מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תהליך אגני מולטי ציסטי משמאלרינה21/01/2009
שלום רב, אבי בן 72 עבר בדיקת CT של בטן ואגן. ממצאי הבדיקה הן: באגן הקטן משמאל, בסמוך לכלי הדם האיליאקלים ומעל ואחורית לשלפוחית, הודגם תהליך מולטי ציסטי מורכב בגודל כ- 40 על 100 מ"מ, קרוב לוודאי ממקור לימפתי, כגון: לימפאנגיומה ואינו נראה מהשלפוחית. ערמונית מוגדלת , בולטת אל בסיס השלפוחית. 1 אודה מאוד על ההסבר של ממצאי הבדיקה. 2.האם זה משהו מסוכן, ואם כן האם יש צורך בניתוח או המשך טיפול כשלהו. תודה רבה על עזרתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום22/01/2009קשה לקבוע אבחנה מדוייקת על סמך תיאור צילום CT.
יש צורך לעיין בצילומים ובבדיקות עזר נוספות.
ככלל, צבר של נוזל לימפה באגן אפשרי ובד"כ הוא מופיע לאחר ניתוחים באיזור. באם האבחנה ברורה ואינו גורם להפרעה כלשהיא אין חובה לטפל בו.
שוב, ממליץ לפנות לייעוץ בצירוף הצילומים ובדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר כריתת גידול משלפוחית השתןאמי21/01/2009
אבי בן 74 לאחר כריתת גידול סרטני משלפוחית השתן מתקשה בהטלת שתן. תוצאות אולטרסאונד אחרונה לשלפוחית השתן - טרבקולציה בדפנותיה ומספר דורטיקולה בשני הצדדים בגודל עד 27 מ"מ. בכליה השמאלית הודגמה ציסטה בקוטר 38 מ"מ ללא אבנים ללא הידרונפרוסיז. השאלה היא האם זו עדות להשנות הגידול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמי
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום22/01/2009תוצאות הבדיקה אשאת מביאה אינן מרמזות על השנות הגידול .
הבדיקה המדוייקת לאיתור השנות בכיס השתן היא בדיקת ציסטוסקופיה בה מחדירים סיב אופטי לכיס השתן וסוקרים אותו.
הממצאים שחל בדיקת הסונר מרמזים כי יתכן וכיס השתן עובד כנגד התנגדות כגון בשל ערמונית מוגדלת ויש לברר גם נושא זה מול האורולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמי22/01/2009בהמשך לתשובתך אחדד כי לפי הUS: ערמונית - נפח 20 סמ"ק מוגדלת. תופעה נוספת היא על התכווצות הפין האופן משמעותי ביותר שאינה אופיינית. האם עפ"י עובדות אלו יש מקום לדאגה ומה המלצותייך להמשך בירור פרט לציסטוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב אמי
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום22/01/2009שוב הבירור כולל ציסטוסקופיה, שתן לציטולוגיה וכן הדמיה לפי הצורך.
בקשר להפרעות הערמונית יש לבצע זרימת שתן + שארית לאחר השתנה ולהחליט על טיפול.
הביקרור וההחלטה על טיפול הם ע"י אורלוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ועזרה?אבי20/01/2009
שלום רב. אני סובל מכאבי גב כמה שנים ולפני כ שבוע עברתי בדיקת mri . והתשובה היא. 1.קונוס מידולרי מסתיים בגובה L1 . 2.שינוי ניווני עם סימני התייבשות בדיסק בגובה L4-L5 . 3.דיסק וסטיגיאלי בגובה L5-S1 כאשר חולית L5 נראית כחוליית מעבר . 4.בגובה L4-L5 -- מודגם בלט דיסק אחורי קמור שטוח עם לחץ בינוני על קדמת השק התקאלי . 5.בגובה L5-S1 --מודגמת סקרליזציה דו צדדית . דיסק וסטיגיאלי ללא בלט. לאחרונה כ 6 חודשים סובל מקושי מהטלת שתן ואפילו בוכה עד שיצא שתן מהכאבים וכול 40 דקות בערך חייב לכנס לשרותים אבל מרגיש שאני לא מתרוקן עד הסוף . מבקש הסבר ועזרה במצבי . ומודה לך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אבי
ד''ר דמיטרי גולדין20/01/2009הפרעה בהטלת שתן שאתה מתאר יכולה להיות משנית למספר סיבות ובין היתר גם ללחץ על חוט השדרה . כדי לברר את המצב ולתת טיפול נכון אתה צריך לבצע מספר בדיקות נוספות. לכן ההמצה לפנות לאורולוג לצורך בירור וטיפול מתאים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התשובה
ד''ר דמיטרי גולדין20/01/2009רוצה להדגיש שמצב שתארתה דורש התיחסות דחופה ולכן יש להגיע לבירור תוך ימים ספורים ולא לדחות לשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר מקרים של מקרו-המטוריה בסוף ההשתנהד''ר יורם דקל - מנהל הפורום20/01/2009
שלום,
אני בן 23.
בשל מספר מקרים של מקרו-המטוריה בסוף ההשתנה, לאחרונה נערכו לי פעמיים בדיקות שתן לציטולוגיה X 3 בהפרשי זמן של כמה חודשים(כלומר סה"כ 6 דגימות).
בכל הדגימות תשובה זהה: במשטחים תאי אורותל, תאי דלקת גבישים, אין סימני ממאירות".
מעבר לתשובה המרגיעה בעניין הממאירות, מהי אותה דלקת עיקשת וכיצד מטפלים בה בדר"כ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום20/01/2009תאי הדלקת אילו תאי דם לבנים שהגיעו למערכת השתן.
המקור יכול להיות תהליך דלקתי במערכת השתן וכן גירוי כלשהוא של המערכת למשל ע"י אבנים.
יש צורך להשלים את הבירור ע"י הדמיה של מערכת השתן וכן בדיקות שתן לכללית ותרבית.
החלטה על צורך בהרחבת הבירור תתקבל לאחר קבלת התשובות הראשוניות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות במתן שתןמישהו19/01/2009
שלום, אני בן 23. פעמים רבות לאחר אוננות ופליטת זרע יש לי קשיים משמעותיים במתן שתן. (בין היתר קושי ביצירת זרם והרגשת שארית מטרידה לאחר ההתרוקנות) בדר"כ חולף תוך כמה ימים. 1. האם נשמע מתאים לאבחנה מסויימת? 2. כיוונים לתכנית אבחונית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלתך...
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן20/01/2009תחושות צריבה קלות ואף אי נוחות מתוארות לעיתים לאחר פעילות מינית אקסטנסיבית .
אם זאת מומלץ כי תפנה להמשך ברור אורולוגי מסודר שיכלול:
שלילת זיבה או מחלת מין אחרת.
שתן לכללית ותרבית.
בדיקת זרע
אפשרות לבדיקה ציסטוסקופית וסונוגרפיה של מע' השתן.
בברכה
דר' כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת המלצה על אורולוג טוב באזורצעירה ודולפת18/01/2009
שלום, אני תחילת שנות ה-30, סובלת שנים מדלקות חוזרות בשתן, האחרונה עם כאבים חריפים בכליה הימנית, שמסרבים להעלם גם אחרי 10 ימי אנטיביוטיקה. שום דבר לא עוזר כדי למנוע את הישנות הדלקות, ואני רוצה לעשות ברור מקיף מה לא תקין שם. אשמח להפניה לרופא טוב, באזור השרון או ת"א. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורולוג טוב
דוד תמר31/07/2011היי, יש אורולוג מצויין, אני לא יודעת אם הוא מתעסק בבעיה שלך בדיוק, אבל הוא באמת ממש טוב, ניתח את אבא שלי והציל לו את החיים, קוראים לו ד"ר ציביאן אלכסנדר, אני לא יודעת אם הוא מקבל דרך הקופה, אני יודעת שהוא עובד בוולפסון. באמת קשה למצוא רופאים טובים היום והוא בהחלט אחד כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת המלצה על אורולוג טוב באזור - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין03/08/2011ההמלצה לגבי ד"ר ציוויאן היא כן נכונה או שתפני לד"ר קובי סתיו מאסף הרופא שני הם מומחים באורולוגיה של נשים. רפואה שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת הצ\מלצה על אורולוג טוב באזורסובלת18/01/2009
שלום, אני תחילת שנות ה-30, סובלת שנים מדלקות חוזרות בשתן, האחרונה עם כאבים חריפים בכליה הימנית, שמסרבים להעלם גם אחרי 10 ימי אנטיביוטיקה. שום דבר לא עוזר כדי למנוע את הישנות הדלקות, ואני רוצה לעשות ברור מקיף מה לא תקין שם. אשמח להפניה לרופא טוב, באזור השרון או ת"א. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורולוג במרכז
פרופ' אבי שטיין18/01/2009שלום רב
לפי תלונותייך את סובלת מדלקת כלייתית על רקע דלקת בדרכי השתן. הטיפול הוא בדרך כלל אנטיביוטי לאחר שמבררים שאין סיבה אחרת לדלקת הכליה.
אורלוגים רבים טובים במרכז הארץ אנא פתחי את מנוע החיפוש של גוגל ומצאי לך אורולוג לפי הביטוח הרפורי שיש לך
בהצלחה
פרופ' שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית מוגדלת ?חנן17/01/2009
שלום. יש לי לאחרונה כאבים בזמן ישיבה בחלקו התחתון של הגב התחתון כאילו אני יושב על תפוח בקצה הישבן . שאלתי היא: האם ערמונית מוגדלת יכולה לגרום לכאבים כאלה בזמן ישיבה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבריאל שלום.
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי17/01/2009אומנם התלונתך לכאבים בזמן ישיבה בחלקו התחתון של הגב התחתון לא אופייניים לערמונית המוגדלת, ופרט לזה, שאתה זקוק ליעוץ של אורטופד וכירורג, בכל אופן אתה צריך לפנות גם לאורולוג מומחה לשלולת בעיה האורולוגית, לבדיקת פיזיקלית ובדיקה רקטלית, בדיקה של מערכת דרכי השתן,כולל US, בדיקות מעבדה, כולל תפקודי כליה ורמת ה-PSA. וחשוב שתזכור-תשובות ברשת לא מחליפות את הביקור אצל הרופא! בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקטי15/01/2009
בני בן שתיים וחצי משתין בקשת עקומה ברוב הפעמים האם זה תלוי בלחץ זרימת השתן כי זה ממש מדאיג אותי שלא יגרום לו לבעיות נפשיות או פיזיות בעתיד כי הקשת ממש נוטה לצד שמאל . תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב קטי
ד''ר גאזי פארס15/01/2009את לא צריכה להיות מודאגת ,לרוב אין בעיה רצינית מאחורי זה, אך היות ובחלק מהמקרים ישנה הפרעה קלה מסוימת בפתח השופכה כמו היצרות , או מיקום נמוך יחסית של הפתח (לא ממש בקצה האבר כפי שזה צריך להיות ),יש צורך בבדיקת אורולוג . אם יש בעיה כזו הטיפול הוא ניתוח אמבולטורי קטן לתיקון הממצא שעורך מספר דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ועזרה?יניב12/01/2009
שלום רב. אני בן 33 מזה כ 10 שנים מבציע החדרת קטטרזס עצמי בערך 4 פעמים ביום כתוצאה מפגיעה בגב תחתון . לאחרונה כשאני נמצא במקום ציבורי ציוד השתן לא נמצא איתי ומרגיש שחייב להוציא שתן ומרגיש שאני מתפוצץ עד שאגיע לציוד ואעשה את הריקון באמצעות החדרת קטטרזס . השאלה ההרגשה זאת האם גורמת לבעיות נוספות בגוף כמו כליות וכ.... ומה כבודכה ממליץ לעשות בנושא. ותודה רבה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי שלום, לשאלתך...
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן12/01/2009כמובן שיש לכך השפעה אפשרית רעה ( תפקודי כליה , זיהומים וכו').
כדי לענות לשאלתך באופן מדוייק צריך להבין באופן מלא את הפגיעה הנוירולוגית שלך ואופן התבטאותה אצלך.
אני מניח שעברת תבחין אורו-דינאמי ושאתה במעקב אורולוג מטפל.
במידה ולא רצוי שתחדש מעקב זה.
האם כמות השתן שלך גדולה ? ( > 3000 סמ"ק ליום), יתכן שיש לבדוק מדוע ( סכרת?) או להגביל את כמות השתיה.
בינתיים אתה חייב להגביר אם כך את כמות הצינתורים ולגבי ההמשך אנא התיעץ אם האורולוג המטפל שלך בהתחשב בהערכה אורו-דינאמית עדכנית.
בברכה,
דר מיקי כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לבצע ביופסית ערמונית?אבי10/01/2009
גילי 62, בריאותי תקינה, מתן שתן מספר פעמים ביום בהתאם לשתיה, 2-0 פעמים בלילה בהתאם לשתיה לפני השינה, TRUS ללא ביופסיה ערמונית מוגדלת כ- 50 סמ"ק עם הסתיידויות וללא אזורים חשודים, בדיקות רקטליות שליליות,
ללא סימפטומים אחרים, להלן תוצאות PSA:
04.2002 – 1.96
10.2004 – 2.43
08.2006 – 2.54
09.2007 – 3.75 (0.31 (F/T
11.2007 – 3.17 (0.18 F/T)
02.2008 – 3.00 (0.22 (F/T
03.2008 – 2.92
01.2009 – 3.31 (0.26 F/T)
האם לבצע ביופסיה ערמונית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי שלום, לשאלתך.....
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן12/01/2009בהנחה שאכן בדיקה רקטאלית של ערמוניתך הינה תקינה נותרנו עם הפרמטרים השונים של ה- PSA לצורך החלטה על צורך בביופסיה.
א) ערך PSA מתואם לגילך- בין 60 ל- 70 הינו עד 4.5 נ"ג\מל']]] משמע שאתה בגדר התקין.
ב) מהירות עלית PSA - [ 0.75 נ"ג\מל'\שנה ]]] משמע ( לפי חישוב העליה מ- 2006 ל- 2009 שאתה בגדר התקין.
ג) דחיסות PSA - [ 0.15 - אצלך זה 3.31/50= 0.06 ]]] משמע שאתה בגדר התקין.
ד) יחס PSA חופשי - אצלך קרוב ל- 25% משמע מצביע לכוון הגדלה שפירה ולא סרטנית.
כלומר על פי הקריטריונים המקובלים כיום אתה יכול להיות רגוע...
אם עדיין קיים בליבך חשש , קיימת בדיקה נוספת הנקראת PCA-3 המתבצעת על שתן ( ונשלחת לפענוח בהדסה). בדיקה זו איננה כלולה בסל השירותים .
לסיכום מציע שתבצע בדיקת PSA בעוד 6 חודשים ובינתיים תרגע ותהנה מהחיים.....(-:
בברכה
דר' מיקי כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש תודה ד"ר
אבי12/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר נכבד, אני מרחיב את שאלתי, תודה.
אבי12/01/2009בן 62, בריאותי תקינה, מרגיש טוב. בדיקות דם ושתן כולל תרבית תקינות. CT בטן תקין. בדיקה רקטלית תקינה. TRUS * ללא ביופסיה (לפני כשנה): "מידות - רוחב 56 מ"מ, אורך 50 מ"מ, גובה 33 מ"מ, נפח 48.3 סמ"ק. חתך רוחבי: גבולות הערמונית חדים, מירקם הומוגני, אזואקו עם הסתיידויות מרובות במרכז הערמונית ובמעבר ל- TZ. TZ מפותח במידה רבה עם הסתיידויות ללא אזורים חשודים. אזורים פריפריים סימטריים בעלי גבולות חדים ללא אזורים חשודים. חתך אורכי: גבולות חדים, מירקם הומוגני, אזואקו עם הסתיידויות במרכז הערמונית. צוואר השלפוחית מורמת ע"י אונה אמצעית אך פתוח בצורת משפך. גם בחתך זה לא הודגמו אזורים חשודים באזורים הפריפריים. אונה מרכזית: מפותח במידה בינונית, בולטת לתוך השלפוחית ומרימה את הצוואר כלפי מעלה. שלפוחית זרע: סימטרית ולובולרית עם תוכן צלול. קופסית (קפסולה): שלמה. סיכום: הגדלה בינונית של הערמונית עם אונה אמצעית והסתיידות בתוכו". US * (לאחרונה): "..שלפוחית שתן בקיבולת טובה ודפנות סדירים, שארית שתן קטנה כ- 10 סמ"ק.. ערמונית מוגדלת 4.2X6.3X4 כ- 56 סמ"ק ומסוידת, לחץ מינימלי על ריצפת השלפוחית". * בדיקות שערכתי לשלילת מחלות מין (איידס, זיבה, כלמידיה, עגבת): "שלילי". * תרבית זרע עכשיו "שלילי", אך עדיין "לויקוציטים בודדים בזרע". * לא נעשתה בדיקה/תרבית לזיהוי אנטיביוטיקה יעילה לזיהום/לחיידק ספציפי. * לא בוצעה בדיקת נוזל ערמונית לכדוריות לבנות. *** נתוני ה- PSA וה- F/T המתנדנדים מדאיגים אותי: 04.2002: 1.96 - ----------- - - - - - - 10.2004: 2.43 - ----------- - - - - - - 08.2006: 2.54 - ----------- - - - - - - 07.2007: 3.22 - ----------- - - - - - - 09.2007: 3.75 - 31% F/T - - - - - - 11.2007: 3.17 - 18% F/T (לאחר 21 יום X1 200MG אופלודקס) :02.20083.00 - 22% F/T - - - - - - 03.2008: 2.92 - ----------- (לאחר 14 יום X2 500MG ציפרודקס) 01.2008: 2.99 - ----------- (לאחר 33 יום X1 250 MG ציפרודקס) 10.2008: 3.09 - 17% F/T (לאחר 60 יום X1 200MG אופלודקס) 01.2009: 3.31 - 26% F/T - - - - - - * סימפטומי דלקת ערמונית: לאחר הטיפולים האנטיביוטיים נעלמו המיחושים השונים וההשתנה בכמות קטנה ובזרם חלש. עכשיו בלילה 2-0 השתנות כפי כמות השתיה לפני השינה. עכשיו כל השתנה בכמות מוגדלת ובזרם מלא שנחלש קצרות למעט טיפטוף בסופו. מה עצתך לבדיקות נוספות שלא עשיתי? האם להסתפק במעקבים ואיזה? הלבצע ביופסית ערמונית? תודה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TESEאייל07/01/2009
שלום אני עומד לעבור ביום שאיבת הביציות שלאישתי ניתוח TESE. האם הניתוח נחשב בטוח יחסית? בהנחה שבדיקות ההורמונים אצלי תקינות וכן וש לי ילדה האם זה מצביע על סיכוי טוב למצוא זרעים באשך? האם הניתוח נעשה בהרדמה מלאה? האם כרוך בכאבים קשים לאחר הניתוח? מה משך ההחלמה הצפוי? אודה על תשובתך אייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אייל
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום08/01/2009הניתוח נחשב ניתוח פשוט וההחלמה ממנו קלה.
להערכתי, על סמך הנתונים שמסרת הסיכויים להנפקת זרע גבוהים.
באשר להרדמה שנבחרה יש לשאול את הרופא המבצע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בישבן אחרי שפיכהיוסי יוסי07/01/2009
לפעמים בעת קיום יחסים אחרי השפיכה יש לי כאב חזק מאוד בישבן (בפנים). לפעמים זה כואב עד כדי שיתוק, לפעמים בכלל לא. לפעמים זה מלווה בדחף לחרבן, לפעמים לא. האם עלי להבדק? או להיות מודאג? האם התופעה מוכרת? אציין שיש לי ארבעה ילדים, אבל אני לא זוכר אם זה היה ככה תמיד (נראה לי שלא). תודה, יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יוסי
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום07/01/2009כאבים מהסוג שאתה מתאר יכולים לנבוע בין היתר מדלקת בערמונית.
ממליץ לפנות לבדיקת רופא אורולוג לקביעת האבחנה המדויקת והתאמת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה רבה
יוסי יוסי07/01/2009שנית, האם לא עדיף לפנות לגסטרואנטרולוג? איזה רופא יותר מתאים לבעיה שלי? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב יוסי
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום08/01/2009כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, ישנה אפשרות של תהליך דלקתי בערמונית.
ממליץ בשלב ראשון לפנות לאורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתן ושחיהאילה05/01/2009
שלום רב לרופאי הפורום! ראשית יישר כוח על הפעלת הפורום ע"י צוות מכובד שהזדמן לי להכירו מקרוב בבית החולים, והתפנה לעסוק במתן תשובות לציבור ללא תשלום או חובה. אני בת 52 ושוחה בבריכה מזה שנים רבות באופן קבוע חורף וקיץ. לאחרונה התחלתי לסבול מדי פעם מדלקות בדרכי השתן הדורשות טיפול אנטיביוטי. האם יש לדעתכם קשר בין השחיה לבין הדלקת? האם זה אומר שלא כדאי לשחות? תודה אילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אילה, לשאלתך....
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן05/01/2009לרוב אין קשר לשחיה בבריכה ולזיהומים בדרכי השתן אצל נשים עם אנטומיה תקינה של דרכי השתן.
אני ממליץ כי תבדקי אצל אורולוג מטפל ורופא הנשים שלך על מנת לשלול בעיות נפוצות יותר הרלוונטיות לך אולי (גיל המעבר, יחסימין\בן זוג, שינוי באנטומיה של הרצפת האגן או מע' השתן, כגון צניחה וכו'). בנשים השופכה הקצרה יחסית והנרתיק המשמש לא פעם ל"מושבה" של חיידקים הגורמים לכך שכמעט בכל גיל יש להן שכיחות מוגברת של זיהומים לעומת הגברים וגיל המעבר מהווה לא פעם תקופה מוגברת של ארועים אלו.
בברכה
דר' כהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת גידולשני04/01/2009
לפני שלוש שנים סרטן בשלפוחית השתן אחרי זה גדל מאז עוד פעמיים ובבדיקת ביופסיה לא סרטני אז מדוע זה ממשיך לגדול מה הסיבה אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שלפוחית
פרופ' אבי שטיין04/01/2009סרטן שלפוחית הינו סרטן שמופיע ומתגלה בדרך כלל בשל דימום בשתן. לאחר כריתתו יש סיכון של כ 50% ויותר לחזרת ב 3 שנים הקרובות לכריתה. חזרת הגידול יכול להיות באותה דרגה של המחלה, בדרגה חמורה יותר ואף בדרגה נמוכה יותר (ייתכן שלזה התכוונת כשציינת "לא סרטני"). מקובל לחזור לבצע הסתכלות בשלפוחית השתן ( ציסטוסקופיה) לעתים מזומנות כדי לאתר הישנות של הגידול בעודו קטן. כיצד ניתן למנוע? אם הנך עובד עם חומרים כימיים יש לבדוק אצל רו]א תעשייה אם הם נחשבים למסרטנים. אם הנך מעשן הפסקת העישון תפחית משמעותית את הסיכון לחזרת המחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)