פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקבוק בלילה
    עמית
    13/06/2014

שלום.
    בני בן 5 חודשים ואוכל מטרנה.
    מתי אפשרי להפסיק עם הבקבוק בלילות? אפשרי? האם זה נכון לעשות?אם כן, אשמח אם תכוונו איך גומלים מאכילה לילית.
    תודה ושבת שלום!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקבוק בלילה

הוספת תגובה

• בקבוק בלילה - תגובה

דפנה רון
    15/06/2014

עמית שלום,

זהו עדיין גיל מאד קטן שבו רוב הסיכויים שהאכלת לילה דרושה לו.

מאכילת לילה לא צריך לגמול. זה קורה מעצמו.

איך יודעים מתי כבר לא צריך האכלת לילה?
    זה מאד תלוי בתינוק. יש תינוקות שגם כילדים ומבוגרים אחר כך זקוקים לאכול כל שעתיים-שלוש - בנפח קטן, ואצל תינוקות זה מתבטא גם באכילת לילה.
    תינוקות שיש להם יותר רקמת שומן (זה לא אומר שהם שמנים, אלא רק שהרכב הגוף יש בו יותר שומן)- יכולים למשוך יותר שעות ללא אוכל ולישון יותר שעות .
    כשתינוק מוכן להפסיק אכילת לילה, הוא מתחיל להתעורר יותר מאוחר. או שמתעורר ואוכל כמות קטנה יותר מפעם לפעם.

תינוק שמתעורר וגומר בקבוק- עדיין צריך אכילת לילה.

יש תינוקות שחוזרים לאכילת לילה גם אחרי שהפסיקו כאשר כמות האכילה ביום פוחתת:
    1) בתקופות יציאת שיניים
    2)תקופות מחלה
    3) כאשר מעבר למוצקים מהיר מדי בשבילם ואוכלים מעט מדי ביום ללא השלמה מספיקה בתמ"ל/חלב-אם

האם ענית על מה שאת רוצה לדעת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עמית
    15/06/2014

כן! תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקת אפיה + שינוי הרגלי תזונה
    הלנה
    11/06/2014

שלום,
    כמה שאלות לי לפורום:

1. התחלתי להכין לביתי בת ה-10 חודשים לביבות, מאפינס מלוחים ופנקייקים כאוכל אצבעות, אבל ראיתי שבחלק מהמתכונים משתמשים באבקת אפיה. אני לא ממש יודעת איך מתייחסים לאבקת אפיה בתזונת תינוקות ואם יש תחליף לאבקת האפיה במידה ולא מומלץ להשתמש.

2. עד היום ביתי אכלה הכל - ירקות, אבוקדו ובכלל כל מה שהייתי מכינה לה ויש לציין שאני דואגת לתזונה מאוזנת ונכונה. לאחרונה היא התחילה לגלות העדפה ברורה לפירות (ובכלל לכל מה שמתקתק) ולחם ולא מוכנה לאכול ביצים, חביתה, אבוקדו, עגבניה, ירקות מאודים וכו'. יש לציין שבארוחת הצהריים מכינים לה ירקות מאודים, מנת בשר עם פסטה/קוסקוס מלא/בורגול/עדשים וכו, ואת הארוחה הזו היא דווקא אוכלת יחסית יותר טוב. אני לא יודעת כיצד אני צריכה להתמודד עם זה וכן לגרום לה לאכול מגוון. כמובן שלא ארצה לתת לה רק דברים מתוקים ומתקתקים, אבל מצד שני, את השאר היא לא אוהבת לאכול, סוגרת את הפה ולא מוכנה.

אשמח לתשובה,
    תודה

הוספת תגובה

• אבקת אפיה + שינוי הרגלי תזונה - תגובה

דפנה רון
    15/06/2014

הלנה שלום,

1) לגבי א.אפייה, זה מאד תלוי עד כמה את רוצה להקפיד על התזונה. וגם באיזה כמויות היא אוכלת דברים שיש בהם אבקת אפייה.
    אני לא מכירה מחקרים שמדברים על השלכות של א.אפייה.
    אם נראה לך שלא מדובר בכמויות גדולות, אז לא נראה לי בעיה לתת.
    אני חושבת שפנקייק יוצא טוב גם ללא אבקת אפייה.

2) יש ילדים שנמשכים יותר למתוק, זה לא תמיד בא על חשבון אוכל. אחד הדברים שמאפיינים אכילה של תינוקות/ילדים, היא שיכולים להיות שינויים לתקופות. כדי שלא תהיה התקבעות על אוכל מסוים (כולל מתוק) חשוב להקפיד לאכול ארוחות משותפות, להמשיך להכין אוכל מגוון שאת/ם תאכלי/ו ולא לנסות להשפיע עליה כך או אחרת. לתת לה לבחור מתוך האוכל המוגש, ולהרגיש עם זה בסדר.
    לשים לב לא לתת כמות מתוקים כבקשתה - כדי לא לפגוע בתזונה.
    אם העניין נשאר בעייתי מבחינתך, כדאי להמשיך בירור

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9 חודשים
    טל
    11/06/2014

שלום
    בני בן 9 חודשים, עד לפני שבועיים אכל שתי ארוחות מוצקים : פירות בבוקר ווירקות+בשר בצהריים ושלושה בקבוקי מטרנה של 240.
    לפני שבועיים הוספנו ארוחת ערב (פרוסה עם טחינה ועגבניה /חביתה /לביבות ירקות) ודייסה עם פרי במקום הבקבוק של אחרי הצהריים.
    השאלה שלי היא אם שני בקבוקי מטרנה ביום מספיקים לו ואם זה בסדר לאכול כל יום דייסה אחרי צהריים או שעדיף לתת משהו אחר.

תודה
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    בן 9 חודשים

הוספת תגובה

• בן 9 חודשים - תגובה

תרצה שני
    11/06/2014

טל שלום,
    אם הבנתי נכון הוספת 2 ארוחות מוצקים, אחת אחר הצהריים - דייסה והשנייה היא ארוחת ערב, לגיל 9 ח' זה מעבר קצת מהיר, אפשר להמשיך עם ארוחת אחר הצהריים - דייסה/יוגורט/גבינה. וארוחת ערב לצרף בעוד חודש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

טל
    11/06/2014

כן, כמו שכתבת הוספתי לו שתי ארוחות במקום בקבוק 1
    להחזיר את הבקבוק של אחה״צ או להמשיך עם ארוחת ארבע ובקבוק לפני השינה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

תרצה שני
    11/06/2014

להמשיך עם ארוחת ארבע ובקבוק לפני השינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!!

טל
    11/06/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוקת בת 9 חודשים
    פנינה
    05/06/2014

שלום,

הייתי רוצה לדעת מהו התפריט לתינוקת בת 9 חודשים מבחינת כמות הבקבוקים שהיא אוכלת וכמות ארוחות המוצקים שיש לתת לה?
    כיצד ניתן לגוון את הארוחות?
    בבוקר אוכלת קערת פירות טחונים, בצהריים מרק עם ירקות/קציצה של בשר/הודו/קטניה
    בשעה 16:00התחלתי לתת מעדן גמדים במקום בקבוק
    מה נותנים בארוחת ערב?
    כמה פעמים בשבוע ניתן לתת גבינה?

תודה מראש,

פנינה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לתינוקת בת 9 חודשים

הוספת תגובה

• תזונה לתינוקת בת 9 חודשים - תגובה

תרצה שני
    05/06/2014

פנינה התפריט שלה נראה יופי, מעבר לארוחות שציינת ניתן להחליף את הגמדים מדי פעם בגבינה ואפילו עדיף כך את מורידה את כמות הסוכר שהיא נחשפת אליו. בקבוקים בהתאם לבקשה שלה כלומר עוד 3-4 ביום. אגב זה הזמן להתחיל להחשוף אותה לאוכל אצבעות אם עדין לא עשית זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק מסרב לאכול גבינה

פנינה
    06/06/2014

תרצה שלום,

הסיבה שאני נותנת לתינוקת שלי גמדים היא מכוון שהיא מסרבת לאכול גבינה לבנה. כיצד אוכל לשכנעה לאכול מוצרי חלב?
    כמו כן, אני מועכת לה את המרק עם הקציצה במזלג, אך היא אוכלת כמה כפיות ומסרבת להמשיך לאכול. רק אם אני טוחנת לה את היא אוכלת. מה עושים?

תודה מראש,

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק מסרב לאכול גבינה - תגובה

תרצה שני
    06/06/2014

לגבי הגמדים ניתן לערבבו עם גבינה כך שלפחות המתיקות שלו תהיה מופחתת.
    תהליך המעבר לאכילה של אוכל מוצק הוא בשלבים, בשלב ראשון את נותנת אוכל מעוך במזלג ורק בשלב הבא קוביות. את מוזמנת לראות איך זה נעשה בסרטון המצורף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לילדה בת שנתיים
    רוית
    05/06/2014

שלום,
    תוכלי לרשום לי בבקשה איזה מאכלים רצוי לתת לילדה בת שנתיים בערב
    היא לא אוכלת פירות,למרות שאני מנסה,ירקות היא אוכלת קצת בגן(אני לא סומכת על זה)
    ובבית לא רוצה לאכול,בערב אני נותנת לה פסטה שלפעמים היא גם אוכלת בגן,חביתה היא כן אוכלת,ביצה קשה לפעמים,היא ממש בררנית באוכל,לפעמים קצת ביו ,אבוקדו,אני רוצה להעשיר לה את התפריט,מה כדאי לתת
    אורז היא אוכלת בגן,אז לא מתאים לתת גם בערב.
    היא לא עולה במשקל למרות שבגן אומרים שהיא אוכלת יפה

מחכה לתשובות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לילדה בת שנתיים

הוספת תגובה

• תפריט לילדה בת שנתיים - תגובה

תרצה שני
    05/06/2014

ליאת שלום,
    באם את מוטרדת מהמשקל של הילדה ממליצה להגיע לדיאטנית ילדים כדאי שתוכל לעזור לכם גם במגוון התזונתי.
    על כל מקרה ארוחת ערב צריכה להיות ארוחה משפחתית, ולכן מה שאתם אוכלים זה גם האוכל שצריך להגיש לילדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבינה
    טל
    02/06/2014

היי תרצה
    בני הגיע לגיל 9 חודשים. אתמול נתתי לו גבינה לבנה 5% בפעם הראשונה.
    מספר שאלות:
    1.האם זהו גיל מתאים להתחיל לתת גבינות ויוגורט טבעי?
    2.אני נותנת לו ויטמין די בבוקר וברזל בערב. האם מתן גבינה בארוחת הערב עלול לפגוע בספיגת הברזל?
    3. גבינה 5% ללא מלח - ממליצה? (הרי הרגילה מומלחת)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גבינה

הוספת תגובה

• גבינה - תגובה

תרצה שני
    03/06/2014

טל גיל 9 ח' מתאים להתחלת אכילת יוגורט וגבינות. גבינה אכן מקטינה את ספיגת הברזל לכן תני ארוחה זו עם מוצרי חלב אחר הצהריים ובערב תוכלי לתת את הברזל.
    אם מוכן לאכול גבינה דלת נתרן מה טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

טל
    05/06/2014

בשל ספיגת הברזל עקב אכילת נטצרי חלב,
    היית ממליצה לי להחליף - לתת את טיפות הברזל בבוקר ואת הויטמין D בערב?
    על מנת שאכילת גבינה בארוחת ערב לא תפגע במתן הברזל המגיע לאחר מכן
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה - תגובה

תרצה שני
    05/06/2014

אם את נותנת את הגבינה אחר הצהריים לא צריכה להיות בעייה לתת את הברזל בערב, זה יוצא כ-2 שעות עד הזמן לתוס. הברזל וזה מספיק. אבל אפשר גם לתת בבוקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטה צהבהבה
    נעמונת
    02/06/2014

ביתי פלטה היום פעמיים פליטה צהבהבה בהירה אחרי אכילת מטרנה האאם זה תקין היא תמיד פולטת מעט אך הפעם הצבע היה שונה אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    פליטה צהבהבה

הוספת תגובה

• פליטה צהבהבה - תגובה

דפנה רון
    09/06/2014

נעמונת שלום,

כמה זמן אחרי האוכל היתה הפליטה?
    האם היא מקוררת או מנוזלת כרגע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים לא אוכל- מוטרדת
    מורן
    27/05/2014

שלום ,

אני אמא לילד בן שנתיים מאז ומתמיד לא היה אכלן גדול ותמיד הייתי בחרדה סביב נושא האוכל..
    הבעיה העיקרית היא שהוא לא מעז לנסות מאכלים חדשים בשום פנים ואופן כל דבר שנותנים לו הוא אומר "לא טעים" לפני שבכלל הכניס לפה.
    הוא יכול להיות שעות על גבי שעות ללא אוכל .
    אני מרגישה כל הזמן שאני נלחמת בו שיאכל.
    במעון הגננת טוענת שהוא אוכל בסדר גמור, בבית לא רואה את זה אני ממש מיואשת מזה.
    אני ממש מוטרדת הוא שוקל 11.5 קילו ולי אישית נראה שהוא מאוד רזה.
    בקופת חולים וטיפת חלב אומרים לי שהמשקל תקין ואין מקום לדאגה כשיהיה רעב יאכל.
    אני מוטרדת כי אני רואה ילדים בגיל שלו שאוכלים ארוחות גדולות ומלאיי תאבון.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים לא אוכל- מוטרדת

הוספת תגובה

• אכילה בכמויות קטנות
    אור
    26/05/2014

שלום , בתי בת 3 שבועות ... ישר אחרי הבית חולים נתנו לה לאכול מטרנה אקסטרה קאר והיא הייתה לא שקטה , כל היום בכתה וקיפלה רגלים , לא ישנה וגם התחילה להקיא... הרופאה המליצה לעבור לנוטרילון פפטי ג׳וניור , באמת רואים שיפור רב יותר רגועה..
    הבעיה העיקרית שאני מודאגת שהיא אוכלת בכמות של 60 לפעמים 50 ואם היא ממש רעבה אז 70 ורוצה לאכול כל שעתיים לפעמים שעה וחצי
    ואז הייתה אוכלת כמו שעון 3 שעות, הייתה אוכלת 100 מ״ג..

האם זה נורמלי ? האם היא תרד במשקל אם תצרוך פחות בכמות זמן מעטה?

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה בכמויות קטנות

הוספת תגובה

• אכילה בכמויות קטנות - תגובה

תרצה שני
    27/05/2014

אור שלום,
    הקטנה שלך עדין בשלב שבוע אין לה סדר יום מבחינת ארוחות וזה מתאים לגילה. היא אוכלת בהתאם לרעב שלה וגם הפער בין ארוחה אחת לשנייה משתנה בהתאם לצורך.
    אפשרי לה את הגמישות לאכול בהתאם לרעב/שובע שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לנו היה ככה

אמא לנסיך
    31/03/2015

כי הוא מתפרק מהר יותר כמו הנקה. ונוח לעיכול בגלל החלבון המפורק. אם היא לא עולה במשקל אפשר להוסיף מעט דייסת קורנפלור של מטרנה או דייסת אורז. אנחנו הוספנו מגיל חודש וחצי והייתה עלייה יפה במשקל וזה גם משפר מעט את הטעם המזעזע של הפפטי גוניור הזה :/
    בהצלחה וכמובן תתייעצו עם הרופא או האחות קודם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחצי
    רותם
    25/05/2014

בוקר טוב,

בחודשיים האחרונים בני אוכל כמויות קטנות מאוד. הוא מעולם לא היה אכלן, אבל היה אוכל ארוחות קטנות. לאחרונה הוא בקושי אוכל, לועס ויורק. בגן נאמר לי שהוא אוכל כרגיל.
    הוא אוכל 2 בקבוקי סימילאק ביום- בבוקר ובערב. בסופ"ש הוא מבקש יותר בקבוקים. ולא ניתן לתת לו שום דבר אחר במקום הבקבוק, הוא בוכה עד שמקבל.
    מספר היציאות שלו די גדול לדעתי, בערך 4-5 פעמים ביום.
    האם יש קשר בין הדברים?
    אשמח להכוונה.

תודה, רותם

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה וחצי

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחצי - תגובה

דפנה רון
    28/05/2014

רותם שלום,

ממה שאת מתארת צריך ברור יותר מעמק, לגבי האכילה שלו בעבר, לגבי שינויי שחלו, אופי ומרקם היציאות.
    האם הוא ירד בעקומות המשקל שלו? אם לא נשקל, חשוב שתבררי,
    ובכל מקרה אני ממליצה לפנות לברור ויעוץ תזונתי אצל דיאטנית ילדים,

בהצלחה
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלק וטונה
    טל
    19/05/2014

היי בנות
    רציתי לשאול אם סלק מבושל מעודד יציאות או לחילופין עושה עצירות.. ?
    ובכלל מאיזה גיל אפשר לתת לתינוק סלק מבושל?
    כנ"ל לגבי טונה מקופסא. מותר?
    בני בן 8.5 חודשים.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    סלק וטונה

הוספת תגובה

• סלק וטונה - תגובה

תרצה שני
    19/05/2014

טל שלום,
    סלק מעודד יציאות, ואפשר לתת אותו מגיל 1/2 שנה.
    לגבי טונה ממליצה לחכות עם שימורים עד גיל שנה. יש מספיק מזונות אחרים שניתן לאכול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחם לבן
    טל
    15/05/2014

היי,
    בני בן 8.5 חודשים אוכל כבר מוצקים.
    פירות בבוקר, וירקות+הודו\עוף+פחמימה+קטניה לצהריים
    בין לבין קצת פירות, ביצה\חביתה, לחם....
    שאלה לגבי לחם ומוצריו
    הבנתי שבגיל כזה קשה לתינוקות לעכל קמח מלא
    מצד שני - לחם לבן הוא לא שיא הבריאות.
    האם ניתן לתת לו פיתה, או לחם לבן?
    אולי לחם שיפון?
    מה אפשר לתת שיהיה לו קל לעיכול ובריא?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לחם לבן

הוספת תגובה

• לחם לבן - תגובה

תרצה שני
    15/05/2014

טל לא יקרה כלום אם יאכל קצת לחם לבן לפחות עד שמערכת העיכול שלו תהיה מעט יותר מפותחת. הרי רובנו גדלנו על לחם לבן, בהדרגה אפשר לחשוף אותו ללחם מקמח כוסמין ולחמים מלאים, חשוב לעקוב אחר התגובות של מערכת העיכול שלו ואיך היא מתמודדת עם כמויות הסיבים בלחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תרצה

טל
    16/05/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוף
    איתן
    12/05/2014

שלום רב,

יש לנו תאומים בני חצי שנה. אנו מעוניינים לרשומם בגן מסוים אולם החשש היחיד שלנו הוא כי מטעמי דת/כשרות, הם לא מאכילים בעוף ו/או בשר טחון אלא רק ירקות ופירות. בשנה הבאה הם יהיו עשרה חודשים בעת כניסתם לגן.
    מנהלת הגן אמרה לנו שתזונאית אמרה להם שמספיק להאכילם פעמיים-שלוש עם עוף בשבוע וזה די והותר מבחינה תזונאית. אפילו מעבר לכך, זה לא בריא במיוחד.
    חשוב לנו כי הם יהיו מוזנים במשך השבוע בעוף ולא רק פירות וירקות.
    אם כך, יצא לנו להאכילם שישי שבת בלבד.

האם זה נכון שפעמיים בשבוע זה מספיק ואין צורך, אפילו לא כדאי, לאכילם מעבר לפעמיים בשבוע בעוף?

כמו כן, מה מומלץ יותר, בשר טחון(שאני טוחנת אותו) או עוף הודו? האם אפשר לשלבם ביחד?

השאלה הראשונה הכי חשובה לי, אבל אשמח שתעני על כולן.

תודה רבה

איתן

לקביעת תור
    סגירה
    עוף

הוספת תגובה

• עוף - תגובה

ענת תבור
    15/05/2014

שלום לך. מחקרים מוכיחים כי ילדים יכולים לגדול יפה וללא כל פגיעה ומחסורים תזונתיים גם בתזונה צמחונית בלבד. אבל חשוב ביותר לספק להם תחליפים נאותים במקום הבשרים למיניהם. תחליפים אלה אמורים לספק להם את אותם מרכיבים שנמצאים בבשר כגון חלבון איכותי ומינרלים כמו ברזל ואבץ. אני ממליצה לוודא עם הגננת ועם התזונאית שמלווה את הגן שאכן הילדים מקבלים את התחליפים הראויים (כגון מגוון קטניות, ביצים, מוצרי חלב, דגים, טחינה וכו׳) ולא רק פירות וירקות שבוודאי לא מספיקים.
    בנוסף לכך, ניתן לתת לילדים פעמיים נוספות בשבוע ארוחה בשרית בשעות הערב ובכך לספק להם השלמה. מבחינה תזונתית בשר הודו אדום עדיף על עוף מבחינת הרכב המינרלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריפלוקס לעומת אלרגיה לחלב
    מיכל
    10/05/2014

היי
    בני בן חודש וחצי, היה אוכל סימילאק אדבנס, בגיל 3 שבועות החל להקיא אחרי כל ארוחה ובכי אחרי האוכל, רופא ילדים אבחן את הילד שלי עם ריפלוקס. העביר אותנו לאכול פורמולת AR שפתרה את ההקאות אך גרמה כאבי בטן קשים מאוד לאורך כל היום ולאחר שבוע גם הופיעה פריחה אדומה על הפנים. לכן הרופא טען שייתכן שהוא גם אלרגי לחלב ושאין דרך לבדוק את זה אלא רק ניסוי וטעיה והעביר אותנו לפורמולת נוטרמיגן עם חלבון מפורק. נעלמו כאבי הבטן, חזרו ההקאות והבכי אחרי האוכל.
    קראתי שכן יש דבר כזה טסט לאלרגיה לחלב שאפשר לעשות אצל אלרגולוג, האם יש דבר כזה אלרגולוג שמתמחה בילדים ?
    במידה ויש תורים רק לעוד המון זמן, האם זה משהו שאפשר לעשות דרך רופא פרטי ?
    בינתיים הילד מקיא ובוכה מאוד אחרי אוכל ולפני שאני מתחילה עם תרופות לריפלוקס אני רוצה לברר את נושא האלרגיה כדי לדעת אם להמשיך עם אוכל חלבון מפורק או לא.
    תודה מראש
    מיכל

הוספת תגובה

• ריפלוקס לעומת אלרגיה לחלב - תגובה

תרצה שני
    11/05/2014

מיק שלום,
    לדעתי אתם צריכים לחזור לרופא הילדים לדון על כך, ניתן להסמיך את הנוטרמיגן עם קורנפלור אך עושים זאת רק במקרים קיצוניים ובהדרכה, לכן עדיף לחזור לרופא הילדים.
    ישנם אלרגיולוגים המתמחים בילדים, אך עד כמה שידוע לי בדיקות לאלרגיה לחלב עושים רק לאחר גיל שנה. לפני זה מסתמכים על הסימפטומים.
    בינתיים כמה טיפים לגבי ההקאות, האכילי אותו בתנוחה מאונכת כמה שיותר והחזיקי אותו לאחר הארוחה באותה תנוחה עוד 30 דקות, אפשר גם במנשא כשהוא מאונך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תרצה - בנוגע להסמכת האוכל

מיכל
    11/05/2014

היי
    הרופא שלנו אומר שהסמכה עם קורנפלור של בישול מסובכת מידי ולכן לרוב לא יעילה כי לא מבוצעת מספיק נכון,
    יש אימהות לילדים עם ריפלוקס שהמליצו לי להסמיך עם דייסת קורפלור של מטרנה אבל הרופא שלנו אומר שהיות שזה מסיס במים זה לא יעזור להסמכה, מה ידוע לך בנושא ? אפשר לנסות ? מותר בגיל חודשיים ? במידה וכן, כמה דייסה על 90 תמל ?

תודה שוב
    מיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תרצה - בנוגע להסמכת האוכל - תגובה

תרצה שני
    12/05/2014

כיוון שהילד קטן אני ממליצה להגיע לדיאטנית ילדים שתנחה אותך את הכמות המתאימה. כל תוספת כזו משנה את ריכוז התמ"ל ויחס הרכיבים התזונתיים בו וחשוב לדעת זאת ולקחת זאת בחשבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצה אורגנית לתינוקת בת שנתיים
    אור
    09/05/2014

שלום,
    בתי בת השנתיים מאוד אוהבת ביצה מקושקשת.
    אני נוהגת להביא לה ביצים טריות מן הלול בבית הוריי.
    לעיתים היא דורשת ביצה נוספת ושאלתי היא האם אני יכולה להכין לה שתי ביצים? ראוי לציין שהן נורא קטנטנות, אך כמובן שאיכות החלבון והחלמון טובים יותר.
    אשמח לתשובה.
    בברכה,

הוספת תגובה

• ביצה אורגנית לתינוקת בת שנתיים - תגובה

ענת תבור
    11/05/2014

שלום אורנית, נראה לי שאין שום בעיה לתת לה גם שתי ביצים, בפרט כשהן אורגניות וקטנות. לבריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה