מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברזל- תינוקת בת 5 חודשיםאתי21/12/2009
שלום,
טיפות ברזל, צריך לתת לפני האוכל או אחרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי
שרית עטיה-שמואלי21/12/2009הי
זה לא כל כך משנה . את יכולה לתת ברזל בזמן הנח לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל ושינהי21/12/2009
שלום!
בני כמעט בן 5 חודשים (עוד שבוע), שוקל 8.5 קילו.
בזמן האחרון הוא מתעורר כל לילה ומסיים בקבוק שלם של חלב. גם אם אנחנו מאכילים אותו מתוך שינה בסביבות 10-11 הוא מתעורר אחרי 4-6 שעות ובוכה ולא מוכן להרגע עד שמקבל בקבוק. אם הבקבוק נופל לו, גם אם הוא ישן, הוא שוב מתעורר ובוכה (כלומר לא נראה לי שזה סתם הרגל רע אלא שהוא אכן רעב. אם הוא מתעורר מוקדם יותר הוא כן נרגע אם אני נותנת לו מוצץ וחוזר לישון.
ממה שקראתי הבנתי שזה קורה אצל תינוקות גדולים במיוחד שבגיל 4 חודשים שוקלים 8-10 קילו. בני שקל 8 קילו ב4 חודשים...
לכן ב4 חודשים התחלתי להרגיל אותו למוצקים, אבל הוא אוכל ממש מעט כל פעם (2-3 כפיות) וזה רק נשנוש לא לשובע...
האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות כדי שהוא ישן לילה שלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר י
את יכולה לנסות להוסיף דייסה לבקבוק האחרון. אך זכרי שלט על כל הילדים זה עובד.
שווה לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של כמה סוגי פירותמירי21/12/2009
שלום,
האם קיימת מניעה כלשהי לשלב כמה סוגים של פירות?
האם קיימים שילובים לא מומלצים?
תינוקת בת 8 חודשים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
אין כל בעיה לשלב פירות שונים. רק זכרי להוסיף כל פעם רק פרי אחד חדש.ולבדוק את תגובת בתך. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהב ירקות טחוניםלילך20/12/2009
שלום לכן
בני בן חצי שנה לא אוהב ירקות ועוף בבלנדר(אכל כחודש וכיום בוכה ויורק את המחית)
הפיתרון שלי העכשוי זה לרסק לו במזלג את הירקות ולתת לו בכפית אך אין לי פיתרון לגבי העוף/בשר האם לעשות לו סיר קציצות מבשר טחון?אם כן מה עושים עם העוף?אין לו שיניים...
האם תינוק בגילו חייב במנה יומית של בשר?
האם יש תחליף לבשר מבחינה תזונתית?
שאלה נוספת:הוא אוהב מאוד פסטה בייבי עם רסק עגבניות האם אפשר לתת לו כל יום?מדובר בכמות של 50 גר'
לתשובתכן אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך
חשוב מאוד שהוא יקבל בשר כל יום . מפני שהוא צריך את הברזל .
בשר בקר והודו הם המקורות היותר טובים לברזל. בבשר עוף יחסית דל ברזל.
נסי להוסיף בשר בקר טחון פעמיים (בקשי מהקצב ) לספגטי . גם קציצות רכות הן אפשרות. אך זה תלוי ביכולת הלעיסה בליעה שלו
\בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי פיתרון שעבד אצל קרובת משפחתי
אסתר07/07/2015זה לא פיתרון אידיאלי, אבל הוסיפי כפית סוכר (חום).
היום הילדה כבר גדולה ואוכלת מרק עוף מלוח כמו בן אדם נורמלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלנטלי17/12/2009
שלום רב:
בני בן השנה עשה ספירת דם שבעקבותיה הומלץ להמשיך עם טיפות הברזל לחודשיים נוספים ובנוסף לתת לו מזון מועשר בברזל. רציתי לדעת, חוץ מבשר הודו, אילו מזונות מועשרים בברזל?
דבר נוסף- אני נוהגת להכין לו קציצות מהודו טחון האם זה בסדר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי
גם בשר בקר הוא מקור עשיר לברזל.
נסי להקפיד על מנה יומית של הודו/בקר
ספגטי בולונז/קציצות רכות/פשטידת בשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה +מוצקים בן 6 חודשיםאביטל17/12/2009
שלום,
בני בן 6.5 חודשים אוכל פעמיים-שלוש ביום מוצקים כ30 גר (אם משהו ממש טעים לו כמו תפוח ואגס אז 40 גרם. אם פחות טעים 15-20 גרם)
אני מניקה באופן קבוע פחות או יותר כל 4 שעות ובלילה הנקת חלום.
השעות של ההנקה הן 7,11,15,19,22.5 המוצקים ניתנים בסביבות 9-10 בבוקר ובסביבות 13:00 בצהרים ולעיתים אחה"צ גם בסביבות 5.
שאלתי היא האם הכמות שאוכל נורמלית? מתי זה נחשב ארוחה והאם אני צריכה להוריד את מספר ההנקות.
שמתי לב כי מתי שהוא יונק הוא יונק פחות או יותר מלא אני לא יכולה להוריד לו כמויות בהנקה כמובן (יתכן וזה בא על חשבון התאבון למוצקים)
ושאלה נוספת ברשותך, הוא שוקל כבר 8.4 ק"ג ולא נראה לי שבאמת זקוק להנקת החלום. האם יש עצות איך לבטלה? ביומיים האחרונים הקדמתי אותה ל21:30 ועדיין ישן כל הלילה ולא קם מורעב.
בתודה מראש וסליחה על האורך,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
אביטל20/12/2009רציתי לעדכן כי יש התקדמות, הוא עכשיו אוכל ממה שטעים לו וממה שמכיר 50 גרם.
אך שאלותי עודן רלוונטיות,
אשמח לתשובה,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביטל
שרית עטיה-שמואלי22/12/2009הי
שמחה לשמוע שבנתיים הוא התקדם ובהחלט נשמע שאתם בדרך הנכונה.
מנה תוכל להחליף הנקה כשיגיע ל100- 120 מ"ל.
את יכולה לנסות מרק עם בשר מצרפת לך מתכון:
יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
מרק הבשר הראשון שלי
מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
(הכמויות למנה אחת)
50 גרם בשר בקר רזה
תפוח אדמה בינוני
75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
¼-½ כפית שמן קנולה
100-150 מ"ל מרק
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
מבשלים כ5 דקות נוספות
מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק
בקשר להנקת החלום - אם הקדמת ל21:30 ואח"כ ישן כל הלילה . מדוע את רוצה להוריד אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע להנקת חלום ועוד
אביטל23/12/2009שלום שוב,
בנוגע להנקת חלום אני לא כ"כ רוצה להוריד אבל גם לא רוצה שיאכל יותר מידי. הוא סובל מריפלוקס והעודפים יוצאים בפליטות. הוא לא שם לעצמו גבולות פשוט מרוקן לי את השדיים ואז פולט כנראה חצי ממה שהכניס. עם השילוב עם מוצקים הפליטות פחתו ואני מאמינה שיפחתועוד או יעלמואם יתאזן בשילוב ההנקה והמוצקים.
בנתיים התקדמנו למנות של 130 גרם כשהוא מקבל משהו שטעים לו העניין עכשיו הוא שהוא לא עקבי לגמרי עם הכמות.
למשל אתמול בבוקר בקושי אכל 40 גרם תפוח ואגס אבל בצהרים אכל 130 מנה של קציצות עוף עם ירקות שעשיתי לו.ובערב שוב 1000 גרם של עוף עם ירקות אחרים שאהב (האמת שלא התכונתי לתת שוב עוף נתתי לו רק לטעום מארוחת הצהרים של מחר מתוך סקרנות אם יהיה לו טעים ואחרי זה הוא לא רצה את המרק הכתום שהכנתי לו)
האם עלי לצפות לכמויות פחות או יותר דומות בין אם אוכל פרי ירק או מנת עוף?
תודה על התשובות והעזרה,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון ושאלה קטנה נוספת
אביטל23/12/2009התכוונתי כמובן ל100 גרם אתמול בערב.
הבוקר אכל 65 גרם (מבננה ואבוקדו שחיסל פעם שעברה בתאבון רב)לעומת אתמול בבוקר שאכל 40 גרם.
יתכן מצב שבבוקר הוא פחות רעב פשוט?
ואם מסיים 130 גרם להגדיל כמות בפעם הבאה?
תודה מראש,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה - בת חודשיםאושרית17/12/2009
שלום,
ביתי בת ה-8 חודשים הייתה ניזונה ממטרנה חלבית והייתה פולטת המון.
לאחר ביקורים רבים אצל מומחה לגאסטרו ילדים אמרו שיש לה ריפלוקס והמליצו לתת לה נוטרמיגן אבל היא לא מוכנה לאכול את זה (ואני לא מוכנה להריח את זה..)
התחלנו לנסות מטרנה ללא לקטוז בהמלצת רופאת ילדים וזה עובד מצויין , נראה גם שהיא עולה במשקל.
בנוסף בבוקר היא אוכלת מנת פירות ובצהרים מנת ירקות + עוף.
מה עוד אני יכולה לתת לה במקום מטרנה?
אפשר מעדנים? האם ניתן לנסות מעדן סויה לאור הרגישות...
אודה על התשובתכם.
אושרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון כותרת - תזונה בת 8 חודשים
אושרית17/12/2009ברח השמונה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה...
אושרית21/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה - בת 7 חודשיםיפעת16/12/2009
שלום,
ביתי בת 7 חודשים. אוכלת במשפחתון מנת פירות + כף טחינה (בד"כ אגס+תפול+בננה) - בסביבות 9 וחצי - 10 בבוקר.
לקראת 12 מקבלת מנת מרק + עוף.
בבוקר שותה 180 מטרנה, לא מסיימת, משאירה בממוצע 50-60 מ"ל.
לקראת אחרי הצהרים עוד בקבוק 180 מ"ל מטרנה, לפעמים מסיימת לפעמים אוכלת רק 120 מ"ל.
הבעיה בבית - שמנו לב שהיא לא אוהבת את הבקבוק של הלפני השינה. ממש מסרבת לאכול אותו ואוכלת מקסימום 120 מ"ל . לא משנה אם יש לה שם דייסה או לא.
עוד בעיה - מתעוררת בלילה הרבה פעמים למוצץ (בערך 6 פעמים) + פעם אחת לאכול (מגיל 5.5 חודשים התחילה להתעורר בלילה, לפני זה ישנה לילה שלם).
מתעוררת בערך ב - 6 בבוקר ולפני הגן אנחנו נותנים לה עוד מנת מטרנה, שגם אותה היא כמובן לא מסיימת.
התחלנו לתת לה עוד מנת מוצקים בערב - ביצה+אבוקדו, פסטה עם ירקות, מנת פירות או מרק.
אני לא מצליחה להבין אם זה טוב או רע, אני לא מבינה למה היא לא אוהבת את המטרנה ובטח שלא מבינה למה היא מתעוררת כל כך הרבה פעמים בלילה.
חבל לי על השינה שלה (וכמובן שלנו).
מה אנחנו עושים לא בסדר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשקל שלה
יפעת16/12/2009נכון ללפני שבועיים שקלה 8.5 ק"ג (אחוזון 90).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא עונים?
יפעת20/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינון ופורמולהלילך16/12/2009
שלום,
ידוע שמוצרי חלב מגבירים ליחה.
בני בן 11 חודשים. הוא מצונן מאוד ויש לו הרבה ליחה. האם כדאי להחליף לו את הפורמולה החלבית לפורמולה אחרת למשך תקופת הצינון?
אם כן, לאיזה פורמולה להחליף? אני מעדיפה פורמולה שאינה מבוססת על חלבון סויה. האם יש פורמולה על בסיס שקדים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיקה
מיכל אלומות-יהושע17/12/2009הקשר בין מוצרי חלב וליחה נבדק בהמון מחקרים אשר לא הוכיחו כי קיים קשר בין השניים.
אני ממליצה להישאר עם אותו תמ"ל בינתיים.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזיק בפהרונית15/12/2009
שלום, בני בן כמעט 7 חודשים. התחלנו עם מוצקים לפני חודש, לאחר תקופת טעימות מאוד מוצלחת - הוא מאוד אהב גם ירקות מבושלים מרוסקים, קציצה מרוסקת במזלג, גם אבוקדו, עגבניה ועוד... כאשר עברנו לארוחות מלאות וטחונות בהתחלה עוד שיתף איכשהו פעולה, אבל מיום ליום זה נהיה יותר גרוע- בהתחלה הייתי צריכה לשיר ולספר סיפורים כדי שיאכל (מה שקורה גם עם בקבוק חלב שאוב לאחר שעשה שביתת הנקה). היום גם זה בקושי עוזר והוא נוהג להחזיק את האוכל בפה ולא לבלוע- לפעמים למשך זמן ארוך ביותר. עם הרבה מניפולציות הוא אוכל אבל זה לוקח המון זמן ואני מרגישה שאני מכריחה אותו. יש לציין שעל עגבניה ואבוקדו מרוסקים הוא לא מוותר בערב ומאוד אוהב. יכול להיות שהוא לא אוהב את המרקם הטחון? מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה, תודה
רונית18/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסותשרון יוסף15/12/2009
שלום,
ברצוני לדעת איזו מבין הדייסות היא המזינה ביותר?
שמעתי שקורנפלור לא שווה כלום רק משמינה, ודייסת אורז עושה עצירות, האם דייסת שבע דגנים היא המזינה ביותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
ממליצה להתחיל עם שבעה דגנים.אך זה לא אומר שדייסת אורז גורמת לעצירות או שקונפלור משמינה . יש בהן את אותה כמות קלוריות. ובכלל כל סוגי הדייסות (בתנאי שאת בוחרת של אותה חברה ) מועשרת בדיוק באותו הרכב של ויטמינים ומנרלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמלריבי15/12/2009
שלום
האם מספיק לתינוקת בת 8 חוד 3 בקבוקים של תמל (180cc)למשך כל היום?
בלילה ישנה לא לוקחת בקבוק.והאם אפשר להפחית ל 2 בקבוקים?
כמובן שאני משלבת לה גם פירות וירקות במהלך היום.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבי
שרית עטיה-שמואלי21/12/2009הי ריבי
זה מאוד משנה מה עוד אוכלת במהלך היום וכמה.
את יכולה לפרט ואז נוכל לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל התינוקתליאת15/12/2009
יש לי תינוקת בת חודש שנולדה במשקל של 2,355 קילו, היום לאחר חודש הילדה שוקלת 3,300 קילו.
יש לציין כי הילדה אוכלת רק סימילאק (ללא הנקה)בכמות של בין 90 ל-100 cc כל 3 שעות האם הכמות מוגזמת?
האם העליה במשקל בזמן כה קצר היא נורמלית למשקל הלידה והגיל? וזאת בהתחשב בעובדה כי בטיפת חלב טוענים שאני מעמיסה אוכל על הילדה.
לתשובתך אודה
בברכה ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתך
מיכל18/12/2009אחות טיפת חלב של בני אמרה לי אותו הדבר (הוא בן חודשיים וחצי),
אך הרופא שלו אמר, שאין כל רע בילד קצת שמנמן, הרי בגיל הזה הם אוכלים כמה שהם צריכים ואנחנו לא מעמיסים עליהם.
חבל שהאחיות בטיפת חלב אינן רגישות ולעיתים מלחיצות לחינם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדים בגיל זה
י21/12/2009אוכלים כמה שהם צריכים ותינוקת בת חודש ששוקלת 3.300 רחוקה מלהיות שמנה. בני נולד במשקל ממוצע והיום הוא ענק ובכלל לא שמן הוא פשוט גדול אבל תפס תאוצת גדילה רק אחרי הלידה (למזלי) והוא אפילו לא תמיד אוכל את הכמות שהוא אמור כי לפעמים ריפלוקס מפריע לו. הרופא קרא לו דובי, חייך ואמר מצוין. מה זה השטויות האלה שאת מעמיסה עליה אוכל? אם תינוק שבע הוא לא יאכל!!
אם היא רעבה ורוצה תאכילי אותה בלי חשש.
זו דעתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימות- פעם שלישית שואלת ללא מענה:(מלי15/12/2009
שלום,
יש לי תינוקת מקסימה בת 4 חודשים ושבוע. אני רוצה להתחיל לה טעימות יש לי מספר שאלות בבקשה, אשמח אם תענו לי על כולם ותעשו לי סדר בדברים.
1. במה כדאי להתחיל? איזה ירקות או פירות להתחיל?
2. מה כמות? אחות טיפת חלב אמרה לי כפית קטנה אחת ליום או יומיים אבל במקום אחר קראתי כי שתי כפיות, פעמיים ביום על בסיס יומי?
3. האם עד גיל 6 חודשים יהיו רק טעימות, או שיש להגדיל כמות כל פעם?
4. באיזה טמפרטורה יש להגיש אוכל?
5. אני רק מניקה, איך בדיוק אני משלבת, האם זה במקום ארוחה? יש לתת לפני/ אחרי הנקה?
6. האם מומלץ ועדיף ירקות ופירות אורגניים?
7. מה לגבי דייסות מתי להתחיל לשלב כי קראתי על חלון הזדמנויות בין גיל 4-7 חודשים?
8. איך אני אדע שהתינוקת שלי מסוגלת לבלוע את האוכל? (אני מתכוונת להאכילה בכפית).
תודה רבה רבה על העזרה וסליחה על כל השאלות (אשמח שתסבירו לי הכל),
מלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מלי
מיכל אלומות-יהושע17/12/2009סליחה שהתפספסת....
אנסה לענות על כל השאלות-
1. מומלץ להתחיל בירקות- קישוא, דלעת,תפו"א, בטטה. מאודים או מבושלים במים למרקם רך. ולטחון.
2-3. ההמלצה של משרד הבריאות בנוגע לכמויות היא- בגיל 4 חודשים עד חצי שנה רק טעימות- זה אומר 1-2 כפיות כפעמיים ביום. בגיל זה התזונה עדיין צריכה להתבסס על חלב אם/תמ"ל.
4. טמפרטורה החדר.
5. את יכולה לתת כפית לפני ההנקה ואח"כ להניק.
6. אין הצדקה לפירות אורגניים
את מוזמנת להיכנס לאתר של משרד הבריאות לקרוא בהרחבה על ההנחיות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה וחודשייםאורלי13/12/2009
היי
בני בן שנה וחודשיים ושקילה אחרונה לפני 3 שבועות היתה 10800.
עשיתי שינויים קלים בתפריט בזה שבמקום הדייסה לפני השינה של מטרנה לילה טוב אני נותנת תמ"ל בלי דייסה. ברצוני לדעת האם זה בסדר ובמקביל האם התפריט טוב לגילו.
7:30-8:00- 240 cc תמ"ל
10:30-11:00 - פירות, כל יום משהו אחר בתוספת אבוקדו/טחינה/שדקיה
14:00 - ארוחת צהריים, אוכל הכל (יש לציין שהוא לד טוב ונעים ואוכל הכל טפו טפו טפו) כל יום מנה אחרת לעיתים יומיים רצוף אותה מנה שמורכבת מבשר, ירק, פחמימה. פעמייפ בשבוע אני עושה גם קציצות דגים.
16:30 - מעדן
18:30 - ארוחת ערב - ביצה/חביתה/לביבות/פשטידות/גבינה/ירקות
21:00 - תמ"ל 240 cc והולך לישון
תודה ברה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלושה חודשים לא אוכלת מספיק
ורדית13/12/2009בתי בת השלושה חודשים עלתה במשקל יפה עד לפני שלושה שבועות אז הפסיקה לאכול כמויות סבירות של פורמולה, נכון להיום אוכלת חצי מהכמות הדרושה עבורה ועבור משקלה ובשקילה אחרונה יש ירידה במשקל ושבירה של עקומת הגדילה, נכון לעכשיו לאחר שיחה עם טיפת חלב ניסינו להחליף לה פורמולה אך לא נראה שזה עוזר ובשלב הבא הציעו לנו להוסיף דייסה.
האם זה יכול להצביע על בעיה בריאותית מסובכת יותר ? האם יש לכם הצעות נוספות?
תודה
ורדית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורדית
שרית עטיה-שמואלי13/12/2009הי מציעה לך לפנות לדיאטנית דרך קופת החוליםץ הקפידי שתהיה זו דיאטנית ילדים
ישנם דרכים רבות להעשיר את הפורמולות .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורלי
שרית עטיה-שמואלי13/12/2009נשמע תפריט טעים ומגוון ומתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)