מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרחבה של מערכת מאספתצעירה ודולפת06/03/2009
שלום, אני בת 33, ומזה כמה שנים סובלת מדלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן של E.COLI המצב הגיע לידי 4 דלקות בשנה אם לא יותר. בכל פעם לאחר קיום יחסי מין- דלקת, ולא משנה על איזו רמת היגיינה, שטיפה והשתנה מיד אחרי אגיע. הדלקת מביאה איתה כמובן טיפול אנטיביוטי, שמביא עימו פטריות וגינליות, וכמה שבועות אח"כ את הדלקת הבאה בתור, ושוב אנטיביוטיקה, ושוב פטריות וחוזר חלילה. כל מה שניסיתי לא הצליח לעצור את הסיוט הזה. הרוח נושבת - ולי יש דלקת. לקחתי מקרודנטין כטיפול מונע זמן רב, לקחתי אנטיביוטיקות ממושכות - כלום. רק שבנוסף לדלקות נזקי הטאנטיביוטיקה גם הם עשו בי שמות כבר רק טיפולים ברפואה משלימה ודיאטה קיצונית שיפרו משמעותית את המצב, והיו לי כמה שנות שקט. עכשיו זה חזר שוב, כבר דלקצ שלישית תוך 3 חודשים. רק שהדלקת הזאת היתה חריפה במיוחד, והיו לי כאבים באזור כליה ימין. CT ואולטרסאונד מראים על הרחבה של מערכת מאספת, והרופא הסביר לי שזה אומר שהכליה לא מתנקזת כמו שצריך.אציין שעברו כבר חודשיים מאז שהסתיימה עצמה. הרופאה טוענת שיכול להיות שנולדתי ככה ואין הרבה מה לעשות. בכל מקרה- אני שואלת האם יש איזשהו פתרון שאתם מכירים? ומה המשמעות של הרחבה כזאת? איך מטפלים בכך? גאולה? מישהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב!
ד''ר אלכס קונסטנטינובסקי07/03/2009שלום רב!
הבעיה של דלקות חוזרות ונשנות בדרכי השתן, פרט לטיפול אנטיביוטי (במינון מניעתי או טיפולי), מחייבת בירור אורולוגי מעמיק, במיוחד בנוכחות כאבים במותן ותיעוד של הרחבה של מערכת המאספת. ברור, שלא ניתן לטפל בך בשלט רחוק. גשי לאורולוג להשלמת הבירור. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי אצל אורולוג!
צעירה ודולפת12/03/2009כל מה שכתבתי היה אחרי ברור אורולוגי. הופנתי לאולטרסאונד ו-CT, שהראו אותו הדבר. ובנוסף כואב לי באזור כליה ימין, בלי צריבה בשתן, ועם תרבית נקיה. הרופאה האורולוגית אמרה לחכות כמה חודשים אולי זה יעבור לבד, ואם לא או זה יחריף ישקלו ניתוח. אני פוחדת, נמאס לי מהדלקות והכאב בכליה לא מרפה ממני. אני גם לא מאמינה יותר בטיםולים אנטיביוטיים. הם לא יעילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב
ד''ר גאזי פארס12/03/2009אין לי את כל האינפורמציה עליך ? האם בשתן לכללית יש ממצאים שמסבירים את הדלקת?. האם בתרבית השתן יש צמיחה עם חידק מוכח? עם רגישויות? האם בתרביות החוזרות צמח אותו החידק או חידק אחר? האם עברת ציסטוגרפיה אי פעם? האם עשית מיפוי כליות DTPA בכדי לשלול הפרעה בניקוז הכליות?
אני מבין שאת סובלת והבעיה נמשכת לדעתי יש צורך בבירור מעמיק יותר שיכלול את כל הבדיקות הנ"ל.
בתודה וברכה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה
צעירה ודולפת14/03/2009לאורך כל השנים וגם בדלקת האחרונה זה תמיד E COLI. תמיד אני מקבלת אנטיביוטיקה, זה חולף לזמן מה וחוזר שנית. הפעם הזאת זה הכי חריף ופשוט מסרב להרפות. פעם ראשונה בחיי שבמקום כאב בדרכי השתן כואב לי בכליה. לפני כחודש עשיתי תרבית שיצאה נקיה. עשיתי בשיקת שתן לציטולוגיה ויצא תקין. וה-CT הראה שאין אבנים, אבל הרחבה של מע' מאספת. נראה לי מוזר שכל חיי מזהירים אותי שאקח אנטיביוטיקה בכל פעם שיש דלקת מהחשש שזה יגיע לכליה, ועכשיו שהכליה כואבת ונראה שמשהו לא תקין שןם אז אין מה לעשות? בבקשה - אשמח לחוות דעת. אני מיואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום סובלת
ד''ר גאזי פארס14/03/2009יש הרבה מה לעשות! , הבדיקות והבירורים שעשית עד כה אינם מספקים. יש מקום לבצע את הבדיקות שהזכרתי קודם כולל ציסטוגרפיה לשלילת רפלוקס ומיפוי כליות DTPA אם אין רפלוקס או DMSA אם יש רפלוקס כצעד ראשון ובהמשך יש עוד בדיקות ובירורים בהתאם.
אנחנו יודעים שזיהום בדרכי השתן שכיח אצל נשים בגיל שלך ובגיל יותר מבוגר אך המצב אצלך הוא בלתי נסבל ומחייב בירור נוסף ואכן ניתן לטפל בזה.
תפנה בבקשה חזרה לאורולוג שלך להמשך בירור.הבעיה ניתנת לטיפול ואין שום סיבה ליאוש.
בתודה וברכה ,ד"ר פארס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
צעירה ודולפת14/03/2009נטעת בי תקווה, וזה כבר חשוב! התוכל להמליץ לי על אורולוג/ית באזור המרכז? והיות והאורולוגית שלי אמרה שאין מה לעשות כרגע, אני רוצה להתייעץ עם רופא נוסף. אני חברת קופ"ח כללית, תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב.
ד''ר גאזי פארס15/03/2009במרכז הארץ הרבה אורולוגים מומחים וטובים, אני לא יכול להמליץ על אחד (או אחת) ספיציפי.
מה שעושים במקרה שלך הוא לבקש דעה נוספת אצל אורולוג שמתעסק נושא.
בהצלחה. ד"ר פארס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- kidney amlאלונה04/03/2009
שלום רב, בת 30, לפני כשבועיים בברור US כליות ודרכי שתן ראו את הממצא הבא: בכליה שמאלית - בקורטקס של הכיליה באיזור קוטב תחתון הודגם מוקד היפראקוגני מעוגל מוגבל היטב בגודל כ-7 מ"מ, נראה כ-AML. הלכתי לאורולוג שמיד אמר שזה שום דבר ואין מה לעשות עם זה ובאותה נשימה אמר לי גם שהוא ממליץ לי ללכת לאורולוג אחר לחוות דעת שניה. אני די מבולבלת מכיוון שבכל מקום שאני קוראת על הממצא הזה (באינטרנט) כתוב שמומלץ לברר ברור נוסף של CT או MRI ושאסור להתעלם מזה, ומצד שני האורולוג שהייתי אצלו מיהר לבטל את הממצא ולהגיד שזה שום דבר. אז מה כדאי לעשות? להתעלם או ללכת באמת לרופא לעוד דעה? בנוסף בבדיקות דם שעשיתי יצא לי תשובה של eGFR גדול מ-60, רופאת המשפחה שלי אומרת לי שהתוצאה תקינה ולהתעלם מזה, האורולוג שלי אמר שהוא לא יודע מה זה אומר ושאני צריכה ללכת לנפרולוג.מה לעשות? התוצאה תקינה או לא? (לציין שאני סובלת משלפוחית נוירוגנית שנה ו-4 חודשים לאחר ת"ד ופגיעה בעמ"ש תחתון, עם שארית שתן - אובחן באורודינמיקה). אשמח אם תכוון אותי מה לעשות אני קצת אובדת עצות, מרגישה קצת שמנפנפים אותי ולא לוקחים את העיניין ברצינות הראויה. בתודה מראש וסליחה על אורך השאלה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלונה.
ד''ר יואל מץ04/03/2009לפי האבחנה מדובר בממצא שפיר המכיל בתוכו רקמת שומן וכלי דם. ניתן לאבחן ממצא זה בUS אבל תאור מדויק יותר מתקבל בCT .בכל מקום בממצאים קטנים אין צורך בטיפול . מומלץ מעקב בלבד. במקרה והממצא גדל בצורה משמעותית { 5 ס"מ ויותר] יש לשקול טיפול הכולל אמבוליזציה {צינטור כלי הדם המגיע לתהליך וסתימתו) בגלל סיכון של דימום מAML גדולה.יש מקום לבצע CT במיוחד בתהליכים גדולים. בממצא של 7 מ"מ לא הכרחי.יש לזכור שCT כרוך במנת קרינה לא מבוטלת. בכל מקום תמשיכי במעקב האורולוג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בזרעאליקו03/03/2009
ד"ר שלום שמי אלי ואני בן 30, לפני שבוע לאחר קיום יחסי מין עם אשתי הבחנתי שלכמות קטנה מהזרע שלי יש גוון אדום חום, המתנו כשבוע ולא קימנו יחסים היום שוב הבחנתי שרוב רובו של הזרע בצבע חום. עליי לציין שזו פעם ראשונה שזה קורה. מה הגורמים האפשריים לתופעה זו? האם היא נדירה? האם עליי להבדק בהקדם? תודה רבה אליקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בזרע
ד''ר דמיטרי גולדין03/03/2009שלום אלי. נוכחות דם בזרע בד"כ לא מרמזת בעיה רצינית במידה ואין תסמינים אחרים כמו דם בשתן, צריבה בהטלת שתן, חום גבוה או הפרשה משופכה. בכל מקרה ממליץ בדיקה ע"י אורולוג כדי לוודא שזה המצב. לפני ביקור אצל אורולוג רצוי לבצע בדיקת שתן כללית ותרבית שתן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות אורולוגיותמישהו02/03/2009
אני תושב חיפה, בן 23. במסגרת בירור אורולוגי אצל אורולוג פרטי הופניתי לבדיקות: FLOWMETRY ו - Bladder Scan. 1. האם ניתן לבצע את הבדיקות בבי"ח כרמל ? אם לא אזי היכן בקהילה? 2. האם בקהילה או בביה"ח יש צורך לעבור קודם כל דרך אורולוג של הקופה בשל ענייני בירוקרטיה או שהפניית רופא המשפחה + המכתב מהאורולוג הפרטי יספיקו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אורופלוו.
ד''ר דמיטרי גולדין03/03/2009בדיקות אורופלוו ו- BLDDER SCAN מתבצעות גם במרפאות "לין" ו"זבולון" וגם במחלקה אורולוגית של ב"ח כרמל אך במחלקה עושים את הבדיקות רק למאושפזים. אתה צריך להעביר את הפניה לבדיקת אורופלוו ןשארית שתן למזכירות של מח. אורולוגית במרפ. לין או זבולון ותקבל זימון תוך זמן סביר. בדיקה של אורולוג של ק"ח לא חובה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה.....
מישהו04/03/2009כאמור לעיל, עליי לעבור את הבדיקות: FLOWMETRY ו - Bladder Scan. כיצד מבוצעת כל אחת מהבדיקות, האם הן פולשניות / כרוכות בכאב ואי נוחות והאם דורשות הכנה מוקדמת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התשובה
ד''ר דמיטרי גולדין04/03/2009שתי הבדיקות אינן פולשניות ומבצעות ע"י אחות מוסמכת. בדיקת אורופלוו היא למעשה השתנה לתוך מכשיר שמודד מהירות זרימה ו- BLADDER SCAN זאת בדיקת אולטראסאונד חיצוני. זאת אומרת ששתי הבדיקות לא כרוכות בכאב או אי נוחות ולא דורשות הכנה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת CTשירה02/03/2009
בן 71 , שנתיים אחרי ניתוח כריתה חלקית של הפרוסטטה, חוזרות התלונות על השתנה מרובה בלילה ותחושה של אי ריקון השלפוחית, נשלחתי לCT בטו ואלו התוצאות: כליות גודל תקין ציסטות קורטיקלית פשוטות משמאל עד קוטר של 1.2 ס"מ פרי פלביניות משמאל עד קוטר של 5 ס"מ. שלפוחית מלאה , דופן סדירים. ללא ממצא בדרכי שתן פרט לציסטות כליותיות עכירות שומן מזנטריאלית עם בלוטות עד גודל של 11 מ"מ- ממצא בלתי ספציפי שמשמעותו הקלינית אינה ברורה. retractile mesenteritis האם תוכלו לעזור לי עם התוצאות ? יש לי תור לרופא רק בעוד שבועיים ואני חושש מהתוצאות. האם משהו מהתוצאות מטריד? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשאלתך בנוגע ל-CT....
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן02/03/2009ראשית, כל CT מן הרצוי שיבדק\ יראה על ידי הרופא המפנה\הרופא המומחה במו עיניו ולא להסתמך על פענוח בלבד (מבלי להפחית במאומה בכבודו ואיכות תשובתו של הרדיולוג).
ולגופו של הפענוח:
ככל שנוגע לדרכי השתן נראה שאין לך ממה לחשוש, - הציסטות המתוארות הן ממצא שבשגרה כמעט אצל אנשים בגילך ואין בהם משום סיכון עבורך( אלא אם ימשיכו לגדול באופן דרמטי)- לפיכך בנושא הכליות מומלץ המשך מעקב סונוגרפי שנתי או דו שנתי, בהתייעצות עם האורולוג המטפל.
תאור הממצא של הבלוטות והעכירות שבשומן המזנטריאלי דורש המשך ברור ( המזנטריום - הינו המניפה עליהם תלויים המעיים ומכילה את כלי הדם המספקים את המעיים הדקים והעבים) .
אי ממליץ כי תציג את ה- CT בפני רופא המשפחה ויתכן שמן הרצוי שתפנה לבדיקת גסטרואנטרולוג.
הממצא יכול להתאים בהחלט לתהליך דלקתי אולם לא ניתן לשלול גם גורמים אחרים המחייבים השלמת ברור בהקדם.
בברכה,
דר' כהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובה המהירה ושאלה נוספת
שירה02/03/2009האם הממצאים הללו יכולים להעיד גם על תהליך סרטני כלשהו???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך....
ד''ר מיכאל (מיקי) כהן02/03/2009באומרי - "גורמים אחרים המחייבים השלמת ברור בהקדם"..... התכוונתי גם לאפשרות , תאורטית , של סרטן.
אני מדגיש שוב שהתמונה יכולה להתאים גם למצב דלקתי\תגובתי, כך שאנא לא להכנס לפאניקה.
פשוט פנה לרופא ואמור לו שברצונך להפגש עימו\ עם גסטרו-אנטרולוג ,בהקדם ,בעקבות ממצאים חריגים בבדיקת CT.
בהצלחה,
דר' כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר TURTמ.01/03/2009
שלום, 12 יום לאחר TURBT הופיע דימום קל בסוף מתן בשתן . במתן שתן נוסף אחרי חצי שעה, השתן היה צלול לחלוטין. האם אופייני? לפנות דחוף לרופא? או לחכות לתור (עוד שבוע).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר TURT
פרופ' אבי שטיין02/03/2009לאחר כריתת ממצא בכיס השתן כלי הדם העדינים אותם צורבים בעת הכריתה לעתים עוד ממשיכים לדמם לסירוגין עד מספר שבועות לאחר הניתוח. יש להקפיד על שתיה מרובה ואם הינך לוקח מדלל דם, רצוי להפסיקו בתיאום עם הרופא המטפל. כמו"כ יש להימנע מעצירות. אין צורך כרגע בפניה דחופה לרופא וניתן להמתין לתו המתוכנן
בברכה
פרופ שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה בעזרת טישטושגבי01/03/2009
שלום רב, ברצוני לדעת האם ניתן לעשות ביופסיה של ערמונית בעזרת טישטוש ואם כן היכן מומלץ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה בעזרת טישטוש
פרופ' אבי שטיין01/03/2009שלום גבי
ביופסיה של הערמונית מבוצעת בדרך כלל על ידי החדרת מתמר של אולטרסאונד לפתח פי הטבעת ובהנחייתו מבצעים את הביופסיות. לפני הפעולה מבצעים אילחוש מקומי על ידי הזרקת נוזל מאלחש לפי הטבעת. במקרים מסויימים ניתן לקבל טיפול נגד כאבים שעה לפני הפעולה כדי להקל על הכאבים בנוסף לאילחוש המקומי. אם כוונתך להרדמה ממש צריך לשקול את סיכוני ההרדמה מול האי נוחות ולהחליט.
בהצלחה
פרופ' שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי כאב כרוניים בערמוניתיאן01/03/2009
יש הודעות דומות אז אני אתן היסטוריה רפואית לא-קצרה (כדי למנוע סבל ממי שיש לו גם תופעות כאלה) ואמקד את השאלה: לפני כ-7 שנים החלו אצלי התקפי-כאב בערמונית, כנראה עקב דלקת כרונית כלשהיא. בזמנו לא הצלחתי לתאר היטב את הבעיה לרופאים ולא קיבלתי שום טיפול. ההתקפים פחתו עם הזמן - בשיאם: אחת ל-3 ימים (בעיקר לאחר מתן צואה או שפיכת זרע) והיום אחת ל-3,4 חודשים, בעיקר לאחר שתיית אלכוהול או אכילת פחמימות. כאמור לא נבדקתי ברצינות ובכל מקרה תמיד הבדיקה הייתה זמן רב לפני או אחרי ההתקף ולכן כנראה התוצאות היו סבירות (לא זכור לי ערכי PSA חריגים). ההתקפים היו נמשכים 20-30 דקות (כאב מוזר שרק לאחר זמן רב הבנתי שזו הערמונית) ולאחר מכן עוברים. בזמן ההתקף הורגש צורך לתת שתן וצואה אך מתן שתן או צואה היו גורמים להחרפה בלתי נסבלת של הכאב. התאפקות הייתה מזרזת את חלוף ההתקף (זה טיפ חשוב לסובלים!) במשך התקופה היו פעמיים של שתן דמי אחרי התקף. נראה כאילו יצאו מהפין בזמן השתן ממש זכוכיות! (לפחות זו הייתה ההרגשה). אין לי בעיות של אבנים בכליות או משהו כזה. ועכשיו לשאלה סוף סוף: האם כדאי להתחיל טיפול אנטיביוטי כלשהוא עכשיו, או פשוט להשלים עם המחלה והכאבים מידי פעם? האם טיפול כזה יכול להחריף את ההתפרצויות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי כאב כרוניים בערמונית
יאן01/03/2009שכחתי לציין שאני בן 32 היום ומצב בריאותי טוב מאוד פרט לבעיה שהזכרתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב כרוני ערמונית
פרופ' אבי שטיין01/03/2009שלום יאן
הסימפטומים שאתה מתאר בגיל 32 מתאימים בהחלט לדלקת כרונית של הערמונית. באופן קלאסי סימנים אלו הולכים ובאים. לפני שקובעים אבחנה רצוי לבצע מספר בדיקות מקדימות: לאור העובדה שהיה לך שתן דמי וצריבה עזה בשפכה, יש לבצע בדיקת שתן לציטולוגיה. אם זה תקין יש לבצע אולטרסאונד דרכי שתן ואם גם זה תקין לבצע בדיקת שתן ונוזל שפכה לתרבית. לאחר מכן הטיפול הוא טיפול אנטיביוטי לתקופה של מספר שבועות. אם גם זה לא עוזר יש עוד מספר אמצעים שניתן לשקול בטיפול
בהצלחה
פרופ' שטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד מינימישהו26/02/2009
שלום, אני בן 23. לאחרונה מזה כחודש חלה ירידה בתפקוד המיני ובחשק המיני (ליבידו). בעבר היה לי חשק מיני בתדירות של אחת ליום עד יומיים, כיום שבועות אני לא חש חשק מיני גם לנוכח תכנים מיניים. יש לציין זקפה חלשה כאשר אני בכל זאת מנסה להשיג זקפה, אשר מאבדת את האפקטיביות תוך זמן קצר. ללא זקפות בוקר. CBC - תקינה לחלוטין כימיה כולל תפקודי כבד וכליות, B12 - תקינים (למעט רמת טריגליצרידים מעט גבוהה) US כליות - תקין. מטופל ע"י CYMBALTA 90mg/d בשל דיכאון וחרדות מאז שנת 2006. כרגע במצב מאוזן למרות האפשרות שההפרעה היא משנית לנטילת התרופה, לדעתי היא פחותץ סבירה היות שמתחילת הטיפול בשנת 2006 ובמינון של 120mg/d לא היו הפרעות כנ"ל. ללא היסטוריה של ניתוחי אגן או מערכת השתן. 1. מה אם כן יכולה להיות הסיבה בבחור בגילי? 2. כיצד ניתן להמשיך הלאה בבירור (המלצות ספציפיות ככל הניתן לפרוטוקול בירור)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
ד''ר גאזי פארס26/02/2009הסיבות לירידה בחשק המיני ובתפקוד המיני מרובות ובדרך כלל מחולקות לשתי קבוצות עיקריות:
1- סיבות אורגניות : כיגון מחלות הפוגעות במנגנון הזקפה שהוא בנוי מ: 1- שלמות ותקינות כלי הדם באבר המין ,2- שלמות ותקינות מערכת העצבים האחראית על הזקפה ,3- תפקוד תקין של הקשר ביניהם. ו-4- רמה תקינה בדם של ההורמונים המעורבים בתהליך כמו טסטוסטרון.
2- סיבות פסיכוגיניות :כמו דאגות, מתח נפשי, כאב וכולי.
בכדי להבדיל בין שתי הקבוצות יש צורך בביצוע:
1- בדיקה גופנית מלאה אצל רופא המשפחה או האורולוג .
2- בדיקות דם -חלקם אתה כבר עשית אך לא עשית בדיקת הורמונים לטסטוסטרון, לפרולקטין ,FSH ו-TSH .
3- בדיקת זקפת לילה- RIGI SCAN - שיכולה להבדיל בין בעיה אורגנית או בעיה פסיכוגינית.
את הבדיקות הללו יש לבצע בשלב הראשון ולגשת לאורולוג המטפל עם התוצאות , בהתאם האורולוג ימליץ על טיפול תרופתי , טיפול אצל סקסולוג או הפניה לבדיקות נוספות.
אתה צריך לזכור שגם בגילך יש עליות וירידות בחשק המיני במיוחד ואתה מקבל את התרופה הנ"ל , יתכן ומה שאתה מרגיש כעת הוא מצב חולף מעצמו אך כדי לבצע את ההמלצות הנ"ל.
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PSA גבוהיעקב26/02/2009
בן 46. לפני כשבוע, במשך 4-5 ימים הופיע חום 38-38.5, צמרמורת והרגשה של הצטננות. בנוסף לכך הופיע צורך במתן שתן לעתים קרובות (כל שעתיים), ללא כאבים, אך בכמויות קטנות מהרגיל. כמו כן, גם מייד אחרי הטלת השתן ההרגשה של צורך בלתת שתן אינה נעלמת במשך מספר דקות. גם יש צורך דחוף לתת שתן בחסיפה לקור. אנני מרגיש צורך להשתין בלילה. בדיקת שתן תקינה, אולם בבדיקת דם PSA 20.63 והיחס 8.7. קבעתי תור דחוף לאורולוג לשבוע הבא, אולם ברצוני לשאול האם הערך הגבוה של PSA יכול להצביע גם על פרוסטטיטיס וכיצד ניתן לוודא זאת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעקב
ד''ר גאזי פארס26/02/2009תלונותיך מצביעות על פרוסטטיטיס שכנראה היא הסיבה של העליה ב-PSA .אך לפני שנתן אבחנה כזו רציתי לדעת:
1- מה אתה מתכוון לבדיקת שתן תקינה. האם שתן לכללית? האם יש ניטריטים ולויקוציטים בבדיקה? האם עשית תרבית שתן? האם עשית ספירת דם ?.
2- לא הבנתי את המספרים שרשמת סביב ה-PSA , האם זה בדיקת FREE PSA ?.
המלצתי היא:
- לקחת הפניה דחופה למיון הקרוב לבדיקה דחופה ולא לחכות עד לבדיקת האורולוג בעוד שבוע,היות ויתכן ויש צורך בטיפול אנטיביוטי ,באשפוז, במידי !!!.
בהמשך תהיה במעקב אורולוגי.
מאחל לך החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPSA גבוה
יעקב26/02/2009ת:ודה על ההסבר. להלן ההבהרות: עשיתי בדיקת שתן כללית ותרבית - התוצאות תקינות. גם ספירת דם תקינה. החום ירד כעבור 5 ימים, אך מדי פעם יש 37.2-37.3. לאחר מתן שתן יש תחושה של גירוי בשופחה, כנ"ל גם לאחר שפיחת זרע לאחר קיום יחסי מין. האם מדובר בפרוסטטיטיס כרוני? בים ראשון הקרוב אעבור US דרכי שתן וחן ביקור אצל אורולוג. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה נוספת
יעקב26/02/2009כפי שמופיע בבדיקת דם: PSA כללי 20.63 PSA חופשי 1.8 יחס חופשי\כללי 8.7
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב
ד''ר גאזי פארס26/02/2009תודה על ההבהרות,
תלונותיך (ובגיל שלך) מצביעות על תהליך דלקתי בערמונית אך רמה גבוהה של PSA עם יחס של 8.7% מחיבות בירור מעמיק יותר.
כעת ,והיות והמצב החריף נרגע יחסית,אין צורך לרוץ למיון אך יש צורך בביצוע הצעדים הבאים:
1-בדיקה פיזיקאלית אצל רופא המשפחה אם עדיין לא נבדקת. במידה ואין סיבה אחרת לתלונותיך נא להתחיל טיפול אנטיביוטי שחודר לערמונית כמו ציפרוקסין או טריביד (אם אין רגישות יתר ) לתקופה ממושכת (לפחות חודש ימים)*.
1- לבצע US דרכי שתן בהקדם לפי התוכנית.
2- בדיקת אורולוג, כולל בדיקה רקטאלית לפי התוכנית .
3- בהתיעצות עם האורולוג שלך לתכנן ביצוע ביאופסיה מהערמונית בהנחיית סונר טרנסרקטאלי.
* כדאי להתחיל את הטיפול האנטיביוטי בהקדם האפשרי ,אפילו לפני בדיקת האורולוג בתנאי שאין הפרשה מהשופכה שמחייבת לקיחת משטח ותרביות לפני תחילת הטיפול. אם אכן יש הפרשה נא לפנות דחוף לאורולוג או לרופא עור או לחדר מיון כבר מחר בבוקר ולא לחכות עד יום א'.
מאחל לך החלמה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות US ובדיקת אורולוג
יעקב02/03/2009ד"ר פארס שלום בהמשך להמלצותיך ביצעתי US כליות ודרכי שתן - הערמונית בגודל 3.6*4.4*3.5 בבדיקה רקטאלית ע"י אורולוג הערמונית קצת בצקתית. האורולוג אמר לי כי היא מתלבט היות ואין סימנים בבדיקות דם ושתן לדלקת בדרכי שתן ומצד שני ה-PSA מאוד גבוה בצירוף כל התסמינים של דחיפות במתן שתן ותחושה של צורך להשתין בחשיפה לקור וכו'. לכן בשלב זה הוא החליט לתת אופלוקסצין למשך 10 ימים וכעבור חודש לחזור שוב על בדיקת PSA ובמידה וישאר גבוה לבצע ביופסיה. אגב, לשאלתי האם יכול להיות כי מדובר בפרוסטטיטיס כרוני, הראפא אמר לי כימחלה זו לכשעצמה כבר לא קיימת ולא מתייחסים אליה. אודה על חוות דעתך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ויאגרהאדי26/02/2009
אני בן 59, נוטל קבוע AVODART ו גם SIMVASTATIN בריא בד''כ עם לחץ דם תקין בזמן האחרון מאבד את הזקפה באופן חלקי בזמן יחסי מין..מעונין לנסות ויאגרה.. האם אפשר?האם צריך מרשם?מה מומלץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אדי
ד''ר גאזי פארס26/02/2009אתה יכול לקבל ויגרה ללא בעיה היות ואתה לא מקבל טיפול בניטראטים (כדורים שנותנים במקרה של מחלת לב) או בתרופות שמורידות לחץ דם, בתנאי שאתה יכול לעלות במדרגות שתי קומות ללא קוצר נשימה.
הויגרה כן מחייב מרשם מרופא ,אפשר דרך רופא המשפחה.
אני ממליץ לך במקביל לעשות בירור שכולל:
1- בירור אורולוגי בשאלה של הפרעה הורמונלית , סכרת חדשה או הפרעה בתפקודי כבד או כליות ?.
2- יעוץ קרדיולוגי היות וחולשה מינית לעיתים מצביעה על מחלה בכלי הדם ולכן חשוב לשלול מחלה קורונרית (מחלת עורקי הלב) שעדיין לא הראתה סימנים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בבריחת שתןז.ר.25/02/2009
האם ניתן לפתור בעית בריחת שתן אצל אישה בת 85 אשר עברה בעבר הרחוק כריתת רחם. האשה מתפקדת עצמאית ואנרגטית והבעיה הנוכחית מונעת ממנה המשך חיים סדירים ורגילים.כל יציאה מן הבית הופכת להיות בעייתית ומגבילה. אני חייבת להפגש ולהתייעץ עם רופא שמוכן לטפל בה על מנת לתת לה את איכות החיים לה היתה רגילה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום25/02/2009בשלב ראשון יש צורך לבצע בירור ראשוני כדל לאפיין באופן יותר מדוייק את אופי בריחת השתן ומה הגורם או הגורמים לו.
בכל מקרה ישנו מגוון רחב של טיפולים תרופתיים, פיזיותרפיים, מכשור ואף ניתוחית שכולם אפשריים.
אין ספק כי הגיל אינו מהווה תירוץ לא לטפל באישה עצמאית ואנרגטית שדלף השתן משבש את מהלך חייה.
פני לאורולוג לבדיקה והתאמת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין לאחר TURTמ.24/02/2009
שלום. אני בן 38 שבוע אחרי ניתוח TURT. הבנתי מהאינטרנט כי חל איסור על קיום יחסי מין מספר שבועות לאחר הניתוח. האם הדבר נוגע גם לאוננות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום25/02/2009בזמן אורגזמה ישנן התכווצויות של שרירים בעיקר באיזור הערמונית.
התכווצויות אילו הן העלולות לגרום לדימום, בעיקר אם הכריתה היתה באיזור צואר השלפוחית.
פועל יוצא מכך הוא שהאיסור חל גם על אוננות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסי מין לאחר TURT
מ.26/02/2009למשך כמה זמן יש להימנע מיחסי המין אחרי ניתוח TURT להוצאת גידול בשלפוחית השתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום01/03/2009יש להימנע מיחסי מין למשך 6 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רה אימפלנטציה של האורטרנילוש24/02/2009
עברתי 3 ניתוחי רה אימפלנטציה, הראשון בגיל 4 בגלל רפלוקס, השני בגיל 21 בגלל אי ספיקת כליות בהריון, והשלישי בגיל 30 בגלל טראומה (כריתה של האורטר במהלך tobal ligation). שאלה של סקרנות גרידא: האם יש לזה תקדים, 3 ניתוחי רה-אימפלנטציה באותו אדם, 2 מהם במבוגר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נילוש
ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום24/02/2009אכן מקרה נדיר של שלושה ניתוחים מסוג זה.
לא ברורה לי הסיבה לניתוח השני אלא אם כן גילו אז מצב לא תקין שלא היה ידוע קודם לכן.
מכל מקום אם כרגע המצב תקין הרי שהניתוחים עשו עבודתם.
המשך בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח-מבקש עזרה בדחיפותרון18/02/2009
שלום רב, להלן ממצאים בציסטוסקופיה. אבחנה הקלינית macrohematuria האבחנה לאחר :sol of bladder השופכה תקינה.ערמונית קצרה חוסמת.גידול אקזופיטי בינוני באיזור BNבשעה "6".רירית השופכה תקינה. עלי לעבור גם צינתור טרם הניתוח. אבקש לקבל הסבר מפורט על ממצאים אלו, האם מדובר בוודאות בגידול סרטני, האם ניתן לדעת לפי בדיקה זו האם לא פלש הגידול לאיברים סמוכים והאם מחייב ניתוח לכריתתו או שקיימים היום טיפולים נוספים. יש לציין כי לא נלקחה ביופסיה , האם מספיק אבחון לפי מבנה כלשהו שנראה בציסטוסקופיה?וכיצד ניתן להגיע ליעוץ דרך קופ"ח או פרטי אודה לכל הסבר שיינתן. וכן מה הדחיפות בניתוח. יש לציין כי רמת ה-psa פחות מ-1.דר', האם בצעת ניתוחים כאלו? (גיל 70+) אודה מאוד להתייחסות לשאלותיי הרבות.(ניתן לחזור אליי ישירות לאימייל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רון.
ד''ר יואל מץ19/02/2009
לפי התאור שלך אתה סובל מגידול בשלפוחית השתן כנראה מאפיתל המעבר( TCC ).מדובר בגידולים ממאירים ויש לאבחן אותם , לברר את טבעם לקבוע את דרגת התפשטותם בהקדם האפשרי.יש לציין גם שמדובר בגידולים היכולים להיות רב מוקדים ולהופיע גם באזורים אחרים של דרכי השתן כמו שופכן אגן או גביעי הכליה.לכן יש הכרח לבצע CT עם הזרקת חומר ניגודי המוסיף מידע חשוב בבירור היקף המחלה. לאחר קבלת המידע הנ"ל יש צורך לבצע כריתה אנדוסקופית של הגידול שתואר בשלפוחית השתן.הניתוח נעשה דרך השופכה , בהרדמה אזורית או כללית, ללא צורך בחתך חיצוני ופתיחת הבטן. .בניתוח כורתים את הגידול שנשלח לבדיקה פתולוגית. המשך הטיפול יקבע בהתאם לתשובה הפתולוגית שתתיחס לדרגת הממאירות של הגידול ועומק החדירה לדופן השלפוחית.
רוב האורולוגים המומחים מבצעים את הניתוחים הנ"ל.אני ממליץ להיות בקשר הדוק עם האורולוג המטפל שלך. ניתן לקבל ייעוץ אורולוגי בכל מרפאה אורולוגית אזורית : לין,זבולון, עכו, נהריה.
אם עדין אתה לא במעקב אורולוגי תבקש מהרופא המטפל הפניה דחופה .
בברכה ובהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)