מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקעמשה09/08/2010
נקעתי את הרגל לפני 3 חודשים ועדיין זה כמו נפוח כזה העצם יוצאת קצת החוצה מה לעשות ???ואני משחק כדורגל רק עם מגן קרסול ואני מפחד שאני ישחק בלי המגן אז אני ינקע את הרגל מתי אני צריך להפסיק לשים את המגן קרסול ?? אני רוצה שזה יעבור לי לגמרי הכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה ברור עשית?
ד''ר יוני ירום09/08/2010האם בוצע צילום או אולטרה סאונד אבחנתי?
האם עברתי טיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
גיא09/08/2010כן עשיתי אולטרה סאונד ויש לי שריר חלש ברגל רצועה חלשה ברגל מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש להמשיך ובצע CT של הקרסול
ד''ר יוני ירום10/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנס
משה10/08/2010מה זה CT ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום CT הנו
ד''ר יוני ירום11/08/2010טומוגרפיה טומוגרפיה ממוחשבת - כלומר צילום רנטנגן במכלול חתכים וזויות
בקש מהרופא - הוא ידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות
משה11/08/2010הינה התוצאות :
בדיקת US קרסול שמאל
פרק טיביוטלארי -הודגם נוזל בכמות מינימלית.
גיד טיביאלי קידמי - הדגמה תקינה.
גיד טיביאלי אחורי -הדגמה תקינה.
גידים אקסטנזורים -הדגמה תקינה.
גידים פרוניאלים - הדגמה תקינה.
FHL -הדגמה תקינה .
רצועה -ATEL-הודגם מעובה עם תפיחות רקמה רכה,מרקמו בלתי אחיד.
אין לשלול נזק לרצועה.
מה לעשות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיע הזמן לראות מומחה קרסול וכף רג
ד''ר יוני ירום13/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בברך - אבחון והחלמהשמוליק05/08/2010
שלום רב
לפני כ - 5 ימים נחתתי לא טוב על הברך במשחק כדורסל וכתוצאה מכך סובבתי אותה. מניסיון העבר (בברך השניה) מיד ידעתי שמדובר ככל הנראה בקרע במינסקוס או ברצועות, לכל הפחות מתיחה. באבחנה ראשונית, נוצרה נפיחות מעל אזור הפיקה, והצטברו נוזלים רבים. כשהייתי אצל אורטופד, הוא אמר שיש חשש לקרע, אך סירב לפרט היכן בדיוק ונמנע מלשלוח אותי לצילום (למעט רנטגן שאותו עשיתי ע"מ לשלול שבר). בנתיים הוא המליץ בעיקר על מנוחה ולהתחיל פיזותרפיה.
אשמח אם תענו לי על מס' שאלות:
- האם זה נכון לא לעשות כרגע צילום? החשש שלי הוא שאולי מדובר במשהו רציני שיצריך ניתוח.
- מתי להתחיל עם הפיזותרפיה? אני מסוגל ליישר את הרגל, אך מתקשה בקיפול הברך. כמו-כן, אני מרגיש שלעיתים היא בורחת החוצה (לכיוון היישור)
- מהו זמן המנוחה המומלץ? ומתי אוכל להתחיל לחזור בהדרגה לפעילות שהיא יותר מאומצת? (למשל: ריצה). לצערי, על כדור-סל ברור לי שאין מה לדבר בחודשים הקרובים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לבצע בדיקת
ד''ר יוני ירום05/08/2010אולטרה סאונד אבחנתי לברור הנזק - בדיקה ללא קרינה עם אבחנה טובה
פיסיותרפיה באופן מיידי
לפי הפיסיותרפיה - חזרה לפעילות וכן לפי הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים דגנרטיבים (דיסקוגני) בין חובן04/08/2010
שלום רב,
1.בתקופה האחרונה התחלתי לסבול מנימולים ועקצוצים ביד שמאל לרוב וקצת גם ברגל שמאל.
2.לאחר צילום פוענח המצב הבא: שינויים דגנרטיבים (דיסקוגני) בין חוליות C6-C7
3.ארצה לציין כי אני מתאמן בחדר כושר ועוסק באומניות לחימה הדורשות פעילות מסיבית כגון: גלגולים,נעילות,בריחים,בריחי צוואר וכו...
4.ראשית כל ארצה להבין את המונח ואת אופי הפענוח?
5.ארצה לדעת האם מותר לי להמשיך בפעילות כרגיל?
6.מה מומלץ ומה לא במצבי הנוכחי?
7.דרכים לפתרון?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה חלקית ואין באפשרות צילום
ד''ר יוני ירום05/08/2010רגיל לתת פיענוך בעל משמעות
עליך לבצע MRI ע"ש צווארי ואם לא מאשרים - אפשר CT עמוד שדרה צווארי
אחרי הביצוע נדבר שוב
בינתיים אפשר להתאמן אבן אם הסימנים יחמירו כדאי לעצור ולפנות לאבחנה ברורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי, שאלה לגבי בעיה בברךגל26/07/2010
שלום,
מזה שנתיים יש לי כאבים מפושטים בצד במדיאלי של ברך שמאל כאשר אני מכופפת את הברך (עד סוף הטווח) לכמה דקות וכאשר אני רצה או הולכת בהליכון אחרי 40 דקות. הכאב שמופיע לאחר כיפוף מקשה עליי ליישר את הרגל לסוף הטווח כדי ללכת בצורה סימטרית ותקינה, הכאבים חולפים אחרי 2 דקות ואני הולכת רגיל. בריצה אני חושבת שהברך טיפה נוטה לולגוס לקראת הסוף של האימון, אבל אני לא בטוחה. בבדיקות ברך הכל היה תקין (אני לומדת פיזיותרפיה). ומכאן כמה שאלות:
האם יכול להיות שאפשר לקשר את הבעיה הזו לקרסול- שהייתי קטנה היו לי קליקים בצד לטרלי של הקרסול ולפעמים עד היום זה מופיע (ללא כאבים וגם לעיתים רחוקות).
האם יכול להיות שקשור לגב תחתון- יש די נוקשות וספאזם בצד שמאל אחרי שאני ממלצרת הרבה שעות, או במישוש אני מרגישה הבדל עם צד ימין (בזוקפי הגב)...בבדיקת PAVIM היה לי כאב בחוליה L5 בגרייד 3+ ובשאר החוליות לא.
אולי אפילו לירך שמאל- בבדיקת פלקשן אדקשן כאב לי ככל שהירך הייתה יותר באדקשן והרגשתי הקלה כשעשו לי אינפלייר באגן והחמרה באאוט פלייר באגן. עוד החמרה הייתה בדיסטרקשן (ברגל ימין לא היה שום כאב)
מה נראה לכם שהבעיה והאם באמת קשור לירך קרסול או גב?
המון תודה!!!
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי כי
ד''ר יוני ירום27/07/2010יש קשר בין כל הממצאים
עדיין הייתי הולך על MRI של הברך בכדי לשלול הפרעה תוך מפרקית - מניסקוס או נזק משטח סחוסי
ואם הMRI חוזר תקין - הייתי ממשיך הלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי! תודה ו...
גל27/07/2010קודם כל תודה!
והאם יאשרו לי MRI בגלל בעיה בברך? US יוכל לאבחן בעיות מניסקוסים ורצועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה עובד עם קופת חולים מכבי?
גל27/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלק מהרופאים אצלנו עובדים עם מכבי -
ד''ר יוני ירום30/07/2010יש לברר שמית
האולטרה סאונד לא יתן תשובה לבעייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח מיפוי עצמותחמי26/07/2010
שלום לחברי הפורום הנכבדים. אני ספורטאי שרץ לריצות בינוניות. לפני יותר מחצי שנה היו לי כאבים בשוקיים ובדקה האפשרות של shin splints תוך מתן NSAID , טיפול זה לא עזר והאותופד הפנה אותי למיפוי עצמות. ממצאים:
קיימת קליטה מוגברת בקלקנאוס טוברוזיטי מימין באזור חיבור הפלנטר
פסיה.
שאר השלד תקין. סיכום:
קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים.
האם מדובר על שבר מאמץ ? איזה דרגה ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הממצא אינו בהכרח קשור
ד''ר יוני ירום27/07/2010ומעיד על תגובה במוצא רקמת החיבור בכף הרגל עקב הריצה
הדבר לא קשור כלל לשין ספלינטס שקיימים או לא
נסה מדרסים וטיפול בקרח לחצי שעה על האיזור לאחר כל פעילות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חמי29/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב וקשיי הליכהיהודית26/07/2010
שלום,
אמי בת 85 נפלה ממיטה בבית חולים בחודש אוקטובר 2009 ומאז יש לה כאבי גב בעמוד השדרה המקשה עליה ללכת. עשתה CT לעמוד השדרה והתוצאות:
בגובה המרווח הבינחולייתי L3-L2 : קיים תמט חלקי בלוחית העליונה של L2. דגנרציה של דיסק ובלט קל היקפי הלוחץ מעט את השק. מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה והנקבים הבינחולייתים.
בגובה המרווח הבינחולייתי L4-L3 : מודגמת דגנרציה של דיסק ובלט היקפי קל הגורם ללחץ על השק. מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה.
בגובה המרווח הבינחולייתי L4-L5 : מודגם בלט דיסק היקפי ודגנרציה הגורם ללחץ על השק. מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה.
בגובה המרווח הבינחולייתי L5-S1 : מודגם בלט דיסק היקפי ודגנרציה הגורמים ללחץ קל על השק. מודגם רוחב תקין של תעלת השדרה.
מרקם גרמי - ללא הרס גרמי למעט שינויים ניווניים.
שאלותי:
1. האם ע"פ התוצאות ב- CT קשיי ההליכה שיש לאמי הם אמנם בגלל חוליות עמוד השדרה?
4. האם יש פיזיותרפיה או משהו אחר שיכול לעזור ולהחזיר לאמי את יכולת ההליכה?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון?
ד''ר יוני ירום27/07/2010נחכה לתשובתה של שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתכן מאד
שרון רוזנמן31/07/2010והסיבה לקושי בהליכה מקורה בגב.
בהחלט יש מקום לטיפול פיזיותרפי לצורך שמירת טווח וגמישות, חיזוק שרירים,הפחתת כאב, תירגול שו"מ ועוד...
כל אלו יובילו לשיפור בהליכה- קיימות היום מסגרות שמתמחות באבחון וטיפול באנשים מבוגרים לצורך הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוקף גב מכווץ זמן רבקרן25/07/2010
שלום ,
לפהי כשנתיים עשיתי את טעות חיי ועזרתי למישהו למשוך משהו מאוד כבד יותר מ 100 קילו שהיה קשור לחבל ,
ביצעתי משיכה חדה דרך הצד ו...בום נתפס לי משהו...
למעשה התכווץ לי זוקף הגב העמוק בצד ימין , היום ממש ניתן להרגיש את הבליטה של השריר , הוא גורם לי לכאב גב תחתון חולשה בישבן וברגל בכלל וכמובן הטייה של הגוף
מה אני יכולה לעשות כדיי לשחרר שריר מכווץ מאוד, האם יש טיפול תרופתי או אלטרנטיבי לזה
פיזיותרפיה רק הקלה ( מסאז 5-7 דק , ואחכ בערך 5 דק US )
פעם שמעתי או קראתי שיש מקרים של שריר מוקשה שהמצב אבוד ולא ניתן להחזיר אותו למצב הרגיל , האם ז ה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי פיספסתם את השאלה שלי ?
קרן27/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קשה
ד''ר יוני ירום30/07/2010מכיון שהמצב מעל לשנתיים יש לאבחן ראשית שאין קרע שריר - אולטרה סאונד אבחנתי ואולי MRI יתנו התשובה
לאחר האבחנה אפשר לראות מה עושים
יש לפנות למומחה גב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בברךרויטל25/07/2010
שלום,
אני מתאמנת באירובי מדרגה בעיקר, התחיל אצלי כאבים בברך ימין, בסיום האימון הברך התנפחה קצת ואחרי כמה ימים הנפיחות עברה, שאלותי:
1. מה עליי לעשות כדי לשקם את הברך הכי מהר?
2. האם זה אומר שגם שהברך תירפא עליי להפסיק עם המדרגה, כמו כן מאיזה פעילות עליי להימנע?
3. אילו תרגילים יכולים לעזור לשיקום הברך?
תודה,
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור מה הבעייה
ד''ר יוני ירום30/07/2010חוץ מזה שהברך התנפחה - לא בדקו אותה ואין לנו אבחנה
מכאן שגם קשה לדעת מה להמליץ
יש להבדק בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
רויטל06/08/2010לאחר שהייתי אצל אורטופד מומחה "יש חשש לקרע מניסקוס פנימי"
המליץ על פיזיוטרפיה + כדורים נוגדי דלקת ואם לא יחול שיפור אז ניתוח
שאלותיי הן:
1. איך אפשר לדעת ללא צילום מה הנזק? למה לא שולחים לצילום (כמובן שביקשתי)?
2. אילו כדורים היית אתה ממליץ לי לקחת?
3. איזו תחבושת טובה לברך לתמיכה באימון היית ממליץ לי?
תודה,
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל האבחנה ניתן להגיע לפי
ד''ר יוני ירום08/08/2010הסיפור הקליני והבדיקה הפיסיקלית
צילום לא יעזור לאבחנה - צריך לבצע MRI של הברך
כדורים שאפשר לקחת הינם אטופן 600 מ"ג או ארקוקסיה 90 מ"ג
חבישה טובה לרגל - ג'נוטריין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רויטל10/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםתוםתום23/07/2010
שלום, אני בן 22, יש לי כאב בברכיים בסך הכל 3 שנים כבר, הכאב היה כואב ולא כואב לסירוגין ובסך הכל היו תקופות שלא כאב כל כך אבל היו תקופות שכן כאב. יש לי קשת גבוהה וקריסה פנימה בזמן ריצה. אני משתמש במדרסים. הכאב מוגבר כאשר אני הולך יחף, או לאחר הרבה זמן הליכה ועמידה גם עם נעליים.
לאחר פגישה עם פיזיותרפיסט. לפי אבחנה הפיקה שלי זזה לא במסלול תקין כנראה אלא קצת באלכסון. מפגישה עם פיזיותרפיסט הומלץ לי לחזק שרירי הירך וגם שריר הירך הפנימי.
מספר שאלות:
1. קודם כל רציתי לשאול לדעתכם האם זה באמת מה שכדאי לחזק? חשבתי אולי כדאי לשלב גם חיזוק של שרירים מייצבים בברך או שלא?
2. הומלץ לי להשתמש בברכית לברך בזמן תרגילי הפיזיותרפיה וגם בזמן הליכות. הפיזיותרפיסט דווקא המליץ לי על שברכית עם חור באמצע לדעתו זה הכי טוב. לי יש ברכית מסיליקון שלוחצת על הברך ואני מרגיש שזה עוזר לי אבל רציתי לדעת האם באמת אולי כדאי להשתמש בברכית אחרת?כי בכל זאת יש כאבים רק לאחר יותר זמן. כמו כן ברכית מסיליקון תמיד צריך לוודא שהפיקה נמצאת במרכז, אולי יש ברכיות שמוחזקות כל הזמן בצורה טובה יותר?
3. האם לאחר שאני אחזק את השרירים אני לא אצטרך ללכת עם מדרסים או שאוכל ללכת יחף יותר זמן כי השרירים יהיו חזקים?
3. האם לאחר 3 שנים של כאב בברך יכול להיות שיש איזשהו נזק שהצטבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קול ואין עונה? :P
תוםתום27/07/2010?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזק הכל
ד''ר יוני ירום30/07/2010סביב הברך כולל המייצבים והאחוריים
יש לעבוד במשקלים גבוהים 8-12 חזרות כפול 3 סטים
השתמש בברכית רק אם כואב - הסיליקון עם החור מיועד להחזיק את הפיקה במקום הנכון
קיימת אפשרות לנזק מצטבר אבל בגילך הצעיר יש חשש שתצא מזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בקרסול זמן החלמהאייל22/07/2010
שלום,לפני כ7 שבועות נפגעתי בקרסול כתוצאה מחבטה חזקה.ע"פ ההבחנה לא הייתה תזוזה ולכן למזלי ב"ה לא היה צורך בניתוח ולכן גובסתי עד לברך.לפני כשבוע הורידו לי את הגבס,הרגל היתה עדיין נפוחה ולכן הרופא המליץ על שימוש באיר-קאסט למשך כשבועיים וכן דריכה חלקית על הרגל ולהתחיל בטיפול שיקום-פיזיותרפי.שאלתי היא:כמה זמן צפוי להמשך השיקום עד שאגיע למצב בו אוכל למשל לרוץ או לטייל עם משקלים וכדו'.אני מודע לזה שאין בפניכם את כל הנתונים וכן שכל מטופל הוא מקרה אחר אך עדיין הייתי רוצה לדעת טווח צפוי של השיקום. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי התיאור 2-4 שבועות נוספים כנראה
ד''ר יוני ירום23/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מציקים ומדאיגיםמאור זריני22/07/2010
אהלן, מלפני 4 שנים קרעתי את הרצועה הצולבת עקב נפילה מקפיצה עם אופניים, עשיתי ניתוח ארתרוסקופיה, הכל עבר לי אחרי כמה חודשים והרגשתי כמו חדש , אחרי פיזיותרפיה ושיקום.
חזרתי לפעילות מלאה שכללה אופניים, ריצה , כדורגל וכו'... לפני 4 חודשים בערך שיחקתי כדורגל ,נפלתי והתחילו לי כאבי ברכיים , הלכתי לפיזיותרפיסט והכל הסתדר, אחרי חודשיים התחילו לי כאבים מאוד מוזרים מעל הברך (בירך ) ומתחת לברך (בשוק) השמאליים. נכנסתי ללחץ כי אני מתגייס ב25 לחודש ורציתי להתגייס בלי דאגות , לכן הלכתי ל3 אורטופדים ופיזיותרפיס שאמרו לי שהכל בסדר וזה סתם , ו"הכי נחשב" מבינהם אמר לי שלפי הבדיקות שהוא עשה לי אין שום בעיה והסיבה היחידה היא שהשריר ברגל השמאלית יותר קטן מהשריר ברגל הימנית ולכן אני צריך לחזק את האזור הזה, אני מחזק את האזור הרבה ושום דבר לא קורה ועדיין יש לי כאבים מציקים באזור הזה (ואני עושה פעילות גופנית) אני מתגייס עוד שלושה ימים ואני מאוד מודאג , כי אני רוצה להגיע גבוהה בצבא ואני לא רוצה להיות מאלה שיוצאים מהצבא בגלל הבעיות האלה , אני מתכוון להיות עם נעליים נוחות ולעשות מתיחות אבל בכל זאת אני מודאג והייתי רוצה לקבל חוות דעת שלכם ? האם אני הולך להצטער על כך שאני מתגייס לקרבי ? מה לעשות ? יש לי סיבה לדאגה?
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאור שלום
ד''ר יוני ירום23/07/2010הבעייה הנה שלא ברור מה יש לך ואף אחד מהרופאים לא הגיע לאבחנה
למרות
בהצלחה זאת, אף אחד לא מצא בעייה משמעותית ורק הכאבים הם המפריעים
לפי זה נראה כי נזק גדול לא יגרם ותוכל לבצע הפעילות הנדרשת תוך כדי חיפוש אבחנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעייצות חשובהירון20/07/2010
שלום,בן 18 לפני גיוס, אובחן אצלי כיסוי חלקי במפרק הירך,ברך נוטה פנימה ורגלי O, בפועל המבנה בא לידי ביטוי בכך ששריר הסולאוס עובד חזק מאוד,והשריר שהולך לכל אורכה החיצוני של הטיביה מכווץ כמו מאובן. כל אלא גורמים לי לפתח שברי מאמץ בחלק הקדמי של הטיביה ודלקות.אני מבצע פזיותרפיה וחיזוק. אני מתגייס עוד שלושה שבועות ומיועד לעשות טירונות 03 (כמו של שריון)
מה יוכל לעזור לי להתמודד עם עומסים וכאבים במהלך הטירונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה
שרון רוזנמן21/07/2010שאתה עושה את הדברים הנכונים.
בקש מהפיזיותרפיסט שלך תרגילים ומתיחות שתעשה גם במהלך הטירונות
ואולי גם חשוב לידע את המפקדים במצבך
גיוס קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בlcl וברצועה הקדמיתעידן20/07/2010
שלום
אני 29 , לפני כשנה וחצי עברתי תאונת דרכים שבה קרעתי את הרצועה הצולבת הקדמית ו lcl , כיום הצלחתי בעזרת אימונים ומנוחה לחזור לתפקוד נורמלי כלומר הליכה ועמידה תקינה וניתור רגל אחת סימטרי ( מדובר על ברך שמאל , אני ימני ) בדיון עם המנתח הוחלט שלא לנתח למרות הפציעה הקשה ולהמשיך להתאמן על חיזוק הברך , כמו כן נאסר עליי ספורט כדור ולמעשה אושר לי רק ריצה , שאלתי היא האם לעולם לא אוכל לחזור לשחק כדורגל ? האם לעולם לא אוכל לחזור לפעילות ספורטיבית רגילה ? (הייתי עוסק בספורט בצורה מרובה ) תודה על התשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברב המקרים
שרון רוזנמן21/07/2010ספורט כדור המערב ריצה, עצירות ושינויי כיוון מסכן מאד ברך ללא רצועה מכיון שבמצבים אלו הרצועות הן מרכיב חשוב ביציבות הברך.
אם חיזקת את הברך כך שהיא תעמוד במצבים אלו .... על כך יוכל לענות לך רק הצוות הרפואי שמטפל בך.
גם במקרה כזה עדיין תמיד קיים סיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
עידן21/07/2010קודם תודה רבה על ההתייחסות... אז האם במקרה כזה שאני מעוניין לחזור לעסוק בספורט ההמלצה היא לעבור ניתוח ולעבור שוב את תהליך השיקום ? או שאוכל לחזק את הברך לרמה הרצויה ?ואיך בכלל אוכל לדעת שהברך חזקה מספיק ? יש תרגילים לבדיקה של חוזק הברך שאוכל לעשות בבית ולבדוק ? כבר עכשיו אינני מרגיש מגבלה כלשהיא , רק מפחד מפציעה רצינית , תודה על הייעוץ את הרופא המטפל שלי אני רואה רק כל כמה חודשים מפאת חוסר זמן שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
עידן21/07/2010קודם תודה רבה על ההתייחסות... אז האם במקרה כזה שאני מעוניין לחזור לעסוק בספורט ההמלצה היא לעבור ניתוח ולעבור שוב את תהליך השיקום ? או שאוכל לחזק את הברך לרמה הרצויה ?ואיך בכלל אוכל לדעת שהברך חזקה מספיק ? יש תרגילים לבדיקה של חוזק הברך שאוכל לעשות בבית ולבדוק ? כבר עכשיו אינני מרגיש מגבלה כלשהיא , רק מפחד מפציעה רצינית , תודה על הייעוץ את הרופא המטפל שלי אני רואה רק כל כמה חודשים מפאת חוסר זמן שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת ביו אלףרות18/07/2010
האם שמעתם על מכשיר זה המשפר סחוס ומונע כאב? האם הוא טוב לכל סוג כאב בברך?
ושאלה נוספת האם יש טעם לרכוש מדרסים ביו מכניים ונעלי אפוס לבעיות שיקום מניתוח ACL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר את המכשיר
ד''ר יוני ירום19/07/2010נעלי אפוס- מצויין
מדרסים - רק אם יש הפרעה מכנית ברגל ולא כטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרות, אני ללא רצועה... ונעלי אפוס ה
huxh19/07/2010הם הצלת חיים עבורי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלישגב18/07/2010
אני בן 15,170 ס"מ ו64 ק"ג.
היו לי כאבים בברך שמאל אז הלכתי לאוטופדית והיא לאחר צילומים שעשיתי שלחה אותי לפיזותרפיה מפני שאמרה שהשריר הימני מעל הברך חלש בשל כך הפיקה זזה ונתונים הכאבים.
בנוסף היא שלחה אותי לחדר כושר לעשות את התרגילים הבאים-
Adductors
vastus medialis obliqe
השאלה שלי,אם הבנת את בעייתי,היא כזו.
האם הבעיה הזו יכולה למנוע גביהה(גדילה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תמנע גדילה וגביהה כלל
ד''ר יוני ירום19/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)