מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה נוספת בבקשהליאת22/11/2009
שלום,
רציתי לשאול עוד שאלה אם אפשר...
בני כאמור בן 10 חודשים הולך כל יום לפעוטון ונמצא בו מ-8:00 עד 16:00 .
בפעוטון הגננת המקסימה מכינה כל יום מרק טחון טרי עם בשר שהוא מאוד אוהב אך לא נותנים לילדים פירות.
תזונת בני כל יום היא כזו:
הנקה כשמתעורר בבוקר בסביבות 7:00 (יש לציין שלא אוכל הרבה כשהוא מתעורר).
ב-9:00-9:30 תמ"ל בפעוטון (גם כנראה לא הרבה בסביבות 120 מ"ל)
ב-12:30 מרק (אוכל כמות נכבדה)
ב-15:00 כשקם מהשינה בפעוטון שוב מנה של 120 מ"ל תמ"ל.
ב-16:30 -הנקה
ב-17:30 לפחות 2-3 פירות טריים טחונים עם כפית דייסת סולת וביסקוויט נמס של מטרנה.
לפני שהולך לישון בסביבות 20:00 שוב מעט תמ"ל וקצת הנקה.
בד"כ מתעורר פעם-פעמים בלילה להנקה ואז יונק די הרבה.
האם כדאי לנסות להוסיף לו בערב עוד ארוחה של גבינה, אבוקדו וביצה, לחם, טחינה וכו' ולוותר על ההנקה של 16:30 או שההנקה חשובה לו בגילו יותר מהערך התזונתי של המאכלים הנ"ל?
אני פשוט לא מספיקה "לדחוף" לו את כל האוכל הזה כיח אין לי מספיק זמן אחה"צ וחשוב לי שיאכל את הפירות...
תודה,
קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזמון ארוחות
בת-חן כהן25/11/2009קרן
למרות שמוזר שהוא לא מקבל כלום בגן חוץ מהמרק- את יכולה לנהוג כך:
16:30 פרוסת לחם לבן עם גבינה/ אבוקדו/ טחינה/ ביצה
בערב- את הפירות - אפשר בלי הביסקוויט זה סתם מוסיף קלוריות ריקות עם המון סוכר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלבליאת22/11/2009
שלום,
בני בן 10 חודשים. אתמול התחלתי לתת לו מוצרי חלב.
התחלתי עם קוטג' 9% .
בני שבד"כ אוכל הכל -כמעט ולא נגע בקוטג' וגם עיווה את פניו כאילו חמוץ לו.
אני כרגע לא מעוניינת לתת לו מוצרי חלב ממותקים כמו גמדים וכו' כי עד עכשיו אכל רק אוכל טבעי ללא תוספות של תבלינים ומלח או סוכר יפה מאוד.
מה עוד ניתן לתת לו על בסיס טבעי שיאהב?
תודה,
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב
שרית עטיה שמ24/11/2009הי
בגיל זה אפשר לתת גם גבינה לבנה,יוגורט (את יכולה להוסיף פרי מעוך ליוגורט)
את הגבבינה אפשר לערבב עם אבוקדו/ביצה קשה ...
אפשר פשטידות גבינה רכות
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעוררות לאוכל בלילהיפעת22/11/2009
שלום בני בן 8 חד' שוקל כבר 10 קילו (בלי עין הרע) עד לפני שבועיים היה יונק +שילוב של
פירות ומרק ובקבוק שאוב ( שאני שאבתי בזמן העבודה).
לפני שבועיים הפסקתי לשאוב בעבודה והוא אוכל מטרנה במשך היום בין האכילת מוצקים.
אני נותת לו בקבוק ב-19:30 בד"כ, ואז מתעורר ב- 23:30 ומקבל עוד בקבוק
ובאמצע הלילה הוא מתעורר שוב בד"כ ב- 2:00 וב- 5:00 ואז אני מניקה אותו כי זה יותר נוח מלעשות בקבוק וגם אני רציתי להשאיר קצת הנקה.
האם זה לא יותר מידי האכלות בלילה אחד???
אני מנסה לשים לו לפעמים מוצץ ולבדוק אם זה רעב, אבל זה גורם לי לקום כל 5 דק' אליו
עד שבסוף אני מאכילה אותו ואז נרדם שוב.
האם בגיל הזה הוא לא אמור לישון לילה שלם כבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפעת
בת-חן כהן25/11/2009אין כזה דבר "אמור" כל ילד הוא שונה
אבל יש סיכוי גדול שהוא קם לא בגלל רעב ושאת צריכה להשקיע יותר זמן ואנרגיה בלהרגיע אותו בלי אוכל ולפעמים כמה לילות קשים משתלמים אחר כך לתמיד
את יכולה להתחיל להאכיל אותו יותר ארוחות מוצקות במהלך היום- להוסיף גם ארוחת ערב מלחם, ביצה, עגבניה מרוסקת, אבוקדו, טחינה ואולי גם זה יחסוך ארוחה אחת בלילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה ויציאותתמרהNNN22/11/2009
תינוקת בת חודשיים שיונקת רק 5 דקות ולא מוכנה יותר מה לעשות
2, יש לה יציאות רק אחרי כ 10 ימים מה לעשות
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמרה שלום
בת-חן כהן25/11/2009לגבי ההנקה- האם התינוקת עולה במשקל באופן תקין בחודשיים האחרונים?
לגבי היציאות- היית ממליצה להתייעץ עם רופא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רתיעה מתמ"ל ואיכלה מועטהמגי21/11/2009
שלום רב
בני בן 4 חודשים נולד במשקל 3 ק,ג וכרגע שוקל 5.350 בחודש האחרון ניזון רק מתמ"ל עולה כ 130 גר' לשבוע . הוא תמיד אכל מעט אבל בשבועיים האחרונים הוא ממש מסרב לאכול בעיקר במשך היום, ממש נרתע מהבקבוק, הוא פותח מרווחים של 4-5 שעות בלי לאכול ואז אוכל 60-100 מ"ל של סימילאק עם פוליקוז.בדרך כלל אחרי האוכל הוא לא רגוע. בשבוע האחרון הוספנו גם כפית קורנפלור ושמתי לב שהוא פולט הרבה יותר. הוא הולך לישון בערך ב 8 בערב לאחר שאכל 300-400 מ"ל סך הכל לעתים כשהוא אוכל מעט יותר מעירים אותו ב 11 בלילה לאכול- ואז כשהוא מנומנם הוא אוכל בלי בעיה כ 100 מ"ל. הוא ישן עד 3-4 לפנות בוקר ומתעורר לאכול יש לציין שבלילה בניגוד ליום הוא אוכל בתאבון (עדיין לא יותר מ 100 מ"ל) ולא מסרב וגם לא פולט כמו ביום. עוד לציין כי ניסינו מטרנה וזה לא עזר ומיים הוא תמיד מוכן לשתות. האם יש לך עצות מה לעשות ואיך לפתור את חוסר הרצון לאכול
תודה
מגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגי שלום
בת-חן כהן25/11/2009ראשית- אין צורך לתת מים לשתייה בגיל כזה רק כאשר מתחילים לתת מזון מוצק מתחילים עם מים ואולי זו הסיבה שהוא לא אוכל- כי הוא מלא מהמים, ואולי בגלל זה הוא גם פולט אז אנא הפסיקי לתת לו לשתות ותני לא בקבוק עם תמ"ל אם הוא צמא.
בקשר לפליטות- קודם כל יכול להיות שהורדת המים תעזור אבל אם לא אז יש פורמולות לילדים שפולטים הרבה עם דייסת אורז בפנים שכאשר הן מגיעות לקיבה הן מתמצקות ולא עולות.
בואי נחשוב- אם בלילה הוא אוכל יפה אולי את צריכה לחשוב מה קורה בליה שלא קורה ביום- אני מאמינה שבלילה האווירה רגועה יותר, חשוכה ושקטה והוא אוכל יותר טוב בגלל זה, וביום אולי יש יותר רעש, אור, וגירויים אחרים שמפריעים לו לאכל. אולי תנסי לחקות את האווירה של הלילה ולבדוק האם היא זו שמפיעה עליו לטובה לאכול יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג התמ"ל והאם ניתן לתת משני סוגיםדנה20/11/2009
שלום,
בני בן 12 שבועות
יש הטוענים שצריך לערבב בין שני סוגי תמ"ל שונים ויש הטוענים שאסור.
מה באמת נכון לעשות
והאם בכל זאת ניתן לתת משני תמ"ל שונים?
תודה וסוןף שבוע נעים,
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דנה
מיכל אלומות-יהושע22/11/2009במידה ובנך מקבל ואוכל את שני סוגי התמ"ל אין בעיה עם כך.
הקפידי להכין את התמ"ל ע"פ ההוראות שבגב הקופסא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים/דייסותלילי19/11/2009
שלום רב
בתי בת 5 וחצי חודשים. התחלתי לתת לה טעימות של ירקות (בטטה, דלעת, קישוא, גזר, תפו"א) ומעט פירות (בננה ותפוח). אני לא נותנת בעקביות אלא כשיוצא נניח יומיים כן, יום לא ולא כארוחה אלא אחרי הנקה חלקית.
מספר שאלות:
האם ניתן להתחיל להכין מרק משילוב של מספר ירקות ולנסות לתת במקום הנקה כלומר כעבור מספר שעות מההנקה האחרונה, לכאורה כשמגיע הזמן לארוחה נוספת? במידה וכן, האם לשלב בשר/עוף?
כמו כן, ברגע שמתחילים לתת ארוחה של מרק נניח- האם חשוב להקפיד על שעה מסוימת - צהריים או ערב ומתי נותנים שתי ארוחות ביום?
שאלה אחרונה,
נאמר לי בטיפת חלב להתחיל לתת טעימות של דייסות כדי לשלול צליאק. האומנם? האם לתת טעימות גם של דייסות והאם בדייסות הכוונה לאלה של מטרנה שמערבבים עם תמ"ל (דייסות אורז/דגנים)?
בתודה מראש
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים ועוד
בת-חן כהן25/11/2009שלום נילי
ראשית נשמע כי אם ביתך אהבה וקיבלה יפה את הטעימות את יכולה להתחיל לתת לה ארוחות של ממש מעירבובים של הירקות או הפירות.
רצוי לשמור על שגרה יומיומית- לא יום כן יומיים לא... ועל שעות קבועות לכל סוג מזון- אותם תיקבעי את לפי שגרת חייך ושגרתה של ביתך.
את יכולה להתחיל לטחון מס' ירקות עם עןף/ הודו/ בקר/ דגים וגם, במקום הדייסה לשים בפנים פסטה ואם היא אלרגית לגלוטן (=צליאק) אז זה יתגלה כך ולא צריך לתת דייסות.
את יכולה להמשיך בטעימות של הפירות ואז לתת לה מעורבבי אפשר עם כפית טחינה להעשרה קלורית.
בשלב זה של התחלת המוצקים יש להקפיד שהילדה משיכה לעלות במשקל כהרגלה ולשים לב לתופעות חריגות אחרות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנה ושלוש מתעוררת בלילהדבורית בן משה19/11/2009
שלום, בתי בת השנה ושלוש במשך שלושה שבועות האחרונים מתעוררת בלילה 2 3 4 לאכול בקבוק היא בוכה במיטה ורוצה שנוציא אותה. לפני שהיא הולכת לישון היא אוכלת בקבוק אבל אף פעם לא מסיימת אותו במשך היום שהיא חוזרת מהגן היא אוכלת ארוחה ביתית חמה (למרות שלפעמים היא לא רוצה)אוכלת פרי , מעדן וגם עוגיות. השאלה היא האם לא לתת לה לאכול שטיות ואז היא תאכל כמו שצריך או לתת לה עוד ארוחה מה לעשות ?" תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לילדה
בת-חן כהן25/11/2009הי דבורית
ממה שאני מצליחה להבין את נותנת לילדה שטויות כמו שרשמת אז בוודאי שצריך להפסיק עם זה וככה תצליחי לתת לה לשבוע מהמזונות הבריאים באמת.
לילד צריך להיות סדר יום קבוע של ארוחות והוא אמור לאכול גם ירקות, גם פירות, גם מוצרי חלב, ביצים ופחמימות.
בבוקר ולפני השינה בד"כ אוכלים בקבוק אך בגילה של ביתך כל שאר היום צריך להיות מורכב ממזון מוצק, ולכלול את הארוחות הבאות:
ארוחת פירות אחת (אפשר עם כפית טחינה להעשרה קלורית)
ארוחת ירקות+ עוף/דג/בקר/הודו+ אורז/קוסקוס/פסטה/תפו"א/פתיתים
מעדן חלב אחד עדיף לא מתוק
ארוחת ערב- לחם+גבינה+אבוקדו+ירקות
אם את מתקשה לתכנן את היום תכתבי לי מה בדיוק לא מצליח ואנסה לעזור לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין לא קיבלתי תשובה..יולי19/11/2009
שלום,
בתי בת שישה וחצי חודשים והייתי מעוניינת לדעת אם התזונה שלה נכונה, להלן התפריט:
07:30-08:00- 180 מ"ל מטרנה
10:00-10:30 - פירות + 2 ביסקוויטים של מטרנה
13:30 - מרק ירקות + הודו + פסטה בייבי של מטרנה + כפית טחינה גולמית + כפית שמן זית (מנה של כ 250 מ"ל)
17:30 - 18:00 - 180 מ"ל מטרנה (מעוניינת להחליף את המטרנה בארוחה אחרת אך לא יודעת מה לתת..)
20:30 - 21:00 - 180 מ"ל (לפעמים 240 מ"ל) מטרנה.
האם זה מספיק? האם יש צורך להוסיף משהו?
תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מיכל אלומות-יהושע22/11/2009קודם כל לא רשמת משקל וגובה. במידה ועולה בהתאם לגיל סימן שאוכלת טוב.
בנוגע לתפריט- פירות- את יכולה לגוון עם טחינה גולמית/אבוקדו, במקום הביסקוויטים.
מרק ירקות- את יכולה לגוון באורז/תפו"א/קטניות (עוד כחודש), במקום הפסטה ובמקום ההודו לגוון עם עוף/בקר (עוד כחודש).
ארוחת אחה"צ- את יכולה לתת לה אבוקדו עם עגבניה,לחם טבול בטחינה,ביצה עם עגבניה,דייסה,טונה מרוסקת עם עגבניה.
מגיל 9 חודשים- תוספת מוצרי חלב
מגיל שנה- חלב ניגר ודבש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני שנה - תפריט הגיוני?שירי19/11/2009
הילדים שלי נולדו פגים, שני בנים במשקלים נמוכים. עד לפני כחודש אכלו מעט מאוד, ועלו לאט לאט במשקל (אחוזון 3 במשקל, 45 גובה בהתאם לגיל כרונולוגי)
פתאום לפני כחודש החלו לאכול הרבה יותר, לשמחתי.
בתקופה שאכלו מעט ההתחלנו להעשיר בדייסה ובמזונות "משמינים" - טחינה, אבוקדו וכו'...
כרגע התפריט הוא: (שותים מים לאורך כל היום)
7:00 : 300- 180 CC מטרנה עם שתי כפות דייסה של מטרנה.
7:30 פרוסת לחם מלא עם קונפיטורה.
8:30 א. בוקר בגן (לחם, ירקות וגבינה/טחינה/טונה/חומוס/אבוקדו וכו'... לפעמים 60CC מטרנה לשנת הבוקר.
10:00 כוס פירות מרוסקים.
12:00 ארוחת צהריים בגן. בשר, פחמימות וירקות. ארוחה בכמות בינונית (עייפים כבר בשעה הזו...)
13:00 180CC מטרנה עם כף וחצי דייסה.
16-17 כשחוזרים הביתה, בהמלצת טיפת חלב אני נותנת עוד ארוחה בשרית, כי הם אנמים, ואני לא יכולה להיות בטוחה שאכלו מספיק בשר בגן (מרק עם הודו, ירקות ואורז)
18:00 בננה עם פתיבר מרוסק וכף סילאן/ 120CC מטרנה עם חצי כף דייסה.
19:00 לפעמים אוכלים כמה כפות גבינה, טחינה, גרבר או כל נשנוש אחר שזמין במקרר...
לקראת חצות אחד מהם לפעמים דורש עוד, ומקבל 120CC מטרנה עם כף דייסה.
יש להם 2-3 יציאות ביום, זו של הבוקר ממש גדולה... :-)...
אני תוהה אם הם לא אוכלים יותר מידי (אני לא מאמינה שאני מתלוננת על זה!!)
להוריד דייסות?... להוסיף משהו?....
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מענה?...
שירי25/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיבה בגללה לא עונים לי?...
שירי25/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שירי
מיכל אלומות-יהושע26/11/2009התפריט נראה עשיר ומגוון וזה מצוין. נכון את עושה בכך שאת נותנת עוד ארוחה בשרית (השתדלי לתת יותר הודו אדום או בשר בקר).
הארוחות נראות קצת צפופות- כל 1-2 שעות - נסי לרווח יותר (כל 3-4 שעות) בכדי שיגדילו את הארוחות.
לא רשמת את המשקל שלהם. צריך לעקוב ולראות כי ממשיכים לעלות ולא שוברים עקומות ורק אז להחליט אם להפסיק עם ההעשרות, בינתיים אל תורידי אותן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לבן שנהנטלי18/11/2009
שלום רב:
רציתי את חוות הדעת שלך על התפריט של בני כיוון שיש לי תחושה שמשהו חסר ואני לא כ"כ יודעת מה להוסיף לו:
7:00-8:00- בקבוק מטרנה 240-300 מ"ל
10:00-11:00 - מחית פירות + שקדייה /טחינה גולמית.
13:00-14:00 – תבשילי ירקות או מרק ירקות עם מנת פחמימה (פסטה/ אורז/ תפו"א) + עוף/ הודו/ בקר / דג.
16:00-17:00 – 1-2 פרוסות של לחם לבן עם ממרח של אבוקדו/ גבינה/ ביצה או קערית עם דייסת שיבולת שועל + בננה ואבוקדו או מעדן כלשהו כמו יוגורט ביו 3% או 2 דניאלה.
19:00-20:00 – מטרנה + כף דייסת דגנים מעורבים של מטרנה 240-300 מ"ל.
אשמח מאוד להערות מכל סוג.
אציין שהוא עולה במשקל ונהנה לאכול ולהתנסות בדברים חדשים.
בנוסף: מה ההמלצה לגבי טונה בקופסת שימורים? ניתן או כדאי להמנע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט מצויין
בת-חן כהן25/11/2009הי נטלי
התפריט ממש טוב ומגוון ומאוזן
טונה את יכולה לתת פעם בכמה ימים בערך פעמיים בשבוע זה מקור מצויין לחלבון!
המשיכי כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בננה ותפוזטל18/11/2009
שלום,
האם מתן בננה ותפוז יחד גורעים מערכם התזונתי?
אלו פירות נוספים למלב תפוח, אגס, בננה, תמר ומלון ניתן לתת לילדה בת 9 חודשים?
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר ענו לי, תודה
טל18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בננה ותפוזטל18/11/2009
שלום,
בתי בת ה-9 חודשים מקבלת בארוחת הפירות שלה בננה, תפוח, אגס, ותפוז.ולסרוגין תמר . האם יש בעיה במתן תפוז ובננה יחד מבחינת הרכב הויטמינים ותרומתם?
אילו פירות נוספים ניתן לשלב בגיל הזה?
תודה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
שרית עטיה-שמואלי18/11/2009הי
אין שום בעיה לתת את השילוב של בננה ותפוז
פעם היתה סברה כזו שהתבררה כממש לא נכונה
בעיקרון אין הגבלה על סוגי פירות בחודשים אלו כל עוד המרקם מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגתריבי18/11/2009
שלום
בתי בת 7 חוד' הנה התפריט שלה-
6:00- סימילאק 180 (מידי פעם דייסה)
10:00- פירות(אוכלת ממש קצת) 60cc
+מים
10:30- משלימה לה סימילאק 180
14:00- ירקות(אותו סיפור כמו הפירות)
+מים
14:30- משלימה סימילאק 180
18:00- סימילאק 180 (לא תמיד מסיימת) והולכת לישון עד הבוקר
מדאיג אותי שהיא בקושי אוכלת מוצקים
אחרי כמה כפיות כבר לא פותחת פה
מה עושים?
ישנה שיטה אולי לגרום לה לאכול יותר?אמרו לי שכדאי לשים אותה מול הטלויזיה....
תודה אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
בת-חן כהן18/11/2009מול הטלויזיה זה טיפ ממש לא משהו........
תמשיכי לתת לה כמו שהיא אוכלת עכשיו והיא תתקדם יפה. תני לה לשחק עם האוכל בידיים תוך כדי זה יכול לעזור, נסי מרקמים שונים וטמפרטורות שונות.
אכילה מול הטלויזיה גורמת להשמנה בכל גיל ולא זוכרים מה אוכלים ואחר כך היא לא תאכל בשום מקום אחר זה רעיון לא טוב.
האם היא מתקדמת יפה בגדילה ובהתפתחות? אם כן אל תדאגי תמשיכי לנסות לגוון לה את האוכל ותני לה להתקדם בקצב שלה הילדים שונים זה מזה, גם בנושא הזה. אחד לא אוכל ואחד לא ישן...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עזרת לי
ריבי19/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים וארבעה חודשיםלי18/11/2009
אני מקווה שזה הפורום הנכון. אם לא, אשמח אם תפו אותי.
ביתי המקסימה בת שנתיים וארבעה חודשים. מיום היוולדה, אוכל לא מעניין אותה במיוחד. כיום, גובהה 90 ס"מ ובימים האחרונים הגיעה ואולי עברה מעט את ה - 11 ק"ג. היא עקבית על השוליים
התחתונים של גרף הגדילה (סביב אחוזון שלוש בעקומת משקל ביחס לגובה, אחוזון 50 בעקומת הגובה).
העניין הוא שהקטנה פשוט אוכלת מעט ויכולה שעות ארוכות לא לאכול או לאכול מעט מאד.
מלבד יציאות קשות מדי פעם, הילדה בריאה, נבונה, אנרגטית, מפותחת ומתפתחת יפה (טפו). השאלה שלי היא אם רק עצם המשקל הנמוך מצריך מעקב או בדיקה כלשהם.
שאלה נוספת - בארוחת הערב, אם אנחנו "לוחצים" עליה מעט, היא תאכל עוד כמה נגיסות. בייחוד כאשר היא מכריזה שהיא סיימה לאכול עוד לפני שהחלה או בחלוף ביס וחצי. השאלה היא האם נכון להתעקש אתה או שההתעקשות רק תרחיק את המטרה?
תודה רבה.
לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבת שנתיים וארבעה חודשים
בת-חן כהן18/11/2009הי לי
דבר ראשון הייתי ממליצה לעשות לילדה בדיקת דם ולראות שאין חוסרים כלשהם- זה תמיד טוב מידי פעם.
עצם העובדה שביתך עיקבית בעקומות הגדילה מרגיעה מאוד.
אין צורך להתעקש מאוד אבל תמיד צריך להמשיך ולחשוף אותה לעוד מזונות ולאותם מזונות שכבר אוהבת שוב ושוב בלי להתייאש. כמובן שאין צורך ולא יועיל לעשות זאת בכח.
יש ילדים שלא מעניין אותם אוכל וזה יכול עוד להשתנות.
אם היא אוכלת חטיפים ושטויות בין הארוחות כנראה שזו הסיבה לארוחות הקטנות ורצוי להפסיק איתם כי זה סתם משביע בלי תועלת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד קצת
לי18/11/2009אחה"צ אחרי הגן יש התעסקות עם חטיפים אבל גם מהם אוכלת מעט מאד. האם כדאי גם את זה להפסיק?
ושוב, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לי
מיכל אלומות-יהושע22/11/2009אני ממליצה להוריד את החטיפים , או לפחות להגביל את ההתעסקות סביבם.
חטיפים ממלאים וסותמים את התיאבון מה שגורם לאכילת כמויות קטנות מאוד של אוכל, או לחוסר אכילה כלל.
במידה וכן ניתן חטיף, נסי שיהיה במסגרת ארוחת 4 למשל , 3-4 שעות מארוחת הערב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)