מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקבוקיםטל04/08/2014
מישהי יודעת האם אני צריכה להחליף בקבוקים לתינוק אחת לחצי שנה/ שנה?
הבנתי שצריך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוקים - תגובה
ענת תבור07/08/2014בקבוקים שחוקים מפלסטיק עלולים להפריש למזון שאריות מזעריות אך מזיקות של פלסטיק ולכן ההמלצה להחליפם בשעה שהם נראים שחוקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגורט עיזיםטל04/08/2014
שלום
בני בסוף החודש יהיה בן שנה.
האם אפשר לתת לו יוגורט עיזים או יוגורט כבשים?
בנוסף ליוגורט ביו שהוא אוכל
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגורט עיזים - תגובה
תרצה שני05/08/2014טל בוקר טוב,
אין בעייה לתת לו יוגורטים אלה גם לפני גיל שנה, על כל מקרה הקפידי שהמוצרים עברו פיסטור ולא נקנו במחלבות שאינן מקפידות על הנושא מחשש לחיידקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה..ועוד שאלה
טל05/08/2014האם אני יכולה לתת לבני בן השנה ארטיק מרסק פירות קפואים?
רק מחית פירות, ללא סוכר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה..ועוד שאלה - תגובה
תרצה שני05/08/2014בוודאי טל, יופי של רעיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחינה מלאה וחלווהשני01/08/2014
שלום,
התינוקת שלי, בת שנה וחודש, נמצאת כבר זמן רב מתחת לאחוזון 3 במשקל. אני נותנת לה לאכול כל בוקר טחינה מלאה (כמות מכובדת, או על לחם או בכפית). יש לה יציאה אחת לפחות כל יום. האם זה בסדר? (אני חוששת שמא מאכל "כבד" כל כך עלול ליצור בעיות במעיים?) האם ניתן לתת גם חלווה (מאוד אוהבת, מסוגלת לאכול הרבה מזה). מלבד מאכלים אלה ושמן זית, אילו עוד מזונות עתירי קלוריות אני יכולה לתת לה כדי שתוסיף במשקל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שהיא רגישה לחלב
שני01/08/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחינה מלאה וחלווה - תגובה
תרצה שני01/08/2014שני שלום,
אני חושבת שבמקרה כזה מומלץ להגיע לדיאטנית ילדים לקבל הנחיות אישיות. טחינה אמנם מזון עם ערכים קלורים גבוהים אבל אפשר לאכול ממנו כמויות יפות ללא חשש לבעיות מעיים, ובעיקר לראות איזה מזונות אחרים היא אוכלת.
לגבי החלוה כדאי במידה בעיקר כיוון שזה מכיל הרבה סוכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילת ילדה בת שנתיים מבקבוקרוית31/07/2014
שלום,
רציתי לדעת,איך אני אמורה לגמול ילדה בת שנתיים מבקבוק
מה אני אמורה לתת לה כתחליף
היא לא אוכלת פירות וירקות למרות שאני מנסה.
תוכלי לתת לי כמה אופציות לארוחה לפני הגן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילת ילדה בת שנתיים מבקבוק - תגובה
תרצה שני31/07/2014יעל שלום,
לגבי אי אכילת ירקות ופירות המשיכי לחשוף אותה למגוון ולשמש מודל לחיקוי בכך שתראה אותך אוכלת. בנוסף שווה להגיע לדיאטנית ילדים לבדוק שהיא מקבלת את כל רכיבי התזונה ולקבל המלצות בהתאם.
לגבי תחליפים לבקבוק הבוקר:
דייסה,
יוגורט,
לחם עם ממרח שאינו מתוק.
ניתן להכניס קשית ליוגורט ובכך את חוסכת בליכלוך הסביבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ובעיקר ביציאותימי29/07/2014
שלום,
בתי בת 5.5 חודשים מאז שנולדה סובלת מכאבי בטן.
ינקה מלא עד לפני שלושה שבועות.
יציאות רכות ומרובות (6 יציאות ביום) ובכי רב לפני יציאה וסביב האכלה.
בגיל 4 חודשים (הנקה מלאה) היתה ניכרת הטבה ונראה היה שכאבי הבטן פסקו....
התחלנו לתת תחליף חלב מטרנה ללא לקטוז בהמלצת רופא ואחות מכיוון שירדה במשקל.
בקבוק 120 ליום או 120 + 60 תוספת. הקטנה היתה ערנית ורוב שעות היום לא ישנה (הגיע למצבים שישנה חצי שעה בלבד מבוקר ועד לילה).
הורדתי ופרסתי את המינונים של התוספת ל- 60 אחרי 2-3 ארוחות (בסה"כ 180) והיה ניכר כי ישנה הטבה.
הרופא המליץ לנסות נוטרמיגן. התחלנו לפני יומיים לתת בקבוק וחצי. שוב, יציאות מרובות, בכי לפני יציאה (מעיר אותה משינה ואז לא נרדמת רוב שעות הים).
שאלות: האם נכון לומר ששעתיים אחרי אכילת הבקבוק ישנה השפעה כבר על מערכת העיכול?.
האם 4 יציאות (כמות נדיבה מאוד) זה לא המון בהתחשב בעובדה שניתן רק בקבוק וחצי (מה יהיה שנעבור ל-5 בקבוקים?) ואחרון, האם כדאי להתחיל בטעימות של ירקות אם סובלת כ"כ מכאבי בטן?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ובעיקר ביציאות - תגובה
ענת תבור31/07/2014שלום, אכן נשמע שיש בעיה רצינית. אני לא בטוחה לגבי המעבר לתמ״ל, נראה לי שהוספתו לתפריט רק החמירה את המצב. האם התייעצתם עם דיאטנית מומחית לתינוקות? אני מציעה שבמצב מורכב זה תפני גם לדיאטנית מומחית בקופת החולים וגם לגסטרואנטרולוג לתינוקות וילדים. אין אפשרות לתת תשובה אחראית מספיק במסגרת הפורום הזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב קוקוס בייתי לתינוק מותר?בריא אושרון24/07/2014
שלא?
ומה הצריכה היומית שאפשר לתת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב קוקוס בייתי לתינוק מותר?בריא או - תגובה
ענת תבור31/07/2014איזה חלב ואיך מכינים אותו? ובן כמה התינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכינה אותו מהפתיתי קוקוס במכונת
שרון02/08/2014מיצים עם מים התינוק בן שנה
אותו דבר עם שיבות שועל ושומשום אני גם מכינה חלב ומוסיפה תמרים
האם זה בריא??
הוא אוהב את זה ושותה המון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכינה אותו מהפתיתי קוקוס במכונת - תגובה
ענת תבור07/08/2014הבעיה עם משקאות מסוג זה היא שהם עלולים להוות תחליף למים ולכן הפעוט עלול להתרגל לשתות שתיה ממותקת במקום מים, מה שלא מומלץ כלל. בנוסף לכך הם עלולים לבוא במקום אוכל מסוג אחר ומזין יותר ולכן חשוב להגביל את כמותם. כדאי גם לתת אותם בין הארוחות ולדעתי לא יותר מפעם אחת ביום, בכמות של כוס אחת בערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיבות חלב אם במינונים נמוכיםט20/07/2014
שלום רב,
אני שואבת פעם ביום כ40 דק' ולא יוצא יותר מ-40-50 מ"ל. הפעוט בן שנה ושלושה חדשים שוקל כ-8 ק"ג, בשלבי כניסה למעון, שם יבלה את רוב שעות היום. הבנתי שבחודשים הראשונים במעון תדירות המחלות עולה. אני מודעת ליתרונות של חלב אם בחיזוק המעכרת החיסונית, אך רציתי לשאול האם ה-50 מ"ל מספיקים? או שאני סובלת לשווא?
אינני מעוניינת לחזור להניק (הגמילה היתה קשה מאוד).
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות חלב אם במינונים נמוכים - תגובה
דפנה רון20/07/2014טל שלום,
אני לא יודעת להגיד מה תהיה השפעת 50 מ"ל חלב על המערכת החיסונית. וגם יכול להיות הבדל בין אמהות בהרכב הפחמימות בחלב, ולהרכב זה יש השפעה על חוזק המערכת החיסונית.
ולמחשבה:
בין השאר גם לתחושה הטובה שלך (ולזה שאת לא סובלת מהשאיבה) יכולה להיות השפעה טובה על הרגשת התינוק ודרך זה על חוזק המערכת החיסונית שלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 חודשים אוכל יותר מדי?shani19/07/2014
שלום,
בני בן 7 חודשים, שוקל 8.2 קג ואוכל 2 ארוחות מוצקים כבר כמה שבועות.
כך נראות הארוחות שלו:
בוקר- בקבוק 210 שהוא לא תמיד מסיים מיד, אני שמה במקרר את מה שנותר ומביאה לו לסיים לפני התנומה של 9
11- עוף עם ירקות, התחלתי מגודל של כוס חד פעמית (הקטנות מפלסטיק לשתיה קרה) ועכשיו אוכל יותר- זה לא הספיק לו
14- פירות, למשל בננה מעוכה + תפוח מגורד + אגס+כפית טחינה
18-19- בקבוק 210, לרוב אוכל חצי , וחצי שני אחרי האמבטיה ממש לפני השינה
11 או 12 בלילה- שוב בקבוק 210 אותו כמעט תמיד מסיים.
הבעיה היא שנדמה לי שהוא אוכל יותר ממה שהוא צריך- הוא התחיל לאחרונה לעשות המון קקי, 3-5 פעמי ביום, אם כי לא שלשול. הוא גם התחיל לבכות שוב בלילות- לא יודעת האם קשור, אולימערכת העיכול שלו עובדת קשה מדי? מצד שני בסיום ארוחות נראה כאילו היה אוכל עוד.
היתי שמחה לדעת מה צריך להיות גודל מנה בגילו ומשקלו. כאמור התחלתי מכוס פלסטיק חד פעמית קקטנה אבל זה לא היה מספיק לו....
האם כדאי להפסיק לתת חצי בקבוק שנותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7 חודשים אוכל יותר מדי? - תגובה
דפנה רון20/07/2014shani שלום,
על פניו לא נראה שהוא אוכל יותר מדי. המדד שלי הוא קצב הגדילה שלו ולא הכמות מפני שיש תינוקות שאוכלים יותר ויש שאוכלים פחות וזה מספיק להם.
האם יש לו עלייה על אותה עקומה של משקל? וגובה?
מבחינת הסימנים שאת מתארת, יתכן שהוא מעכל פחות טוב את האוכל. תראי אם יש עוד שינויים שמאפיינים את היציאות.
ודבר נוסף, האם מלכתחילה שמח לאכול? האם את יודעת אם היה רוצה השלמת בקבוק במהלך השעות שבין הבוקר לצהריים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ותשובות
shani20/07/2014שלום,
העליה במשקל וגובה תקינים , על אותה עקומה כמו קודם.
לגבי היציאות לא ראיתי עוד שינוי לאחרונה. בינתיים נראה שזה מתחיל להסתדר, לפחות ביומיים האחרונים המצב השתפר.
הוא שמח לאכול כמעט מהתחלה, לקח לו שבוע של טעימות עד שהתחיל לחסל כל מה שאני מביאה- הוא פשוט אוהב לאכול! לא יודעת אם היה רוצה בקבוק כהשלמה, אבל יתכן שהגיע הזמן לארוחת מוצקים שלישית? בגדול את רוב הבקבוקים הוא לא מסיים בסשן אחד, כמו שכתבתי הוא מסים חלק ואת החלק השני אחרי חצי שעה-שעה. לעומת זאת הוא מאוד אוהב את ארוחות המוצקים ותמיד מסיים אותן. אני לא בטוחה האם להחליף עוד בקבוק במוצקים, מחשש שלא יקבל את כל מה שהוא צריך....
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ותשובות - תגובה
דפנה רון20/07/2014shani
יכול להיות שהוא לא מסיים את הבקבוק, כי הוא לא רעב ליותר, ואז אפשר לחכות שעתיים וחצי-שלוש עד לארוחה הבאה. תנסי ותראי. האם את מזהה את סימני הרעב והשובע שלו בבטחון?
לגבי מעבר לעוד ארוחת מוצקים, עולה אצלי השאלה מדוע מתעורר יותר בלילה? אם זה כדי להשלים אוכל כי לא הספיק לו במשך היום, אז כדאי לחכות עוד עם המעבר לעוד ארוחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
shani21/07/2014לגבי "כול להיות שהוא לא מסיים את הבקבוק, כי הוא לא רעב ליותר: - לרוב אחרי שעה בערך הוא מתחיל להראות סימני רעב, ונרגע אחרי שמסיים את החלק הנותר.
לגבי זיהוי סימני הרעב והשובע שלו - כשהוא לא רוצה יותר הוא פשוט לא אוכל, לפחות לגבי הבקבוק. עם מוצקים זה יותר מסובך, כי הוא אוכל אבל בפחות חשק כשמתחיל לשבוע.
שאלה- אם האוכל לא הספיק במשך היום, האם לא כדאי דווקא אז כן להוסיף ארוחת מוצקים? חשבתי על שילוב של תמל עם דייסה, כדי לא לוותר על ארוחת תמל אבל להוסיף עוד משהו להעלאת הערך הקלורי, למשל:
6-7- 180 תמ"ל- כמה שיסיים
9 - בננה + תפוח + טחינה (בערך 150 גרם)
12 - עוף או הודו עם ירקות וקטניות או גריסים
15-16 - 180 תמל כבסיס לדייסלת סולת (מבושלת בבית), אולי עם תמר וקינמון
19- 240 תמל
23- 240 תמל כמה שיסיים
מה דעתך? והאם אפשר בשלב זה להוסיף למרק אורז, גריסים וכד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
דפנה רון22/07/2014shani בוקר טוב,
בדרך כלל אין צורך להציע בקבוק בטווח של שעה אחרי האוכל, אבל אני לא מכירה את המקרה מספיק טוב. אולי כדאי שדיאטנית תראה את ההאכלות כדי שאפשר יהיה לייעץ לך
לגבי הוספת ארוחת מוצקים, יש כמה סימנים שלפיהם אני רואה עם קצב המעבר למוצקים הוא מהיר מדי, אחד מהם זה כאשר תינוק מתחיל להתעורר יותר בלילה, ואחרי שאני מנחה להוריד ארוחת מוצקים ולחזור לעוד בקבוק הוא חוזר לשון יותר טוב. לכן כשאת מוסיפה ארוחת מוצקים תשימי לב לשינויים בשינה, כמו כן גם לשינויי במשקל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
shani22/07/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני מכינה חלב שקדים במכונתשרון17/07/2014
מיצים של יורום
כוס שקדים 4 תמרים ומים
רציתי לדעת אם אפשר לתת לתינוק מעל גיל שנה הוא מאוד אוהב את זה
ושותה כמעט ליטר ביממה בכל שעות היום
זה לא מסוכן כוס שקדים ביממה?
יש לי עוד שאלה בהתחלה לא ידעתי שצריך לקלף את הקליפה ונתתי לו חלב שקדים ללא קילוף השקד וללא השריה פשוט הכנסתי למסחטה קראתי שזה אסור ועכשיו אני נורא מפחדת שלא גרמתי לנזק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני מכינה חלב שקדים במכונת - תגובה
תרצה שני17/07/2014שלום נטלי,
ניתן לתת את משקה השקדים שאת מתארת במסגרת תזונה יומית של בן שנה. צריך לראות שהמשקה אינו משמש תחליף לאוכל, וגם חשוב לציין שהוא מומתק בתמרים. אמנם אלה תמרים אך הם מרגילים אותו לשתייה מתוקה. חשוב שילדים יתרגלו לשתות מים ולא שתייה מתוקה.
לא חושבת שיש בעייה עם השקדים שלא היו קלופים, בטוח לא גרמת לו נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרוןטל16/07/2014
בני בן עשרה וחצי חודשים, אוכל ארוחת. צהריים סביב השעה שתיים- שלוש
וסביבות חמש- חמש ורבע ארוחת ארבע (פרוסה עם ממרח, גבינה לבנה/ יוגורט, עגבניה מגוררת /ביצה).
עד לפני שבועיים היה הולך לישון בשבע- שבע וחצי, בשעות אלו פתאום אינו רעב לבקבוק סימילאק של לפני השינה
ואני מוצאת את עצמי בשמונה בערב ואף מעבר, מותשת, בניסיון לנסות להאכילו והוא מסרב.
השינוי היה פתאומי ואיני יודעת. מה קרה שאינו רוצה בקבוק בשעות ' הרגילות' שהיו לו, ואני צריכה למשוך אותו עד מאוחר כדי שיפתח רעב וישתה לפחות חלק מהבקבוק.
לא תמיד יש אופציה להקדים את ארוחת ארבע, אם לא רעב- לא ירצה לאכול גם ככה.
לפתרון אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון - תגובה
ענת תבור16/07/2014שלום טל, די הגיוני שאחרי ארוחה גדולה ומשביעה כמו זו שמקבל בחמש לא יהיה רעב בשעה שבע. תקטיני את הארוחה בחמש ואל תתני לו לחם, גבינה וביצה או דברים משביעים מעין אלה, אלא ארוחה קלה יותר למשל על בסיס פירות. תסמכי על גופו שידע מהן הכמויות המתאימות עבורו ומתי רעב או שבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירות הוא מקבל בבוקר
טל20/07/2014מה עם גבינות ומוצרי חלב?
למה לא לתת באחה"צ?
או ביצה פעם ב..?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירות הוא מקבל בבוקר - תגובה
ענת תבור31/07/2014רק עכשיו ראיתי את המשך השאלה שלך... אז אם עדיין רלוונטי, מה שהמלצתי הוא לתת ארוחה קטנה יותר אחה״צ ואת הביצה/גבינות וכו׳ לתת בארוחת ערב לפני השינה ולהשלים במידת הצורך עם תמ״ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תמ"ליםיואב כץ16/07/2014
שלום,
מדובר על תינוק בן שבועיים שאינו יונק.
אני כל הזמן קורא על המלצות להרגיל את התינוק לתמ"ל אחד ויחיד.
האינטואיציה שלי אומרת הפוך.
האם זה כזה נורא לשלב תמ"לים (שכולם על בסיס חלב פרה ודומים פחות או יותר בהרכב שלהם) מחברות שונות (סימילאק, נוטרילון) באופן מקביל? למשל, כל יום לתת 7 ארוחות של סימילאק ו-2 ארוחות של נוטרילון. האם זה לא יכול למזער סיכונים שאחד מהתמ"לים לא מכיל מרכיב חיוני כלשהו (כמו מקרה רמדיה)?
בסופו של דבר, כן ממליצים לשלב הנקה + תמ"ל, אז האם יש הבדל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תמ"לים - תגובה
ענת תבור16/07/2014שלום יואב, הסיבה שלא ממליצים על שילוב תמ״לים היא בכדי לא לבלבל את התינוק ולגרום לו להפחתת הכמות שיאכל. בגדול, האינטואיציה שלך אכן נכונה לדעתי ואם התינוק ממשיך לאכול כרגיל מכמה סוגי תמ״לים אין בכך כל בעיה. ההרכב שלהם אמור להיות זהה מלבד דקויות כמו הוספת סיבים פרהביוטיים בנוטרילון. אגב, לא הייתי חוששת מסיפור דומה לזה של רמדיה כי התקנות שונו והשתכללו מאז וגם כיוון שמדובר ביצרנים מאוד גדולים שבקרת האיכות שלהם אחרת לגמרי מזו שהיתה ברמדיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה פורמולה מגבילה למונוגוןג'סיקה15/07/2014
תינוק הניזון ממונוגן, האם יש פורמולה מגבילה שניתן לתת במקום.
ברגע זה יש מחסור של פורמולה זו בארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה פורמולה מגבילה למונוגון - תגובה
דפנה רון16/07/2014ג'סיקה שלום,
תרשמי בבקשה את שם הפורמולה באנגלית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחודשיים מסרב לאכולט13/07/2014
שלום,
בני בן שנה וחודשיים. נולד במשקל 2.5 כעת שוקל 8 ק"ג. לאחר ירידה בעקומות. ברוב הארוחות הילד מסרב לאכול אם אינו מסרב, מאוד ממעט באכילה 3-4 כפיות. מסכים לאכול רק בהיסח הדעת, עם משחק בידו או שירים בטלויזיה. מסיט את הראש כתגובה ראשונית כשמציעים אוכל.
רוב היום משחק ונראה חיוני, אך ניתן להבחין בסימני עייפות גם אחרי שעה משנת לילה. למרות זאת, המוגלובין תקין.
עד לפני חודש ינק והיה בבית, כעת נמצא במעון, ללא שיפור באכילה, אפילו הרעה.
מסרב למוצקים ולא ניתן להתקדם במרקם, למרות שגם את הבשרי טחון אוכל כמה כפיות בלבד.
למרות זאת, כשנתתי מספר פעמים בודדות במבה או שוקולד, אכל בהנאה וביקש עוד.
לפי הדיווח מהגן, בארוחת בוקר אוכל מקסימום 2 ביסים מפרוסת לחם, בצהרים 4-5 כפיות טחון, ב15 אוכל 2 כפיות פרי טחון. לפעמים מסכים לשתות 100 מל מטרנה אחרי ארוחת בוקר, אך לאחרונה מסרב. בבית אוכל 2 כפיות גבינה/שמנת עם כפית טחינה עם 2 ביסים לחם ושותה 120 מ"ל מטרנה.
נרדם ב19 קם בסביבות 23 שותה 180 מל מטרנה ואח"כ בסבביבות 3, שותה 100 מ"ל.
ניסיתי להציע דברים חדשים חתוכים: תפוא, פשטידות, לביבות, קציצות, עוף מסרב.
עד לפני כמה חודשים אכל בבית אוכל בשרי מעוך יפה עד להתדרדרות הדרגתית.
יתכן כי התדרדרות החלה כשבועים שלושה לפני בקיאת שיניים, לא אכל כמעט כלום ולא חזר לעצמו כשבקעו.
אנחנו אובדי עצות, לא מכריחים, אפילו ניסינו "להרעיב" אותו, הצענו אוכל פעם ב3 שעות, בלי משחקים, באותו יום לא אכל כמעט כלום עד 17 ואז אכל שמנת 15% וקם בלילה רגיל למטרנה.
אנחנו אובדי עצות וגם במעון שואלים אותנו מה לעשות כשלא אוכל ומסרב למטרנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה וחודשיים מסרב לאכול - תגובה
דפנה רון13/07/2014טל שלום,
אני ממליצה ללכת להתיעץ עם דיאטנית תינוקות או ילדים באזורך. חשוב לברר את הנושא לעומק ולראות איך אפשר לעזור.
לפעמים תינוק מפסיק להקשיב לגוף, מבחינת רעב ושובע וזה קורה מסיבות שונות. חשוב לראות מה המקור לכך ולטפל. בתהליך של הדרכה וליווי , ניתן להעביר אליו חזרה את האחריות על האכילה שלו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת פגיתפורמן דפנה12/07/2014
נכדתי פגית בת חודש וחצי במשקל 2.900 ק"ג הוזנה עד לפני שבוע אך ורק מחלב אם של ביתי. בגלל הדלדלות חלב האם היא מקבלת פורמולה כתוספת (סימילאק או מטרנה) . מאז אין לה יציאות סדירות ורק ע"י פעולת עיסוי הבטן (קירוב הרגליים לבטן ועיסוי) יש יציאות. שאלתי היא - האם לשנות פורמולה ואם כן לאיזו? או להמשיך בעיסוי הבטן. מה עושים?
בתודה מראש
דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת פגית - תגובה
דפנה רון13/07/2014דפנה שלום,
אני לא יודעת ליעץ במקרה שלה מבלי להכיר את התמונה השלמה,
אך באופן כללי, במקרה של עצירות בגלל מעבר לתמ"ל, אני ממליצה לנסות פורמולות שמכילות סיבים פרה-ביוטים ושאינן מבוססות על שמן דקלים כמקור לשומן, למשל:
סימילאק אדבנס פלוס
סימילאק קומפורט
מטרנה אקסטרא קרקומפורט
או נוטרילון
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמאת בוטניםטל12/07/2014
היי
אני מתעניינת, האם אפשרי או כדאי לתת לתינוק בן 10 חודשים ממרח חמאת בוטנים על לחם, או להכין ממרח כזה בהית.
האם זה בריא? מומלץ/ לא מומלץ?
תודה לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמאת בוטנים - תגובה
תרצה שני13/07/2014טל בוקר טוב,
בריא בהחלט, חשוב לוודא שהממרח אינו מכיל סוכר וכמובן חלק ללא חתיכות בוטנים. לשים לב שאין תגובה אלרגית לבוטנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)