מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע ברצטעה הצולבת ובמניסקוסאמיר12/11/2010
לאחר MRI אובחן לי קרע ברצועה הצולבת הקידמית ובמניסקוס.
אני בן 33 וספורט הינו חלק אינגרלי מחיי.
אבקש לדעת מי הרופא המנתח המומלץ בתחום זה וכן מה עלי לעשות ע"מ לקצר את זמן השיקום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ברצטעה הצולבת ובמניסקוס - תגובה
ד''ר יוני ירום14/11/2010ישנם רופאים מצויינים בנושא וכולם מומלצים
חפש מומחה לברכיים
אין אפשרות לקצר את זמן השיקום פרט לעבודה אינטנסיבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכוצויות שרירים בזמן שינהLILI12/11/2010
שלום רב!!
אני בת 28 +2 מזה מספר שנים אני סובלת לעיתים קרובות מהתכווצות שריר ברגליים - בשריר הירך הפנימי. זה כאבי תופת!! אני לא יודעת מה לעשות זה פשוט נורא .. זה קורה עקב איזה תנועה בשעת שינה , ואך אני חשה כאב באותו מקום למס ימים .. מה אפשר לעשות בשלב ההתקף? האם יש דרך למנוע? תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוצויות שרירים בזמן שינה - תגובה
ד''ר יוני ירום14/11/2010נסי לקחת מגנזיום לפני השינה השם המסחרי הנו:
ANTI LEG CRAMP
אם לא יעזור
נדבר שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מארתרוסקופיהדניאל11/11/2010
שלום .מה כדאי לעשות לחזרה לאימונים רגילים בריצה וכולי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מארתרוסקופיה - תגובה
ד''ר יוני ירום14/11/2010חיזוקים, טווחי תנועה וחזרה הדרגתית - הכל בפיסיותרפיה נכונה וטובה והרבה התמדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר תוך ברכי בקרסול ימיןדוד10/11/2010
שלום
אני עם גבס במשך חודש וחצי, ורציתי לדעת כמה זמן יקח לי עד שאני ידרך באופן מלא על הרגל ויחזור לשיקום מלא.
וגם אם צריך פיזותרפיה במקרה הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר תוך ברכי בקרסול ימין - תגובה
ד''ר יוני ירום14/11/2010גבס בון 6-12 שבועות
פיסיותרפיה אחרי - הכרחית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גולףנבו08/11/2010
לפני כ 7 חודשים ביקרתי אצל אורטופד וזיהה אצלי דלקת גולף ביד ימין , ישר הלך לפתרון של קורטיזון
אני בעבודה רוכב הרבה על קטנוע ויד ימין מפעילה את דושת הגז ולדעתו התנועות הסיבוביות המונטוניות גרמו לדלקת בנוסף אני רוכב על אופני הרים שלדעתו לא גורמים לדלקת אך יד ימין אחרי רכיבה של למעלה משעה די כואבת
אני מעונין להפסיק לרכב ולהשתמש באופנוע למעלה מחודש האם זה יתן מענה ?
האם יש משהו אחר לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גולף - תגובה
ד''ר יוני ירום14/11/2010אכן הסיבות שמנית אחראיות לתופעה
מנוחה יכולה לעזור אך אין ערובה שאכן כך יקרה
פיסיותרפיה טובה ובאם לא יעזור - הזרקה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר ניתוח כף רגלרז08/11/2010
שלום רב,
לפני 3 חודשים עברתי ניתוח לתיקון הלוקס ואלגוס בכף רגל שמאל - בוצעה אוסטאוטומיה כפולה.
בבדיקה אחרונה אצל הרופא המנתח, לפני כחודש, הומלץ לי על פיזיותרפיה לבוהן כדי לשפר טווחים.
בימים אלו אני כבר מצליח ללכת עם כמעט כל נעל, פרט לנפיחות שלעיתים מגבילה אותי.
אשמח לדעת על עוד דרכים לשיפור המצב בכף הרגל, מבחינת הגמישות, הורדת הנפיחות, שיפור היציבות וחזרה לכושר כמה שיותר מהר :)
תודה רבה על עזרתכם :)
רז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לאחר ניתוח כף רגל - תגובה
ד''ר יוני ירום08/11/2010sharon?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום לאחר ניתוח כף רגל - תגובה
שרון רוזנמן08/11/2010התשובה היא כפי שהמליץ לך הרופא-פיזיותרפיה הכוללת טיפול להורדת נפיחות, שיפור טווח וחיזוק כולל תרגילים ועבודה על שיפור שו"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום לאחר ניתוח כף רגל
מורן אבן24/11/2010שלום רז,
דרך מצויינת להורדת נפיחות ודלקת היא אמבטיות רגליים עם מים חמים ומלח אנגלי, המינונים הם חופן מלח אנגלי על כל 2 ליטר, עושים אמבטיה של 20 דקות. בגלל הפרשי הטמפרטורות לפעמים יש קצת סחרחורת כשקמים, אז להיזהר
בברכה, מורן אבן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברך ימיןסטודנט04/11/2010
שלום.
לפני כחודש וחצי אחרי קפיצה חזקה מדי לגובה, התחילה לכאוב הברך. לא היתה פגיעה, אלא, ככל הנראה - מתיחת גידים. כעבור שעתיים הכאב עבר, אבל מאז לא יכולתי בלי כאב לרדת במדרגות או לעשות פעילות אחרת בה משקל גופי לוחץ על הברכיים. מכיוון שהתופעה לא עברה שבוע שלם, הלכתי לכירופרקט אשר עשה לי מסאז" ואמר, שאין מדובר בשבר כלשהו, אלא במתיחת גידים. לא אז ולא היום לא היתה הגבלת תנועה של הברך. שמתי במשך כשבוע תחבושת ברך, אחר כך הורדתי אותה ומאז אין את הכאבים האלה. עבר כבר יותר מחודש מאז, אך עדיין אני קצת "מרגיש" את הברך. יש כאב מאד חלש שלא מגביל אותי בחיים(מה גם שאיני עוסק בכדורסל או ספורט מקצועי) אך קצת מטריד. לפני כמה ימים הלכתי לאורטופד, שראה נפיחת קטנה בברך, אמר שאין פה משהו רציני ושאם זה לא יעבור בעוד חודשיים+, ללכת לעשות מיפוי עצמות.
השאלה שלי היא, אם אכן ייתכן ש בעת קפיצה רגילה כזאת מ הרצפה יכל להיווצר שבר, ואם כן, אז למה הכאב כמעט ונעלם ללא ריפוי רציני כלשהו? כמו כן, הרופא נתן לי אדקס נגד כאבים, לקחת רק אם יש כאבים חזקים. אמר לא להגביל את עצמי בחיי יומיום. בן 28.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך ימין - תגובה
שרון רוזנמן05/11/2010שבר אינו הפגיעה היחידה האפשרית במקרה זה, יתכן והפגיעה היא ברקמה רכה ועוד... בכל מקרה רפוי יכול לקחת זמן ונראה לי שהאורטופד שבדק אותך כיוון אותך- אם לא עובר תמשיך בבירור ובבדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיד אכילסא02/11/2010
אני צריכה לעבור ניתוח בגיד אכילס, כמה זמן החלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיד אכילס - תגובה
שרון רוזנמן05/11/2010אם הכוונה היא תפירת הגיד בעקבות קרע-זמן ההחלמה הוא: בין 3-6 שבועות בגבס ללא דריכה (עפ"י החלטת הרופא) ואח"כ תחילת דריכה תוך שימוש בסד ודריכה חלקית, תחילת פיזיותרפיה עד החלמה מלאה. סכ"ה בין 4-6 חודשים /
כל זאת כמובן כללי מאד ויש להתאים שיקום עפ"י המצב והוראות הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחת רצועה בברךלביא02/11/2010
שלום אני בן 21 ונאמר לי ע"י אורטופד שמתחתי את הרוצעה החיצונית של הברך (lcl אני חושב.. לא בטוח) הוא המליץ על פזיוטרפיה ונתן לי איבופן ל-3 ימים הבעיה היא שבגלל הסטטוס הנוכחי שלי בצבא אינני יכול לקבל הפניה לפזיוטרפיה ולכן עד שאני לא אשתחרר בעוד חודש אני לא אוכל לקבל טיפול כלשהו מה ההשלכות לכך ?? וכמה זמן כדאי להימנע מספורט ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחת רצועה בברך - תגובה
ד''ר יוני ירום02/11/2010הנזק ב LCL אינו גדול בדרך כלל וחוץ מאי הנוחות קשה לציין תופעות נוספות
שים תומך על הברך ותפקד בתוך גבול הכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרסוליות ?משה01/11/2010
שלום רציתי לדעת מה זה קרסוליות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרסוליות ? - תגובה
ד''ר יוני ירום02/11/2010חבישה לקרסול עם ייצוב צידי למניעת נקעים
יכול להיות קשיח עם פסי פלסטיק ושרוכים או עם תומכי אוויר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרסוליות
משה02/11/2010ומאיפה אני קונה את זה וכמה זה עולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרסוליות - תגובה
ד''ר יוני ירום07/11/2010בכל חנות אורטופדיה ויש מלא כאלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו הטיפול המהיר להורדת נפיחות בברךמיקי לס31/10/2010
מעדתי בצעידה ונחבטתי בברך בכף היד ובראש מהמדרכה ואבן השפה.
בצילום לא נמצא שבר בברך. מהנפילה קיבלתי שפשוף בברך, בכף היד וירד דם מהאף.. לאחר עצירת הדם המשכתי במסלול ההליכה לפי התרגולת הרגילה ללא כאבים מיוחדים. רק בשעות הערב הרגשתי מעט נפיחות בברך מלווה בכאב קל. ךמחרת פניתי למוקד רפואי אורטופד בדק הורה לצלם את הברך.
האבחנה:נפיחות ורגישות לטרלית טווח תקין יציבות שמורה, רגישות קלה מסרק 5 משמאל ללא נפיחות או הגבלה.בצילום אובחנו שינויים ניווניים בברך., לכאבים לפי הצורך קרור מקומי. היום יומיים אחרי המקרה אזור הברך נפוח מאוד! ומתקשה בהליכה ובכיפוף הברך..עשיתי קירור מקומי אבל הנפיחות נותרה בעינה. מה המלצתכם לטיפול עצמי בבית מלבד מנוחה עם רגל מורמת?
אודה מראש להתייחסותכם, אני מת לצעוד כפי שאני נוהג כל יום בין שעה לשעתיים. נמצא בכושר טוב. אני בגיל 67.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו הטיפול המהיר להורדת נפיחות בברך - תגובה
ד''ר יוני ירום02/11/2010יש לפנות לאורטופד לבדיקה מעמיקה של הברך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורדת נפיחות בברך
מורן אבן24/11/2010שלום מיקי
טיפול בדיקור יכול להאיץ החלמה משום שהדיקור מוריד דלקת ונפיחות מקומיים, גם כמה אימונים ברטט ועיסויים מקומיים יכולים לעזור לנקז את הנוזלים מהאיזור. אחרי חבלה במפרק תמיד לשים קרח, אחרת יש לגוף תכונה להביא למקום נוזלים ולהם לוקח חודשים להתפנות.
בברכה, מורן אבן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקוואט שחיקת ברכייםאבי 4431/10/2010
היות ואני לאחר שבר תוך מפרקי בטיביאל פלאטו עם פלטינה מלפני שמונה חודשים ברצוני לדעת האם התרגיל סקוואט בצורה נכונה ובהיצמדות לקיר תומך,, שוחק את הברך שלי וגורם לנזק עם ברך במצב כמו שלי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקוואט שחיקת ברכיים
אבי 4401/11/2010אציין שאחרי שבר כזה סביר להניח שיש פגיעה בסחוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקוואט שחיקת ברכיים - תגובה
ד''ר יוני ירום07/11/2010תלוי במידת ההחלמה
באם קיימת החלמה מלאה ואושר לך לעסוק בספורט ללא הגבלות - ניתן גם לבצע בזהירות סקווט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע חלקי בגיד supraspinatusטל פייס28/10/2010
שלום,
כנראה שכבר ששה חודשים יש לי קרע בגיד בכתף שמאל.
ביצעתי u s רק לפני שבועיים היות וחבר טען בפניי שזה נובע משימוש
לא נכון בעכבר, ארגונומיה לא נכונה וכו' ושגם לו היתה תופעה דומה
שנעלמה לאחר מספר חודשים.
מה- US התגלה קרע בגיד (supraspinatus) בגודל1.3 ס"מ - כתף שמאל
התחלתי פזיותרפיה.
1.האם ישנו סיכוי שהגיד יחלים לחלוטין (איחוי מלא ) ויחזור ל-100% תיפקוד או שחובה לנתח?
2.אני מנגן בכינור ( שימוש בכתף ויד שמאל) . האם אני יכול כרגע להמשיך לנגן או שמומלץ להפסיק עד לסיום הטיפול בבעיה?
תודה מראש,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע חלקי בגיד supraspinatus - תגובה
שרון רוזנמן29/10/2010הגיד לא יתאחה מעצמו
אך יתכן ותחזור לתיפקוד מלא גם כך עם פיזיותרפיה מתאימה ותירגול נכון.
נגינה בכינור- אם לא מגבירה כאב או גורמת לכאב לאחר מכן-אפשרית.
בכל מקרה מומלץ לפנות למומחה כתף ליעוץ- הוא ידע לתת לך תשובות מדויקות יותר לאחר שיראה את מיקום הקרע ויבדוק אותך.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על החוו"ד
טל פייס01/11/2010תודה על החוו"ד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע חלקי בגיד supraspinatus - תגובה - תגובה
ד''ר יוני ירום31/10/2010מסכים לגמרי עם שרון
נא לא לרוץ לניתוח לפני שמיצית את האםשרויות האחרות - השיקום מהניתוח אינו קצר כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע בגיד
מוטי25/01/2011שלום רב.
אני, לצערי הרב, בסרט הזה כבר למעלה מחמש שנים!
בתחילה, תנועות היד שלי היו מוגבלות ביותר ולאחר שהייתי אצל מומחה בנושא, התחלתי בביתי בתרגילים עם גומיה ששיפרו לי את תנועת היד ללא הכר.
כיום אני חי עם מעט כאבים פה ושם, ממשיך בתרגילים שניתנו לי מדי יום בקנאות. ולא, לא ממליץ ללכת לניתוח אלא אם כל האופציות נגמרו ולא ניתן לחיות בצורה הזו.
מאחל בריאות.
בברכה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בקרסולאייל27/10/2010
לפני כחצי שנה שברתי את קרסול ימין תוך כדי משחק כדורגל. השבר הוא בחלקו הפנימי של קרסול ימין. בצילום רואים חתיכה קטנה, פינה קטנה בסוף העצם, אשר מנותקת.
לאחר השבר גובסתי בגבס סד למשך 6 שבועות ולאחר מכן התחלתי בפיזיוט'. לאחר כעשרה ביקורים בפיזיוט' ראיתי שאמנם כל השיטפי דם עברו אך נישאר כאב חזק באיזור השבר וטווח התנועה אינו משתפר. בצילומי הרנטגן לא ממש רואים התחברות למרות שחלק מהרופאים טענו כי העמדה טובה. לאחר ביקור אצל רופא מומחה באופן פרטי ולאחר ביצוע סי טי קרסול האבחנה היתה חד משמעית - "שבר עקירה ללא התאחות".
אני מאוד מבולבל ולא יודע מה לעשות. יש לי כאבים חזקים בכל שעות היום ואני מאוד מוגבל ואף צולע.
אשמח לקבל הכוונה כי לדעתי בביקור הבא אצל הרופא הפרטי אצטרך לקבל החלטות יחד איתו.
תודה רבה, אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר בקרסול - תגובה
ד''ר יוני ירום27/10/2010הכיוון אותו אתה לוקח נכון - התייעצות עם רופא מומחה וחלטה - במקרה זה האפשרויות מכוונות לפיתרון ניתוחי עם קיבוע של החלק המנותק אל העצם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשברים בקרסול
מורן אבן24/11/2010שלום אייל,
היה לי נסיון בקליניקה עם שני שברים כאלה, מה שעזר היה שילוב של הומאופטיה עם טיפול יומיומי עם מכשיר שעובד על תדרים. תוך חודשיים הם ראו התאחות
בברכה, מורן אבן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות כף רגליעל22/10/2010
בת 38 משקל 77 וגובה 1.75 עם פריצות דיסק מזה 20 שנה בגב תחתון בחוליות L4-5 ו L5-S1 עם הקרנה כאבים לרגל ימין (נכות 28% משהב"ט), ללא טיפול ניתוחי, בנוסף אני מטופלת בכדורים להורדת הכולסטרול, ויש לי נטייה לסכרת גבולי. לאחרונה הומלץ ע"י רופא משפחה בעקבות בדיקות הדם לעסוק בפעילות של הליכה או אופני כושר (רגילות) כחצי שעה ביום, לאחר הליכה של כ-20 דקות מרגישה תופעה חדשה שלא הייתה, ברגל שמאל של הרדמות ונימול כף הרגל, דבר שלא היה אף פעם וקורה רק בפעילות הנ"ל לאחר סיום ההליכה הכל חוזר לקדמותו, בזמן רכיבה על אופניים התופעה אינה קיימת.
מה יכולה להיות הסיבה והאם היא קשורה לפריצות הדיסק שיש לי?
האם יש פעילות ספורטיבית שמותרת ו/או לא מומלצת לביצוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות כף רגל - תגובה
שרון רוזנמן23/10/2010יתכן שההרדמות קשורה לפריצות הדיסק אך יתכנו גם סיבות אחרות כמו נעל לא מתאימה ועוד.
כדאי שפיזיותרפיסט יבדוק אותך ועפ"י בדיקה יהיה קל יותר לדעת מה הפעילות המומלצת, כדאי גם לידע את הרופא המטפל בדבר ההרדמות של כף הרגל- יתכן והוא ידע להסביר זאת.
גם אופניים אם הם טובים עבורך- חשוב להתאימם למידותייך בכדי להוריד עומס מהגב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)