מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכון טיפול באמיקציןהניה רונן13/01/2015
אבי בן 100 לאחר אישפוז ושימוש בקטטר ומתן שתן כ7 פעמים בלילה נמצא פסאודומונס. הוצא טיפול באמקצין.הבנו שיש נטיה לא לטפל כלל אם אין חום וצריבה במתן שתן.אחרים מבקשים לתת את האמיקוצין .אבל יש תופעות לווי לא פשוטות. כמו איבוד שמיעה,חולשת שרירים ופגיעה כליתית. מה עושים? לתת את הטיפול התרופתי או לא? מה הסיכון בלא לתת את הטיפול התרופתי?וכמה באמת תופעות הלוואי הם אמיתיות או כסתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון טיפול באמיקצין - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן13/01/2015שלום רב,
למטופלים נושאי קטטר תוך מספר ימים ספור מתרחשת קולוניזציה של חיידקים על הקטטר ותרביות דרכם ידגימו צמיחה של חיידקים. במצבים אלו לא נהוג לטפל רק באם יש תסמינים כפי שציינת. לכן אם בעתיד הקרוב יישאר קטטר שתן אין צורך בטיפול אנטיביוטי.
באם אביך מטיל מספר רב של פעמים של שתן ביום ובלילה, ככל הנראה הוא לא מתרוקן ויש לו שאריות שתן גדולות והנטיה לחזרת זיהומים גדלה.
הסיכונים לתופעות לוואי של אנטיביוטיקות בכלל ואמיקצין בפרט הינן מוחשיות והן פועל יוצא של המינון ומשך זמן מתן הטיפול, לכן יש לשקול אותן יחד עם הרופא המטפל בכובד ראש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאפקות במתן שתןמישהי08/01/2015
שלום,
האם הרגל של התאפקות במתן שתן למשך שעות (מבוקר עד צהריים) במשך שנים רבות יכול לגרום להפרעות במתן שתן והאם כאשר מופיעים סימנים(שאריות שתן גבוהות מהנורמה וכאבים תמידיים בשלפוחית) יש עוד יכולת לתקן את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאפקות במתן שתן - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן11/01/2015שלום רב,
ההתאפקות אינה מומלצת לזמן ארוך כי כמו שציינת הדבר עלול לפגוע בתפקוד התקין של כיס השתן להתרוקן.
מידת התיקון הינה כתלות בדרגת הפגיעה בכיס השתן ובמערכות השתן העליונות - הכליות והשופכנים - והתיקון יכול להיות תרופתי או ע"י לימוד של צנתורי שתן עצמיים ולכן הטיפול היעיל ביותר הינו המניעה שלא להגיע למצב זה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית 43ממ בביצוע USאבי05/01/2015
האם לאדם בן 65 עם ערמונית בגודל 43ממ יש סיבה לדאוג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערמונית 43ממ בביצוע US - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין05/01/2015אבי שלום. נכון ערמונית 45 סמ"ק נחשבת מוגדלת אך גודל עצמו הוא לא קובע הפרעה חסימתית וסיכון למחלת סרטן. אם אתה סובל מהפרעה בהטלת שתן כגון זרם מוחלש, הסוס, צורך במאמץ או תכיפות ודחיפות יש מקום להתיעץ עם אורולוג לגבי דרכי טיפול ושיפור, גם אם לא עשית בדיקת PSA המיועדת לגילוי מוקדם של סרטן ערמונית גם יש מקום להתיעץ עם אורולוג לגביה וגם לעבור בדיקת ערמונית במרפאה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אבי06/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים באזור הפרינאוםמישהו03/01/2015
שלום רב,
אני בן 29, נבדקתי ע"י אורולוג בעקבות תלונות על אירועים של כאבים בפרינאום המלווים לעיתים באי נוחות או כאבים מתונים במפשעה השמאלית. ללא חום או תחושות נוספות כמו כן, בבדיקת שתן אחת - מיקרוהמטוריה.
בבדיקה הגופנית - ערמונית + 1.0 חלקה, לא חשודה, מעט רגישה. (הרופא אמר שיתכן שיש בעיה דלקתית כלשהי)
במעבדה שלאחר בדיקת האורולוג:
שתן כללית ותרבית - תקינות.
שתן לציטולוגיה - במשטחים תאי אורות ולאוקוציטים מעטים, אין סימני ממאירות.
האם נשמע תקין? (בדגש על הציטולוגיה ועל בדיקת הערמונית)
האם נשמע שמדובר בדלקת בערמונית?
המשך בירור? (עדיין לפעמים אירועים של גלי כאב באזור הפרינאום)
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים באזור הפרינאום - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן04/01/2015שלום לך,
כפי שאתה חושד אכן נראה כי הסימנים מכוונים לתהליך דלקתי כרוני של הערמונית.
בשתן לציטולוגיה לא הודגמה ממאירות. כדאי לפנות לאורולוג להמשך טיפול אנטיביוטי ואנטי-דלקתי. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סעיף שופכהמישהי01/01/2015
שלום,
רציתי לדעת מהי הבדיקה הטובה ביותר לאבחון סעיף שופכה בנשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סעיף שופכה - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין01/01/2015בדיקת בחירה לאבחון סעיף שופכה היא בדיקת MRI של אגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי29/12/2014
בת 26. לאחרונה סובלת מצורך תמידי למתן שתן. עשו לי CT פרוטוקול אבנים וראו אבן זעירה בגביע העלין ואמרו שזו לא הסיבה לתסמינים. לאחר שהלכתי לאורולוג נוסף הוא ראה את הדיסק ואמר שהוא חושב שיש אבן קטנה בדופן הקדמית של הנרתיק. האם זה הגיוני?? איך בדוח של בית החולים שפוענח ע"י רופאים בכירים לא כתוב דבר כזה? לא עברתי ניתוחים בעבר חוץ מבגיל 10 הוצאת אבן מכליה ימנית בארתרוסקופיה. האם הגיוני שתהיה לי אבן בדופן הקדמית של הנרתיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן29/12/2014שלום רב. אבנים בדרכי השתן קיימות רק בדרכי השתן ולכן לא ברורה הכוונה של אבן בנרתיק - ייתכן ומדובר בהסתיידות שהינה הצטברות של סידן - בדיקת רופא נשים מומלצת. לגבי מתלונותייך על ריבוי שתן. התופעה היא נפוצה ולא בהכרח קשורה לאבן. היא יכולה להיות קשורה לכמות הנוזלים שאת שותה וטיבם. נוזלים המכילים קפאין דוגמת קפה,תה,קוקה קולה ו- REDBULL לסוגיו מכילים כמויות רבות של קפאין ולכן ההמלצה הינה להימנע משתיית משקאות אלו. אם חרף המנעות משתיה עדיין תהיה תכיפות בשתן, מומלצת בדיקה אורולוגית ואולי נסיון טיפולי בתרופות המרפות את כיס השתן. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
מישהי29/12/2014תודה על תשובתך. אני נמנעת לחלוטין משתיית המשקאות שציינת. שותה בעיקר מים ותה קמומיל. האם הסתיידות בדופן הקמית של הנרתיק יכוטלה להסביר את הצורך התמידי לשתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן30/12/2014שלום שוב,
דופן הנרתיק גובלת עם דופן כיס השתן אך ממצאים של הנרתיק לא נוטים לרוב להשפיע על השתן. דרושה הערכה כוללת כולל בדיקה גופנית ממוקמת על מנת להעריך את המצב. באם אינך שותה משקאות מרובי קפאין, ממותקים ואלכוהוליים, ניתן לנסות טיפול תרופתי על מנת להקל על התסמינים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים שלא חולפים אחרי הוצאת סטנט.אירית סיידוף26/12/2014
לפני כשלושה וחצי שבועות הוצא לי סטנט מדרכי השתן. לפני מספר ימים בדיקת אולטראסונד תקינה. רופאת המשפחה רשמה לי סדורל ואנטיביוטיקה Macrodantin כיון שבתרבית שתן היתה רמה נמוכה של חיידק קולי. אין ממש שיפור בכאבים ובלחץ השיפולי הבטן. אי הנוחות מתגברת בשעות אחר הצהריים והערב, אז גם יש לי יותר תכיפות בהטלת שתן. אין לי חום וגם לא היה לי. כמו"כ אין לי ולא היתה לי צריבה בהטלת שתן.
האם אני חסרת סבלנות? כמה זמן יכולה לקחת ההחלמה מאורטרוסקופיה וכשבועיים אחריה הוצאת הסטנט. תודה רבה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים שלא חולפים אחרי הוצאת סטנט. - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין27/12/2014אירית שלום.
בד"כ לאחר הוצאת סטנט כאבים חולפים די מהר תוך יום יומיים אם לא נשאר פירור אבן בשופכן או גורם חסימתי אחר. סונר כליות תקין מפחית משמעותית סיכון לכך. כי מדובר בכאבים ממושכים מאד היתי שוקל בדיקת CT כדי להוציא מחשבון שארית פירור אבן בוודאות .
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאי דם לבנים בשתןמישהו21/12/2014
שלום,
אמי בת 60 וסובלת מרמה גבוהה של כדוריות לבנות בבדיקות שתן (בדגימות האחרונות 500 WBC/microl - כשהנורמה היא עד 10).
תרביות שתן תקינות.
ברקע:
יל"ד מאוזן, רמות גבוליות של סוכר ורמה גבוהה מתונה של סוכרים בדם.
האם יש צורך בהמשך בירור או טיפול? באילו כיוונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאי דם לבנים בשתן - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין21/12/2014ערב טוב. כמות רבה של כדוריות דם לבנות בשתן יכולה לנבוע כתוצאה מדלקת או זיהום בדרכי השתן או בגלל מגע של שתן עם אברי מין חיצוניים. בד״כ אם ממצא של כדוריות לבנות בשתן לא מלווה בתסמיני דלקת כגון צריבה תכיפות ודחיפות בהטלת שתן אין צורך בבירור מעמיק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי18/12/2014
שלום,
האם מידת הדיוק של המכשיר הבודק שארית שתן במרפאות האורולוגיות בבתי חולים זהה למידת הדיוק של מכשירי האולטראסאונד שבודקים בין היתר שארית שתן? כשבודקים לי שארית שתן בבתי החולים התוצאות שונות משמעותית מאוד מהתוצאות שניתנות לי במכשירי האולטראסאונד שבקופות החולים ובמכונים השונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן18/12/2014שלום, שארית שתן הינה בדיקה שחשוב למדוד אותה ככל הניתן בסמוך לתום הטלת השתן כי הכליות ממשיכות לנקז שתן בתום ההשתנה בעיקר בבדיקות אולטרסאונד שאז מבקשים לשתות הרבה. עלולות להיות סטיות סביב כ- 20% בין מכשירים שונים. הבדיקה האמינה ביותר לשארית שתן הינה הכנסת קטטר בתום ההתרוקנות אך היא לא מבוצעת לרוב מעצם היותה פולשנית עם חשש לתופעות לוואי. המשך יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בעור שק האשכיםחסוי16/12/2014
יש לי נפיחות בעור ויש להדגיש
בעור של שק האשכים לא כל השק אלה "גוש "
שיותר קשיח ומכווץ ושאני נוגע זה כואב ןכיאלו יש שם פצעון
אולי זה בגלל זה ? זה לא מסוכן כי אני חושש
ויש לזה גוון סגלגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בעור שק האשכים - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן16/12/2014שלום רב,
לפי תאורך נראה כי מדובר בדלקת מקומית עם התפתחות למורסה (אבצס) של עור שק האשכיים. מומלץ מאד לפנות לרופא המטפל או לאורולוג בקהילה על-מנת להיבדק ואולי לנקז את המורסה בשילוב עם טיפול אנטיביוטי. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב דוקטור
ללא שם16/12/2014יש לי טור ביום רביעי הבא זה בסדר לחכות עד אז ?
מה שיש לי לא מסוכן ?
וממה זה יכול להיגרם
בהתחלה חשבתי שזה בגלל שאני מגלח את שק האשכים
אז יש דלקת בזקיק של השיערה או משהו כזה
אבל אני ממש לחוץ ולא מבין ממה זה נגרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב דוקטור - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן17/12/2014שלום רב,
לרוב כפי שציינת הדבר נגרם מזיהום מקומי בזקיק השערה שעלול להתפתח.
על-מנת להחליט על מידת הדחיפות, יש צורך להתרשם מהממצא לאחר בדיקה גופנית ולהכיר את מחלות הרקע. אם אתה לחוץ, הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שלך בקופ"ח על-מנת שיתרשם ויחליט לגבי מידת הדחיפות. יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
ללא שם17/12/2014ההיתי אצל רופא משפחה והוא ראה ואמר לי
זה ורקוצלה זה וריד
לא יודע כמה ההבחנה שלי נכונה
אבל הוא לא רוצה להפנות אותי לבית חולים
ואמר שאני יכול לחכות לאורוליג עד יום רביעי הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן17/12/2014אם הוא לא התרשם מבעיה דחופה, זה נשמע כסובל דיחוי. אם היה איזה שינוי מהותי מאז ביקורך אצלו, אנא גש אליו שוב. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות ולחץ אחרי הוצאת סטנטאירית סיידוף10/12/2014
לפני יומיים הוצא סטנט מהשופכן אחרי כשלושה שבועות שהותקן. בשעות אחר הצהריים מתחיל לי לחץ בשיפולי הבטן בעיקר בצד שמאל ויד לי הרגשה שהסטנט עדיין שם. האם זאת אי נוחות זמנית? האם ניתן להקל עליה? אין לי חום וגם מתן שתן אחרי הוצאת הסטנט לא גרם לכאבים שריפה או דימום. תודה, אירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נוחות ולחץ אחרי הוצאת סטנט - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן11/12/2014שלום אירית, אכן לאחר הוצאת קטטר עקב בצקת מקומית עלולה להיות תחושת אי נוחות זמנית שלרוב חולפת עצמונית. לפי הצורך ניתן ליטול משככי כאבים או תרופה בשם ספזמלגין עד 3 פעמים ביום שמפחית האת ההתכווצויות המקומית. רפואה שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים הכליותג'ינה10/12/2014
שלום,
אני בת 52 סובלת מאבנים בכליות עברתי בעבר מס' ריסוקים כיום יש לי 2-3 פרורים בכליה מצד שמאל ללא הפרעה ופרור נוסף בצד ימין.
הרופא המליץ לי לקחת תרופה בשם K-CITEK האם הכדור הזה אכן מביא תוצאות האם מטופלים המוכרים לכם התנסו בתרופה והיא אכן מעולה? אני מעוניינת לשמוע עוד דעה לפני שאני לוקחת את התורפה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים הכליות - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן11/12/2014שלום ג'ינה,
בתרופה זו קיים מרכיב בשם ציטראט המפחית התגבשות של יוני סידן הקיימים בשתן ליצירת אבנים ומונע מהפירורים להפוך לאבנים גדולות יותר. יש תוצאות טובות לתרופה בהפחתת קצב גדילת האבנים. אם אין לך צרבת, ניתן לחילופין או בנוסף להוסיף מיץ לימון טבעי לאוכל ולשתיה כי גם בו יש ציטראט. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמוניתאדם08/12/2014
לרופא שלום,
לאחרונה אני חש כאב באזור החלחולת ליד פי הטבעת רק במצב של נפיחויות ומעין תחושת לחץ שמקשה עלי לשבת. יש לי ערמונית מוגדלת ואני מטופל כשנה עם תאודורט. הpsa הוא 6, לפני שנה היה 12. בשתי ביופסות במהלך השנים יצא תקין. האם לדעתך יש קשר לערמונית? ומה עלי לעשות?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערמונית - תגובה
ד''ר דמיטרי גולדין08/12/2014ערמונית מוגדלת לא גורמת לתחושת לחץ באזור פי הטבעת ובכלל לכאבים אלא רק מפריעה להטיל שתן. ממליץ לפנות לבדיקת פרוקטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת ציסטהד06/12/2014
שלום .
בן 42. אובחנה אצלי ציסטה גדולה באפידידימיס של אשך שמאל . ה"מבנה הציסטי" כפי שנקרא בפענוח ה-US, גדל מ- 2X 1 ס"מ ל- 3X1.9 ס"מ . יש גם וריקוצלה קלה במקום . האורולוג שבדק אותי טוען שאין צורך להסיר בניתוח, אלא אם כן אני סובל מכאבים חזקים מאוד. אני חש אי נוחות רבה, והמקום כואב בעיקר כשאני מתאמן (ריצה קלה, הליכות ארוכות). אני מתלבט אם לעבור ניתוח בעיקר עקב זמן ההחלמה הארוך מאוד, וחשש לדלקות חוזרות, ולהישנות של הציסטה אח"כ. האם כדאי להמתין, או לעבור ניתוח בהקדם ? האם הציסטה המוסרת נלקחת לביופסיה כדי לשלול ממאירות ? האם יש חשש לכריתה של כל האשך ? אשמח לקבל עצה. תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת ציסטה - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן09/12/2014שלום רב,
ממצאים ציסטיים ביותרת האשך הינם ממצא די נפוץ. לא בהכרח כי הסרת הציסטה תפתור את בעית הכאבים. באם הכאבים מתגברים מבחינת התדירות והעוצמה, ניתן לשקול מחדש יחד עם האורולוג המטפל את האפשרות הניתוחית. כל תכשיר מהניתוח ניתן לשלוח לבדיקת ביופסיה לפי דרגת החשד של המנתח במהלך הניתוח. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ד09/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשלפוחית השתןחנה05/12/2014
שלום. בבדיקת שתן נמצאה רמת לויקוציטים של 500. עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי סוג החיידק. יש לי חום של קרוב ל-38.5 וחולשה. האם מחלה זו היא מדבקת במגע - חיבוקים, נשיקות ? (יש לי נכד בן שנתיים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשלפוחית השתן - תגובה
ד``ר בוריס פרידמן09/12/2014שלום רב, באם אין לך זיהום של דרכי הנשימה במקביל לבעיה בשתן, הרי הזיהום בשתן אינו מדבק במגע ישיר. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי מקור אחר לזיהום ולהתחיל בטיפול אנטיביוטי בהתאם לייעוצו ולממצאים בתרבית. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)