פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן חצי שנה
    דנה
    04/12/2008

בשבוע הבא ימלאו לבני חצי שנה ואני יודעת הגיעה העת להתחיל עם מוצקים. הייתי שמחה לקבל מכן הכוונה איך מתחילים, למשך כמה זמן ועם איזה סוגי מוצקים ושאלה נוספת איך זה משתלב עם הנקה ומתי המוצקים הופכים לארוחה מלאה. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן חצי שנה

הוספת תגובה

• לדנה

כוכבית דוידיאן
    05/12/2008

ראשית מזל טוב על המעבר למוצקים :-).
    התקופה הראשונה היא תקופת טעימות, התינוק מתנשא בטעמים השונים, כל דבר בנפרד, מתחילים בתקופה הראשונה עם הירקות ואחר כך עם הפירות.
    אחרי שרואים שהתינוק יסתגל לטעם ניתן להכין מרק מכל הירקות, לגבי הפירות חשוב לנסות כל פרי לפחות פעמים בנפרד כדי לשלול אלרגיה.
    הכמות משתנה בן תינוק לתינוק , תלוי כמובן במשקל, אבל המנה היא בערך כמנת בקבוק שאת מגישה.
    את הפירות בד"כ מומלץ להגיש בשעה עשר, ארוחה שניה אחרי החלב של הבוקר.
    את הירקות מגישים בארוחת צהרים, סביבות שעה 12-13.

מקווה שעזרתי, שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    05/12/2008

תודה על תשובתך, יש לי עוד כמה שאלות: האם לתת את הירקות לפני או אחרי ההנקה? במשך כמה ימים לנסות את הירק עד שעוברים לירק הבא? איך אוכל למדוד את הכמות שהכנתי שתהיה מתאימה לכמות שהוא יונק (ובכלל, מכיוון שאני מניקה אני לא יודעת כמה הוא אוכל, אז איך אדע כמה ירק לתת לו בארוחה)? האם כדאי לבשל/לאדות/לאפות/לרסק את הירק? מתי מתחילים עם מלפפון ועגבניה? ושאלה אחרונה: הוא אוכל בשעה 19:00 וישן משעה 20:30, בשעה 23:00 אני מניקה אותו תוך כדי שהוא רדום ומחזירה אותו למיטתו והוא קם ב-4:00 לאכול ומתעורר בשש - מתי יפסיק לאכול את ארוחת הלילה של שעה 4:00? (הוא יונק במהלך היום כל 3-4 שעות, נולד במשקל 2.750 בשבוע 34 ובשקילה האחרונה בגיל 3 חודשים שקל 6 ק"ג - נראה שהוא עולה יפה במשקל). סליחה על אורך השאלות ותודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה

כוכבית דוידיאן
    06/12/2008

היי, את הירקות מגישים בתור ארוחת הצהרים בסביבות 12-13.
    מכיוון שלא ציינת את משקלו, אנחש שהוא צריך לאכל בסביבות 180 CC, את מכינה לו מרק בדרך זאת: חותכת בטטה, קישוא, תפוח אדמה (בתור התחלה בהמשך את יכולה להוסיף עוד ירקות) עם מעט מים וכמה עלי פטרוזיליה וסלרי, מבשלת עד שמתרככים, מוציאה את העלים של הפטרוזיליה והסלרי ואז טוחנת לו את זה בבלנדר, בשלב זה את יכולה להולסיף לו גם רבע אבוקדו וכפית שקדיה או טחינה.
    את ארוחת הפירות את מגישה לו בבוקר בסביבות 10.
    סדר היום לגיל חצי שנה:
    בהמלצה כמובן:
    6:00: חלב
    10:00: ארוחת פירות
    12:00: מעט הנקה אם מבקש
    14:00: ארוחת ירקות
    17:00 : חלב
    20:00: חלב, למיטה ולישון
    יכול להיות שבתקופה הראשונה הוא רק יטעם מהמזונות ואז תשלימי לו עם חלב, בהמשך את יכולה להוסיף לירקות גם עוף, דגנים , קיטניות מונבטות.

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות לתינוקת בגיל חודש
    אפרת . א
    04/12/2008

שלום, ביתי בת חודש ושבוע, ניזונה ממטרנה חלבי, שלב 1. כמובן שסובלת מגזים כמו כל תינוק בגיל זה, אך בשלושת הימים האחרונים מתקשה במתן צואה, ( היה יום אחד שלא נתנה כלל ורק למחרת ולאחר שגיריתי את פי הטבעת במדחום, נתנה צואה והרבה) רופא הילדים בדק אותה ואמר שהבטן שלה מעט נפוחה ועל מנת לעזור לה עלי לתת לה כפית של מיץ תפוזים טבעי סחוט על מנת לבדוק שהיא לא אלרגית ולאחר כשעתיים לתת לה 40CC מיץ תפוזים, ואם גם זה לא עוזר, לתת לה מיץ משזיפים מיובשים ( הציע גם מיץ של עגבניה כאפשרות שלישית). בימים אלו הבכי שלה בלתי פוסק (וזה קורע לי את הלב) ורק לאחר שהיא מצליחה לתת צואה היא נרגעת וחוזרת להתפתלויות "הרגילות" של הגזים. כנגד הגזים אני נותנת לה טיפטיפות סימיקול ומנסה להרגיע עם חליטה שמורכבת מזרעוני כמון, זרעוני שומר, עלי לואיזה, תמרים, כוכבי אניס. ( עד 175 מ"ל ליום) שאלותי הן: - כיצד ניתן לדעת ממה נגרמת עצירות בגיל כזה? האם יכול להיות שמדובר ברגישות לתמ"ל הספציפי שבו אני משתמשת? האם יש רעיונות נוספים כיצד להפחית את הגזים ?

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות לתינוקת בגיל חודש

הוספת תגובה

• לאפרת

כוכבית דוידיאן
    05/12/2008

מערכת העיכול של תינוקות לא בשלה עדין בתקופה הראשונה ולכן סובלים מבעיות עיכול, גזים ועצירויות, לרוב עד גיל 3- 3.5 חודשים זה עובר.
    לגבי הצעת הרופא למתן מיץ תפוזים/עגבניות/ שזיפים, עם כל הכבוד ההיתי מפסיקה זאת במיידי.
    מה שקורא שמזונות חומציים אלו סתם מגרים את מערכת העיכול ויכולים לגרום לעוד סיבוכים בעתיד.

אז מה לעשות?
    1) לבדוק אם את מכינה את התמ"ל לפי הנחיות היצרן בדיוק.
    2)להגיש לה אחרי האוכל מעט מים רתוחים (בשום אופן ואופן לא תפוזים/ עגבניות או כל חומר משלשל אחר)
    3)לבדוק רגישות לחלב - כדאי לשקול מתן תמ"ל צמחי או נוטרמיגן (מתאים לתינוקות רגישים לחלב, מדובר במוצר מפורק מאוד)
    4)לשקול מעבר למוצר של חברה אחרת

אשמח לשמוע את תגובתך, זיכרי , בתקופה הזאת כל י ום הוא יום חדש, כך שביתך התינוקת יכולה לקום יום אחד ולהפתיעה אתכם בלי גזים :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה...

אפרת . א
    06/12/2008

כוכבית שלום, תודה על התגובה המהירה, אני אשמע בעצתך ואפסיק מיידית עם התפוזים (לעגבניות ולשזיפים לא הגעתי כלל...) רציתי לשאול בנוסף, במידה וביתי אכן רגישה לחלב, האם ניתן לגלות זאת רק ע"י מעבר לתמ"ל צמחי, או שיש עוד דרך לגלות זאת? במה מתבטאת רגישות לחלב? האם זה זמני לתקופת הינקות? במידה ועוברים לתמ"ל צמחי, האם זה מספק את כל הצרכים התזונתיים לתינוקת במידה שווה כמו תמ"ל חלבי? האם כדאי תחילה לנסות תמ"ל חלבי של חברה אחרת ורק אם אין שיפור, לעבור לתמ"ל צמחי? אודה לתגובתך... עצתך חשובה לי. אפרת.א

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאפרת

כוכבית דוידיאן
    06/12/2008

היי, חלב הפרה הוא קשה יותר לעיכול, הרבה יותר מחלב אם,ש הוא למעשה מפורק וניספג ומתעכל בקלות.
    הרגישות הזאת יכולה להיות רק בתקופה הראשונה עד גיל 3-4 חודשים, בכל אופן אני באמת מליצה לך לנסות תמ"ל של חברה אחרת ורק אם לא אז לעבור לצמחי.
    לגבי התמ"ל הצמחי, הוא מכיל את כל המרכיבים התזונתיים להם זקוק התינוק.

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת דבש אצל אם התינוק
    ליאורה
    03/12/2008

האם מותר לאם מניקה לאכול דבש.

לקביעת תור
    סגירה
    אכילת דבש אצל אם התינוק

הוספת תגובה

• לליאורה

כוכבית דוידיאן
    03/12/2008

לאם מניקה בהחלט מותר לאכול דבש, למעשה מותר לאכול הכל מלבד מזונות שהיא רגי/שה אליהם, מזונות או משקאות המכילים קופאין ואלכוהול.
    כמובן שלתינוקות אסור דבש עד גיל שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התינוק פולט
    לריסה
    03/12/2008

בוקר טוב, התינוק שלי בן 4 חודשים בעוד שבוע. אוכל סימילאק 180CCארבע פעמים ביום בשעות קבועות. ישן כל הלילה מ20:00 עד 8:00 בערך. אחרי כל ארוחה הוא פולט כמויות גדולות. לפעמים הוא פולט 3 שעות אחרי הארוחה. היציאות שלו השתנו מפעם ביום לפעם ביומיים-שלושה. חשוב לציין שהוא כל הזמן פלט מאז שהוא נולד... אני לא רואה שינוי בהתנהגות שלו, הוא רגוע ושמח. לאחרונה התחיל להתעורר בלילות. קצת בוכה, אני נותנת לו מוצץ והוא נרדם. השאלה שלי אם זה בסדר שהוא פולט ככה? 3 שעות אחרי הארוחה? זה אומר שהוא לא מעכל את האוכל? על הקופסא של סימילאק כתוב שתינוקות בגיל ובמשקל שלו צריכים לאכול 5-6 פעמים ביממה 180CC. הוא אוכל רק 4 פעמים. אז הפליטות שלו לא כי הוא אוכל יותר מידי....? כתבתי כל כך הרבה... מקווה שתענו לי מהר. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התינוק פולט

הוספת תגובה

• ללריסה

כוכבית דוידיאן
    03/12/2008

למעשה יכולים להיות כאן מספר גורמים: 1) שהוא אוכל כמות גדולה ממה שהוא צריך - אני ממליצה לך לנסות ולהקטין לו את המנות ולהקטין את הפערים בין הארוחות ככה האוכל יתעכל טוב יותר. את גם יכולה להוסיף לו רכיב ביו לתינוקות אותו את יכולה לרכוש בכל חנות טבע (אני מכירה ABCדופילוס של סולגר אבל יש גם לחברות אחרות.)
    2) או שהוא סובל מריפלוקס, זה מצב שלמערכת העיכול קשה להחזיק באוכל ולכן התינוק פולט, אבל מכיוון שציינת שהתינוק רגוע ועולה במשקל אני ההיתי בוחרת באפשרות הראשונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורך במציצה בזמן האוכל
    אתי
    02/12/2008

הבת שלי בת שמונה חודשים ואוכלת מוצקים מגיל חצי שנה וממש אוכלת מוצקים כבר חודש וחצי של שתי ארוחות מלאות. העניין הוא שהיא כל הארוחה בין ביס לביס חייבת למצוץ משהו היא מוצצת את הכיסא ואת הסינר שלה אם הוא גומי וכל דבר שהיא יכולה להכניס לפה. האם התופעה הזו מוכרת? מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    צורך במציצה בזמן האוכל

הוספת תגובה

• לעמית

כוכבית דוידיאן
    03/12/2008

יקירתי, הסירי חשש מליבך, ביתך מתפתחת יפה והשלב האוראלי הוא שלב חשוב בהתפתחות, פשוט תדאגי שהבית יהיה נקי יותר, לעבור עם מגבונים באיזורים שהיא נוהגת ללקק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות מטרנה
    אתי
    02/12/2008

האם תינוקת בת 8 חודשים יכולה או צריכה לאכול בין cc240 ל 300cc היא הרבה פעמים דורשת יותר מ 180 ואני נותנת לה היא אוכלת שלושה בקבוקים ביום ועוד ארוחת פירות וארוחת ירקות ובשר.

לקביעת תור
    סגירה
    כמות מטרנה

הוספת תגובה

• לעמית

כוכבית דוידיאן
    03/12/2008

ראשית הכל תלוי גם במשקל, את יכולה להעזר באתרים של חברות התמ"ל שם יש תבלאות לגבי כמות החלב לעומת המשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 7.5 חודשים
    שירי
    02/12/2008

שלום, בתי בת 7.5 חודשים ואוכלת 2 ארוחות ביום של מוצקים בבוקר פירות (בננה, תפוח, אגס, אבוקדו, תמרים לחים, מלון, תפוז, קלמנטינה) ובצהריים ירקות (בטטה, גזר, דלעת, שומר, סלק, עוף, קישוא, תפוח אדמה). יש לי מספר, שאלות: 1. מה אפשר חדש להוסיף לה? 2. בימים האחרונים היא מסרבת לאכול את הירקות, ממה זה יכול לנבוע? מה אפשר לעשות? ברגע שהיא רואה את הצלחת היא מסמנת שהיא לא רוצה. האם כדאי לעשות הפסקה ולא להציע לה בכלל? 3. אפשר כבר לתת לה טחינה? ומוצרי חלב? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 7.5 חודשים

הוספת תגובה

• ככל הידוע לי

אתי
    02/12/2008

תחינה מותר אבל חלב עדיין לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירי

כוכבית דוידיאן
    03/12/2008

לגבי הירקות, אין מה להוסיף, את מגישה לה מבחר יפה, כל הכבוד המשיכי כך.
    שאלתי היא : את הירקותאת מאכילה בכפית או בבקבוק? אני ממליצה בכפית, אם היא לא רוצה הרפי ממנה, אבל שבי לידה ותאכלי את (לאף אחד מאיתנו לא יזיק מעט ירקות) אולי זה יגרה אותה לאכול, מעבר לכך יכול להיות שלא טעים לה, אני ממליצה לך להוסיף ממרח שקדיה ומעט שמן זית שמוסיפים המון חמרי הזנה וטעם.
    לגבי מוצרי חלב אני ממליצה להתחיל מגיל שנה, למרות שניתן כבר מגיל 10 חודשים, ולגבי הטחינה, מצויין, את יכולה להוסיף לה לירקות ולפירות (גם אבוקדו בהחלט בא בחשבון עם ירקות או פירות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שירי
    04/12/2008

תודה רבה על התשובה. שיהיה יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת ילד בן שנה
    נעמה
    02/12/2008

שלום , הבן שלי בן שנה וחודשיים , הוא נמצא בגן ואוכל שם במשך היום . הוא נמצא באחוזונים הגבוהים במשקל ונראה שמנמן . הוא אוכל 3 פעמים ביום (פעמיים בגן ואחד בבוקר ) בקבוק סימילאק ובערב לפני השינה אני מכינה לו דייסה משיבולת שועל . מצד אחד אני מנסה להפחית את כמות הבקבוקים וזה לא כ"כ מצליח , מה אני יכולה לתת לו לאכול במקום ? מלבד דייסת השיבולת שועל שלדעתי גם תורמת לעלייה במשקל - אילו עוד אפשרויות ( מלבד סימילאק ) יש ללפני השינה ? תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת ילד בן שנה

הוספת תגובה

• לנעמה

כוכבית דוידיאן
    03/12/2008

אני דווקא לא הייתי מוותרת על דייסת שיבולת השועל, אבל אולי כדאי לבדוק כמויות ולדאוג שיהיה פעיל יותר. בכל מקרה בדרך כלל, הצ'אביות של הגיל הזה עוברת ככל שהילד מסתובב/ הול ך יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות תמ"ל לילד בן 9 חודשים
    עדי
    02/12/2008

שלום רב, מהי כמות התמ"ל המומלצת והדרושה לילד בן 9 חודשים שאוכל מנת פירות ומנת ירקות ועוף במהלך היום.? אני יודעת שבתמ"ל יש מרכיבים חשובים שאינם בהכרח מתקבלים מהמזון האחר . האם מספיקה כמות של 180 cc או שצריך יותר? התחלתי לתת גם גבינהלבנה 5% . מה הכמות שניתן לתת מהגבינה? האם דנונה ביו לבן גם אפשרי לתת? האם ניתן לתת גביע כארוחת 5 למשל?? תודה

הוספת תגובה

• לעדי

כוכבית דוידיאן
    03/12/2008

נתחיל משאלתך לגבי המוצרי חלב, אני באופן אישי לא ממליצה מוצרי חלב לפני גיל 10-12 חודש, אבל אם את מתעקשת אז מומלץ יוגורט טבעי+ תפוח מרוסק או בננה מרוסקת.
    לגבי כמות התמ"ל זה די תלוי במשקל, אבל בהחלט חשוב מאוד עדין לשלבו בתפריט, אפילו עד גיל שנתיים וחצי- שלוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירלי
    30/11/2008

שלום, אני בת 20. בתקופה האחרונה, כשיותר קר לי, אני חשה שאני יותר רעבה מאשר כשחם. אני לא רוצה לחרוג מ-1400 הקל' היומיות. אז מה אוכלים כדי לחוש שבעים ליותר זמן, בלי לעלות במשקל? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לשירלי

כוכבית דוידיאן
    03/12/2008

זאת שאלה שלא מתאימה לרוח הפורום, אבל אם כבר שאלת :-), אני אתן לך נוסחה שדרכה תדעי מה כמות הקלוריות הרלוונתיות לגביך אם את רוצה או צריכה לרדת במשקל את צריכה להוריד מזה 20 אחוז.
    משקל * 24 +150 450+= סה"כ קלוריות יומיות או שהכי טוב להיוועץ עם דיאטנית כדי שתתין לך תפריט מתאים שלא יפריע לך למטבוליזם, במידה ואוכלים כמות קלוריות הקטנה ממה שמומלץ, חילוף החומרים יורד ואז קשה מאוד לרדת במשקל.

מעבר לכך בחורף יותר רעבים זאת אומרת שקר מכיוון והגוף שורף המון קלוריות לחימום, למעשה בקור אנו שורפים יותר קלוריות מאשר בחום.

לשאלות נוספות את מוזמנת לפנות לפורום תזונה ומשקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב ניגר מול פורמולה..
    טלי
    26/11/2008

מדוע יש אימהות שמפסיקות את מתן הפורמולה אחרי גיל שנה?? מה באמת החשיבות של מתן פורמולה מול חלב ניגר? איפה אוכל לקרוא על הנושא ולראות השוואה בין הרכיבים ?

לקביעת תור
    סגירה
    חלב ניגר מול פורמולה..

הוספת תגובה

• לטלי

כוכבית דוידיאן
    03/12/2008

לגבי שאלתך מדוע אמהות מסויימות מפסיקות מתן פורמולה אחרי גיל שנה: למעשה אין לי תושובה, אולי זאת בורות, אולי זאת בעיה כלכלית ואולי איזו דודה שגידלה ילדים לפני חמישים שנה חושבת שזה יותר טוב והמליצה לה.
    מה שחשוב הוא לא להפסיק עדין את מתן התמ"ל, בתחליפי החלב יש את כל המרכיבים הנחוצים להתפתחות התינוק, כמות טובה של ויטמינים , מינרלים, ברזל,שומנים וחלבונים., רכיבים אלו גם אם הם נמצאים בחלב פרה רגיל, הכמות שלהם לא מתאימה וכן גם החלבון קשה יותר לעיכול.
    את יכולה להיכנס לאתרים של החברות ולבדוק, למידע נוסף את יכולה גם להיכנס לאתר של מטרנה או סימילאק או אפילו ליצור עם שירות הלקוחות קשר, אני בטוחה שהם ישמחו לעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב מגיל שנה

דיאטנית ילדים
    07/12/2008

שלום טלי, מגיל שנה, אפשר לתת לתינוקות חלב ואין צורך בהמשך מתן התמ"ל - התינוקות מקבלים את רכיבי התזונה להם הם זקוקים מהמזון ואין צורך לפרנס עוד את החברות המסחריות....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטנית יקרה

כוכבית דוידיאן
    07/12/2008

ידוע כי מגיל שנה אמנם ניתן ומומלץ לעבור לתפריט מלא, אך מכיון שתינוקות בגיל זה עדין לא אוכלים בכמות מספקת מכל המזונות חשוב ומומלץ להמשיך עם התמ"ל או החלב אם כדי שבדרך זו הבסיס יהיה טוב, זאת המלצה עולמית גורפת.
    לגבי מתן חלב פרה (חלב ניגר) , אמנם אפשרי, אבל אני עדין לא ממליצה.1) החלבון קשה יותר לעיכול
    2)רכיבי התזונה לא נמצאים בכמות מספקת כמו בחלב אם או בתמ"ל 3)מחקרים הראו כי עד גיל 18 חודש עדיף להימנע מחלב ניגר.(בעיות בעיכול יכולות להביא לבעיות בספיגת חומרי בניין, ליחה ועוד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יוליה
    26/11/2008

תינוק שלי בן חודשיים ו שבוע אוכל כל 2.5-3 שעות (בלילה בערך כל 3-4.5) כל האכלה הוא אוכל 90-120 מ"ל. האם זה בסדר? לפעמים הוא דורש גם בין האכלות 20-30 מ"ל. ניזון רק מחלב אם.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ליוליה

כוכבית דוידיאן
    03/12/2008

נראה שהתינוק שלך אוכל יפה לגילו, אפרמטרים הם: 1)שהוא רגוע אחרי האוכל 2) עולה במשקל
    אם אלו מתקיימים סביר להניח שהכל בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות אצל תינוק בן 4 חודשים
    שיר
    26/11/2008

שלום, יש לי תינוק חמוד בן 4 חודשים שאוכל תמל (סימילאק אדוונס) לרוב היציאות שלו בסדר - פעם ביום בד"כ בשעות הבוקר. בשבועיים האחרונים פתאום יש לו איזה יום או יומיים שהוא לא עושה ואז חוזר שוב לפעם הביום. האם זה נורמלי? האם עדיף לשנות את הפורמולה למשהו עם פחות ברזל? בנוסף, אני מתחילה לתת לו את הברזל ודואגת שזה יחמיר את המצב האם זה נורמלי לתינוק לעשות צואה רק פעם ביום ? תודה

הוספת תגובה

• לשיר

כוכבית דוידיאן
    03/12/2008

לכמות הברזל בתמ"ל אין קשר לגבי היציאות, אני מניחה שהבעיה היא פשוט התפתחותית כמו כן אני ממליצה לך לבדוק אם את מכינה את התמ"ל בדיוק לפי ההנחיות. במיקרה וזה ממשיך, תנסי להוסיף לו מעט מים אחרי הארוחה. וכן זה בהחלט נורמאלי לעשות פעם ביום, או לפחות פעם ביום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיזו שהיא סיבה לא קבלתי תשובה...
    רוני
    26/11/2008

אולי בטעות.. אשמח בכל זאת לקבל תשובה מצטערת על ריבוי המילים: בתי נולדה בשבוע 29 במשקל 1200 ג'. כיום היא בת 6 חוד' ושוקלת 5400 גרם. היא ניזונה מחלב אם שאוב בתוספת HMF (בגלל מחסור גדול בסידן) ולעיתים אני נותנת סימילאק נאושור, כשחסר לי חלב. באופן עקרוני, עד לפני חודש וחצי היא עלתה יפה במשקל ולא היו כלל בעיות של תזונה ואכילה. לפני כחודש וחצי היא"נעצרה" בהעלאת כמויות האוכל, היא אוכלת בסביבות 600-650 מ"ל ליום ועלתה 560 גרם בחודש. הרופא אמר לנו שאי אפשר להכריח אותה לאכול ושזאת תופעה מוכרת אצל פגים. הוא המליץ על הגדלת מינון ה HMF לשם העשרה בקלוריות. אך ה HMF מאוד יקר לנו, זאת נראית לנו דרך יקרה מדי רק בשביל להרוויח קלוריות. האם יש דרך נוספת מומלצת להעשיר את החלב? שאלה נוספת: מאחר והיא לא אוהבת לאכול את הסימילאק, אני מוסיפה לסימילאק המוכן כשליש כמות של חלב אם (את זה היא מוכנה לאכול בלי טיפת סרבנות). האם זה "חוקי" לערבב? הרבה תודה רוני

הוספת תגובה

• לרוני

כוכבית דוידיאן
    03/12/2008

ראשית כדי להרגיע אותך, אני אמא לשלישיה, כל אחד מהם נולד קילו והבת נולדה אפילו פחות.
    היום הם בני 12 וצריך כבר לעצור אותם מלאכול :-).
    אמנם המשקל הוא חשוב וזה פרמטר טוב כדי לבדוק קבלת חומרי הבניין, אבל יחד עם זאת לא להיבהל אם היא לא עולה בדיוק לפי הצפי.
    את יכולה ןלהוסיף לה לחלב השאוב או לתמ"ל אומגה 3 לתינוקות לפי מינון מומלץ וכן תוספת של חיידקי ביו לתינוקות לפי מינון מומלץ .
    אני לא ממליצה לערבב את הסימילאק עם חלב האם, זה לא נורא אבל עדיף שלא, תגישי לה את החלב של לפני או אחרי התמ"ל.
    מעבר לכך כדי להמשיך ולהיתייעץ עם הרופא המטפל מכיוון שתינוקות הנולדו פגים לעיתים סובלים מבעיות במערכת העיכול , בעיות של ספיגה וקליטה.
    לגבי המחיר של המוצר, אני ממליצה לך לפנות לקופת החולים בה את מטופלת, ידועה לי שאם יש התוויה רפואית למוצר מסויים הם משתתפים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..

רוני
    04/12/2008

אחד הרופאים של הילדה המליץ להוסיף לה לחלב האם דייסות או קורנפלור האם אפשר? אם כן, באיזה מינונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוני

כוכבית דוידיאן
    04/12/2008

את בהלחלט יכולה להוסיף לחלב השאוב תוספת של דייסה, תתחילי עם כפית קורנפלור, כדי שלא יהיה לה סמיך מידי ובהמשך תראי איך היא תקבל את זה, את יכולה למעשה לעלות למינון של 1:1 כמות שווה של קורנפלור לחלב, זאת אומרת לכל 60 מ"ל חלב כפית קורנפלור.

בהצלחה יקירתי ואני כאן לשירותך :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה בת 11.5 חודשים
    דנה
    25/11/2008

שלום רב בתי בת ה- 11.5 חודשים אוכלת מסודר: 06:45 בקבוק 180 09:30-10:00 פרי אחד (בננה/ קלמנטינה / תפוז / מלון) 12:30 צהרים מלא חלבונים + פחממות + ירקות 16:00 ????? פה אני בדילמה: המטפלת נותנת לה פרי+בסקוויט וזה לא כ"כ מוצא חן בעיני. חשבתי להחליף את זה במעדן (גמדים/דניאלה/קוטג') אבל האם זה לא יהיה יותר מדי עבורה? 18:30 ארוחת ערב (ביצה + ירק + קצת מוצר חלב לפעמים) 19:30 בקבוק 150 ישנה עד הבוקר. יש לציין שהיא מאוד אוהבת לאכול וכמעט לא מסרבת ככה שקשה לדעת מתי היא באמת רעבה.... אנא עזרו לי עם הארוחה של 16:00. האם זה יותר מדי ארוחות ???

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה בת 11.5 חודשים

הוספת תגובה

• לדנה

כוכבית דוידיאן
    03/12/2008

האינטואיציות אף פעם לא טועות :-) את בהחלט יכולה להגיש לה גמדים או דניאלה או אפילו יוגורט עם כפית דבש או תפוח מרוסק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה