פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארוחה לפעוטה בת שנתיים ותשע
    רוית
    04/02/2015

שלום,
    אני רוצה לגמול את בתי בת שנתיים ותשע ממטרנה,
    היא אוהבת מאוד קורנפלקס וחלב אז אני נותנת לה שלושה ימים בשבוע בבוקר,
    היא לא אוכלת פירות שידוע לי שזה מומלץ בבוקר וגם לא בתור "גלידה"שזה שיקספרי
    בגן היא אוכלת יפה,אבל אני רוצה להחליף לה את המטרנה בארוחה לפני הגן שלא תשבע מאה אחוז אבל גם שלא תהיה רעבה,ירקות לא מבושלים היא גם לא אוכלת כמו מלפפון עגבניה,מה אני יכולה לתת לה לאכול בבוקר?היא רוצה רק מטרנה או קורנפלקס וחלב,אילו דגנים יותר בריאים ניתן לתת ומה בנוסף,תוכלי לציין לי?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ארוחה לפעוטה בת שנתיים ותשע - תגובה

תרצה שני
    04/02/2015

אורית שלום,
    אפשר להכין דייסה מסולת או שיבולת שועל, אפילו ערב קודם ולחמם למחרת.
    אפשרות נוספת היא להכין גרנולה ביתית משיבולת שועל, מעט סילאן לערבב ולאפות מעט בתנור שישחים. לאחר כן לשמור בצנצנת.
    אפשרויות נוספות הן לאפות מאפינס בריאים ביתיים ולהקפיא ולהוציא אחד כל בוקר.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אוכלת כמו שצריך
    קרן
    01/02/2015

בתי בת 11.5 חודשים. רוב התזונה שלה עדיין מתבססת על הנקה...
    אני מציעה לה כבר חודשים רבים בוקר צהרים וערב אך היא אוכלת כמויות מעטות בלבד
    ויונקת רוב היום. מוצקים היא אוהבת בעיקר פחממות ומסרבת לירקות, לרוב הפירות ולבשר.
    הבעיה העיקרית היא שאני כרגע בהריון חדש והחלב מתמעט. אני מזהה בימים האחרונים חיתולים פחות מלאים מפעם.
    אני מציעה בקבוקי תמ"ל אך היא שותה כמה שלוקים ולא מעוניינת יותר. משתדלת לתת לה דברים בריאים ממה שכן אוכלת (כריך אבוקדו, דייסת קוואקר שאני מוסיפה לה שקדיה ופרי, יוגורט פרוביוטי) אבל כאמור הכמויות קטנות והיא לא מסיימת אף מנה.
    יש לציין שהיא קטנטונת יחסית (אחוזון 5 בערך במשקל) ועולה במתינות במשקל (מאז ומתמיד)
    מאוד מפותחת ומצב רוחה טוב מאוד

אני די בייאוש - מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    לא אוכלת כמו שצריך

הוספת תגובה

• לא אוכלת כמו שצריך - תגובה

תרצה שני
    02/02/2015

בוקר טוב קרן,
    נסי לארגן סדר יום שבו יש הפסקות של 3-4 שעות בין ארוחה לארוחה, כך שהיא תגיע רעבה יותר לארוחות המוצקים.
    אם ההנקה היתה עד היום גם דרך להרגע מעבר להאכלה חשוב למצוא תחליף וללמד אותה להרגע בדרך אחרת.
    בארוחות עצמן הושיבי בכסא האוכל והניחי אוכל במרקם מתאים עבורה לאכול לבד (מזון רך בקוביות.
    אם את מרגישה שאין התקדמות ממליצה להגיע לדיאטנית ילדים שתנחה אותך מקרוב.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלת מטרנה ילדה בת 5 שבועות
    מיכל
    20/01/2015

היי,
    הבת שלי בת חמישה שבועות שוקלת 4.600.
    היא לא שובעת מ120 מטרנה... זה נראה כאילו היא ממשיכה לחפש ואחרי שעתיים כבר צורחת לעוד.. מה לעשות? להביא לה? זה נורמלי שילדה בגיל הזה תאכל 180?

הוספת תגובה

• האכלת מטרנה ילדה בת 5 שבועות - תגובה

תרצה שני
    22/01/2015

מיכל שלום,
    אפםשרי לה לאכול כמה שרוצה, יש ילדים שיסתפקו בכמות של 120 ויש שדרשו יותר. וכולם יגדלו בקצב המתאים להם. לילדים היכולת להרגיש מתי הם שבעים. ולכן הציעי לה אוכל ושימי לב מתי היא מסיטה את ראשה ממנו סימן ששבעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה..
    מעיין
    14/01/2015

האם מותר לתת לתינוק בן שבעה חודשים בצל חי? כמובן טחון בבלנדר ועם אבוקדו. תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    ועוד שאלה..

הוספת תגובה

• ועוד שאלה.. - תגובה

דפנה רון
    05/02/2015

שלום דנה,

זה תלוי ברגישות הטעם של התינוק. יש תינוקות בגיל הזה שתהיה להם חוויה לא טובה מהטעם החזק, אבל לא כולם.
    את יכולה לשים מעט בצל בבלנדר עם האבוקדו, ולתת טעימה ממש של ליקוק ולראות את התגובה. לפי זה להחליט אם להציע עוד.

בתאבון,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 וחצי חודשים הפסיקה לאכול
    קטיה
    11/01/2015

צהריים טובים,
    הבת שלי בת 4 חודשים וחצי. נולדה 4 קילו ועד עכשיו עלתה קילו בחודש ואכלה ממש טוב ( מטרנה ,180 CC , היא שוקלת 8.500). לאחרונה, בשבוע האחרון היא התחילה לאכול ממש מעט, כ 60 CC בהאכלה ומסרבת לאכול עוד. זה ממש מוזר כי תמיד היא אכלה טוב. והמצב רק מדרדר, כל פעם היא אוכלת פחות ופחות. ניסיתי להחליף את סוג הבקבוק אך זה לא עזר.
    אשמח לתשובה.

הוספת תגובה

• בת 4 וחצי חודשים הפסיקה לאכול - תגובה

ענת תבור
    11/01/2015

שלום קטיה, לא סיפרת האם ישנם סימנים למחלה עונתית כלשהי. מכיוון שמדובר רק בשבוע האחרון הייתי ממליצה לגשת לרופא הילדים לבדיקה כללית, לא נראה לי שיש כאן בעיה תזונתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 וחצי חודשים הפסיקה לאכול

קטיה
    11/01/2015

שלום ענת,
    אין כל סימנים למחלה. היא צוחקת, מחייכת והכל רגיל חוץ מהעניין של האוכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 וחצי חודשים הפסיקה לאכול - תגובה

ענת תבור
    11/01/2015

בכל אופן כדאי להתייעץ עם רופא שיבדוק אותה. לא צריך להפיץ מתקופה קצרה של הורדת הכמות הנאכלת, אבל אם זה נמשך מעבר לשבוע כדאי בהחלט לברר לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה
    ליזה
    11/01/2015

שלום
    מפנה שאלתי לכאן מאחר ןפורום הנקה לא פעיל אשמח למענה
    ילדתי לפני פחות משבוע
    אני מניקה כל 3-4שעות
    בלילה אין הנקה כמעט 5-6שעות מאחר ונתינוקת ישנה
    משך הנקה הוא כ15 דק...והיא יונקת רק מצד אחד. המראה שהיא יןצרת שהיא פשוט מפוצצת.
    ובהנקה הבאה אחרי היא יונקת מהצד השני. האם זה פוגע בייצור החלב? האם משהו כאן בתהליך פוגע בייצור החלב?
    היה לי חזה מפוצץ..ממש קשה. שאבתי 150 מל למקרר. אבל מאז השאיבה עברו יות מ4 שעות ויש לי הרגשה כאילו כין חלב...
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    הנקה

הוספת תגובה

• הנקה - תגובה

דפנה רון
    11/01/2015

ליזה שלום,

לא נשמע לי שמשהו שאת עושה פוגע בתהליך ייצור החלב,

יותר מזה, תהליך ייצור החלב נוצר בשביל לאפשר לנו לשרוד עוד לפני שידענו לקרוא ולכתוב. מה שאני אומרת הוא שזה תהליך שקשה לפגוע בו בגלל שמניקים ככה או אחרת.
    נשמע לי שאת קשובה לסימני רעב ושובע שלה וזה נשמע טוב. קחי בחשבון שהדברים משתנים ולכן אם את ממשיכה להיות קשובה לסימנים שלה , לא תהיה כל בעיה.

מה שכן יכול לפגוע בייצור החלב:
    - תת-תזונה או שעות ארוכות של צום אי-אכילה (אצל חלק מהאמהות משפיע יותר, אצל חלק פחות)
    - חוסר שינה (גם כן משפיע באופן שונה מאם לאם על ייצור החלב).
    - מתח ולחצים

האם קיבלת תשובה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות
    ליטל
    10/01/2015

שלום רב.
    בשבוע הבא ביתי תהא בת 5 חודשים, התחלתי טעימות, יומיים נתתי אבוקדו והצואה לאחר יומיים היתה נוזלית כמעט כמו שלשול. הפסקתי אבוקדו ונתתי גזר, לאחר יומיים החלה עצירות.
    קיימת מוכנות למזון מוצק, היא מאוד מתלהבת פותחת פה, בולעת, אינסטיקט דחיפה עם הלשון נעלם והיא יושבת עם תמיכה. האם יכול להיות שמערכת העיכול עדין לא מוכנה למזון מוצק? לדעתך כדאי להמשיך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טעימות

הוספת תגובה

• טעימות - תגובה

תרצה שני
    11/01/2015

אפרת שלום,
    מערכת העיכול תהייה מושפעת מכל מזון שאינו האוכל שנהגה לאכול. לכן חשוב לערוך את הטעימות בכמות קטנה שלא תשפיע על מערכת העיכול ותתן לה להתרגל בהדרגה. כלומר יש לתת עד 2 כפיות ביום ואם הילד מאד רגישה אפילו כפית ביום.
    את יכולה להתחיל עם בטטה מבושלת, בהמשך קישוא ואחר כך לבדוק איך מסתדרת עם גזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טונה לתינוק
    דנה
    07/01/2015

שלום! לפי אחות טיפת חלב אין בעיה לתת טונה לתינוק בן שבעה חודשים. לפני כמה חודשים דיברו על הגבלה של מספר הפעמים בשבוע שילדים יכולים לאכול טונה. על כמה פעמים מדובר? והאם זה באמת בסדר לתת טונה לתינוק?

לקביעת תור
    סגירה
    טונה לתינוק

הוספת תגובה

• טונה לתינוק - תגובה

דפנה רון
    11/01/2015

דנה שלום,

הגבלת מספר פעמים בשבוע נעשתה בארה"ב לאחר שיצא מחקר שלפיו אוכלי הטונה בסיכון לקבל כספית מטונה לבנה.

רוב שימורי הטונה הנצרכת בישראל הנם מטונה בהירה בה ריכוז הכספית נמוך מאוד. דגים העלולים להכיל ריכוזים גבוהים של כספית כגון טונה לבנה (אלבקור), כריש ודגי חרב אינם נפוצים לצריכה בקרב האוכלוסייה בישראל.

לפי דוברת משרד הבריאות , עינב שימרון:
    " חשוב להדגיש כי משרד הבריאות עוקב אחרי תכולת הכספית בטונה בישראל. נתונים שנאספו בעת האחרונה עולה כי , רק ב- 16% מהדוגמאות של שימורי טונה בהירה נמצאה כספית בכלל וגם זאת ברמה הנמוכה מזו המותרת.
    בטונה לבנה אשר נצרכת בעיקר כסטייקים , רמות הכספית נמצאו מתחת לרמות המותרות לסוג זה של דג.
    לנשים בהריון - משרד הבריאות אינו ממליץ על אכילת דגים גדולים כגון: כריש (Shark) , חרב (Swordfish), מקרל גדול ( (King mackerel , ליבנה ((Tilefish, טונה לבנה (טונה אלבקור) העלולים להכיל כספית ברמה גבוהה."

לפי מידע זה, תצטרכי לקבל החלטה כמה פעמים נכון לך לתת, מאחר ולא מדובר בהגבלה שעליה דובר בארה"ב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מטרנה חלבית גורמת למחלות החורף?
    ברכה ברוורמן
    05/01/2015

ביתי בת 10 חודשים,אכלה עד עתה מטרנה חלבית,ומאחר והיא מלאה בליחה כל הזמן ,מצוננת נון סטופ,מקוררת וחולה רבות וגם הספיקה פעמיים לקבל דלקת ריאות שהחולי שלה נראה לי הזוי לגמריי בגיל כזה,ני מרגישה שזה בגלל המטרנה החלבית-שגורמת לכך.האם זה נכון?התיעצתי רבות עם רופאה טבעית שאמרה שזה רק מגיע מהחלבי???ניסיתי לעבור לצמחית ויש הקאות רבות,מה זה אומר?ומה לעשות?

הוספת תגובה

• האם מטרנה חלבית גורמת למחלות החורף? - תגובה

דפנה רון
    11/01/2015

ברכה שלום,

את יכולה לנסות פורמולות שונות שאינן צמחיות אך יש להן רכיבים המחזקים את מערכת העיכול כגון, סיבים פרביוטים ולראות אם זה עוזר.

ישנן פורמולות בהן חלבון החלב מפורק, ויתכן שגם זה יעזור. אך אלו פורמולות שלא בטוח שיהיה קל להתרגל לטעמן בגיל 10 חדשים.

אחת הדרכים שלך לבדוק, אם באמת מטרנה חלבית משפיעה על המחלות והליחה אצל הבת שלך, היא לשים לב אם היה שיפור כשנתת מטרנה צמחית. כמו כן לשים לב אם יש הבדל בין ימים שבהם היא אוכלת אוכל חלבי (מוצק) לבין ימים שבהם אין אוכל חלבי (בארוחות המוצקים).

את מוזמנת לעדכן אותי במה שראית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בם חודש וחצי
    מיכל
    04/01/2015

שלום לרופאים התינוק שלי בן חודש וחצי אכל סימלאק אדוונס בשלושה שבועות האחרונים הוא היה בוכה בכל ארוחה מוציא את הפיטמה ומחפש שוב לאכול ובוכה. צורח ומקשיח את הגב לאחר ביקור אצח הרופא שינה לי את האוכל לנוטרילון ar כי יש חו ריפלוקס. שלושה ימים הילד אוכל מהאוכל ואין שום בכי בהאכלה אבל הוא מתאמץ נורא לעשות קקי וביום הראשון היציאה היתה תקינה ביום השני כבר היה גם קקי קשה וגם רך והיום היתה לו יציאה קשה עם קצת דם בטיטול. יש לציין שהצבע של הקקי בצבע צהוב ולא ירוק כמו עם הסימילאק. זה לא מסוכן שיצא לו דם כנראה מהתאמצות ? והאם זה עצירות למרות שעושה כל יום לאחר עינויי? מה לעשות כי עם האוכל הוא מסתדר טוב. סליחה על האורך והתיאורים

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בם חודש וחצי

הוספת תגובה

• תינוק בם חודש וחצי - תגובה

תרצה שני
    05/01/2015

מיכל שלום, כל צוות העונות בפורום הזה נינן דיאטניות ולא רופאות (לידיעה).
    לגבי שאלתך חזרי לרופא והתעיצי איתו לגבי התמ"ל האם להחליפו שוב לתמ"ל של חברה אחרת שמיועד לרפלוקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בכמות המזון
    מיטל
    28/12/2014

שלום רב,

בת 4 וחצי חודשים, ניזונה ממטרנה שקילה אחרונה נעשתה בגיל 3 חודשים, 5.300 קילו.
    בחודש האחרון חלה ירידה בכמות האוכל, היא אוכלת כל 4 שעות לערך (בלילה ישנה ללא התעוררות לאכול) ומסיימת 120 CC.
    סה"כ ביום מגיעה לארוחות של כ 680CC, בחישוב של משקל * 150CC היא אינה מגיעה לכמות הנדרש.

האם ייתכן שלא כל תינוק אוכל 150CC לקילו?

האם תקין לדעתך?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בכמות המזון

הוספת תגובה

• שינוי בכמות המזון - תגובה

תרצה שני
    28/12/2014

מיטל שלום,
    אני מאד לא אוהבת את החישב שרשמת, הוא מכניס הורים ללחץ ואינו נכון לכל תינוק.
    יכולים להיות 2 תינוקות בני אותו גיל ואפילו אותו משקל שיאכלו כמויות שונות במהלך היממה, ושניהם ישמרו על עקומת המשקל שלהם.
    לכן מה שצריך להוביל אותך בהאכלת התינוקת שלך הוא להקשיב לתינוקת. אם אינה רוצה לאכול יותר סימן ששבעה והספיק לה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל
    מיטל
    28/12/2014

שלום רב,
    ביתי בת 4 חודשים, התחלתי לתת לה ברזל של טיפטיפות (כצט) וזה עשה לה כאבי בטן וגזים.

אפשר לתת את הברזל של סופהרב במקום? ומה ההבדל בין הברזל הזה לברזל טיפטיפות?

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל

הוספת תגובה

• ברזל - תגובה

תרצה שני
    28/12/2014

מיטל בוקר טוב,
    ניתן לנסות ברזל של חברה אחרת לפעמים זה עוזר לגבי תגובת מערכת העיכול של התינוק. על כל מקרה ממליצה להתחיל בהדרגה מטיפה ביום, ולהעלות כל יומים שלושה עד שמגיעים לרמה המוממלצת. כך מרגילים את מערכת העיכול לתוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הברזל

אני
    29/12/2014

הי תרצה

הרופאה שלנו מאוד המליצה על הברזל של טיפטיפות - האם יכול להיות שכאבי הבטן והגזים הם מהתמ"ל או שבאמת כפי שכתבת בגלל שצריך להעלות את המינון בהדרגה?

ושאלה נוספת - הבנתי שהתכשיר של טיפטיפות מונע את האנמיה ושלא כל תכשיר עושה זאת, האם זה נכון?

תודה רבה על תשובותייך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הברזל - תגובה

תרצה שני
    29/12/2014

ישנם בשוק מגוון תכשירי ברזל לתינוקות וכולם עושים את אותה העבודה, לא חושבת שיש העדפה לתכשיר ברזל אחד על השני. גם אם סוג ברזל אחד נספג יותר טוב עדין זה שהוא גורם לתינוק בעיות מעיים מוביל להורדת הכמות או הפסקת השימוש בו.
    לכן אני ממליצה על טיפות ברזל שהתינוק מסתדר איתם הכי טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה למזונות נוספים בגיל 7 חודשים
    נטע
    22/12/2014

שלום רב,
    בתי בת 7 חודשים ואוכלת מזה כחודש מנה (קטנה) ביום של מוצקים מתוך הרשימה ההתחלתית (תפוח, דלעת, גזר, אבוקדו וכו'). זאת בנוסף ל-5 בקבוקי סימילאק ביממה, כפי שאכלה לפני כן.
    אני מעוניינת להוסיף מזונות (על פי המותר בכל גיל), כגון עוף, דייסה, פירות וירקות נוספים וכדו'. שאלתי היא- האם גם במקרה זה צריך להמשיך לחשוף לכל מאכל בנפרד כפי שעשיתי עם המזונות הראשונים? זאת אומרת- עוף בנפרד, ורק אז מותר לערבב עם ירקות; מלון בנפרד, ואז אז מותר לערבב עם בננה, וכן הלאה...? או שבשלב בו אנו נמצאים זה כבר לא עובד כך?
    תודה רבה!
    נטע

הוספת תגובה

• חשיפה למזונות נוספים בגיל 7 חודשים - תגובה

תרצה שני
    23/12/2014

נטע שלום,
    ההמלצה היא להמשיך להוסיף או יותר נכון לחשוף בנפרד. אבל אפשר גם להוסיף למרק שבו יש את הירקות שכבר התנסתם בהם את העוף, כך יוצא שזהו המזון היחיד שנוסף.
    בצורה זו אם תהייה תגובה אלרגית תדעו מהו הרכיב שגרם לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבע הצואה
    מיטל
    17/12/2014

שלום רב,
    ביתי בת 4 חודשים, ניזונה ממטרנה בלבד. בחודשיים הראשונים צבע הצואה היה חרדל, החל מגיל חודשיים, צבע הצואה השתנה והפך לירוק כהה במרקם משחתי, לעיתים כלל גם קצת צבע חרדל בתוכו. היום היא בת 4 חודשים ועדין הצואה ירוקה כהה. לצואה יש ריח די חזק. האם צבע ירוק כהה לניזונים ממטרה תקין? האם זה תקין שחודשיים זהו צבע הצואה?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    צבע הצואה

הוספת תגובה

• מדוע אין תגובה?

ליטל
    17/12/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבע הצואה - תגובה

דפנה רון
    29/12/2014

מיטל שלום,

מה מרקם הצואה? האם מימי? האם יש ריר? קצף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגני בוקר
    טל
    11/12/2014

בוקר טוב,
    בני בן שנה ו-3 חודשים.
    לאחרונה, בדרך לגן, התחלתי לתת לו דגני בוקר עם חלב.
    אני נותנת לו "צ'יריוס" מ-4 דגנים וללא סוכר (זה מה שרשום עליהם,
    לא יודעת עד כמה זה באמת נכון). טובלת לו בחלב ומביאה לו (ללא החלב כרגע)
    והוא אוהב מאוד.
    האם ישנם דגני בוקר מומלצים ובריאים יותר מאלו לארוחת הבוקר של הקטן?
    הוא גם מקבל כמות קטנה - רבע עד חצי כוס.
    שמעתי כי דגנים מלאים ועשירים בסיבים תזונתיים - כגון ברנפלקס -
    עלולים לעשות עצירות\כאבי בטן.
    אגב זה מה שהוא אוכל רק בימי חול בדרך לגן, בסופי שבוע הוא לא מקבל
    אלא אוכל דייסה מעורבבת עם פירות ותבלינים, או פירות מרוסקים גס או לחם עם ממרח לא מתוק.
    אודה להמלצתכן בענייני דגני בוקר

לקביעת תור
    סגירה
    דגני בוקר

הוספת תגובה

• בנות אודה לתגובה. תודה

טל
    16/12/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגני בוקר - תגובה

דפנה רון
    17/12/2014

טל שלום,

אני מגיבה, אך יכול להיות שתקבלי תשובה שתתאים לך יותר מתרצה או ענת, מפני שאני מעדיפה לתת דייסות מהדגנים עצמם כארוחה, ולכן לא יכולה להמליץ כל כך על דגני בוקר.
    הדגן בדייסה לא עובר שום תהליך תעשייתי. כמו כן הוא פחות יבש מדגני בוקר, במיוחד אחרי שעבר בישול והסיבים המסיסים ספחו את המים. דיסות מדגנים מלאים משפיעות גם על עיכול טוב יותר.

איך אפשר לבשל דייסה מבלי שזה גוזל זמן?
    להרתיח מים בקומקום, לשים על אש/חום נמוך סיר עם הדגן שאני רוצה, לשפוך את המים הרותחים ולהוסיף פרות יבשים אם רוצים. ללכת לעיסוקים אחרים ומדי פעם להציץ ולראות את מצב הדייסה. כשמוכן לכבות ולהוסיף תוספות אם רוצים (שקדייה, תפוח מרוסק, סילאן 100%, מחיות אגוזים וכו'). לוקח נטו- כ-3-4 דקות הכנה.
    (אצלנו אוהבים קוואקר- רק שלפעמים נשארות שם הקליפות הגסות יותר, בזמן האכלה של פעוט צריך להוציא אותן).

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דפנה, אגיד רק

טל
    18/12/2014

שדייסות הוא בהחלט אוכל ואוהב
    בעיקר דייסת קוואקר אני מכינה לו, כמו שאמרת, עם פירות מגורדים בפנים, או סילאן וקינמון
    או שקדיה, העיקר שיהיה מהיר משביע ובריא.
    בבוקר לא תמיד יש זמן אפילו ל-4 דקות האלו להכין דייסה, על כן אוכל אותה בשעות אחה"צ או בסופי שבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דפנה, אגיד רק - תגובה

ענת תבור
    23/12/2014

אני לגמרי עם התשובה של דפנה! גם אני מעדיפה את הדגנים עצמם ולא דגני בוקר מעובדים שאינם רק טחונים יתר על המידה אלא מכילים חומרים מוספים מתעשיית המזון שאותם לא היינו בהכרח רוצים לתת לילדים רכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה