פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מודאג מכמה בעיות בנתינת שתן
    שלום
    13/04/2015

לד"ר בוריס פרידמן,
    שלום רב.
    אני בן 55, רציתי לספר על כמה הפרעות שיש לי בנתינת שתן.
    ראשית, שלפעמים אחרי שאני מתפנה, יש לי טפטוף.
    נוסף לכך לפעמים אני מרגיש שאני לא מתרוקן מספיק, ולעיתים אני מרגיש שאחרי שכבר התפניתי, זמן קצר אחרי, אני צריך שוב להתרוקן, ואני לא מצליח, ואז אני פותח ברז ואז אני מצליח להתפנות , לפעמים בהחלט כמות סבירה. זה לא דוקא קורה בלילה, לא תמיד אני קם בלילה. אני רוצה לציין שאני עברתי נתוח מעקפים לפני כעשר שנים ואני לוקח נורמיטן, פרבסטטין ואספירין באופן קבוע. ועוד ויטמינים. מה זה יכול להיות.
    תודה שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני מודאג מכמה בעיות בנתינת שתן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    13/04/2015

התופעות שאתה מציין הינן נפוצות מאד אצל גברים ועלולות לנבוע מתלונות חסימתיות שנוצרות אצל גברים סביב הגדלה של הערמונית הגורמים לתחושת חוסר התרוקנות. מומלץ להיבדק אצל אורולוג לביצוע בדיקה גופנית וכן בדיקות דם ושתן כמו גם סונר של דרכי השתן. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן + כאבים באשך שמאל
    עמי
    08/04/2015

בן 64 ,מזה מספר שנים הפרעות במתן שתן, טיפטוף ארוך , נבדקתי מספר פעמים US הערמונית מוגדלת קצת 35 גרם , קיבלתי מספר תרופות כולל כאלו שהורידו לי לחץ דם אבל המצב מחמיר . כעת גם כאבים באשך שמאל אינני יודע האם קשור לכך.
    שאלתי האם אין בדיקת כמו MRI שניתן לבצע על מנת שסוף סוף ידעו מה הסיבה לבעיות ההשתנה ? להלעיטני בתרופות כימיות שלא עוזרות ...... בעיקרון בלילה אני מתעורר כמעט כל שעתיים לשרותים ומתעורר עייף בבוקר !
    תודה לעזרתכם

הוספת תגובה

• תכיפות במתן שתן + כאבים באשך שמאל - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    12/04/2015

שלום עמי
    הכאבים באשך אינה בהכרח קשורה ישירות לתלונות הכרוניות אך עלולה להיגרם עקב דלקת באשך או ביותרת האשך
    בדיקה חוזרת צל אורולגו בהחלט חיונית כולל דיון לגבי בירור מקיף יותר של התלונות הכרוניות דוגמת בדיקה אורודינמית וטיפול חלופי באם תרופתי או ניתוחי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאג מאוד
    א
    05/04/2015

אנסה לקצר.בן 26, בריא בדרכ. לפני כשלושה שבועות, קיימתי יחסי מין עם מישהי ונקרע הקונדום לזמן ממושך מבלי ששמנו לב. לאחר כ48 שעות הוחלט שאקח טיפול מינעתי לhiv בשם pep. לאחר כ9 ימים התנפחו בלוטות הלימפה באגן. 3 ימים אחר כך התחילו כאבי אשכים שמיום ליום נעשו חזקים וממוקדים יותר. כיום(כ21 ימים לאחר המקרה ועדיין לוקח את הpep) הכאבים הם מאחורי אשך שמאל ובתוך השק עצמו. בנוסף גם כמות הזרע הנפלטת קטנה משמעותית (עד כדי כך שקל לשים לב). 14 יום אחרי היחסי מין בוצעו בדיקות דם ושתן לכלל מחלות המין וכולן יצאו תקינות. נאמר לי שאצטרך לחזור עליהן לאחר חודש שוב כי אמינות הבדיקות לאחר 14 יום מוטל בספק. אורולוג שבדק אמר שלא נראה לו שיש לי כלום והפנה לאולטרהסאונד שתורו יגיע רק בעוד חודש. הכאבים כה חזקים שאני לא יכול לזוז ובמיטה רב היום ואני מודאג שיש לי דלקת שתפגע בפוריותי עד שמישהו יבין מה קורה איתי.. מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מודאג מאוד

הוספת תגובה

• מודאג מאוד - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    12/04/2015

שלום רב
    תשובת הבדיקות שנלקחו בהחלט מעודדת. לקבלת תשובה סופית ספציפית לגבי ה- HIV יש לחזור על הבדיקה כ- 3 חודשים לאחר היחסים הלא מוגנים האחרונים.
    באשר לכאבים - אם עדיין נמשכים יש צורך בבדיקה אורלוגית חוזרת אם אצל האורולוג בקהילה או במיון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום מהפין
    לילך
    29/03/2015

שלום רב אני רושמת בשם בן זוגי בן 34, אתאר את המקרה : לאחר סקס ''יבש'' שקיימנו ללא תחתונים (ללא חדירה) הוא הגיע לפורקן אך הזרע היה מלווה לאחר מכן בטיפות דם (לא הרבה אולי 3,4) ובכאב וצריבה(בזמן הפורקן) ,יש לציין שזה קורה לו פעם ראשונה לטענתו והוא חושב שזה נבע מהחיכוך כביכול עשה לו חתך בחלק העליון של הפין (לדעתי זה לא קשור ,מכיוון שאני משתדלת להיות חלקה ומבקרת במכוני לייזר) וגם לא ראיתי חתך הוא סרב להראות כי כנראה שהוא נבהל בעצמו. יש לציין שכמה ימים לפני כן הוא עבר טיסה של 14 שעות(אז אני משערת שאולי זה מהלחץ דם) אך בגלל שזה היה מלווה בכאב וצריבה אז אולי מדובר בדלקת ?? לאחר כשעה הוא הגיע שוב לפורקן אך הפעם לא היה מלווה בדם אך בצריבה יותר קטנה. האם יש חשש בלקיים יחסי מין מלאים ? הוא מסרב ללכת להיבדק וטוען שזה חתך , חשוב לי לשמוע את הדעה המקצועית שלכם בנוגע לזה ולהקריא לו אותה כמובן .

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דימום מהפין

הוספת תגובה

• דימום מהפין - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    12/04/2015

שלום רב לילך
    סליחתך על התגובה המאוחרת
    חשוב להבין עם הדימום היה חלק מהזרע או זלג בנפרד מחתך חיצוני.
    דימום בזרע עלול לנבוע מסיבות שונות כולל חבלות קלות דוגמת בזמן רכיבה על אופניים וכן סביב קיום יחסים. גם דלקת מקומית עלולה להיות מעורבת עם דימום.
    יש בהחלט צורך בהשלמת פרטים וגם בבדיקה גופנית מדוקדקת אצל אורולוג
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיפקוד מיני
    עוז
    26/03/2015

הנני מעל גיל 70 שנה . קיים בי חשק מיני אך אנני מצליח להפעילו כמו ימים עברו.
    בבדיקת דם שערכתי נמצא כי רמת הטסטסטורון הינה 14.6 כאשר הרמה הגבוהה הינה 48.
    שאלתי איך ניתן להעלות את רמת הטסטסטורון או מה אתם ממליצים על מנת להגביר את רמת התיפקוד המיני .

לקביעת תור
    סגירה
    תיפקוד מיני

הוספת תגובה

• תיפקוד מיני - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    26/03/2015

שלום עוז,
    הטסטוסטרון הינו ההורמון שמשמר את החשק (ליבידו) והעובדה כי החשק שמור עם רמות טסטוסטרון בגדר הנורמה לא מצריכות טיפול חלופי להעלאת הטסטוסטרון.
    מאחר וישנם טיפולים שיכולים לשפר את איכות הזקפה, הייתי ממליץ לך לפנות לאורולוג לבדיקה ולדון לגבי האפשרות הטיפולית הרצויה, באם טיפול תרופתי או טיפולים אפשריים אחרים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבן 5 מ"מ בשופכן השמאלי הפרוקסימלי
    יהונתן
    24/03/2015

שלום וברכה!

ממוצ"ש האחרונה עד אתמול בלילה התחלתי להשתין שתן עם דם...

חשוב לי להדגיש שאני מרגיש טוב מעבר לעוויתות והרגשה לא נוחה בבטן שהייתה לי בחודש האחרון לעיתים רחוקות אך לא משהו היסטרי...

לאחר שבבדיקת אולטראסאונד לא התגלה שום ממצא אזי הופניתי מיד לבדיקת CT אתמול, והיום קיבלתי את הפענוח שמצביע על אבן 5 מ"מ בשופכן השמאלי הפרוקסימלי (חתך 111)

חשוב לי לציין שמשעות הלילה המאוחרות (אתמול לאחר צילום הCT) ועד היום בבוקר תודה לאל הדם נעלם והשתן תקין לחלוטין :-)

שאלתי היא האם אני חייב לעבור בממצא שכזה ניתוח בהרדמה מלאה אם בכלל?
    האם ניתן להצביע שעל כך שהאבן כנראה יצאה היות והדימום נפסק?

בלשון המעטה אני לא חסיד גדול של ניתוחים בהרדמה מלאה וחושש מניתוח שכזה...
    אני הרבה פחות חושש באם ההרדמה תהיה חלקית...

אנא אשמח להתייחסותכם!!!

הוספת תגובה

• אבן 5 מ"מ בשופכן השמאלי הפרוקסימלי - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    24/03/2015

שלום יהונתן,
    גודל האבן בהחלט מעודד מבחינת האפשרות לפליטה עצמונית אך מאידך היותה פרוקסימלית מצביע כי עליה עדיין לעבור את כל השופכן על מנת להיפלט. עצם העובדה שהדימום פסק אינו מצביע בהכרח שהאבן נפלטה ולכן דרוש בהחלט המשך מעקב אורולוגי כולל סונר (US) ביקורת להערכה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול נוסף לקסטרל-10
    יהודה טמיר
    23/03/2015

שלום רב,

אני מקבל מזה כשנתיים קסטרל-10 לערמונית מוגדלת ( 1 ביום, בערב ).

האם יש טיפול תרופתי בנוסף לזה ? כגון: הגדלת המינון, תוספתתרופה או החלפת התרופה וכו' ??

תודה מראש !

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול נוסף לקסטרל-10

הוספת תגובה

• טיפול נוסף לקסטרל-10 - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    24/03/2015

שלום יהודה,
    המינון המתואר של התרופה הינו המינון המקסימלי לתרופה זו. ישנן תרופות חלופיות מאותה משפחה. כמו-כן קיימת תרופה ממשפחה אחרת שיכולה להקטין את גודל הערמונית באם הינה מוגדלת מאד.
    מומלץ לך לפנות לאורולוג שיעריך את התסמינים, יבדוק את גודל הערמונית ויוכל להמליץ לך טיפול מתאים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Posterior valve urethra
    ראמי
    16/03/2015

שלום
    חסימה בשופכה טרם לידה (posterior valve urethra) האם זה יכול להתפתחות תסמונת זנב הסוס cauda syndrome)?

לקביעת תור
    סגירה
    Posterior valve urethra

הוספת תגובה

• Posterior valve urethra - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    18/03/2015

שלום ראמי
    posterior urethral valve הינו פגם אנטומי מקומי בשופכה המפריע בהתרוקנות השתן של העובר ובכך עלול לגרום לנפיחות של מערכת השתן העליונה וכפועל יוצא, לפגיעה בתפקודי הכליות.
    אין היא גורמת או קשורה באופן מובהק לתסמונת זנב הסוס.
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת גידול סרטני בדרכי השתן
    טלי
    08/03/2015

אבא שלי, בן 63, אובחן עם גידולים סרטניים בדרכי השתן.

אנחנו, בני המשפחה, מודאגים מאוד, כי נאמר לנו שעליו לעבור ניתוח בהקדם האפשרי.

מי יכול להמליץ על מנתח? אם יש למישהו מידע בנוגע לרופאים מנתחים שעובדים עם קופת חולים לאומית,נשמח לקבל מידע.
    זה דחוף!!!!!!!

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת גידול סרטני בדרכי השתן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    08/03/2015

שלום טלי
    גידולים בתוך כיס השתן נחלקים לקבוצות ממאירות שונות בהתאם לצורתם בבדיקת המיקרוסקופ לאחר הכריתה ובהתאם לעומק הפלישה. לכן כריתתם חיונית. הכריתה מבוצעת בכל בתי החולים הממשלתיים ולכן הרופא המטפל יכול לשלוח הפניה לבית החולים הקרוב לצורך הניתוח. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על מנתח

טלי
    08/03/2015

ראשית ברצוני להודות לד"ר בוריס על התגובה המהירה. תודה על ההכרה בדחיפות העניין.

אני מבקשת את עזרת הפורום, מכיוון שמקופת החולים אנו לא מקבלים שום מענה ברור ומקצועי.
    האם מישהו מכיר את פרופסור ניקולא מבג'יש? האם מישהו נותח אצלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' גולדין נלקח מעמנו
    יהושע סומר
    02/03/2015

לד"ר דקל וצוות האורולוגיה בבית חולים כרמל ולבני משפחת גולדין , תנחומים מקרב לב על הילקחו ללא עת של דר' דימיטרי גולדין.
    מטופליו של דר' גולדין במרפאת זבולון הלומי רעם עם קבלת הבשורה המרה.
    אתכם בצערכם הכבד יהושע סומר

לקביעת תור
    סגירה
    דר' גולדין נלקח מעמנו

הוספת תגובה

• דר' גולדין נלקח מעמנו - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    03/03/2015

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באשכים
    שרלי צרפתים
    02/03/2015

אני סובל מכאבים באשכים בישבן וברגל שמאל

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באשכים

הוספת תגובה

• כאבים באשכים - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    03/03/2015

שלום שרלי, כאב באשכיים עלול להיות בגלל גורם בשק האשכיים או בגלל כאב מקרין שמקורו ממקור אחר. חשובה מאד הבדיקה ומידע נוסף ולכן עליך לפנות לאורולוג. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח הידרוצלה
    מרקו
    27/02/2015

שלום רב,
    בתאריך 25/2/2015 עברתי נתוח לקריתת הידרוצלה.
    יש לי כל שק האשכים והפין שינו לצבע בורדו אפרפר. יש לי כאבים עזיםקשה לי לשבת או לשכב. האם זה מצב טבעי

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח הידרוצלה

הוספת תגובה

• ניתוח הידרוצלה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    27/02/2015

שלום מרקו
    לאחר הניתוח מופיעה בצקת בשק האשכיים שדועכת לאיטה. בימים הראשונים לאחר הניתוח עלולים להופיע כאבים שאמורים לדעוך מיום ליום.
    אם יש לך אלו ספקות, כדאי להתייעץ עם המנתח או להיבדק ע"י רופא. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירי רצפת אגן
    מישהי
    24/02/2015

שלום,
    האם שרירים מכווצים מאוד ברצפת האגן יכול לגרום לתחושה תמידית של צורך למתן שתן (כאילו השלפוחית מלאה עד הסוף)כל שעות היום?

לקביעת תור
    סגירה
    שרירי רצפת אגן

הוספת תגובה

• שרירי רצפת אגן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    25/02/2015

שלום, נמצאה יעילות מסוימת לחלק מהמטופלות בטיפול פיזיותרפי של רצפת האגן על מנת להקל על תסמיני שלפוחית רגיזה המתבטאים בתכיפות ודחיפות בהטלת השתן. הייתי ממליץ לך גם להפחית בשתיית משקאות מרובי קפאין דוגמת קפה, תה וקוקה קולה עקב התכווצויות מוגברות ותחושת צורך להתרוקן תמידית שגורם הקפאין. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לויקוציטים בשתן 25 ואירוציטים 50
    ד''ר יורם דקל - מנהל הפורום
    24/02/2015

שלום רב,

בת 36 בבדיקת שתן שעשיתי אתמול , יצא לויקוציטים בשתן 25 ואירוציטים 50
    תרבית שהתקבלה היום יצאה שלילית. יתר הערכים תקינים.
    מה המשמעות? האם מדובר בדלקת על אף שהתרבית שלילית??? האם זהו ממצא מדאיג?
    יודגש כי אין לי שום סימפטומים כמו צריבה, דחיפות וכדומה...

אשמח באם תוכלו להשיב לשאלתי.

תודה

הוספת תגובה

• דלקת בדרכי השתן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    25/02/2015

שלום גלי
    ממצאים אלו הינם נפוצים מאד אצל נשים ויכולים להופיע עקב דלקת מקומית קלה, לאחר פעילות מאומצת וסביב מחזור. הייתי ממליץ לחזור על הבדיקה לאחר מספר שבועות ובאם יישנו הממצאים להתייעץ עם אורולוג בקופ"ח. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בדרכי השתן
    מעיין
    20/02/2015

שלום,

התגלתה אצלי דלקת בדרכי השתן עם חיידק E.coli.
    אני נוטלת אנטיביוטיקה ציפוויט פורטה 500 מ"ג 3 פעמים ביום למשך שבוע.
    כמה זמן לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי ניתן לחזור לקיים יחסי מין ללא החמרה של המצב? אציין שאני בת 27 בריאה בד"כ ומשתמשת בגלולות כאמצעי מניעה.

תודה,
    מעיין.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בדרכי השתן

הוספת תגובה

• דלקת בדרכי השתן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    25/02/2015

שלום מעיין
    באם אין תסמינים אין מניעה מקיום יחסי מין.
    על-מנת למנוע ארועים חוזרים של זיהום, הייתי ממליץ לך לנקוט בפעולות מניעתיות כולל שתיה מוגברת, לא למהר בהטלת שתן ולהתרוקן לחלוטין על מנת למנוע שאריות שתן, להימנע מעצירות, תכשירי חמוציות כמו 5-6 גרגרי חמוציות מיובשות פעמיים ביום ולהתרוקן לאחר קיום יחסים. בהישנות נוספת של הזיהום מומלץ להתייעץ עם אורולוג בשאלה של טיפול אנטיביוטי מניעתי. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה