פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי מתחילים עם מוצקים?
    מורן
    24/11/2009

שלום,
    באיזה גיל מומלץ להתחיל עם מוצקים? והאם להתחיל עם טעימות של ירק מסוים? על איזה ירק ממליצים? וראיתי שמדברים על מים במהלך האכילה... בקיצור: איך מתחילים עם זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתי מתחילים עם מוצקים?

הוספת תגובה

• מוצקים

בת-חן כהן
    25/11/2009

שלום מורן

מתחילים עם טעימות של מוצקים בערך בגיל 4 חודשים, תלוי אם התינוק מסכים...

מתחילים קודם כל עם ירקות- עושים לחוד גזר, מרסקים ונותנים יומיים לטעום כמה כפיות מזה, כשזה מתליח עוברים לירק אחר- נאמר קישוא באותה מתכונת. אח"כ אפשר לעבור עוד ירקות- דלעת, סלק, בטטה וכו.
    אם השלב הזה עבר בשלום אז אפשר לערבב כמה סוגים ולתת מנה יפה (בערך 2-3 ירקות) במקום ארוחת הצהרייםשל החלב.

מתקדמים לפירות. עוברים שוב פרי פרי באותה מתכונת- בננה יומיים כמה כפיות, אח"כ תפוח יומיים, אגס, שזיף, מלון וכו' וכו'.
    אם גם זה עובר חלק נותנים אחה"צ במקום חלב ארוחה של 2 פירות בבלנדר.

מים נותנים כאשר מתחילים לחשוף את הילד למוצקים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה של 400 גרם בלבד בחודשיים
    חני
    24/11/2009

שלום רב,
    בתי בת חצי שנה + לא שקלתי אותה כחודשיים והופתעתי לגלות שהיא עלתה מ- 6.170 ל-6.570 בסה"כ 400 גרם בחודשיים!!! האם זה לא מעט מידי?????
    היא אוכלת יחסית בסדר
    למרות שלאחרונה נסיתי לגוון לה בדייסות שאני נותנת לה אחת ליום , בערב ארוחה אחרונה והיא לא אוהבת! רק סולת שנתתי בפעם הראשונה , ניסיתי לתת 8 דגנים ושבילות שועל ממש לא אוהבת! ואז אני מכינה רק מטרנה
    היא אוכלת ב10 פירות וב14 ירקות ואח"כ מטרנה ואז ב18 בערב שוב מטרנה
    וב21-22:00 דייסה , מאז שהחלפתי לה את הסולת לא רוצה דייסה.
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• עליה במשקל

בת-חן כהן
    25/11/2009

האם שקלת את ביתך בטיפת חלב או במשקל ביתי?
    אני ממליצה שתלכי איתה לטיפת חלב לבדיקת גדילה והתפתחות כללית.
    נשמע היא אוכלת טוב
    את יכולה להעשיר לה את המזון עם שמן זית טחינה ואבוקדו אשר מכילים קלוריות רבות אך הם בריאים מאוד.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגים לבן 7 חודשים
    מורן
    24/11/2009

שלום,
    בני בן 7 חודשים וברצוני להתחיל לתת לו דגים.
    בבית אנחנו נוהגים לאכול סלומון.
    האם ניתן לתת דג זה לתינוק וכיצד להכין את הדג עבורו?
    בתנור עם שמן זית ושום(כפי שאני עושה לי ולבעלי) או פשוט מאודה ללא תבלינים?
    האם להגיש מרוסק ?
    תודה,מורן

לקביעת תור
    סגירה
    דגים לבן 7 חודשים

הוספת תגובה

• דגים

בת-חן כהן
    25/11/2009

שלום מורן

את בהחלט יכולה לתת לו מהדג שלך ושל בעלך ותקפידי טוב טוב טוב שלא יהיו עצמות בדג ואת יכולה לתת לו את זה כמו שהוא רגיל לאכול את שאר האוכל שלו- באותו מרקם

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים לתינוק
    דנה
    24/11/2009

שלום רב,

מתי אפשר להתחיל לתת מים לתינוק
    ואיך ניתן להבדיל בין רעב לצמא?

בני בן 13 שבועות ואוכל סימילאק אדבנס

תודה ויום נעים,
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    מים לתינוק

הוספת תגובה

• מים

בת-חן כהן
    25/11/2009

שלם דנה

מתחילים לתת לתינוק מיים רק כאשר הוא מתחיל לאכול מוצקים ולא לפני

כאשר התינוק אוכל רק חלב הוא מקבל את כל הנוזלים ממנו ואינו צמא כלל.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט תינוק 6 חודשים
    אמאלה
    23/11/2009

שלום..

תעזרו לי , מעט הסתבכתי....

אני נעזרת בספר של מיכל וקסמן, שבאמת ידידותי לסביבה, אבל כמה דברים לא מובנים לי -

בספר התפריטים לפי 6 ארוחות, ואצלי הקטנטן אוכל 5 פעמים (אנחנו בגמילה מהנקה, כרגע יונק בבוקר ואחה"צ אך בשבועיים הבאים אני מתכוונת להפסיק לגמרי..)

א. כשמתעורר (06:00 בערך)
    ב. בראנץ' (בין 9 ל10)
    ג. צהריים (בסביבות 1)
    ד. אחה"צ (בסביבות 4 וחצי)
    ה. לפני השינה

וישן כל הלילה...

בנתיים אני נותנת חצי פרי בבראנץ' + השלמה תמ"ל, ובצהריים ירק + השלמה.

1. זה בסדר? היא ממליצה שארוחת הירקות תהיה אחה"צ אך זה הרבה פחות נוח לי.
    2. בנוסף - מתי כדאי ששתי הארוחות האלו יתבססו לגמרי על ירקות או פירות? ללא השלמה? לפי איך שתינוקי רוצה?
    3. ואז גם נותנים מים? כי עכשיו אני עוד לא נותנת.
    4. ומתי כדאי להוסיף עוד ארוחה? במקום מה?

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט תינוק 6 חודשים

הוספת תגובה

• תפריט

בת-חן כהן
    25/11/2009

הי
    אני הייתי נוהגת כך:

6:00 תמ"ל/ הנקה

10:00 ארוחת פירות בבוקר מ-2 פירות ללא תמ"ל

13:30 ארוחת צהריים מ-2 ירקות + עוף/בקרהודו/דגים ומעט אורז/פסטה/תפו"א ללא תמ"ל

17:00 תמ"ל

לפני השינה עוד תמ"ל

לגבי מים- מרגע שמכניסים מוצקים לתפריט צריך לתת לשתות מים!

אם הוא ממשיך לשתף פעולה יפה עם התפריט הזה את יכולה עוד חודש לתת לו אחר הצהריים קצת עגבניות מרוסקות, אבוקדו, טחינה, טונה, לחם חתוך קטן קטן, סלט חצילים וכו'.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעמות ועיכול
    אלנה
    23/11/2009

שלום רב!
    בשבוע שעבר ניסיתי לתת לבני טעמות. נתתי גזר בתור התחלה וביציאה של אותו יום הופיעו חתיכות קטנות שלא עוכלו כראוי ונראה שסבל קצת מכאבי בטן. אני יודעת שזה אינו פורום רפואי, אך אני רוצה לשאול האם זה תקין או שכדאי להפסיק ולחכות לגיל קצת יותר מאוחר, או פשוט לנסות ירק אחר?

בתודה מראש
    אלנה

לקביעת תור
    סגירה
    טעמות ועיכול

הוספת תגובה

• טעימות ועיכול

בת-חן כהן
    25/11/2009

הי אלנה
    שאלת האןם לחכות לגיל מבוגר יותר אבל לא רשמת בן כמה בנך....

באופן עקרוני זה אופייני לימים הראשונים של אכילת המוצקים המעיים ומערכת העיכול צריכים להתרגל אז תמשיכי עוד יום יומיים עם הגזר.
    אין לך מה לדאוג

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוקת בת 8.5 חודשים
    ס.
    23/11/2009

התינוקת שלי בת 8.5 חודשים שקלה לפני חצי חודש 8.5 ק"ג גובה 70 ס"מ
    כאשר הייתה ניזונה מהנקה בלבד אכלה 5 פעמים בממוצע ביום ולא התעוררה בלילה ישנה בין 9 ל11 שעות רצוף.
    היום הארוחות שלה נראות כך
    6:00-7:00 הנקה
    8:30-9:30 פירות (אגס, תפוח, מלון, בננה, אבוקדו שילובים שונים) 250-300 מ"ל
    11:30-12:30 מרק (תפוח אדמה, כרובית גזר/בטטה/דלורית, קישוא, ברוקולי עם חזה הודו/חזה עוף/שווארמה) 350-450 מ"ל
    15:30-16:30 הנקה
    18:30 הנקה
    20:00 מטרנה עם דייסה 240 מ"ל
    ועד הבוקר
    כי החלה להתעורר באמצע הלילה רעבה אחרי שהעברתי אותה למוצקים
    האם זה לא יותר מדי? האם ניתן לגוון בעוד ארוחת מוצקים כי בטיפת חלב אמרו שאין צורך להחליף עוד הנקה במוצקים?
    והאם זה בסדר שאני לא נותנת לה לאכול בלילה?

הוספת תגובה

• תזונה

בת-חן כהן
    25/11/2009

ס' יקרה

אני כן הייתי מנסה להחליף לה ארוחה אחת נוספת בערב לארוחת מוצקים- ביצה, גבינה, לחם, עגבניות מרוסקות, אבוקדו, טחינה... טונה לפעמים.

לא סיפרת לי האם ביתך שותה מים כי מרגע שעוברים למוצקים צריך לתת להם לשתות ואולי היא קמה בלילה כי היא צמאה בכלל.
    דבר נוסף- יכול להיות שהיא מתגעגעת בלילה לחום הגוף שלך ולקרבה ולאו דווקא רעבה אז תלטפי אותה, תני לה להרגיש שאת שם וזהו.
    זה בסדר שאת לא מאכגילה אותה בלילה כי היא כבר היתה שם והיתה נסיגה, אז את מנסה לחזור להרגל הקודם וזה בסדר גמור.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סילאן
    ריבי
    23/11/2009

בוקר טוב
    האם אפשר לתת סילאן (סירופ תמרים) לתוספת פירות?
    לתינוקת בת 7 חוד'..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סילאן

הוספת תגובה

• סילאן?

בת-חן כהן
    25/11/2009

הי ריבי

באופן עקרוני אפשר להוסיף אבל השאלה היא למה?
    לא טוב להרגיל אותם בגיל כה צעיר למזון מתוק אחרת הם יירצו שנמתיק להם כל דבר.
    אם את רוצה להעשיר קלורית את המזון שלה שימי כפית טחינה גולמית- גם בפירות זה טעים הרבה יותר ממין ובריא מסילאן

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטרנה ללא לקטוז
    סיון
    23/11/2009

כשבני היה בן חודש וחצי הוא סבל מעצירויות ובהמלצת רופא הילדים עברנו למטרנה ללא לקטוז והמצב השתפר.
    כיום בני בן כמעט 7 חודשים, אוכל מוצקים ותמ"ל ללא לקטוז.
    מתי אני יכולה לנסות לתת לו מטרנה רגיל? הבנתי שהרגישות ללקטוז זה דבר חולף, אז מתי ניתן לנסות לחזור למטרנה רגילה?

לקביעת תור
    סגירה
    מטרנה ללא לקטוז

הוספת תגובה

• מטרנה ללא לקטוז

בת-חן כהן
    25/11/2009

שלום סיוון
    את יכולה לתת לו ניסיון מטרנה רגילה ולראות איך הוא מגיב. אין כל סכנה בכך רק הידיעה שאולי תהיה לא עצירות אבל לא מעבר לכך.
    ישנם אנשים שסובלים כל חייהם מגישות זו והיא לא עוברת.

נסי ותידעי

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירות לתינוק בן חצי שנה
    מיכל
    23/11/2009

היי,

בני בן חצי שנה, שאלתי היא לגבי מתן מנת פירות,מה נחשב כמנה המספיקה לגילו?
    לפעמים אני נמצאת איתו בחוץ בשעה שבה אני נותנת את מנת הפירות האם גרבר-190 גרם
    נחשב כמנה ואז אני יכולה לוותר על הארוחה-תמ"ל של 10:30?
    כי לפעמים אוכל תמ"ל 220...

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פירות לתינוק בן חצי שנה

הוספת תגובה

• פירות

בת-חן כהן
    25/11/2009

ארוחת פירות בד"כ מכילה 2 פירות. גרבר לא תמיד מספיק
    צריך לראות איך הוא מגיב
    נסי לתת לו רק את הפירות ולראות מתתי הוא מבקש לאכול שוב.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן חצי שנה ואכילה לילית
    קרן
    23/11/2009

שלום,

בני בן 6.5 חודשים, ועדיין מתעורר פעם אחת לאכול בלילה (מטרנה).
    שוקל 7.5 ק"ג, ולפי אחות טיפת חלב נמצא באחוזון 30, כאשר עד עכשיו היה באחוזון 50.

אני רוצה להפסיק עם ההאכלה הלילית, אך חוששת שיגרם לו נזק עקב כך.
    האם יש צורך לאכול בלילה, או שניתן להוריד לו את הבקבוק בלילה?

תודה,
    קרן

הוספת תגובה

• אכילה לילית

בת-חן כהן
    25/11/2009

הי קרן
    אני לא היתי ממליצה בשלב זה להפסיק את הארוחה בלילה כי כרגע בנך במגמת ירידה וזה אכן יכול להיות חסר לו.

מה שלא רשמת לי זה מה הוא אוכל במהלך היום אולי ניתן יהיה להעשיר לו את זה קלורית.

אני חייבת להגיד לך שזה נורמלי ביותר לגילו שהוא קם בלילה

מחכה לתשובה מפורטת יותר

בהצלחה בנתיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ו-4
    ענבל
    22/11/2009

שלום רב,

בתי בת השנה ו-4 חודשים בררנית באוכל. אני אתן "רשימת מכולת" של הדברים שהיא כן מסכימה: אורז,פסטה,לחם,עגבנייה ,מלפפון,תפו"א,שעועית לבנה וירוקה,אבוקדו,אפרסמון,מלון,בננה,תפוח,אגס, טחינה ,עוף (הודו לא מוכנה)ומוצרי חלב.
    האם זה מספיק טוב? היא לא מוכנה מעבר לכך ואני חוששת שמא רמת הויטמינים לא מספקת להתפתחות שלה? האם יש מקום לדאגה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה ו-4

הוספת תגובה

• בררנית

בת-חן כהן
    25/11/2009

שלום ענבל
    נראה שאין בעיה
    חשוב להמשיך ולהציג מזונות נוספים ולא להתייאש גם אם היא ממשיכ לסרב, להמשיך ולהציע שוב ושוב את המזונות שהיא לא מסכימה בצורות בישול שונות ושהיא תאכל ביחד איתכם את מה שאתם אוכלים זו הדוגמא הכי טובה דתוכלי לתת לביתך
    כמובן שאם את עדיין חוששת תוכלי לבצע בדיקות דם לרמות ברזל וויטמינים

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    נתי
    22/11/2009

שלום
    הבת שלי בת 4 חודשים והיא ניזונה מהנקה ומטרנה.
    אמרו לי להתחיל לתת לה טעימות .
    התחלתי לתת לה תפוח עץ וגזר.
    יש העדפה באיזה שעה של היום לתת?
    לפני או אחרי האכלה?
    וכמובן איזה אוכל מותר לתת לטעימות ראשוניות.

שכחתי לציין שהבת שלי לא כ"כ אוהבת את המגע של הכפית בפה שלה והיא מסרבת לטעום מהכפית, היא טועמת מהאצבע. איך גורמים לה לאכול מהכפית?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• דילגו עליי

נתי
    25/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות מוצקים

בת-חן כהן
    25/11/2009

מתחילים קודם כל עם ירקות- עושים לחוד גזר, מרסקים ונותנים יומיים לטעום כמה כפיות מזה, כשזה מתליח עוברים לירק אחר- נאמר קישוא באותה מתכונת. אח"כ אפשר לעבור עוד ירקות- דלעת, סלק, בטטה וכו.
    אם השלב הזה עבר בשלום אז אפשר לערבב כמה סוגים ולתת מנה יפה (בערך 2-3 ירקות) במקום ארוחת הצהרייםשל החלב.

מתקדמים לפירות. עוברים שוב פרי פרי באותה מתכונת- בננה יומיים כמה כפיות, אח"כ תפוח יומיים, אגס, שזיף, מלון וכו' וכו'.
    אם גם זה עובר חלק נותנים אחה"צ במקום חלב ארוחה של 2 פירות בבלנדר.

מים נותנים כאשר מתחילים לחשוף את הילד למוצקים.

יש סוגים שונים של כפיות בסוף היא תתרגל לאחת מהם אבל זה גם בסדר באצבע רק שאי אפשר לתת ארוחה שלמה ככה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל מיני שאלות
    כרמית
    22/11/2009

שלום

יש לי תאומים בני 8 חודשים (7 חודשים מתוקן), נולדו בשבוע 35.
    1. בבדיקת עיניים נמצא כי יש חשש שהם קצרי רואי. הבנתי שיש מרכיב באומגה 3 שמסייע להתפתחות הראייה.
    1.1. דגים - נתתי להם דג פורל מנחל דן, האם גם בדגים שאינם גדלים בים, יש סכנה לכמות גדולה של כספית/מתכות אחרות? מהי הכמות המומלצת לדגים? האם עדיף שתי מנות בשבוע או מנה קטנה בכל יום?

1.2. האם יש עוד מזון שיכול לסייע בהתפתחות הראייה? האם כדאי לתת תוסף של אומגה 3 או תוסף אחר?

2. אני מכינה סיר של מרק ירקות ועוף/בשר, מחלקת למנות ומפשירה בכל יום מנה. מספיק לי בערך לשבוע.
    מכיוון שהם שניים, אני מחלקת למנות קצת גדולות כי אף פעם אי אפשר לדעת מה יהיה הביקוש.
    לעיתים נשארת כמות גדולה. כמה זמן לאחר ההפשרה ניתן להשתמש באוכל? האם אפשר לשמור במקרר ולהשתמש למחרת?

3. כמה זמן מומלץ להקפיא? והאם יש מזונות שלא מומלץ להקפיא?

תודה רבה
    כרמית

לקביעת תור
    סגירה
    כל מיני שאלות

הוספת תגובה

• אומגה 3 לראייה ועוד

בת-חן כהן
    25/11/2009

אכן יש קשר בין נטילתאומגה 3 בכמות מספקת לין שיפור הראייה.
    דבר ראשון- לא כתבת לי האם הם אוכלים תמ"ל או יונקים ממך חלב. ישנם תמ"לים מועשרים באומגה 3 ואם הם יונקים אז גם חשוב שבתזונה שלך יהיה אומגה 3 ואז יקבלו גם מהחלב ולא רק מהמוצקים.

אומגה 3 מקבלים בד"כ מדגי ים שמנים כגון- סלמון, פורל וטונה.
    יש גם תוסף של אומגה 3 נוזלית לתינוקות שניתן לתת.

דגים אוכלים 2 מנות יפות פעמיים בשבוע ואת התוסף את יכולה לתת כל יום, להשיג בבתי המרקחת ובפארמים ולבדוק שאין בו כספית.

בקשר להקפאה אין בעיה עם כל מה שרשמת את יכולה להקפיא, להפשיר ולהשתמש ליומיים ואין מזונות שאי אפשר להקפיא.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3

כרמית
    30/11/2009

תודה על התשובה

הם ניזונים מתמ"ל מטרנה שלב 2 מהדרין. איזה תמ"לים מועשרים באומגה 3?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמ'לים מועשרים באומגה 3

ר.ח
    30/11/2009

סימילאק אדוונס ואופטימיל מועשרים באומגה 3 בכל השלבים (במטרנה יש רק בשלב 1).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליטות מרובות - מארוחה לארוחה
    שיר
    22/11/2009

הי ,
    בתי בת 4.5. חודשים , ניזונה מסימילאק אדבנס מגיל שבועיים ,
    פולטת לאחר סיום הארוחה כ-6-7 פעמים עד לארוחה הבאה ,
    לעיתים סמיכות ולעיתים מימיות, לעיתים בכמות גדולה ולעיתים כמות קטנה.
    כמו כן בכל שכיבה על הבטן (חוץ מבשינה) היא פולטת.
    שאלותיי הן :
    1. האם כדאי לנסות לשנות את סוג התמ"ל?
    2. האם כדאי לשנות לתמ"ל צמחי ?
    3. במידה והתשובה חיוביות האם לבצע את המעבר באופן מיידי או הדרגתי?
    תודה.
    שיר

הוספת תגובה

• פליטות

בת-חן כהן
    25/11/2009

הי שיר

נתחיל בשאלה השניה- לא מחליפים לתמ"ל צימחי הוא לא מומלץ ולא מכיל את כל הרכיבים הדרושים.

ישנם תמ"לים עם תוספת דייסת אורז שעוזרים למזון להתמצק בקיבה וכך האוכל לא עולה.
    לא כתבת אם כן או לא אבל אם כן- אז לא לתת מים שתייה בין הארוחות בשלב זה בכלל.
    צריך עבורםמרשם רופאוהם נקראים אינפמיל HR

לא כתבת האם ביתך עולה כצפוי במשקל ומתתחת כראוי?

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה