מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוזל הזרע לאחר ביופסית ערמוניתבן14/04/2009
שלום,
מדאיג אותי שנוזל הזרע כולו עדיין רווי דם עכור 3 שבועות לאחר ביופסית ערמונית (לא נמצא סרטן), מה לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בזרע לאחר ביופסית ערמונית
ד''ר דמיטרי גולדין14/04/2009ישנן מספר תופעות לוואי ידועות לאחר ביופסית ערמונית- דם בצואה, דם בשתן ודם בזרע- אלו התופעות הלא מסוכנות. דם בצואה ובשתן חולף תוך שבוע-שבועיים, דם בזרע יכול להמשך עד שנה. זה לא מסוכן, זה לא זיהום וזה לא מדביק את בת הזוג- פשוט אין לזה משמעות רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Enterobact aerogenesרינת14/04/2009
לרופא האורולוג שלום,
אימי עם קטטר כבר חודש בגלל המטומה גדולה בבטן אחרי צינטור. ניסו מספר פעמים להוריד את הקטטר אבל למחרת היתה עצירת שתן והיו צריכים להרכיב שוב.
לפני מס' ימים היא עשתה בדיקת תרבית והתוצאה שהתקבלה היום היא:
ממצא תהליך
תרבית חיובית Urine dipsl culture
>100.000 C.F.U \ ml First isolate
הערה לרגישות תשובה רגישות אנטיביוטיקה חיידק
>=32 R Amoxicillin/Clavul A Enterobact aerogenes
>=32 R Ampicillin/sulbactam Enterobact aerogenes
<=2 S Amikacin Enterobact aerogenes
>=64 R Cephalothin Enterobact aerogenes
>=64 R Cefuroxime Enterobact aerogenes
>=64 R Ceftazidime Enterobact aerogenes
32 I Ceftriaxone Enterobact aerogenes
<=1 S Gentamicin Enterobact aerogenes
<=1 S Imipenem Enterobact aerogenes
64 I Nitrofurantoin Enterobact aerogenes
<=0.25 S Ofloxacin Enterobact aerogenes
>=128 R Piperacillin Enterobact aerogenes
<=20 S Sulfamethoxa/Trimeth Enterobact aerogenes
<=0.5 S Ertapenem Enterobact aerogenes
יש לציין שאימי סובלת מזיהומים בדרכי השתן לעיתים קרובות והיא מטופלת במקרים הללו באנטיביוטיקה.
האם זו הסיבה שיש לה עצירת שתן (בגלל שבבית החולים אמרו לה שההמטומה מאוד גדולה והיא לוחצת על שלפוחית השתן)? היא כמובן תלך לאורולוג כבר השבוע אבל רציתי לשמוע עוד חוות דעת ממך ד"ר!!!
תודה רבה,
הבת הדואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחת חיידק בשתן
ד''ר דמיטרי גולדין14/04/2009לכל מטופל שנושא קטטר שתן יותר מ-10 ימים ישנו חיידק בשתן. אך לא מקובל לטפל בחיידק באנטיביוטיקה כל זמן שחולה לא מפתח חום גבוה כי מספר ימים לאחר סיום הטיפול החיידק יחזור אך כבר יהיה עמיד לרוב סוגי אנטיביוטיקה. כדי לברר סיבה מדויקת לאצירת שתן ולהתאים טיפול למצב כן חשוב להבדק ע"י אורולוג.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEnterobact aerogenes
רינת15/04/2009ד"ר דמיטרי גולדין שלום,
תודה על ההסבר ועל חוות הדעת!!!!
האם באמת גודל ההמטומה בבטן (בערך 12 ס"מ כפי שנראה בבדיקת ה- C.T) יכולה ללחוץ על שלפוחית השתן וזאת הסיבה שיש עצירת שתן??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רינת
ד''ר דמיטרי גולדין15/04/2009המטומה מתפשתת לאגן יכולה לגרום לחוסר תפקוד תקין של השלפוחית וגם לחסימה במוצאי השלפוחית. רוב ההמטומומות נוסגות בתקופה עד 3 ח'. האם זאת הסיבה והאם זאת סיבה יחידה ? במקרים שתוך חודש-חודשיים הטלת שתן טבעית לא משתפרת יש לשקול בדיקה אורודינמית שתענה על השאלה מה המרכיב העיקרי בבעיה- חסימה או חוסר פעילות של שריר השלפוחית ולפי כך ניתן לתכנן את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחיידק
רינת15/04/2009זה מחזיר אותי לדאגה בדבר החיידק.
אימי תשאר עם הקטטר לפחות עוד חודשיים עד שההמטומה תקטן, מה עם החיידק? האם זה לא מסוכן להשאר בלי טיפול אפילו שאין חום (כי לפי מה שהבנתי אנטיביוטיקה עוזרת רק לתקופה קצרה ואז החיידק חוזר).
תודה וחג שמח לך ולמשפחתך!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב רינת
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום16/04/2009כפי שציין ד"ר גולדין בכל החולים הנושאים קטטר קבוע ניתן להצמיח חידק בשתן.
באם אין סימני זיהום אלא רק צמיחת חידק בתרבית שתן לא מקובל לטפל באנטיביוטיטיקה כיוון שאז יצמח בשתן חיידק עמיד לאנטיביוטיקה שעלול לסכן באופן משמעותי את האם.
חג שמח גם לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
רינת17/04/2009לד"ר דמיטרי גולדין וד"ר יורם דקל,
רציתי להודות לכם מאוד על האינפורמציה הרבה שנתתם לי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטומה
רינת20/04/2009ד"ר שלום,
בהמשך לבעייה של אי יכולת לתת שתן בגלל ההמטומה הוחלט לאשפז את אימי למעקב כי ההמטומה עדיין גדולה מאוד ולא התמוססה, הרופאים דיברו על האפשרות לניתוח להוצאות ההמטומה!!!!
לאימי רק כלייה אחת, השנייה הוצאה בשנת 72 עקב שחפת.
שאלתי היא במה כרוך הניתוח, האם זה ניתוח קשה?
אני גרה בחו"ל וחזרתי לפני שבוע אחרי שהייתי איתה בתקופה שלאחר הצינטור, כרגע אני מקבלת ממנה את המידע והייתי רוצה לשמוע עוד אינפורמציה, כי לצערי אני לא שם!!
תודה רבה!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרינת שלום,
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן20/04/2009קשה לענות לשלתך מבלי לדעת יותר פרטים על המקרה , כולל איזור הדימום ממנו התפתחה ההמטומה, האם הדימום פסק \ ההמטומה הפסיקה לגדול,מיקום ההמטומה ויחסה לאיברים סמוכים ועוד,- בכדי לתת תשובה ענינית.
אני מניח שמדובר בהמטומה באיזור האגן ולפיכך אין היא סמוכה לכליה. במקרה של ניתוח בתנאים תת אופטימאליים ניתן לצנתר את השופכן (הצינור דרכו מפרישה הכליה שתן לשלפוחית) במהלך הניתוח ובכך לאפשר למנתח זיהוי קל יותר שלו.
כל טוב
דר' כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטומה
רינת21/04/2009ד"ר שלום,
לפי הידוע לי הוא שההמטומה נמצאת בצד שמאל ולא לוחצת על הכלייה אלא על שלפוחית השתן ולכן יש עצירת שתן.
ב-C.T לפני שבוע וחצי לא נראה נוזל אלא המטומה יבשה וגדולה מאוד.
שאלתי היא האם יש דרכים להפטר מההמטומה???
והאם אפשר להשאר עם ההמטומה ולחכות שאולי תתמוסס עם הזמן? והאם זה יכול לגרום נזק להשאירה בגוף?
תודה רבה על תשובתך!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב רינת
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום21/04/2009הדרט הטובה ביותר היא להניח להמטומה להיספג באופן טבעי.
כל התערבוץ לנקוז ההמטומה כרוכה בסיכונים.
כמובן, אין הדבר נכון באם ההמטומה מזוהמת אז יש מקום לניקוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות לאחר שתן וזרעאאבא13/04/2009
לפני שנה היו לי כאבים לאחר שתן וזרעוהרגשה שמשהו תקוע 0בקצה הפין)-ערכתי בירור מקיף למחלות מין-הכל תקין אולטראסאונד -דרכי שתן-0תקין ערמונית גודל-תקינה ,התרוקנות-תקין,יש לציין שאני סובל מכאב בפי טבע -כאשר יש הרבה יציאות (דימום-פיסורה )האם קשור ,-טופלתי בדוקסילין -הטבה זמנית . יש לציין שבמסגרת עבודתי -חשוף לחומרים ממיסים(צבעים ,מדללים ועוד).המ יכול להיות הסימפטומים הללוומה מומלץ לברר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נוחות לאחר הטלת שתן ופליטת זרע
ד''ר דמיטרי גולדין14/04/2009התסמינים שתארת יכולים לרמז דלקת כרונית של הערמונית או לפי הגדרה מודרנית כאב אגני כרוני. זאת מחלה שעדיין לא ברור מה הפתוגנזה שלה ואין טיפול יעיל. מה שחשוב שהיא לא מסוכנת ורק משפיעה על איכות החיים ולכן מקובל לטפל לא במחלה עצמה אלא בתסמינים- כשמדובר בכאב לתת משכך כאב , כשמדובר בהפרעה בזרם השתן לתת התרופות המשפרות. כי השתמשתה במילה אי נוחות ולא כאב אני מבין שאתה מסתדר עם המצב ובשלב זה לא היתי נותן טיפול בכלל, רק מעקב.
כי אתה חשוף לחומרים כימיים ממליץ לבצע בדיקת שתן פעם בשנה לבדוק נוכחות כדוריות דם אדומות בשתן ובמידה וישנן לבצע בירור מלא של דם בשתן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי נוחות לאחר שתן וזרע
פרופ' אבי שטיין14/04/2009בהמשך לעצתו הנכונה של דר גולדין, רציתי לפרט לגבי הבירור שמחוייב בשל עיסוקך עם צבעים ומדללים. רצוי לבצע בדיקת שתן לציטולוגיה.
באם כל הבירור שלילי אמנם החשד שמדובר בדלקת ערמונית.
רצוי לברר אם הדלקת היא דלקת חיידקית או לא ולפי ך לכוון הטיפול. את הבדיקה מבצעים לפני ואחר עיסוי ערמונית. לגבי הטיפולים הסימפטומטיים שאותם הציע דר גולדין: קיימים מספר טיפולים לבעיה של פרוסטטיטיס אף אחד מהם לא אידיאלי אך מביאים להקלה ניכרת
שלך
פרופ שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד בשאלה -
אאבא14/04/2009קודם כל תודה רבה , רציתי לחדד את הסימפטומים -רוב התסמינם אי נוחות ,רגישות בקצה הפין,(עד כשעה אחרי השתןואז נעלמים )יש לציין שאין לי כלל כאבים בזמן השתן עצמו או שינוי בעוצמות וכנ"ל אין בעיה כל שהיא בעת שפיכה אלא רק מס" דקות אחרי ,סוג של רגישות צ,עקצוץ -גם לא תמיד-ולמחרת הכל תקין ההרששה כאילו משהו שרוט או מורה בצינור ואחר כך נעלם . מהו הכיוון ?אני רוצה לפרגן לכם רופאי הפורום ,קראתי מכתבים ותגובות>דרך אגב אני מתגורר במרכז האם אפשר לקבל המלצה על מרפאה (פרטית) או רופא מומחה מוכר שמתעסק בתחום תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר דמיטרי גולדין14/04/2009לפי תלונותיך סביר להניח שמדובר בתהליך דלקתי בדרכי השתן התחתונות-שלפוחית, שופכה, ערמונית.. קודם כל יש לבצע בדיקות שתן כללית ותרבית ואורולוג אחרי בדיקה גופנית ולפי תוצאות של בדיקות שתן יחליט מה המשך של בירור וטיפול. בד"כ המצב לא נעים אך לא מסוכן.
לגי המלצה על מרפאה מסויימת- כל אורולוג בק"ח מטפל באשרות חולים עם תלונות דומות בחודש ולכן לכל אחד יש מספיק ניסיון וידע.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופאים יקרים, היכן ספציפית..
רובי16/04/2009..היכן ספציפית ניתן לבצע תרבית לאחר עיסוי ערמונית? אורולוג קופ"ח טוען שכבר לא מבצעים זאת..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב רובי
ד''ר גאזי פארס16/04/2009הבדיקה היא בעצם לקיחת שתן לתרבית מיד אחרי עיסוי הערמונית . הבדיקה קלה ופשוטה. כל אורולוג מכיר אותה ויודע לבצע אותה. אם כן מבצע אותה או לא ? זה כבר שיקול שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותמישהו13/04/2009
הומלץ לי ע"י רופא יועץ לבדוק את רמת הטסטוסטרון החופשי FREE TESTOSTERON INDEX.
הרופא המטפל רשם לי SHBG.
האם מדובר באותה הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות טסטוסטרון
ד''ר דמיטרי גולדין14/04/2009ישנן מספר שיטות לבדוק טסטוסטרון חופשי בדם. אחת מהן לבדוק את הטסטוסטרון הכללי ואת החלבון הקושר והמוביל אשר נקראה SHBG . רצוי לבצע בדיקת טסטוסטרון ו-SHBG בו זמנית. כש ישנן 2 התוצאות ניתן להגיע למסכנה האם רמת טסטוסטרון חופשי תקינה או נמוכה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום מתמשך בזרע ודימוםדוד12/04/2009
ד"ר שלום,
מזה כחצי שנה יש לי דלקות ודימומים חזקים מאד בזרע,
בדיקות הזרע הראו "תערובת חיידקים" ולאחרונה גם חיידק מסוג serratia marcescens.
טופלתי מזה חודשים באנטיביוטיקות שונות: דוקסילין, ציפרודקס, ולאחרונה גם 3 זריקות בישבן מסוג ceftriaxone וכן רספרין פורטה דרך הפה. לפני פסח היתה לי לראשונה זרע פעם אחת יחידה מזה חצי שנה ללא דם או ללא צבע חום דלקתי. יומיים אח"כ כבר המצב חזר לקדמותו.
כל זה מלווה בכאבים בלתי פוסקים ולעיתים עזים מאד באשך השמאלי (נגיעה קלה באשך מכאיבה מאד, ונראה לי שיש גם נפיחות קלה). האורולוג שלי משער שיש איזשהי מורסה עקשנית בערמונית אך לא ניתן לבצע בדיקה אולטרסאונד טקנסרקטלי עקב פיסורה בישבן. כפשרה לפני מס' ימים עשיתי אולטראסאונד בטן תחתונה לפיו "ערמונית הודגמה בגודל 11 סמ" ק עם הסתידות בתוכה, אין הדגמה סונוגרפית או מורסה או קולקציה נוזלית בבטן התחתונה או באזור הערמונית". אני נואש, חש כאילו אני לא הולך בכיוון הנכון, לא יודע מה עוד עלי לעשות, האם יש דרך אולי להתאשפז בבית חולים על מנת שימצאו את הבעיה ויטפלו. אודה מקרב לב על עצה, פסח שמח, דוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בזרע
פרופ' אבי שטיין12/04/2009שלום דוד
בן כמה אתה?
דימום בזרע ייתכן אמנם שמקורו בזיהום. ייתכן ומדובר בדלקת ערמונית אך מורסה בערמונית בד"כ מלווה בחם ובדיקת דם לכדוריות לבנות מראה עליה בספירת הכדוריות הלבנות. לדעתי דוד, עליך לבצע את הבדיקות הבאות: בדיקת שתן לציטולוגיה וזרע לציטולוגיה, CT בטן ואגן וייתכן אף ציסטוסקופיה. לאחר חלוף הזיהום כדאי גם לבצע PSA אם אתה מעל גיל 50.
נראה לי שאת כל הבדיקות ניתן לבצע ללא אישפוז בעזרת האורולוג שלך
בברכת חג שמח
פרופ' שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טסטוסטרוןמישהו11/04/2009
1. האם תוצאה נמוכה של טסטוסטרון טוטאלי יכולה להיות משנית לפליטת זרע בלילה שלפני בוקר הבדיקה?
2. איזה מצב מעלה סיכון לסרטן הערמונית? ערכי טסטוסטרון גבוהים או נמוכים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום למישהו
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי12/04/20091. לשאלתך-התוצאה נמוכה של טסטוסטרון טוטאלי לא יכולה להיות משנית לפליטת הזרע.
2. הגורמים, המשפיעים לסרטן הערמונית הם:
גיל מעל 50, גזע-למשל גברים אפרו-אמריקאים בסיכון גבוה יותר לחלות בסרטן הערמונית.
סיפור המשפחתי-במידה האם או אח במשפחה חלו בסרטן הערמונית הסיכון לחלות הוא גבוה יותר מאשר אצל גבר הממוצע.
דיאטה-צריכת אוכל,עתיר שומן, מעלה גם מעלה סיכון.
המסכנה, שרמה גבוהה של טסטוסטרון מעלה סיכון לחלות בסרטן הערמונית, עדיין שנויה במחלוקת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל מסביב לאשךגלעד07/04/2009
שלום
אני בחור בן 37 בריא בדרך כלל.
לפני 5 שנים עקב כאבים במפרק הירך הימני בוצעה לי בדיקת MRI של פרקי הירכיים.
הבדיקה יצאה תקינה אבל הבודק ראה משהו לא ברור באשך ( נדמה לי שכתב ציסטה? )
והומלץ לעשות US אשכים.
ביצעתי US אשכים בשנת 2004 ונכתב בו:
"שני אשכים בגודל ובמרקם תקינים. נוזל בכמות קטנה מסביב לאשך שמאל".
חזרתי עם US זה לאורולוג בקופ"ח שאמר שזה בסדר. בדק אותי גם פיזית בזמנו ולא ראה משהו חריג.
מאז עברו 5 שנים ושכחתי לגמרי מזה ונזכרתי היום כשעשיתי סדר בניירות.
רציתי לשאול 1. האם ממצא זה דורש מעקב כל שהוא - כל X זמן בדיקה חוזרת?
2. האם יש לו איזה שהיא משמעות או סיכון?
כמו כן האם לא לקחתי סיכון בזה שביצעתי רק US אחד אצל בודק אחד. במידה והוא טעה האם זה מסוכן.
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב גלעד
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום07/04/2009נוזל בכמות קטנה סביב האשך הוא ממצא שכיח שאינו מחייב כל מעקב או התערבות.
באם כמות הנוזל גדלה וגורמת להפרעה אזי יש מקום להתערבות.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VCUGמישהו06/04/2009
שלום,
הופניתי לצילום שופכה כולל התרוקנות - VCUG, לאחר בדיקת זרם שתן שהדגימה זרם שתן גבולי הנמוך לגילי (23).
אודה לכם אם תוכלו להסביר לי כיצד מבוצעת הבדיקה, האם היא כרוכה בכאב או אי נוחות ובמידה וכן האם יכולה להעשות תחת טישטוש. כמו כן היכן יכולה להתבצע במחוז חיפה של הכללית.
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
מישהו06/04/2009אילו איברים פנימיים במערכת השתן בודקת בדיקת VCUG ואילו ציסטוסקופיה?
והאם ציסטוסקופיה יכולה לבוא במקום VCUG על מנת להימנע מן הקרינה והיוד ועל מנת לקבל מידע רב יותר על מערכת השתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך...
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן06/04/2009VCUG- Voiding cysto-urography היא בדיקת הדמיה המתבצעת בשיקוף במכון הרנגן ובמהלכה ממלאים את השלפוחית , (באמצעות החדררת קטטר דק, לקצה השופכה- בגברים ולשלפוחית- בנשים) בחומר ניגוד ( שאינו חודר לדם ולפיכך אינו מזיק לגוף ומופרש בהטלת שתן בתום הבדיקה). הבדיקה נועדה להדגים את האנאטומיה של השלפוחית ולשלול רפלוקס ( דליפה אחורה) של שתן במעלה השופכנים אל הכליה. לאחר ההתרוקנות היא מאפשרת בדיקת שארית שתן. הבדיקה כרוכה במעט קרינה,- מספר ( לרוב כ-4-10 ) צילומי רנטגן "רגילים".
בניגוד לה ציסטוסקופיה הינה בדיקה המתבצעת על ידי הכנסת ציסטוסקופ ( קשיח או גמיש) דרך השופכה לתוך השלפוחית, לעיתים בהרדמה. מטרת הבדיקה לברר ממצאים חריגים בתוך חלל\ דפנות השלפוחית ( למשל נוכחות גידול).
הבדיקות אינן מחליפות זו את זו .
בברכה
דר כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה קטנה שלא נענתה ושאלה נוספת...
מישהו06/04/20091. האם החדרת הקטטר בצילום השופכה ו/או מילוי השלפוחית בחומר הניגוד כרורכה בכאב או אי נוחות והאם מתבצע אלחוש כלשהו?
2. האם דרושה הכנה כלשהי לפני הבדיקה? אם כן מהי?
3. היכן מבצעים במחוז חיפה של הכללית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך...
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן07/04/20091. החדרת הקטטר נעשית בעזרת ג'ל עזרקאין ( מאלחש) ולפיכך לרוב אין מדובר בפעולה כואבת אולם יש בה לעיתים תחושת אי נוחות רגעית.
2. ישנם הממליצים על נטילת אנטיביוטיקה מונעת החל מבוקר הבדיקה ועד למחרתה. באם לא תקבל הוראות מפורשות לכך ממכון הרנטגן אתה יכול לפנות לרופא המשפחה על מנת שירשום לך מספר טבליות אנטיביוטיקה ( Zinnat/ cipro/וכו').
3) להערכתי במכון הרנטגן שבמרפאות לין, במרפאות זבולון ובמ.ר. כרמל- נא לוודא....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה משמעות תוצאת ביופסיה זו? תודה.דון06/04/2009
Box1(Right): 10 cores of prostatic tissue showing fibro-muscular hypertrophy, glandular hyperplasia, few atrophic acini AND mild chronic inflammation
Box 2 (Left): 8 cores of prostatic tissue showing fibro-muscular hypertrophy, glandular hyperplasia AND few atrophic acini
בדיקה רקטאלית ידנית: 1+, רכה, לא חשודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי, קודי אבחנה: T92000, M40000
דון06/04/2009תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב דון
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום06/04/2009משמעות הבדיקה היא שאין גידול בערמונית אלא מדובר בערמונית מוגדלת שפירה עם מרכיב דלקתי בתוכה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר.
דון06/04/2009וגם לך חג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהה ATROPHIC ACINI הופך בהמשך לסרטני?
דון07/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהATROPHIC ACINI בביופסית ערמונית.
ד''ר דמיטרי גולדין07/04/2009לא נמצא קשר בין ערמונית אטרופית לסרטן הערמונית. התשובה שהצגתה שפירה לחלוטין . בכל מקרה ממליץ מעקב אורולוג מטפל.
בהצלחה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח ד"ר.
דון08/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומדוע בכלל..
דון09/04/2009ד"ר, מדוע להיות מתוח מהתפתחות סרטנית, מ- PSA מתנדנד ובעליה (4.3, 19%), מהשתנות תכופות וליליות, במקום לעבור ניתוח כריתה מלאה של הערמונית? מה היתרונות ומה החסרונות?
תודה ד"ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוד
ד''ר דמיטרי גולדין09/04/2009כל סוג טיפול בסרטן הערמונית כרוך בסיבוכים ותופעות לוואי לא קלים ולכן לא מטפלים בלי הוכחת המחלה. בנוסף סרטן הערמונית זאת מחלה שמתפתחת איטית ורק רבע מחולים במחלה יסבלו ממנה ולכן לא צריך לפול ללחץ מיותר. את אורולוג שלך ידאג לטפל במחלה אמיתית ולא בבדיקת דם- כי PSA זה רק בידקת דם ולא מחלה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מעריך את התשובות, תודה.
דון09/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפהענת05/04/2009
בן 65, לפני כ-8 חודשים התגלה סרטן בכיס השתן. בוצעה כריתת הגידול ומבוצעות שטיפות לכיס השתן עם BCG .
הסידרה האחרונה בת 3 שטיפות .
לאחר השטיפה האחרונה (לפני 10 ימים) סובל מכאבים חזקים, בעיקר במתן שתן ובכלל.... נעזר באוקסיקונטין 10 מ"ג פעמים ביום ללא הטבה ...
האם הדבר תקין?? מה ניתן לעשות על מנת להקל את כאביו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוקר טוב ענת
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום06/04/2009ישנם מספר גורמים אפשריים לכאבים עזים לאחר השטיפה.
החל בדלקת בדרכי השתן וזאת יש לברר בעזרת דגימת שתן לבדיקה כללית ותרבית, דרך דלקת של כיס השתן ע"י חידק השחפת וכלה בפגיעה בכיס השתן במהלך ביצוע השטיפה.
ממליץ לבצע את בדיקות השתן ולפנות במקביל לרופא האורולוג המטפל.
חג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטוסקופיהרונה03/04/2009
שלום רב,
בעלי אמור לעבור בדיקת ציסטוסקופיה בעוד כחודשיים. הסיבה לכך היא שבשנתיים האחרונות היו לו דלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן. הדלקות לוו בצריבה, תכיפות במתן שתן ולעיתים דם בשתן. הוא ביקר אצל אורולוג מספר רב של פעמים ועשה תרביות שתן בכל פעם. מתוך כחמש תרביות, שלושה חזרו עם תוצאות של e. coli. הוא טופל באנטיביוטיקה בכל הפעמים ואף עשה אולטרהסאונד ללא ממצאים.
הדלקת כל הזמן חוזרת (או שמא זו דלקת חדשה כל פעם) למרות האנטיביוטיקה ולכן הוא הופנה לציסטוסקופיה ע"י האורולוג. עליי לציין כי לפני כשמונה שנים אובחן אצל בעלי סרטן האשכים. הוא עבר כריתת אשך, עבר הקרנות והחלים לחלוטין. ברור לי שאין קשר בין הסרטן לבין המצב הנוכחי, אבל אני מזכירה את הסרטן מכיוון שמאז, כל כאב בטן, גב, ראש, שיניים וכו' שיש לו ישר מקפיץ אצלי את נורת "הסרטן" ולכן אני מאוד לחוצה מהבדיקה הקרובה.
האורולוג של בעלי (אותו אחד שניתח אותו לפני שמונה שנים) הוא מקצועי מאוד, אך ממש מקמץ במילים. קשה להבין ממנו דברים באופן ברור. לכן אני מפנה את שאלתי אליכם. מה בדיוק מחפשים כאשר עושים ציסטוסקופיה במקרה כמו של בעלי? מה עלולים למצוא שם? מה יכול לגרום להשנות דלקות בדרכי השתן אצל גברים? והכי חשוב - האם יש איזשהו סיכוי שלאור התסמינים שתיארתי מדובר בסרטן כלשהו??!!
תודה מראש!
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שבעלי בן 37
רונה03/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב רונה
ד''ר גאזי פארס03/04/2009זיהומים בדרכי שתן אצל גבר במיוחד בגיל הזה מחיבים בירור ואינם קשורים במחלת סרטן האשכים.
הדימום בשתן מחייב בירור שכולל CT בטן ואגן עם חומר ניגוד ,ציסטוסקופיה ושתן לציטולוגיה עם בדיקות שתן לתרבית וטיפול בהתאם .יתכן ויהיה צורך בבדיקות נוספות לאחר מכן. מה שחשוב הוא לא להזניח ולהמשיך בבירור עד אבחון הסיבה לזיהום ולדימום בשתן.
בתודה וברכה, ד"ר פארס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן לאחר אנטיביוטיקה?ארז01/04/2009
כמה זמן לאחר סיום אנטיביוטיקה ניתן לבצע תרבית נוזל ערמונית מבלי לפגוע בסיכוי למצוא חיידקים בעקבות האנטיביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ארז
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום01/04/2009ממליץ להמתין לפחות שבועיים מהפסקת האנטיביוטיקה ועד ביצוע התרבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי PSAיעקב01/04/2009
לפני כחודש, לאחר שהתלוננתי על צורך במתן שתן תקוף וללא סימנים של דלקת בבדיקת דם ושתן
ולאור PSA 20 טופלתי באנטיביוטיקה במשך 10 ימים.
כיום חזרתי על בדיקת PSA והתוצאה ירדה ל-6.3.
האם הערכים יכולים עוד לרדת, האם כדאי להמשיך עם אמטיביוטיקה ומה ההמלצה להמשך.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעקב
ד''ר גאזי פארס02/04/2009כשיש עליה ב-PSA בעקבות זיהום הטיפול האנטיביוטי ל-10 ימים איננו מספיק היות וכנראה מדובר בדלקת בערמונית.
בכל זאת חסר לי כמה פרטים חשובים :
1- בן כמה אתה?
2-איזה אנטיביוטיקה קבלת?
3- האם בוצעה תרבית שתן או רק שתן לכללית?
4-האם תלונותיך על הדחיפות בשתן השתפרו עם הטיפול?
5- האם היתה לך בדיקת דם ל- PSA קודמת ומתי?
6- האם נבדקת ע"י אורולוג?
על כל מקרה, ובמידה ואכן מדובר בזיהום ולא בטעות מעבדה מן הסתם , אז יש צורך בהשלמת טיפול אנטיביוטי לפחות לחודש ימים ולחזור על ה-PSA לאחר מכן, יש סיכוי שזה ירד עוד . זה כמובן עם בדיקה רקטאלית שמתבצעת ע"י אורולוג .
כמו כן ניתן להיעזר בבדיקת FREE PSA .
בתודה וברכה ,ד"ר פארס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות
יעקב03/04/2009ד"ר פארס שלום
להלן תשובות לשאלותיך
אני בן 46.
בצעתי תרבית שתן שלא העלתה דבר.
מספר ימים אחרי תחילת טיפול אנטיביוטי נעלמו התסמינים שציינתי קודם.
לפני תחילת הטיפול בצעתי US של דרכי השתן אשר הצביע על ערמונית מוגדלת 3.6*4.4*3.5.
גם בבדיקה רקטאלית ע"י האורולוג לפני הטיפול הערמונית הוגדרה כמקצת בצקתית.
בעבר מעולם לא עשיתי בדיקת PSA.
בביקורי האחרון אצל האורולוג, לאחר ירידת PSA מ-20 ל-6.3 שאלתי במפורש האם יש צורך להמשיך לקחת אנטיביוטיקה, אך הרופא אמר שלא ושצריך לחזור על PSA בעוד חודש
ובמידה והערכים לא ימשיכו לרדת, יהיה צורך בביופסיה.
השאלה שלי, במידה והתהליך הדלקתי לא הסתיים כתוצאה מאי השלמת הטיפול האנטיביוטי
אז ה-PSA יכול שוב לעלות וזה יכול להוביל להחלטה מוטעת על ביצוע הביופסיה?
אודה על חוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעקב ערב טוב
ד''ר גאזי פארס03/04/2009לאור גילך הצעיר ולאור הניתונים שמסרת לעיל כנראה אתה סובל מזיהום בערמונית אך רמה גבוהה של PSA מחייבת מעקב ותגובה בהתאם.אחרי טיפול אנטיביוטי ל-10 ימים אכן יש סיכוי שה-PSA ירד עוד בבדיקה אחרי חודש ?היות והמערכת החיסונית בגוף גם נלחמת בזיהום שנחלש בשל הטיפול האנטיביוטי. אך זה לא מספיק,בשל זיהום בערמונית יש צורך בטיפול אנטיביוטי לפחות לחודש ימים על מנת להיות בטוח שהזיהום נעלם. אי לכך אני ממליץ להשלים את הטיפול האנטיביוטי ולחזור על הבדיקה בהמשך.
בתודה, ד"ר פארס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשק ותפקוד מינימישהו31/03/2009
אני בן 23,
מטופל ע"י CYMBALTA 90mg/d בשל דיכאון וחרדה ונמצא במצב מאוזן.
מזה כחודשיים ירידה משמעותית בחשק המיני, לצד ירידה מסויימת בתפקוד המיני.
TSH, LH, FSH ופרולקטין - תקינים לחלוטין.
טסטוסטרון טוטאל - 8.7nmol/L (הנורמה: 8.4 - 28.8).
1. האם ניתן לייחס את תלונותיי לערך הגבולי - נמוך של טסטוסטרון?
2. האם יתכן כי רמתו הנמוכה של הטסטוסטרון היא משנית לטיפול ב - CYMBALTA?
3. המשך בירור ו/או טיפול?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטוסטרון נמוך
ד''ר דמיטרי גולדין31/03/2009ירידת ריכוז טסטוסטרון בהחלט יכולה להסביר את ירידת חשק מיני אך הבעיה שטסטוסטרון מתחלק לשתי פרקציות- חופשיה – הפעילה וקשורה לחלבון – בלתי פעילה. רוב הטסטוסטרון דווקא קשור לחבון ולכן שינוי ברמת טסטוסטרון בד"כ משנית לא לחוסר הפרשת ההורמון אלא לרמה נמוכה של החלבון ולמצב זה אין משמעות רפואית. לכן ממליץ לבדוק את החלק החופשי של טסטוסטרון שנקרה FREE ANDROGEN INDEX ורק אז יהיה ניתן להגיע למסכנה כלשהי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לדם בזרע. קצת מתבייש לכתוב אבלבחור 3531/03/2009
בכ"ז
בן 35 בריא, מתאמן לעיתים קרובות , ועשיתי בשבוע שעבר ריצה ארוכה וקשה. 26-3-09 (יום חמישי אחה"צ)
ראיתי ביום שבת אחר צהריים (יומיים אחרי הריצה) שיש לי משהו בצבע ורוד אדום בזרע.
ולא הייתי בטוח.
בדקתי שוב וראיתי אותו צבע.
מה זה יכול להיות?
בפניה לאורולוגיה אני יכול לעקןף את הרופאה המשפחתית ? (לא נעים לי)
אני בכללית
אני קצת מתבייש
קראתי שאם רצים עם שלפוחית טיפה מלאה בריצה יכול להיות קרעים מיקרוספקויים
אני במתן שתן לא רואה את הצבע הזה
זה בצבע ורוד
מצטער אני מתבייש לכתוב את זה
תודה לרופאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בזרע
ד''ר דמיטרי גולדין31/03/2009ברוב המקרים לדם בזרע אין משמעות רפואית. לפי גילך ומאמץ פיזי שקדם להופעתו של צבע דמי של הזרע סביר להניח שמדובר בדימום משני לטראומה מיקרוסקופית ואין לזה משמעות בכלל. אך האם רוצים להיות בטוחים בזה כן ממליץ להבדק ע"י אורולוג. אין צורך בהפנית רופא משפחה, ניתן להזמין תור באופן ישיר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, זה דחוף? האם זה לא דם? וכיצד
בחור3501/04/2009מתבצעת הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר דמיטרי גולדין01/04/2009אין דחיפות בביצוע בירור ולא כל כך חשוב להוכיח את נוכחות דם בזרע כי זה רק סימן ולא מחלה. הבירור מיועד לשלול בעיה שדורשת טיפול. אך הסיכון שיש מחלה כזאת נמוך. אין מקום להלחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)