מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודה בפין ובדיקותתומר שרון08/02/2009
שלום רב יש לי כבר 3 שנים נקודה בולטת בפתח הפין שהייתה שחורה עברה להיות צבע עור והיום כשהיא באה במגע עם חומר כמו שתן אז היא יכולה להיות שחורה.אשמח לשמוע תשובה ובנוסף היכן אוכל לעשות בדיקות לראות שאין לי כל סוגי סרטן למיניהם בשתן או בפין וכו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה בפין
פרופ' אבי שטיין08/02/2009שלום תומר
אני מבין שהנקודה בפתח השפכה שמשנה את צבעה מידי פעם מדאיגה אותך. האם הנקודה הולכת וגודלת? מה גילך.
לא נראה לי שמדובר במשהוא חמור, ייתכן ומדובר בוריד באיזור שמתנפח . אך לא ניתן לקבוע דבר בלי לראות את הממצא. אני מציע שתיגש לאורולוג באיזור מגוריך שיסתכל על זה בתקווה שיוכל להרגיע אותך.
בהצלחה
פרופ' שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטטר קבוע בכיס השתןschlommi07/02/2009
אימי בת 90 נושאת קטטר מה 30.11.2006 באוגוסט 2007 בוצע ניסיון גמילה. לאחר חודש וחצי הקטטר הוחזר היות והכיס שוב התרחב בהדרגה ל 600 CC. באותו זמן ביצענו קטטריזציה והוצאנו מישקעים. יש הרגשה, שהכיס שוב מלא עם מישקים לאחר שהיא נושאת את הקטטר מספטמבר 2007 עד היום. האם יש מקור שוב לבצע ניסיון גמילה? מה עושד שהשבועיים האחרונים מתן השתן ירד ב 40 %. רופא המשפחה מבצע בדיקות דם כליות UREA בסביבות 50 ו CREATINNE 1.20 בכל זאת המצב מדאיג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב שלומי
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום08/02/2009כדי להחליט האם יש מקום לבצע נסיון נוסף לגמילה מקטטר או לנסות טיפול כלשהוא לפני נסיון הגמילה יש לבצע בירור מלא הכולל בין היתר בדיקה גופנית ובדיקה אורודינמית. בתום הבדיקות יוחלט אם יש צורך בטיפול נוסף ובאפשרות לגמילה מקטטר.
גם במצב בו יוחלט כי אין אפשרות לגמול מקטטר ניתן לשקול חלופה של צינתור לסירוגין של כיס השתן במטרה להפחית את הסיכון לזיהומים בדרכי השתן ואת אי הנוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- psa וביופסיהסיגלית07/02/2009
שלום ד"ר! אני בן 52.ללא תופעות אשר קשורות בערמונית.בבדיקות נתגלה : בתאריך 5/08 - 3.83 psa בתאריך 9/08 - 3.38 psa, 0.416 free psa 12% index us - תקין.נפח ערמונית 25 סמ"ק. בדיקה רקטלית - ללא ממצא חשוד. האם בנתונים האלה יש צורך בבדיקת ביופסיה של הערמונית? בתודה מראש חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב חיים
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום08/02/2009לאור גילך הצעיר וערכי PSA גבוהים לגילך + ערכי PSA חופשי נמוכים אני ממליץ לבצע ביופסיות ערמונית כהשלמת הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר
סיגלית08/02/2009שלום ד"ר! תודה לך על תשובתך המהירה. ברצוני לשאול האם בדיקת ביופסיה עלולה לפגוע בפריון הגבר ובאיכות הזרע? תודה מראש על תשובתך חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
סיגלית08/02/2009שלום ד"ר! בהמשך לשאלתי הקודמת האם יש תופעות לוואי לביופסיה ומהן? שוב תודה חיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חיים
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום08/02/2009ראשית הביופסיה אינה אמורה לפגוע באיכות הזרע או בתפקוד המיני.
תופעות הלואי השכיחות הן אי נוחות שנמשכת מספר ימים ולעיתים שתן דמי וזרע דמי.
תופעות לואי פחות שכיחות הן הופעת זיהום או דימום יותר משמעותי המחייבים אשפוז וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס דו"צ דרגה 2ערן02/02/2009
שלום, לאחר בדיקת ציסטוגרפיה לבני, בן השנה וארבעה חודשים התקבלה התשובה הבאה: הודגם רפלוקס דרגה 2 דו"צ, האורטרה הודגמה תקינה לכל אורכה עם וללא קטטר. דפנות השלפוחית סדירים. בנוסף עבר אולטרסאונד כליות - היה תקין. פעם אחת היה לילד דלקת בשתן ומאז על אנטיביטיקה עד לבדיקה (היום). האם יש צורך בטיפול אנטיביוטי ממושך? אשמח לתגובתך בנושא התוצאות. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ערן,
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן02/02/2009האם בוצעה לילדך מיפוי כליות להגדרת מצב הכליה ?( הצתלקויות ? תפקוד יחסי? )- אם לא , רצוי לבצעה כ- base line למעקב עתידי.
דע לך שרפלוקס בדרגה 2 , אצל ילד בגילו של בנך, עשוי להעלם מעצמו עם הזמן . לפיכך מרבית האורולוגים ימליצו לך מן הסתם לטפל באנטיביוטיקה מניעתית עד גיל שנתיים לפחות ובמידה ויוחלט להפסיק את הטיפול לבצע מעקב בדיקות שתן באינטרוולים מתארכים, בהמשך.
רצוי לחזור על הציסטוגרפיה תוך כשנה לבחינת מצב הרפלוקס.
בעתיד , באם לא יחול שינוי בדרגת הרפלוקס ניתן לטפל במצב זה על ידי פעולה פשוטה יחסית המבוססת על הזרקת חומר אל מתחת לרירית כיס השתן בפתחו של השופכן ( בגישה אנדוסקופית, בהרדמה) ובכך לפתור את הבעיה.
אנא מצא לך אורולוג -ילדים במקום מגוריך ובצע אצלו מעקב וטיפול בבנך.
בברכה,
דר' כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות זרערוני02/02/2009
שלום, אודה לכם אם תוכלו לעזור לי לפענח את תוצאות בדיקת הזרע, לפני כ 4 שנים עברתי ניתוח וריקוצלה ולאחרונה בעקבות כאבים במתן שתן נשלחתי לבדיקת שתן + תרבית שיצאו תקינות, וכן נשלחתי לבדיקת זרע שתוצאותיה: ABSTINENCE DAYS - 3 days SEMEN PH - 8.5 SEMEN VISCOSITY - HIGH SEMEN VOLUME - 4.00ml - SEMEN COLOUR צהבהב SPERM MOTILITY 1 HR - 13% CONCENTRATION - 40 million SEMEN WBC - 10-20 SEMEN RBC - MORPHO NORMAL - 18% (Kruger strict MORPHO ABNORMAL - 72% (Percent Head Defects MORPHO DEF TAIL - 10% IMMATURE CELLS - NECK-MIDPIECE DEFECT - BACTERIA - תודה, רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני שלום,
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן02/02/2009לכאורה בדיקת הזרע שלך לוקה בפרמטר של תנועתיות ( motility). בעוד שיתר הפרמטרים עומדים בגדר הנורמה.
אין בכך עדיין משום אינדיקציה ליכולתך להיות הורה שכן קיימים גם פרמטרים אמאהים ותאימות בין בני הזוג. התשובה תלויה במבחן המציאות , כלומר הצלחה וכשלון של נסיונות התעברות ופעולה בלווי ובהתאם למסקנות גניקולוג\ אורולוג מומחה לפריון .
בברכה,
דר כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתן סטרפטוקוקוס בהריוןיפית01/02/2009
אני בהריון בשבוע 37. יש לי דלקת מסוג סטרפטוקוקס B. הגניקולוג שלי אומר שאין מה לעשות כרגע, אלא רק במהלך הלידה יתנו לי אנטיביוטיקה. השאלה שלי היא האם יש אפשרות כבר להתחיל בטיפול - מפני שדי כואב לי בעת מתן השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפית
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום01/02/2009באם ישנה צמיחה של חיידק בשתן אין כל מניעה מטיפול אנטיביוטי.
יש ליטול את הטיפול האנטיביוטי המתאים לפי התרבית ובסיום הטיפול לחזור על תרבית השתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקהאייל31/01/2009
שלום אשתי ואני בתהליך טיפולי IVF. בעקבות כך שנתגלו לויקוציטים בנוזל הזרע שלי על ידי המעבדה במכון המטפל בנו הומלץ לי לבצע תרבית זרע+תרבית שתן וכן PSA. אני בגיל 37. ביצעתי את הבדיקות בקופת החולים אליה אני שייך התוצאות שהתקבלו: בדיקות זרע:לויקוציטים בודדים,וכמו כן ניכתב שהדגימה לא מתאימה לזריעה בהעדר סימני דלקת. תרבית שתן:שלילית בדיקת שתן:תקינה PSA: 0.5 האם התוצאות הנ"ל תקינות? האם עליי לדרוש בדיקת תרבית זרע למרות הכתוב או שאין צורך? בברכה אייל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אייל
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי01/02/2009עד כמה שהבנתי-עד כה היתה בטיפול של מכון לפוריות-לרוב מדובר ברופאי נשים ולא נבדקת אצל אורולוג. אני בחום רב ממליץ להבדק אצל אורולוג והוא כבר יחליט על המשך הטיפול. את הבדיקת זרע יהיה נכון לעשות לפני הגעתך אליו. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש ניתוח להוצאת נפרוקלצינוזיס?חייל31/01/2009
יש לי אבני סידן בתוך הכליה וגם במערכת המאספת. האם אפשר לטפל באבנים שבתוך הכליה?(כאמור ה-nephrocalcinosis)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, חייל
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי01/02/2009לפי המונחים, שהצגת פה, אני רואה שאתה כבר מטופל אצל האורולוג. כמובן הוא יכוון אתך לטיפולים. האם נבדקת כבר גם אצל נפרולוג? חשוב מאוד לדעת מה היא הסיבה לנפרוקלצינוזיס. לגבי השאלה הספציפית שלך-לא מדובר בניתוח, אך יש לדון עם הרופא שלך על האופציות לבירור וטיפול תרופתי. אתה צריך להיות בטיפול ומעקב של מרפאת האבנים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש תרופות שפשוט מעלימות
חייל03/02/2009את הנפרוקלצינוזיס או שאלה תרופות כדוגמאת ויטמין D שפשוט מונעות מהמצב להחמיר? ובעיקרון, נפרוקלצינוזיס(גם אם כרגע לא פגע בתפקודי כליות) נחשב לסעיף יותר חמור מאשר נפרוליטהאזיס? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפרוקלצינוזיס- המשך תשובה.
ד''ר דמיטרי גולדין04/02/2009בד"כ אין טיפול יעיל בנפרוקלצינוזיס ולמעשה המצב לא דורש את הטיפול. בכל זאת מומלץ לבצע בירור הפרעה בחילוף חומרים (הפרעה מטבולית) כדי למנוע הבצרות אבנים בדרכי השתן וגם התפשתות של נפרוקלצינוזיס. בד"כ מי שמבצע את הבירור זה רופא נפרולוג אשר מתמחה בתחום. המלצה חמה לא להזניח את הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטוסקופיה במרפאת ליןמישהו28/01/2009
שלום, אני אמור לעבור בדיקה ציסטוסקופית במרכז הרפואי לין. בתור רופאים במחלקה המדוברת (חלקכם) ברצוני לשאול האם ניתן לבצע את הבדיקה תחת טישטוש (משהו דומה פחות או יותר למשהו שעשו לי בקולונוסקופיה, כלומר ביאטריל + דורמיקום או הרכב דומה אחר שישרה אותה הרגשה)? כמו כן ברצוני לברר, האם טשטוש מעין זה או דומים לו מתנגשים עם טיפול תרופתי ב - CYMBALTA ולעיתים רחוקות ALPRALID? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה אמורה להיות .....
מישהו28/01/2009אצל ד"ר לבר (אם זה יכול לעזור בבירור שיטת הטשטוש הנהוגה על ידו) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מישהו
ד''ר יואל מץ28/01/2009שלום רב
כפי שידוע לי במרפאת לין מבצעים ציסטוסקופיות בהרדמה מקומית, שיטה בהחלט מקובלת.
בקשר לסדציה שאתה מדבר עליה רצוי להתקשר ישירות למרפאה האורולוגית בלין ולקבל תשובה .על האינטראקציה שבין התרופות שציינת תקבל תשובה מוסמכת על ידי הרופא המרדים במידה ויהיה מעורב בפעולה.ד"ר לבר הוא מנהל המחלקה האורולוגית בלין עם ניסיון רב בביצוע ציסטוסקופיות, לרוב בהרדמה מקומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
מישהו28/01/2009מה הכוונה בהרדמה מקומית? מה כן מרגישים? את מי לשאול בלין על רמת הטשטוש שאני מעוניין בה? והאם אמור להיות רופא מרדים? (אם לא אז את מי לשאול לגבי התנגשות עם הסימבלתה) אפשר לפרט יותר בתשובה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מישהו
ד''ר יואל מץ28/01/2009ההרדמה המקומית מתבצעת על ידי החדרת חומר מרדים -אזראקאין לתוך השופכה.החומר נספג על ידי רירית השופכה וגורם לאלחוש מקומי המאפשר ביצוע הפעולה .בעת הציסטוסקופיה בהרדמה מקומית לא נמצא מרדים.ההרדמה המקומית מבוצעת על ידי האורולוג.אני מציע שתדון עם ד"ר לבר לפני הפעולה על פרטי הפעולה כפי שהוא מבצע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב מישהו
ד''ר יואל מץ28/01/2009ביררתי עם ד"ר לבר המתוכנן לבצע את הציסטוסקופיה. לדבריו אין אפשרות לקבל את הסדציה על ידי ביאטריל ודורמיקום .הבדיקה מתבצעת שם רק על ידי הרדמה מקומית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום28/01/2009הבדיקה יכולה להיות מבוצעת בעזרת ציסטוסקופ גמיש ואז היא כרוכה באי נוחות מינימלית ללא כל צורך בטשטוש מכל סוג שהוא.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם על התשובות המפורטות :)
מישהו29/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרמיקסון. ביופסיה.אודי25/01/2009
בן 63, בריאותי תקינה, PSA מתנדנד בחמש שנים האחרונות בין 2.4 ל- 3.7 (עכשיו 3.3) ו- PSA F/T בין 17% ל- 31% (עכשיו 26%), בדיקה רקטלית תקינה, TRUS ללא ביופסיה ללא ממצא חשוד, ערמונית מוגדלת 50 סמ"ק עם הסתיידויות, כנראה גם דלקת ערמונית, ציפרודקס ואופלודקס שיפרו את הסימפטומים אך עדיין לויקוציטים מעטים בזרע. שאלותיי הן: 1. האם לקחת פרמיקסון וכמה והאם לשלב עם הפרמיקסון אנטיביוטיקות, איזה וכמה? 2. הוצעה לי ביופסית ערמונית, ומשביקשתי לשלב באותו הליך ביופסיה גם ביופסיה לזיהוי אנטיביוטיקה ספיציפית לזיהום שלי, נאמר לי שלא אפשרי, דבר שלא נראה לי הגיוני. היכן אוכל לבצע ביופסיה משולבת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אודי
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום27/01/2009ישנם מספר נתונים החסרים לי כדי לענות לשאלותיך
האם ישנן הפרעות במתן שתן או אחרות בגינן אתה מעוניין להתחיל טיפול בפרמיקסון?
האם תחת טיפול באנטיביוטיקה ערכי ה - PSA ירדו?
ערכי PSA של 3.3 כאשר לפני 5 שנים היו ערכים של 2.7 עם 26% של PSA חופשי ובנוכחות בדיקה תקינה מרמזים שהסיכוי לאתר גידול בביופסיה אינו גבוה ויתכן כי בשלב זה אין צורך בה.
באם ישנן תלונות שניתן לייחס אותן לדלקת בערמונית יש לבצע בדיקת תרבית לנוזל הערמונית המופק לאחר עיסוי הבלוטה. אין צורך בביופסיה לשם תרבית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התייחסותך היסודית. לשאלותיך
אודי27/01/20091. הפרעות השתן: מספר ההשתנות והכמות לכל השתנה השתפרו. עדיין השתנה חצי שעה אחרי כמעט כל שתיה. קם בלילה פחות 0-2 פעמים. התמעטו הטיפטופיפים בסוף כל השתנה אך קיימים. 2. אנטיביוטיקה וערכי PSA: *** נתוני ה- PSA וה- F/T (מתנדנדים) מדאיגים אותי: 04.2002: 1.96 - ----------- - - - - - - 10.2004: 2.43 - ----------- - - - - - - 08.2006: 2.54 - ----------- - - - - - - 07.2007: 3.22 - ----------- - - - - - - 09.2007: 3.75 - 31% F/T - - - - - - 11.2007: 3.17 - 18% F/T (לאחר 21 יום X1 200MG אופלודקס) :02.20083.00 - 22% F/T - - - - - - 03.2008: 2.92 - ----------- (לאחר 14 יום X2 500MG ציפרודקס) 01.2008: 2.99 - ----------- (לאחר 33 יום X1 250 MG ציפרודקס) 10.2008: 3.09 - 17% F/T (לאחר 60 יום X1 200MG אופלודקס) 01.2009: 3.31 - 26% F/T - - - - - - 3. נתונים נוספים: * (10.2007) TRUS ללא ביופסיה: "מידות - רוחב 56 מ"מ, אורך 50 מ"מ, גובה 33 מ"מ, נפח 48.3 סמ"ק... סיכום: הגדלה בינונית של הערמונית עם אונה אמצעית והסתיידות בתוכו". * (06.2008) US בטן: "..שלפוחית שתן בקיבולת טובה ודפנות חלקים. שארית שתן קטנה כ- 10 סמ"ק. ערמונית מוגדלת כ- 50 סמ"ק ומסויידת..". * (07.2008) בדיקה רקטלית ידנית לערמונית - תקינה. * (07.2008) CT בטן: "..שלפוחית בעלת דופן סדיר. ערמונית מוגדלת מכילה הסתיידויות גסות וגורמת ללחץ על קרקעית כיס השתן..". * (01.2009)US בטן: "..שלפוחית שתן בקיבולת טובה ודפנות סדירים. ערמונית מוגדלת 4.2X6.3.0X4 כ- 56 סמ"ק ומסויידת, עם לחץ מינימלי על ריצפת השלפוחית..". 4. דלקת-תרבית: מגוון התלונות (השתן כנ"ל, מיחושים והקרנתם פחתו אך עדיין, לויקוציטים בזרע ירדו אך עדיין) מעידים על דלקת (בדיקות שערכתי במשרד הבריאות (איידס, זיבה, כלמידיה, עגבת) - שלילי). לא הצלחתי לקבל הפנייה לקופ"ח מכבי לתרבית נוזל ערמונית לזיהוי אנטיביוטיקה יעילה לחיידק הספציפי, האם אתה יכול לתת לי הפניה? תודה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובות לשאלותך ד"ר:
אודי28/01/2009. הפרעות השתן: מספר ההשתנות והכמות לכל השתנה השתפרו. עדיין השתנה חצי שעה אחרי כמעט כל שתיה. קם בלילה פחות 0-2 פעמים. התמעטו הטיפטופיפים בסוף כל השתנה אך קיימים. 2. אנטיביוטיקה וערכי PSA: *** נתוני ה- PSA וה- F/T (מתנדנדים) מדאיגים אותי: 04.2002: 1.96 - ----------- - - - - - - 10.2004: 2.43 - ----------- - - - - - - 08.2006: 2.54 - ----------- - - - - - - 07.2007: 3.22 - ----------- - - - - - - 09.2007: 3.75 - 31% F/T - - - - - - 11.2007: 3.17 - 18% F/T (לאחר 21 יום X1 200MG אופלודקס) 02.2008: 3.00 - 22% F/T - - - - - - 03.2008: 2.92 - ----------- (לאחר 14 יום X2 500MG ציפרודקס) 01.2008: 2.99 - ----------- (לאחר 33 יום X1 250 MG ציפרודקס) 10.2008: 3.09 - 17% F/T (לאחר 60 יום X1 200MG אופלודקס) 01.2009: 3.31 - 26% F/T - - - - - - 3. נתונים נוספים: * (10.2007) TRUS ללא ביופסיה: "מידות - רוחב 56 מ"מ, אורך 50 מ"מ, גובה 33 מ"מ, נפח 48.3 סמ"ק... סיכום: הגדלה בינונית של הערמונית עם אונה אמצעית והסתיידות בתוכו". * (06.2008) US בטן: "..שלפוחית שתן בקיבולת טובה ודפנות חלקים. שארית שתן קטנה כ- 10 סמ"ק. ערמונית מוגדלת כ- 50 סמ"ק ומסויידת..". * (07.2008) בדיקה רקטלית ידנית לערמונית - תקינה. * (07.2008) CT בטן: "..שלפוחית בעלת דופן סדיר. ערמונית מוגדלת מכילה הסתיידויות גסות וגורמת ללחץ על קרקעית כיס השתן..". * (01.2009)US בטן: "..שלפוחית שתן בקיבולת טובה ודפנות סדירים. ערמונית מוגדלת 4.2X6.3.0X4 כ- 56 סמ"ק ומסויידת, עם לחץ מינימלי על ריצפת השלפוחית..". 4. דלקת-תרבית: מגוון התלונות (השתן כנ"ל, מיחושים והקרנתם פחתו אך עדיין, לויקוציטים בזרע ירדו אך עדיין) מעידים על דלקת (בדיקות שערכתי במשרד הבריאות (איידס, זיבה, כלמידיה, עגבת) - שלילי). לא הצלחתי לקבל הפנייה לקופ"ח מכבי לתרבית נוזל ערמונית לזיהוי אנטיביוטיקה יעילה לחיידק הספציפי, האם אתה יכול לתת לי הפניה? תודה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר, עניתי לשאלותך, התוכל להגיב?
אודי07/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אודי
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום08/02/2009לפי תנודות ערכי ה - PSA כתלות בטיפול האנטיביוטי ולאור ערכי ה - PSA החופשי אני ממליץ בחום לבצע תרבית נוזל ערמונית. הבדיקה מבוצעת ע"י אורולוג במרפאה.
לאחר זיהוי חיידק וטיפול אנטיביוטי ממליץ לחזור על בדיקת PSA להחלטה על צורך בהמשך בירור.
באשר לטיפול בפרמיקסון הרי שישנן הפרעות במתן השתן ויתכן כי הטיפול ישפר תלונות אילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפטוף סופידני24/01/2009
שלום דוקטור נכבד, כמעט בן 53 בריא, ללא כל בעיות רפואיות ולא נוטל תרופות. מעולם לא היו בעיות בדרכי השתן. לאחרונה, בסוף השתנה יש טפטוף סופי שמכתים את התחתונים ולפעמים אפילו את קדמת המכנסיים. אין קושי בהטלת השתן. אין כאב או כל תלונה נלווית. אין הפרשה. אין הגברה בתכיפות מתן השתן ואין השתנה ליילית. מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני שלום!
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי24/01/2009שלום רב!
אכן בעיה קיימת. דבר ראשון- פונים לאורולוג. תאר לו את כל מה שתיארתה כל כך ברור פה והיא יתחיל את הבירור. עושים בדיקות דם, בדיקת US דרכי השתן, בודקית עוצמת זרם השתן ומלאות של ההתרוקנות, מבררים תקינות של נתיב השופכה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Enterobact aerogenesד22/01/2009
ערב טוב, לקראת סוף שבוע שעבר התחלתי להרגיש תחושה עזה למתן שתן כאשר היה מעט מאוד שתן לתת, בנוסף גם הרגשתי תחושת צריבה בעת מתן השתן. בתחילת השבוע פניתי אל רופא המשפחה והוא ביקש ממני לבצע בדיקת שתן פשוטה (שלרוב אינה מהימנה) ובדיקת שתן שנשלחת למעבדה (מפורטת יותר). בעת קבלת תוצאות בדיקת השתן הפשוטה, מצא הרופא כי אני סובל מדלקת ורשם לי אנטיביוטיקה כשלמרכיב הפעיל קוראים Cephalexin, במינון של 500 מ"ג לכדור, סה"כ - 3 פעמים ביום. לקחתי את הכדור והאמת היא שאני מרגיש הרבה יותר טוב וכבר כמעט שלא צורב לי בעת מתן השתן. היום בערב קיבלתי את תוצאות בדיקת השתן המורחבות מהמעבדה, שם נמצא כי יש לי בקטריה בשם Enterobact aerogenes בממצא של 100,000CFU/ml. העניין המוזר הוא שמתחת רשומות שמות של אנטיביוטיקה והרגישות של הבקטריה לאותה אנטיביוטיקה. תחת האנטיביוטיקה שהרופא נתן לי, Cephalexin, רשומה האות R. אני רק מניח ש-R מייצג Resistive, משמע שעבור האנטיביוטיקה שקיבלתי אותה בקטריה עמידה בפניה, אך יחד עם זאת אני כבר לא מרגיש כמו שהרגשתי בתחילת שבוע שעבר. בעוד כמה ימים אני עומד לסיים את האנטיביוטקה ורציתי לדעת האם יש משהו שאני צריך לעשות בנידון? להלן הבדיקה: Urine culture p ממצא תהליך ...צמיחה של Urine culture 100,000CFU/ml. Bact.count 1 isolate הערה לרגישות תשובה רגישות אנטיביוטיקה חיידק >=32 R Amoxicillin/Clavul A Enterobact aerogenes >=8 R Ampicillin Enterobact aerogenes 32 R Cephalothin Enterobact aerogenes . R Cephalexin Enterobact aerogenes <=0.25 S Ciprofloxacin Enterobact aerogenes 4 R Cefuroxime Enterobact aerogenes <=1 S Ceftazidime Enterobact aerogenes <=1 S Gentamicin Enterobact aerogenes 64 I Nitrofurantoin Enterobact aerogenes <=0.25 S Ofloxacin Enterobact aerogenes <=20 S Sulfamethoxa/Trimeth Enterobact aerogenes תודה על העזרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב
ד''ר גאזי פארס22/01/2009לאור תשובת תרבית השתן אכן החידק שצמח עמיד בפני האנטיביוטיקה שקבלת. השיפור בהרגשה נובע מכך שגם המערכת החיסונית בגוף נלחמת בחידק ומחלישה אותו וגם האפשרות שבכל זאת לאנטיביוטיקה הנ"ל יש השפעה מסוימת על החידק למרות הכל. לא נראה לי שהאנטיביוטיקה שאתה מקבל תפתור את הבעיה סופית , אי לכך ממליץ להחליף את הטיפול לרספרים פורטה פעמים ביום או לציפרגיס פעמים ביום ( אם יש לך רגישות יתר לרספרים ) ולשתות הרבה נוזלים אם אין לך מחלות שמונעות שתיה רבה . ובכל מקרה יש צורך בבירור אצל האורולוג המטפל בכדי לקבוע את הסיבה לזיהום בשתן ובהמשך להחליט על תקופת הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך התשובה!
ד23/01/2009הגעתי היום אל המרפאה. אמנם הרופא המטפל לא היה נוכח אבל הסברתי את המצב לרופא אחר והוא רשם לי אנטיביוטיקה Diseptyl Forte פעמיים ביום כשהמרכיבים הפעילים הם: SULPHAMETHOXAZOLE 800 MG TRIMETHOPRIM 160 MG אני מאוד מודה לך על תשובתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי "ד"
ד''ר גאזי פארס24/01/2009תהיה בריא , תקח את התרופה עם שתיה מרובה ותיצור קשר עם האורולוג המטפל.
בברכה ,ד"ר פארס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת זרע ונוזל מהערמוניתרוני22/01/2009
ד"ר נכבד, אודה לך אם תוכל לעזור לפענח את תוצאות בדיקת הזרע הבאה: 3 ABSTINENCE DAYS 8.0 SEMEN PH MODERATE SEMEN VISCOSITY ml 3.00 SEMEN VOLUME צהבהב SEMEN COLOUR 11% SPERM MOTILITY 1 HR million/ 50 CONCENTRATION רבים SEMEN WBC + BACTERIA כמו כן בבדיקה של נוזל מהערמונית (WET PREP PAR,FUN,BAC ) הממצא היה: +אריטרוציטים אני סובל מזה כ 4 שבועות מצריבה באיזור איבר המין וכן כאבים בפי הטבעת ומטופל בדוקסילין (תרופה זו ניתנה לי לפני שהיו ידועות תוצאות הבדיקות). תודה רבה ע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב
ד''ר גאזי פארס22/01/2009בדיקת הזרע שלך ותלונותיך מצביעות על זיהום באחד או יותר מבלוטות המין (ערמונית,שלפוחית זרע וכולי..). הטיפול בדוקסילין לעיתים עוזר אך לא תמיד וזה תלוי בסוג החיידק. לדעתי אתה זקוק לבירור בקטריאלי מקיף, בהקדם, שיכול לגלות את המחולל או המחוללים ובהמשך לטפל בתרופה שחודרת טוב לבלוטות הנ"ל. אי לכך אני ממליץ לך לפנות לאורולוג המטפל בהקדם על מנת לעבור בירור בקטריאלי לפני התחלת הטיפול שיתכן וימשך מספר שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההתיחסות והתשובה
רוני22/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רוני26/01/2009שלום רב, נבדקתי היום אצל האורולוג, בדיקת שתן+תרבית שעשיתי שבוע שעבר חזרו עם תשובות שליליות, הרופא הפסיק את הטיפול האנטביוטי וכן הוא נתן לי הפנייה לביצוע בדיקת זרע + תרבית וכן בדיקת שתן + תרבית חדשות, כאשר הוא ביקש להמתין מספר ימים עד לביצוע הבדיקות כדי שהשפעת האנטביוטיקה תפחת. אני מתחיל לפחד שמא הזמן שעובר עלול לגרום לנזקים בלתי הפיכים, אשמח אם תוכל לתת לי את חוות דעתך. תודה רבה, ע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלע' שלום רב,
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן26/01/2009ראשית , אין חשש מפני " נזקים בלתי הפיכים" .
התלונות שתארת והחיידקים שבזרע יכולים להתאים למחלת הזיבה. לרוב הטיפול שקיבלת ( שנחשב לנפוץ ולמקובל) מספק לצורך טיפול במצב. רצוי לזמן את בת הזוג לבדיקה , גם כן, שכן מדובר במחלה שעלולה ל" נדוד " ( הלוך וחזור ) בין בני זוג שלא טופלו במקביל. יתרה מכך, אצל נשים צעירות חוסר טיפול עלול במקרים מסויימים לפגוע בפריון.
במקרים חריגים , בהמשכות או הישנות התסמינים ,מקובל לבצע סדרת בדיקות למחלות מין השונות.
המלצתו של האורולוג סבירה ומקובלת.
איחולי החלמה ,
דר' כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב ע
ד''ר גאזי פארס26/01/2009בהמשך לתשובה שקבלת מד"ר כהן אני בא להוסיף ולהרגיע אותך. כפי שענה ד"ר כהן אכן אין שום חשש מנזקים בלתי הפיכים . החלטת האורולוג להפסיק את הדוקסילין בשלב זה ולקחת בדיקות חדשות בעוד מספר ימים היא החלטה נכונה .שתי סיבות יכולות להיות לזה שהבדיקות שעשית לאחרונה יצאו שליליות : או שהדוקסילין פתר את הבעיה או שהחידק נחלש בהשפעת הדוקסילין ולכן לא צמח, אך לא נעלם לחלוטין. במקרה הראשון אין צורך בטיפול אנטיביוטי נוסף ובמקרה השני הטיפול לא דחוף במידית והוא יהיה יעיל ואפקטיבי הרבה יותר אם נדע את סוג החיידק ואת הרגישות ונתן טיפול בהתאם, זה מקצר את זמן המחלה ומונע ממנה להפוך למחלה כרונית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה על ההשקעה והיחס
רוני27/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלת הצריבה בשתן והטיפול בה
רוני21/02/2009שבת שלום לכם, השבוע ביקרתי אצל הרופא יחד עם בדיקות השתן והזרע המעודכנות: תרבית השתן והזרע יצאו שליליות תוצאות בדיקת הזרע: ABSTINENCE DAYS - 3 days SEMEN PH - 8.5 SEMEN VISCOSITY - HIGH SEMEN VOLUME - 4.00ml - SEMEN COLOUR צהבהב SPERM MOTILITY 1 HR - 13% CONCENTRATION - 40 million SEMEN WBC - 10-20 SEMEN RBC - MORPHO NORMAL - 18% (Kruger strict MORPHO ABNORMAL - 72% (Percent Head Defects MORPHO DEF TAIL - 10% IMMATURE CELLS - NECK-MIDPIECE DEFECT - BACTERIA - ותוצאות בדיקת השתן: GLUCOSE-U STRI - Norm BILIRUBIN-U STRI - Neg KETONES-U STRI - Neg SPECIFIC GRAV-U STRI - 1.013ng/ml/hr PROTEIN- U STRIP - Neg NITRITE- U STRIP - Neg LEUCOCYTES - U STRIP - Neg ERYTHROCYTES-U STRIP - Neg UROBILINOGEN-U STRIP - Norm PH- U STRIP - ng/ml/hr 6.0 כעת קיבלתי מהרופא תרופה בשם רוליד 150מ"ג, והוא ציין שאם תרופא זו לא תעזור אז הוא יבצע בדיקת ציטוסופיה. אני ממש מתחיל להיות בלחץ שכן 4 ימים כבר שאני נוטל את התרוםא ועדיין יש לי צריבה באיבר המין (הצריבה לא בהכרח במתן שתן) כמו כן אני בטיפול בחודשיים האחרונים אצל רופא אלרגיה עקב פריחה שבאה והולכת בעור הפנים, האורולוג שלל קשר בין המקרים אך לדעתי שניהם התחילו בערך באותו הזמןת רופא האלרגיה שלח אותי לביצוע סדרת בדיקת דם מקיפות אך גם הוא לא מצא בהם כלום ולכן המליץ לי להמתין ולהמשיך את הטיפול אצל האורולוג. שאלתי אליכם היא האם נתקלתם בתופעה דומה והאם הייתם ממליצים לי לפנות לרופא נוסף או למומחה פנימית או כל מומחה אחר שיוכל לטפל בי ? תודה רבה לכם ע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
רוני21/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רוני
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום24/02/2009גם אני איני סבור כי יש קשר בין הדלקת לתופעות אותן אתה מציין.
לדעתי יש מקום לבצע תרבית של נוזל הערמונית כדי לבודד את החידק הגורם לדלקת ולקבוע את רגישותו לאנטיביוטיקה וכך להתאים את הטיפול האופטימלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות שתןיעל22/01/2009
שלום, אני סובלת מדלקות חוזרות שמלוות בכאבי בטן תחתונה בנוסף לתכיפות במתן שתן. האם ישנו טיפול מומלץ יותר, ספציפית לאור תוצאות בדיקה, כל פעם אני מקבלת טיפול תרופתי של מקרונדנטין והדלקת שוב חוזרת.במספר מקומות ראיתי שמומלץ לקחת פרוביוטיקה או קפסולות של חמוציות על מנת למנוע את הדלקות האם זה יכול לעזור ? תודה יעל NORM GLUCOSE - U STRIP NEG BILIRUBIN- U STRIP NEG KETONES- U STRIP NEG PROTEIN- U STRIP dc/L POS NITRITE- U STRIP U/L 500 LEUCOCYTES - U STRIP U/L 25 ERYTHROCYTES-U STRIP mg /dL NORM UROBILINOGEN-U STRIP SPECIFIC GRAV-U STRI 1.014 (ערכי נורמה: 1.035- 1.001) PH- U STRIP 5.0 .(ערכי נורמה: 7.7- 4.7)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערב טוב יעל
ד''ר גאזי פארס22/01/2009אכן בדיקת השתן לכללית מצביעה על דלקת בשתן אך בדיקה זו לא מספקת , את צריכה לעשות בדיקת שתן לתרבית על מנת לבודד חידק ולטפל באנטיביוטיקה מתאימה. הטיפול בפרוביוטיק או בחמוציות איננו מטפל בזיהום אך במקרים מסוימים יכול לעזור במניעת חזרתו ע"י חיזוק המערכת החיסונית ועשיית השתן חומצי יותר ,בעיקר באלו עם PH מעל 6.0 .במקרה שלך יש צורך לקבל טיפול אנטיביוטי מלא בהתאם לסוג החידק (לפי התרבית) למשך שבוע ימים ובהמשך טיפול אנטיביוטי מונע (של כדור אחד ביום) עדיף מאקרודנטין תוך כדי מעקב אחרי תפקודי כבד פעם ב-4 חודשים . יש מקום להיעזר בפרוביוטיק .חשוב מאוד לשתות הרבה נוזלים, לא להחזיק את השתן הרבה זמן (לרוקן את כיס השתן כשאת מרגישה שיש צורך) וגם לרוקן את כיס השתן מיד אחרי יחסי מין. בגיל מעל 50 יש מקום להיעזר במשחה הורמונלית לנרתיק כמו אורטוגיניסט .מכיוון שהבעיה אצלך מתמשכת יש צורך גם בביצוע הדמיה לדרכי השתן (US) ולהתיעץ עם האורולוג המטפל.
בתודה וברה ד"ר פארס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה מוזרה בתוך הפיןניב21/01/2009
שלום רב , אני גבר נשוי בגיל 31 ללא בעיות קודמות באזור הפין . לפני מספר חודשים לצערי הרגשתי בליטה מוזרה בצד שמאל של הפין בחלק התחתון שלו , לאחר מספר שבועות הבליטה גדלה ועקב כך בעת זיקפה או קיום יחסי מין סבלתי מכאבים בלתי נתפסים . מיד ניגשתי לאורולוג לבדיקה הוא המליץ על שימוש בויומין D לשיפור , הטיפול אומנם עזר בכל הזמן שלקחתי את הוויטמין בוקר וערב . לאחר כחודש הבליטה ירדה קצת אך נוצר במקומה בעת זיקפה מען שקע בדיוק באותו האזור ויש לציין שהפין נוטה שמאלה עקב כך . האם יש איזה סיבה לנושא ? מה עליי לעשות ? האם השימוש בוויטמין יגביר את העקמת ? נא עזרתך , תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום22/01/2009התיאור יכול להתאים לתהליך בו הופיע תהליך דלקתי בחילות הפין אשר בהמשך הצטלקו וצלקת זו גורמת לנטיית הפין. ישנם מספר טיפולים מומלצים לדיכוי התהליך הדלקתי וההצלחות שלהם משתנות. יתכן והתהליך החל בשל טראומה לאיזור בעת קיום יחסי מין.
יש להמתין כשנה עד להתייצבות התהליך ואז לבחון האם קיימת נטיה ומה מידת ההפרעה שהיא גורמת.
יש להמשיך הטיפול ומעקב אצל אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)