פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקבוק בלילה
    שירן
    11/12/2014

שלום,
    בני כמעט בן חצי שנה (שבוע הבא), עד לפני שבוע היה מושך בלילות בין 9 ל-12 שעות בלי אוכל, מתעורר רק למוצץ וחוזר לישון, זאת לאחר שבלילה מקבל דייסה דלילה (2 כפות דייסה בבקבוק של 180). לפתע החל לקום אחרי שש או שבע שעות לאכול, זה לא שהוא זקוק לבקבבוק כדי להירדם, הוא ממש אוכל את הכל עד הטיפה האחרונה. בשבוע האחרון הייתה דלקת אזניים שגרמה לו לשני לילות קשים שלשימחתנו עברו ובנוסף נכנס לגן, יש סיכוי שזה קשור? אני לא מבינה מה קרה פתאום שגורם לו להיות רעב אחרי מעט זמן יחסית למה שהיה רגיל, מבחינת הרגלי האכילה כלום לא השתנה, מוצקים הוא התחיל כבר לפני כמעט חודש. חשבתי בהתחלה שאולי זו קפיצת גדילה אבל זה נמשך כבר שבוע ובנוסף במהלך היום הוא אוכל רגיל.
    תודה רבה,
    שירן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקבוק בלילה

הוספת תגובה

• בקבוק בלילה - תגובה

תרצה שני
    11/12/2014

שירן שלום,
    בגיל הזה הכל קשור להכל. כניסה לגן וגם מחלות משפיעות על השינה ועל האכילה. 6-7 שעות בלי אכילה שהו פרק זמן ארוך ומתאים לילד בגילו שיבקש לאכול לאחריו.
    לכן המשיכו כרגיל ותנו לאכול בהתאם לדרישה ממנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלת לילה והחלפת מנת בקבוק
    ספיר
    08/12/2014

הילד שלי בן 7 וחצי חודשים. אני רוצה לדעת 1) עד מתי צריך לתת לו בקבוק בלילה (כי הוא עדיין מתעורר בין פעם לפעמיים בלילה. וברגע הגמילה איך לעשות את זה נכון?
    2) מתי צריך לוותר על בקבוק במהלך היום ולהחליף בארוחת מוצקים מלאה?

הוספת תגובה

• האכלת לילה והחלפת מנת בקבוק - תגובה

דפנה רון
    17/12/2014

ספיר שלום,

1) האכלת לילה היא עניין אינדבידואלי. יש תינוק שאוכל כמויות קטנות בארוחות, ואז צריך לאכול לעיתים תכופות יותר, גם בלילה. זה גם תלוי ברקמת השומן. תינוק שנולד עם יותר רקמת שומן לעומת תינוק אחר, יוכל לפתוח פערים גדולים יותר בין ארוחות ולישון לילה שלם. אז איך תדעי?
    צריך להבחין בשינוי בצורת האכילה של התינוק, ולפי זה להבין אם הוא רעב או לא בלילה. למשל, אם כשאת קמה להאכיל את רואה שהוא שותה כמות קטנה יותר, או מתחיל לשחק עם הבקבוק, זה יכול להיות סימן שפחות רעב. כאשר יש סימן שפחות רעב באופן עיקבי לילה אחרי לילה, אפשר להתחיל להציע לו דרכים אחרות כחלופה להרדמה. זה דבר שכדאי להתייעץ לגביו עם יועצת שינה. במקרה שיש שתי האכלות לילה - להשאיר האכלה אחת מתוך שתיים - זו שבה הוא אוכל יותר. וכאשר גם להאכלה הזו הוא לא קם רעב, אפשר להוריד גם אותה או בהדרגה. ולהיות ערוכים לתת בקבוק יותר מוקדם בבוקר.
    באופן כללי- גיל 7.5 חודשים יכול להיות גיל מוקדם לגמילה. בעיקר אם יש מעבר למוצקים , לפעמים תינוקות משלימים יותר מהבקבוק בלילה, ולכן צריך לקבל תמונה מלאה, ולהתאים את הגמילה לקצב של התינוק.
    2) האם הוא עבר למוצקים? אם כן , באיזו כמות הוא אוכל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי באכילה מבקבוק
    אורחת
    06/12/2014

שלום,
    התינוקת שלי בת 4 חודשים. לפני שבועיים עברה ניתוח לתיקון מום לבבי. עד הניתוח היא אכלה מבקבוק אוכל מועשר וכן קיבלה השלמות דרך זונדה. עד הניתוח היו ארוחות שבהן היא התעצבנה אבל בגדול היתה די רגועה בזמן האכילה מהבקבוק. מאז הניתוח (הזונדה הוצאה שבוע לאחר הניתוח) היא צורחת תוך כדי האוכל ולא מוכנה לאכול. אין לה אינסטינקט של רעב בכלל ולמעשה הזמן הטוב ביותר להאכיל אותה זה תוך כדי שינה. היא מגיעה בקושי למינימום היומי מבחינת נוזלים אז אני מרגישה שאני לא יכולה לתת לה להחליט מתי לאכול. עם זאת היא עולה במשקל, ערנית, חיונית, חייכנית כלומר אינה מיובשת.
    אני לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות. מה יכולה להיות הסיבה לתגובה הזו לאוכל? האם יועצת הנקה יכולה לעזור בזה למרות שזו אכילה מבקבוק?
    אשמח לכל תשובה, אני קצת מיואשת.

לקביעת תור
    סגירה
    בכי באכילה מבקבוק

הוספת תגובה

• בכי באכילה מבקבוק - תגובה

תרצה שני
    07/12/2014

אורחת בוקר טוב,
    את צריכה להגיע לדיאטנית ילדים בקופה שלך או במרפאת המעקב שאתם נמצאים בה. נושא מורכב כזה לא מומלץ לתת עצות ברשת. יתכנו סיבות רבות לקושי שאת מתארת. פני לרופא הילדים שלך שיפנה אותכם לדיאטנית ילדים שתוכל לעשות הערכה תזונתית והמלצות.
    יום טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן חמניות
    ע
    30/11/2014

שלום רב,

מדי בוקר אני עושה ל-2 ילדי (שנה וחצי וחמש) דייסת שיבולת שועל לארוחת בוקר.
    את הדייסה אני מבשלת עם משקה אורז. לאחרונה שמתי לב שרכיבי המשקה הם:
    מים מסוננים, אורז איטלקי אורגני מלא (20%), שמן חמניות אורגני בכבישה קרה, מלח ים.
    האם השמן חמניות הזה מזיק? יש לציין שאני מרתיחה את המשקה. האם כדאי להחליף בבישול במים (הבעיה שפחות טעים).
    בכלל שמתי לב ששמן החמניות מופיע בכל מיני מוצרים שאני נותנת להם כמו החמוציות בדייסה וכל שאר הפירות היבשים.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שמן חמניות

הוספת תגובה

• שמן חמניות - תגובה

ענת תבור
    30/11/2014

שלום, אין שום נזק בשמן חמניות, גם אם הוא עובר חימום בתוך הדייסה.
    לא ברור לי איך שמן חמניות הגיע לתוך הפירות היבשים אבל אם הוא באמת מצוי שם אזי לא נראה לי שיש כמות גדולה ממנו וגם שם אינו מזיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמל וביסקויטים
    דורית
    25/11/2014

שלום רב,
    באיזה טמפרטורה התמ"ל צריך להיותבחורף( כאשר טמפרטורת החדר עומדת על 20 מעלות)

לתינוקת בת 7 חודשים האם אפשר להוסיף ביסקויטים למנת הפירות על מנת להסמיך אותה ? אני טוחנת בננה- ותפוח והמרקם יוצא נוזלי אך לא מספיק דליל למאכל מבקבוק.
    ודליל מדי למאכל בכפית
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תמל וביסקויטים

הוספת תגובה

• תמל וביסקויטים - תגובה

דפנה רון
    25/11/2014

שלום מירי,

התמ"ל צריך להיות בטמפרטורת הגוף - 37 מעולות. גם החורף וגם בקיץ.

לגבי בסקוויטים, הם מכילים בעיקר קמח לבן וסוכר, ומספקים קלוריות "ריקות", כלומר ללא ערך תזונתי מוסף. הוספת ביסקוויטים מורידה מהערך התזונתי של המנה ומרגילה את החיך לסוכר.
    מבחינה תזונתית ומבחינת הרגלים אני לא ממליצה להוסיף.
    האם המרקם מימי גם כשאת לא מוסיפה נוזלים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי יציאות ותיאבון מוגבר
    אמא שלו
    22/11/2014

שלום, בני בן חצי שנה, ינק עד גיל חמישה חודשים וכעת הכלכלה שלו היא תמ״ל ומוצקים.
    הוא מאוד אוהב לאכול, אוכל בבוקר ארוחת פירות ובצהריים עוף עם ירקות בסגנונות שונים ללא השלמה של תמ״ל כי אוכל כמויות יפות. למעט ארוחות אלו אוכל שקם בבוקר 210 , אחהצ 180 ולפני השינה 210 או 240. לעתים יש עוד ארוחה אחת לפנות בוקר אך לא תמיד.

מה שמדאיג אותי זו העובדה שהוא יכול לעשות 5-6 יציאות ביום ולאחרונה מתעורר בגלל זה לפנות בוקר. לא מדובר ביציאה מימית. בנוסף הוא מגיע לארוחות מאוד מאוד רעב גם אם עברו רק שעתיים וחצי. אוכל מאוד מאוד מהר.

האם טבעי? לא היינו בטיפת חלב לאחרונה אבל עד כה הכל היה בסדר.. אחוזון 30 בערך משקל ו50 בגובה למרות שלדעתי זה ישתנה בביקור הבא..:)
    תודה

הוספת תגובה

• ריבוי יציאות ותיאבון מוגבר - תגובה

תרצה שני
    22/11/2014

יתכן והסיבה לריבוי היציאות היא כמות הסיבים הגדולה במזון המוצק. מערכת העיכול עדין לא התרגלה להתמודד עם המזון הזה. נסי להשתמש במזונות מוצקים עדינים כמו גזר מבושל, קישואים, תפוחי אדמה/אורז, ובפירות בננות, אבוקדו ותפוח עץ. במשך מספר ימים. אם אים שיפור גשי להתייעץ עם רופא הילדים בנושא.
    לגבי הכמויות אפשרי לו לאכול כמה שמבקש, אל תשכחי להוסיף שתייה של מים כיוון שאוכל מוצקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וארבע חודשים אוכלת ממש מעט
    איריס
    18/11/2014

התינוקת שלי אוכלת ממש מעט ובכמויות קטנות. בשקילה האחרונה שברה אחוזוני גובה ומשקל וירדה לאחוזון 9 במשקל (הייתה בערך אחוזון 20), וירדה באחוזון הגובה מאחוזון 64 ל 42. עד עכשיו הייתי עוצרת את ההאכלה שלה כשהיא הייתה מוציאה לשון ומראה שאינה מעוניינת להמשיך. אולם לאור הירידה המתמשכת באחוזונים בזמן האחרון אני מנסה לשדל אותה להמשיך לאכול והיא אכן ממשיכה. אני יודעת שאומרים שאסור לשדל ושצריך להפסיק ישר כשהתינוק מראה סימני שובע וזה מה שהייתי עושה. הבעיה היא שרוב הפעמים היא הייתה מפסיקה לאכול אחרי מספר כפיות די קטן, ועכשיו כשאני משדלת אותה להמשיך לאכול היא ממשיכה. האם תקין? או שאני יוצרת לה בעיה? בנוסף ניסיתי להוסיף לה פדישור בימים שהיא אוכל ממש מעט. אתמול היא כמעט לא אכלה ארוחת צהריים אז נתתי מנה של פדישור והיא שתתה הכול אבל זה כל כך השביע אותה שהיא סירבה לאכול ארוחת ערב. אז חשבתי להוסיף לה כפית או שתיים לבקבוק החלב שהיא מקבלת לפני השינה. האם זה בסדר? האם הוספת פדישור יכולה ליצור בעיות?

הוספת תגובה

• בת שנה וארבע חודשים אוכלת ממש מעט - תגובה

תרצה שני
    20/11/2014

איריס שלום,
    ממליצה להגיע לדיאטנית ילדים שתנחה אתכם. היא תקבל את סדר היום של הילדה ותוכל להתרשם ממדי הגדילה שלה.
    פדיאשור ממלא יותר מתמ"ל רגיל כי הוא עשיר יותר בקלוריות. יש דרכים אחרות להעשיר את תזונת הילדה אם רוצים בכך, אך שוב כדי שזה יהיה מקצועי צריך להגיע לדיאטנית ילדים בקופה.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה לפעוטות
    טל
    12/11/2014

בוקר טוב
    בני הקטן בן שנה וחודשיים.
    האם ניתן לתת. לו פרוביוטיקה? שמעתי שיש לתינוקות.
    האם מומלץ ואם כן, איך נותנים וכמה?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרוביוטיקה לפעוטות

הוספת תגובה

• למה אין מענה השבוע?

טל
    20/11/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוביוטיקה לפעוטות - תגובה

תרצה שני
    20/11/2014

מעל גיל שנה אפשר לתת פרוביוטיקה לתינוקות גם ללא המלצת רופא.
    לכל תכשיר יש הוראות מתאימות למתן התכשיר, קראי את ההוראות ותני בהתאם.
    ניתן להתיעץ גם עם הרוקח בבית המרקחת כיצד לתת את התכשיר המתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן בלילה
    שירי
    10/11/2014

בני בן 7 חודשים. יונק מלא. הבעיה היא שכשהוספתי לו את מרק הירקות, הוא מתפתל כל הלילה מכאבי בטן ומפליץ וצורח. ניסיתי לתת שילובים שונים כמו גזר קישוא תפוח אדמה ובטטה. כל פעם הורדתי רכיב אחר ועדין אותו הדבר. בימים שהוא לא אוכל את המרק הוא ישן טוב בלילה. כך שברור שזה מהירקות. מה כדאי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן בלילה

הוספת תגובה

• כאבי בטן בלילה - תגובה

ענת תבור
    30/11/2014

מערכת העיכול של תינוקות בגיל 7 חודשים היא עדיין רגישה מאוד ולכן יתכן בהחלט שמרק ירקות יגרום לכאב בטן וגזים. לא חייבים לתת דוקא מרק ירקות אלא ניתן לנסות מחיות פרי, מחיות מירק אחד ומרק עדין במיוחד עם עוף ועם כמות קטנה של ירקות קלים לעיכול. בגיל זה ממילא רוב המזון עדיין מבוסס על הנקה/תמ״ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמויות לגיל שנה וחודש
    רוית
    09/11/2014

שלום!
    בתי בת שנה וחודש. המעבר למוצקים היה קצת קשה לה. רק בגיל 9 חודשים התחילה לאכול ארוחת פירות מלאה שכללה בננה תפוח ואגס עם כפית טחינה, אחכ לקח זמן עד שהסכימה למרק הטחון, בערך בגיל 11 חודשים התחילה לאכול יפה את המרק למשך שבועיים שלוש ואז החליטה שלא בא לה יותר. החלפתי לה בארוחה בשרית לא טחונה ורק לאחרונה, מזה כמה ימים, היא אוכלת יפה מאוד, סוף סוף.
    מה שהיא אוכלת בארוחה הבשרית זה קציצת הודו אדום, תפוח אדמה, בטטה וגזר (כמו במרק טחון רק לא בטחון...).
    שאלתי היא מה הכמות שאני אמורה לתת לה בגילה? היא אוכלת קציצה של בערך 50 גרם בשר ולגבי הירקות אני אף פעם לא יודעת כמה באמת צריך לתת לה. היא גם חייבת לאכול קודם את הירקות ורק אז את הקציצה כי אם תתחיל בקציצה לא תאכל את הירקות (את הקציצה היא מאוד אוהבת, ב"ה).
    חשוב לציין שהיא קטנטונת ונמצאת באחוזון נמוך (אבל עולה בו יפה מאז שנולדה ואף אחד לא דואג.. גם הגדולה שלי קטנה יחסית והייתה באחוזונים נמוכים).
    ואני רוצה גם להוסיף שעועית או אורז ודברים כאלה. השאלה היא איך אני מחליפה אותם בירקות. מה הכמות שאני צריכה לתת בנוגע אליהם?
    ובכלל, אשמח לעזרה בנוגע לכמויות באופן כללי לגיל הזה.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כמויות לגיל שנה וחודש

הוספת תגובה

• כמויות לגיל שנה וחודש - תגובה

תרצה שני
    09/11/2014

רוית שלום,
    כדאי לא להפוך את הירקות למאוסים אני לא ממליצה על התניית אכילת הירקות כדאי להגיע אולאכלו את הקציצה. את יכולה לתת חצי קציצה, כף ירקות וכף תוספת פחמומות.אם תרצה תוספת ממה שמונח על השולחן ניתן לתת תוספת גם אם לא אכלה מאחד הרכיבים שבצלחת שלה, אולי זה לא לטעמה. מה שיעודד אותה לאכול מגוון הוא חיקוי שלך ולכן אני ממליצה לאכול במקביל אליה.
    כדאי לזכור שבחלוקת אחריות בהאכלה ההורים אחראים על סוג האוכל המוגש לשולחן, זמן הארוחות והיכן.
    ואילו הילדים אחראים על איזה אוכל לאכול וכמה.
    שמירה על חלוקת אחריות בהאכלה מונעת בעיות אכילה בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת
    טלי
    03/11/2014

על סף יאוש: הבן שלי בן תשעה וחצי חודשים. רק עכשיו התחיל לאכול פירות ומרק במקום בקבוק. על ארוחת ערב אין בכלל מה לדבר. מסרב להכניס לפה כל דבר שלא נוזלי. יורק מיד. יש לציין שבמבה אוכל בכיף... בטיפת חלב אמרו לי שמדובר בהפרעת אכילה שמחייבת טיפול ושאפילו כבר קצת מאוחר. מבחינת אחוזון טיפת חלב, אין שום בעיה. הוא באחוזון הגבוה. מישהי יכולה לשתף, לומר, לתת רעיונות מנסיון אישי???? תודה לכולן...

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• מיואשת - תגובה

דפנה רון
    05/11/2014

טלי שלום,

האם היית אצל קלינאית תקשורת המתמחה באכילה?
    אם לא, אז קודם הייתי בודקת שמבחינת ההתפתחות והבשלות לאכילה, הכל בסדר ושאין מה שמפריע. אולי לפני שאת קובעת איתה, ספרי לה שהוא אוכל במבה ותראי מה היא תגיד.

אחר כך, אם קלינאית תיקשורת אומרת שהכל בסדר, את יכולה להיות רגועה ולתת לו לעבור בקצב שלו. יש תינוקות שבתקופת יציאת שיניים לא אוהבים מוצקים וזו יכולה להיות תקופה ארוכה כיוון שיציאת השיניים מתרחשת עוד הרבה לפני שאנחנו רואים אותם בחוץ.

בכל מקרה אם את ממשיכה להיות מודאגת, עדיף לפנות ליעוץ אצל דיאטנית תינוקות/ילדים כדי לאפשר עזרה מעמיקה יותר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטרנה אקסטרה קייר
    רעות
    31/10/2014

שלום, בני בן 3 חודשים. בגיל שלושה שבועות החל לסבול מגזים, בגיל חודש החל לאכול מטרנה אקסטרה קייר קונפורט (ללא לקטוז) בהמלצת טיפת חלב בכדי לסייע בתקופת הגזים. כעת הייתי מעוניינת להחזירו למטרנה אקסטרה קייר רגיל האם ניתן ? כיצד ניתן לעשות זאת. במידה ולא יתאים לבני ויסבול שוב מגזים ניתן יהיה להחזירו לקונפורט ?
    הסיבה למעבר היות והמטרנה כיום הינה ללא לקטוז ואני לא רוצה לגרום לבני רגישות למוצרי חלב פרה בעתיד. אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    מטרנה אקסטרה קייר

הוספת תגובה

• מדוע לא קיבלתי תגובה להודעתי ?

רעות
    14/11/2014

אשמח לקבל תשובה לשאלתי בפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטרנה אקסטרה קייר - תגובה

תרצה שני
    20/11/2014

רעות שלום,
    העובדה שאת נותנת תמ"ל ללא לקטוז לא תגרום לו בעתיד לרגישות למוצרי החלב. אך אם את מעוניינת לנסות ניתן לשלב בהתחלה בקבוק אחד ביום של תמ"ל עם לקטוז במשך 3 ימים ולראות איך הוא מגיב, ובהדרגה להעלות בכמות התמ"ל ללא לקטוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חמישה חודשים- חייבת עזרה ד
    טל
    29/10/2014

שלום. הקטנציק בן חמישה חודשים. לפני שבוכיים חטף וירוס בטן הקאות ושלשולים שנמשך יומיים ומאז( כבר שבוע וחצי אחרי) בקושי אוכל...הגענו למצב שאוכל בקושי 30-40 במנה במקום 150 שהיה אוכל לפני הוירוס! יוצא מצב שאני מאכילה אותו את המשך הבקבוק בנענוע/ עמידה ולוקח הרבה זמן עד שמסיים מנה בקושי של 100.. בנוסף זה משפיע על הלילה- התחיל להתעורר המון בלילה ( כאשר נרדם עצמאית לגמרי) וחזר לאכול בלילה כשכבר חודש וחצי לא אוכל בלילות..מה עטשים?? אני מיואשת. ממש לא מסכים לאכול ואני לא רוצה להכריח אך לא הגיוני שתינוק בגיל שלו יאכל בקושי 200ccלאורך כל היום. כמובן הלילות זה נושא שמאד מטריד גם כן..אשמח לעזרה. תודה

הוספת תגובה

• תינוק בן חמישה חודשים- חייבת עזרה ד - תגובה

דפנה רון
    29/10/2014

טל שלום,

נשמע לי שכדאי לפנות קודם כל ליעוץ פנים אל פנים רופא ודיאטנית תינוקות/ילדים, כדי שיהיה ליוווי מתאים. צריך בירור מקיף ואולי גם בדיקות.
    אולי זה לא משהו שצריך להתרגש ממנו וזה רק עניין של זמן עד שהוא יחזור לאכול ומצד שני אולי הוא צריך עזרה מאיזשהי סיבה. את זה אני לא יכולה לעזור לך לברר בפורום.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שמונה חודשים מסרבת למוצקים
    שירן
    14/10/2014

שלום,
    בתי בת שמונה חודשים, ניזונה מבקבוקים שאובים והשלמה של 2-3 בקבוקי מטרנה ביממה (בעיקר בלילה). מתפתחת מאוד יפה, עולה במשקל (למרות שלא מספיק לפי טיפת חלב....), עומדת על הרגליים ליד השולחן או בלול. מקשקשת וממלמלת כל היום...מגיל חצי שנה התחלנו מוצקים, בפעמיים הראשונות היא הראתה התלהבות ואכלה ממש יפה, אך מאז היא בשום אופן לא מוכנה אפילו לטעום. היא רק רואה שאני מתקרבת אליה עם הכפית היא מסובבת את הראש ומתחילה להתעצבן. אני רוצה לציין שאני לא מקפידה כל יום ויש לה הפסקות אפילו של שלושה ימים (כי זה כבר מתסכל, לטחון ולהכין ואז לזרוק לפח...). מה אני יכולה לעשות? האם ישנה דרך לגרום לה לאכול?

נודה על עזרתכם,

הוספת תגובה

• בת שמונה חודשים מסרבת למוצקים - תגובה

תרצה שני
    18/10/2014

שירן שלום,
    הושיבי אותה בכסא האוכל (גם אם אינה מתישבת עדין לבד). תני לה מעט אוכל רך בצלחת כמו בטטה, תפוחי אדמה או אבוקדו. היא תושיט את הידיים, תשחק עם האוכל ובסוף גם תלמד להכניס אותו לפה.
    מצרפת קישור לסרטון שמדגים את הנושא. מקוה שתוכלי לצפות בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים
    רותם
    13/10/2014

שלום,
    לאחרונה בני בן השנתיים סבל מוירוס של שלשולים שנמשך יותר מחודש לסירוגין. בתקופה הזו נתנו לו לאכול ולשתות מה שהוא רצה, כי בכל מקרה אלה היו כמויות קטנות מאוד והעדפנו שיאכל משהו מאשר כלום.
    כך נוצר מצב שהוא התרגל לאכול הרבה ממתקים וכעת אנחנו לא יודעים איך להחזיר אותו לשגרה. בגן הוא אוכל כרגיל, אבל בבית מבקש רק מתוקים, עוגיות, מעדנים וכו'. אם הוא לא מקבל את מבוקשו, הוא בוכה ויכול לא לאכול כלום עד הלילה, ואז יאכל בקבוק לפני השינה וירדם.
    אשמח להנחיה כיצד להתמודד. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים

הוספת תגובה

• בן שנתיים - תגובה

תרצה שני
    18/10/2014

הוא בגיל שניתן להסביר שבבית שלכם אוכלים רק פעם ביום ממתק.
    לכל בית יש את הכללים שלו, ילדים תמיד מנסים להגמיש את הכללים. אני בטוחה שלאחר מספר פעמים שתעמדו על הכלל של הבית ותהיו אסרטיבים בנושא הוא ילמד לקבל אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה