מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארוחת ערבסיון12/11/2008
אבקש לשאול מה להגיש לתינוק בן שנה לארוחת ערב? אוכלבגן מנת פירות ומנת מרק ועוד 2-3 מנות סימילאק ביום. אני לא ממש יודעת מה אמור לאכול בערב כדי לשבוע וליהנות מערכים תזונתיים רצויים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על תגובתכם
סיון14/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיוון
כוכבית דוידיאן19/11/2008מגיל שנה את כבר יכולה להגיש לו ביצה, גינה, כך שאת יכולה להכין לו ארוחת ערב ישראלית או לחילופין, פירה תפוח אדמה ובטטה בתוספת אבוקדו, או מרק ירקות עשיר, אני ממליצה לך על מרקים על בסיס קיטניות כמו שעועית לבנה, חומוס, שעוזרים גם לשינה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- דייסת מטרנהטלי12/11/2008
שלום רציתי לדעת מה יש בדייסת מטרנה החדשה- האם היא מועשרת יותר מהתמ"ל של מטרנה שאסור לתת אותם יחד.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי
כוכבית דוידיאן19/11/2008אם תוכלי לרשום לאיזו דייסת מטרנה בדיוק את מתכוונת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדייסת רימונים החדשה
טלי21/11/2008הדייסת רימונים החדשה.. זו שהם כתבו שהיא מסייעת להתפתחות הקוגניטיבית של התינוק ומשפרת IQ.. חשבתי לנסות לשלב אותה עם הפורמולה כדי "לכסות מכל הכיוונים"... הקטע הוא שהבנתי שלא טוב לשלב אותה עם תמ"ל כדי לא ליצור עומס, מצד שני אני יודעת שדייסה לא מחליפה תמ"ל.. חוץ מזה שנראה לי קצת מוגזם שהיא מסייעת להתפתחות, מה את אומרת? רימונים עלולים לעשות לה עצירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי ממש חוצפה שהם כתבו שזה
יפית22/11/2008משפר IQ כשזה לא. היתה כתבה שאמרה שאף מזון הוא לא מזון קסם שפשוט הופך את הקטנים שלנו לבעלי יכולות קוגניטיביות יותר טובות. אז למה סתם לפרסם ולזלזל באינטילגנציה שלנו הצרכנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפית
כוכבית דוידיאן03/12/2008אני מקווה שתסלחי לי אבל קשה לי קצת להיתייחס לשאלה מכיוון שאני עדין לא מכירה לעולמק את הדייסה ולא רוצה לתת לך מידע שגוי, מה שכן את יכולה להתקשר עם שירות הלקוחות של מטרנה ולשאול אותם כל שאלה בנושא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 14 ח' מקיא ומשלשל חודש וחצישירי12/11/2008
שלום רב, יש לי תינוק בן 14 ח' שסובל מזה חודש מתופעות של שלשולים והקאות. בתחילה המוטיב בדומיננטי היה דווקא שלשושלים. הם נמשכו כל פעם מספר ימים, היו מאוד מסריחים ומימיים. כמעט בכל יציאה של גז מהמעיים, היתה גם יציאה של תוכן. ביציאות היה תוכן מזון לא מעוכל והרבה מים. היה נדמה שיש איזשהו וירוס כי גם בעלי שלשל, גם אני חשתי קצת בחילות ואפילו הסבתא שלשלה מספר ימים ובנוסף, היו הרבה ילדים בגן שהיו חולים. אבל, ב- 10 הימים האחרונים המוטיב הדומיננטי הוא דווקא ההקאות!!! מה שמעניין הוא שההקאות הן דווקא בלילה. מה שקורה הוא דבר כזה: יומיים הילד בגן, אחרי יומיים הוא חוזר הביתה ומקיא בשעות הלילה עד 6 הקאות ברצף. לאחר מכן הוא נשאר בבית יום אחד שעובר בשקט יחסי. יום אחרי כן הוא חוזר לגן ועוד באותו הלילה סדרה של הקאות נוספות. הילד נשאר בבית חמישי-שישי-שבת שקטים לחלוטין וחוזר לגן ביום ראשון. ביום שני בערב שתי הקאות ע-נ-ק-י-ו-ת. לאחר כל סדרה כזו של הקאות יש גם יציאות מאוד רכות ולאחר מכן המעיים שקטים. הסיפור נמשך זמן רב מידיי. הילד ירד באחוזוני המשקל והוא מתחיל להיות מדולדל. למרות זאת, מצב רוחו טוב יחסית ואפילו יש לו תיאבון לא רע. כל התקופה הזו אנחנו מאכילים אותו מזונות שנראים לנו עדינים יותר, אבל אני מתחילה להיות לחוצה. אתמול עשינו בדיקות דם, כולם חזרו תקינות, מחכים לתוצאות הבדיקה של הצליאק. אני רוצה לחזק אותו באמצעות המזון, אבל יחד עם זאת להתייחס לעובדה שהמעיים שלו כבר זמן ממושך לא מתפקדים כמו שצריך. בבקשה ייעוצך לגבי תפריט לחיזוק הגוף, ריפוי המעיים ואולי הצעות לבדיקות נוספות ?!?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
כוכבית דוידיאן12/11/2008אני ממליצה לך לבדוק גם לגבי אלרגיה למוצרי חלב מעבר לרגישות לגלוטן (ציליאק).
כמו כן, יכול להיות שאחד מהמזונות המוגשים לו בגן אינם מתאימים לו.
בכל מקרה בנתיים עד שיהיו בידך תשובות, אני ממליצה להימנע ממוצרי חלב, כולל מעדנים וכן ממוצרי חיטה.
את יכולה להגיש לו חלב סויה או אורז וכן מעדנים על בסיס זה. במקום חיטה את יכולה להכין לו תבשילי אורז, פסטות מאורז, כמו כן יש היום מגוון רחב של מזונות המתאימים לאנשים הרגישים לגלוטן.
כמו כן מומלץ להימנע ממזונות עשירים בסיבים תזונתיים.
בהצלחה ורפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7 חודשים שתי שאלותשני11/11/2008
הפיצית בת 7 חודשים מ-5 וחצי אוכלת מרק + עוף/הודו +עדשים אדומות לפעמים טחון דק. קצת פרות בבוקר טחונים דק, ומידי פעם פרי במשך היום בתוך רשת. וכמובן משלימה עם חלב שאוב. איך אני יכולה לגוון? יש לה שתי שיניים ועוד בדרך... יש כאלו שכבר נותנות לחם, ואוכל רגיל, האם אפשרי, מה ? ואיך?? אין סכנת חנק? וכן, אנחנו יוצאים לחופשה ל5 ימים -לפני כמה שעות הכנתי מרק טחון שיהיה לאילת?? זה מטופש?! איך מסתדרים? מה נותנים לה לאכול??? היא לא קשה עם אוכל...כך נראה לי לפחות. עצות!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
כוכבית דוידיאן12/11/2008עד גיל שנה אני לא ממליצה על לחם ומזונות על בסיס החיטה.
גם בחופשה חשוב שתמשיכי בהרגלים היומיומים שלכם וטוב עשית שהכנת במעוד מועד מרק.
דווקא כשיש שינוי באוירה חשוב לשמור על מה שאפשר ולא לעשות שינויים גדולים גם בתפריט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות משקל ועודחגית11/11/2008
הפורום מדהים ועוזר המון. יש לי ילד בן 7 חודשים ואני נעזרת הרבה בפורום. וראיתי בהרבה שאלות ותשובות את ההמלצה של ממרח שקדייה. סליחה על הבורות, מספר שאלות - מהו ממרח שקדייה? מהם מרכיביו? היכן ניתן להשיגו? ומה תרומתו למזון עבור הילד? האם הוא תחליף למזון מסויים או רק כתוספת? בני יונק עדיין הנקה מלאה. עם שילוב של פירות בבוקר וירקות בצהריים. מנסה לשלב לו תחליף חלב עם דייסה אך לא מעוניין כלל דוחה זאת מיד מפיו. ניסיתי לתת לו באמצע הלילה במקום הנקה והוא אכל את התחליף + דייסת קורנפלור באמצע הלילה. הוא פחות הרגיש בשינוי מכיוון שזה ככה מתוך שינה הוא אוכל. אך בזמן עירנות לא מסכים כלל. הוא בן 7 חודשים ושוקל 7500 ק"ג - אני מנסה להוסיף את הדייסות כי בטיפת חלב אמרו לי שהוא צריך לעלות במשקל קצת. ולכן נלחצתי קצת שאולי היניקה כבר לא מספקת אותו. הוא יונק הרבה בלילה יחסית. אני משלבת לו את הדייסות בתוך הפירות, ובמרק מוסיפה דייסת אורז. מה דעתך בנוגע למשקל . הילד רגוע מאוד ופעיל מאוד . הוא התחיל לזחול בגיל 4 חודשים, ונעמד מגיל 5 חודשים. הוא מאוד מאוד פעיל יושב משחק מתהלך עם הכסא וכו.. יתכן שפעילותו משפיעה על המשקל. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגית
כוכבית דוידיאן12/11/2008שקדיה היא חמאת שקדים, כמו טחינה, מומלצת כתוספת למחית הפירות או הירקות, עשירה בסידן , ברזל וחומצות שומן.
לגבי בנך, אולי כדאי שתנסי לשאוב מהחלב שלך ולהרגיל אותו כך לאכילה מבקבוק, דייסה אל תוסיפי עד שהוא יתרגל לטעם של תחליף החלב. גם לגבי פיטמת הבקבוק כדאי שתנסי מספר פטמות שאולי אם אחת מהם הוא ירגיש נוח יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתרנהלי09/11/2008
בת שלי היא בת 3 שנים ו8 חודשים ועדיין אוכלת מטרנה היא מאוד אוהבת אותה הם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי
כוכבית דוידיאן10/11/2008מצויין, למה לא, המטרנה היא כמו מילקשייק חלבי עם ויטמינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול תינוק במרתףמירי09/11/2008
שלום רב, אני נמצאת בחודשי הריון מתקדמים, בעלי ואני חיים ביחידת דיור שהיא כמו מרתף ואין בה חלונות, ראוי לציין שזה הקומה התחתונה מביון שלוש קומות של וילה גדולה. ברצוני לדעת אם מותר לי לגדל שם את התינוק החדש שצריך להגיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
כוכבית דוידיאן10/11/2008ראשית שיהיה בשעה טובה, אני אומר לך מה צריך, שהבית לא יהיה לך בחורף שיהיה חם ויבש ועם זאת מאוורר, אם המקום יבש ולא ניכנסת לחות ואם אין חלונות ואת יכולה לפתוח דלת, אני לא רואה בעיה, מה שכן אני לא ממליצה להציב חימום בחדר של תינוק שאין בו חלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7 חדשיםאביגיל09/11/2008
שלום, בני בן 7 חדשים וכיום רוב היום אוכל מטרנה. אני מנסה לתת לו מרק ירקות ולפעמים בננה, אך גם שכבר מסכים לאכול, לא אוכל את הכל, אלא רק חלק ומיד אח"כ בוכה שרעב ואני משלימה לו עם מטרנה באותה ארוחה. אני נותנת לו מרק ירקות שעשוי מגזר, דלעת, ברוקולי וקישוא. ופרות : בננה ולפעמים גרבר שזיפים. מה עוד אני יכולה לתת ע"מ שישבע מהארוחה ולא ירצה השלמת המטרנה? האם אני יכולה לגוון לו את האוכל? משהו בסנוסף??? תודה מראש, אביגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביגייל
כוכבית דוידיאן10/11/2008את יכולה להוסיף לו לפירות "שקדיה" - חמאת שקדים או טחינה או את אחת הדייסות של מטרנה המיועדות לשלב המעבר.
ומעבר להכל, להיות סבלנית, זאת תקופה של היתנסות במרקמים וטעמים ואם תתדמידי הוא יאכל יפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למנהלות הפורום והגולשות:לגבי סימילארינת09/11/2008
לגבי סימילאק: מה קורה עם זה? משרד הבריאות הודיע מה עלה בבדיקות ואם משתמשים בסימילאק או לא?? אני רואה שלא הורידו אותם מהמדפים בסופרים ובסופר פארם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
כוכבית דוידיאן10/11/2008כל עוד משרד הבריאות מאשר את השימוש, אז ככל הנראה אין מה לדאוג, אם את מודאגת לגבי הישנות מקרה רמדיה, הסירי חשש מילביך מיכוון שמדובר בסימילאק שלב 3, לתינוקות מגיל שנה שבכל מקרה אוכלים כבר כמעט הכל. אם את בכל זאת חוששת את יכולה לעבור לתחליף אחר בלי בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונהאתי06/11/2008
שלום, הבת שלי בת שבע וחצי חודשים. עד גיל חצי שנה היא ינקה ובגיל חצי שנה התחלנו מוצקים. ההתחלה הייתה קשה אבל עכשיו היא אוכל שתי ארוחות מוצקים ביום אחת פירות ואחת מרק ושלושה בקבוקים של בין 180 ל 240 (תלוי כמה היא רעבה) השאלה שלי היא, מה הכמות שיש לתת לה במוצקים, מה המדד שלי לכמה פירות לתת לה בארוחת בוקר (סביב 9:30 או 10), כמה זמן הפירות האלה אמורות להחזיק לה ומתי הארוחה הבאה צריכה להיות? ואיך אני מודדת כמה מרק או כמה בשר לתת לה? האם בננה תפוח ואגס בארוחה אחת זה הרבה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי
אתי10/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודעה לאתי
ד''ר חוה סולם10/11/2008שלום רב!
לפי דבריך ביתך אוכלת נכון! רצוי 2 סוגי פירות בלבד בארוחה.
אולי תוכלי להעביר לי את משקלה. תינוקת בריאה רגועה וישנה טוב כנראה שכמות האוכל מספקת .
שאלתך לגבי העוף שהינה מנה חלבונית, התשובתי תיהיה מדוייקת כאשר תעבירי לי את משקלה
של ביתך, בינתיים להתראות ובריאות והצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל ותזונה
אתי12/11/2008תודה על התגובה למה רצוי רק שני פירות בארוחה, האם את מתכוונת מבחינת כמות לארוחה או בלי קשר לכמות עדיף לא לערבב לה יותר מ- 2 פירות? אני לא יודעת כמה היא שוקלת עכשיו אבל היא תמיד הייתה מעל הממוצע ובגיל חצי שנה היא ירדה לאחוזון 75-50 ושקלה כ-8 קילו. לגבי שינה, בלילה היא ישנה טוב בין 10 ל 11 שעות רצוף במשך היום היא ישנה לפעמים שעה בבוקר אבל שאר היום היא ישנה בין 20 דקות לחצי שעה כל שעתיים (בערך) יש לציין שהיא ילדה פעילה מאוד שעומדת יושבת זוחלת ומטיילת קצת בלול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה עוד לתשובה - תודה
אתי17/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן בין הארוחותסיון05/11/2008
יש לי ילדה בת חודש שאוכלת מטרנה כל 3-4 שעות, בלילה לפעמים היא ישנה ולא מתעוררת לאכול במשך כ- 8-9 שעות, האם צריך להעיר אותה כל 3-4 שעות בכדי לאכול או לחכות שהיא תתעורר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיף לך
אתי06/11/2008תגידי תודה וכל עוד הילדה עולה במשקל, אוכל יפה ונראת ביראה לדעתי ולפי מה שאמרו לי אין סיבה להעיר. הבת שלי הייתה אוכל כל 4 שעות מגיל 0 והייתה ישנה טוב בלילה (מתעוררת פעם אחת ב 10 שעות) כל עוד היא עלתה במשקל והרגישה טוב אז הכל היה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעורריות בלילה לבקבוקדליה04/11/2008
בתי בת שנה וחודשיים והיא מתעוררת כמה פעמים בלילה ואני ישר דוחפת לה בקבוק כי כך היא מיד חוזרת לישון... אבל אני יודעת שזה לא נכון לעשות.. היא אוכלת טוב ועולה במשקל, אני יכולה להפסיק עם הבקבוק בלילה? ולתת לה רק לפני השינה, בקיצור אפשר לבצע גמילת לילה ולדעת בלב שקט שהיא לא באמת רעבה וצריכה את הבקבוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנירית
כוכבית דוידיאן12/11/2008יקירתי, את בהחלט יכולה להפסיק עם ארוחות הלילה ולהגיש לה את הבקבוק לפני השינה ובבוקר כשהיא מתעוררת, בלילה את יכולה לתת לה מוצץ. אם קשה לה ההפסקה עם ארוחת הלילה , בתקופת מעבר תני לה מים בבקבוק, תהי חזקה ואל תישברי אם היא תבכה, תינוקות מתרגלים מהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצה רכהדנה03/11/2008
שלום, הבנתי שכל הויטמינים החיוניים נמצאים בביצה כשהיא רכה (ביצה עלומה)... מאיזה גיל אפשר לתת לתינוקות לאכול ביצה רכה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי...
דנה07/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
כוכבית דוידיאן10/11/2008הדרך הטובה ביותר לאכול ביצה זה כשהיא "ביננונית", זאת אומרת כשהחלמון רך- נוזלי והחלבון קשה.
מגיל שנה ניתן להגיש לתינוק ביצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועל לתינוקאורית03/11/2008
שלום רב, הוספתי מעט דייסת תינוקות משיבולת שועל (שהומסה במים רותחים) למחית אגס טרי ועסיסי ונוצרה לי עיסה תפוחה מוסית ואורירית. בני אכל את המעדן בהתלהבות רבה. (תינוק בן 7 חודשים) המאכל הוגש לו כארוחת ערב. ארוחה שלישית לאותו יום , לאחר שהוא אוכל כבר חודש כשתי ארוחות (פרי בבוקר ומרק טחון בצהריים). שאלתי מה דעתך המקצועית על ארוחה כזו לתינוק, מהי ערכה התזונתי. במה עוד ניתן להוסיף פתיתי דייסה כאלו וליצור מאכל טעים ? תודה דינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדינה
כוכבית דוידיאן05/11/2008שיבולת השועל היא בעלת ערכים תזונתיים גבוהים, בסידן, בסיבים תזונתיים ובויטמיני בי.
את יכולה להוסיף אותה לכל מאכל, למרקים, להעשרת המרקם והטעם וכן גם לפירות.
בערב, לא ההיתי ממליצה להגיש לתינוק פרי מכיוון שהוא מכיל סוכר , הוא מעורר ומפריע בשינה, בערב אני ממליצה על תוספת תפוחי אדמה או חומוס מונבט, הם עוזרים לשינה טובה ומרגיעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה בטוח להמשיך לתת סימילאק?דפנה01/11/2008
בינתיים אני עוד נותנת סימילאק ויש לי בבית עוד 2 אריזות סגורות. הבעיה היא שאני מתה מפחד. האם אני עושה משהו לא בסדר? לדעתכן כדאי לי ללכת להחליף את הסימילאק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפנה
כוכבית דוידיאן02/11/2008ככל שידוע לי הבעיה עם הסימילאק היתה בשלב 3, לא פורסמו הנחיות להפסקת השימוש.
בכל מקרה בשלב 3 התינוק כבר אחרי גיל שנה ואוכל תזונה מלאה, ככה שאין מה לדאוג כמו במקרה רמדיה ששם תינוקות ניזונו רק בתמ"ל ולא קיבלו תוספות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בעצם אין ממה לפחד?
דפנה03/11/2008ואני מצטערת שאני מציקה, אני פשוט באמת באמת אובדת עצות, אבל אם זה בטוח להמשיך לתת סימילאק, אז למה בכל זאת הורו בכללית להפסיק לתת את התמ"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי יש ממה לפחד, אין לדעת מה עוד
דליה04/11/2008מסתירים מאיתנו שם בסימילאק!!! אני במקומך הייתי מחליפה את אריזות הסמילאק הסגורות לתמ"ל אחר... אני עשיתי זאת!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני החלפתי את הסימילאק
דפנה11/11/2008החלטתי שעדיף לא לקחת סיכונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)