מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לילדה בת שנהכרמית18/11/2009
שלום,
בטיפת חלב האחות אמרה לי שאני צריכה להתחיל לגמול את הילדה מהבקבוק של שעה 15:00(את הבקבוק של הבוקר והלילה להשאיר).
העניין הוא שהילדה שלי נמצאת באחוזון 3 של גובה והיא תחת מעקב של אנדוקרינולוג. היום היינו בביקורת של האנדו' שאמרה לנו שאין בעיה לוותר על הבקבוק הזה אבל חשוב שהילדה תקבל את אותה כמות קלוריות של הבקבוק כי זה חשוב להתפתחות, משמע יש להגיע לכ 200 קלוריות.
השאלה שלי היא מה אפשר לתת לילדה שמגיע ל 200 קלוריות בארוחה הזו של 15:00 ?
(הילדה שלי לא מהילדים האכלנים...)
תודה רבה
כרמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבת שנה
בת-חן כהן18/11/2009שלום כרמית
לא סיפרת לי מה הילדה כן אוכלת- אז אני ארשום לך שהוא הסדר התקין לארוחות במהלך היום.
בבוקר- פירות בערך 2 עם כף טחינה
בצהריים- 2-3 ירקות+ בשר/עוף/דג ואפשר גם אורז/ פסטה/ תפו"א/ קוסקוס
בערב או אחה"צ- גבינה, ירקות טריים, לחם, ביצה, טונה, אבוקדו...
אם את רוצה עוד מידע כדאי שתרשמי לי מה היא אוכלת כיום כדי שאוכל להתאים לזה את הכמויות ולשנות בהתאם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדר היום שלה הילדה...
כרמית25/11/2009הילדה אוכלת:
7:00 - תמ"ל 240 CC עם כפית דייסת דגנים (לא מסיימת את כל הבקבוק, אוכלת בערך 200 CC)
9:30 - פירות עם כפית שקדיה
12:00 - ארוחה חמה - פסטה / אורז / קוסקוס וכד' + קציצת עוף ו/או בשר + ירק (היא לא אוכלת מנה גדולה).
15:00 - תמ"ל 180 CC עם כפית דייסה ואחרי חצי שעה חצי כריך עם גבינה/ממרח חרובים/ חומוס וכו' (לפעמים היא אוכלת ממש קצת ממעדנים / יוגורט).
17:30 - ביצה עם קצת גבינה לבנה / ביצה עם קצת ירקות או אבוקדו / כריך / פיצה קטנה.
19:00 - תמ"ל 240 CC עם כפית דייסה (לא מסיימת בקבוק שלם, אוכלת בד"כ כ 180 CC).
העניין הוא שאם אני מוותרת על הבקבוק של שעה 15:00 לפי הנחיות האנדוקרינולוג יש לשמור לילדה על אותן כמות קלוריות....
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה...תודה רבה
כרמית26/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
כרמית01/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסהאור18/11/2009
היי
בני בן שנה וחודש, שוקל 10800. ילד מקסים אוכל יפה מאוד. אוכל הכל וזורם היטב...
שאלתי היא, הוא אוכל דייסת אורז לילה טוב לפני שהוא הולך לישון. האם אני יכולה נניח פעם בשבוע לתת בארוחת ערב שזה בדר"כ בשעות 18:30 דייסת סולת שאני מכינה (לא תמ"ל), כי האמת שנגמרו לי הרעיונות לארוחת הערב ומאוד חשוב לי לגוון. את הדייסת מטרנה לילה טוב הוא אוכל בערך בין 20:30-21:00 והולך לישון.
הכוונה אם אין בעיה לתת בגלל שהוא כבר אוכל דייסה לפני השינה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור
שרית עטיה-שמואלי18/11/2009הי
אין בעיה
דייסה על בסיס חלב -ארוחה מזינה וטעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי שקט ופליטות מרובותסיון17/11/2009
שלום רב,
בתי בת החודש וחצי פולטת המון אחרי האוכל, גם לאחר 3 שעות,בנוסף כאשר היא ערה היא רק בוכה, היא ניזונה ממטרנה האם אני צריכה לעבור לסימילאק? או שאולי למטרנה צמחית?
תודה מראש
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיון
בת-חן כהן18/11/2009את יכולה לנסות לעבור לסימילאק ואם זה לא עוזר עלייך ללכת לרופא לבדוק שהכל בסדר
לעיתים יש בעיה של פליטות מרובות מידי שצריך לטפל בה וקוראים לה רפלוקס
או שהיא אולי לא מעכלת טוב את סוג המזון הזה ויש צורך במתן מזון מפורק- תלכי לרופא
זה מספיק חשוב
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר לפני השינהלירון17/11/2009
שלום,
הבת שלי בת שנה,
האם יש בעיה לתת לה בשר (הודו) כשעה לפני השינה?
האם זה יכול להכביד עליה בשינה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
שרית עטיה-שמואלי18/11/2009הי בעקרון אין שום בעיה
נסי פעם ופעמים ובדקי תגובתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עם מוצקיםאמאלה17/11/2009
שלום,
בני בן חצי שנהוהתחלנו כעת עם המוצקים
רציתי לדעת -
1. הוא לא מוכן לאכול יותר מ4-5 כפיות, וגם לא ממש בולע, יותר נשאר לו בחלל הפה, הוא מבועת מזה ו'על הדרך' בטעות נכנסות לו כמה חתיכות... יש טיפים להתחלה?
2. איך אמור להיראות תפריט בגיל הזה? ממש אין לי מושג...?
תודה!
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים
בת-חן כהן18/11/2009שלום אמא...
טוב השלב הראשון של מתן מוצקים הוא טעימות. כאן את צריכה לעצור ולתת לו כל פעם טעימה- כמה כפיות מכל דבר כל יום משהו אחר- קודם כל פירות כל יום פרי אחר ואח"כ שילובים ואחר כך לטעום ירקות כל יום ירק אחר ואחר כך שילובים, ורק אחרי זה תוכלי להוסיף גם בשר.
את יכולה לתת לו לטעום בכפית או באצבע שלך......
אחרי שעוברים את השלב הזה מתחילים לעלות בכמויות כדי להחליף ארוחה שלמה-
2 פירות נחשבים לארוחה
2-3 ירקות עם בר נחשבים גם הם לארוחה
את יכולה לתת לו מים במהלך ואחרי הארוחה הוא יחליט מתי הוא אוהב לשתות.
נסי במרקמים שונים ובטמפרטורות שונות ואז תדעי מה הוא אוהב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי עם ירקות..
אמאלה19/11/2009זה נורא?
ואילו פירות אפשר לתת? והכל צריך לחמם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מיכל אלומות-יהושע22/11/2009הי אמא,
ההמלצה היא להתחיל את החשיפה למזונות משלימים בירקות, מכיוון שפירות מתוקים ולעיתים קשה להרגיל לירקות אם כבר החלו לטעום פירות.לכן אין כלל בעיה עם כך שהתחלת עם ירקות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקת בת 6.5 וחודשיםיולי17/11/2009
שלום,
בתי בת שישה וחצי חודשים והייתי מעוניינת לדעת אם התזונה שלה נכונה, להלן התפריט:
07:30-08:00- 180 מ"ל מטרנה
10:00-10:30 - פירות + 2 ביסקוויטים של מטרנה
13:30 - מרק ירקות + הודו + פסטה בייבי של מטרנה + כפית טחינה גולמית + כפית שמן זית (מנה של כ 250 מ"ל)
17:30 - 18:00 - 180 מ"ל מטרנה (מעוניינת להחליף את המטרנה בארוחה אחרת אך לא יודעת מה לתת..)
20:30 - 21:00 - 180 מ"ל (לפעמים 240 מ"ל) מטרנה.
האם זה מספיק? האם יש צורך להוסיף משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה
כרמית17/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי אכילה של בן 11 חודשיםמירה17/11/2009
שלום
בן שלי הוא בן 11 חודשים, נולד 4 ק"ג ובגיל 9 חודשים שקל 8.900
הבעיה שהכמויות שהוא אוכל הם מאוד קטנות, והוא בד"כ לא עובר 120cc
התפריט שלו הוא כדלכמן:
בלילה יונק בלי הגבלה - יכול להתעורר גם 3-4 פעמים
8:30 - 80-120cc סימילאק
10:30-11:00 - 100cc-150cc פירוט - אני מוסיפה לו גם ביסקוויט וגם כפית שקדיה
14:00 - גמדים - 80-100 cc
16:00 - 60cc סימילאק
18:30 - ירקןת עם עוף - 80-100cc
20:30 - דייסה - 60-120cc
+הנקה לפני השינה
יש לציין שהוא אף פעם לא רוצה לאכול וצריך תמיד להסיח את דעתו כדי שיוכל, ואם לא עושים זאת הוא פשוט לא אוכל, מתחיל להיות נודניק ונכנס למצב של לא רוצה כלום ורק צורח...
הוא אוכל רק אוכל מרוסק לגמרי, אם מרוסק קצת יותר גס - לא מוכן לאכול
ניסינו לתת לו אוכל "אצבעות" הוא לוקח בשמחה אבל אחרי כמה ביסים מתחיל להחנק ומקיא...
אני חושבת שהכמויות שהוא אוכל הם מאוד קטנות, אבל לא מצליחה לגרום לו לאכול יותר.
מה עלי לעשות, להניח לו ולא להכריח אותו לאכול? לשנות משהו בסדר יום? לעשות מרווחים יותר גדולים בין הארוחות?
אני די עובדת עצות ואשמח לתשובתך
תודה מראש
מירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל לילד
בת-חן כהן18/11/2009הי מירה
דבר ראשון אני אומר לך מה שאני אומרת לכולן- אם הילד עולה במשקל ובטיפת חלב אומרים שהגדילה בסדר לא צריך להכנס ללחץ- לכל ילד יש את ההתקדמות שלו באכילה וצריך הרבה סבלנות עם חלקם.
אולי תנסי לשנות את השעות של אכילת הירקות אולי זה מאוחר לו מידי לאכול ירקות ובשר בשבע בערב רב התינוקות אוכלים את זה בצהריים ובערב את הדייסה או ארוחה של ביצה, גבינה, לחם, ירקות, טונה, אבוקדו וזיתים...
אל תידאגי כל עוד הוא לא יורד במשקל ותמיד תמשיכי לנסות ולחשוף אותו לעוד מזונות בעוד מרקמים בסוף הוא יאכל הכל אל תדאגי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק לא רעב?טולי17/11/2009
שלום,
בני בן חודשיים + 3 שבועות, נולד במשקל 3535 ק"ג, ובגיל חודשיים שקל 5764 ק"ג.
ניזון מחלב אם שאוב + סימילק. 120 מ"ל בכל ארוחה כל 3 שעות, סה"כ 6 אחורות ביממה.
בשבועיים האחרונים הפסיק להתעורר בלילה, בקבוק אחרון בשעה 22:30 והוא יושן עד 5:30, 6:00 בבוקר. האם זה נ ורמלי? או שאני צריכה להעיר אותו בלילה ולהאכיל?
בנוסף בזמן אחרון הוא לא מסיים בקבוק - אוכל 90מ"ל, 100מ"ל וזהו. חשבתי שהוא לא רעב אחרי 3 שעות\ אך אותו סיפור אחרי 4 שעות. מה לעשות ? אני מאד מודאגת, זה נארה כאילו הוא לא מקבל כמות נדרשת של האוכל אך מצד שני הוא גם לא מראה סימנים של רעב..
בסה"כ תינוק מאד חייכני ופעיל.
ועוד שאלה האם אפשר לעברר חלב אם וסימילק ביחד, פשוט שמתי לב שהוא מסרב לאכול חלב אם בזמן אחרון?
אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעב ושובע
בת-חן כהן18/11/2009הי טולי
התשובה מאוד לא חד משמעית. כל ילד מתקדם שונה ולכן המדד העיקרי שלך לאכילה נכונה הוא השקילות בטיפת חלב. תבדקי אם הוא עלה במשקל כנראה שהכל בסדר וכנראה שהתברכת בילד שישן בלילה הרבה היו מייחלות לעצמן את זה.......
לא שמעתי על עירבוב חלב אם ותמ"ל. את יכולה פשוט לתת לו תמ"ל וזהו. אין צורך להתעקש אם הוא ממש מסרב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות מזון לבן 5 חודשיםדפנה17/11/2009
שלום,
התחלתי לתת לבני טעימות בגיל 4 חודשים (של ירקות ופירות, לאחרונה הוספתי גם בשר), בשאר הזמן הוא יונק.
לאט לאט הכמות שהוא מעוניין לאכול גדלה, והייתי רוצה לדעת:
1) מאיזה כמות זו כבר נחשבת ארוחה, שלא צריך להשלים עם הנקה אלא עם מים?
2) כשנותנים מים - כמה מים הוא אמור לשתות ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות מזון
בת-חן כהן18/11/2009הי דפנה
כמובן שהוא רוצה יותר, זה טעים לו ונחמד...
את יכולה לקרוא לזה ארוחה כשזה כמות של 3 ירקות ובשר, ואת יכולה להוסיף גם קצת פסטה לילדים או תפו"א או אורז ולטחון. את יכולה לתת בשר/עוף/דגים או הודו, זה טוב מאוד לגוון.
לגבי פירות- 2 פירות עם כפית טחינה גולמית זה כמות יפה כבר.
מים הוא יכול לשתות כמה שבא לו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן 4 חודשיםסיגלית16/11/2009
שלום רב,
בני שותה סימילאק בערך 140מ"ל כל 3 שעות.
ישנם מקרים שהוא שותה ארוחה בשעה 21:00 בערב ונרדם על למחרת עד 04:00-05:00.
שאלתי היא האם כדאי להעיר אותו לארוחה נוספת בשעה 24:00 על-מנת שלא יעברו המון שעות בין הארוחות? או האם כדאי להוסיף דייסה לארוחה בערב, ואיזו דייסה מומלצת?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגלית
שרית עטיה-שמואלי17/11/2009הי
הסימן הטוב ביותר לדעת אם הוא אוכל מספיק או לא הן עקומות המשקל. אך לא נקודה אחת עליהן אלא מעקב לאורך זמן.
אם הוא עולה היטב . סימן שהוא מקבל מה שצריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבן 7 שבועות וחצימיכל16/11/2009
שלום, בני נולד במשקל 4.560, כעת בן 7 שבועות וחצי (מלפני שבועיים משקלו היה 5.5), עד היום ניזון מהנקה (לא ידוע כמות) ומסימילאק (60). בשעות היום אוכל כל שלוש שעות, בשעות הלילה כל 4 שעות. מפאת חוסר חלב עליי להפסיק את ההנקה ולכן ברצוני לשאול מה כמות המזון המומלצת ליממה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לשאול
מיכל16/11/2009האם יש צורך לבצע הפסקה באמצע בעת יניקת התינוק מהבקבוק (מפאת האבסת יתר וכ'ו)? או שהתינוק יודע לווסת בעצמו את הכמות הרצויה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה ועוד
בת-חן כהן18/11/2009הי דנה
אין כזה דבר "חוסר חלב" אם את באמת מעוניינת להמשיך להניק אל תוותרי יש תקופות שצריך לעבור וזה קורה לכל אישה בערך בתקופה כמו שלך- חודשיים אחרי הלידה, אז אל תתייאשי זה אומנם קשה כי נראה שהילד לא רגוע אבל הגוף שלך יודע מה הווא עושה והוא יחזור לייצר חלב אם תמשיכי להתמיד בהנקה.כמה הוא אוכל- גם זה משתנה מילד לילד ואפילו מארוחה לארוחה.
את צריכה לתת לו כל 3-4 שעות (תלוי מתי מתעורר- כל ילד שונה בזה) כמות של בערך 100 מ"ל ולראות כמה הוא שותה מזה ואם הוא רוצה עוד.
בהצלחה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרתחת תמ"לרויטל16/11/2009
שלום,
ברצוני לברר האם מותר להרתיח תמ"ל כדי להכין דייסה רגילה ?
תודה מראש
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
שרית עטיה-שמואלי17/11/2009לא ממולץ להרתיח תמ"ל. את יכולה לחמם מעט ולהכין עם דייסת אינסטנט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא מומלץ להרתיח תמ"ל
מיכל23/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוזרת על שאלתי -
מיכל01/09/2010מדוע לא מומלץ להרתיח תמל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא מומלץ להרתיח תמ"ל
נעמי ברזילי-תאני01/09/2010מיכל שלום רב,
אחת הסיבות היא, שממילא לא תגישי לתינוק ארוחת תמ"ל רותחת. אז נשאלת השאלה מדוע מלכתחילה להרתיח אותו ?
סיבה נוספת היא שבטמפ' גבוהות התמ"ל מאבד מערכיו התזונתיים והרתחתו עשויה לפגוע במרכיביו השונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי אכילהמורן16/11/2009
בתי בת 4 חודשים אוכלת 5 ארוחות ביום כאשר האחרונה היא ב23:00.
לאחרונה החלה לאכול במהלך היום 60 מ"ל לארוחה ורק בשתי הארוחות האחרונות אוכלת בין 180 ל240 (משלימה את כל מה שהחסירה במהלך היום) כיצד ניתן לשנות לה את הרגלי האכילה ולגרום לה לאכול בצורה סבירה במהלך היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן
שרית עטיה-שמואלי18/11/2009הי
אם היא גדלה היטב ומתפתחת .למה מטריד אותך שהיא משלימה את החסר בשעות הערב?
באופן כללי-
נסי להקפיד על הפסקות של לפחות 3 שעות בין ארוחה לארוחה.
לא למשוך בקבוק ליותר מ25 דקות
לבדוק אם הפטמה מתאימה לה(לא מתאמצת מידי או נשפך מהר מידי)[
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 6 שבועותלירון16/11/2009
שלום
ביתי נולדה במשקל 3985 אוכלת סימילק 120 c c כאשר היא ישנה הרבה שעות(5-6)אני מכינה
לה 180 CC רציתי לדעת מתי יודעים להעלות את מינון האוכל לפני כשבועיים נשקלה 5100
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
שרית עטיה-שמואלי17/11/2009הי טל
את המינון קובעת התינוקת.
אם היא מראה סמני רעב בסוף הארוחה את יכולה להוסיף לה מעט ולבדוק תגובתה.
הסמן הטוב ביותר אם היא אוכלת מספיק הוא עליה במשקל לאורך זמן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבן 7 חודשיםרוני16/11/2009
שלום.
בני בן 7 חודשים.
מגיל 5 חודשים התחלתי לתת לו טעימות. מרק עם עוף (דלעת, גזר קישוא, בטטה ןתפוח אדמה)
ופירות. כאשר העדיפות אצלו היא לבננה.
אני עדיין לא מצליחה להפוך את המרק לארוחה. יש ימים שהוא אוכל אותו ממש בתאבון ויש ימים שלא. בכל אופן גם כאשר הוא אוכל בתאבון הוא לא מוכן לוותר על הסימילאק. ויוצא שהמרק הוא ארוחה בין הארוחות. אני מנסה לתת לו את הארוחה לפני שהוא צריך סימילאק אבל אז הוא יכול ממש לבכות..
מבחינת משקל אני לא דואגת (9 ק"ג) אבל הייתי רוצה שהוא יאכל ארוחה אחת בלי הסימילאק.
אשמח לעצה. וגם אם יש עוד מזונות שאני יכולה להוסיף לו אני אשמח לדעת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
שרית עטיה-שמואלי17/11/2009נסי לתת לו את המרק אחרי הפסקה של לפחות 3 שעות באוכל. אולי אז יהיה רעב ויאכל יותר.
את גם יכולה לגוון לו עם מרק בקר טעים - הנה מתכון
מתכון למרק הראשון
מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
בה טנו מוסיפים את הבשר
יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
מרק הבשר הראשון שלי
מתאים לגילאי 6-12 חודשים (ומעלה)
(הכמויות למנה אחת)
50 גרם בשר בקר רזה
תפוח אדמה בינוני
75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
¼-½ כפית שמן קנולה
100-150 מ"ל מרק
חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
מבשלים כ5 דקות נוספות
מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק
בגיל זה כבר אפשר לתת כמעט הכל כולל ביצה , לחם , פסטה , עוף , בקר, הודו , דגים,אבוקדו,טחינה
ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)