פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסרב לשתות מים
    נועה
    11/11/2009

בן חצי שנה ניזון מבקבוק וטעימות, מסרב לשתות מים . אני רוצה להתחיל עם יותר מוצקים והבנתי שצריך מים בכדי למנוע עצירות. יש עצות ? הוא פשוט יורק את הבקבוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסרב לשתות מים

הוספת תגובה

• ניסיון אישי

אתי
    12/11/2009

הבת שלי התחילה לשתות מים רק בגיל 9 חודשים
    ואכל מוצק לפני
    רוב המוצקים זה מרק ודברים שנראה לי שיש בהם מים היא גם קיבלה מים מהבקבוק מטרנה
    חוץ מזה שאלתי בזמנו את הרופא והוא אמר שזה בסדר גמור להמשיך לנסות מדי פעם
    בסוף היא תשתה וכך היה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה
    נטלי
    11/11/2009

שלום רב לכן
    רציתי לדעת מהי כמות הבשר המומלצת לתינוק שיחגוג שנה וחצי? האם לתת כל יום?
    אילו דגים ניתן לתת בגיל שנה וחצי?
    אם יש אלרגיה לחלב אילו מזונות ניתן לתת שעשירים בסידן?
    בתודה מראש ובכבוד רב
    נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה נכונה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה

בת-חן כהן
    11/11/2009

הי נטלי
    כמות הבשר המומלצת היא 50-80 ג'. ניתן לתת דגים מכל הסוגים כל עוד הם נטולי עצמות!!!- טונה, סלמון, מוסר, מושט, בורי, נסיכת הנילוס, ועוד ועוד. גם את הבשר ניתן לגוון לעוף/ הודו/ בקר.
    ניתן לתת בשר כל יום ואפילו רצוי.
    מזונות עשירים בסידן שניתן לתת- יוגורטים וגבינות ע"ב סויה, טחינה, ממרח שקדיה, ברוקולי, תרד...

בברכה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לילד בגיל 2
    אמא
    11/11/2009

שלום,
    הילד בן 2 אוכל יפה במעון כך מספרים וכך נראה לפחות.
    משעה 16:00 לחם עם שוקולד לעיתים רחוקות בקוויט ,פרי,שלוק בימים חמים, חטיף לעיתים
    בארוחת ערב לא יודעת מה לתת לו ביצה מקושקשת כמעט ולא אוכל , ירקות כן ,גבינה כן,
    האם לתת לו יותר מה לתת .
    הוא בזמן האחרון לא אוהב ףאת הסימילאק הוא פשוט אומר לא רוצה כבר כשאני מכינה לו
    וכמובן לא עד הסוף.
    בשבת בצהרים הוא אוכל יפה עוף קוסקוס ירקות, יותר מאוחר טונה ביצה קשה "מחרבש"
    לרוב כשאני מגישה לו הוא מפזר לעצמו יורק לפעמים ואומר לא רוצה
    האם להכין לו שוקו בבוקר,תה,
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לילד בגיל 2

הוספת תגובה

• תזונה לבן שנתיים

בת-חן כהן
    11/11/2009

הי
    להמלצתי- את הארוחה של 16:00 לשנות לארוחה קלילה ובריאה יותר- כל מה שציינת לא ממש בריא סתם קלוריות מסוכר עדיף שיקבל דברים מזינים כמו פרי או מעדן כמו שאמרתי במקום כל המזונות הלא ממש בריאים שהוא אוכל.
    אחרי 3 שעות הוא כבר אמור להיות רעב כי הארוחה של 16:00 קטנה ואזס את יכולה לתת לו:
    ירקות שהוא אוהב, גבינות, לחם, ביצה בצורות שונות, טונה, אבוקדו, גבינה צהובה, נקניק, פשטידות... יש המון אופציות נסי אותן.

לגבי המטרנה אם הוא מסרב יכול להיות שמספיק לו... אני הייתי נותנת לו חלב ולא משקאות מתוקים על הבוקר זה יכול לגרום להיפראקטיביות.

מקווה שעזרתי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

אמא
    15/11/2009

תודה לך,
    הזכרת חלב ? איך ? לחמם להוסיף משהו ככה סתם כוס חלב האם ללמד אותו לשתות שוקו
    האם להרגיל אותו לקורנפלקס עם חלב?
    מעדנים ?איזה הכי נכון או לנסות כל מיני?
    האם יש ספר שמנחה איך ומה להכין
    איך באמת להרגיל אותו לאכול .
    יש לציין כי בשעה 11:30 הם אוכלים בגן הוא מגיע הביתה וישן צהרים עד שעה
    14:30-15:00 כשהוא קם מה לתת לא ואל תשכחי הוא גם יכול להגיד לא רוצה ואז
    כמובן להתייחס לרצונו.(כלומר כיבוד רצונותיו,לפחות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירות וירקות
    חני
    11/11/2009

שלום,
    בתי בת חצי שנה ורציתי לדעת אם מספיק לשלב לה בבוקר 2 פירות, נגיד בננה ותפוח? או צריך להוסיף עוד פירות?
    לפעמים תפוח ואגס כל פעם שילובים אחרים אבל האם 2 פירות זה מספיק בארוחה?
    וכנ"ל לגבי ירקות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פירות וירקות

הוספת תגובה

• פירות וירקות

בת-חן כהן
    11/11/2009

הי חני
    לגבי הפירות- זה מספיק שניים- רצוי לגוון כמה שאפשר ואת יכולה גם לנסות להוסיף מעט טחינה גולמית לא מטובלת.
    בקשר לירקות- כאשן את יכולה להוסיף יותר - כמה שהילדה רוצה זה בסדר אפשר אפילו 3-4 עם מעט בשר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    אפרת
    11/11/2009

בני בן 7 וחצי חודשים, שוקל 8.5-9 ק"ג. האם סדר הארוחות והכמויות להלן טובות או שצריך לשנות משהו (להוסיף, להוריד)?
    7:00-7:30 - 180CC מטרנה
    10-10:30 - פירות (חצי אגס, חצי תפוח, בננה שלמה (טוב?), מיץ תפוזים ופתיבר אחד - לעיתים מוסיפה כפית טחינה.
    13:00 - מרק ירקות (כמות של 10-12 כפות מלאות) - מכיל בטטה, תפו"א, קישוא, גזר, דלעת, בצל, עוף/גרונות הודו. (לעיתים מוסיפה אורז, אפונה, כוסברה - מה עוד ניתן להוסיף?)
    15:30-16:00 - 180CC מטרנה
    20:00 - 180CC מטרנה

אודה להדרכה לגבי כמויות המזון והתכולה ובמה יש צורך (אם יש) לשנות.
    אציין כי ניסיתי לתת לו פתיבר ביד וכמעט נחנק. האם לחם לא מסוכן גם (עוד לא ניסיתי)?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• תזונה

בת-חן כהן
    11/11/2009

הי אפרת

ראשית אני הייתי מוותרת על הביסקוויט עם הפירות- אין לו שום ערך תזונתי אלא רק סוכר שאין צורך להתרגל אליו . הטחינה היא אופציה טובה הרבה יותר.

שנית- הייתי מחליפה את הארוחה של 15:30 במעדן יוגורט ביו עם פרי מעוך או בגבינה לבנה עם עגבניות מרוסקות. ניתן לתת לחם בחתיכות קטנות, אם הוא טבול בעגבניות אז הסכנה לחנק נעלמת- כמובן שעלינו תמיד להשגיח טוב טוב.

מקווה שעזרתי...

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

אפרת
    11/11/2009

הבנתי שהבסקוויט הוא ע"מ להעשיר את מנת הפירות שתהיה משביעה יותר. האם להוסיף משהו אחר במקום או לשנות את הכמויות?
    ובקשר להמלצה לארוחה ב15:30, בני עדיין לא בן 9 חודשים, לפי מה שהבנתי לא מומלץ לתת לו כבר גבינות ומעדנים. אז מה לעשות? להשאיר את המטרנה? ומתי כדאי לשלב לחם, בין אילו ארוחות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לתשובה

אפרת
    15/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מיכל אלומות-יהושע
    16/11/2009

הי אפרת,בהנחה שבנך שוקל 9 ק"ג הוא נמצא על אחוזון 50 במשקל לגיל ולכן מיותר להוסיף ביסקוויט לפירות. במידה ואת רוצה להעשיר את הפירות אז טחינה/אבוקדו הן אופציות טובות ומזינות יותר.
    אכן מומלץ לדחות מ' חלב לגיל 9 חודשים- בינתיים הישארי עם המטרנה או שתתני לו פרוסת לחם טבול בעגבניות עם טחינה/אבודקו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה מטרנה
    אתי
    11/11/2009

בוקר טוב
    הבת שלי בת שנה ושבעה חודשים והיא בגובה ומשקל ממוצא (אני חושבת 83 ס"מ ומשקל 12קילו)
    לא שמנה אבל בטח לא רזה. אוכלת בדרך כלל יפה מאוד ואין לי בעיות עם אוכל

בנוסף לאוכל היא מקבלת שני בקבוקי מטרנה אחד בבוקר ואחד בלילה, שלי הם נראים יותר כהרגל ונחמה מאשר אוכל. השאלה שלי היא מה הכמות שהיא צריכה או שבריא, אם בכלל, לתת לה, כי היא יכולה גם לאכול בין 300 ל 360 CC.

בגלל שאני יודעת שהיא תמיד מבקשת עוד אני מדללת לה נותנת לה 240 עם 3 כפות (במקום 4) ואז היא מבקשת עוד ואני נותנות לה 60 או 120 עם עוד כף אחת.

השאלה אם אני עושה בסדר או שזה בסדר שהיא תוכל כל כך הרבה מטרנה. בסופו של דבר יוצא לה לאכול פעמיים בין 180 ל 240 (לאחר הדילולים שלי)

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כמה מטרנה

הוספת תגובה

• כמות מטרנה

בת-חן כהן
    11/11/2009

לי זה נשמע בסדר גמור- בעיקר אם היא גדלה לפי העקומות
    לפי הנתונים שנתת היא ילדה בריאה ולא סובלת מעודף משקל
    את יכולה בהחלט להמשיך במעשייך

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטרנה וסימילק
    דני
    10/11/2009

שלום רב,
    בני בן חודשיים וחצי ואוכל בעיקר סימילק , כאשר אני שואבת כ-40 גר לכל ארוחה (כשליש מכל כמות האוכל) . נראה כי בקרוב אפסיק לשאוב כי כמויות החלב קטנות עם הזמן.
    אני רוצה לבדוק האם אפשר לתת לו גם סימילק וגם מטרנה , כדי להיות יותר בטוחה שהוא מקבל את כל המרכיבים הנדרשים (לקח מפרשת רמדיה). האם זה אפשרי ? האם כדאי לתת ארוחה אחת סימילק וארוחה אחת מטרנה , או יום אחד סימילק ויום אחר מטרנה? או שזה לא משנה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מטרנה וסימילק

הוספת תגובה

• עירבוב תמ"ל

בת-חן כהן
    11/11/2009

אכן רעיון מקורי- אבל אין צורך...
    רצוי לתת פורמולה מסוג אחד
    כמובן שלא נערכו מחקרים בנושא אבל חלילה לנו שיחזרו שוב על המיקרה- אני בטוחה שלמדו לקח
    אין צורך בעירבוב אבל אם בנך לא מסרב ולא סובל מכאבי בטן זה גם לא נורא

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי אינה אוכלת
    מורן
    10/11/2009

בתי בת 4 חודשים, לפני כ3 שבועות החלה להתנגד לאוכל. עד אז אכלה חלב אם מבקבוק מיום לידתה. מאחר וחשבתי שיש בעיה בחלב עברתי למטרנה ולאחר שבועיים לסימילאק אך דבר לא השתנה. היא נהגה לאכול כל 5 שעות 180, בטיפת חלב הורו לי להאכיל אותה כל 3 שעות ואז החלו הבעיות. אט אט החלה לרדת באחוזונים ואני חוששת שהשלב הבא יהיה ירידה במשקל. כל האכלה היתה מלחמה שבדרך כלל הסתיימה בניצחונה של בתי. נכון להיום אני כבר לא נלחמת שכן בטיפת חלב אמרו להציע לה מזון וכשתהיה רעבה תאכל. לצערי היא פשוט ירדה בכמויות היא אוכלת בארוחה כל 4 שעות 90 וגם זה בקושי. הרופאה אמרה שלא נראה כי יש בעיה פיזית וצריך להמשיך לנסות ולהוסיף קורנפלור לאחת הארוחות בכדי להעלות אותה במשקל אבל אם היא מסרבת לאכול אז מה זה יעזור ?! למרות כל אלו בשעות הערב והלילה כאשר היא עיפה ומתחילה להירדם היא אוכלת ללא התנגדות בין 150 ל180. מה עוד אוכל לנסות לפני שהמצב יסלים?

לקביעת תור
    סגירה
    בתי אינה אוכלת

הוספת תגובה

• חשוב לציין

מורן
    10/11/2009

שכחתי לציין כי יש לה מצב רוח מצויין, חייכנית ופעלתנית מאוד. (כמובן עד האוכל) שוקלת נכון לשבוע שעבר 5.935

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה ענו לי

מורן
    11/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מורן שלום

בת-חן כהן
    11/11/2009

קודם כל בואי ננצל את ארוחות הלילה בהם היא אוכלת בלי בעיה ותשימי שם קורנפלור בשתי הארוחות כמו שהמליצו לך.
    לגבי שאר הארוחות- אין לך אפשרות להלחם איתה היא תאכל כמה שתרצה אם תירצי או לא אבל את יכולה לנסות להחליף לה אולי את הפורמולה לאופטימיל- חברה מצויינת או את הטמפרטורה של החלב.

בנוסף- אני ממליצה, והיא הגיעה לגיל של הטעימות- קצת פירות וירקות
    אולי זה יעורר לה את התיאבון ואת החשק לאכול...

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרבת לשתות חלב
    ניתי
    10/11/2009

ביתי בת שנה , לפני כשבועיים החלפנו לסימילאק אדוונס 3 ולאחר מס' ימים החלה לסרב לשתות בקבוק חלב בערב ובבוקר. בשאר היום אוכלת מזון מוצק מגוון , הארוחה האחרונה שלה בסביבות 15:30 כי לאחר מכן אוכלת מעט מאד מעדן חלב או כל דבר אחר שמציעים לה ובערב מסרבת לשתות בקבוק. האם ידועה לכם הסיבה וכיצד ניתן להחזיר אותה לסדר היום ולשתות חלב כרגיל?

לקביעת תור
    סגירה
    מסרבת לשתות חלב

הוספת תגובה

• הי ניתי

בת-חן כהן
    11/11/2009

נסי לחזור לפורמולה הישנה אולי זה מקור הבעיה
    אם לא- אל תתייאשו ותמשיכו להציע לה את הבקבוק
    באופן עקרוני זה לא מסוכן אם היא ממשיכה לעלות כראוי במשקל ולא מתלוננת על רעב אז תעקבו טוב טוב.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל נמוך לתינוק בן 7.5 חודשים
    שני
    10/11/2009

שלום

בני בן 7.5 חודשים, משקלו 7.5 ק"ג, וגובהו 71 ס"מ
    מאז גיל 5 חודשים הוא יורד באחוזונים
    עשינו בדיקות דם, מלבד אנמיה הכל תקין
    הוא אוכל 5 ארוחות ביום:
    7 בבוקר- 180 סימילאק עם דייסה
    11 בבוקר-מנת פירות עם טחינה ואבוקדו
    15:00 - מנת ירקות עם כל הירקות, עדשים וחזה הודו
    7 בערב-180 סימילאק
    10 בלילה-שוב סימילאק

האם זה מעט ארוחות וההפסקות בין הארוחות גדולות?
    ומה ניתן להוסיף לו בין הארוחות
    תודה

הוספת תגובה

• ארוחות תכופות

בת-חן כהן
    11/11/2009

הי שני

ראשית- אני מניחה שלאנמיה הוא מקבל תוספת ברזל... נכון?

שנית- לשאלתך- כן, הארוחות מעטות ורחוקות מידי.
    אני הייתי מנסה לנהוג כך:

7 בבוקר- 180 סימילאק עם דייסה
    10 בבוקר-מנת פירות עם טחינה ואבוקדו
    13:00 - מנת ירקות עם כל הירקות, עדשים וחזה הודו
    18:00- גבינה 9% או שמנת 15% עם עגבניות מרוסקות, טונה, טחינה, אבוקדו- כל מה שהוא אוהב בתוספת שמן זית...
    8:30 בערב-180 סימילאק
    11 בלילה-שוב סימילאק

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרתחת מים
    מיכל
    10/11/2009

הי הבת שלי בת חודשיים
    עד כה הרתחץי מים בקמקום כאשר השארתי המכסה פתוח ונתתי למים להרתח 2 דקות נוספות
    האם זה מספיק להכנת תמ"ל?

לקביעת תור
    סגירה
    הרתחת מים

הוספת תגובה

• מים רותחים

בת-חן כהן
    11/11/2009

כן זה מספיק...
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהקשר לזה

אפרת
    11/11/2009

אני לא הרתחתי בנוסף את המים לבני. או שהכנתי ישר אחרי רתיחה רגילה או שהשתמשתי במים ממיחם (לאחר שרתחו ועברו למצב שבת). זה לא טוב???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי אפרת

בת-חן כהן
    11/11/2009

ההנחיה היא מים רתוחים
    לא ידוע לי על זמן רתיחה- מספיק שירתחו וזהו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחה אמיתית לבן חצי שנה
    נועה
    10/11/2009

בני בן חצי שנה, אני נותנת לו טעימות מאז שהיה בן ארבעה חודשים בהצלחה רבה. אני רוצה לתת לו ארוחה מלאה בכפית שתחליף ארוחת בקבוק. האם יש ארוחה מומלצת ביום? ( צהריים ? ערב? ) מה נחשבת כמות מספיקה כארוחה? האם כדאי להתחיל עם דייסה כארוחה מלאה ראשונית ? אם כן כמה?

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחה אמיתית לבן חצי שנה

הוספת תגובה

• ארוחה אמיתית

בת-חן כהן
    11/11/2009

הי נועה

אין צורך לתת דייסה כארוחה כי זה לא ממש גיוון מהמטרנה.
    ממליצים להתחיל בצהריים עם ארוחה של 2 ירקות מבושלים+ 50 ג' חזה עוף/ הודו טחון
    בעיקרון תמשיכי עם זה שבוע ואת יכולה להחליף כל פעם את הירקות והבשר. פעם גזר וקישוא ופעם חציל ובטטה וכדומה, פעם עוף, פעם הודו, פעם בשר ופעם דג.
    את הכמות תדעי גם לפי התגובות שלו. אם ירצה עוד תני לו ברצון.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

נועה
    11/11/2009

מה אני יכולה לתת במקום מזון מן החי היות ואני צמחונית ואפילו אינני יודעת כיצד לבלש מזון זה. ( הוא יוכל לאכול מזון מן החי אצל הסבתות )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין ממש תחליף...

בת-חן כהן
    18/11/2009

הי נועה
    אין ממש תחליף טוב וראוי לבשר עבור ילדים קטנים ואין זה אומר שהם צריכים "לסבול." מההרגלים של הוריהם. את יכולה לזרוק לסיר מרק הירקות חתיכות עוף הודו או בקר ולבשל הכל ביחד, ולטחון.
    אם את עדיין מתעקשת אז את יכולה לתת לו קיטניות במקום אבל יש חשד שזה יגרום לגזים- בדיוק כמו אצלינו המבוגרים, ואני חייבת להדגיש שהקטניות אינן תחליף מושלם לבשר.

תחשבי על זה טוב טוב, ואולי הסבתות יכולות לעזור בקופסא קטנה כל יום הרי הכמות שלו ממש קטנה ואפשר לחלק למנות ולהקפיא.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת ברזל לבן שנתיים
    רותי
    10/11/2009

התינוק שלי בן שנתיים שוקל מעט מאוד (10 ק"ג). בבדיקות דם נמצא IRON נמוך ורופא הילדים רשם טיפטיפות ברזל, 15 טיפות ביום, לפני אוכל. האם המינון לא גבוה מדי? הוא לא אכלן ונדמה לי שמאז הברזל התיאבון שלו אף פחת. אין שינוי גדול ביציאות (2-3 ביום). תוספת ברזל יכולה להפחית תיאבון? אם כן מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת ברזל לבן שנתיים

הוספת תגובה

• ברזל

בת-חן כהן
    11/11/2009

הי רותי
    מניסיוני- תוספת הברזל יכולה אם לעזור בעליהפילו להגביר את התיאבון, בטוח לא לפגוע בו.
    בנוסף- כדאי שתדעי כי ספיגת הברזל משתפרת בסביבה חומצית ולכן כאשר תיתני לו בסמוך לברזל מיץ תפוזים, לימונדה או עגבניות זה יעזור לספיגתו.
    בנוסף- אל תיתני לו מוצרי חלב שעה לפני ושעה אחרי נטילת הטיפות כי זה פוגע בספיגה.

אני בטוחה שכבר המליצו לך ואני לא הראשונה- אבל תנסי להכניס לכל דבר שהוא אוכל:
    טחינה
    שמן זית
    אבוקדו

מזונות בריאים ועשירים בקלוריות שיכולים לעזור בעליה במשקל

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמצום הנקה ומעבר למטרנה
    קארין
    10/11/2009

שלום שמי קארין,
    בתי בת 10 חודשים.
    אני מניקה אותה ובמקביל היא אוכלת פירות, ירקות בשר. בעצם היא אוכלת או יותר נכון טועמת הכל.
    אני מנסה לצמצם את ההנקה,עד להפסקה מוחלטת, אך היא מסרבת למטרנה או סימילאק בבקבוק וגם דרך האכלה בכפית כתוספת לדייסה.
    אפילו דייסה אני נותנת לה בכפית כתוספת לפירות, או רק דייסה לבד, למרות שהרופא אמר לי שאין לזה ערך.
    האם יש דרך יותר נכונה למעבר הזה?
    האם זה חשוב לתינוקות לצרוך חלב אם או תמ"ל עד גיל מסוים? או מספיק אוכל רגיל?
    בתודה
    קארין

לקביעת תור
    סגירה
    צמצום הנקה ומעבר למטרנה

הוספת תגובה

• מעבר מהנקה לבקבוק

בת-חן כהן
    11/11/2009

הי קארין
    יש חשיבות להמשיך עם מטרנה או חלב גם כשאוכלים מוצקים כי הם מוסיפים קלוריות וכן דואגים שיקבלו את כל רכיבי התזונה אשר לא תמיד הם מקבלים ממזונות מוצקים.
    קודם כל אני ממליצה לך לעבור מטעימות של מזונות לממש ארוחות שלמות ובבוקר ובערב- חלב.
    ארוחות שלמות דהיינו- מרק עם בשר, 2 ירקות או יותר ואפילו פסטה או איטריות לילדים.
    פירות- 2 פירות עם טחינה להעשרה קלורית..., גבינה וירקות בערב, ואפשר גם טונה ואבוקדו.

לגבי השתיה מבקבוק- אל תתייאשי ותנסי את כל הבקבוקים שיש ישנן המון פיטמות, ותקפידי שתוך כדי האכלה יהיה תמיד מגע בינכן כי כך היא רגילה כאשר את מניקה אותה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה וחודש
    אור
    10/11/2009

היי..
    אני מעוניינת לדעת האם התפריט בסדר והאם הגיע הזמן אולי בהתאם לגיל לשינויים והוספות. וגם האם פירות הכרחיים כל יום?

8:00 - 240cc
    10:30 - פירות בדר"כ עם כפית טחינה או שקדייה
    13:30 - ארוחת צהריים, אוכל כמעט הכל. תמיד זה בשר עם פחמימה וירק, כל פעם משהו אחר ופעמיים בשבוע אני מחליפה את הבשר בדג.
    16:00 - מעדן/יוגורט.
    18:30 ארוחת ערב בדר"כ ביצה, גבינה, ירקות.או פרוסה עם ממרח מסויים.
    20:30 דייסה ולישון

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שנה וחודש

הוספת תגובה

• הי אור

מיכל אלומות-יהושע
    10/11/2009

התפריט נראה בסדר גמור- כלל חשוב מאוד בתזונה הוא גיוון המזונות ונראה שאת עושה את זה יפה מאוד!
    לא כתבת איך הוא מבחינת משקל וגובה. במידה ועולה במשקל בהתאם לגילו זה מעולה, ומראה כי אוכל מה שצריך.
    את יכולה לנסות לרווח יותר את הארוחות כך שיאכל כל 3.5-4 שעות.
    את יכולה להוסיף גם טחינה ואבוקדו לתפריט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה