פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר פרידמן
    someone
    21/05/2015

שלום,
    מזה כשבועיים אני סובל מכאבים בשני צידי הפין, מלווים בהתבלטות מסויימת של שני הורידים הגדולים שבצידי הפין.
    קראתי ברשת כי סימנים כגון אלסטיות של הפין, דלדול של עור הפין, התקפלות קלה שלו ומדי פעם צורה של שעון חול מרמזים על קרע / שבר של הפין.
    כל התסמינים מופיעים אצלי תקופה ארוכה מאוד לצד שנים של הפרעות בתפקוד המיני (משניות כנראה לטיפול אנטי דפרסנטי).
    האם הסימנים שתארתי תומכים באפשרות של שבר/קרע בפין?
    כיצד מאבחנים שבר / קרע ישן בפין? האם מספיקה בדיקת רופא כדי לדעת או שמדובר באבחון מורכב עם המון בדיקות עזר?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר פרידמן

הוספת תגובה

• בן 30 אם זה חשוב לסיפור

someone
    21/05/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר פרידמן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    21/05/2015

שלום רב,
    התופעה שנקראת בלשון העם שבר של הפין נגרמת בצורה פתאומית בעקבות חבלה מקומית לפין לרוב בזמן מגע מיני ומאופינת לרוב בכאב פתאומי חד ובהופעת דימום תת-עורי (המטומה) המתבטא בשינוי צבע. לפי תאורך הסיכון לכך הוא נמוך.
    לרוב האבחון מורכב מבדיקה גופנית ולפי הצורך סונר (אולטרסאונד) של רקמות הפין.
    באם יש לך ספקות וכל שכן הפרעות בתפקוד המיני מומלץ לפנות ולהיבדק אצל אורולוג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרבית שתן לא תקינה - פעם שניה
    מיכל
    20/05/2015

שלום,

אני בשבוע 16 להריוני. לפני כ-3 שבועות נמצא אצלי חיידק בתרבית השתן בשם Enteroc. faecalis. בדיקת השתן היתה תקינה. לאחר יומיים ביצעתי תרבית חוזרת והיא יצאה משום מה תקינה. בכל מקרה הרופאה הנחתה אותי לקחת אנטיביוטיקה (מכיוון שהתרבית הראשונה יצאה בעייתית). נטלתי טיפול אנטיביוטי של מוקסיפן (מוקסיוויט פורטה) במינון של 500 מ"ג 3 פעמים ביום.
    לפני יומיים ביצעתי תרבית חוזרת - ושוב היא נמצאה חיובית - עם נוכחות של אותו החיידק Enteroc. faecalis. בדיקת השתן יצאה תקינה לחלוטין. הקפדתי על רחצה יסודית לפני מתן בדיקת השתן.
    הבעייתיות היא שברשימת הרגישויות של החיידק רשום רק 3 אנטיביוטיקות: מוקסיפן (אותה כבר לקחתי), מקרודנטין וקווינולון (את שתיהן אני לא יכולה לקחת בגלל רגישות ל-G6PD). כעת אני לא ממש יודעת מה לעשות. שאלותיי הן:
    1. האם ידוע לך על אנטיביוטיקה נוספת אליה רגיש חיידק ספציפי זה - Enteroc. faecalis?
    2. האם ניתן לקחת שוב מוקסיפן? האם זה יהיה אפקטיבי במידה וכבר לקחתי תרופה זו?
    3. האם ניתן לקחת זינט במצב זה? האם זו תהיה תרופה אפקטיבית לחיידק זה?
    4. האם הגיוני שבדיקת השתן יצאה תקינה ואילו התרבית יצאה לא תקינה?

תודה רבה מראש!

הוספת תגובה

• תרבית שתן לא תקינה - פעם שניה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    21/05/2015

שלום רב מיכל
    מזל טוב על ההריון.
    אנטרוקוקוס פקאליס הינו בין החיידקים הנפוצים ביותר בזיהומים של דרכי השתן. לרוב טיפול בתרופה ממשפחת הפניצילינים דוגמת מוקסיפן הינה תרופת הבחירה.
    בכל מקרה צריך לבדוק כל חיידק לגופו בהתאם לרשימת הרגישויות הספיציפיות לחיידק שצמח. אין מניעה מלהשתמש בתרופה זו בשנית.
    לעיתים עלולה להיות צמיחה בשתן גם ללא תסמינים או ללא ממצאים בשתן לכללית ואם בד"כ אנו לא בהכרח ממליצים על טיפול אנטיביוטי, הרי שבהריון מומלץ לשמור על שתן סטרילי על מנת להימנע מסיכונים אפשריים.
    ניתן לקבל טיפול בזינאט באם הודגמה רגישות בצמיחה.
    בכל מקרה מומלץ להגביר בשתיה, להימנע מלהתאפק יתר על המידה ולהימנע מעצירות כטיפול מניעתי לזיהומים נוספים בעתיד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• US דופלר של הפין
    מישהו
    19/05/2015

שלום,
    רציתי לקבל פרטים על מהלך בדיקת US דופלר של הפין?
    כמו כן, האם בכל מקרה חייבים להזריק לפין והיכן מבצעים באזור חיפה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    US דופלר של הפין

הוספת תגובה

• US דופלר של הפין - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    19/05/2015

שלום מישהו,
    US דופלר הינה בדיקת הדמיה לא פולשנית שבה מניחים מתמר על פני האיבר הנבדק ומעריכים את מידת החזר הקול מהרקמות השונות. תוספת הדופלר הינה ע"י שימוש בלחצן שגם אומד את כיוון התנועה של ההחזר ולרוב משתמשים בו להערכה של כלי הדם ומידת הזרימה בהם. הבדיקה מבוצעת בבתי החולים ובמרפאות שונות כתלות בקופת החולים שלך. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינתור חוזר
    גד
    18/05/2015

שלום. לפני חצי שנה עברתי צינתור וריקוצלה. הרגשתי היא שנשאר וריד שפוספס מכיוון שהכאבים עדיין ישנם במיוחד בימים החמים של הקיץ וניתן לראות בבירור גידול בנפח הוריד כשחם יותר.
    מכיוון שניתוח קשירה עליונה/תחתונה דורש חיתוך גדול יחסית, ארצה לעשות שוב צינתור.
    האם מדובר בפעולה מסובכת בגלל שכבר צונתרתי בעבר?
    האם ניתוח מיקרוכירוגי יכנס בעתיד הקרוב (שנה) לקופות החולים?

לקביעת תור
    סגירה
    צינתור חוזר

הוספת תגובה

• צינתור חוזר - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    19/05/2015

שלום גד
    ביצוע צנתור חוזר הינה אפשרית ומהלכה כולל סיבוכיה האפשריים דומים לפעולה הראשונה שביצעת
    לגבי העתיד של טיפולים בסל - איני יכול לחזות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בשתן
    חנן
    17/05/2015

שלום
    אני בן 47 .מעשן כבד.בחודשיים האחרונים התחילו לי בעיות בשתן.יש לי לחץ תמידי על השתן ואני צריך לקום כמה פעמים בלילה וגם הרבה פעמים ביום.בנוסף אני לא מרגיש התרוקנות אלא השתן יוצא בטיפטופים.היה לי גם פעמיים דם בשתן ובזרע מספר פעמיים.עשו לי בדיקת שתן לציטלוגיה והיא תקינה .בבדיקות שתן לא היה זכר לדם שהיה הבדיקה יצאה תקינה.עשיתי בדיקת ציטוסקופיה בשלפוחית וגם תקינה.עשיתי אולטראסאונד לכליות ודרכי השתן הערמונית תקינה גם בבדיקות הדם psa-0.3.
    באולטאסאונד יצא שיש לי אבן בגביע התחתון של הכליה 6 מ"מ שלא חוסמת את המעבר.שאלתי האם אבן כזו יכולה לגרום לי את מה שתיארתי כלחץ על השלפוחית?
    אנא עזור לי אני מודאג מאוד
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בשתן

הוספת תגובה

• בעיות בשתן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    18/05/2015

שלום רב, אבן בכליה עצמה לא גורמת לרוב לכאבים וודאי שלא גורמת להפרעות בכיס השתן, אך היא מהווה רמז למחלת אבנים וייתכן והיתה פליטה ספונטנית של אבן נוספת שגרמה לתסמינים.
    במידה והיה דם גלוי בשתן יש לשקול ביצוע בדיקה בשם CT אורוגרפיה ובכל מקרה מומלץ מאד להפסיק לעשן. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• pre cum
    אאא
    14/05/2015

שלום ד"ר,
    אני בן 30 ויש לי הרטבה מוגזמת של pre cum
    כשאני במצבי ריגוש מיני.
    הרבה פעמים נגעלים מזה. יש בירור או טיפול שניתן להציע?

לקביעת תור
    סגירה
    pre cum

הוספת תגובה

• pre cum - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    18/05/2015

שלום אאא
    בהחלט ניתן לטפל בכך. תוכל לפנות לאורולוג במקום מגוריך שיפנה אותך למרפאות יעודיות להפרעות בתפקוד המיני להערכת המצב ולטיפול. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר, ועוד שאלה בבקשה....

מישהו
    19/05/2015

האם תוכל להרחיב מעט על אפשרויות הטיפול במצבים של הפרשה מוגברת של PRE CUM?

סוגי טיפול, סיכונים, ת"ל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ב-CT התגלתה ציסטה בכליה
    חלי
    12/05/2015

שלום
    אנא עזרתכם
    בבדיקת סיטי שעשיתי לקראת ניתוח כריתה מקומית במעי הגס
    נתגלה : ציסטה מסובכת בכליה הימנית לפי הפירוט להלן:
    בלוטות יותרת הכליה מעט מגושמות, ללא ממצא מוקדי,
    ציסטה קליפתית בקוטר כ - 7.0 ס"מ , הודגמה בכליה הימנית
    הציסטה עם מחיצות דקיקות מסויידות
    הכליה השמאלית תקינה
    שלפוחית השתן עם גבולות סדירים, מוקד מתכתי שאורכו כ - 16 מ"מ ,
    הודגם בנהור הקולון הסיגמואידי הקדמי.
    בבקשה מה זה אומר !? אני מודאגת

אודה לתגובתכם בבקשה
    תודה מראש
    חלי

לקביעת תור
    סגירה
    ב-CT התגלתה ציסטה בכליה

הוספת תגובה

• ציסטה בכליה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    13/05/2015

שלום חלי
    ציסטות בכליה הינן ממצא נפוץ מאד ורוב רובן הינן שפירות. מומלץ בכל מקרה מעקב תקופתי אצל אורולוג הכולל סונר ביקורת על מנת לאמוד שינויים בגודל ובמרקם הציסטה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת זרם שתן
    א
    11/05/2015

שלום רב,
    בן 30, הופנתי לבדיקת זרם שתן במסגרת בירור להמטוריה.
    מצ"ב תוצאות בדיקת פלומטריה + בדיקת שארית שתן.
    אודה על חוו"ד.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת זרם שתן

הוספת תגובה

• לא יודע אם התדפיס מספיק קריא.....

א
    11/05/2015

voiding time: 51 s
    flow time: 50 s
    time to max flow: 28 s
    max flow rate: 11.5 ml/s
    average flow rate: 6.9 ml/s
    voided volume: 352 ml

שארית: 29 מ"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת זרם שתן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    12/05/2015

שלום א
    נפח כיס השתן תקין עם זרם מעט מופחת ומאורך. שארית שתן קטנה מצביעה על התרוקנות כמעט מושלמת
    מומלצת בדיקה גופנית ויעוץ לאחר מכן עם התייחסות לתסמינים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה ניתוח להורקת הערמונית עדיף
    בני
    11/05/2015

לאחר בדיקות שעברתי ,קבע האורולוג שעלי לעבור ניתוח להורקת הערמונית.
    ה-PSA איננו מדאיג 1.9 אין בעיות רפואיות ופרט לאלפוקל אינני לוקח תרופות.
    הדאגה שלי היא ,האיום שהניתוח עלול לפגוע בזקפה .
    חשוב לי לדעת אם בכל סוגי הניתוחים (אידוי ,לייזר ירוק או סוגי ניתוחים שאינני מכיר )אם לאחר הניתוח הערמונית בזמן הגמירה הנוזל מתרוקן לשלפוחית השתן או בסוגי ניתוח אחרים יכול גם לצאת כרגיל כמו לפני הקטנת הערמונית.
    בברכה,בני

הוספת תגובה

• איזה ניתוח להורקת הערמונית עדיף - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    11/05/2015

שלום בני
    מאחר ותכלית כל הניתוחים ללא תלות בסוג האנרגיה הינה להרחיב את המעבר דרך השופכה לשיפור זרם השתן, הרי שבכולם תיגרם שפיכה אחורית לכיס השתן באחוזים ניכרים. לציין כי אין הכרח שהדבר יפגע בזקפה עצמה וגם תחושת האורגזמה תישמר אך נפח נוזל השפיכה יקטן. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליטה קורטיקלית בכליה
    יעקב
    27/04/2015

אני בן 77. עשיתי בדיקת CT גלל בעיה אורתופדית ושם מצאו ממצא לוואי:"בליטה קורטיקלית בכליה הימנית בקוטר כ-1 ס"מ טיב הממצא לא ברור תהליך?
    ציסטה עם תוכן סמיך? לקורלציה סונוגרפית והעמקת הבירור

שאלות:
    1.מה משמעות הדבר? תתכן ממאירות?
    2.אילו בדיקות צריך לעשות?
    3. מה ההבדל בין ציסטה עם חומר שקוף לציסטה עם חומר סמיך? האם החומר הסמיך הוא יותר מסוכן?
    4.מה זה קורלציה סונוגרפית? תודה על תשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    בליטה קורטיקלית בכליה

הוספת תגובה

• בליטה קורטיקלית בכליה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    27/04/2015

שלום רב יעקב
    קיימים פרוטוקולים שונים של בדיקת CT ובדיקה אורתופדית אינה בהכרח מתאימה לכליות ולכן לא תמיד ניתן לקבל אינפורמציה מהימנה. מאחר וקשה להבדיל באם מדובר במבנה אנטומי תקין, או בגידול שפיר או ממאיר הומלץ על המשך הבירור שכדאי שיתבצע אצל אורולוג. בבירור זה ניתן בשלב ראשון לעשות אולטרסאונד של הכליות (זוהי הקורלציה הסונוגרפית) ולשיקול האורולוג בהתאם לתשובה ובהתאם לתפקודי הכליות - לשקול גם בדיקות נוספות כמו CT מכוון לכליות שנקרא CT אורוגרפיה, אך אותו לא בהכרח יש צורך לעשות וזאת בהתאם לתשובת האולטרסאונד. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן ערמונית לגבר בן 60, דרגה קלה
    מעיין
    23/04/2015

שלום.
    אנחנו חדשים בתחום וכעת בעל כורחנו נאלצים להתחיל ללמוד את הנושא...
    נודה לעצתם וחוות דעתכם המקצועית.

הנתונים הם:
    גבר בן 59, בעקבות psa של 4.91 וערמונית מוגדלת-נשלח לבדיקת ביופסיה.
    הבנו שהדרגה נקראית דרגה 6.
    נשלחנו לסיטי וגם מיפוי עצמות.
    הרופא הציג אפשרויות ואמר שנבחר:
    1. בדיקה של psa כל 3 חודשים ופעם בשנה ביופסיה.
    2. טיפול הורמונאלי והקרנות.
    3. ניתוח להסרת ערמונית.

שמענו שיש גם שיטה של רובוט דה וינצי..
    לא יודעים מה הכי כדאי לאור העובדה שמדובר באדם בן 59 בלבד...
    בנוסף, מדובר בחולה במחלת קרוהן (במעיים)- והרופא המטפל בקרוהן שוקל להתחיל טיפול ביולוגי בקרוהן.

בוצעו 6 דגימות:
    1. אפקס שמאל: 2 גלילים לבנים באורך 0.3 ס״מ, בקוטר 0.1 כל אחד ופרור.
    2. מרכז שמאל: 2 גלילים לבנים באורך 1.5 סמ קוטר 0.1 כא.
    3. בסיס שמאל: גליל לבן באורך 0.8 סמ בקוטר 0.1 סמ ושני פרורים.
    4. אפקס ימין: 2 גלילים לבנים באורך 0.3-1.2 סמ, בקוטר 0.1 סמ כא ופירור.
    5. מרכז ימין: גליל לבן באורך 1.5 סמ וקוטר 0.1 סמ ופרור.
    6. בסיס ימין: 2 גלילים לבנים באורך 1-1.3 סמ, בקוטר 0.1 סמ כל אחד ופרור.

בנוסף: ערמונית מוגדלת 5.4x3.5x5.6 ס״מ. מרימה את ריצפת השלפוחית.
    עיבוי דופן בפיתולי מעי בטן תחתונה.

זהו.
    אמרו לנו שהסרטן נמצא בצד שמאל רק.
    בבקשה המלצתכם וחוות דעתכם.

תודה רבה מראש על ההתייחסות והמענה.
    יום נפלא!

הוספת תגובה

• סרטן ערמונית לגבר בן 60, דרגה קלה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    24/04/2015

שלום מעין
    גידול סרטני בערמונית ניתן לריפוי וישנן מספר גישות טיפוליות שהמרכזיות שבהן ציינת בפניה. מאחר ולכל גישה טיפולית ישנו פרופיל של תופעות לוואי לאחר הטיפול, קיימת גם אפשרות של מעקב אקטיבי מתוך מחשבה שאם תופיע החמרה בסימנים - אם בבדיקה הגופנית, בבדיקת ה- PSA או בביופסיה - או אז לטפל במחלה ובכך לדחות סיבוכים אפשריים מהטיפול. צריך לשלב זאת עם המחשבה לטיפול בקרוהן. יש משמעות גם למספר הגלילים המעורבים ואחוז המעורבות מתוך כל גליל - ככל שהאחוז קטן יותר ומספר הגלילים המעורב נמוך יותר, הכיוון של האפשרות הראשונה שציינת של דחיית הטיפול עם מעקב אקטיבי הינה יותר מקובלת.
    לגבי הגישה הניתוחית - קיימת הגישה הפתוחה והגישה הרובוטית שמבוצעת בארץ במספר מרכזים - לפי הספרות כיום אין הבדל בפרוגנוזה העתידית בין שתי הגישות.
    אני בהחלט חושב שהרופא שלכם סקר בפניכם בצורה טובה את האפשרויות וההחלטה הינה בידכם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלות נוספות בהמשך לתגובתך..

מעיין
    24/04/2015

ראשית- תודה!
    אבל תודה מכל הלב!

עכשיו לשאלות: ??
    1. לא ברור לי מה זה גלילים ומה זה נקרא אחוז נמוך ומה זה אחוז גבוה?
    ( אין לנו מול מה להשוות את התוצאות שלנו).
    2. מדבריך הבנתי שבמקרה שחנו מדובר באחוז נמוך ובכמות גלילים קטנה, האם הבנתי נכון?
    3. מה הסטטיסטיקות או הסבירויות במקרה כמו שלנו להחמרה בעתיד או לכך שזה יישאר ככה תמיד?
    כלומר, האם סרטן בהכרח מתפתח אם השנים?
    האם בדכ נשאר יציב?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלות נוספות בהמשך לתגובתך.. - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    27/04/2015

שלום מעין
    הביופסיות שנלקחות צורתן גלילית ויש חשיבות למספר הביופסיות שנלקחו, מספר הביופסיות הנגועות בגידול ומה אחוז המעורבות של הגידול בתוך כ"א מהביופסיות.
    ככל שמספר הביופסיות המעורבות מסך הביופסיות שנלקחו נמוך יותר וככל שבכל ביופסיה יש פחות אחוז מעורבות, כך סיכוי טוב יותר שמדובר בגידול קטן יותר ומידת מעורבות הערמונית קטנה יותר. לרוב גידולים אינם קופאים על השמרים ועלולים לגדול ולהתקדם עם הזמן אך קצב הגדילה שלהם משתנה בהתאם למאפיינים שונים דוגמת דרגת הגליסון וכן בהשוואה למעורבות הראשונית.
    יש לציין כי גם המעקב האקטיבי שהוצע הינו מתוך מחשבה לטפל ולהעלים את הסרטן בהמשך אך במצבים בהם קצב הגידול איטי, שוקלים לדחות את הטיפול הדפניטיבי על מנת לחסוך פרק זמן של תופעות לוואי. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתיידויות באשך
    רינת
    20/04/2015

שלום רב,
    בן 40, 3 שנים לאחר ניתוח כריתה + הקרנות עקב סמינומה. בבדיקת האולטרסאונד הראשונה בה התגלה הסרטן, נכתב כי יש לי הסתיידויות רבות באשך השני. כעת, באולטרסאונד מעקב נכתב כי י ש רושם להסתיידויות רבות יותר ממה שהיה בעבר. מה משמעות הדבר? האם הכוונה שיש חשד לסרטן באשך הנותר? אלו בדיקות מומלץ לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הסתיידויות באשך

הוספת תגובה

• הסתיידויות באשך - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    20/04/2015

שלום אושר,
    הסתיידויות לכשעצמן באשך אינן בהכרח קשורות לסרטן. המעקב הרצוי הינו המעקב שעשית ככל הנראה עד כה כולל בדיקה גופנית, בדיקות סמנים בדם והדמיית הבטן והאגן. בהחלט מומלץ להמשיך להיות במעקב אורולוגי. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טנזמוס
    ארנון
    19/04/2015

שלום,
    בן 77 אני סובל מידי פעם מטנזמוס תקופה ארוכה,עברתי מספר פעמים כולל בתקופה האחרונה
    בדיקות- קלונסקופיה,רקטוסקופיה, כולל אנוסקופיה והכל תקין.

שאלתי,
    האם אחת הסיבות לטנזמוס היא כתוצאה מדלקות חוזרות ונשנות בערמונית.

אוסיף-לפני מספר שנים עברתי כריתה חלקית של הערמונית.
    אצין כי תופעת הטזמוס הייתה לי עוד לפני הניתוח בערמונית.

אודה,על תשובתך.
    בתודה,ארנון.

לקביעת תור
    סגירה
    טנזמוס

הוספת תגובה

• טנזמוס - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    20/04/2015

שלום ארנון, אין קשר ישיר בין דלקות הערמונית לארועי טנזמוס. מאידך קיימות תופעות בלתי מוסברות הקושרות הפרעות באגן בין האיברים הנקראים chronic pelvic pain syndrome שיכולים להיגרם מאיברים סמוכים והמרכיב המוביל שם הינו הכאב.
    יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלבסיילה בשתן
    ד
    17/04/2015

שלום , השבוע עשיתי בדיקות שתן עקב צריבה ותכיפות במתן שתן-בתרבית צמחה קלבסיילה פנאומוניה-האם אפשר לטפל באופלוקסצין, מהם דרכי הטיפול? האם אפשר למנוע הישנות?
    אשמח לתשובה בהקדם
    יש לציין כי אני סובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קלבסיילה בשתן

הוספת תגובה

• קלבסיילה בשתן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    19/04/2015

שלום ד
    כדאי לטפל לפי תוצאות התרבית באנטיביוטיקה שהחיידק רגיש אליה.
    קיימות מספר דרכי מניעת הישנות - החל משתיה מוגברת, דרך טיפול מונע התנהגותי וכלה בטיפול מונע אנטיביוטי. מומלץ להתייעץ עם אורולוג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה
    אורית
    16/04/2015

הי
    בעלי עבר היום ביופסיה לערמונית בשל PSA8 ..ערמונית מוגדלת
    נרשם על ידי הרופאבבדיקה..ערמונית נודולרית נוקשה משמאל..בTRUS איזור היפו לטרלי משמאל ערמונית כ 65 גר
    נלקחו 12 דגימות ללא סיבוכים

תסבירו לי מה כתב הרופא בבקשה אני מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    ביופסיה

הוספת תגובה

• ביופסיה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    19/04/2015

שלום יפה
    מה שהרופא כתב בוא שהן בבדיקה הגופנית והן בהדמיית הסונר נמושו והודגמו איזורים בלתי אחידים - משמעות הדברים היא אולי יותר להתמקד באיזורים אלו בביופסיות שנלקחו ולכן החשיבות הגדולה הינה בתוצאות הביופסיות. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה