פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר מאוכל טחון לרגיל- בת שנה
    שחר שלי 2008
    16/11/2009

בוקר טוב,
    אשמח לעזרה מכל מי שניתן. אז ככה, הבת שלי בת שנה ועד לפני שבוע הייתה אלרגית לחלב והיה אסור לי לתת לה בהנחיית הרופאה גם ביצים, חומוס, טחינה, בוטנים וכו'. לפני כשבוע עשינו לה בדיקות והאלרגיה לחלב עברה לה והיא נשארה אלרגית לביצים בלבד (בתקווה שגם זה יעבור, עוד חצי שנה יש לנו טסטים)- בגלל האיסור עד עכשיו של המוצרים האלו לא נתתי לה כמעט אוכל אצבעות כי לא היה לי לדוגמה מה למרוח לה על הלחם- הכול כמעט היה אסור ואפילו האצבעות של מטרנה- העוגיות האלו- יש בהן אבקת חלב רזה. כיום היא אוכלת בבוקר בקבוק, אח"כ פירות, אח"כ מרק טחון עם כל הירקות (טחון גס), אחה"צ סנביץ שאני חותכת חתיכות קטנות ונותנת לה ובלילה שוב בקבוק. הבעיה היא שהיא לא התנסתה באוכל רגיל ולבשבוע האחרון אני מנסה לתת לה ולפעמים היא לא כ"כ יודעת מה לעשות עם זה בפה- לפעמים שומרת את זה בחך, לפעמים נחנקת- אני נותנת לה בין לבין הרבה מים אז יוצא שהיא בולעת אבל היא לא ממש יודעת ללעוס ולבלוע. בסוף שבוע האחרון הכנתי לה קציצות עוף רכות רכות (ללא ביצה) עם תפוח אדמה רך והיה ממש קשה לתת לה לאכול את זה- זה לקח לי חצי שעה וכל הזמן בדקתי שהיא בלעה- ונתתי לה עוד מים ועוד מים. איך מלמדים את הילדה ללעוס ולבלוע? אני רוצה להפסיק את הטחון... ולהתחיל לתת לה ארוחות צהריים לא טחונות וגם שתלמד לאכול לבד...
    אשמח לעזרה... וסליחה על אורך ההודעה כי אני בלחץ- כל הזמן שומעת - "מה? הבת שלך עוד אוכלת טחון"- אז נכון שלכל ילד ההתפתחות שלו אבל זה קצת מפריע לי... ודרך אגב, מבחינה מוטורית היא מפותחת מאוד אבל מבחינת האוכל לא.

תודה : )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שחר

שרית עטיה-שמואלי
    17/11/2009

קודם כל הרגעה
    זה לא כל כך נורא בגיל שנה עדיין לאכול אוכל מרוסק. ולבתך יש גם "תירוץ טוב"

אם המצב לא מתקדם ממליצה לך לפנות למרפאה בעיסוק המתמחה באכילת תינוקות דרך הקופה לצורך הסתכלות ומתן כלים לעזרה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנת סמילק לתינוקת בת חודשיים
    ילנה
    16/11/2009

שלום רב,
    יש לי שאלה התינוקת שלי בת חודשיים ושבוע ואני מאכילה אותה בתרכובת סמילק אדוונס 1 החדשה,היא שוקלת 4260 ק"ג כאשר נולדה בשבוע 36. בהוראות הכנה של תרקובת רשום לשים 2 קפיות ל120 מ"ל מים השאלה היא כזאת אם שמים 125 מ"ל מים או 130 לצורך העינין ו2 קפיות של פורמולה ,האם זה יכול להזיק לתינוקת, והאם זה מסוכן?הדבר מאוד מדאיג אותי והיתי רוצה לקבל תשובה.

בתודה מראש
    האמא המודאגת

הוספת תגובה

• הי ילנה

מיכל אלומות-יהושע
    16/11/2009

מומלץ להכין את התמ"ל לפי הוראות ההכנה ע"ג הקופסא, אלא אם ניתנה הוראה אחרת ע"י רופא/דיאטנית.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל מוצק
    שני
    16/11/2009

שלום רב,

יש לי תאומות בנות 7.5 חודשים. מגיל 4 חודשים החלו לאכול פרות ומרק מרוסקים. לאחרונה ניסיתי לתת להם אוכל שאינו טחון למרקם חלק לגמרי אלא מעוך במזלג (כגון אבוקדו, ביצה וכו'). הבנות מסרבות לאכול אוכל שאינו טחון לחלוטין. אכילת מזון עם חתיכות גורם להן לרפלקס הקאה.
    האם זה נורמלי וזה עניין של זמן עד שיהיו מוכנות לאוכל שונה?

לתשובתך אודה
    שני

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל מוצק

הוספת תגובה

• הי שני

מיכל אלומות-יהושע
    16/11/2009

תגובה זו נורמלית ויכולה לנבוע ממספר גורמים, אולי הן עדיין לא מוכנות לשינוי? אולי המעבר קצת קשה להן?
    הייתי ממליצה לחכות מספר ימים ולנסות שוב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    נופר
    15/11/2009

בני בן שנה ו 5 חוד' , רציתי בבקשה לדעת האם זה בסדר שאני נותנת לו כל ערב מעדן סקי וניל או דניאלה, כי הוא ממש אוהב את המעדנים האלו , או שבגלל המתיקות שלהם אולי לא זה לא בריא לתת לו את זה כל יום? גבינות ודברים אחרים הוא אוכל קצת בגן.
    בנוסף איך אפשר לדעת תמיד האם האוכל שהוא אוכל יום יום מספיק בשבילו? אשמח לקבל תפריט ממוצע יומי לגילו (פחות או יותר)
    (בני שוקל 10.400 לערך) מפותח יפה מאוד ונחשב ילד בריא.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• הי שירי

מיכל אלומות-יהושע
    16/11/2009

הכמויות משתנות מילד לילד אך ניתן לראות אם אוכל מספיק אם את רואה שהוא עולה במשקל בהתאם לגילו ומתפתח יפה.
    בנוגע למעדנים- ניתן לתת כל יום אך זה נכון שהם מכילים יותר סוכר מיוגורט לבן/אשל/גיל/לבן ולכן האחרונים עדיפים.
    נסי לתת יום כן יום לא ואם לא הולך להגביל לאחד ביום.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים
    ריבי
    15/11/2009

שלום
    בתי בת 7 חוד' עוד שבוע,
    התחלתי לתת לה מים, מסרבת לשתות מים שהורתחו והתקררו
    ניסיתי לחמם לה קצת את המים והיא אכן שותה
    האם בסדר לתת מים חמימים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מים

הוספת תגובה

• הי ריבי

מיכל אלומות-יהושע
    16/11/2009

זה בסדר אך שימי לב שלא חמים מדי בכדי למנוע כוויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט לבת שנה וחודשיים
    שלי
    15/11/2009

היי,

בתי בת שנה וחודשיים, שוקלת 9 ק"ג ונמצאת באחוזונים הגבוהים מבחינת גובה (אורך). לא היינו מס' חודשים בטיפת חלב, אז אני לא יודעת נתונים מדוייקים.

בגדול בתי אוכלת כל 3 שעות. היא לא אכלנית גדולה ולכן אני מעדיפה לתת לה ארוחות קטנות יותר ומרובות מאשר ארוחות גדולות. רציתי לדעת אם התפריט שלה טוב ומגוון מספיק:
    05:00/ 06:00 - 150 מ"ל תחליף חלב אופטימיל.
    08:00 /08:30 - חצי פרוסה עם קוטג' 5% או גבינה אחרת 5% .
    11:00/ 11:30 - מגוון פירות + ויטביקס + שקדיה או טחינה גולמית.
    13:30/ 14:00 - ארוחת צהריים: תבשיל ירקות עם מנת פחמימה (פסטה, אורז) ועוף לפעמים בקר.
    16:30 - חצי פרוסה עם אבוקדו או טחינה גולמית וסילאן או יוגורט וטחינה גולמית. לא תמיד מסיימת.
    18:30 - ארוחת ערב: פשטידה וגבינות או ביצה (כל פעם סוג אחר), גבינה, ירק, זיתים וקצת לחם. לפעמים אני משלבת בארוחה גם טונה או אבוקדו. חצי שעה לאחר סיום הארוחה היא מקבלת בקבוק עם 150 מ"ל אופטימל (לפני השינה) ולרוב שותה רק 100 מ"ל.

בין לבין שותה רק מים. בנתיים היא לא אוכלת חטיפים או ממתקים בכלל.
    האם התפריט מספיק מגוון? האם כדאי להוסיף משהו?

בנוסף, יש לי מס' שאלות:
    1. רציתי לדעת האם ניתן לתת ביצה כל יום?
    2. האם ניתן לתת זיתים כל יום? בתי מאוד אוהבת זיתים ובערב אני נותנת לה 5 זיתים חתוכים כמובן לחתיכות קטנות.
    3. מה עוד ניתן לתת בארוחת 16:30? האם ניתן לתת שוב פירות? או לשלב יוגורט עם פירות? היא כבר אוכלת פירות בבוקר וגבינות במהלך היום. הגבינות לעיתים גורמות לה לגזים, אז אני לא רוצה להגזים עם זה. ניסיתי יוגורט וגבינות מחלב עזים, אבל היא ממש לא התלהבה מהם.
    4. בערב היא לא רוצה כ"כ לאכול לחם. האם יש לכן רעיון אחר לפחמימה שניתן לשלב בערב?
    5. אנחנו אוכלים רק לחם מחיטה מלאה. האם כדאי לתת לבתנו לחם לבן או מחיטה לבנה? כיום אני נותנת לה לחם לבן, כי קראתי שהדיעות חלוקות לגבי חיטה מלאה וסיבים תזונתיים לילדים.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט לבת שנה וחודשיים

הוספת תגובה

• תפריט

בת-חן כהן
    18/11/2009

מהמם- תפריט מצויין ומגוון!
    לגבי השאלות:
    1. מותר לתת ביצה כל יום.
    2. מותר לתת זיתים כל יום.
    3.ניתן לתת ב 16:30 פירות עם יוגורט או מעדן חלב אחר מסוג יוגורט עם פרי.
    4. במקום הלחם בערב: פיתה או לחמניה, או מעט תפוח אדמה מבושל ללא תבלינים זה הולך טוב עם גבינה וירקות, תירס יכול להיות נחמד או כרובית בתנור. את יכולה לתת לה איזה לחם שאת רוצה- אולי היא תאהב יותר את הלחם שלכם...

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה

שלי
    19/11/2009

תודה רבה על תשובתך.

לגבי תירס - איך נותנים בגיל הזה תירס? אני יודעת שקלח תירס מומלץ כאוכל אצבעות, אך אני עוד לא נתתי לביתי, כי לא נראה לי שיש לה מספיק שיניים כדי להתמודד עם המשימה. יש לה בנתיים רק 3 שיניים + אחת שהחלה לבצבץ לפני יומיים. איך נותנים גרגירי תירס? גרגירי חומוס או אפונה אני נותנת מעוכים במזלג, כי אני מפחדת מחנק.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תירס

בת-חן כהן
    25/11/2009

תירס את יכולה לתת או גמדי לנשנש אבל לבדוק שלא נחתכות חתיכות גדולות או טחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצילו.. בת 7.5 חודשים מסרבת לתחליפי
    ויקי
    15/11/2009

ביתי בת 7.5 חודשים מסרבת מיזה חודשיים לתחליפי חלב (גם בתוספת דייסות של מטרנה). הנקתי אותה מגיל אפס אבל חייבת לציין שלא תמיד הספיק לה ארוחה של הנקה וכשהיה צורךו היא דרשה היא קיבלה תוספת מטרנה בסיום הנקה . מיזה חודשיים החלב שלי היתחיל הולך וניגמר ואינו מספיק לה לארוחה במקביל ובניגוד לכל הגיון היא מסרבת לקחת מטרנה ביכלל (גם עם דייסה וגם סימילק) ומפתחת הפרשים של 6 שעות בין ארוחה לארוחה ובסוף גם אוכלת רק 60 מל אם ביכלל. היא אוכלת ירקות ובשר או עוף לארוחת צהרים משרבת לרוב הפרות חוץ מי בננה .
    שאלתי היא משום שלא עלתה במשקל ולא גדלה בגובה בחודש האחרון האם צריך להתחיל אם דיסות על בסיס חלב ויוגורטים כבר אחשיו משום .
    נ.ב. אני נותנת לה ארוחנ של ירקות ועוף גם בערב משום שמסרבת לתחיף חלב
    בתודה

הוספת תגובה

• סרבנית תמ"ל...

בת-חן כהן
    18/11/2009

הי ויקי
    את תחליפי החלב צריך לנסות שוב ושוב- בכל מיני טמפרטורות, מירקמים שונים ובבקבוקים שונים עם פיטמות שונות. חשוב שכאשר את נותנת לה בקבוק תלטפי אותה תהיי רגועה ותיגעי בה כמה שיותר כי היא אולי רוצה את המגע שהיה לה בהנקה.

שנית- את יכולה להוסיף לבננה כלמיני פירות אחרים כאשר הבננה תהיה דומיננטית, וגם את יכולה להוסיף טחינה, אבוקדו, פתי בר כדי שיהיו יותר קלוריות.

במרק שאת נותנת לה תוסיפי גם טחינה וגם שמן זית שיהיה יותר משמין ואת יכולה גם לשים אורז/ פסטה/ קוסקוס/ תפו"א ולטחון/למעוך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוריות לבן שנה
    איילת
    15/11/2009

כמה קלוריות צריך לצרוך ילד בן שנה?
    (רזה - אחוזון 10 - פעיל ודינמי)

ובנוסף, מנסיונך, מתי בערך מתחיל מעבר חד יותר מהבקבוק לכיוון המוצקים?
    כרגע הקטנטן עדיין דורש בקבוק לאחר חלק מהארוחות, ובלילות.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    קלוריות לבן שנה

הוספת תגובה

• קלוריות לבן שנה

בת-חן כהן
    18/11/2009

הי איילת
    הטווח כאן גדול מאוד- בין 750-1200 קלוריות הוא אמור לאכול אבל כל ילד הוא שונה לגמרי מבחינת הדרישה הקלורית וההוצאה הקלורית. זה לא נורא שהוא עדיין רוצה בקבוק אחרי ארוחות או בלילה, אולי הוא צריך לאכול קצת יותר בכמות בארוחה עצמה?! נסי לתת לו יותר.
    המעבר מהבקבוק למוצקים יכול לקרות בגיל שנה בערך- פחות או יותר ואין לזה חוקים בכלל ילדים מתקדמים בקצב שלהם ואנחנו צריכים לתמוך בהם באשר הם ותמיד להיות עם יד על הדופק ולהעזר בטיפת חלב האם הוא עולה יפה בעקומות המשקל.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרתחת תמ"ל
    רויטל
    14/11/2009

שלום רב,

ברצוני לברר האם מותר להרתיח תמ"ל (כדי להכין דייסה רגילה ) ?

תודה מראש
    מירי

לקביעת תור
    סגירה
    הרתחת תמ"ל

הוספת תגובה

• הרתחת תמ"ל

בת-חן כהן
    18/11/2009

הי מירי
    לא מרתיחים את התמ"ל אלא את המים בלבד.
    הרתחת התמ"ל יכולה לפגום בהרכבו.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 3.5 חודשים - אוכלת כמויות
    ורד
    14/11/2009

שלום ,
    בתי בת 3.5 חודשים, נולדה במשקל 4.050. בתאריך ה12.10 שקלה 5.70 ובתאריך 13.11 (אתמול)
    שקלה 6.30.
    עברנו למטרנה לפני שבועיים כי אני חוזרת לעבודה ושמתי לב שהכמויות שהיא שותה הם מאד קטנות.
    היא יכולה לשתות 80 CC, או 70 CC כל שלוש שעות.
    אני מניקה אותה רק בבוקר ובערב. מאד נדיר שהיא מסיימת 120 CC.
    גם שהיא יונקת מאז שהיא נולדה היניקה הייתה מאד קצרה 3-4 דקות.
    אבל עכשיו שאני רואה את הכמויות זה נראה לי מוזהר.

אני מחליפה לה כ8 פעמים ביום (פיפי) ופעם עד פעמיים ביום היא עושה צואה.
    היא תינוקת שמחה ומלאת חיים.

מה לעשות?
    אודה על תשובותיכן.

ורד

הוספת תגובה

• כמויות

בת-חן כהן
    18/11/2009

הי ורד
    לא רשמת כמה פעמים ביום וכל כמה שעות היא אוכלת את הארוחות שלה.
    נשמע שהיא עולה יפה במשקל- זהו המדד הטוב ביותר שלך- מה אומרים בטיפת חלב, האם היא עולה במשקל כראוי?
    יכול להיות שהיא בתקופת הסתגלות לבקבוק ולכך שחזרת לעבודה אבל נשמע שהיא אוכלת ולבטח תעלה את הכמויות.
    תני לזה עוד קצת זמן והקפידי לבדוק כיצד המשקל מתקדם.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן ירקות פירות
    ליאת
    13/11/2009

היי, בני בן חמישה חודשים ושבוע ומגיל ארבעה וחצי חודשים התחלתי לת לו טעימות של פירות וירקות בהדרגתיות, כל פעם ירק/פרי חדש עד לשילוב . סדר האכילה 7:00 סימילאק 180 10:15 פירות (בננה תפוח בתוספת נגיעת אבוקדו או פתי בר) 13:30-12:30 ירקות (תפוח אדמה גזר דלעת בטטה ולאחרונה מעט שווארמה) 15:30 סימילאק 180 19:00-19:30 סימילאק 180 23:00 סימילאק 120-180 . בפירות והירקות לאחרונה אוכל יותר בערך כ- 100 גר'. הוא מאוד אוהב את הפירות והירקות לכן הוא מגיע לכמות כזאת. לאחר האכלה של פירות או ירקותאני נותנת לו מעט מים (30 cc )כדי לעזור לו עם העיכול.האם סדר האכילה?הם זה בסדר שיש תוספת של בשרי (חשבתי להוסיף לו בהמשך במקום השווארמה כנפי הודו/שווארמה הודו/בקר)? האם הוא לא אוכל יותר מידיי? אילו תוספות ניתן לתת לו לחשוף אותו אליהם? האם זה טוב להוסיף לו מים?

לקביעת תור
    סגירה
    מתן ירקות פירות

הוספת תגובה

• פירות וירקות ותוספות

בת-חן כהן
    18/11/2009

הי ליאת
    נשמע שהילד אוכל יפה ושאין כל סיבה לדאגה. זה גם נורמלי שטעים לו ושהוא נהנה מהאוכל. אני הייתי מוציאה מהארוחה את הפתיבר, את יכולה להוסיף קצת טחינה גולמית זה בריא מאוד במקום הביסקוויט שהוא סתם קלוריות בלי ערך תזונתי מועיל. את בהחלט יכולה להחליף לו את השווארמה בעוף/ חזה עוף/ כנפיים/ הודו/ בקר ודגים.
    לגבי התוספות- את יכולה לתת כבר אורז, תפו"א, פסטה- יש מיוחדת לתינוקות, קוסקוס, ובעצם לאט לאט מה שמבוגרים אוכלים.
    לגבי השתייה זה מעולה שהוא שותה שה אכל עוזר לעיכול
    עבודה מצויינת!
    בהצלחה בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיה לתינוק בן 6.5 חודשים
    אמא חדשה
    12/11/2009

הי,

אמא שלי המליצה לי לתת לבני בן 6.5 חודשים מים רתוחים עם נענע.
    אני נונת לו כבר שבועיים ככה לשתות לא כל הזמן.
    עכשיו קארתי באתר של משרד הבריאות שאסור לתת תה צמחים כי זה גורם לפעילות פארמקולוגית.
    האם גרמתי נזק? ואם זה כולל מים עם נענע ללא תמצית?

מודאגת מאוד?

לקביעת תור
    סגירה
    שתיה לתינוק בן 6.5 חודשים

הוספת תגובה

• למה דילגו עלי?

אמא חדשה
    16/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים עם נענע

בת-חן כהן
    18/11/2009

הי
    אין צורך בהוספת הנענע את יכולה לתת לו מים
    לא נראה לי שגרמת לנזק אבל אין בזה צורך בטח שלא כל הזמןתמיד עדיף מים כמובן רתוחים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    ריבי
    12/11/2009

בוקר טוב
    בתי עוד מעט בת 7 חוד' רציתי לשאול:
    מתי אפשר להתחיל עם טחינה וכמה טחינה שמים בתוך הפירות?
    האם אפשר להוסיף לפירות גרנולה?
    באיזה גיל מתחילים עם גבינות? ואיזה סוג של גבינות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• אה ועוד משהו

ריבי
    12/11/2009

האם אפשר לתת כל יום בננה בפירות?
    לא סובלת לי מעצירויות להפך עושה צרכים בערך 3 פעמים ביום...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין בעיה

מיכל אלומות-יהושע
    16/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תשובה תודה

ריבי
    15/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי ריבי

מיכל אלומות-יהושע
    16/11/2009

את יכולה כבר עכשיו לשלב טחינה בתפריט של ביתך. תתחילי בכפית קטנה בתוך הפירות.
    גבינות- מסוף חודש 9. מומלץ להתחיל עם גבינות ויוגורט לבן אשר עדיפים ע"פ מעדנים מתוקים המכילים המון סוכר.
    גרנולה- לא ממליצה כעת. המרקם מאוד קשה וכן עלולה להכיל אגוזים/שקדים. את יכולה להוסיף לפירות שיבולת שועל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבן 6.5 חודשים
    פז
    12/11/2009

הי,

בני בן 6.5 חודשים מגיל 5 חודשים לערך התחלתי איתו טעימות של ירקות ולאחר שבועיים התחלתי לתת לו חצי מנה של מרק טחון לאחר מכן התחלתי לתת לו טעימיות מפירות והוא חלה (בלי קשר לפרות) והקיא גם את הדייסה ואת המרק אז עשיתי לו הפסקה של כמה ימים מהכל הוא הבריא וחזר לקבל מרק מנה שלמה אבל פירות הוא לא מקבל כל פעם שאני נותנת לו טעימות הוא עושה פרצוף של בחילה ואז פולט איך שאני שמה לו את הכפית בפה או עם האצבע שלי- ניסיתי ככה רק אגס, בנוסף הוא מסרב לפתוח את הפה כשהוא יוגע שזה פרי למרק הוא פותח את הפה.
    אני לא יודעת אם חשוב לציין אבל הוא אלרגי לחלב ומקבל נייאוקט כי נוטרמיגן הוא סירב לאכול בתוקף.

מה אתן ממליצות לי לעשות, האם הוא לא מוכן עדין לאכול פירות האם הוא לא אוהב את הטעם המתוק, אשמח להמלצה בעניין.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבן 6.5 חודשים

הוספת תגובה

• המשך

פז
    12/11/2009

בנוסף אשמח לקבל המלצה מה להמשיך לתת לו כרגע הוא מקבל (לא תמיד הכל ביחד) גזר, קישוא, בטטה, תפו"א, ירק- שמיר פטרוזיליה, כוסברה(רק לבישול).
    איך אני יחשוף אותו לדגנים האם להוסיף במרק כפית או להכין דייסה ולתת לו לטעום או להוסיף לפורמולה שלו- כרגע הוא מקבל דייסת ווניל כפית שוטחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל התייחסות

אמא חדשה
    16/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

בת-חן כהן
    18/11/2009

את יכולה להוסיף למרק אורז/ קוסקוס/ פסטה/ תפו"א ולטחון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירות

בת-חן כהן
    18/11/2009

הי פז
    תני לו לנסות עוד פירות כמו בננה שילדים מאוד אוהבים או פירות אחרים. נסי אותם בכל מיני מרקמים.

בסוף הוא יסכים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוטראמיגן לתאומים בני חודשיים
    צפי
    11/11/2009

ילדתי לפני חודשיים תאומים . לאחר שהפסקתי להניק קיבלו מטרנה- אז החלו לתת צואה דמית ולהקיא. אובחנה רגישות לחלב והומלץ לעבור לנוטראמיגן. הם ניזונים בחודש האחרון אך ורק מנוטראמיגן ואני חוששת . האם הפורמולה הזו מספקת להם את כל מה שנחוץ? האם ניתן לשלב עם מזון נוסף? אבל אם ישנה רגישות לחלב- האם קיים מזון נוסף אפשרי עבורם? האם אפשר לסמוך על הנוטראמיגן?
    תודה . מאמא לא רגועה...

הוספת תגובה

• עד שיענו ...

שחר שלי 2008
    16/11/2009

הבת שלי בת שנה ומגיל 3 חודשים ניזונה מנוטרמיגן (אלרגייה לחלב).
    אין מה לדאוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפי

שרית עטיה-שמואלי
    17/11/2009

אין שום סיבה לדאגה.
    נוטמיגן היא תזונה מלאה ומאוזנת ואין כל חשש. היא מכילה את כל מה שצריך לגדילה טובה.
    עם זאת חשוב שהאלרגיה תהיה מאובחנת ע"י רופא ובעזרת המבחנים המתאימים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה