/2014הבנת נכון עד גיל 9 ח' 2 ארוחות מוצקים בלבד.
אוכל אצבעות אפשר לתת מהרגע שהוא יושב בכסא (ניתן להושיב גם אם הוא לא מתישב לבד אבל יושב יציב) בזמן האוכל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
דינה18/09/2014טוב לדעת. מקריאה בכל מיני פורומים יש הרבה בלבול סביב הנושא של ארוחה שלישית ויש כאלה שמתחילים כבר בגיל 7 חודשים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורמולה צימחיתדנה10/08/2014
בני בן 4.5 חודשים, בשבועיים האחרונים סובל מאי שקט ביום ובלילה, מתקשה לישון, ביום ישן חצי שעה ומתעורר ובחילה קם כל 3/4 שעה בבכי, מתכווץ ונראה סובל. יניק חודש ומאז ניזון מתמל של מטרנה אקסרא קר קומפורט. חשבנו שאולי מתקשה לעכל את האוכל לאחר שקראתי שיש שינוי באנזימים בגופם סביב גיל זה וכדאי לעבור לפורמולה על בסיס סויה, אך שמעתי שהיא מאוד לא מומלצת.... האם כדאי לנסות?? תודה דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורמולה צימחית - תגובה
ענת תבור12/08/2014שלום דנה, אני הייתי פונה ראשית כל לרופא הילדים ומתייעצת איתו לגבי אי השקט וכאבי הבטן שיכולים לנבוע מסיבות שונות, לאו דוקא בגלל סוג המזון. לא ברור מהיכן הרעיון שבגלל שינויים באנזימים במערכת העיכול בגיל זה כדאי לעבור לפורמולה צמחית, זה פשוט לא נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבן 7 חודשיםעמית09/08/2014
היי,
בני בן 7 חודשים החל לאכול מוצקים מגיל 5 חודשים בערך ואוכל מאוד יפה ומראה עניין במזונות חדשים. הבעיה היא שמאז שהתחיל עם המוצקים לא ממש רוצה את הבקבוק חוץ מאשר לפני שינה.
בבוקר אוכל פירות וצהריים מרק , התחלתי השבוע קצת חלבי , הוא נראה רגוע ושבע אבל נראה לי שזה לא מספיק לא?
יש לכן אולי רעיון לתפריט עשיר יותר לגילו ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבן 7 חודשים - תגובה
דפנה רון10/08/2014עמית שלום,
את יכולה לבדוק אם הוא מקבל מה וכמה שצריך לפי הגדילה שלו, אם ממשיך לגבוה ולעלות במשקל באותו קצב (על העקומה שלו) או בקצב דומה, זה אומר שהוא מקבל את כל מה שצריך לגדילה.
ארוחת פרות:
את יכולה לשלב עם הפרות אבוקדו, שקדיה, מחיות אגוזים שונות טבעיות ללא המתקה (נסי אותם אחד אחד, כדי לוודא שאין אלרגייה)
ארוחת צהריים:
שימי לב שהמרק בצהריים יכיל מנה חלבונית. דוגמה להרכב המרק :
מנה בשרית
50 גר' בשר הודו / עוף / בקר / דג
75-50 / גר' אורז מבושל 1 תפוח אדמה בינוני
75 - 100 גר' גזר/ דלעת/ דלורית/ קישוא
1/4 – 1/2 כפית שמן זית
150-100 גר' מרק צח כתוספת
או
מנה צמחונית
1/4 – 1/3 - כוס קטניות מבושלות )(חומוס גרגירים/עדשים/שעועית או 50 ג' דג
75-50 גר' אור ז מבושל / תפוח אדמה בינוני
75-50 גר' דלעת/ גזר/ קישוא
1/4 – 1/2 כפית שמן זית
25 - 50 גר' ירק מהמרק (פטרוזיליה, שמיר, כרפס)
150-100 גר' מרק צח כתוספת
לגבי הכמות - אלו הנחיות להרכב המרק, אך מבחינת הכמות - הוא יקבע כמה לאכול מתוך הכמות שאת מציעה. אין כמות שהוא חייב לאכול.
אם את נותנת רק מנות צמחוניות חשוב לעקוב אחר סימנים לחסרים.
ארוחת ערב:
שימי לב כשאת נותנת מוצרי חלב במרחק של כמה שעות מהארוחה הבשרית.
בנוסף,
היי קשובה לסימנים שלו, אולי יהיו תקופות שירצה שוב יותר תמ"ל:
1) זה יכול לקרות סביב צמיחת שיניים או במצב של קושי בעיכול, מחלה. תוכלי לדעת כשתראי שמפחית בכמות, יחד עם סימנים נוספים.
2) במצב שירגיש שצריך השלמה. תוכלי לדעת לפי שיהיה פחות רגועה אחרי ארוחות או שיהיה רעב אחרי זמן קצר יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה דפנה!
יניב11/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתקה של סימילאק איזומילליטל09/08/2014
היי כולם! אני ליטל אמא צעירה לתינוק מתוק בן 3 חודשים שאובחן כאלרגי לחלב לפני כחודש (שלשל והקיא כחודשיים) ומאז מקבל סימילאק איזומיל (על בסיס חלבון סויה) לפני שעברנו לאיזומיל הנסיך הקטן היה אכלן גדול ואכל 150 מל מהרגע שעברנו לאיזומיל הוא מסרב לאכול (אוכל בערך 50 ומתחיל לבכות) רואים שהוא רעב ושהוא פשוט נגעל מהטעם. ניסיתי להמתיק לו עם 2 כפיות סוכר ענבים ואכן נרשמה הצלחה והקטנציק אכל את כל הבקבוק. השאלה שלי היא האם יש דרך בריאה יותר להמתיק לו את הבקבוק? אני ממש לא רוצה להמתיק לו כל ארוחה בסוכר אבל אם לא הוא פשוט לא אוכל. יכול לאכול רק 50-80 וזה ממש לא מספיק לתינוק בגילו. נאמר לי שניתן להוביף כמה טיפות דל תמצית וניל אבל בכל התמציות שמצאתי כתוב שמכילות אלכוהול ואין דבר כזה תמצית טהורה שהיא ללא..ממש לא יודעת מה לעשות. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המתקה של סימילאק איזומיל - תגובה
ענת תבור09/08/2014את יכולה פשוט להוסיף טיפת תמצית וניל סינטטית ללא חשש. בנוסף לזה אפשר להתחיל עם 2 כפיות סוכר ענבים ולהוריד בהדרגה את הכמות עד שיתרגל לטעם החדש והפחות מתוק. הפחתה של כרבע כפית בכל יומיים-שלושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! שאלה נוספת אם אפשר..
ליטל09/08/2014תמצית וניל סינטטית הכוונה היא לפשוטה כזאת לאפייה (קראתי דיש בה לא מעט חומרי טעם וריח ומשמרים) או לטהורה עם האלכוהול (35%)? ומה לגבי מחית וניל מצאתי אחת כזאת שנראת יחסית טהורה (מצרפת תמונה). לגבי הסוכר ענבים-במידה ואמשיך לתת לו בכל בקבוק כפית-כפית וחצי למשך תקופה האם זה לא יגרום לו לנזק בעתיד? ומה אם יסרב לקבל בלי הסוכר? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת וניל וסוכר
ענת תבור10/08/2014התמצית שמצאת נראית מעולה, תשתמשי בה. אל תדאגי לגבי הנזקים של סוכר הענבים, לא יקרה מזה שום נזק בכמויות האלה ואני מאמינה שלאחר שהתינוק יתרגל לטעם לא תהיה בעיה להפחית את כמות הסוכר בהדרגה כפי שהמלצתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגיע הזמן להגדיל כמות פורמולה?חגית07/08/2014
שלום רב,
בני בן חודשיים וחצי, שקל 4.830 במעקב טיפת חלב לפני כשבועיים (נולד במשקל 2.600 ולכן עדיין קצת קטן).
עקב קושי בייצור כמות חלב מספקת אוכל שילוב של הנקה ומטרנה ממש מהלידה. בחודש האחרון אני מוסיפה לו כ-60 מ"ל לאחר הנקה ובמידה ולא מתאפשרת הנקה נותנת לו 120 מ"ל מטרנה. אציין כי הוא מסיים את הכמות כולה בד"כ.
בד"כ לאחר שמסיים ארוחה נראה רגוע, נותן שתן בכמות מספקת ועושה קקי פעם ביום. עד ליומייים האחרונים אכל כל 3-4 שעות במהלך היום ובלילה התדירות ירדה. סה"כ בין 5-6 ארוחות ליום.
בימים האחרונים החל בשעות היום לדרוש אוכל בתדירות של כל שעתיים, אך עדיין שומר על מרווחים גדולים בשעות הלילה.
האם הגיע הזמן להגדיל את כמות המטרנה? כיצד אפשר לדעת כמה לתת לו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הגיע הזמן להגדיל כמות פורמולה? - תגובה
תרצה שני07/08/2014נסי להגדיל את הכמות ולראות כמה אוכל מתוכה. ישנה שונות בכמות האוכל בין ילדים שונים וגם באותו ילד בין ארוחות שונות באותו יום.
מה שחשוב הוא להיות ערניים לתגובות של הילד האם שבע או רעב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות אצל בן חצי שנהאמא05/08/2014
שלום,
בני בן חצי שנה, יונק, החל לאכול גם מוצקים. מאז שאוכל מוצקים תדירות היציאות השתנתה, ירדה מפעם ביום לפעם בכ-5 ימים. הצואה במרקם סה״כ תקין, אם כי מעט קשה מהרגיל, ובני אינו סובל מכאבים בזמן יציאה. שאלתי היא האם יש לקרוא למצב עצירות? האם תקין? הסיבה שאני מעט מוטרדת היא שנראה שלעיתים הוא מנסה ללחוץ ולא מצליח, וגם נראה שהבטן מציקה לו מדי פעם (בועט, מתפתל ומפליץ בלי עין הרע). כיצד ניתן לעזור לו? האם להקפיד יותר על שתיה (כרגע שותה כ-20לֹלֹ מים לאחר ארוחת מוצקים, מלבד זאת יונק חופשי בכל שעות היום). האם לתת עגבניה ושמן זית? אני חוששת מיצירת תלות במרככי צואה ומעודדי יציאות למיניהם...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין מחכה לתשובה... תודה
אמא07/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות אצל בן חצי שנה - תגובה
ענת תבור07/08/2014שלום, קורה לעיתים שהמעיים מתקשים לפנות את הפסולת של המזון המוצק בהשוואה לחלב האם המתעכל בקלות רבה מאוד. יציאה אחת ל-5 ימים יכולה להעיד על בעיה מסוג זה, בפרט לאור העובדה שהיתה לו יציאה כל יום בזמן שינק. חשוב לבדוק בדיוק איזה מזונות הוא מקבל ולאתר את המזונות הגורמים לבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אמא07/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)