פורום שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בפענוח MRI דחוף
    אפרים
    14/08/2011

שלום רב,

זקוק דחוף לעזרתך סובל מאוד מכאבים בכתפיים ובתנועות ,מעוניין בעזרתך דחוף , וחוות דעתך וכיצד ניתן לטפל .

לפני כשנה עברתי תאונה של נפילה מגובה מסולם , נחבלתי בגב ובכתפיים , ב-CT נמצא פגיעות בדיסקים בעמוד שדרה צוארי ומותני , לכתפיים בבדיקת US קרע דו צדדי בגיד SS , בבדיקת MRI אשמח מאוד אם תעזור לי להבין מה קורה :

כתף ימין :

מודגמים שינויים ניווניים במפרק ה- A/C עם בצקת לשדית משני צידי המפרק.

מודגם נוזל בכמות מינימאלית בבורסה הסוב-אקרומיאלית.

מודגמים אותות חריגים מינימאלים בסדרת T2 במרקם גיד הסופרה-ספינטוס באזור אחיזתו אל הגבשושית הגדולה, יתכן כביטוי לטנדינוזיס.

מודגם עיבוי של גיד הביצפס התוך פרקי , יתכן כביטוי לטנדינוזיס.

מודגם נזק SLAP דרגה 2 מאחורי מיטת SLAP , נמשכת ציסטה פרה לברלרית בקוטר 6 מ"מ במישור הצידי פנימי(חתך אקסיאלי 18 סדרה 8 ) ובגובה3 מ"מ (חתך קורונלי 10 סדרה 3), הלברום התחתון מודגם תקין .

הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית .

כתף שמאל :

מודגמים שינויים ניווניים במפרק ה-A/C עם בצקת לשדית משני צידי המפרק.

מודגם נוזל בכמות מינימאלית בבורסה הסוב-אקרומיאלית.

מודגמים אותות חריגים מינימאלים בסדרת T2 במרקם גיד הסופרה-ספינטוס באזור אחיזתו אל הגבשושית הגדולה , ייתכן כביטוי לטנדינוזיס (חתך קורונלי 10 סדרה 4 )

מודגמים שינויים ניווניים בלברום , לא ניתן לשלול נזק slap דרגה 1 .

הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית .

בתודה מראש

אפרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפענוח MRI דחוף

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח MRI דחוף - תגובה

ד''ר יוני ירום
    17/08/2011

כתף ימין - שינויים דלקתיים בגיד הסופרב ספינטוס
    קרע דרגה 2 (רציני) בשפת המפרק ( הלברום)
    שמאל דלקת ישנה בסופרה ספינטוס
    שינויים בשפת המפרק
    כנראה ואין בררה אלא ללכת למומחה כתף והנחליט אם ניתוח או לא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע בקרסול
    טליה
    14/08/2011

שלום,
    בת 35. לפני כחודש וחצי נקעתי את הקרסול במהלך משחק כדורסל.
    לאחר מנוחה של כחודש, חזרתי לפעילות גופנית עם תומך קרסול (AIRSPORT).
    כיום כמעט ואין כאבים, למעט הגבלה קלה בתנועה.
    האם מותר לחזור ולשחות (בהנחה שאי אפשר לשחות עם תומך הקרסול), כשהסגנון היחיד הידוע לי הוא סגנון החזה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נקע בקרסול

הוספת תגובה

• נקע בקרסול - תגובה

שרון רוזנמן
    17/08/2011

האם ביצעת פיזיותרפיה? זה בהחלט יכול לעזור בהשגת תנועה מלאה בקרסול ובשיפור יציבות. לגבי שחיה- באופן עקרוני אין בעיה מכיון שאין נשיאת משקל על הקרסול -תשובה ספציפית לגבייך יכולה להינתן רק ע"י מי שיבדוק אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע בקרסול-המשך

טליה
    17/08/2011

שלום שוב,
    האורטופד אכן הפנה אותי לפיזיוטרפיה (כחודש וחצי אחרי הנקיעה). הפיזיותרפיסט נתן לי שני תרגילים לעשות בבית של שיווי משקל ומתיחה, שלוש פעמים ביום.
    בחיים לא עשיתי פיזיותרפיה - האם זה אמור להספיק? כדאי לשאול על תרגילים מסוימים או הנחיות אחרות? האם זה לא מאוחר כבר כמעט חודשיים אחרי הנקע? יש עוד כמעט שבועיים עד הפגישה הבאה.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע בקרסול-המשך - תגובה

שרון רוזנמן
    17/08/2011

זה לא מאוחר.
    אם זה מספיק? תלוי במצבך, יתכן ואמצעי טיפול נוספים בפיזיותרפיה יוכלו לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרק הירך
    דני
    14/08/2011

שלום רב, אני גבר בן 44. בריא בד"כ. משקל 70 גובה 1.80

לפני שנתיים, לאחר עליה של כ 20 קומות ברגל הרגשתי כאבים בתוך פרק הירך הימני
    וגם לאורך הירך עד הברך והכאב נמשך במשך שבועות ואף צלעתי.
    בבדיקה של אורטופד ספורט לפני שנתיים הוא הסתכל על צילומי אגן כולל FROG ובדק אותי ביסודיות ואבחן זאת כך - FAI - CAM TYPE RT >lt HIPS SUSP TEAR OF LABRUM SUSP ANTERIOR SUPERIOR ACETABULAR LABRAL TEAR
    בצילומי אגן BUMP מעל לצוואר וראש הפמור המעוות את הצוואר ויוצר CAM יותר מימין מאשר משמאל ושיש ככל הנראה קרע בלברום.
    אורטופד בכיר אחר אבחן זאת כ PISTOL GRIP DEFROMITY עם כנראה קרע בלברום אבל אמר שאין עדיין שחיקה משמעותית של המפרק ( אין אוסתיאורטריטיס ) ושזה מה שהכי חשוב. היות ולא רציתי להביא בחשבון ניתוח לא ביצעתי בדיקות נוספות כמו MRA.

מאז כשנתיים נמנע מפעילות כמו עליית מדרגות או ספורט היות וזה גורם לכאבים אבל כן מצליח ללכת כמה פעמים בשבוע כ 20 דקות הליכה של 4קמש ולעלות קומה ברגל
    וא זאין כאבים.
    שלשום הלכתי לבחור כסא למשרד וכורסאות. היות וזאת חנות ענקית מצאתי את עצמי
    חצי שעה מתיישב וקם מכסאות ובודק סהכ אולי 40 פעם. בעקבות זאת החל כאב במפרק הירך ובעצם ולראשונה מזה שנתיים אני עם כאבים חזקים יותר ואף צולע.
    ברצוני לשאול
    האם במצב פעילות כמו ישיבה וקימה מכסא כ 40 פעם יכולה לגרום לקרע חזק יותר בלברום כך שלעולם לא אוכל לשוב וללכת הליכות של כ 20 דקות בלי כאב?
    האם קרע לברלי בירך יכול להביא למצב של נכות עם כאב תמידי ומצב שבו לא ניתו לעלות מדרגות או ללכת קצת בקניון בלי כאבים? עד כמה זה יכול להדרדר?
    הרי רופא אחד אמר שלברום זה לא משמעותי אלא אם יש אוסטאורתריטיס ואין לי ולכן זה לא מטריד אותו אבל השני ( הצעיר יותר ) אמר שלברום יכול לגרום לנכות.
    מה לעשות? יש פעילות מתאימה להחלמה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרק הירך

הוספת תגובה

• פרק הירך - תגובה

ד''ר יוני ירום
    17/08/2011

התשובה היא כן - פעילות כמתואר יכולה לגרום לכאב
    אין ברירה אלא לבצע MRA -MRI ARTHROGRAM על מנת לדעת מה מידת הנזק
    הבדיקה ללא קרינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ב acromio-cl - שאלת המשך
    איל
    14/08/2011

האורטופד שאבחן זאת לא נתן לי הפניה לפיזיוטרפיה, אלא נתן לי מס' תרגילים לעשות לבד בבית. נשמע סביר?
    שמעתי גם על שיטה שנקראת טייפינג, האם זה יכול לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    קרע ב acromio-cl - שאלת המשך

הוספת תגובה

• קרע ב acromio-cl - שאלת המשך - תגובה

שרון רוזנמן
    17/08/2011

תרגילים הם חשובים ומשמעותיים לצורך חיזוק שרירי חגורת הכתף כפיצוי על הקרע ובכך להקנות יותר יציבות.
    אם יש כאבים , חולשה, מגבלה בתנועה יש מקום לטיפול מקיף יותר.
    טייפינג הוא אמצעי טיפולי שיכול לעזור בהקלה על הנ"ל ובחזוק ושיפור יציבות בעקבות כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום מתאונה
    שיקום מתאונה
    13/08/2011

שלום רב,
    לפני חצי שנה עברתי תאונת דרכים בה נפגע הקרסול שלי בדגש על גיד האכילס שמגביל אותי מבחינת כאב ומתפתחות דלקות באיזור. לפני התאונה הייתי בכושר גופני טוב מאוד, בכל יום ביצעתי הליכה מהירה כשעה. כ-4 חודשים לאחר התאונה ביצעו לי בדיקות שבלט בהן ירידה של מסת השריר בגוף וירידה בחלבון שמופרש מהשריר אל הדם. הרופאים אמרו שזה כתוצאה מהירידה בכושר. לאחרונה הופיעה החמרה במצבי גם במנוחה ואני נשלחת לבדיקות נוספות שיבהירו את מצבי כדי שאוכל לקבל טיפול ראוי ומתאים. נראה כי השיקום יהיה ארוך מהרגיל. עם זאת הגוף שלי משתנה ומאבד מצורתו המעוצבת (אם אפשר לקרוא לזה ככה), השרירים ברגליים נעלמים וכמו כן גם בבטן התחתונה.

אשמח להמלצתכם לפעילות גופנית שתוכל לתרום למסת השריר והעיצוב שלו, שתוכל לאפשר לגוף שלי להתפרק ולשחרר אנדרנלין מבלי לפגוע בקרסול. המליצו לי יוגה אבל נראה שיש שימוש בכפות הרגליים.
    בתור מישהי שרגילה לכושר גופני, מאוד קשה לי להיות מוגבלת פיזית.

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום מתאונה

הוספת תגובה

• שיקום מתאונה - תגובה

ד''ר יוני ירום
    14/08/2011

הפגיעה בקרסול אינה מונעת מגוון גדול של עבודת כוח הן על מסת שרירי בפלג גוף עליון והן התחתון.
    לפאן האירובי אפשר לעשות אופניים או מכשיר חתירה
    יש לבצע עבודת משקולות עם התנגדות גבוהה
    הירידה במסת השריר נובעת מהפסקת הפעילות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שיקום מתאונה
    14/08/2011

אני לא יכולה לבצע פעולות הליכה, אופניים ואף שחייה, לאחר כמה תנועות במים הרגל "לא סוחבת" מבחינת כאב.
    איפה אוכל למצוא דוגמא והדרכה לתרגילים שכוללים התנגדות גבוהה ויתאימו לי? לא התעמקתי בזה אף פעם ולרוב עשיתי פעילויות שכוללות רגליים אז אין לי הרבה מושג.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר יוני ירום
    17/08/2011

בחדר הכשר אצל המדריך או לחלופין אצל הפיסיותרפיסט/ית המטפלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובד עצות
    חנן
    13/08/2011

שלום אני ספורטאי משחק כדורגל גם בקבוצה וגם בשכונה בתקופה האחרונה (חצי שנה בערך) יש לי הרבה פעמיים כאבים(מתיחה) בשריר המותן כסל גם בצד ימין וגם בצד שמאל, אני עובד בחדר הכושר גם על השרירי הcore לחיזוק הבטן.
    תמיד אני עושה חימום ומתיחות לאזור הכופפי ישבן והמפשעות.
    השאלה שלי האם יש מצב שיש קשר בין הכאבים לבין ניתוח הפנדציט שעשיתי לפני 8 חודשיים בערך?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אובד עצות

הוספת תגובה

• אובד עצות - תגובה

ד''ר יוני ירום
    14/08/2011

קרוב לודאי שיש קשר עקב החלשות שרירי הבטן
    תמשיך לחזק ובסוף יהיה בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרע ב acromio-cl
    איל
    12/08/2011

לאחר נפילה בזמן רכיבה אבחנו אצלי את הפגיעה הנ"ל בכתף ימין. אבקש לקבל קצת אינפורמציה בשפה פשוטה להבנה על הפגיעה.
    מה הטיפול המומלץ ? מה זמן ההחלמה המשוער ?
    תוך כמה זמן אפשר להתחיל רכב בחזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    קרע ב acromio-cl

הוספת תגובה

• קרע ב acromio-cl - תגובה

ד''ר יוני ירום
    14/08/2011

קרע ברצועות המחברות בין עצם הבריח (קלוויקולה) וקצה עצם השכמה (אקרומיון)
    הרצועות מייצבות את חגורת הכתפיים ונזק בהן גורם להפרעה בתפקוד ולכאב
    יש שש דרגות של קרע ומהדרגה הרביעית הטיפול הוא ניתוחי
    עד אז - פיסיותרפיה בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת קורטיזון
    חנן
    12/08/2011

אני בן 21 ולפני כמה שבועות רשמתי לך תגובה והמלצת לי זריקה קורטיזון, אני רוצה לעשות אותה, איפה עושים אותה?

לקביעת תור
    סגירה
    זריקת קורטיזון

הוספת תגובה

• זריקת קורטיזון - תגובה

ד''ר יוני ירום
    12/08/2011

אצל כל אורטופד שבין את הבעייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חוזרים במרפק
    לירז
    12/08/2011

שלום,
    אני בן 20, כרגע אני חייל.
    בעבר (3-2 שנים) נהגתי להתאמן בחדר כושר במשך שנה בקירוב אך הפסקתי בעקבות פציעה במרפק, הערכתי שזאת דלקת. מאז חזרה לי הבעיה בעצמות וברמת כאבים שונה לאחר שאמצתי את הידיים- עד לרמה שבה פשוט לא יכולתי לתפקד מכאבים.
    הפתרון מבחינתי תמיד היה מנוחה ותמיד זה עזר.
    לאחרונה חזרה לי הבעיה (שוב לאחר אימון ממושך).

אשמח לייעוץ כיצד לפתור את הבעיה, למידע על בעיה זו ובעיות דומות והאם יש איזה שהיא תרופה שניתן לרקוח לבעיות מפרקים מסוג זה?

תודה רבה והמשך יום נעים.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים חוזרים במרפק

הוספת תגובה

• כאבים חוזרים במרפק - תגובה

ד''ר יוני ירום
    12/08/2011

חייבים לדעת מה הבעייה במרפק ורק אז לראות דרכי טיפול
    כדאי להבדק אצל רופא מתאים - אורטופד עם אוריינטציה ספורטיבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באזור הקדמי של השוק
    טל
    05/08/2011

שלום,
    אני בן 14.2 אני משחק כדורסל ומתאמן 5 פעמים בשבוע,
    יש לי כאבים באזור הקדמי של השוק,כבר שנה וקצת ובמהלך השנה זה פעם כאב לי ופעם לא .בשנה שעברה עשיתי מיפוי עצמות והוא היה תקין,ובכל פעם שאני הולך לאורטופוד ואומר לו שיש לי שם כאבים אז הוא אומר לי שאני צריך לנוח כי זה שברי מאמץ,אני נח חודשיים, וזה עדין מידי פעם כואב לי.התחלתי לפני חודש לעבוד בחדר כושר ואני עושה רק תרגילים סטטים,
    עוד שבוע וחצי אני אמור להתחיל להתאמן שוב,תוכל/י להגיד לי אם כדי להתחיל להתאמן או להמשיך לנוח.
    תודה רבה טל .

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באזור הקדמי של השוק

הוספת תגובה

• כאבים באזור הקדמי של השוק - תגובה

ד''ר יוני ירום
    07/08/2011

צריך לבדוק אותך ולראות באם הכאב לא נובע ממצב הנקרא SHIN SPLINTS
    המצב שונה משבר מאמץ ומגיב אחרת לטיפול ועלול להמשך זמן רב מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפואה משלימה
    ליי
    04/08/2011

ד"ר שלום.

נפגעתי בתאונת דרכים בע.שדרה צווארי פגיעת שוט (חבלה בצוואר ) .
    האם לדעתך טיפולים ברפואה משלימה כגון : דיקור , עיסוי , כירופרקטיקה וטוינא יכולים לעזור ולהקל על הכאב או שזה יכול להזיק ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רפואה משלימה

הוספת תגובה

• רפואה משלימה - תגובה

ד''ר יוני ירום
    07/08/2011

יכולים לעזור
    מרביתם לא יכולים להזיק כנראה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המערה הקרפלית
    יואל
    02/08/2011

ד"ר שלום
    בעבר סבלתי מהמערה הקרפלית- טופלתי ע"י סד ליד- לקחתי ארקוקסיה למשך 3 ימים והחלמתי.

לאחרונה התכוננתי למבחן חשוב וכנראה שהגזמתי עם הכתיבה.
    כבר חודש אני סובל מכאבים עמומים באיזור המערה.
    אני מורח 5 פעמים ביום וולטרן- היום הפסקתי כי הבנתי שזה מסוכן לכבד וזה גם לא היה לי כל כך יעיל.
    בנוסף- לקחתי ארקוקסיה במשך שבוע וחצי וכמו כן קיבלתי זריקת קורטיזול לאיזור הכאב.

והכאב בשלו

מה עליי לעשות? לקבע את היד בתוך סד ענק ולא להזיז אותה חודש ??? (בצחוק כמובן- מתוך ייאוש)

אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    המערה הקרפלית

הוספת תגובה

• המערה הקרפלית - תגובה

ד''ר יוני ירום
    02/08/2011

תסמונת התעלה הקרפלית הינו מסובך לטיפול
    אם האבחנה נכונה אין ברירה אלא לנתח - 20 דקות, שבועיים החלמה והכל כמו חדש
    חבל על הדיו , חבל על הזמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד אכילס-הסתי
    נופר
    30/07/2011

אחרי קרוב לשנה של כאבים בגיד אכילס שני הרגליים וטיפולים של אולטרסאונד, עיסוי עמוק ,מדרסים במסגרת הקופ"ח וגלי הלם שלא עזרו, כשאני עושה ספורט באפן קבוע, עשיתי צילומי רנטגן ואולטרסאונד -רק עכשיו, ןזאת אחריי חודש הפסקה מספורט וחזרתי לפעילות, אבל הבעיה נשארה. רציתי לדעת פרוש תוצאות בדיקה. אולטרסאונד : נצפו הסתיידויות קטנות בחלקים הדיסטליים של גידי אכילס דו"צ. רנטגן: הסתיידות רקמה רקה לאספקט אחורי של העצם העקב דו"צ. מה זה אומר? ומה אפשר לעשות? בעבר גם לקחתי ארקוקסיה שלא עזר. ועכשיו אחרי שהייתי אצל הרופא נתן לי לקחת ברקסין ומדרסים עם שכבות שיותר טובים על פניו ,מהקודמים - שניהם דרך מכבי. לא נראה לי שיפתור את הבעיה. עדיין כואב. האם יש טיפולים אחרים אפקטיביים- חוץ מגלי הלם ,תרופות אחרות, שיכולים לעזור לי? האם רק מנוחה טוטאלית תעזור או תיפתור את הבעיה.? זריקות? נואשת..

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בגיד אכילס-הסתי

הוספת תגובה

• דלקת בגיד אכילס-הסתי - תגובה

ד''ר יוני ירום
    31/07/2011

אז זהו שמנוחה לא ממש תפתור את הבעייה
    הכאב נגרם עקב ההסתיידויות
    הייתי מציע סיבוב נוסף של גלי הלם כי זהו הפיתרון הלא חודרני הטוב ביותר
    לחלופין אפשר לשקול PRP שהינו הזרקה של טרומבוציטים (טסיות דם) שלך למקום ויכול ליצור תגובת ריפוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וסטוס
    אלעד
    28/07/2011

אם אני מבצע את התרגיל סומו דד ליפט אז הוסטוס מדיאליס דומיננטי בתרגיל?
    ומה דעתך על התרגיל באופן כללי?

לקביעת תור
    סגירה
    וסטוס

הוספת תגובה

• וסטוס - תגובה

שרון רוזנמן
    29/07/2011

לא בטוחה שאני יודעת באיזה תרגיל בדיוק מדובר.
    תאר לי אותו ואנסה לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בכתף
    חייל
    28/07/2011

שלום דוקטור.
    לפני שבועיים במהלך משחק כדורסל נפגעתי בכתף.מאז אני עם כאב בכתף שמגביל אותי בתנועה-אני בקושי יכול להרים את יד שמאל כשהיא ישרה למעלה(אני חייל לוחם אז זה מאוד בעייתי).הייתי אצל אורטופד ששלח אותי לus ולct(עם חומר ניגוד) וגם לקחתי איבופן שלא השפיע.התוצאות של הus היו שהכל תקין ושל הct גם תקין חוץ מ"תופעת וואקום עדינה שנצפתה במפרק הגלנו הומרלי".חזרתי לאורטופד אתמול והוא אמר לי ללכת לmri שזה אומר להמתין חצי שנה.הוא אמר שהוא חושב שיש פגיעה ביציבות של הכתף הקדמית שלא ראו בct.הוא גם אמר לי להמשיך להתאמן עם משקולות למרות הפציעה. מה אני אמור לעשות עכשיו עם הכאבים בכתף? כרגע לא נראה לי שהכאבים יעברו והmri רחוק מאוד...בכלל אשמח לשמוע את דעתך על הפציעה.תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בכתף

הוספת תגובה

• בעיה בכתף - תגובה

ד''ר יוני ירום
    28/07/2011

אכן יש לבצע MRI של הכתף וצריך לעשות MRI ARTHRO
    בינתיים חיזוקים ופיסיותרפיה חייבים לעזור
    לגבי הבדיקה - פשוט צריך לשים לחץ על מי שמאשר ועל התורים ובסוף זה מתקצר משמעותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בכתף - תגובה - תגובה

שרון רוזנמן
    28/07/2011

כפי שטוען ד"ר ירום-פיזיותרפיה חשובה עוד בהמתנה לmri.
    לדעתי לא כדאי לבצע תרגילי משקולות ללא הדרכה מדויקת מה ,איך ובאיזה משקל שתינתן ע"י פיזיותרפיסט שמבין בתחום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה