מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתיחה ב MCLאלון24/06/2010
שלום רב,
לפני קרוב לשבועיים במסגרת פעילות ספורט עיקמתי את ברך ימין במה שאובחן ע"י אורטופד (בהסתכלות חיצונית) כמתיחה של הרצועה הפנימית (MCL). אחרי מספר ימים הכאב פחת והתחלתי בטיפול פיזיותרפי ובביצוע תרגילים סטטיים בבית. ביומיים האחרונים הכאב התגבר, בעיקר בעת יישור הברך ותוך השמעת 'קנאק', בעיקר בקימה מישיבה אך גם בהליכה.
האם ייתכן שהנזק לברך הוא מעבר למתיחת הרצועה?
האם כדאי לבצע צילום/MRI?
האם עלי להפסיק התרגילים/פיזיותרפיה? או להיפך?
תודה מראש,
אלון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן נראה כי הנזק מעט גדול יותר
ד''ר יוני ירום27/06/2010MRI אכן יתן תשובה
בינתיים אפשר להמשיך בתרגילי פיסיותרפיה מתונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר יוני ירום - הזרקת טרומבוציטיםהדר22/06/2010
שלום,
מזה כשנתיים אני סובלת מכאבים שמקורם בשריר זוקף הגו. בדיקות ה CT. MRI שעברתי תקינות. ניסיתי שיקום יום ופיזיוטרפיה ללא הועיל. טווח תנועותי מוגבל משמעותית כיום.
לפני מספר ימים ראיתי שדיברת בתוכנית בריאות 10 על הזרקת טרומבוציטים.
מהו השם הרישמי של ההליך הנל?
היכן ניתן לקרוא עליה יותר?
מהם הסיכונים הכרוכים?
האם ההזרקה מבוצעת ישירות לשריר?
האם ניתן להזריק במקרה של זוקף הגב הנמצא בספזם תקופה ארוכה?
והיכן מבוצע ההליך.
תודה מראש,
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההליך נקרא PRP
ד''ר יוני ירום22/06/2010אין סיכון בביצוע ההליך פרט לכשל של המזריק
ההזרקה מבוצעת ישירות למקום הפיגוע
לצערי , מתוך הניסיון המתמשך , לא נראה כי יעיל במקרה שלך ואם תנסי הדבר יהיה בבחינתיריה באפילה בלבד...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קיים טיפול אחר יעיל?
הדר24/06/2010האם קיים הליך אחר לטפל בשריר זה? (לונגיסימוס).
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין ברירה- צריך לנסות
ד''ר יוני ירום27/06/2010חוות דעת נוספת עם מומחה גב בעל ראש פתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר ניתוח aclאלירן21/06/2010
שלום, לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח לשחזור רצועה קידמית וכרתו לי חלק מהמיניסקוס בעקבות תאונה שעברתי לפניי כשנה.
כמו כן היום התחלתי פיזיותרפיה והבנתי שתוך חודשיים לאחר עבודה על חיזוק הברך וכיפופה אפשר להתחיל לרוץ לאט לאט, למרות שלפי מה שהבנתי מאנשים וממאמרים השיקום לוקח חצי שנה עד שהרצועה מתאחה ואז אפשר לא לדאוג ולהתחיל לרוץ..מה מבין שתי הדרכים היא הנכונה??
אני בן 18 אני מקפל את הברך יותר מ-90 מעלות הולך ללא קביים כבר משבוע אחרי הניתוח כיצד עליי לפעול שהשיקום יעבור בצורה חלקה ובהכי פחות סיכונים?
מצטער על החפירה ובתודה ענקית מראש..;]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליך השיקום הינו מדוקדק
ד''ר יוני ירום22/06/2010וקבוע בפרוטוקול ברור
עליך לעקוב אחר הוראות בפיסיותרפיסט/ית ולהתקדם בהדרגה
ההליך לוקח כ 6 חודשים ולאחר 3-4 חודשים את ה מתחיל לרוץ תחת פיקוח
חזרה לפעילות מלאה תוך בד"כ 6 חודשים
קיצורי דרך לא עוזרים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אלירן23/06/2010תודה רבה על התשובה..
השאלה היא אם אני אוכל להתגייס לקרבי בכול זאת ומצידי כול דבר העיקר לתרום שירות קרבי? האם אתה יודע? כי אם יש סיכוי טוב שלא אקבל קרבי אבחן אפשרות של אולי לא להצהיר על זה אני בא ממשפחה של קרביים ציונים בנשמה ואין מצב שאני לא עושה קרבי!?! מצטער על החפירה בתודה מראש;]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת בעייהעם שיחזור רצועה
ד''ר יוני ירום23/06/2010אני חושב שזה פרופיל 64 גג ולא בכיוון של קרבי - אבל יש תפקידים משיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גב תחתוןדור19/06/2010
אני עושה המון ספורט (בעיקר חדר כושר) ומקפיד מאוד על תרגילים לחיזוק, יציבות וגמישות של ה-core אבל יש לי בעיה שאני לא מצליח להיפטר ממנה והיא שאחרי ישיבה ממושכת, כשאני קם הגב שלי מרגיש תפוס, נוקשה וכואב.
האם יש משהו לעשות בנידון
מבחינת התרגלים שאני עושה זה סקאווט עם ידיים מעל הראש, גלגול כדור לפנים על קצות האצבעות, בירד-דוג, קירוב בירכיים על כדור ועוד ברבה מאוד מהסוג הזה עם כדור שוויצרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל - מגוון מצויין
ד''ר יוני ירום19/06/2010של תרגילים
הייתי מבצע ברור אורטופדי קטן למה קיימים הכאבים
בנופף כמה טיפולי פיסיותרפיה ממוקדים יכולים לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות חוליות L3-L4גבי בן משה17/06/2010
אימי סובלת מהיצרות חוליות L3-L4
רציתי לדעת מהו דרך הטיפול הטוב ביותר עבורה ללא ניתוח?
אימוני גמישות?אימוני יציבה של שרירי הגב והבטן?פילאטיס?חיזוק השרירים המייצבים?
תודה
גבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון-????
ד''ר יוני ירום17/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיצרות חוליות
שרון רוזנמן19/06/2010חשוב לבדוק מאילו תופעות היא סובלת ולטפל בהן
הטיפול הוא סימפטומטי היות ואת ההצרות עצמה לא נוכל לשנות בטיפול שמרני
פיזיוטרפיה פרטנית, התאמת תרגילים ומתיחות ספציפים ובהמשך מעבר גם לקבוצת התעמלות
נראים לי דרך טובה.
כל זאת בהתייעצות ובתאום עם המטפל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקדמת השוק ברגל ימיןמשה17/06/2010
מזה מספר שנים, אני סובל מכאבים בקדמת הרגל, לאורך כל השוק.
עשיתי מספר בדיקות, והארתופד שלל שברי מאמץ (טען שהכאבים גם לא יכולים להיות כ"כ הרבה זמן בשבר מאמץ) הוא הפנה אותי לפיזיותרפיה, ולבדיקת GAIT- בדיקת הליכה, שבקופח הרופא לא הבין מה זה ממש, ופשוט אמר לי ללכת לפיזיותרפיה.
רציתי לשאול מהם הגורמים שיכולים לגרום למצב כזה? אני 175 שוקל 92 אבל ללא משקל עודף שנראה לעין, (בטן שטוחה, ודי חטוב) פשוט שוקל הרבה. עושה הרבה ספורט, בעיקר רכיבת אופנים.
תודה אלי.
(בבדיקת רנטגן יצא תקין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות SHIN SPLINTS שהינה דלקת
ד''ר יוני ירום17/06/2010במעטפת העצם
יכול להיות סינדרום המחיצה בו יש עלייה במחיצה הבין שרירית של השוק
ויכול להיות גם הפרעה בכף הרגל אשר גורמת לעומס על שרירי השוק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כל האבחנות שרשמת מתאימות
משה17/06/2010לכאבים שנמשכים כבר מספר שנים?
האם יתכן דלקת במעטפת העצם מזה כשלוש שנים.?
רצוי לציין פרט ששכחתי, כאשר אני חובש את הרגל בתחבושת אלסטית, הכאב נחלש באופן ניכר, ואני יכול לעשות ספורט.ללא כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה היא כן אבל
ד''ר יוני ירום19/06/2010צריך לחפש גם בכיוון כלי דם ואולי סינדרום המחיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע מלא ב-ACLגלעד16/06/2010
שלום רב,
לפני בערך שנה וחצי, נפגעתי בברכי במהלך אימון אומנויות לחימה. הרופא איבחן קרע במיניסקוס+ קרע מלא ברצועה הצולבת הקדמית וכן נעילת ברך. יומיים לאחר הפגיעה נכנסתי לניתוח על מנת לטפל במיניסקוס ובנעילת הברך אך הרופא לא רצה לנתח את הצולבת הקדמית מכיוון שהיא הייתה עדיין בטראומה (לפי דבריו).
בדרך שהרופאים והפיזיותרפיסטים לא הבינו, כעבור שבועיים מרגע הפציעה (ללא ACL) כבר השתתפתי ב"עופרת יצוקה" ומיד לאחר חזרתי מהפעילות המבצעית, חזרתי לעסוק בספורט בצורה אינטנסיבית ללא כל בעיה.
שאלתי היא כזאת- האם יש חשיבות בשלב זה של חיי (בן 26) לגשת לניתוח שחזור ACL? האם במידה ולא אעשה את ניתוח השיחזור, אני עלול לפגוע בברך עוד יותר? (אולי יותר עומס על המיניסקוס ועל שאר הרצועות?).
הלכתי לשנים מהאורטופדים הבכירים בארץ לנושא זה אך תשובתם של שניהם הייתה שונה. הראשון (שהוא גם זה שביצע את הניתוח הראשוני לתיקון המיניסקוס) טען שהוא לא רואה סיבה, במידה ואני מצליח לתקפד כשם שאני מתפקד להכנס לברך ולבצע התערבות כירורגית והמליץ לי להמתין עם הניתוח מכיוון שלטענתו ישנו מחקר רב בנושא זה ובעתיד הלא רחוק יהיו ניתוחים הרבה יותר מוצלחים מהניתוחים הנוכחיים הקיימים.
מצד שני, הרופא השני שהלכתי לקבל את חוות דעתו בנושא זה אמר לי שהייתי צריך כבר מזמן לעשות את הניתוח ולא הבין איך חיכיתי עד כה.
מצטער על אורכה של ההודעה אך אשמח לחוות דעת נוספת.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
עומרי23/07/2012סליחה על ההתערבות בנושא, אני גם פצוע ברך, מה הם שמות האורטופדים אשר טיפלו בך"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרגע לפי התיאור
ד''ר יוני ירום17/06/2010הברך מתפקדת היטב והינה יציבה - כלומר אינה פורקת ואינך מועד תוך כדי פעילות.
אם תתמיד לחזק את השרירים מסביב לברך והיא תמשיך להיות יציבה, אין צורך לרוץ לניתןח
לעומת זאת, אם יופיעו נפיחויות, אי יציבות והפרעה בתיפקוד, יש לשקול שיחזור ניתוחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר קרוע M.BICEPS. ים ישתרופהאיוון כריסטוב16/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כן
ד''ר יוני ירום17/06/2010טיפול שמרני יביא להחלמה מעט טובה יותר
אם רוצים מראה כמו מקודם - ניתוח לאיחוי הקרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת ברך אחרי ניתוח ACLברוך14/06/2010
עברתי לפני כ-9 חודשים ניתוח לשחזור רצועה צולבת קידמית בברך שמאל כמו כן כריתת חלק מהמניסקוס....אתמול הרגשתי בריחה של הברך(לא חזקה) והברך כואבת לי במקצת.היא לא התנפחה ואני יכול לישר אותה עד הסוף רק שכואב במקצת בכיפוף עד הסוף.כמו כן יש כאבים קטנים בעצם כנראה איפה שיש בורג..יכול להיות שקרעתי את הרצועה החדשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות
ד''ר יוני ירום14/06/2010אין ברירה - צריך לבדוק ולהיות בטוח
אנא פנה לרופא המנתח
בצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- acl mclמשה14/06/2010
שלום ד"ר אני עברתי ניתוח לשחזור הרצועה הצולבת הקדמית בברך לפני כ10 חודשים ..
היום אני יכול לרוץ ואני רץ טוב אין לי בעיה עם זה .הבעיה היא שכדורגל וכדורסל ובכלל ספורט אינני יכול לעשות בעיה הנובעת כנראה מקרע של mcl .
היני יודע mcl זו רצועה שהיא מחוץ לברך לכן יש לה הספקת דם והיא מתאחה. אני שנה ומשהו אחרי הפגיעה והרצועה הזאת לא מתאחה אצלי משום מה .. עדיין אובחן לי באולטרסאונד וגם בmri קרע של כ-2.5 ס"מ ברצועה זו כיום . אינני יודע מה לעשות .. אשמם לקבל את עזרתך .פיזוטרפיה אני עושה בלי סוף כולל עבודה על הרצועה הצידית באופן קפדני מאוד וזה גם לא עוזר לי .
בתודה משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באמת בעייה
ד''ר יוני ירום14/06/2010ידוע כי לעיתים הדבר לוקח זמן אבל פה זה מוגזם
לאחרונה התפתחה שיטה הנקראת PRP היכולה לפתור בדיוק את הבעייה הזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופציה ניתוחית נשקלת בכלל ?
משה24/07/2010אתה יכול לתת לי טיפה מידע על הניתוח הבנתי שהוא לא פשוט .
הוא יותר קשה מacl ?..
תודה רבה =]
מטרת הזריקה היא לחזק את האיזור או לאחות את הקרע של הmcl?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לשקול אופציה ניתוחית
ד''ר יוני ירום27/07/2010עם תפירה של הרצועה
הזרקת הPRP מיועדת להבריא ולתקן את הקרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיים שחזור מלא של הרצועה הזאת ?
משה10/09/2010הבנתי שהזריקות לא יעזרו לי כנראה. למרות שיכול להיות שאני אתחיל טיפול בזה.
אבל יש שחזור של רצועה כזאת .. ?איך הניתוח הזה לעומת הACL ?
לא שמעתי על אנשים שעברו ניתוח של הMCL ..לעומת הACL שזה דבר די נפוץ ואפשר ללמוד ולהבין עליו הרבה כאן אין שום מידע אני אשמח לקבל טיפה מידע האם הניתוח של זה מצליח בכלל .. ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח לא מסובך
ד''ר יוני ירום12/09/2010עם שיעורי הצלחה ובים אבל בדרך כלל אין בו צורך כי מחלים לבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריעת רצועה בכף הידנטע13/06/2010
שלום שמי נטע.
לפני שבוע וחצי, במהלך משחק כדורגל, קרעתי רצועה בפרק כף היד הימנית, קרוב לאגודל.
כרית האגודל התנפחה מאוד וטווח התנועה של האגודל היה מוגבל. כל תזוזה של האגודל או לחיצה על האזור לוותה בכאבים עזים.
גבסו לי את היד מן האגודל ועד למרפק ולאחר שבוע הורידו לי את הגבס.
הנפיחות ירדה לחלוטין, וטווח התנועה השתחרר, אך עדיין יש כאבים במתיחת היד או בתנועות חדות של האגודל.
הדבר לא היה מפריע לי, אלא שאני נגנית קלרינט והאגודל הזו מחזיקה את כל משקל הקלרינט. זה משקל רב בשביל אצבע אחת, ובמיוחד אם היא לא חזקה.
גם לפני הפציעה, היו לי פעמים של כאבים באצבע הזו, כי הרביתי לנגן והיא הייתה עובדת קשה.
חשוב לי מאוד לשקם את האצבע כיוון שעתיד הנגינה שלי תלוי בה.
קניתי רצועה מיוחדת שמעבירה את המשקל מן האגודל לצוואר, אך עדיין הייתי רוצה לשקם את האגודל כמה שאפשר.
אילו תרגילים עלי לעשות, ולאיזה טיפול עלי ללכת?
האם להפסיק לנגן עד שהאצבע תפסיק לכאוב לחלוטין?
אני עובדת בחקלאות- העבודה מאוד קשה פיזית, וכמובן שהיד פעילה יום יום. האם להימנע מלהפעיל את יד ימין במהלך העבודה כיוון שזה עומס יתר, או שדווקא חזרה לעבודה יעזור לאגודל להחלים מהר יותר?
לפני מספר חודשים הלכתי לכמה טיפולי דיקור סיני בגלל בעיות בשרירים. הטיפול עזר לי מאוד אז. האם זה דבר שאתם ממליצים עליו גם למצבי כעת? או אולי זה עלול לדרדר אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות טובות - שרון ? בשבילך!
ד''ר יוני ירום14/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוב הברך בכדורגל ..בן09/06/2010
שלום ד"ר,
אתמול שחקתי כדורגל עם חברים (בן 18), נפלתי וקמתי מיד בתנועה סיבובית של הברך, הרגשתי כאבים חזקים, אך אין שום נפיחויות בברך והיא נראת תקינה לחלוטין, הייתי אצל אורטופד והוא המליץ לי על מנוחה,
הכאבים עם בצידי הברך הוא מעריך שזה קשור לגידים, הוא אמר לי לנוח.
אני לא מסוגל ליישר את הרגל .. יש לי טיפים איך לזרז את הטיפול? ניסיון ליישר את הרגל מלווה בכאבים מועיל?
מה אתה ממליץ?
תודה~!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זאת אומרת - פיסיותרפיה ומהר!!
ד''ר יוני ירום14/06/2010גם יורידו את הנפיחות, גם יטפלו בכאב , גם יגיעו לטווחי התנועה וגם יהיה אפשר להגיע לאבחנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליוני ירום, ב 23 למאי ענית לשואלתhuxh07/06/2010
בשם שולי, כתבת לה על אפשרויות להשתלת סחוס עם סיכויי הצלחה לא מבוטלים,
אני שמעתי שזה יקר להחריד, נמשך שנה ומעבר עם סיכויי הצלחה לא ממש מרשימים, שלא לדבר על כך שניתן לספורטאים בלבד, האם חל שינוי??
האם נראה באופק פתרון לחולי אוסטאוארטיריטיס? האם אנו בפתחו של עידן שבו לא ישתילו יותר ברכיים??? {זה כואב נורא}... או .שאתה סתם אופטימי מטבעך??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראשית - העלות אינה יקרה אלא מכוסה ב
ד''ר יוני ירום14/06/2010קופ"ח. שנית השיטה טובה לפגיעה ממוקדת.
בינתיים צצו שיטות חדשות כגון PRP אבל יעילותן לפגיעות סחוס תוך מפרקיות אינן מוכחות עדיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מקרין לכף הידנמו07/06/2010
שלום,
אחרי אימון חזה \ יד אחורית אני מרגיש כאב מקרין לאמצע עף היד.. אני מרגיש שהיד שורפת כזה...
תכלס אני מתאושש מפציעה של הורדת ידיים (משהו טיפשי שעשית לא קשור לחדר כושר)
מה הבעיה?< אני מבין שאולי זה משהו עיצבי?
איך מטפלים בזה? האם אפשר להמשיך להתאמן? האם זה מסוכן? האם הכאב יחלוף לבד?
תודה!
נמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן כאב עיצבי
ד''ר יוני ירום14/06/2010יש לפנות למומחה כף יד
תריך לבצע EMG* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חוזרים לאחר ניתוחיובל06/06/2010
שלום רב,
עברתי ניתוח במניסקוס לפני כחצי שנה (החלק הקרוע הוסר), שלאחריו עשיתי פיזיותרפיה 4 חודשים (יומיים בשבוע עבודה עם מכשירים עם הפיזיותרפיסט וכל שער ימות השבוע בבית במשך 4 חודשים שלמים).
כשסיימתי עם הפיזיותרפיה הרגשתי די טוב, אפילו שיחקתי כדורגל פעמיים כחצי שעה (לא אימצתי יותר מידי את הברך).
לפני כחודשיים חזרו הכאבים (אמנם לא כמו לפני הניתוח אבל הם עדיין מורגשים) כשעכשיו אני מרגיש לפעמים כאב גם מקדימה מתחת לפיקה (לא אימצתי את הברך בשום צורה פרט לשני משחקי הכדורגל שגם בהם לא אימצתי אותה יותר מידי ולא נפצעתי בצורה כלשהי), ובנוסף התחילו להיות לי קליקים בצד האחורי של הברך כל פעם שאני מיישר אותה (בתחילה הם היו מקדימה ולאחר כשבועיים עברו אחורה).
ראיתי את המנתח שלי והוא אמר שהכאבים והקליקים זה בגלל שהשריר עדיין דליל ונתן לי הפניה לפיזיותרפיה וכתב עליה "ללמד תרגילי QUAD" ואמר שאעשה את התרגילים בבית כל יום.
אחרי החפירה הדי גדולה הזאת, השאלה שלי היא - המנתח שלי לא היה פזיז מידי עם ההחלטה הזאת (שנראית לי די תמוהה, כל מה שהוא עשה היה למשש קצת את הברך ואיך ששם לב להבדל בין השרירים קבע שזאת הבעיה)? עבדתי במשך 4 חודשים וזה לא לגמרי עזר, אז למה שיעזור עכשיו? ועוד עבודה בבית ללא מכשירים, הרי בשביל שהשריר יגדל צריך לעבוד עם משקל ולא סתם לעשות סקוואטים בבית? אני כבר מתכוון לראות עוד אורטופד לחוות דעת נוספת, אבל מה יכולות להיות הסיבות למה שתיארתי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
שרון רוזנמן07/06/2010יתכן שבאמת הכאב הוא בעקבות חולשת שרירים- גם אם עבדת אולי יש צורך בהמשך ובחיזוק ספציפי יותר.
יתכנו גם גורמים נוספים ולכן נראה לי שאתה עושה את הדבר הנכון והולך לברור נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)