מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוסדות שיקומיים באזור הצפוןורד16/10/2010
אבי (73) עבר תאונת דרכים כשרכב על אופניים. יש לו שבר בקרסול שמאל (מקובע בגבס) וירך שמאל מרוסקת שקובע בניתוח בעזרת מסמר ושתל תומך. בעוד כיומיים הוא אמור להשתחרר מהמחלקה האורטופדית בה הוא מאושפז ולעבור לשיקום.
1. איזה מוסדות שיקומיים מומלצים באזור הצפון (אבי גר בעמק יזרעאל)?
2. כיצד ניתן להתמודד עם הניגוד בין הצורך לשיקום אינטנסיבי ומיידי של הירך, כולל נשיאת משקל, לבין הקרסול המגובס הדורש מנוחה וחוסר במשקל גוף?
תודה, ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון? לתשובתך אודה
ד''ר יוני ירום18/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסדות שיקומיים באזור הצפון - תגובה
שרון רוזנמן23/10/2010איני מכירה באופן אישי מקומות שיקום בצפון. אני בטוחה שבבי"ח בו הוא מאושפז העובדות הסוציאליות ידעו לתת לך את האפשרויות העומדות בפניו. הדבר תלוי באזור מגורים, קופ"ח והיכן יש מקום פנוי.
לגבי הסתירה אותה ציינת בין מפרק הירך לקרסול-אכן את צודקת.
לא ניתן לשאת משקל על רגל זו, במידה וניתן להפעיל את מפרק הירך-הפיזיותרפיסט המטפל ידע לעשות זאת בהתאם להוראות המנתח ובהתחשב בגבס ובקרסול.
אין ספק שהשיקום יתארך בעקבות הפגיעה המשולבת.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בכתףחיימון12/10/2010
שלום רב,
לפני מספר חודשים נפגעתי בכתף כתוצאה מנפילה. טיפולי פיזיותרפיה הואילו באופן חלקי ואני עדיין סובל ממגבלה בתנועה בזויות ו/או עומסים מסויימים.
לאנה עברתי בדיקת MRI ולהלן עיקרי הממצאים:
מודגם נוזל בכמות גדולה בבורסה הסוב -אקרומיאלית.
קרע בעובי מלא עם רטרקציה של הגיד הסופרה ספינטוס בקוטר 3.1 סמ' במישור הצדדי פנימי. הקרע מערב גם את האספקט הקדמי של גיד האינפרא-ספינטוס, ללא עדות להפרדות הגיד מאחיזותיו אל הגבשושית הגדולה.
. אודה לחוות דעתך על אופן הטיפול המומלץ.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגיעה בכתף - תגובה
שרון רוזנמן15/10/2010קרע מלא בגיד לא ניתן לתקן ע"י פיזיוטרפיה. כדאי להמשיך בטיפול לצורך הקלה בכאב, שמירה על טווחי תנועה וכח תוך נסיון לפצות על עבודת הסופרספינטוס ע"י שרירים אחרים ,במקביל יש צורך לפנות למומחה כתף ולהתייעץ עימו על הצורך בניתוח תיקון הגיד-כדאי לעשות זאת בהקדם בכדי לאפשר את הטיפול היעיל ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על עצתך
חייצון15/10/2010שלום רב,
תודה על עצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טניס אלבו -טיפול בזריקה סלסטון קונונירה10/10/2010
אני סובלת מזה מספר חודשים מכאב במרפק, ללא כל הקלה, שאובחן כ טניס אלבו.
למותר לציין כי אני לא משחקת טניס וגילי 61 שנה.
האם הזרקת Celestone Chronodose במרפק יעילה לטפל בטניס אלבו? האם יש סיכונים כלשהם במתן הזריקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טניס אלבו -טיפול בזריקה סלסטון קונו - תגובה
ד''ר יוני ירום18/10/2010יעילות הטיפול משתנה בהתאם למחקרים
סדר גודל של 60-70% החלמה נשמע הגיוני
סיבוכים אפשריים הינם הבהרה של העור והחלשה של הגיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתף ימין - דחוףרוני בן חיים10/10/2010
שלום רב ! אני בת 17 וחצי ולפני מספר ימים התחלתי להרגיש כאבים בכתף בעת נשימה ואף באופן כללי , הייתי משתעלת וסובלת מכאבים בצד ימין , עשיתי צילום וגילו שיש לי דלקת ריאות וקיבלתי אנטיביוטיקה לטיפול של 3 ימים כאשר בכל יום 2 כדורים .
עם הזמן הכאבים פסקו , השיעול ממשיך פה ושם והיום כאשר זה היום האחרון לטיפול ( 2 כדורים אחרונים ) פתאום לעת ערב הרגשתי כאב בכתף ימין בעיקר בעת נשימה ואף בכלל . זה כואב לי ורציתי לדעת למה זה קורה ? כיצד אפשר לטפל בזה ? והאם הגיוני שאני מתחילה שוב את הדלקת ריאות ? או שזה עניין של כמה שעות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכתף ימין - דחוף - תגובה
ד''ר יוני ירום18/10/2010התשובה הינה מעורבת ויכולה להיות גם וגם
יש לבצע צילום חזה נוסף ובדיקת דם יחד עם בדיקה פיסיקלית של הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דורבן בעקביניב שרון08/10/2010
לפני כ-חצי שנה התחילו לי בעיות הדורבן לאחר אמונים רבים לתחרות ריצה.
מאז הפסקתי לרוץ,לקחתי ארקוקסיה,אטופן,זריקה,לייזר רך,גלי הלם והחלפתי פעמיים מדרסים ועברתי סידרה של 12 טיפולי פיזאוטרפיה.רציתי לשאול לגבי ניתוח האם התוצאות בדרך כלל טובות?האם ישנם אופציות אחרות לבעיה? אני מיואש שחכתי להזכיר שאני עושה מתיחות ועיסויים כמה פעמים ביום ואין לי שום הרגשה של הקלה.מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורבן בעקב - תגובה
ד''ר יוני ירום13/10/2010התוצאות לא תמיד ברורות
יש אופציה גם לבצע זריקת PRP שעוד לא ניסית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לקיבוע שבר בזרוע שמאלויקו07/10/2010
היי דוקטור
לפני כ-4 ימים עברתי ניתוח לקיבוע שבר בזרוע שמאל .
כל איזור הזרוע המרפק וכף היד כואבים מאוד ולא מן הניתוח אלא משרירים תפוסים ולחף עז ( כף ידי הכפילה את גודלה פי 2 ) .
1) מה עלי לעשות על מנת להקל על הנפיחות והכאב שנוצר כתוצאה מאי הזזת היד
2) כמה פעמיים בשבוע עליי לבצע פיסיוטרפיה על מנת להוריד את הנפיחות .
3) ולפי נסיונך בתוך כמה זמן מחלימים מפציעה כזאת וחוזרים לתפקד .
לתשובתך המהירה אודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לקיבוע שבר בזרוע שמאל - תגובה
ד''ר יוני ירום07/10/2010פיסיותרפיה נשמע כמו רעיון מאוד טוב אבל צריך להיבדק אצל הרופא המטפל לאחר הניתוח כיון שיכול להיות שהבעייה קשורה לניתוח עצמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח לקיבוע שבר בזרוע שמאל - תגובה
שרון רוזנמן07/10/2010אכן את הפיזיותרפיה עצמה כדאי לבצע עפ"י הנחיית הרופא המנתח.
בכל מקרה בכדי להוריד את הנפיחות כדאי להפעיל הרבה את כף היד והאצבעות ובמידה והרופא מאשר להרים את היד כולה כך שתהיה גבוהה משאר הגוף בשכיבה- תוכל לעשות זאת באמצעות כריות אך קודם בקש על כך אישור מהרופא המנתח.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר
ויקו07/10/2010תודה על המענה המהיר והמקצועי .
יישר כוח אתם עושים עבודת קודש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בצלעותאנה06/10/2010
לפני כשבוע וחצי נפלתי במהלך פעילות וקיבלתי מכ מקצה חד בצלעות בצד הימני מתחת לחזה. כאב לי טיפה אבל לא הבאתי לזה תשומת לב, כמה ימים אחריי התחיל לי ממש לכאוב המקום במיודח במהלך נשימה מאומצת או צחוק. לפני יומים בערך זה עבר ושכחתי מזה כבר.
היום נסעתי באוטובוס וכשיצאתי משם הרגשתי כאילו משהו תקוע לי שם כואב לי להרים את היד ולנשום חזק, אני מרגישה כאב כזה מעיק כאילו יש לי משהו שנתקע ואני צריכה לשחרר.
אני לא יודעת אם כדאי לפנות לרופא.
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בצלעות - תגובה
ד''ר יוני ירום07/10/2010התופעה נראית מתאימה לפגיעה
בכל מקרה שווה לבצע צילום חזה עם מיקוד לאיזור הפגיעה כדי לראות שאין שבר בצלע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע בקרסולאופיר02/10/2010
שלום רב
אציין שאני פעיל גופנית ריצה שחייה אופניים וכדורגל
לפני כחודש נקעתי את הקרסול. שבוע אחרי לא עשיתי פעילות ונתתי לקרסול לנוח. אחרי שבוע ראיתי שהנפיחות לא יורדת, אך לא הרגשתי כאב קריטי, הלכתי לצילום והתחלתי שיטת RICE פעמיים ביום קרח וחבישות
מאז, כחודש ימים איני מתעמל, חובש מדי פעם- בעיקר כשיוצא לרחוב . אני ממש מתוסכל מזה כי הפעילות היא למטרת ירידה במשקל
שאלותי- האם אני יכול לחזור ללכת או לרוץ? אופניים? שחיה? כדורגל? ספינינג?
האם אני צריך טיפול פיזיותרפי? האם יש שירות כזה בקות חולים כללית?
האם עלי לקבע במהלך הריצה או במהלך היום? האם איירקאסט יעיל? או שמספיק גרב אלסטית במהלך הריצה?
מתי כן לחזור לפעילות?
האם לחזור לRICE?
תודה
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכיון שיוד לא הגעת להחלמה מלאה הרי
ד''ר יוני ירום03/10/2010שפיסיותרפיה הכרחית.
השרות ניתן כמובן במסגרת הקופה אך הדגש צריך להיות על שיקום קרסול
בינתיים , אם חוזר לפעילות (ואפשר) רצוי עם תומך קרסול
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לאחר MRIבני27/09/2010
שלום, אני בן 59 מתאמן קבוע בחדר כושר, רץ קבוע 3 פעמים בשבוע 10 ק"מ בכל פעם. לפני כ 3 חודשים התחילו כאבים בברך. כמובן שהפסקתי ריצה. אין כאבים במנוחה ,עליה או ירידה במדרגות . בהליכה רגילה יש כאב קל בתחילה שהולך וגדל ככל שהולכים יותר. לאחרונה ביצעתי MRI/ רצ"ב מימצאים. שאלה: מה הן המלצות לטפול על מנת שאוכל לחזור לפעילות.? האם מחייב התערבות כירורגית?
הודגמו אותות תקינים ממח העצם , ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס הסחוס הפירקי מודגם תקין. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם קרע הוריזונטלי לרוחב הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי,בצמוד להיקף מידת הקרע נמשכת ציסטה פרא-מניסקיאלית בקוטר 1.4 ס"מ בציר הסגיטלי ובקוטר 9 מ"מ במישור הצדדי הפנימי ובגובה 1.8 ס"מ. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. מודגמת טנדינוזיס מינימלית בגיד הפיקה הפרוקסימלי מודגמת טנדינוזיס בגיד הארבע-ראשי הדיסטלי. סחוס פיקה שמור. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות קטנה,ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית. לסכום: קרע במיניסקוס המדיאלי עם יצירת ציסטה פרא-מניסקיאלית כמתואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע מניסקוס
שרון רוזנמן28/09/2010כדאי מאד להיבדק ע"י אורטופד המתמחה בתחום , שיראה גם אותך וגם את תוצאות הבדיקה. קשה להחליט אם יש צורך בהתערבות כירורגית מבלי לבדוק אותך.
בכל אופן ניתן להתחיל בטיפול שמרני לצורך הקלה בכאב, שמירה על טווח תנועה וכח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע קשה בקרסול(קרע ברצועה)מה לעשות?אלון26/09/2010
שלום
לפני חודשיים וחצי נקעתי את הקרסול בצורה קשה ולא יכולתי במשך שבועות
לדרוך על הרגל.
עשיתי במיון צילום רנטגן לשלילת שבר(לא היה שבר)
כיום חודשיים לאחר הפציעה אני יכול ללכת בצורה רגילה או מהירה ללא צליעה אבל אני לא יכול לעשות שום סוג של ספורט,עדיין לא עשיתי צילום לבדיקה האם נקרעה הרצועה בצורה מלאה או חלקית(לדעתי כן),אני ממש רוצה לחזור לעשות ספורט אבל אני פשוט לא יכול.
*לפעמים בהליכה רגילה הרגל לפתע מתעקמת.
1)מה לעשות?
2)בקרע של רצועה מהו טווח ההחלמה והאם אפשר להחלים בצורה מלאה?
תודה
אלון לוווי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ברצועה
שרון רוזנמן28/09/2010קודם כל עליך לאבחן מהי הפגיעה-האם באמת קרע ברצועה ומה מידת אי היציבות של הקרסול.
בהתאם לכך ניתן יהיה להתאים את הטיפול ןלהעריך את משך ההחלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקע בקרסוליובל21/09/2010
שלום רב
בחמישי האחרון נקעתי את הקרסול במשחק כדורגל - דרכתי על הצד החיצוני של הרגל וישר הרגשתי קנאק מהקרסול - נקע קלאסי. כמובן שמיד חזרתי הביתה והצד החיצוני של הקרסול היה נפוח (אפשר לומר אפילו מאוד נפוח). עד אתמול פעלתי לפי R.I.C.E - הרמתי את הרגל ושמתי קומפרסים של קרח לרבע שעה כל שעתיים.
התור הכי קרוב שהצלחתי להשיג לאורטופד הוא לנובמבר, מה שלא כל כך עוזר לי, אבל כן קבעתי פיזיותרפיה לעוד שבועיים (דרך הצבא), ככה ששום רופא (חוץ מרופא היחידה) לא בדק אותי עד עכשיו (לא פניתי למיון). כרגע הנפיחות כבר ירדה (כבר אחרי הלילה הראשון היא ירדה בהרבה) ואני יכול ללכת בלי יותר מידי בעיות, קצת כאבים פה ושם אבל לא משהו שמגביל אותי (גם אחרי רגע הפציעה הייתי מסוגל ללכת), ויש פס כחול קטן לאורך כמה סנטימטרים, נראה יותר כמו חבלה מאשר שטף דם.
השאלה שלי - ע"פ המידע שהבאתי, ניתן לדעת באיזו דרגה הנקע (רופא היחידה בכלל לא היה מזהה שזה נקע אם לא הייתי אומר לו)? מה אני יכול לעשות בינתיים בבית עד שאתחיל פיזיותרפיה בכדי שאוכל להשתקם בצורה הכי טובה? והאם מומלץ על איזה אביזר אורטופדי לתמיכה בקרסול למנוע נקעים עתידיים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקע
שרון רוזנמן23/09/2010נראה שעד כה פעלת נכון.
בכדי לדעת איזו דרגה הנקע צריך לעבור בדיקה קלינית אצל אורטופד או פיזיוטרפיסט ונראה שגם את זה אתה הולך לעשות.
בינתיים כמובן שאל תחזור לספורט, חשוב להניע את הקרסול ללא נשיאת משקל וללא עומס לכל הכיוונים בכדי לשמור על טווח התנועה אך ללא כאב משמעותי.הוראות מדויקות יותר תוכל לקבל ממי שיטפל בך ויבדוק את הרגל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
יובל23/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברךרועי16/09/2010
מזה שנה בערך אני רץ, וכעת חווה את הפציעה הראשונה. בשבת רצתי וכאבה לי קצת הברך, אז תכננתי לקחת יומיים הפסקה. ביומיים האלה לא הרגשתי את הברך מלבד בירידה במדרגות. שלשום ניסיתי לרוץ, וכאב לי אז הפסקתי ישר. אמש כבר לא היה שום כאב, אפילו בירידה במדרגות כמעט לא הרגשתי את הברך, אבל שוב כמה מאות מטרים אחרי תחילת הריצה שוב היו לי כאבים, והפסקתי די מהר.
יש לציין כי אני רץ לרוב על מדרכות וכבישים, ואולי זה גורם לכאב, אבל מה אני אמור לעשות כעת? האם מנוחה של עוד כמה ימים תעזור?
הכאב הוא בפיקת הברך, וזו פעם ראשונה בחיים , עד כמה שאני זוכר, שיש לי כאב שם.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך
שרון רוזנמן16/09/2010קודם כל מנוחה כמה ימים זה הדבר הנכון אך אם הכאב ממשיך תנסה לחשוב האם היה משהו שעשית שונה ממה שאתה רגיל לו. אולי החלפת נעליים, הוספת מאמץ כלשהו וכד,. אם לכל אלה אין תשובה כדאי ללכת להיבדק ע"י רופא המתמחה בתחום ולטפל בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רועי16/09/2010החלפתי נעליים אבל רצתי איתם רק ריצה קצרה בודדת, ואת הריצות הארוכות עדיין רצתי עם הישנות. יכול להיות שהשפעה של ריצה אחת היא עד כדי כך משמעותית?
יתכן שהעליתי קצת מאמץ בשבוע שעבר, ואולי זו ההשפעה. אנסה לנוח ולחזור בהדרגה, תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר בטיביהאפרת11/09/2010
שנה טובה
שברתי טיביה ברגל ימין בתאונת אופנוע בחו"ל, שבר ספיראלי ארוך בשליש התחתון.עברתי ניתוח בשוייץ ושמו לי פלטה עם 14 ברגים בתוך הרגל
נשארה חתיכת עצם לא מחוברת בחלק האחורי (פרפר), השחרור מבית החולים הותנה על ידם בכך שאוכל להתהלך עם קביים (עד המרפק) בדריכה של 15 ק"ג ובהדרגה מותר לי להוסיף משקל. בארץ כל הרופאים פה אחד הזהירו לא לדרוך כלל על הרגל.למשך 8 שבועות.
מה הסיבה לשוני בהנחיות? מה יכול לקרות אם בכל זאת אמשיך לדרוך בהדרגה על הרגל? כשהרגל לא בתנועה היא מתנפחת לי ומאד כואבת וכשאני מתניידת איתה עם קביים יש תנועתיות הרבה יותר קלה ונעימה בקרסול וכמעט שאין נפיחות, ידוע לי שתנועה מגדילה זרימת דם, חילוף חמרים ועוזרת להחלמה, יש לי קונסטרוקציה רצינית שמקבעת את העצמות במקום, כמו כן עומס על עצם מגדיל את החיות והחידוש שלה. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קשה הנובעת מגישות שונות
ד''ר יוני ירום12/09/2010אין לי ספק שגם בשוויץ יודעים לטפל וגם בארץ
כדאי לשאול טראומטולוג מומחה המטפל בדיוק בסוג זה של שברים על מנת להגיע לפיתרון מניח את הדעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בברךאני10/09/2010
אני עושה הליכות ומשלבת מעט ריצות כבר כמעט שנה,בערך 4-6 פעמים בשבוע...
לאחרונה החלו לי כאבים בברך וכבר שבועיים שאינני עושה שום פעילות גופנית.
היום ניסיתי שוב ללכת הליכה כמעט מהירה ובאמצע הדרך תקף אותי כאב והפסקתי....
מה זה יכול להיות?ומה עליי לעשות?
יש לציין שהיום הכאב היה עוד כמה דקות לאחר ההליכה ופסק....
במהלך השבועיים האחרונים,היו לי כאבים גם במנוחה....
הכאב הוא לא עז ואף נסבל,אבל מטריד נורא וגם אני לא יודעת אם זה בסדר להמשיך בפעילות או להפסיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה להגיע לאבחנה מהכתוב
ד''ר יוני ירום12/09/2010יש לפנות למומחה ברך לצורך הגעה לאבחנה מדוייקת על מנת שאפשר יהיה לטפל כראוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת בדיקה
אני13/09/2010בצילום הכל תקין,למרות הכאבים.
הרופא בכל זאת רשם לי אטופן כי אולי יש לי דלקת
לדעתך אם בעוד 2-3 ימים הכאבים יפחתו אוכל להמשיך בהליכות?או שזה עלוי להחמיר מצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי
ד''ר יוני ירום14/09/2010ואם הכאב מתגבר פני לביקורת רפואית נוספת
אם הכאב סביר- המשיכי ללכת בתוך מגבלות הכאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת כתףרועי08/09/2010
שלום דוקטור קצת רקע.....אני בן 23 פרקתי לראשונה את הכתף בגיל 17 מנפילה ממש רצינית החזירו לי ת'כתף למקומה בחדר מיון קיבוע ומנוחה. בגיל 18 בערך באמצע שינה שוב היתה לי פריקה אבל הכתף חזרה למקומה לבד, כמובן שאחר כך מספר ימים יש כאבים בכתף. וכיום לאחר 5 שנים של שקט ושום דבר חריג שוב תת פריקה בשינה וחזרתה למקום לאחר מספר שניות.
עכשיו השאלות שלי הן: האם הפריקה האחרונה שקרתה יכולה לקרות עקב מאמץ מקדים בהרמה וסחיבה של 10 שעות בעבודה שגרם לרגישות מספר שעות לפני?
אני עובד במחסן ממוחשב עבודתי בעיקר על המחשב אבל בזמן האחרון מטילים עלי הרבה עבודות פיזיות של הרמה וסחיבה האם לגשת לאורטופד להביא מכתב שאני לא יכול לעשות את זה? ובכלל מה עלי לעשות איזה דרך טיפול יש לשקול? תודה רבה חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול בעיקרו הנו פיסיותרפי עם
ד''ר יוני ירום12/09/2010חיזוק השרירים מסביב לכתף
האם לעבודתך יש קשר לארוע ? התשובה אינה חד משמעית אבל קיימת האפשרות שכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)