מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות עיכול אצל תינוקת בת 5 חודשיםאיילת07/03/2015
שלום, אני מטפלת בתינוקת בת חמישה חודשים. התחלתי לתת לה טעימות בגיל חמישה חודשים (בנוסף לתמ"ל והנקה או חלב שאוב) וגם בגיל ארבעה חודשים החלה לקבל אצל אימה מעט מאד טעימות ממוצקים. נראה שיש לה לאחרונה בעיות עיכול שאינן ברורות לי, לדוגמא: נתתי לה אבוקדו ובננה שכבר אכלה פעמיים בערך, ומשום מה החלו בעיות עיכול וזאת למרות שלא מדובר בטעימה ראשונה מפירות אלה. כרגע הפסקנו את עניין הטעימות עד שתגיעה לגיל חצי שנה וכרגע היא מקבלת רק תמ"ל ויונקת. שאלתי היא, האם בעיית עיכול ממזון מסוים יכולה להתרחש אצל תינוק גם אם לא מדובר במזון חדש עבורו? אני גם לא כל כך יודעת להתייחס לזה, אולי מדובר בוירוס.. כיצד אוכל להקל עלייה כשאתחיל שוב לתת לה את מנות מוצקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עיכול אצל תינוקת בת 5 חודשים - תגובה
תרצה שני08/03/2015אחת האפשרויות היא שמערכת העיכול של הקטנה עדין לא בשלה לארוחות שלמות מוצקים.
כמו כן חשוב לזכור שמגיל 4 ח' תינוקות מתחילים לקחת תוסף ברזל שגם הוא משפיע על העיכול.
אם ישנן בעיות של עצירות ניתן להוסיף לפרי מעט רסק עגבניות ושמן זית שעוזרים ליציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמיניםליה05/03/2015
היי. כשאני מכינה לבת שלי מרק ירקות (בת שנה וחצי )
היא רוצה לאכול רק את הירקות עם הידיים היא לא מוכנה לאכול תמיץ. השאלה שלי אם בירקות נשאר ויטמינים או הכל עובר למיץ?
מה אפשר לעשות? מיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמינים - תגובה
תרצה שני08/03/2015ליה, תזרמי איתה. את יכולה לבשל את הירקות על רשת אידוי ואז נאבדים פחות ויטמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה לא אכלניתמאיה03/03/2015
שלום
הבת שלי בת שנה וחצי בכלל לא אכלנית . אני נותנת לה מטרנה בבוקר ולפני שינה שאת זה היא אוהבת .. כשאני שמה לה את הארוחה היא לוקחת 2 ביסים ולא בא לה עוד. אם אני לא עומדת על כך שהיא תאכל היא פשוט לא תאכל. אני מראה לה טלויזיה ואז היא מוכנה לפתוח תפה ולאכול. האם אני נוהגת נכון ? בשבוע האחרון היא לא אכלה כלום יש לה חום והיא לא מוכנה לפתוח תפה. רק מטרנה . השאלה שלי אם במטרנה יש את כל הויטמינים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה לא אכלנית - תגובה
ענת תבור09/03/2015שלום מעיין. בזמן שילדים חולים הם פעמים רבות לא מוכנים לאכול שום דבר מלבד תמ״ל או הנקה. אל דאגה, זה יחלוף לאחר שהמחלה תחלוף ואין חשש למחסורים בויטמינים בזמן כה קצר. לגבי האכילה מול הטלוויזיה, זאת אחת הטעויות הקלאסיות שהורים עושים עם ילדים שלא אוהבים לאכול. בתך כבר יודעת מצויין שאם היא תסרב לאכול היא תקבל פרס בצורת צפיה בטלוויזיה. על כך נכתב כבר רבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסמכת סימילאקליאור02/03/2015
הבת שלי בת 4.5 חודשים אובחנה כסובלת מריפלוקס סמוי (היא אוכלת חלב אם, סימילאק וגם התחלנו טעימות בקטנה), קיבלנו הנחיה מהרופאה ומהדיאטנית להסמיך לה את הארוחות הסימילאק ולהוסיף קורנפלור.
אופן ההכנה לכמות של 150: להכין 50 מים, להוסיף 3 כפיות של סימילאק, חצי כפית של קורנפלור ולהשלים את הכמות עם מים עד 150.
ההוראות היצרן הם כמובן 60 מים על כל כפית אלא אם בהוראת רופא.
רציתי לוודא שגם לדעתכם ההכנה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסמכת סימילאק - תגובה
ענת תבור09/03/2015שלום ליאור, זה נראה כאילו הכוונה היתה לרכז גם את התמ״ל, מה שחלק מהדיאטניות והרופאים ממליצים לפעמים לעשות. תשאל את הדיאטנית או הרופאה מה היה ההגיון מאחורי זה, אני מניחה שהדבר נעשה בשיקול דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 חודשיםיוסי01/03/2015
שלום רב! יש לי תינוק בן 3 חודשים, עד לפני שבועיים היה ניזון מסימילאק שלב 1 אחרי שראינו שהוא מתפתל מכאבים בזמן האוכל ופולט המון, התייעצנו עם הרופא והוא המליץ שנחליף פורמולה לar נוטרילון, כרגע התינוק אוכל יותר טוב אך עדיין ישנם התפתלויות וכאבים סביב ארוחות בודדות ביום, יש לציין שהתינוק עולה במשקל אך לא עולה מספיק. בלידה שקל 3.370 כרגע שוקל 5.200 מבחינת כל המדדים האחרים הוא מתפתח טוב מאוד! הוא בדרך כלל שקט, מחייך, ורגוע. עד שזה מגיע לאוכל , יש הרבה מאבקים איתו כדי שיסיים בקבוק, אשמח לעזרה! תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 3 חודשים - תגובה
תרצה שני01/03/2015יוסי שלום,
תינוק לא חייב לסיים כמות אוכל מסויימת (כמו שכתוב על הקופסא). מאבק עם התינוק על כמות האוכל שהוא אוכל עלול לגרור הפרעת אכילה. עדיף לאפשר לתינוק לאכול בהתאם לדרישה שלו.
יתכן שבנוסף לשינוי הפורמולה יש צורך לתת תרופה אם אכן סובל מריפלוקס.
חזרו לרופא הילדים והתיעצו איתו, במקביל האכילו את התינוק במקום שקט ללא רעשים. העזרו בטכניקת עיטוף כדי להרגיע אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 חודשים -חוסר תיאבון לאחר מחלהרועי25/02/2015
שלום
בתי בת 8 חודשים. מגיל מאוד צעיר לא אכלנית מי-יודע-מה,
במיוחד בכל הקשור לבקבוקים ותחליפי החלב השונים, מים דווקא כן אוהבת.
ביום שלישי בשבוע שעבר חלתה, חום גבוה, שיעול וליחה. הקיאה מס' פעמים בעת ארוחת מוצקים, פעם אחת גם מייד עם קבלת התרופה להורדת חום. כל הזמן היה נראה כאילו משהו יושב לה לא טוב, וכאמור לפעמים הגיע להקאה.
מזה 3 ימים כבר נראית בריאה, ללא חום, לפעמים שיעול.
בכל אופן, מיום חמישי האחרון, חסרת תיאבון לחלוטין.
אחרי לילה שלם שגם בערב בקושי לקחה בקבוק, שןתה רק 90-120 בבוקר.
נרתעת ממוצקים תוך הפגנת עצבים ותנועות עם הידיים.
הבוקר נתנו לה חטיף ביסקוויט כזה של תינוקות שהיא אוהבת - אכלה.
אבל אוכל מזין אינה אוכלת כבר מספר ימים, וזה מתחיל להלחיץ.מה יכולה להיות הסיבה? איך יוצאים מזה?
האם לפנות לרופא מקצועי כלשהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 8 חודשים -חוסר תיאבון לאחר מחלה - תגובה
תרצה שני25/02/2015רועי שלום,
לפעמים לוקח לילדים זמן מה לחזור לאכילת המוצקים לאחר מחלה. אפשר לחזור להנקה/תמ"ל ובהדרגה להציע כל פעם בלי לחץ שוב אוכל מוצקי.
כיוון שהיא בגיל שניתן להושיב אותה בכסא האוכל ולהגיש לה אוכל אצבעות אפשרו זאת. כך היא שולטת במה שמביאה לפה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחםטל23/02/2015
בוקר טוב בנות
שאלה, בני הפעוט בן שנה וחצי בעוד שבוע.
אוכל כמעט בכל יום לחם, אם בבוקר עם חמאת בוטנים או גבינה, או אחה"צ עם ממרח חרובים או פשוט בצירוף לארוחת ערב של ירקות, גבינות וביצה.
האם בגיל הזה, חיוני והכרחי לתת לו מדי יום לחם?
איני מונעת ממנו כמובן, הוא אוכל גמה שרוצה ואני דואגת לגוון לו גם עם הממרחים ובכלל, את הארוחות.
האם לחם הוא חלק מן התפריט היומי לגיל שנה וחצי?
האם ישנם חלופות בריאות אחרות/נוספות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם - תגובה
תרצה שני25/02/2015לחם הינו חלק מהתזונה של ילדים בגילו. אין בעייה פעמיים ביום לתת לחם. ניתן בערב להחליף את הלחם במקור פחמימות אחר כמו פסטה, אורז או תפוח אדמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק שלא אוכל מספיקיוסי15/02/2015
שלום! יש לי תינוק בן חודשיים וחצי, שסובל מאוד בזמן ההאכלה. הוא מתפתל מכאבים.
הוא אוכל סימילאק שלב 1 לפחות 2 ארוחות ביום הוא מסיים בקבוק של 120 c"c שגם את זה הוא אוכל בשלבים עם הפסקות מרובות.
את שאר הארוחות הוא בקושי מסיים 70 c"c
השאלה שלי היא האם זה ריפלוקס? והאם שווה לנסות להחליף פורמולה?
יש לציין שהוא עולה במשקל אך לא עולה מספיק.
אשמח לתשובה. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שלא אוכל מספיק - תגובה
תרצה שני16/02/2015יוסי שלום,
ממליצה להגיע לרופא הילדים שלכם כדי להתיעץ איתו בנושא.
אבחון של ריפלוקס צריך להעשות על ידיו, וכך גם ההחלטה האם להחליף תמ"ל או לתת טיפול תרופתי בהתאם לבעיה.
רק בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת ערביעל15/02/2015
שלום למנהלות הפורום
אני מעוניינת לדעת האם דייסת שיבולת שועל (חצי כוס חלב ושלוש כפות שיבולת שועל) זו ארוחת ערב מספקת לפעוט בן שנה וחודשיים ואם לא, מה עוד ניתן להוסיף על מנת שהארוחה תהיה משביעה.
תודה רבה, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת ערב - תגובה
תרצה שני16/02/2015יעל שלום,
ניתן להוסיף לדייסה טחינה להעשרה תזונתית וגם פרי חתוך לתוספת ויטמינים.
אפשר מדי פעם לגוון ובמקום הדייסה להגיש ארוחת ערב שאתם כמשפחה אוכלים בבית ומאד כדי לשבת יחד איתו ולאכול במקביל אליו.
החשיבות בגיוון היא כדי שיכיר ויפגש עם מגוון תזונתי כדי להרחיב את המזונות שהילד מכיר ואוכל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט תזונה לתינוקת בת שנה וחציפנינה10/02/2015
שלום,
התינוקת שלי בת שנה וחצי . אשמח לדעת כיצד אמור להיות התפריט התזונתי בנוי .
תודה מראש,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט תזונה לתינוקת בת שנה וחצי - תגובה
דפנה רון11/02/2015פנינה שלום,
איפה היא אוכלת במהלך היום? עם מי? ואילו סוגי אוכל אוכלים אצלכם?במסגרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לתינוקת בת שנה וחצי
פנינה12/02/2015שלום ותודה על התגובה המהירה.
הילדה נמצאת במסגרת של משפחתון.
כשמתעוררת אוכלת בקבוק תמ"ל
בבוקר בגן היא אוכלת שני סוגי פירות מגורדים עם כפית טחינה משומשום מלא (שאני מכינה לה בבית).
בצהריים אוכלים כל יום מנת בשר/עוף/קציצות עם פחמימה וירקות מבושלים.
אחרי שקמה מהשינה של הצהריים אוכלת מעדן גמדים/דניאלה.
ארוחת ערב קצת בעייתית כי היא לא אוכלת הרבה. לפעמים אוכלת חביתה, עם גבינה לבנה וצהובה ופרוסת לחם, לפעמים ביצה קשה עם גבינה ופרוסת לחם, לפעמים פיצה.
לפני השינה אוכלת בקבוק (למרות שכבר שני לילות מוותרת על הבקבוק של לפני השינה).
רציתי לציין שירקות טריים כמעט ולא אוכלת.
אני עדיין נותנת לה תוסף ברזל לפי הוראת הרופאה עד גיל שנה וחצי
כשנמצאת בבית היא לא אוהבת לאכול ומשחקת עם האוכל.
כיצד לגרום לה לאכול ירקות?
והאם התפריט מאוזן לגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה לגבי תפריט לגיל שנה וחצי
פנינה20/02/2015דפנה שלום
קראתי את המאמר שלך לגבי אכילת ירקות. למיטב הבנתי, הוא מתייחס לילדים גדולים יותר. אני אמשיך לנסות לתת את הירקות בתקווה שיום אחד הילדה תאכל מהם .
לגבי המעדן: זה בלתי אפשרי לרסק את הפרי מהבוקר ולערבב עם הגבינה כי היא אוכלת את זה רק בשלוש. הגננת לא מרסקת להם פירות. כך שזה לא פרקטי. מה שניתן לעשות זה לתת חצי מעדן ולהוסיף כמה כפות גבינה לבנה להוריד את המתיקות. אני גם נותנת לה לעיתים יוגורט ביו עם כפית סילאן. האם זה בסדר? בנוגע למשחק עם האוכל היא הפסיקה לשחק. היא רוצה להיות עצמאית ואוכלת לבד עם כפית אפילו דוחפת את הידיים שלי מהצלחת שלה.
תודה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה לגבי תפריט לגיל שנה וחצי - תגובה
דפנה רון21/02/2015שבוע טוב פנינה,
במאמר יש התייחסות לארוחות משותפות - מה שמתאים גם לגיל הזה.
בכל מקרה, אני מבינה שיש מגבלות, יוגורט עם סילאן זה באמת פיתרון או אם היא אוכלת יוגורט טבעי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רך נולדטל10/02/2015
היי בנות
אשמח לדעת, ילדתי בשבת האחרונה 7.2 וכרגע גם מניקה וגם נותנת סימילאק עקב פצע בפטמות.
אשמח לברר אתכן מהי כמות התמל שאוכל תינוק בן ארבעה ימים מהי הכמות שנדרשת לו בבקבוק. וכן כל כמה זמן להעלות בכמות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רך נולד - תגובה
דפנה רון10/02/2015טל מזל טוב!!!
מקווה שאת מרגישה טוב.
אם יש לך פצע בפטמות אני ממליצה מאד להעזר ביועצת הנקה, במידה ולא התייעצת עדיין.
מה משקלו? כדי שאוכל להגיד לך בערך איזו כמות להכין.
מתוך הכמות שתכיני הוא יאכל כמה שצריך וכך תלמדי את הכמויות שלו. כך גם תדעי מתי הוא מסיים בקבוק ומחפש עוד, ואז צריך להגדיל כמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דפנה. משקלו
טל11/02/2015בלידה היה 3.335 ק"ג, השתחרר במשקל 3.175
כעת בוודאי שעלה קצת.
לא בטוחה שיועצת הנקה תוכל לעזור לי עם הפצע ...
הנקה ותנוחות הנקה אני יודעת :)
כעת הוא בן 4 ימים בדיוק, אוכל בקבוק (שאוב וסימילאק) -60-70 מ"ל.
קקי עושה ברוך השם בלי סוף! האם זה יותר מדי לגיל שלו?
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דפנה. משקלו - תגובה
דפנה רון11/02/2015אם כך את יכולה לתת בקבוק של 80 מ"ל ולראות כמה אוכל מתוכו. כשיגיע למצב שמסיים את ה-80. תעלי כמות.
לגבי הפצע- יועצת הנקה טובה יכולה לעזור. לפעמים יועצת הנקה צריכה לחזור ולעזור יותר מפעם אחת עד שמוצאים את הדרך להניק ללא פצעים. אם תינוק תופס נכון את השד, לא יהיו פצעים. לא תמיד מספיק לדעת תנוחה - לפעמים יש עוד דרכים לעזור לתינוק לתפוס נכון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקסיוסי10/02/2015
היי, יש לי תינוק בן חודשיים וחצי שאובחן אצלו ריפלוקס, הוא אוכל סימילאק אדבנס והנקה בין פעם לפעמיים ביום ??, הוא ירד בכמויות האוכל וכבר יומיים התחיל לחזור ל120 c"c בארוחה , חשוב לציין שלא בכל הארוחות ובלילה כמעט ולא אוכל, הרופא טוען שאם חזרנו ל120 c"c לארוחה זה מעולה גם אם חא בכל הארוחות ,,,
אני מרגישה שהילד סובל בזמן ההאכלה וגם מלחיצה עבורינו
האם כדאי לנסות לתת לו נוטרילון AR ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס - תגובה
דפנה רון19/02/2015יוסי שלום,
אתם יכולים לנסות נוטרילון AR, כל דבר שיקל עליו באכילה יבורך.
מה שעוד ניתן לנסות זה נוטרמיגן, אם יסכים, מפני שלטעם שלו קשה יותר להתרגל.
בנוסף תוודאו :
1) שהוא נתמך כשפלג הגוף העליון שלו בתנוחה אנכית ככל האפשר בזמן ההאכלה.
2) לתת בקבקבוק בצורה של pace feeding (מצורף utube עם הסבר)
3) בסימן הראשון שלו ששבע או שלא רוצה יותר, להפסיק לתת בקבוק ולא לחזור להציע - עד שיעברו שעתיים או יותר (זה אישי), אלא אם כן הוא מסמן שרעב והוא רוצה עוד. ללמוד את הסימנים שלו לרעב ולשובע כך שהוא יוכל להנחות אתכם מתי וכמה לתת לו לאכול.
4) להחזיק אותו בצורה אנכית למשך כ- 1/2 שעה מתום הארוחה
יתכן שתרגישו שההאכלה כך כרוכה במאמץ, אך יש הקלה גדולה עם הגיל ואז נעשה קל יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחצי לא מוכן לאכול כמעט כלוםיוליה09/02/2015
הבן שלי הקיא מגיל 9 חודשים עד גיל 1.3 כל יום ואחרי שעברנו לתמ"ל צמחי זה פסק. עכשיו הוא לא מוכן לאכול כמעט כלום. ניזון בעיקר מדייסות מטרנה על בסיס תמ"ל צמחי או חלב שקדים וחטיפים יבשים כמו במבה, דובונים, ופתי בר. בד"כ אנחנו "מחביאים" לו בדייסה קצת ירקות או פירות או ביצים בכמויות קטנות ממש.
כאשר מציעים לו מזון כלשהו מיד נהייה לו רפלקס הקאה.
מה לעשות???
נ.ב. אוהב גבינות ומעדנים אך זה גורם לו להקאות אם אוכל מנת חלב ביום כמה ימים ברצף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחצי לא מוכן לאכול כמעט כלום - תגובה
דפנה רון10/02/2015יוליה שלום,
האם הייתם אצל גסטרואנטרולוג? אם לא, חשוב לאבחן אם יש רפלוקס או משהו אחר. ואחר כך אפשר להתקדם בבירורים הלאה- למה זה קורה ומה אפשר לעשות.
איך המשקל והגובה שלו?
האם הוא נשאר באותו אחוזון בעקומות הגדילה (גובה, משקל)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה וחצי לא אוכל כמעט כלום
יוליה10/02/2015היינו אצל גסטרו אך לא עשינו בדיקה כיוון שהיא פולשנית. וגם ההקאות פסקו כאשר הפסקנו חלבי. כאשר נותנים לו משהו שהוא אוהב ולא חלבי הוא לא מקיא וגם אין רפלקס הקאה וגם אוכל בכיף. הבעיה שהוא אוהב מעט מאוד מזונות ואנחנו לא יודעים איך לגרום לנסות ולאכול דברים נוספים.
בתקופת ההקאות היתה ירידה במשקל אבל הוא באחוזון הרגיל שלו עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה וחצי לא אוכל כמעט כלום - תגובה
דפנה רון10/02/2015אז רפלקס הקאה הוא רק עם מזון שהוא לא חלבי ושהוא לא אוהב?
אם כן, כמה דברים שאת יכולה לעשות במקביל:
1) להמנע מלתת לו במבה, פתי בר וחטיפים שיכולים "לקלקל" תאבון לאוכל.
2) לדאוג שרוב הארוחות שלכם יהיו משותפות, ובהם יהיה אוכל לא חלבי. בזמן הארוחה לא תציעי לו בכלל מהאוכל. תחכי שהוא יבקש ותהיי עיקבית- לפחות שבוע.
את מוזמנת לעדכן אותי, איך זה משפיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה וחצי לא מוכן לאכול כמעט כלום
יוליה11/02/2015אני אנסה!
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה וחצי לא מוכן לאכול כמעט כלום
יוליה18/02/2015שלום, פעלנו לפי עצתך. בימים הראשונים היה הרבה בכי וצרחות כאשר לא אפשרנו לאכול חטיפים לפני הארוחה או במהלך הארוחה.
אחרי יומיים ביקש קטשופ מהשולחן ואכל ממנו די הרבה וזה נמשך כמה ימים. לא הכי בריא אבל שמחתי שהיה מוכן לאכול משהו שאינו רגיל. היום לא שמנו קטשופ והוא אכל רסק תפוחים ולחם. אין לי מילים לתאר את האושר :-)
רציתי רק לברר, האם להחליף את היצע המזונות לעתים תכופות או עדיף לשים על השולחן דברים שהוא אוהב לעתים קרובות כדי שלא "ישכח" שאהב לאכול אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה וחצי לא מוכן לאכול כמעט כלום - תגובה
דפנה רון19/02/2015יוליה שלום,
איזה יופי שהצלחתם לעמוד בבכי, אני יודעת שזה לא פשוט.
מבחינת היצע האוכל, הכי טוב זה שתאכלו ארוחות משותפות ואז יהיה על השולחן מגוון שאתם אוהבים ואוכלים. אם תראו שהוא לא בוחר מזה כלום, אפשר באופן קבוע לצרף פריט או שניים של משהו שהוא אוהב. אבל הכי חשוב זה שימשיך להחשף למגוון, כדי שתהיה לו הזדמנות לטעום מזונות מגוונים אם ירצה.
בנוסף, חשוב שיראה אתכם נהנים מאוכל. אתם לא צריכים להגיד כלום, הוא ירגיש שמשהו נאכל בהנאה, ואז יש סיכוי גדול שירצה גם לטעום, אם לא עכשיו אז בהמשך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנה וחצי לא מוכן לאכול כמעט כלום
יוליה19/02/2015המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שאוכלת רק אם "מעסיקים" אותהאמא'לה09/02/2015
שלום ליועצות,
אני קצת מותשת....
יש לי תינוקת בת 10.5 חודשים, איכשהו יצא (בעיקר באשמתנו) שבכל פעם שמאכילים אותה מראים לה ספרים. נוצר מצב שהיא לא פותחת את הפה בלי ספר, מדפדפת מהר מאוד בכל ספר ומשליכה על הרצפה......ואני אוספת ומנסה לשכנע אותה לאכול.....הצילו! איך נגמלים מההרגל הנוראי הזה?
בנוסף, היא אוכלת בערך כל 3 שעות, ארולה ראושנה בערך ב 7 בבוקר כשהיא מתעוררת (בקבוק) ואחרונה בין 19:30-20:30 לפנח השינה (בקבוק, ובמשך היום 3 ארוחות מוצקים- פירות, מרק עוף, יוגורט +חביתה או אבוקדו), נראה שהמרווח בין הארוחות לא מספיק לה ושהיא לא רעבה מספיק, אחרי 3-4 כפיות מתחילה מלחמה יומיומית וזה ממש ממש מתיש.........................
אשמח לשמוע את עצתכן.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת שאוכלת רק אם "מעסיקים" אותה - תגובה
תרצה שני09/02/2015אמא'לה בוקר טוב,
כמו שציינת תינוק צריך להגיע רעב לארוחה, לכן בשלב ראשון הרחיבי את הזמנים בין הארוחות כך שהיא תהיה רעבה.
הניחי לה אוכל בצלחת ואפשרי לה לאכול לבד (מלכלך אבל חשוב). שתאכל כמה שרוצה בלי הסחות דעת.
אם את לא מסתדרת ממליצה לקבל מפגש או שניים של יעוץ שיעזרו לך לצאת מהלופ אליו נכנסת ועדיף עכשיו כשהיא עוד צעירה לפני שההרגל מתקבע.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההאמיתית08/02/2015
יש לי ילד בן 4 חודשים שנמצא מתחת לאחוזון 3 (פרט למשקל מתפתח תודה לאל כפי שצריך). אני מעוניינת לתת "פוש" לנושא המשקל ומכיוון שלא ניתן להוסיף בכמות האוכל/מספר הארוחות, חשבתי לשלב את התמ"ל עם דייסת אורז/קורנפלור (במטרה להעלות את מספר קלוריות שהוא צורך ליום) אשמח לקבל חוות דעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
תרצה שני08/02/2015אמיתית שלום,
כל ריכוז של התמ"ל או תוספת של דיסות בגיל הזה דורש התיעצות עם דיאטנית ילדים.
לפעמים תוספות כאלה שכרן יוצא בהפסדן, כלומר הילד יאכל פחות אוכל, כדי לדעת שתוספת של דיסה מורידה את ריכוז החלבון באוכל ומעלה את כמות הפחמימות.
בקשי הפנייה לדיאטנית ילדים של הקופה שלך להתייעצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)