מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בן 5 חודשיםיעל25/11/2008
שלום, בני נולד חודש לפני הזמן במשקל 2.5 קילו. ניזון בעיקר מהנקה ועולה יפה מאוד במשקל- בערך 7.700. לאורך התקופה ההנקה קשה. לא פותח מרווחים חוץ מבלילה והרבה בוכה/ לא רגוע. ביום כמעט ולא ישן (רק במנשא, טיול). בלילה היה קם כל 3 שעות בערך אוכל ונרדם. לאחרונה התחלתי מוצקים והיה נראה לי שיותר רגוע ביום. לאחרונה גם ישן יותר בלילה. אני לא מצליחה לפתוח מרווחים בהנקה והחזה לא מספיק להתמלא, ונראה לי שכל הזמן רוצה לינוק, והרבה זמן. כיום לא מוכן לקחת תמ"ל. נותנת לו תפוח אפוי מרוסק וקמת ירקות ממרק. האם לא רגוע בגלל שרוצה יותר לאכול או סתם אופי? איך לשכנע לקחת מטרנה או להצליח לפתוח יותר מרווחים בהנקה? (בלילה יש התמלאות ונראה שכשיש הרבה הוא אוכל ומשחרר) אובדת אצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
ayelet26/11/2008שהקטן שלך פשוט לא אוהב מטרנה. הוא התרגל לחלב אם עם טעם שונה מאוד, ופשוט לא מוכן להתפשר. יכול להיות גם שזו רק בעיה נקודתית, ושהחלפת תמ"ל תפתור את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל
כוכבית דוידיאן03/12/2008מניסיון רב שיש לי עם תינוקות ואמהות טריות אני מניחה שהבעיה היא לא רעב אלא פינוק, התינוק החמוד שלך ממיר את הפיטמה במוצץ.
בקבוק הוא כבר מקבל? את שואבת לו חלב? אני אשמח לקבל ממך רקע לגביו, גם לגבי מוצץ אם הוא לוקח. ולגבי כמות השתיה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין גובה לבין תזונהשולמית25/11/2008
שלום רב בני בן 13 חודשים שוקל 8.350 וגובהו 72 סנטימטרים הוא מתחת לעקומה הן בגובה ובן במשקל האם קיימים מאכלים מסויימים שיוכלים לסייע בצמיחה? מה את ממליצה במקרים כאלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשולמית
כוכבית דוידיאן03/12/2008מעבר להכל יש כאן גם אלמנט של גנים, פיטום ברוב המקרים לא עוזר, בדקי ראשית אם הוא אוכל כראוי, האם את ממשיכה עם התמ"ל? לפחות פעמים ביום (עדיף3 במצבו)? את יכולה להוסיף לו לירקות ולפירות חמאת שקדים או טחינה, את יכולה גם להוסיף לו אבוקדו, כל אלו יתרמו גם לערך קלורי גבוהה יותר, מרכיבי תזונה חשובים וטעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה אחרי גיל שנה
שולמית04/12/2008שלום כוכבית כתבתי לך שבני קטן מהרגיל הוא בן שנה וחודש והמלצת להמשיך תמ"ל אני וצה לציין שאני עדיין מניקה אותו פעם - פעמיים ביום וגם בלילה ניסיתי לתת לו סימילאק הוא לא מוכן לשתות מהבקבוק שום דבר שאינו מים האם ההנקה אחרי גיל שנה עדיין מכילה מרכיבים חיוניים כמו תמ"ל? או שעלי להמשיך ולנסות לתת לו תמ"ל תודה רבה שולמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשולמית
כוכבית דוידיאן04/12/2008בגיל הזה יש לו כבר את היכולת לאחוז, לכן את יכולה להגיש לו בקבוק מעבר עם ידיות עם פיטמת מעבר שהיא כמו קש.
חלב אם הוא תמיד הכי טוב, מכיל את כל המרכיבים החשובים הנחוצים ולעולם לא יהיה פחות טוב מכל תחליף אחר. אם את עדים מניקה/ שואבת, כל הכבוד לך, המשיכי כך, שתי הרבה מים, כ 3 ליטר ביום, איכלי מסודר, הרבי באכילת גרעינים, פיסטקים וצנוברים לא קלויים, כמו כן, כדאי שתשלבי לך בתפריט גם ירקות ירוקים ולמעשה מכל טוב הארץ, כך שחלב ימשיך לזרום :-).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת עוף לארוחהתמי24/11/2008
שלום, אני רוצה להוסיף עוף למרק הירקות של בני בן ה 6.5 חודשים. בני גבוה מהממוצע ושוקל כמעט 10 קילו. כמה עוף לתת לו בארוחה? האם מומלץ לתת עוף כל יום? תודה תמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי
כוכבית דוידיאן03/12/2008ראשית כדאי להמתין לפחות עד גיל 7.5 חודשים לעוף, בכל מקרה עדיף בשר הודו אדום, הכמות היא בערך עד 50 גרם בהתחלה, בערך כמות של פולקע. וכשתתחילי להגיש לו עוף את יכולה כל יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל כמה שעות אמור לאכול תינוק בן שנהשירי24/11/2008
שאוכל מוצקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
ד''ר חוה סולם24/11/2008שלום רב!
תינוק בן שנה בריא אוכל בדרךם-כלל 2,3 ארוחות של דייסה, 1 ארוחת 1,2 ארוחת פירות,
1 ארוחת ירקות עם עוף, ו-1 מנה חלבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירות וירקות - עם מה כדאי להתחיל?ענת24/11/2008
אני רוצה להתחיל לרסק לקטנה פירות וירקות, אבל לא יודעת עם מה בדיוק הכי מומלץ להתחיל. הבנתי שתפוח אדמה בריא. מה עוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
מומלץ להתחיל עם ירקותך כגון; בטטה, גזר, תפוח-אדמה, קישוא.
פירות כגון; אגס, תפוח-עץ, מיץ קלמנטינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדיהאורית23/11/2008
שלום רב, מה דעתך על הוספת שקדיה לדייסה שהוכנה במים או בפרי מרוסק, האם משביח את המאכל ? דינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
מומלץ להוסיף ממרח שקדיה 1 כפית לרסק פירות כי השקדיה עשירה בסידן, ברזל, מגנזיום
חומצות שומן רב בלתי רוויות החשדובות להתפתחות התינוק, בנוסף ידוע כי השקדים משפרים
את תםקוד מערכת העיכול, ומרגיעים א מערכת העצבים המרכזית, ועוזרים לנטרל עודפי חומצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת לילהרויטל20/11/2008
שלום, בני בן 7 חודשים, הולך לישון בסביבות 1900 בערב ומתעורר בסביבות 0700 בבוקר. הוא אוכל פעם אחת באמצע הלילה ורציתי לשאול אם בשלב הזה כדאי לנסות ולגמול אותו מארוחת הלילה או שזה עדיין מוקדם? אם כן, כיצד לעשות זאת? תודה רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרויטל
כוכבית דוידיאן03/12/2008בשלב זה את בחלט יכולה לגמול אותו מארוחת הלילה, למעשה זה עדיף. את יכולה להוסיף לו לבקבוק לפני השינה דייסה, היא תגרום לעיכול איטי יותר וכך הוא לא יקום משינה, בתקופה הראשונה במידה והוא מתעורר, אל תקחי אותו בידיים, רק שיראה שאת בסיביבה, מקסימום תגישי לו מעט מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בן 7 חודשיםרויטל20/11/2008
הי, אני מתגוררת בלונדון וכאן ההמלצות מעט שונות בנוגע לתזונת תינוקות, לכן אני פונה לפורום: בשלב זה בני מקבל תמ"ל ושתי ארוחות (מרק ופירות). 1. אילו תוספות מזינות ניתן להוסיף לפירות שהילד אוכל (ראיתי בפניה קודמת שציינתם "שקדיה", במה בדיוק מדובר)? חברה המליצה לי להוסיף מעט חלבה, האם זה בטוח?? האם יש המלצות נוספות?? 2. כפי שציינתי בני אוכל פירות ומרק (ירקות שונים ועוף/הודו)- מה השלב הבא?? (חברה המליצה לתת דגנים בבוקר - מה דעתכן?) תודה מראש טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני מתגוררת בלונדון:) (Chiswick)
קרני20/11/2008אני חושבת שניתן לקנות את השקדיה (טחינה, אם אני לא טועה) בהולבורן או גולדרס לי ממליצים 3 ארוחות ביום, והיום המליצו לי על עוד ארוחה אחת (אני חושבת שזה די תלוי במשקל ובגדילה) ולהוסיף חלב לדייסת הבוקר (שאין מצב שזה יקרה, אבל ניחא...) בסופו של דבר, אחרי הרבה ניסיונות - תבדקי מה טוב לאוצר שלך ועשי מה שטוב כי יש דברים שנכונים למישהו אחר ולא לך... אם בא לך ליצור קשר, בכייף :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרויטל
כוכבית דוידיאן03/12/2008אז כפי שראית אני מאוד ממליצה על שקדיה, זאת למעשה חמאת שקדים, שכפי שזכור לי את בהחלט יכולה למצוא בלונדון, כך גם לגבי הטחינה. חלבה אני לא ממליצה מכיוון שאמנם היא מכילה טחינה, אבל גם סוכר מרכיבים אחרים שלא מתאימים לתינוק.
את יכולה להוסיף לו למרק שיבולת שועל או קינואה.
מגיל 10 חודשים את יכולה להתחיל עם יוגורט ביו בתוספת פרי מרוסק ומגיל שנה להוסיף ביצה.
לירקות אני ממליצה להוסיף אבוקדו ושמן זית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית סירופקרני20/11/2008
הרופא נתן לפצפונת (7 וחצי חודשים) סירופ לריכוך הצואה היא מסרבת לקחת בכל תוקף ניסיתי עם האוכל - לא הצלחתי לעבוד עליה... ניסיתי לבד בכפית - אין מצב אי אפשר עם שתיה כי היא לא שותה אי אפשר בבקבוק - היא מסרבת לבקבוק בלי קשר (יונקת) מה עושים??? נתתי לה עגבניה עם שמן זית שזיף כל בוקר שום דבר לא עוזר אוכלת 3 ארוחות של מוצקים (מרק עוף ודייסה - מסרבת לפירות) יונקת בבוקר ובלילה ופעמיים באמצע הלילה (האם זה מספיק הנקה? יותר מדי אוכל?) מה עוד אפשר לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירופ לפיצפונת
ד''ר חוה סולם20/11/2008שלום רב!
לפי כל האינפורמציה והטיפולים שנתת לתינוקת כנראה שהיא מאבדת נוזלים ע"י הזעה או ומתן
עודף של שתן. יתכן שסירובה לאכול פירות מפחית את כמות הנוזלים.
אני מציעה לנסות לתת לה מיץ קלמנטינות עם רסק תפוח-עץ מסוג חרמון (כמובן התפוח ללא הקליפה) או מיץ תפוחים טבעי ללא סוכר עם תמר מרוסק היטב (ללא הקליפה)
היות מאת מניקה אני ממליצה שתאכלי לפחות 3 פירות ליום ויותר נוזלים בתוספת למה שהינך
אוכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסירופ לפיצפונת
לפי כל האינפורמציה והטיפולים שנתת לתינוקת כנראה שהיא מאבדת נוזלים ע"י הזעה או ומתן
עודף של שתן. יתכן שסירובה לאכול פירות מפחית את כמות הנוזלים.
אני מציעה לנסות לתת לה מיץ קלמנטינות עם רסק תפוח-עץ מסוג חרמון (כמובן התפוח ללא הקליפה) או מיץ תפוחים טבעי ללא סוכר עם תמר מרוסק היטב (ללא הקליפה)
היות מאת מניקה אני ממליצה שתאכלי לפחות 3 פירות ליום ויותר נוזלים בתוספת למה שהינך
אוכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
קרני20/11/2008אנסה לתת לה מיץ! מקווה שיהיה שיפור. האם במקביל כדאי לרדת מארוחת מוצקים אחרת ולהחליפה בהנקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת דייסהעדי19/11/2008
שלום רב, יש לי תאומים בני 9 חודשים ואני רוצה להוסיף להם דייסה לתמ"ל בארוחת הערב. (הם אוכלים פירות וכן ירקות ושוורמה הודו במהלך היום.) בביקור בסופר פארם ראיתי כי יש המון סוגים של דייסות. איך לדעת מה לבחור?? האם יש בדייסות ערכים תזונתיים הכרחיים לתינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי.
בדייסות יש תגבור של ויטמינים מינרלים,אנרגיה ומעט חלבונים, וכן נותנות יותר תחושת שובע.
קיימים מספר סוגים של דייסות כגון; שבולת שועל, קינואה, אורז.
מומלץ לגוון ובינתיים לראות מה אהוב על כל אחד מהתינוקות. עלי והצליחי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף ברזלדפנה19/11/2008
שלום. לאחרונה אני קוראת בכל מיני מקומות שכדאי לתת תוסף של ברזל. הקטנה שלי בת שלושה חודשים. האם אתן ממליצות לתת לה? ואיך אדע בדיוק כמה לתת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפנה
בד"כ בגילה של תינוקך הרופא ממליץ על תוספת ברזל גם לתינוק בריא.
לא מומלץ להגזים במתן הברזל כלומר; אם התינוקך תקבל תוספת תרופתית לא לקחת מזון
המועשר בברזל.
על מזון העומד בתקנים רשום המינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת מוצקים שלישית לילדה בת 8 ח'אתי19/11/2008
הי, הבת שלי בת 8 חודשים ביום שישי, כרגע היא אוכלת 2 מוצקים בוקר מאוחר וצהריים (10 ו 13) ועוד 3 בקבוקים של 180 (6,16,19) בערך. יש לכן מושג מתי היא צריכה לעלות לעוד ארוחה. מתי היא צריכה להיות ומה היא צריכה להיות? בנוסף אני צריכה לציין שעם הפירות היא עושה קצת בעיות, לפעמים לא רוצה לאכול ואז משלימים לה עם בקבוק ותמיד היא אוכלת את זה פחות מהמרק שאותו היא אוכלת יפה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי
כוכבית דוידיאן19/11/2008את יכולה להגיש לה בשעה 4 מחית פירות נוספת בתוספת שקדיה, או בארוחת ערב פירה תפו"א ובטטה עם אבוקדו, בכל מקרה עדין חשוב שהיא תמשיב עם התמ"ל.
לגבי הפירות, תחזירי אולי להגיש לה כל פרי בניפרד כדי שהיא תתרגל למרקם, ותדאגי שהיא תהיה רעבה מאוד בזמן זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרתחת מיםענת15/11/2008
שלום אני אימא לתינוקת בת 5 חודשים הנקתי 4 חודשים מלאים ובחודש האחרון התחלתי לתת מטרנה עד כה הרתחתי מים למרות שיש לי מתקן מים חמים וקרים. השאלה היא האם אני יכולה להשתמש ישירות מהמתקן מבלי להרתיח את המים המתקן מכיל 4 סננים ואסמוזה הפוכה תודה מראש לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
כוכבית דוידיאן19/11/2008לפי הנחיות משרד הבריאות יש להרתיח את המים עד גיל שנה, בכל מקרה אני ממליצה על הרתחת מי ברז, תהליך האוסמוזה ההפוכה לעיתים פוגם בהרכב המינרלים במים, לפי ידיעתי.
וכל השאר כמובן לשיקולך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ בתזונה בן 8.5 חודשים בבקשה הלפטלי15/11/2008
שלום רב, בני בן ה8.5 חודשים הוא ילד פעלתן{על אף שלא זוחל עדין} ומוציא המון אנריגה נראה לי שדי ירד במשקל ביומיים האחרונים, התזונה שלו עד לשלושה ימים האחרונים הייתה מורכבתמ ארוחת בוקר ראשונה כ 100 CC מטרנה לאחר מכן ארוחת 12{כי באמצע ישן} פירות 200 CC: אגס , תפוח, בננה, אבוקדו ותוספת 2 ביסקוויטי פתיבר טחונים., כעבור שעה וחצי 80 CC מטרנה ואז ארוחה הבא מרק 150 CC . לאחר שעתיים עוד 80CC מטרנה ובלילה לפני שינה 100 CC מטרנה. ב3 לפנות בוקר כמו שעון שוויצרי 180 CC מטרנה וזהו ליממה...... - דייסות הוא לא אוהב בבקבוק ניסתי לתת בכפית בתחילה אכל וכעת מסרב בתוקף ניסיתי : ארוז, קונפלור ווניל ולכולן אותה תגובה:לא! - בימים האחרונים הוא לא רוצה לאכול מרק בכלל{דלעת, קישוא, בטטה, גזר תפח"א סלרי פטרוזיליה הודו נקבה} חוסם את פיו ויורק את הפירות עוד איכשהוא אוכל אבל ם לא בכמות גדולה דייסות כבר לא מוכן בבכלל לאכול ויוצא שמגדיל פערים בין ארוחות של שלוש וחצי ארבע שעות.... מוצק הוא לא אוכל בכלל רק טחון , אין לו שיניים עדין, אני מאוד חוששת שתזונתו לא מספיקה לו מה דעתך? כיצד עליי לפעול מה עליי להציע לו שיאכל ויקבל את כל הדרוש לו ....בבקשה עזרי לי אני על סף יאוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה ענו לי
טלי16/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטלי
כוכבית דוידיאן19/11/2008בכל מקרה, בנתיים אם הוא לא מוכן לאכול ארוחה מסויימת, חשוב שתשלימי לו עם תמ"ל.
אני ממליצה לך לנסות לחזור קצת אחורה, זאת אומרת, להתחיל כמו מגיל חצי שנה שהתחלת איתו את הפירות והירקות.
במשך מספר ימים הגישי לו רק את המרק הירקות, ללא הבשר. בהמשך תוסיפי לו את ההודו (את יכולה להסמיך לו את זה עם שיבולת שועל או אורז - לא הדייסה).
אחרי שהוא יאכל זאת היטב, חיזרי לארוחת הפירות, שוב כל פרי בניפרד, אתיכולה להוסיף לו גם שקדיה, היא מוסיפה טעם, ערך תזונתי גבוהה ותורמת למרקם נעים.
הקפידי שיהיה מרווח הגיוני בין ההארוחות ושהילד יגיע רעב לארוחה, גם אם הוא מאותת לך על רעב, המתיני עוד מספר דקות, חשוב שתהי חזקה ואל תשברי, זאת בדיוק התקופה שבה את עדין יכולה לעזור לו לעצב את הרגליו.
זה לא יהיה קל אבל לאחר מספר ימים זה כבר יצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טלי20/11/2008אנסה ליישם את שהצעת לי ואעדכן בהמשך תודה רבה על תגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועשר? מה זה אומר?טלי14/11/2008
הבנתי שיש תמ"לים מועשרים ויש שלא. מה זה אומר? מה בדיוק ההבדל? האם זה אחד הפרמטרים שעליי לקחת בחשבון בבחירת התמ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
כוכבית דוידיאן19/11/2008תמ"ל בדרך כלל מועשר בתוספת של חומצות שומן חיוניות (אומגה 3 ו 6). במטרנה גם מוסיפים שמן בטאפול, שמסייעה בספיגת הסידן.
בשלבים מתקדמים גם מוסיפים רכיבי ביו, אלו החיידיקם הטובים המסייעים לחיזוק המערכת החיסונית.
אלו מרכיבים חשובים אבל לא הכרחיים, אני כמובן ממליצה לישקול לגבי התמ"ל המושקע ביותר וכמובן את זה שתינוקך יאהב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מטרנה מועשרת באומגה 3,6?
טלי19/11/2008כי ראיתי טבלה שמראה אחרת..
התעקשתי לבדוק.. והתקשרתי למטרנה, הם קצת מתפתלים אבל בסוף מאשרים שאין להם אומגה 3 בשלב 2 ..
מה זה אומר? האם אני עלולה לפגוע בתינוק שלי אם אני מחסירה ממנו זאת? האם עליי לעבור תמ"ל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שאני יודעת את התשובה..
טלי20/11/2008אז ככה, ביררתי לעומק את הנושא, ילד ראשון.. ואני אמא מתחילה, אין ברירה.. וזה מה שמצאתי באינטרנט: "חומצת שומן קצרת שרשרת, הקרויה חומצה אלפא לינולנית, היא חומצת שומן חיונית וחובה להוסיפה לכל הפורמולות בכל הגילאים. ללא חומצת שומן זו הילד יסבול מבעיות התפתחותיות רציניות ואף מוות. חומצת השומן קצרת השרשרת היא חומר המוצא ליצור חומצות שומן אומגה 3 ארוכות שרשרת שאותן אין חובה להוסיף אולם קיימות המלצות מאחר והייצור שלהן בגוף לא תמיד מתבצע ביעילות הדרושה ובשל חשיבותן הרבה במבנה המח והנוירונים ובשל כך להתפתחות הקוגניטיבית." נכון או לא נכון, אני לא הולכת להתווכח מה שבטוח אני לא אקח סיכון וחס וחלילה אחסוך מבני משהו אני עוברת לפורמולה שמכילה את כל הרכיבים ללא ספק, אופטימיל. כדי שגם אני אהיה רגועה וגם התינוק שלי. לא צריך תוספים, לא צריך לשבור את הראש- אין על אופטימיל, באמת זו הפורמולה הכי מתקדמת והכי טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטלי
כוכבית דוידיאן04/12/2008ראשית, חשוב להבין שאומגה 3 אכן זאת חומצת שומן חשובה מאוד, אבל התקופה בה היא חשובה ביותר לתינוק היא בחצי שנה ראשונה מכיוון שזאת התקופה בה הוא ניזון אך ורק מחלב.
חשוב להבין שהכל זה עניין של "טרנד", עכשיו האופנה היא להעשיר את התמ"ל באומגה 3, עד לפני 10 שנים לא שמעו על אומגה 3 בכלל בתחליפי חלב,
את גם יכולה להוסיף לה לבד 2 טיפות של אומגה 3 ביום, יש תוספת תזונתית כזאת המיוחדת לתינוקות וילדים.
לא להיתפתות רק לפירסומים של חברות אלא לחקור לעומקם של דברים, בכל מקרה בחלב יש אומגה 3 תלוי רק ביחסים ובכמויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאממ
מורן07/12/2008יכול להיות שלפני 10 שנים לא שמעו על אומגה בכלל או לא ראו בה מספיק חשיבות עובדה שהיום כבר כן רואים את הצורך הזה. אני אישית מעדיפה להתקדם ולא לחזור אחורה 10 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטלי
כוכבית דוידיאן04/12/2008קראתי מה שכתבת לגבי אופטימיל, אני חייבת לציין שאינני יודעת דבר על חברה זאת, לא הוזמנתי לפגישות שלהם, ולא קיבלתי חומר פירסומי, לעומת זאת מתחקיר שערכתי, גיליתי שמדובר בחברה שעובדת בצורה אגרסיבית ובמקום לחזק את מה שיש לה מדברת נגד החברות האחרות, אופטימיל היא חברה צעירה, המוצר אינו מיוצר בארץ, לא ההיתי רצה לשבח מוצר שעדין לא ידוע עליו הרבה, בעיקר אחרי סיפור רמדיה, אומר "כבדהו וחשדהו", לא כל מה שכתוב נכון ולא להאמין רק לדיבורים, חפשי מחקרים וכתבות בלתי תלויות. וכמובן יש את מבחן התוצאה והזמן.
והכי חשוב, אם את נציגה של אופטימיל, חשוב שתדעי, אינני מרשה פרסומת כל שהיא לכל החברות כאן בפורום. הערה פירסומית נוספת אמחוק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכוכבית
עמית07/12/2008תראי גם אני לא ממש מכירה את אופטימיל, אבל להגיד להשוות אותם לרמדיה, לא רק שזה לא בסדר זה אפילו בגבול הוצאת דיבה. אני יודעת שיש הרבה אמהות כאן (ובכלל) שמשתמשות באופטימיל וטוב להן, אז זה אחלה מבחינתי. אני אישית מעדיפה להניק. אבל אני לא חושבת שזה פייר להשמיץ פורמולות כאלה או אחרות רק כי את לא שמעת עליהן. ואגב, בתור תזונאית הייתי מצפה שתהיי מעורה בשוק הזה של התמ"לים ושתכירי את כל החברות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעמית
כוכבית דוידיאן07/12/2008עמית יקירתי,
מכיוון שהפורום הזה נועד כדי לעזור לאמהות וכל זאת בהתנדבות. אינני חושבת שזה המקום לפרסומות של כל מיני חברות. חדשות וישנות.
כל התשובות בפורום הם בהמלצה בלבד ואין חובה לקבלם.
מכיון שהפורום הוא בניהולי אני משאירה לעצמי את הזכות לרשום דברים לפי הבנתי, אם תקראי את מה שכתבתי תראי שלא רק שלא השמצתי חלילה אלא שאמרתי כי אינני רואה מקום לפרסום, כל אמא יכולה לפנות לאתרים ולשירות הטלפוני של החברות ולהתעניין בהם באופן אישי.
מעבר לכך אני כאן לשירותכן באופן המקצועי והאובייקטיבי ביותר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכוכבית היקרה,
מיואשת08/12/2008אני מאוד מעריכה אותך על העבודה שלך כאן, ואני בהחלט רואה את השעות שבהן את מתפנה לענות ואני אוהבת לקרוא כאן בפורום, באמת. אני גם קוראת בפורומים נוספים בכל הקשור לנושאי תזונה של תינוקות, כי אחרי הלידה התחלתי להתעניין בתחום חדש לי קצת של תוספי מזון בתקווה להשתלב ולעבוד בו (אני לא אפרט כי אני לא בעניין של פרסומת) קראתי את השתלשלות השיחה כאן, ורק דבר אחד לא היה ברור לי. את כותבת ש"מתחקיר שערכת גילית" על החברה הצעירה ש... מעניין אותי באיזה תחקיר מדובר ואצל מי. כי, בינינו, זה לא נשמע הכי נקי בעולם. הנה, תראי בעצמך את התזונאית בהתפרצה כאן והכריזה שתינוק מעל גיל שנה צריך לאכול ויכול לאכול חלב ניגר, בלי לכלכל את החברות המסחריות. מה שרק מראה כמה בורות יש בתחום הזה. לפעמים נדמה לי, ובאמת רק מהתעניינות גדולה בתחום ולמידתו, שיש יותר מומחיות לתזונה מאשר קואוצ'רים :) אז רק רציתי להביע את הערכתי לעבודתך, ולהעיר לך ממש בקטנה, שיש נושאים שחשוב ללמוד אותם. ותחקירים שאת עורכת לא תמיד נותנים את התשובה הנכונה. שוב תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואני לא באמת מיואשת :)))
מיואשת08/12/2008סתם ניק שמסרב לרדת ממני כאן, מאיזו תקופה מבולבלת של אחרי לידה ומיתקפת הורמונים. אז נעים מאוד, אני רונית. :)))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקירה
כוכבית דוידיאן08/12/2008ראשית תודה רבה לך על הפירגון, חלילה, לא חשבתי כלל להשמיץ אף אחד וכמובן מה שעשיתי זה פשוט בדיקה עצמית שלי על המוצר, אין לי דבר אליהם ואני בטוחה שהמוצר שלהם טוב לא פחות משל האחרים, רק ציינתי שבכל מקרה לגבי כל חברה שקיימת היום, על האמא לערוך בדיקה מה מתאים יותר לתינוק שלה ומכיוון שמדובר בחברה צעירה, לפחות כאן, אני ההיתי בוחרת ללמוד גם מנסיונם של אחרים.
תמיד כאן לשירותך
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה מאוד
מורן08/12/2008זה באמת לא בסדר להשמיץ ככה את אופטימיל הקטנה שלי אוכלת אופטימיל כמו גדולה ובכלל אני שקטה כשאני נותנת לה מוצר שהיא אוהבת וגם בריא ואין צורך לזלזל במוצרים שאינך מכירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן ונפגעי האופטימיל
כוכבית דוידיאן08/12/2008אני חושבת שצריך כאן להפסיק עם השירשור, יש דברים חשובים יותר לענות עליהם וחבל לבזב על זה את הזמן, נסכים שמדובר במוצר עם אישור של משרד הבריאות, אמהות רבות משתמשות בו ועד כה לא שמעתי תלונות.
אשמח לענות על שאלות רללוונטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)