מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמין סימיטל22/10/2008
שלום, אשמח לשמוע חוות דעתך במתן ויטמין סי מפקעות ורדים (סולגר) לילדה בת 3 על מנת למנוע תופעות צינון בחורף ולחזק את מערכת החיסון. עדיף ויטמין סי או מולטיויטמין. זה כמובן רק כתוספת כי אני משתדלת שהיא תאכל נכון ובריא. תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיטל
כוכבית דוידיאן24/10/2008אין בעיה לתת תוספת של ויטמין C, אבל אני ממליצה לך לתת תוספת שמתאימה לילדים, במינון נמוך יותר.
בכל מקרה אני ממליצה לך להעדיף לתת את הויטמין C מפירות, כמו פרי הדר, סלט עם כוסברה ועבגבניות ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בגיל 8 חודשים ועצירותלי21/10/2008
שלום, יש לנו תינוקת מקסימה בת 8 חודשים, יונקת ואוכלת מוצקים. בתקופה האחרונה התחלנו לתת 3 ארוחות מוצקים (לפי המלצות בספר שקראנו) שכוללות פירות או דייסה ופרי בבוקר וירקות+ עוף בצהריים וירק נוסף או דייסה בערב. בשבועיים-שלןשה האחרונים התחילה עצירות שהחמירה עם הזמן ולאחר התייעצות עם רופא התחלנו לתת שמן פרפין שהקל על המצב. רציתי לשאול מספר שאלות: א. איך אמור להיות סדר היום מבחינת ארוחות המוצקים והשילוב עם ההנקה? ב. מה המרכיבים המומלצים בכל ארוחה? ג. איך ניתן למנוע עצירות מבחינה תזונתית (לא רצתה לאכול רסק עגבניות עד עכשיו..)? ד.אני חוזרת לעבוד עוד כשבועיים וחצי. האם מבחינת סדר היום אוכל להניק פעם ראשונה בבוקר ובפעם השניה וכשאחזור הביתה בסביבות 15:00 או שיש צורך גם בתמ"ל במשך היום? אשמח לקבל את תגובתכן! תודה רבה, לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי
כוכבית דוידיאן24/10/2008בגיל 8 חודשים תינוקות עדין לא אוכלים ארוחות מלאות ועשירות בכל המרכיבים התזונתיים, לכן חשוב לשלב תוספת של חלב, זה יכול להיות חלב אם, או תמ"ל.
לפי הסדר הזה: בבוקר: חלב/תמ"ל, עשר: פירות , צהרים (סביבות 12:30)מרק ירקות, שעה שלוש- ארבע: חלב/תמ"ל, ארוחת ערב: חלב/תמ"ל ניתן לשהוסיף לירקות והיפירות תוספת של טחינה או שקדיה וכן דייסות לחלב.
לגבי עצירות: יכול להיות שהתינוקת לא מקבלת מספיק נוזלים, כדאי לבדוק זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב סימילאק עם דייסה והעשרת התזונ
לי27/10/2008שלום, תודה רבה על התשובה! רציתי לשאול שאלה נוספת. ראיתי בתשובתך שארוחת הערב אמורה להיות חלב (ולא שוב ירקות כמו שקראנו בספר..). לקראת חזרתי הקרובה לעבודה התחלתי לנסות לתת סימילאק (למקרה "חירום" אם התינוקת תצטרך לפני חזרתי הביתה ב-15:00) ורציתי לשאול האם ניתן לתת דייסת קוואקר, למשל, של מטרנה יחד עם תמ"ל של סימילאק או שזה בעייתי? עד היום נתנו מספר פעמים את הדייסה עם תוספת של פרי (ללא חלב). מה מומלץ? אנחנו רוצים להעשיר את התזונה שלה כי היא בת 8.5 חודשים ושקלה לפני כחודש 6.700. תודה רבה, לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללי
כוכבית דוידיאן02/11/2008אין שום בעיה, את יכולה להכין לה את הדייסה עם תמ"ל של סימילאק ודייסה של מטרנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן כמעט 6 חודשים, שוב מתעורראריאנה20/10/2008
היי. בני חזר לקום רעב בלילה (פעמיים, אחרי שהתרגלתי ללילות שלמים...). מה כדאי להוסיף לו כדי שיישן שבע? אני מעדיפה להכין בעצמי ולא לקנות דייסות מוכנות- אבל לא מוצאת מתכונים) הוא כבר אוכל קצת ירקות מבושלים ובננה בצהריים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת:
אריאנה20/10/2008הוא בהנקה כמעט מלאה, מקבל תמ"ל פעמיים בשבוע, גדול ופעיל מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגת עלי...
אריאנה26/10/2008עדיין אינני יודעת מה לשנות בדיאטה של בני כדי שיחזור לשיון לילות רצופים, אם אפשר בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאריאנה
כוכבית דוידיאן02/11/2008ראשית סליחה אם דילגנו עליך.
לגבי שאלתך, אני ממליצה להעבות את התמ"ל בתוספת דייסה בלילה לפני השינה בארוחה האחרונה.
את יכולה להוסיף דייסת אורז או קורנפלור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת אומגה 3 לתמ"לקרן20/10/2008
שלום! הפסקתי להניק והבת שלי אוכלת נוטרמיגן. לפי מה שראיתי הפורמולה לא מכילה אומגה 3 ואני יודעת שמומלץ.... האם אני יכולה להוסיף לבד? התינוקת בת 6 וחצי חודשים. יש מוצר מומלץ? תודה וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמ"ל
ליהי20/10/2008לא מכירה את התמ"ל הזה... נראה לי שבאדוונס ובאופטימיל יש אומגה 3 שיוכלו להתאים לבת שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיבות האומגה
טלי22/10/2008לאומגה 3,6 יש חשיבות יותר גדולה אפילו ממה שחשבתי-
אל תחסכי מהבייבי שלך את האומגה, אם התמ"ל שעליו את מדברת לא מכיל אומגה או שתעברי לתמ"ל אחר- או שתשלבי עם טיפות או משהו כזה כתוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין אפשרות להחליף תמ"ל-זה תמ"ל מיוח
קרן22/10/2008מיוחד-היא אלרגית לחלב ולסויה- זה התמ"ל ההיפואלרגני היחיד ואין שם אומגה 3 ו6.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה סליחה
טלי24/10/2008סליחה, אולי יש אפשרות להוסיף טיפות אומגה 3 או לתת תוספת של מאכלים עשירי אומגה 3 שמתאימים לתינוקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן
כוכבית דוידיאן24/10/2008את בהחלט יכולה להוסיף אומגה 3 באופן עצמאי, 2 טיפות פעם ביום בבקבוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות בתינוק בן חודשאושרית20/10/2008
שלום רב, בני הבכור נולד בשעה טובה לפני כחודש. בשבועיים הראשונים ניזון משילוב חלב אם+מטרנה. בשל דלקת בשד- צמצום בחלב אם ומעבר למטרנה (אך עדיין שילוב עם חלב אם). הדבר יצר עצירות ובהמלצת רופא עברנו לסימילאק- לא נפתרה בעיית העצירות. שוב בהמצלת רופא מעבר לסימילאק FREE וכעת סימילאק צימחי. כבר שבועיים וחצי שהילד סובל מעצירות- אין יציאות ספונטניות אלא בעזרת מד- חום/נרות גליצרין. חשוב לי לציין שבנתיים הדלקת עברה והכל בשילוב של חלב אם (חצי -חצי). אודה לך אם תסייעו לי כיצד לפתור את הבעייה שהרי כל אוכל לא מתאים- ויתרה מזאת אין יציאות ספונטניות!! חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
מיכלי22/10/2008תראי גם אצלנו זה קרה עם הקטנה שלנו (בת 3 וחצי חודשים) והחלפנו לה לפני חודש את התחליף לאופטימיל (שלב 1) וזה ממש עשה לה טוב. כל בוקר יש לה יציאה ממש טובה, ובכלל במהלך היום היציאות חלקות וללא כל בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מנסים עוד
טלי22/10/2008אם תמ"ל אחד עושה עצירות - מנסים אחר, לא עוזר? מנסים אחר.. היום גם ככה כל החברות נותנות אריזות חינם להתנסות אז את אפילו לא צריכה להוציא על זה כסף. תראי באמת אם תמ"ל אחר גם עושה לו עצירות. אל תשכחי שלפעמים לוקח זמן עד שהוא מתרגל גם לתמ"ל חדש - צריך תקופת התנסות של כמה ימים לפחות עד שזה מתעכל להם טוב אבל אל תחששי להחליף ולנסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת ילדיםמיטל20/10/2008
שלום, יש לי ילדה בת 3 שגדלה על טהרת מזונות אורגניים , טבעיים ובעיקר דגנים מלאים..כגון אורז מלא, קינואה, כוסמת, עדשים וקיטניות מונבטות לחם ופסטה מקמח מלא טחינה מלאה וכד'..העניין הוא שכעת היא נמצאת בגן ילדים ואוכלת אוכל רגיל..אני משתדלת בבית להמשיך עם האוכל הבריא כבעבר ולא להרגילה לאוכל לא בריא. אשמח לקבל ממכם הבהרה בנושא דגנים מלאים לילדים שכן הגננת של ביתי טוענת שרופאה אחת אמרה לה שלילדים לא טוב לאכול מזונות מלאים כמו אורז מלא וקמח מלא אלא רק מקמח רגיל ולא דגנים מלאים..שזה לא טוב לילדים ושזה לא מתעכל אצלהם טוב .אשמח לקבל תשובה מפורטת מה רצוי ומומלץ לילדים בעניין ומדוע זה עדיף. תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
כוכבית דוידיאן20/10/2008טל יקרה, ראשית כל הכבוד לך, חזקי ואימצי והמשיכי בדרכך.
ילדים זקוקים לדגנים מלאים בדיוק כמו המבוגרים, הסיבים התזונתיים מסייעים לנו בתהליכי עיכול וספיגה של החומרים. אדם האוכל מזון ללא סיבים מסתכן בעצירות, בעיות ספיגה, טחורים, מחלות מעיים עד בעיות חמורות אחרות.
התקופה היחידה שלא מומלץ לצרוך סיבים היא לערך עד גיל6-7 חודשים.
המשיכי להגיש לביתך דגנים מלאים וקיטניות בבית, בגן, לצערי, אין הרבה מה לעשות וקשה לשנות לאנשים הרגלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות מתי להתחיל מוצקיםענבל19/10/2008
שבוע טוב לכולן. השאלה שלי מורכבת: בתי בת 5 חודשים וניזונה מתמ"ל מינקות. לפני כשבוע בערך החלטתי להוסיף לתמ"ל - ארוחת לילה (ם20:00) כפית קורנפלור על מנת להסמיך את האוכל, ניתן לציין כי אם אני מאכילה אותה בשעה 20:00 היא מתעוררת ב3 או 4 לפנות בוקר, אוכלת 120 מ"ל וחוזרת לישון עוד שעתיים שלוש. לדעתי היא לא הייתה זקוקה כל כך לקורנפלור והחלטתי להוסיף לה את זה בשביל הגיוון וכמובן גם לשנות טיפה מירקמים. ניתן לציין כי אוהבת את הקורנפלור ואוכלת את זה בשמחה. בבוקר אני גם מכינה לה 180 מ"ל עם כפית קורנפלור ולרוב היא משאירה 20 מ"ל. בו זמנית התחלתי עם שילוב של ירקות כמחית, התחלתי עם תפוח אדמה אדום והיא אכלה ביום הראשון כמה כפיות, ביום השני שוב כמה כפיות ואתמול ניסיתי לתת מבקבוק והיא אכלה 160 מ"ל! הייתי מופתעת ושמחה כאחד, האם זה בסדר? בשעות הערב שמתי לב שהיא טיפה מוטרדת וזה היה נכון כי היא היו לה 2 יציאות לא דלילות, מעט קשות שבסופן הגיעה יציאה רכה. לאחר מכן היא נרדמה עד הבוקר. היום בבוקר נתתי לה 160 מ"ל עם כפית קורנפלור והייתה לה יציאה רכה. אז השאלות שלי הן כאלו: האם זה בסדר לתת קורנפלור להסמיך את התמ"ל? האם זה בסדר להתחיל לשלב מגיל 5 חודשים כבר תערובת ירקות? האם אחרי שבוע של ירקות ניתן כבר לשלב פירות? האם למרות הנחיות טיפת חלב לתת אוכל מוצק לתינוק רק אחרי גיל חצי שנה זה פרקטי או שאפשר לעשות הנחות של שבוע שבועיים? לא הייתי רוצה תינוקת שמנה הייתי רוצה תינוקת שמחה ומאושרת ואין לי בעיה ללכת עם הנחיות אבל כל אמא אומרת משהו אחר ובעלי החמוד לוקח לפעמים את המושכות לידיו והייתי רוצה לוודא שאנו עושים הכל כמו שצריך! תודה על העזרה ענבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבל
כוכבית דוידיאן20/10/2008חג שמח,
לגבי תוספת דייסות: זה בסדר אבל לא חייבים. במידה והתינוק שבע ורגוע אחרי האוכל, אין צורך להסמיך לו את החלב.
משרד הבריאות ממליץ להתחיל עם מזון מוצק מגיל חצי שנה, כדי לתת למערכת העיכול להיות בשלה ושהספיגה תהיה אופטימאלית, גם אם מתחילים שבוע- שבועיים קודם לא קורה כלום, אבל כמובן, להתחיל במנות קטנות לאט לאט ןאת בהחלט יכולה להוסיף פירות לאחר שבוע- שבועיים של ירקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריכבי התמ"למירב18/10/2008
שלום , בתי בת 6 וחצי חודשים, והחלה באכילת מוצקים, במקביל הפסקתי להניק, ורציתי לדעת האם צריך בכ"ז לתת אולי תמ"ל, ואם כן למה? אילו מרכיבים יש למשל בתמ"ל שבגללם זה כדאי לתת תמ"ל המקביל למוצקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטח
טלי19/10/2008יש אימהות שנותנות חלב ניגר כתוספת למוצקים (שביננו מתאים יותר לעגלים ולא לתינוקות..) ויש אימהות שמשלבות תמ"ל עד גיל 3- שזה מה שאני מתכוונת בע"ה לעשות, כי יש בתמ"ל תוספים שאין בחלב ניגר שעשוי ברובו ממים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירב
כוכבית דוידיאן20/10/2008בתמ"ל יש את כל הרכיבים להם זקוק התינוק להתפתחות, הכי קרוב לחלב אם.
גם כשהתינוק מתחיל בתזונה רגילה, עדין הוא לא אוכל מספיק מכל המרכיבים ומהתמ"ל הוא מקבל אותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהי הולכת לתערוכת בייבי לנד?טלי17/10/2008
מנויי ידיעות קיבלו היום עלון של התערוכה - אז הנה כמה פרטים: התערוכה תתקיים בין התאריכים 27-29 לאוקטובר בין השעות 10:00-22:00 כאשר נכנסים מקבלים שקית מתנות בשווי של 65 ₪ כל כרטיס כניסה משתתף בהגרלה גדולה שבה אפשר לזכות ב 25,000 ש"ח, מנויים לסטודיו C, שוברים לטויז אר אס, עגלות, ערכות אופטימיל, אינטרקום ומקלדות קומפי. כמו כן בתערוכה יהיו גם הרצאות, תיאטרון וקולנוע לאימהות ולילדים. נשמע ממש נחמד!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטח שאני באה
דפנה18/10/2008את באה? תמיד כיף לקבל מתנות, ויש עוד את הקופון לאריזה של אופטימיל מתנה שהופיע בסוף החוברת על בייבי לנד :) כיף כיף כיף חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דניאלה
טלי19/10/2008אני מתכננת להגיע, יותר נכון מאוד רוצה, אבל אני צריכה לראות מה קורה עם בעלי כי יהיה לי מאוד קשה להסתדר עם התאומים לבד זה ממש נחמד כל האריזות מתנה של אופטימיל, אני בכלל נהנית מהמועדון של התאומים ושלישיות שהם מציעים, לא יכולתי לקבל מתנה טובה יותר מאשר את זה לזוג תאומים שסוחטים אותי כלכלית חח.. כל פעם כשאני קונה שתי אריזות אני מקבלת שתיים מתנה גם לך יש תאומים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה זה מתקיים??????????
שני22/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שני
טלי22/10/2008את שואלת איפה התערוכה מתקיימת או המועדון תאומים ושלישיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בגני התערוכה לא?
דפנה22/10/2008ואני לא יודעת אם דיברת אלי אבל בכל אופן אין לי תאומים. מספיק אחד :) למרות שנשמע מגניב המועדון הזה של אופטימיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהה חח
טלי24/10/2008התערוכה מתקיימת בגני התערוכה.. ותאמיני לי, רק בזכות המבצע הזה שווה להביא תאומים חח חישבתי את זה ואת חוסכת המון כסף! תחשבי כמה זה חוסך לך- נראה לי יותר מילד אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי איפה זה מתקיים
שני26/10/2008כמה עולה כניסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרות וירקותאורלי17/10/2008
בני בן ה 8 חודשים מסרב בכל תוקף לאכול פרות וירקות, כאשר התחלנו להזינו במזון מוצק בגיל 6 חודשים הוא הסכים לאכול מעט פירות לאחר מס' פעמים החל לסרב בתוקף, לסגור את פיו ולדחוף את הכפית עם ידיו, כנ"ל לגבי ירקות בתחילה אהב מאוד את הירקות (גזר/דלעת, קישוא, תפ"א) ואכל אותם היטב אך כעת גם אותם אינו מוכן לאכול בשום אופן ניסינו לתבל מעט, הוספנו הודו ניסינו עוף, ניסינו גרבר במגוון טעמים ואף פירות טבעיים אך ללא שום הצלחה הילד פשוט כועס כאשר אנו מנסים להאכילו בפרות או ירקות צועק, דוחף, וסוגר את פיו בכח. אני רוצה לציין כי הומלץ לי ע"י אחות טיפת חלב להאכיל את הילד בגרבר ולא בפירות טבעיים עקב ריסוס וכו'. כעת הילד אוכל 4 בקבוקי דייסה ביום בבוקר 250cc סימלאק + דייסת סולת, ועוד 3 בקבוקים 180 cc סימילאק + דייסה ביום האם הילד אוכל מספיק ? (משקלו 7,600 ק"ג נולד במשקל 2,500) האם אנו שוגים איפשהו ??? בבקשה עזרה !!!! אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי ששכחו אותי אשמח לתגובה
אורלי29/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורלי
ד''ר חוה סולם30/10/2008שלום רב!
לדעתי יש לנסות מספר אפשרויות;
א. לנסות לתת לו את הפירות בבקבוק ולהוסיף 1 כפית ממרח שקדיה.(יתכן שעם כפית יש לו כאבים
כעת בעת צמיחת שיניים.)
ב. לתת לו את הפירות והירקות כשהוא לא עייף מדי.
ג. לגבי פירות טריים או אינסטנט בצנצנת הדעות חלוקות, לדעתי, אפשרי לקנות פירות וירקות
אורגניים, שמחירם שווה למזון האינסטנט.
ד. לפנות לרופא לבדיקה האם מבחינה רפואית הכל תקיין.
ה. לפנות לתזונאי כדי להתאיים לו את האוכל באופן אישי.
לפי המשקל תינוקך תקין במשקל, ואנו מקווה שהכל הסתדר, חשוב! לא להאכילו בכוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה
אורלי13/11/2008ראשית תודה רבה על תגובתך, ניסיתי לתת לו שוב פרות וירקות בבקבוק אך ברגע שטועם אינו מוכן לאכול לאחר של כשעה התעסקות עם נסיונות להאכילו אני נותנת תמ"ל + דייסת סולת מה לעשות הילד מסרב בכל תוקף לאכול מוצקים מה המלצתך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין ממתינה לתגובה :)
אורלי18/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אין מענה ???
אורלי20/01/2009הילד חזר לאכול פירות ואוכל גם מעדן עם גבינה אך עדיין אינו מוכן לאכול ירקות, ניסיתי עם עוף בלי עוף עם אורז וכו' אך אינו מוכן בנוסף כאשר אוכל מרקם אשר אינו חלק הוא מקיא מה ניתן לעשות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורלי
כוכבית דוידיאן22/01/2009סליחה על העיכוב.
בכל מקרה, אני מליצה להוסיף לירקות שקדיה ואפילו דייסה ולרסק היטב בבלנדר למרקם אחיד.
את יכולה גם לשפר את הטעם עם בטטה ומלח עשבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינואה כתוספתLEA16/10/2008
שלום!!! איך אפשר להוסיף קינואה לירקות או למרק ירקות?? כי רשום על האריזה שצריך לערבב אותה עם החלב,וחלב וירקות לא הולכים ביחד,... 2) איך להגיש תחינה לתינוק,קניתי תחינה גולמית ולא יודעת מה לעשות איתה... אשמך אם תעזרו לי...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינואה וטחינה
כוכבית דוידיאן16/10/2008את דייסת הקינואה את יכולה להוסיף למים של המרק במקום לתמ"ל(החלב).
ואת הטחינה להגיש גולמית, כפית גדושה, לארוחת הפירות או הירקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסה במקום הנקהיפה16/10/2008
בני בן 7 חודשים יונק ואוכל ירקות פרות, אני לא שואבת, לא הסתדרתי עם זה בכלל,אני צריכה לחזור לעבודה בעוד חודש ואני לא מעוניינת לתת תמ"ל, ארוחות הירקות והפרות לאט הופכות לארוחות מלאות, ואין צורך בהשלמת הנקה במשך היום. האם יש אפשרות להחליף את ההנקות של הבוקר והערב בהדרגתיות בדייסות ביתיות, אורז, קוסמת גריסים דוחן, על בסיס של חצי מים חצי חלב? או אפשרות אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להדר
כוכבית דוידיאן16/10/2008הדר יקרה, ראשית אני מאוד שמחה שפנית אלינו, כדי שנחזיר אתכם לתלם.
אמנם אין כמו הנקה, אבל אם אין הנקה התמ"ל חשוב וטוב כמעט כמו חלב אם.
התמ"ל מכיל את כל חמרי הבניין ואבות המזון החשובים כל כך להתפתחות הגוף והמוח.
חלב פרה היום עובר תהליך מסויים של הורדות רמות השומן וכמו כן החלבון קשה לעיכול, לכן אותו נתחיל רק אחרי גיל שנה ואף מאוחר יותר.
אני ממש מפצירה בך, אל תזנחי את התמ"ל לטובת אוכל מוצק, כי עדיין הכמות הנאכלת לא תספיק כדי להשלים את כמות החלבון והחמרים החשובים. ולמערכת עיכול צעירה זה קצת קשה.
בהצלחה
אני כאן לשרותך גם בטלפון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזרטל15/10/2008
בן 8חודשים אוהב גזר אך גורם לעצירות ,(גזר ,סלק קשה לעיכול)מתי כדאי לנסות שוב לתת לו.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
כוכבית דוידיאן16/10/2008אני ממליצה לך מידי פעם לנסות מעט, כל שבועיים לערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שכמעט לא עולה במשקלקרן13/10/2008
שלום! נתחיל מזה שאני קצת מיואשת. הנסיכה שלי בת 6 וחצי חודשים ועד לפני חודש וחצי לא היו בעיות אוכל. התינוקת ניזונה מחלב שאוב בלבד והיא אינה יונקת בכלל מגיל 3 חודשים. התינוקת אלרגית לחלב ולסויה (מקיאה+משלשלת תמ"ל חלבי אפילו אם ניתן בכמות קטנה ביותר). הצלחתי להרגיל אותה לנוטרמיגן-אוכלת כל יום 60 מ"ל(על מנת שלא תשכח את הטעם שלו) אבל כל השאר- חלב שאוב שלי. בזמן האחרון היא לא אוכלת הרבה-אוכלת מקסימום 850 מ"ל ביום. היא מסרבת למוצקים: לא מוכנה לאכול אפילו פירות מתוקים כמו אגס ובננה. ניסיתי גזר והוא גרם לה לשלשול(גם אותו לא רצתה לאכול)-היינו אצל האלרגולוג המטפל , הוא אפילו לא התעמק בסיפור, פשוט זרק לי "אז לא נורא, פשוט אל תתני לה גזר" ( ממש תשובה "מקצועית") ואחרי דקה כבר היינו בחוץ ( כנראה מיהר הבייתה...) לגבי מוצקים- לא אוכלת אפילו 2 כפיות-פשוט לא רוצה. אם כשהיא מחייכת שמים לה אוכל בתוך הפה–אם זה פרי מתוק היא בולעת ועושה פרצוף ואם זה ירק היא מתחילה לבכות בכי היסטרי(ואני לא בעד להכריח- רק עשיתי ניסיון-אני לא מתכוונת להכריח אותה לאכול) בחודש וחצי האחרונים היא עלתה רק 300 גרם וזאת למרות שהיא אוכלת את ה850 מ"ל. מה לעשות? נדמה לי שהחלב שלי התחיל להיות דליל- במיוחד החלב של הבוקר-אני שואבת במכה 400 מ"ל בבוקר והוא ממש דליל. אולי לא לתת לה לשתות אותו? במקום זה לתת לה את הנוטרמיגן( בהנחה שהיא תאכל יותר מ60מ"ל) אולי לתת לה רק את החלב השאוב של הערב?אני מייצרת חלב קצת יותר ממה שהיא צריכה לכן אני מקפיאה(עדיין לא יצא לי להשתמש בחלב הקפוא) מה עלי לשעות? אולי לעבור רק לנוטרמיגן? מה לעשות עם המוצקים? התינוקת נראית בריאה-אין לה חום או כאבים כלשהם...(גם הייתי בביקורת אצל הרופא המטפל לפני שבועיים) מה אני יכולה לעשות?אני מיואשת ונראה לי שמשהו שאני עושה לא בסדר. בטיפת חלב, האחות בכלל לא התייחסה אלי, ממש מיהרה שקלה וזהו... היא לא בתת משקל, אבל היא הפסיקה לעלות. ונראה לי שמשהו לא בסדר- או שהחלב שלי לא מזין(אולי אני לא אוכלת טוב- וכן זה קורה לי הרבה) והיא גם לא רוצה מוצקים, לא יודעת, אני ממש מודאגת- העלייה ממש איטית ונדלקת לי נורה אדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא המודאגת
כוכבית דוידיאן16/10/2008אמאלה יקרה, ראשית, הסירי דאגה מעל ליבך, סופה של כל בעיה להסתדר.
גוללת לפננו מצב מאוד מתסכל ואני מאוד מבינה לליבך.
מה שאני יכולה להמליץ לך, ראשית להעשיר את הטעם של הנוטרמיגן, טעמו זוועתי כידוע, את יכולה להוסיף לה דייסה, שתעשיר את הטעם ואת המרקם.
לגבי ירקות, צריך סבלנות אני מאוד ממליצה על הבטטה. הגזר קשה לעיקול ומלא סיבים שבשלב זה קשים לתינוק. את יכולה גם להוסיף לה למרק הירקות שקדיה שהיא מאוד טעימה ועשירה בחמרי בניין , את השקדיה את יכולה להוסיף מעט לנוטרמיגן.
מעבר לזה, אם תראי שדברים לא מסתדרים, את מוזמנת ליצור קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 5 חודשיםזהבית12/10/2008
יש לי תינוקת בת 5 חודשים שניזונה עד גיל 4 חודשים מהנקה בלבד בגיל 4.5 התחילה לאכול מטרנה והיא אוכלת לפעמים 120 ולפעמים 180 אין סדר או שעות קבועות. התחלתי לתת לה דייסת קונפלור בלילה כדי שתישן כל הלילה אך לא עוזר היא אוכלת אותה ב 7 וחצי ומתעוררת ב3 אני מנסה להביא מים אך היא רוצה אוכל מה לעשות? אפשר להוסיף דייסת קונפלור לכל ארוחה יש לציין שהיא שוקלת 7.200
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזהבית
כוכבית דוידיאן16/10/2008למטרנה יש דייסה בשם "מטרנה לילה טוב" אני ממליצה לך לנסות.
בכל מקרה, סבלנות, אם היא אוכלת כנראה שהיא עדין זקוקה לזה, אבל בלילה אני לא ממליצה להוסיף דייסה ואולי אפילו להכין לה מנה דלילה יותר (יותר מים פחות תמ"ל) או לחילופין לאחר את שעת הארוחה האחרונה שלפני השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)