מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לילדה בת שנה וחודשמירב08/12/2009
ביתי בת שנה וחודש, עד לפני 3-4 חודשים היתה אוכלת מסודר ובכמויות סבירות - בבוקר בקבוק (לא מסיימת 180) אח"כ פרי אחד/שניים, צהריים (מרק עוף/בשר+ירקות), לפעמים עד ארוחת ערב עוד פרי/קרקר וארוחת ערב יוגורט/אבוקדו וכו' ולפני שינה בקבוק (מקסימום 180). אציין שבלילה היא עדיין קמה לבקבוק אחד. בחודשים האחרונים היא כמעט ולא אוכלת דבר מלבד פירות ובקבוק, כל הנסיונות לגוון לה באוכל לא צלחו, הילדה אוכלת ביס/שתיים ומפסיקה, בעיקר כל מה שקשור לבשר. יוצא למעשה שבמהלך יום שלם היא יכולה לאכול בננה, תפוח, אגס, אבוקדו, כמה ביסים מארוחת צהריים, במקרה הטוב כמה 2-3 כפיות מיוגורט או חצי חביתה, ובין לבין היא אוכלת רימונים, צימוקים וכו.. גם נסיונות לתת לה כריכים עם משהו מפתה מגבינה כמו ממרח חרובים/ריבה, לא צלחו. הילדה במשקל תקיך, אחוזון 30%, בדיקות דם תקינות. מה עושים? יש לה אחות בת 3 שאוכלת הכל, הארוחות נעשות ביחד, והקטנה לא בגן אלא אצל מטפלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין לא קיבלתי תשובה. מירב
מירב15/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מירב
מיכל אלומות-יהושע17/12/2009בכדי שאוכל לעזור חסרים לי מספר פרטים- 1. משקל נכון להיום , משקל בגיל שנה ובגיל חצי שנה.
2. שעות הארוחות.האם יש סדר יום עם שעות קבועות? נראה כי אוכלת הרבה בין הארוחות ומנשנשת צימוקים/פירות) , נסי שיהיה יום מסודר כך שתאכל כל 3-4 שעות (גם פרי/מעדן/יוגורט = ארוחה) ולא בין לבין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל שאינו טחוןענת07/12/2009
שלום.
ביתי בת 11 חודשים. היא אוכל מצויין אוכל שנטחן בבלנדר ומעדנים כמובן אבל אם נותנים לה אפילו
טעימה מאבוקדו או למשל קציצה ( שנמעכה במזלג ) היא מקיאה את זה.
יש לציין שהיא עדיין לא זוחלת על 6 אלא על הגחון בלבד. ( נאמר לי שיש קשר בין הדברים ) .
מה עלי לעשות כדי להרגיל אותה לאוכל שלנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאין לה שיניים כלל
ענת07/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא קיבלתי תשובה....
ענת16/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ענת
מיכל אלומות-יהושע17/12/2009יכולות להיות מספר סיבות לכך שעדיין לא אוכלת אוכל מוצק. אני ממליצה לך לקבוע תור להתייעצות עם מרפאה בעיסוק בכדי שתעריך האם הכל בסדר או שישנה בעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירותריבי07/12/2009
בוקר טוב
בתי בת 7 וחצי חד'
האם אפשר לתת לה גויאבה?ואיזה עוד פירות אפשר חוץ מ בננה, מלון, תפוח, אגס
אני נותנת לה טעימות של קלמנטינה, וקצת מיץ תפוזים (בתוך שילוב של פירות אחרים)
זה בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה..
ריבי09/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ריבי
מיכל אלומות-יהושע10/12/2009ניתן להוסיף גויאבה או כל פרי אחר לפירות הטחונים. שימי לב שכל פרי שאת נותנת, בייחוד פירות טרופיים, חכי יומיים שלושה עד מתן פרי חדש אחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט שנה וחודשייםאליסה06/12/2009
בתי בת שנה וחודשיים, אני מרגישה שהיא אוכלת קצת יותר מדי, אשמח ליעוץ בנוגע לתפריט שלה. מעבר לכך בשבועיים האחרונים היא מתעוררת בלילה ודורשת לאכול (מים או מוצץ לא עוזרים).
6:30-תמ"ל 240, 8:00- ארוחת בוקר במעון הכוללת ירקות ביצים סרדינים, 11:00- פחמימה- אורז/פתיתים..+דג+ירקות מאודים+מרק, 15:00- פירות ופרוסה, 16:00-תמ"ל עד 180מל, 18:30- מרק סמיך עם בשר, 19:30- תמ"ל 240 מוסמך בדיסה. בלילה כשהיא דורשת עכשיו, מסיימת בין 180 ל240 מל. האם התפריט בסדר? למה פתאום היא דורשת לאכול בלילה (מאז 4 ח' היא לא דרשה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליסה
שרית עטיה-שמואלי06/12/2009הי
התפריט נראה בסדר גמור. לא ציינת כמויות כך שקשה לי לומר האם אוכל מספיק או לא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמה
אליסה08/12/2009בגוף השאלה ישנה התייחסות גם לכמויות תמל שהיא אוכלת. את האוכל המוצק, במידה והיא לא אוכלת טוב, משלימים לה עם 180 תמ"ל. בכל זאת בליליה היא בוכה עד לקבלת בקבוק. אחרי זה מיד נרדמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בן 10.5 חודשיםליאת06/12/2009
שלום רב,
הכנסתי את בני לגן שבו הארוחות הן תזונת מבוגרים.
בבוקר- כריך עם גבינה/ חומוס+ ירקות+ ביצים וכו'...
צהריים- מנת בשר/ עוף+ פסטה/ אורז/ קוסקוס+ ירקות מבושלים
אחה"צ- כריך חומוס/ גבינה
עד היום היה בגן שבו אכל טחון (פירות בבוקר, מרר בצהריים)
שאלתי היא: האם זה בסדר שבגיל 10.5 חודשים אנו מנסים להרגיל אותו ל"אוכל מבוגרים" או שזזה עדיין מוקדם מידי?
כמובן שהוא יותר "משחק" עם האוכל מאשר ממש אוכל ומשלים עם תמ"ל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
שרית עטיה-שמואלי06/12/2009הי ליאת
זה מאוד מאוד תלוי בילד וביכולות הלעיסה בליעה שלו.
בדר"כ בגיל זה עדיין הילדים לא יכולים לאכול את הכמויות המתאימות ממזון מוצק לגמרי.
המעבר הרצוי הוא מעבר הדרגתי ולא פתאומי.
אפשר להציע להם בגן לרסק לו את בביצה לתוך הגבינה
או את העוף לחתוך לחתיכות מאוד קטנות ולערבב עם הפתיתים והירקות. להקל עליו את המעבר ולאפשר הסתגלות הדרגתית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרפסלירון06/12/2009
שלום
ביתי בת חודשיים רציתי בבקשה לדעת כמה זמן בערך צריך להחזיק אותה לגרפס לאחר האוכל.
לפעמים היא עושה אחרי מספר דקות ולפעמים בכלל לא למרות שאני מחזיקה אותה 15 דק'.
הדבר מדאיג אותי מאוד במידה והיא לא עשתה גרפס לאחר 15דק' אני מניחה אותה על הצד היא נרדמת ואני לא רגועה.
האם בסוף כל ארוחה מחייב שתינוק יעשה גרפס או שישנם מצבים שלא?
אודה לתשובתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
שרית עטיה-שמואלי06/12/2009רצוי. אך בהחלט יש המון תינוקות שלא עושים גרפס כל ארוחה וזה בסדר גמור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינה צהובהגליה04/12/2009
תינוקי בן 11.5 חודשים.רציתי לדעת באיזו צורה לתת לו לאכול גבינה צהובה? אם אשים לו חתיכה בפה הוא יכול לבלוע ולהחנק. יש לו 5 שיניים קדמיות בלבד שלא מספיקות ללעיסה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליה
זה מאוד תלוי בילד וביכולות לעיסה /בליעה. אין תשובה גורפת.
אפשר בהחלט לתת בתוך חביתה או פשטידה.
מוצרי חלב נוספים שאפשר לתת יוגורט/גבינה/קוטג/
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לתחליף חלב אםדפי03/12/2009
שלום,
התחלתי השבוע לתת לבני סימילאק כהכנה לקראת חזרתי לעבודה, עד עכשיו הוא רק ינק.
הוא אכל כבר פעמיים (בפעם הראשונה 60 מ"ל ואתמול 120 מ"ל) וכל פעם בעיקבות זה הקקי שלו היה מיימי, כלומר לא ראיתי בכלל מוצקים בקקי כמו שאני רגילה.
איך אמורות להיות היציאות עם תחליף חלב אם? יכול להיות שזה לא מתאים לו?
אני לא יודעת אם להמשיך ולנסות או לתת לו משהו אחר.
תודה,
דפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפי
לא ציינת בן כמה הוא?
בכל מקרה תני למערכת העיכול שלו מעט זמן להתרגל. במידה וזה נמשך יותר משבוע ואת עדיין מוטרדת ,התייעצי עם רופא הילדים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת מוצקים לתינוקת בת 5 חודשיםדנה03/12/2009
שלום,
יש לי תינוקת בת 5 חודשים, לפני מספר שבועות התחלתי טעימות של ירקות ופירות- כל ירק לחוד וגם שילובים. היא זוללת בתאבון. העניין הוא שאין שום סיכוי ל 2 כפיות ביום היא דורשת עוד ועוד יכולה לאכול אפילו ארוחה מלאה. חשוב לציין שאמנם היא בת 5 חודשים אך היא מאוד גדולה, נמצאת באחוזונים הגבוהים בגובה ומשקל (לא שמנה פשוט גבוהה) וגם מפותחת מאוד מוטורית, כבר זוחלת.
שאלתי היא האם כדאי לתת לה ארוחות מלאות של פירות וירקות כי נראה שהיא ממש דורשת את זה
או שלהמתין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
מציעה להמתין מעט.
ואז להתחיל עם ארוחה מלאה.
כדי שהארוחה תהיה כבר מלאה ומזינה את יכולה להוסיף לה בשר בקר לדוגמא לארוחת ירקות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסיקה לאכולנועה03/12/2009
שלום והצילו באופן כללי!
בתי בת ה-7 חודשים היא זעירת מימדים (5.500 ו-62 ס"מ)
לפני שלושה שבועות הפסקתי להניק בהוראת הרופא ועברנו לתחליף חלב (איזומיל, בגלל בעיות אלרגיה).
הצלחתי במאמצים רבים, שירה ריקודים והסחות דעת להאכיל אותה משהו כמו 4 פעמים ביום 150 סיסי וסוף סוף היא העלתה במשקל.חשבנו שעכשיו הכל רק ישתפר.
פתאום, לפני שבוע היא נכנסה לשביתת אוכל. היא מסרבת לאכול, אחרי לילה בלי אוכל היא אוכלת 60-80 וזה מספיק לה, משם צפונה זה בריב. אחר כך במשך היום המטפלת לא מצליחה להאכיל אותה בכלל, גם לא אחרי חמש ושש שעות.
אני נואשת. היא פשוט הפסיקה לאכול, כשמכריחים אותה היא מגיעה למקסימום 100 סיסי בארוחה. ויש אולי שלוש כאלה ביום.
מה לעשות? אני דואגת נורא! (זה כבר 5 ימים ככה)
(גם בהוראת הרופא אנחנו לא נותנים לה ירקות או פירות, בינתיים עד שתגיע למשקל סביר היא מקבלת רק תמ"ל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי יש בעיה דומה
אור06/12/2009היי...
נראה לי שיש לנו בעיה קצת דומה...
הבן שלי בן שמונה חודשים וכבר חמישה שבועות שהוא פתאום מסרב לאכול. הוא אוכל אולי ארוחה אחת ביום מרצון ושאר הארוחות אני מצליחה להאכיל אותו רק כשהוא ישן.
זה מצב מתסכל ונוראי!!!
הרופאה לא מצאה שום בעיה רפואית ורק עכשיו לאחר שהבינה שכבר הרבה זמן הוא בקושי אוכל ושהוא מתחיל לרדת במשקל, נתנה לי הפניות לכל מיני בדיקות.
יכול להיות שמדובר בהפרעת אכילה למרות שזה מאוד מוזר כי לפני הופעת החוסר תיאבון הוא אכל יפה ועלה יפה במשקל בדיוק כמו שצריך.
אין לי מושג מה יכולה להיות הבעיה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאור
שרית עטיה-שמואלי06/12/2009הי אור
ראי את תשובתי לנועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנועה
שרית עטיה-שמואלי06/12/2009שלום נועה
זה בהחלט מתסכל .
היא קטנה ואני בהחלט מבינה את דאגתך.
עם זאת אסור לנו להפוך את האכילה לשדה קרב.
ממליצה לך בחום לפנות לאחת מהמרפאות שפועלות היום בבתי החולים.
כגון המרפאה לאכילה בגיל הרך בשניידר - שם תפגשי צוות רב תחומי (רופא,אחות,דיאטנית,פסיכולוגית,מרפאה בעיסוק) שהוכשרו בדיוק למצבים כאלו ויתנו בידיך כלים להתמודד ולהאכיל את בתך בצורה המתאימה לה ביותר.
אני יודעת שקיימות מרפאות כאלו גם בדנה -איכילוב ובתל השומר ובוולפסון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכן לשתות מיםאפרת03/12/2009
בני היקר בן 8 חודשים, שוקל כמעט 9 ק"ג. אוכל ביום 3 ארוחות מטרנה 180CC, ארוחת פירות וארוחת מרק. לא מוכן בשום מצב לשתות מים כמו שהם וזה מדאיג אותי מכיוון שבסה"כ לא שותה המון נוזלים באוכל. מה לעשות?? האם לתת לו תה צמחים כלשהו, להוסיף סוכר כלשהו? זה לא עדיף מאשר שלא ישתה בכלל??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
שרית עטיה-שמואלי21/12/2009הי אפרת
סליחה על העיכוב במתן התשובה
לא ממליצה להעביר למיץ או להוסיף סוכר ולהרגיל אותו לשתות מתוק.
המשיכי לנסות בסוף הסבלנות משתלמת ואל תשכחי שהוא מקבל 3 בקבוקים ביום של נוזלים וגם במרק ובפירות יש נוזלים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלבשירי03/12/2009
בוקר טוב,
בתי בת שנה ושבעה חודשים תינוקת קטנה (אחוזן 10 במשקל ו75 בגובה) בטיפת חלב אמרו לנו שהכל בסדר גמור למרות שירדה באחוזון של המשקל (עלתה באחוזון של הגובה) ושאין צורך לפנות לדיאטנית. אבל הבעיה העיקרית היא שהיא לא אוהבת מוצרי חלב היא מוכנה לאכול רק גבינה צהובה, מילקי , משקה חלב בטעם בננה ואת המטרנה שלה. (קוטג' גבינה לבנה ומעדנים אחרים היא מסרבת למרות שפעם אכלה אותם ברצון רב). אני כל הזמן מנסה לתת לה וגם אוכלת מולה כל ערב כשאוכלים ביחד אבל ללא הצלחה. בנוסף אנחנו מכניסים מוצרי חלב נוספים בפסטה בחביתה בפשיטדות, מעבר לזה היא אוכלת בסדר אבל בכמויות קטנות.
איך ניתן לגרום לה לאכול יותר מוצרי חלב? (זאת הסיבה שאני לא מפסיקה לה את המטרנה).
תודה ויום טוב
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי
שרית עטיה-שמואלי13/12/2009הי
היא בכל זאת אוכלת מוצרי חלב גבינה צהובה /משקה בטעם בנננה
צריך לחשוב על דרכים יצירתיות להכניס לה עוד מוצרי חלב לתפריט :
אולי תנסי חבתיות גבינה טעימות :
ביצה אחת
כף קמח
כף גבינה
מעט סוכר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוצרי חלב
שירי14/12/2009תודה רבה אני אנסה נראה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בין מטרנה וסימילאקחלי03/12/2009
שלום רב,
בני בן שבועיים שוקל 3.550 ק"ג
ניזון בעיקר מסימילאק. אוכל כל 3 שעות 60 מ"ל , מגיב טוב למזון.
שאלתי היא האם ניתן לשלב לו גם מטרנה פעם ביום (או יותר)?
שאלה נוספת-
האם כשנגמרת הקופסא של הסימילאק ניתן להתחיל קופסא של מטרנה ולחזור לסימילאק וכו או להישאר רק עם תמ"ל אחד בלבד?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי חלי
מיכל אלומות-יהושע03/12/2009ניתן לשלב בין שני התמל"ים אך שימי לב שלאחר שאת פותחת את הקופסא חיי המדף מתקצרים. שימי לב שאת לא מכינה תמ"ל מקופסא שפתוחה יותר מחודש ( כתוב ע"ג הקופסא).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שפוספסהלילך02/12/2009
שלום, רציתי לדעת אם מותר לתת לתינוק בן 11 חודשים אפרסמון. נתתי לו מעט, והוא מאוד אהב, אך אחר כך נאמר לי שזה אחד הפירות שעדיף לא לתת.
אם כן, באיזה גיל אפשר להתחיל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דינה
מיכל אלומות-יהושע03/12/2009אין בעיה עם אפרסמון. נסי לגוון בפירות , ברגע שיש גיוון ולא מתקבעים על מזון אחד הסיכוי לבעיות וחסרים תזונתיים יורד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיספסתם אותי :(רוית02/12/2009
שלום רב,
1. בני בן חמישה וחצי חודשים והתחלתי במתן טעימות (בטטה,גזר, קישוא וכרגע דלעת) לפני כשבועיים ובינתיים הולך מצוין. הבנתי שמומלץ פעמיים ביום סביב 2 כפיות בממוצע, האם זה מספק, מתי לעלות את הכמות? לאחר שמסיימים הוא בוכה, נראה כי מבקש עוד..
2. עם תחילת החשיפה לטעימות התחלתי להציע לו מים לאחר הטעימה אך הוא מסרב בתוקף.
חשוב לציין שהוא ניזון מהנקה מלאה. מה עושים? איך גורמים לו לשתות? נראה שהוא ממש סולד מהטעם של המים ועושה פרצופים שאינו מרוצה..
3. הציעו לי בטיפת חלב להקפיא את הטעימות בקוביות של מילוי קרח לכל מנה. איך מומלץ להפשיר בכדי להגיע לטמפ' החדר? עד עכשיו הוצאתי מהקפאה לתוך קופסה אטומה (ללא ביספינול) והמתנתי עד שהאוכל יגיע לטמפ' החדר (בערך שעה- שעתיים), במקום להעביר למקרר ואז זה ימשך יותר זמן. מהי הדרך המומלצת ביותר?
תודה מראש ושבת שלום :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רוית
מיכל אלומות-יהושע03/12/2009אנסה להתייחס לכל השאלות-
1. עד גיל חצי שנה מומלץ לתת רק טעימות, מכיוון שבנך עדיין זקוק לתמ"ל במזון עיקרי בתזונה. מגיל חצי שנה ניתן להגדיל את הכמויות.
2. בנוגע למים- רק כאשר הארוחות יגדלו מומלץ לתת מים. אל תתעקשי על מים כאשר אוכל 1-2 כפיות פעמיים ביום.
3. הפשרה- את יכולה לשים במיקרוגל אך תבדקי שאין נק' חמות מדי כשאוכל או לשים בכלי עם מים חמים. [* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה :)
רוית03/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)