מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעדנים בת 9.5 חודשיםאודליה31/08/2008
שלום! ביתי בת 9.5 חודשים כמה מעדנים מומלץ לתת לה? - האם 2 מעדנים ביום (בשעה 16:00) או שזה יותר מדי(בגלל המתיקות)? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודליה
ד''ר חוה סולם31/08/2008שלום רב!
מקובל לתת מעדנים לתינוק מגיל שנה, ועדיף דל מתיקות.אפשר להוסיף למעדן גם גבינה לבנה
רכה כ-2 כפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 6 חודשיםאמא של יוסי31/08/2008
התינוקת שלי בת 6 חודשים והתחלתי כשבוע לתת לה ירקות ופירות . הבעיה היא שהיא אהבה הטעם אבל אינה מסתדרת טוב עם הכפית. האם אפשר להוסיף מים או חלב לארוחה כדי שיהיה נוזלי ואז לתת לה לשתות בבקבוק במקום בכפית ? (כמו מילשייק). *היא הייתה ניזונה רק מהנקה ורק שבוע התחלתי לשלב לה עם ההנקה תמ"ל גם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא של יוסי.
ד''ר חוה סולם31/08/2008שלום רב!
אפשר להוסיף מעט מים (רתוחים בטמפ' סבירה לתינוקך))לפירות ולירקות כדי שיהיה נוזלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לשובתכן
לי03/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה גבוהה במשקלמיטל29/08/2008
בתי המתוקה בת 10 שבועות היא נולדה במשקל 2630 וניזונה מתחליף חלב. בחודש האחרון היא אכלה בדר"כ כל יום 120 מ"ל,6 ארוחות ביום (היא אוכלת כל 3 שעות) בשקילה לפני כמה ימים התברר כי עלתה ל 4690 ק"ג - עליה של כקילו ומאתיים ווצמחה בכ 5-6 סנטימטרים (השקילה הקודמת היתה חודש ושבוע לפני הנוכחית) האם העלייה במשקל תקינה או שאני צריכה למתן את הכמות שהיא אוכלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
מיטל02/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא מודאגת
ד''ר חוה סולם03/09/2008שלום רב!
בתך עברה את הארבע ק"ג, ומתפתחת יפה, לכן היא צריכה לאכול כל 4 שעות,
והיה אם בזמן מסויים של היום יש לה בכי של רעב (אני מתארת לעצמי שאת יודעת להבדיל )
אפשר להקדים לה את הארוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכלת כל שעהויוה28/08/2008
בתי בת 5 שבועות נולדה במשקל 2.9 וכעת במשקל 3.9. בהתחלה היא קיבלה חלב אם שאוב (היו בעיות עם ההנקה) ובשבועיים האחרונים אני מחליפה בהדרגה את חלב האם בבקבוקי מטרנה. עד עכשיו אכלה בתאבון רב כ-90-100 מ"ל כל שלוש שעות אבל בשלושת הימים האחרונים היא התחילה דפוס בו היא נרדמת אחרי אכילה של כ-60 מ"ל ואחרי שעה מתעוררת ובוכה בהיסטריה מרוב רעב ואוכלת עוד כ-50-60 מ"ל. ניסיתי כבר לנסות להעיר אותה אחרי שהיא נרדמת ע"י החלפת חיתול, הורדת המכנסיים אבל זה לא עוזר. יוצא שאני מאכילה אותה קצת כמעט כל שעה-שעתיים ושתינו לא נחות מספיק. יש לה יציאות ושתן תקינים. מה אפשר לעשות בשביל לחזור להאכלה מסודרת כל 3-4 שעות? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובתכן
ויוה02/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לגיל 6.5 חודשיםלי28/08/2008
שלום, יש לי תינוקת בת 6.5 חודשים ורציתי להתייעץ לגבי התזונה במשך היום. לא כל כך ברורות לי ההמלצות מבחינת כמות התוספות (ירקות ופירות) עכשיו ובהמשך וניהול התזונה במשך היום. עד חצי שנה ינקה בלבד ובשבוע וחצי האחרונים התחלנו עם ירקות מרוסקים (בינתיים כ-5 כפיות). מה הכמויות המומלצות? מתי מוסיפים עוד ארוחה? איך לששלב בצורה טובה עם הנקה במהלך היום? ומהן התוספות המומלצות בעתיד הקרוב (פירות?, מרק?, דייסה? עןף?). אודה לכן מאוד על תגובתכן, לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לגיל 6.5 חודשים
כוכבית דוידיאן04/09/2008היי לי,
המעבר בין הנקה למזון מוצק הוא קשה לתינוק, הטעם שונה, המרקם שונה ולכן צריך הרבה סבלנות, בימים הראשונים מספיק שתטעם את הירקות מספר כמיות יספיקו, בהמשך ארוחת הירקות תהיה בארוחת צהרים, בגיל 8 חודשים את יכולה להוסיף עוף למרק, אורז או שיבולת שועל להסמכה ולטעם.
כמובן שבשלב זה את יכולה להתחיל גם עם הפירות, כארוחת עשר, תחילה לתת לטעום ולאט לאט להגדיל את הכמות, תוסיפי לה גם חמאת שקדים או טחינה להגברת הערך התזונתי והוספת טעם.
לא צריך למהר, לתת לה להתרגל לטעמים ולמרקמים חדשים, לא כל התינוקות דומים ולכל אחד קצב משלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת מים בשלב המוצקים ומספר ארוחות
לי14/09/2008שלום, תודה על תשובתך.. התחלנו לתת ירקות ופירות ולשמחנו בתנו אוכלת אותם בהתלהבות. רציתי לשאול: א. האם יש לתת מים לאחר ארוחת מוצקים? (קראתי במקומות שונים שיש להוסיף מים אך רופא הילדים אמר לי שאין צורך..). יש לציין שהקטנה עדיין יונקת מלא. ב. באיזה תדירות להמשיך להניק אם באמצע יש ארוחת מוצקים? כל שלוש שעות נראה בסדר? ג. האם להתחיל לאחר כשבועיים - שלושה לתת לתת שתי ארוחות (בוקר וצהריים) של ירקות ופירות? ד. מתי להתחיל לתת עוף? בנוסף, רציתי לשאול לגבי תשובתך להוסיף טחינה להעשרת הערך התזונתי והטעם- האם אין בעיה אם הכנה לאלרגיה לשומשום? קראתי ושמעתי שיש לתת מוצרי שומשום רק לקראת גיל שנה.. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לי
כוכבית דוידיאן14/09/2008היי לי, לגבי מים, אין כל בעיה אחרי הארוחה לתת לשתות מים, אם את מגישה לה והיא מעוניית כמובן.
לגבי ההנקה, אז, תבורכי ותמשיכי להניק כמה שתירצי וכמה שביתך דורשת, כמובן שהכל תלוי בך ובסדר יומך.
באופן כללי את ארוחת הפירות אוכלים בעשר, העינין הוא שבגיל כזה ארוחת הפירות עדין לא מלאה ואם היא עדין רעבה את יכולה לתת לה גם הנקה, אותו הדבר לגבי אורוחת הירקות בצהרים, תלוי כמה היא אכלה ואם היא מעוניינת בחלב, אז ניתן בהחלט לתת לה.
עוף אני מליצה לתת מגיל 8 חודשים לפחות ולגבי טחינה לא אמוררה להיות בעיה כלל, זהמאוד מזין ומעזיר את המזון, אפשר במקום טחינה חמאת שקדים (שקדיה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להוריד ארוחות בלילה לבן שנה?סאשה27/08/2008
שלום, בני בן שנה (נולד פג בשבוע 35 והיה פחות מ- 2 ק"ג), במהלך הלילה מתעורר בשעה 12 לאכול בקבוק, לאחר מכן בשעב 2.5 ובין 4 ל5 לפנות בוקר וכל זה לאכול בקבוק. כשנתתי לו מיים הוא נרגע לכמה דקות ואז שוב פעם התחיל לבכות. אני עייפה מהיקיצות הללו ואשמח לשמוע איך אפשר לגמול אותו מאכילת לילה לפחות משתי האכלות שאחרי שעה 12 בלילה. חשוב לציין שהוא עדיין מתחת לעקומות ושוקל 8 ק"ג. תודה על תשובתכם המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא קיבלתי תשובה, יש סיבה?
סאשה04/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסאשה
כוכבית דוידיאן04/09/2008היי סאשה, ראשית חשוב לדעת מה הכמות שהוא אוכל, שנית , את יכולה להוסיף לו דייסה לתמ"ל ולהגדיל את הכמות,כמו כן אני ממליצה למשוך אותו בין הארוחות שיאכל כמות גדולה יותר וכך יהיה שבע לאורך זמן רב, למטרנה יש תוספת בשם לילה טוב, כדאי לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה גיל חצי שנהרינת27/08/2008
שלום בני בשבוע הבא יהיה בן חצי שנה הוא יונק מלא . בלילות הוא מתעורר מספר פעמים לאכול ולכן בהמלצת אחות טיפת חלב הוספתי לו דייסת קונפלור לחלב שאוב, האמת שאחרי מנה כזו הוא מתעורר רק פעמיים בלילה אני מנסה את העניין רק 2 לילות אתמול הוא נרדם בלילה ואחרי 3 שעות שינה הוא התעורר בבכי כמעט כל שעה (אבל לא רצה לאכול), ייתכן והוספת הדייסה גורמת לכאבי בטן ואי נוחות, האם כדאי להפסיק? כמו כן גם התחלתי לתת לו ירקות , הוא ממש טועם ולא יותר. אני מודאגת..מה כדאי לעשות??מה גם שניסיתי לפני שבועיים להרגיל אותו לתמ"ל הוא אכל בערך פעמיים שלוש ולא הסכים יותר ולכן הפסקתי, הבנתי שכל שינוי בתזונה צריך לנסות לפחות מספר ימים אבל מדאיגות אותי התגובות שלו אני כבר מבולבלת...אשמח להכוונה מה לתת ומה לא. תודה מראש רינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה גיל חצי שנה
כוכבית דוידיאן04/09/2008היי רינת,
ראשית כל הכבוד על ההתמדה בהנקה.
כמו שציינתי כאן בעבר, אני ממליצה לפתוח פערים בין הארוחות כדי שהוא יגיע לארוחה רעב יותר וכך יאכל כמות גדולה שתשביע אותו ליותר זמן.
אם הוא מתעורר בלילה ואינו רעב, סביר בהחלט להניח שמשהוא מציק לו, מערכת העיכול עדין רגישה וקורנפלור לעיתים מכביד.
לגבי ירקות חשוב שהמרקם יהיה הכי דייסתי שיכול להיות, כדי שיתרגל לטעם ואז לאט לאט תרגילי אותו למרקם אחר, יש זמן אל תמהרי, תני לו את הזמן להתרגל לטעם.
לגבי התמ"ל, תינוקות יונקים אוהבים את חלב האם , כמובן הוא טעים יותר, לכן אני ממליצה לך את הארוחות הראשונות של התמ"ל לתת לבעלך שיגיש לו או למישהו אחר מלבדך, כי הוא יודע שאצלך הוא יקבל חלב שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בגיל 8 חודשיםצביה26/08/2008
שלום רב, אני אמא לבן 8 חודשים אשר מאז שנולד לא מתלהב ממזון ויכול למשוך שעות בלי לבקש. אני ממש מתוסכלת ולא מצליחה לעשות לו סדר יום מבחינת כמויות התמ"ל ביום והמוצקים. עם התייעצות שלי עם פורומים שונים נאמר לי שאני נותנת לו יותר מדי פעמים ביום תמ"ל אז הפרטים הם כאלו: הוא שוקל 7.425 גובהו 69.5 תזונה יומית: מתעורר ב 6 בבוקר אוכל 180 מ"ל סימילאק+דייסת שיבולת שועל ב 10 אוכל מנה שלי תפוח+אגס אך לא תמיד מסיים הכל ב 13.00 אוכל מרק ירקות מאודים+עוף ממש מעט כ 10 כפיות ועקב כך לאחר חצי שעה מקבל השלמה של סימילאק. ב 17.00 אוכל 100 מ"ל סימילאק ולפני השינה ב 21.00 אני נותנת לו סימילאק עם תמ"ל שלפעמים הוא מסרב ומתחיל ליצרוח ולא אוכל וישן עד 6.00 בבוקר. האם זה סדר יום תקין מבחינת תזונה? מה להוסיף? מה להוריד? מצטערת על המגילה אני פשוט מיואשת כל האכלה זה פשוט מילחמה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לשאלתי?
צביה29/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצביה.
ד''ר חוה סולם01/09/2008שלום רב!
סליחה על העיכוב בתשובה.
נראה שתינוקך מתפתח יפה. תנסי לתת לו רסק עוף עם מעט מרק מספר כפיות ואחר כך מחית בטטה, (יתכן שיסתפק בכך ) ולתת את ארוחת התמ"ל בערב (אפשרי להוסיף דייסת קינואה).
אפשרות אחרת להחליף בין ארוחת הפרי לירקות עם העוף.
והיה וזה לא יעזור אני ממליצה לערוך בדיקות דם ;ברזל וויטמין B-1. וכן להיוועץ עם רופא הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
צביה01/09/2008שלום רב, תודה רבה על תשובתך. הייתי רוצה גם להיוועץ בך לגבי עלייתו במישקל. בטיפת חלב נאמר לי לגשת לתזונאית קלינית כיוון שאינו עולה במשקל בצורה תקינה משקלו בלידה היה 3455 בגיל חצי שנה שקל 7 וגובהו היה 68 היום שוקל 7425 וגובהו 69.5 וכמה פעמים ביום בגיל הזה צריך לתת סימילאק? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחםג'ני25/08/2008
שלום, תינוקת שלי בת 7 וחצי חודשים... אוכלת 5 ארוחות ביום 3 מטרנה ושתי ארוחות במוצקים שזה פירות וצהרים מרק עוף עם ירקות וקיטניות. מתי אפשר לתת לחם? מתי אפשר לתת חומוס למרוח על הלחם? מ הלגבי פסטה אפשר? תודה ג'ני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה, תודה.
ג'ני28/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלג'ני.
ד''ר חוה סולם01/09/2008שלום רב!
התינוק מסוגל לאכול מזון מוצק גם לפני שצמחו לו שיניים, ע"י לעיסת האוכל ע"י החניכיים.
בזמן שתינוקך מתחיל ללעוס את צעצועיו תני לו בידו חתיכת לחם אחיד.(כמובן שעליך לשים לב
מרכך את הלחם לפני שבולע)
פרוסה עם ממרח חומוס ופסטה אפשרי לתת מגיל שנה, רצוי את הפסטה לרכך למחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנת האוכלמורן25/08/2008
רציתי לדעת כמה מהי הכמות הממוצעת שצריכה ילדה בת שבועיים וחצי במשקל 3.5 ק"ג לאכול אם האוכל הוא מטרנה נאמר לי שצריך להכין לה בקבוק של 120 מ"ל וכמה שהיא תרצה שתאכל מה הכמות ההמוצעת לגיל הזה? אני לא רוצה שיהיה לה יוצר מדי עודף ושהיא תפלוט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן
כוכבית דוידיאן26/08/2008היי מורן ומזל טוב, כמות התמ"ל המומלצת לתינוקות במשקל הזה הוא בין 70-120, כך שבאמת נכון לך להכין לה 120 מ"ל ולראות כמה היא מסיימת, בשלב זה מרכז השובע והרעב במוח מאוזן אצל התינוקות , שלא כמו אצלנו והם יודעים בדיוק מתי הם שבעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת מנת התזונההדר23/08/2008
שלום בני בן חודשיים ונולד במשקל 4.320 הוא ניזון גם מהחלב שלי וגם מסימילאק , כרגע הוא אוכל כמות של 120 גרם ומשקל כ - 6.00 קילו רציתי לדעת מתי אני צריכה להגדיל את כמות המנה שלו אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להדר
כוכבית דוידיאן23/08/2008היי הדר, תינוק במשקל של 6 ק"ג יכול כבר לאכול כמות של בין 150 - 180 מ"ל כל ארבע שעות, מעבר לזה כמובן שהכל תלוי בתינוק עצמו, במידה והוא רגוע אחרי האוכל ומחזיק 4 שעות ועולה יפה במשקל אין צורך להעמיס עליו, אבל אם את רואה שהוא רעב לעיתים תכופות את יכולה להציע לו כבר מנה גדולה יותר, תתחילי ב150 מ"ל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן עם מטבח חלביnoga22/08/2008
שלום רב ביתי בת השנתיים נמצאת בגן עד השעה 16. בכדי לשמור על מטבח כשר לא מוגשת בארוחת הצהריים מנה בשרית אלא קציצות דגים או סויה או טבעול ותחליפים אחרים. שאלתי היא האם לצורך תזונה תקינה עלי להשלים לה את מנת העוף או הבשר שלה כל יום ? ובאיזו כמות? לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנת חלבון
כוכבית דוידיאן23/08/2008היי נוגה, מה שחשוב הוא שביתך תקבל את מנת החלבון היומית שלה, למעשה זה לא משנה מה המקור, זה יכול להיות מדגים, מקטניות ודגנים, מסויה או מבשר.
בימים כשהיאל א בגן את יכולה להכין לה בבית קציצות עוף/ בשר או כל תבשיל אחר מהם, רק שתדעי שמליוני אנשים בעולם ניזונים מתזונה צמחונית ובריאותם לעיתים אף טובה יותר מאלה הבשרניים, גם אני בתור אמא לשלישיה שמרתי על תזונה צמחונית לילדי עד גיל שנתיים וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבזי 2 קרית יםמיכל22/08/2008
בני אור בן 3 חודשיים ניזון מסימילאק אך אוכל כמות קטנה של 60-80 גרם בארוחה(כ8 ארוחות ביום). אור שוקל 6 קילו גובהו 64 ס"מ. נאמר לי בטיפת חלב כי משקלו יחסית לגובהו אינו תקין. עד חודש שני הוא עלה יפה במשקל על אף שאכל 60-80 גרם , עכשיו בהיותו נכנס לחודש שלישי הוא עולה מעט במשקל. רופא הילדים המליץ להעשיר את התמ"ל ברבע כפית קורנפלור, אך הכמות לא השתנתה. אור הוא תינוק עירני, מגיב, צוחק ועוד... ניסיתי הכל ע"מ להגדיל את כמות האוכל , אך דבר לא עזר!!! מה עלי לעשות? אור הוא ילדי הראשון ואני מאד מודאגת ומוטרדת! תודה מיכל מתוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל המודאגת
כוכבית דוידיאן22/08/2008היי, ראשית הסירי דאגה מעל ליבך, תינוק לא פועל לפי נוסחאות מדוייקות ולא תמיד עומד בציפיות של טיפת חלב :-).
אני דווקא ההיתי מנסה 2 דברים אבל לא בבאת אחת: ראשית, התחילי לפתוח לו פערים גדולים יותר בין הארוחות, גם אם הוא בוכה ורעב, תעסיקי אותו עוד כמה דקות מידי יום, עד שהפער בין הארוחות יגדל והוא יהיה מאוד רעב.
שנית: במידה וזה לא עוזר כדאי לשקול מעבר לתחליף חלב אחר.
אשמח לשמוע איך הלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכוכבית
מיכל22/08/2008כוכבית שלום לך בנוגע לעצותייך יש לי בעייה עם מעבר לתחליף חלב אחר מכיוון שאני משתמשת בסימילאק אדוונס ומבחינות רבות הוא מצויין לבני: 1. הוא נותן צואה 3 פעמים ביום וזה עושה לו ממש טוב... 2. הוא סובל פחות מגזים. לפני כן אור ניזון מסימילאק טופ מה שהיה עושה לו עצירויות וגזים. ולכן אני מפחדת לעבור לתחליף חלב אחר. בנוגע למרווחי האכלה אני עושה זאת ולעיתים גם לאחר 5 או 6 שעות הוא אוכל מעט כ80 גרם. תודה מיכל מתוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל
כוכבית דוידיאן22/08/2008הי מיכל, גם למטרנה יש אומגה 3 ו 6 כמו באדוונס ואפילו עוד מלפני, כפי שידוע לי יש להם גם שמן שמסייע ליציאות.
חוץ מזה מנסיוני שינוי הרבה פעמים עוזר ואולי זה גם יפתח לו את התיאבון
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא מדויק
טלי22/08/2008למטרנה יש אומגה 3 רק בשלב אחד והם לא עשירים בנוקלאוטידים כמו שאר החברות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשיר
כוכבית דוידיאן23/08/2008היי יקירתי, אין לי קשר לאף אחת מהחברות, אבל את בהחלט יכולה להתקשר איתם ולהתייעץ עם שירות הלקוחות.
בכל מקרה גם לגבי מטרנה, גם ילדי וגם תינוקות רבים מאוד בישראל ניזונים ממטרנה ולאחרונה גם מאופטימיל, בעבר בכלל הכינו לתינוקות דייסה עם חלב פרה וקורנפלור על הגז ואנשים התפתחו, והמציאו המצאות והביאו את העולם לאן שהוא היום, כך שמבחינתי אני חושבת שזה ממש זניח.
הבסיס של כל תחליפי החלב הוא די שווה, הצרכים של התינוק לא משתנים ולכן חשוב לבדוק יותר לגבי הויטמינים, המינרלים, השומנים והחלבון במזון ופחות לדאוג לגבי תוספות אחרות אשר לעיתים הכמות כל כך מזערית שזה למעשה יותר גימיק פירסומי.
מעבר לכך, כשילדי היו קטנים (היום הם בני 12 - שלישיה) הוספתי להם לתחליף החלב 2 טיפות ביום של אומגה 3, כך שבהמשך את יכולה להוסיף .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי:)
טלי24/08/2008אבל בכל זאת, אם זה באמת כזה חשוב, לא כדאי במקום לטפטף אומגה 3 לקנות מלכתחילה מוצר שמועשר ברכיב זה?..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת מוצקים בגיל 7 חודשיםנועה21/08/2008
בני בן ה 6.5 חודשים אוכל כמעט חודש מוצקים: פירות (בננה, מלון, אגס, תפוס) וירקות, ולאחרונה הוספנו גם עוף למרק. איזה דברים אפשר להוסיף/לגוון? האם אפשר להוסיף עדשים אדומות? פחממות אחרות? טחינה? מה לגבי מרקם הרסק? האם להמשיך לטחון הכל למרקם מאוד מרוסק, או לעבות מעט את המרק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
כוכבית דוידיאן22/08/2008ראשית חשוב לציין כי בנך אוכל יפה מאוד.
את בהחלט יכולה להוסיף עדשים או חמאת שקדים או טחינה אשר מוסיפים גם טעם וגם ערך תזונתי גבוהה.
את יכולה להוסיף למרק אורז כדי להסמיך את המרקם של המרק או שיבולת שועל (שאני מאוד ממליצה).
כמובן בגיל הזה עדים ממשיכים עם מזון מרוסק, את לא חייבת דייסתי לגמרי, אפשר מרוסק עם מרקם עבה יותר, זה מצויין להרגיל למרקמים שונים במזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להתחיל בפירותדקלה21/08/2008
ביתי בת 4 חודשים במשקל של 6.700 מתי אפשרי להתחיל לתת לה פירות ?בטיפת חלב אמרו לי רק בגיל חצי שנה אבל זה נראה לי מאוחר מידי ובאילו פירות להתחיל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירות
כוכבית דוידיאן22/08/2008הי דקלה, לפי הנחיות משרד הבריאות, ההמלצה היום עומדת על פירות מגיל חצי שנה וזאת בכדי לתת למערכת העיכול להיות בשלה כדי שתוכל לקלוט ולספוג את כל החמרים.
סעבר באמת התחילו כבר מגיל 3-4 חודשים.
מתחילים בפירות כמו תפוח, אגס, בננה, אח"כ אפשר מילון, מנגו וכל פרי אחר שיש.
מתחילים אבל בכל פרי לחוד כדי לבדוק שאין רגישות
אין צורך למהר, יהיו לך מספיק שנים לעמול ולהכין ארוחות :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)