מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לעצתך... שבר מאמץמיקי27/01/2011
שלום רב, לפני כשלושה חודשים חשתי כאב רב באמצע ריצה לאחר צילום גילו שיש לי שבר באמצע כף הרגל שאפילו החל מעט לטפס לכיוון הירך. הרופא שראיתי אומר שעלי לנוח עוד חודשים עד שהכאב יחלוף.
אשמח לדעת האם יש דרך לזרז את ההחלמה? תוספים או דרכי טיפול משום שאחרי 3 חודשים עדיין ישנו שבר די משמעותי...
וגם רציתי לדעת מה המשמעות לגבי העצם ביום שאחרי? האם אחרי ההתאחות היא אינה חזקה כפי שהייתה במקור? האם יכול להיות מצב שאדרש לניתוח?
אודה לכל עיצה
ערב טוב
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעצתך... שבר מאמץ - תגובה
ד''ר יוני ירום30/01/2011האם התכוונת לשבר או שבר מאמץ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ברכייםקרן27/01/2011
שלום,
רציתי לדעת מה אומר המשפט אספקט מדיאלי של ברך ימין בקונדיל מדיאלי טיביאלי.
תודה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ברכיים - תגובה
ד''ר יוני ירום27/01/2011בצד הפנימי של ברך ימין על גבי הראש הפנימי של עצם הטיביה בתוך המפרק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר ופגיעה ברצועה בכף הרגלאיתי24/01/2011
שלום,
לפני כחודש החלקתי על שלג, התנגשתי בעמוד וקיבלתי מכה חזקה מאד בצד החיצוני של כף הרגל. אבחנו שבר בכף הרגל וכנראה פגיעה ברצועות.
היום אחרי חודש, הכאב של השבר עבר פחות או יותר, אני יכול לדרוך (לא עם כל המשקל) על הרגל עם אייר-כאסט, אבל הרגל מתנפחת לאחר הליכה קצרה ביותר (100 מטר), וגם מתנפחת כשהיא לא מורמת.
אני רוצה לחזור לפעילות כמה שיותר מהר ומעוניין בעצה לגבי: האם לחבוש את הרגל בתחבושת אלסטית? האם לעשות תרגילים לרגל ? אלו תרגילים ?
מה טווח הזמן שבו יש שיקום של פציעה כזו ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר ופגיעה ברצועה בכף הרגל
מורן אבן26/01/2011שלום איתי, פציעה כזו מלווה בהדבקות של רקמות ולכן גם יש בעיה בניקוז של נוזלים מהאיזור. טיפול בדיקור ואינפרא אדום יכול לזרז מאד את ההחלמה, אני מאמין שביותר מחצי מהזמן, זמן ההחלמה תלוי במצב הגופני של המטופל ומשתנה ממטופל למטופל
תרגיש טוב, מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבר ופגיעה ברצועה בכף הרגל - תגובה
ד''ר יוני ירום27/01/2011חסר מאוד החלק השיקומי של ההחלמה
גש לבצע פסיותרפיה שיקומית אינטנסיבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעבות בגיד הארבע ראשי רקטוס פמוריסקובי22/01/2011
לפני חודשיים וחצי, במהלך הריצה, נעצרתי עקב כאבים עזים באזור שריר המקרבים בירך שמאל. זה קרה במהלך אימונים למרתון טבריה. באבחון דרך אולטרה סאונד נמצאה התעבות (דלקת) בגיד הארבע ראשי (רקטוס פמוריס) בחיבור למפשעה עם הסתידויות. כמו כן, נמצאה נפיחות בסחוס של הפוביס (הבטן התחתונה). מאז לקחתי כדורים אנטי דלקתיים (ארקוקסיה, ארתופן...) ללא הצלחה. כמו כן, אני בטיפולים פיזיותרפיסטים אשר כללו בין היתר חשמל, אולטרה סאונד, חימום, קירור, והרבה מתיחות. במהלך החודש הראשון לא רצתי כלל. לאחר חודש של מנוחה, חזרתי לריצה קלה ביותר החל מ- 5 ק"מ ועד לכ- 10 ק"מ ולא יותר מ- 25 ק"מ בשבוע (משמעותית נמוך מהנפחים טרם הפציעה). כמובן שאת המרתון לא רצתי. כעת במקרה הטוב מצליח להגיע ל- 7 ק"מ ריצה ללא כאבים ובשבוע האחרון, לא מצליח לרוץ כלל.
האם זריקות PRP פותרות את הבעיה הנ"ל? ידוע לך מי מבצע אותן? האם אתה ממליץ על טיפול אחר? מה עוד אני יכול לעשות?
תודה, קובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה דומה
אוהד14/06/2015שלום קובי,
להערכתי גם נפצעתי בדומה למה שתארת להלן.
במקרה שלי עקב ביצוע לאנג', חטפתי "דקירה" בחלק העליון של ירך שמאל, לתחושתי באיזה גיד בארבע ראשי (יתכן רקטוס פמוריס).
תודה מראש,
אוהד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפציעה דומה - המשך
אוהד14/06/2015בתחילה הכאב הפריע גם בהליכה שגרתית, לאחר כחודשיים, במנוחה או הליכה אין כמעט כאב כלל, ועם הפעלת מאמץ או ספריט אז הכאב חוזר.
יש לציין כי זה איננו כאב משתק אלא כאב דוקר ותחושה ברורה שמשהו שם לא תקין.
אני סקרן לדעת מה היה תהליך ההחלמה שלך, מה למדת בעקבותיו על פציעה מסוג זה, אשמח לכל המלצה שהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך 2
אוהד14/06/2015האם מסוכן להמשיך להתאמן? האם מדובר בקרע בגיד/שריר?
האם זו דלקת/הסתיידות?
אני מאד סקפטי לגבי היכולת של תכשירים אנטי-דלקתיים לעזור שכן אין כל סיבה לדלקת, הפציעה קרתה בפתאומיות תוך כדי אימון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעבות בגיד הארבע ראשי רקטוס פמוריס - תגובה
ד''ר יוני ירום27/01/2011שלום קובי
קיימת סבירות שהזריקות יעזרו
ישנם מספר מקומות שמבצעים זאת
אשמח להפנותך בעל פה או במייל ישיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בירך שמאל בעקבות ריצהכרמית20/01/2011
השבוע רצתי 10 ק"מ יום אחרי יום.. ואחרי יום הפסקה רצתי שוב 10 ק"מ ולאחר מכן התחלתי להרגיש כאבים בבצד הירך השמאלית..
כאשר אני בתנטועה הכאבים םוחתים, אבל ברגע שאני קמה ומנסה ללכת אני חשה קושי בהליכה (נתמכת בקיר והולכת בצליעה).
למרות זאת,הלכתי לרוץ, ואז הכאבים נעלמו לשעה, ואף עשיתי פילאטיס והכאבים לא הורגשו כלל, אבל לאחר האימון ובתום נסיעה של 10 דקות, הרגל חזרה לכאוב, ועדין מתקשה בהליכה.
מה ניתן לעשות????????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בירך שמאל בעקבות ריצה - תגובה
ד''ר יוני ירום27/01/2011לבדוק כמובן
יש לפנות לאורטופד או רופא ספורט
יש לאבחן בעזרת אולטרה סאונד אבחנתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בלברום? נזק בלתי הפיך?יוסי20/01/2011
לפני 3 שבועות משך אותי חבר ביד בכח ואני התנגדתי, כתוצאה מזה כנראה נמתח לי השריר, כאב לי אבל ברוך ה' זה עבר, כעת אין כאבים אבל מאז אני מרגיש ובעיקר שומע קליקים מאותה כתף, בעיקר בבוקר כשאני קם ונמתח, או בלילה כשאני מתהפך, אבל גם סתם כך באמצע היום, נגיד שאני לובש בגד או מוציא משהו ממדף גבוה.
עשיתי תור לאורטופד אבל זה רק בעוד חודש וחצי, (טירוף), בינתיים אני מאד דואג, וזה גם מפחיד לעשות תנועות חזקות וחדות.
האם זה אומר נזק לאיזה גיד? חוסר יציבות? זה אומר שנגרם נזק לא הפיך? זה יכול לעבור לבד? זה אומר שעכשיו אני מועד לפרוק את הכתף? אני מפחד בינתיים לשחות או להתעמל ולטייל.,
קראתי קצת באינטרנט וראיתי שתופעה כזאת יכולה ללמד על קרע בלברום אפילו ללא כאבים, והכי מפחיד שאי אפשר לגלות זאת בבדיקה קלינית אצל רופא, או באולטראסאונד, הרי לא יתנו לי בקופ"ח לעשות בדיקת אם אר איי אם לא יראו כלום באולטרא סאונד.
האם בינתיים עלי להגביל את עצמי מפעולות או להתנהג כרגיל?
האם מנגנון של משיכה חזקה מאד ביד יכול לגרום פגיעה בלברום?
אודה לך מראש על התייחסות לשאלות הנ"ל,
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע בלברום? נזק בלתי הפיך? - תגובה
ד''ר יוני ירום27/01/2011הצשובות הן כן
יכול להיות קרע בלברום אבל יותר סביר נזק למסובבי הכתף
יש לבצע קודם כל אולטרה סאונד אבחנתי ואחר כך המשך לפי התוצאות
איזה קופה אתה - אפשר לדעת לפי זה לאיפה להפנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
יוסי27/01/2011עשיתי אולטרא סאונד ויצא תקין, אבל יש לי בעיה בהרמה והורדה של הזרוע, יש התנגדות בסיבוב היד באבדוקציה, כך הרופא אמר, מה זה אומר והאם זה יכול להסתדר לבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופת חולים לאומית
יוסי28/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופת חולים לאומית - תגובה
ד''ר יוני ירום30/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר מאמץמיקי19/01/2011
שלום רב, לפני כשלושה חודשים חשתי כאב רב באמצע ריצה לאחר צילום גילו שיש לי שבר באמצע כף הרגל שאפילו החל מעט לטפס לכיוון הירך. הרופא שראיתי אומר שעלי לנוח עוד חודשים עד שהכאב יחלוף.
אשמח לדעת האם יש דרך לזרז את ההחלמה? תוספים או דרכי טיפול משום שאחרי 3 חודשים עדיין ישנו שבר די משמעותי...
אודה לכל עיצה
ערב טוב
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואה ואם אפשר עוד שאלונת מהי ההשלכה
מיקי20/01/2011על העצם ביום שאחרי? האם היא פחות חזקה מבמקור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן17/01/2011
שלום ד"ר!
אני צעיר לאחר שירות צבאי קרבי.
לאחרונה סובל מכאבים בגב התחתון (לעיתים חזקים מאוד) ואלו מתגברים בזמן ישיבה ממושכת. עשיתי CT וקיבלתי תשובה שיש ליסטזיס וליזיס בחוליות S1-L5.
אני מבין מה המשמעות השאלה היא מהו הטיפול המומלץ? כיצד מדרגים את חומרת הבעיה? והאם הממצא הזה מהווה סיבה מספיק טובה לתלונותיי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר יוני ירום18/01/2011הממצא מהווה סיבה מצויינת לכאב
טיפול פיסיותרפי חובה
רצוי לדעת גם את דרגת הממצאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
אורן18/01/2011אני אקבע תור לאורתופד שיראה את הצילום ויחווה דעתו לגבי חומרת הבעיה.
שאלה נוספת- לדעתם יש להימנע בשלב זה מספינינג (אני עוסק בזה בערך כשנה וחצי)?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
ד''ר יוני ירום27/01/2011עד לקבלת התשובה הייתי נמנע מפעילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריקת פיקהחסוי17/01/2011
שלום.
ב 28/12 פרקתי את פיקת ברך שמאל,גם איזה רצועה..
בבית חולים גיבסו לי את הברך לכל אורכה ואמרו לי שאני צריך להישאר עם זה כשלושה שבועות +איזה חודש וחצי חודשיים פיזיטרפיה ואולי קצת יותר.
חבר שלי אמר שגם הוא פרק את הברך באותו מקום ולו רק שמו תחבושת.
למה זה? זה באמת אומר שהמצב שלי יותר גרוע משלו או שזה פשוט שיקול דעת של רופא?
עשו לי צילום לפני החזרת הפיקה,וגילו שזה רק פריקה ולא שבר,ועשו לי אחרי החזרה של הפיקה,וגילו שהיא אכן חזרה למקום.
הפציעה קרתה לי בזמן אימון בצבא (יחידה קרבית).
אני יודע שאתה לא אחראי על זה,אבל ע''פ שיקול דעתך,אם אשקיע באימונים,בשיקום,תיהיה אפשרות לחזור לאותה יחידה? הברך תחזור למצב הרגיל שהיה קודם הפציעה?
יש המלצות מסוימות על מנת לשפר את המצב? עוד לא התחלתי פיזיוטרפיה,אבל אני רוצה לדעת אם יש משהו שכדאי לעשות,אולי לאכול יותר סידן,משהו כזה..על מה אתה ממליץ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריקת פיקה - תגובה
ד''ר יוני ירום18/01/2011פריקת פיקה הינה בלגן שלם
רצוי לקבע ואחר כך שיקום טוב
באם לא יקרו מקרים נוספים של פריקות הרווחת
אחרת - יצטרכו לנתח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות קשה - לאחר ניתוח כתף.שלומי14/01/2011
שלום, עברתי ניתוח כתף לפני קצת יותר מחצי שנה.
האורטופד נורא שמרני בגישתו ומפחד שאני אמתח את היד יותר מדי(במיוחד external rotation). כמו כן הוא לא כל כך שמח שאני אשחק ספורט כמו טניס, אבל אני לא מבין, אפילו לפני הניתוח יכלתי לשחק טניס ורוב הפעמים לא היה קורה כלום. אז אחרי הניתוח? אחרי חיזוק מסיבי? למה שאני לא אוכל לשחק?
עכשיו אני עובד עם פיזיותרפיסטית פרטית, היא התקשרה לאורטופד והוא ממש פסל אותה ואמר לה שצריך רק לעשות תא התרגילים שהוא אמר לי וכו' וכו.
אז קודם רציתי לשאול האם זה הגיוני לפסול מאמץ גופני לאחר חיזוק הכתף?
וגם, האם מתיחת הכתף, סיבוב חיצוני במצב נמוך( כלומר שהמרפק צמוד לבטן) מסוכנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות קשה - לאחר ניתוח כתף. - תגובה
ד''ר יוני ירום16/01/2011אהלן שלומי
לא ברור מה הניתוח שעשית - תן פרטים
לא אוכל לאמר דבר מבלי לדעת נתון חשוב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט הניתוח שעשיתי.
שלומי16/01/2011ניתוח פתוח לתיקון פריקות כתף.
תאריך הניתוח: 7.6.2010
להלן דוח ניתוח בדיוק כמו שקיבלתי אותו:
אבחנות:
Recurrent dislocation of joint of shoulder region
פרוצדורות:
Bancart repair with capsular shift right shoulder
מהלך הניתוח:
בשיטה ארטרוסקופית דרך ה post portal בוצעה סקירת מפרק. זיהוי נזק על שם hillsacks בנוסף ל bancart lision.
בהמשך ובשיטה פתוחה בגישה קדמית: דלטופקטוראלית, לקיחת הוריד הצפאליק לטראלית, בוצע ספליט בין הדלטויד הקדמי והבקטוראליס.
זהוי הפסיה קלבופקטוראלית, פתיחתה,ח תוך של הלגמנט קוראקו-אקרומיאלי, זיהוי האינטרבאל.
הכנסת מכשיר דק-"פיאן" פתיחת הגיד הסובסקפולארי עם הקפסולה.
הפרקדת הקפסולה בחלק תחתון מהגיד של הסובסקאפולאריס השלמת ניתוק הקאפסולה מההומרוס עד לשעה6 של החיבור בהומרוס.
זהוי הגלנויד, אחרי הכנתו כמקובל הכנסת 3 עוגנים.
תפרת הלברום בחזקה לגלנויד.
בהמשך, תפירת הקפסולה בחזקה להומרוס עם משיכת הקפסולה למעלה - shift - תפירת הגיד הסובסקפולארי.
סגירה בשכבות,
חבישה.
מתלה לכתף.
בנוסף לשאלות מההודעה הקודמת אני, סך הכל אני רוצה להיות בן אדם פעיל ספורטיבית, האם לדעתך יש סיבה שלא? האורטופד אמר לפיזיותרפיסטית שאם היא תגמיש יותר מדי את הרצועות אז הכתף תיפרק, היא אומרת שהיא צריכה להגמיש אותם כדאי לעבוד על השרירים בכל או ברוב טווח התנועה.
מה לדעתך אני צריך לעשות כדאי להיות פעיל ספורטיבית? אולי ייעוץ עם אורטופד ספורט?
שאלה חשובה שאני אשמח אם תענה לי עליה:
אני מבין שקיצור טווחי התנועה גורם לכך שהכתף לא תפרק. אבל האם לפי דוח הניתוח שאתה רואה, גם נעשה תיקון בכתף עצמה שימנע ממנה להיפרק? או שרק קיצור הטווחים מונע את הפריקה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט הניתוח שעשיתי. - תגובה
ד''ר יוני ירום18/01/2011תודה על כל המידע
עכשיו ברור מה עשו
מטרת הניתוח היתה לאפשר לך חזרה לפעילות תוך יצוב הכתף
הפיסיותרפיה היא הנשק העיקרי שלך ומטרתה להחזירך לפעילות מלאה ללא הגבלה
אני בטוח ששרון תוכל להוסיף -אנה הפנה השאלה גם אליה כי הינה מומחית בשיקום הכתף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - שרון, תוכלי להתייחס?
שלומי18/01/2011האם תוכלי להתייחס לשאלות ששאלתי בהודעות הקודמות בקשר לחזרה לפעילות ספורטיבית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לשברי מאמץ?אביתר14/01/2011
אני חושב שיש לי שברי מאמץ ברגל שמאל, אבל אני לא בטוח, יש לי כאבים בערך מהיום בצהריים(סביבות 2, 2 וחצי), בתמונה המצורפת מופעי איזור הכאב וזה כואב רק שאני עושה פעילות מאומצת(ריצה עלייה במדרגות) והפעלת לחץ נקודתי על האיזור, האם אלו באמת שברי מאמץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לשברי מאמץ? - תגובה
ד''ר יוני ירום16/01/2011המקום נראה די מתאים ובהחלט יכול להיות
מצד שני הסיפור קלוש ויתכן שכל מה שצריך זה להוריד עומס לשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רנטגן.
אביתר16/01/2011הלכתי לרופא והוא שלח אותי לעשות צילום רנטגן ברגל, האם צילום רנטגן חושף שברי מאמץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רנטגן. - תגובה
ד''ר יוני ירום16/01/2011התשובה היא לא
צריך מיפוי עצמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הרגל בריצה וגם אחריהדנה09/01/2011
שלום,
אני רוכבת ורצה מזה שנה וחצי..לפני כשנה היה לי נקע ברגע ימין ומאז אחרי טיפולי פיזיוטריפיה זה עבר.
היום יצאתי לראושנה ובפעם הראשונה הרגשתי כאב בכף רגל שמאל..תוך כדי הריצה ..הכאב אמנם בעמימות המשיך להופיע גם לאחר הספורט, הכאב בעצמות כף הרגל עם דגש לחלק הפנימי של כף הרגל...ומדי פעם יש הקרנה לברך.
אני רצה עם נעלי ריצה מותאמות לקריסה שיש לי בכף רגל שמאל.
האם מנוחה מספיקה או שכדאי כבר בשלב הזה לללכת לבדיקה פיזיוטרפיסטית?
מה זה יכול להיות?איך יודעים אם חד פעמי או שווה טיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בכף הרגל בריצה וגם אחריה - תגובה
ד''ר יוני ירום11/01/2011כדאי לבדוק אצל מומחה קרסול וכף רגל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבמיכאלה03/01/2011
שלום!
אני בת 52 ועד היום עשיתי ספורט עם מאמן כושר בביתי. לאור כאבי גב שהתחלתי לסבול עשיתי ביום ראשון האחרון צילומי רנטגן ואלה המממצאים:- 1. היצרות המרווח הבין חולייתי 6-5C.
2. סקוליוזיס קלה, המרווחים הבין חוליתיים שמורים ללא הרס חוליות.
בגדול אני מעוניינת להמשיך לעשות ספורט, האם זה אפשרי, איזה סוג של ספורט, ומה הטיפול הרפואי שאני צריכה? תודה מיכאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב - תגובה
ד''ר יוני ירום05/01/2011צריכה טיפול פיסיותרפי תומך לעמוד שדרה צווארי יחד עם הכוונה לחיזוקים שרירים באיזורים המדוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכאלה05/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבות שמיכהאמיר03/01/2011
שלום רב
אני בן 40 מתמיד בשכיבות שמיכה כבר כמה שנים
עד לפני חודשיים שילבתי עם מכון כושר מעט מכשירים
והיום רק בבית עם שכיבות שמיכה ו2משקולות של 10 ק"ג כ"א
לאחרונה אני מרגיש כאב בחיבור כף היד ליד עצמה(לא בכף ובאצבעות) כאשר אני עושה שכיבות שמיכה או מתאמן עם המשקולות מייד לאחר מכן מרגיש חולשה חזקה באיזור הזה כאילו המקום נרדם זה לא בדיוק כאב.
מה ואיך ניתן לטפל במצב כזה? האם יש רצועה מיוחדת למקום הזה?
האם משחה מסויימת? האם להפסיק אימונים לאלתר?
ראוי לציין שלאחר כמה שעות זה עובר וחוזר לאחר האימון הבא
תודה מראש
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרף לשאלה
ערן03/01/2011אני לפעמים מעמיס ארגזים כבדים לגובה (מעל הראש) וכל המשקל של הארגז מונח על כף היד שלי כשהיא מוטת אחורה בזווית של כמעט 90 מעלות...
ואני מפחד שיקרה משהו או שאני אסבול מדלקת באיזור ואני מחפש גם כן משהו לשים על איזור פרק היד בעת ביצוע הפעולה.. (משהו בסיגנון "קרסוליות" רק לפרק היד)י תתודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכיבות שמיכה - תגובה
ד''ר יוני ירום05/01/2011קיים לחץ עצבי בכיפוף כף היד לאחרו
שנה זוית החזקה של כף היד בעת ביצוע התרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברכייםארז01/01/2011
שלום ד"ר.אני בן 37 ,בעבר שיחקתי כדורגל עברתי acl +מיניסקוס ברך שמאל,כמו כן אובחן אצלי קרע עדין בלברום ירך רגל שמאל.מאז, אני ממעט לשחק ומתרכז בעיקר בריצה.לאחרונה החלו כאבים בברך ימין דקירות ותחושת אי נוחות בכיפוף בעיקר מסביב לפיקה.לקחתי עצמאית ארקוקסיה 10 ימים ללא הועיל.בעצת אוטופד לקחתי ברקסין 10 ימים,גם ללא שינוי משמעותי.שאלתי מה לדעתך ההבחנה? בהנחה שהכאבים לא באו כתוצאה מתנועה חדה כתוצאה ממשחק.האם יתכן שכתוצה מהפציעות ברגל שמאל העמסתי יותר על רגל ימין ונוצרה דלקת כה חריפה ש- 20 ימיי כדורים לא עוזרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכיים - תגובה
ד''ר יוני ירום02/01/2011אבחנתך נכונה - העומס גרם לבעייה
מצד שני , אף אחד לא אמר שזו דלקת - עושה רושם שהפגיעה נופלת תחת הכותרת
PATELLO_FEMORAL PAIN ואינה נוהגת להתרפא על ידי תרופות
צריך לבדוק ולהגיע לאבחנה מדוייקת יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)