פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות
    יוסי
    11/06/2015

שלום

האם יש הנחיות לגבי בדיקות פרוקלטין וטסטוסטרון?
    בשעות מסויימות של הבוקר? לאחר זמן מסויים של ערות? או שזה לא משנה?
    ולגבי טוסטוסטרון כללי בדם, הבנתי שלאנשים שמנים הבדיקה לא אובייקטיבית כי ממילא זה ייצא נמוך, האם זה נכון גם לגבי טוסטוסטרון חופשי?
    איך בעצם אצל אנשים שמנים אפשר לדעת אם יש בעיה רפואית שגורמת לירידה ברמו טוסטוסטרון?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות

הוספת תגובה

• בדיקות - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    11/06/2015

שלום,
    מומלץ לבצע בדיקות פרופיל הורמונלי לאחר 4 שעות ערות ולא בשעות הבוקר.
    יש משמעות לתשובות הנ"ל בכל משקל על מנת שיהיה ערך בסיס ויהיה ניתן להשוותו בהמשך לאחר טיפול באם יצאו ערכים נמוכים. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרבית זרע
    א
    10/06/2015

שלום ד"ר פרידמן,
    אני בן 30, נבדקתי על ידך עקב מיחושים בבטן, במפשעה,באיבר המין ובפרינאום.
    הבדיקה הייתה תקינה, ולגבי הערמונית ציינת : " ערמונית נמושה במרקם תקין, ללא נודולים, ללא פלוקטואציה, מוגדלת בדרגה קלה. STRESS TEST שלילי."
    הפנת אותי לבדיקת זרע (בשאלה לכדוריות לבנות) ולתרבית זרע.

מצ"ב תוצאת תרבית הזרע, האם תקינה?
    כמו כן, לגבי לויקוציטים צויין שם - "לא רבים", בהתחשב בכך שנבדקו הלויקוציטים, האם עדיין יש צורך גם לתת בדיקת SPERM ANALYSIS?

מה זה אומר שיש קצת לויקוציטים? גם בשתן לציטוסקופיה ציינו מעט לויקוציטים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תרבית זרע

הוספת תגובה

• צילום ברור יותר של התשובה

א
    10/06/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרבית זרע - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    11/06/2015

שלום א
    בבדיקה לא נמצא ממצאים חריגים.
    בהתחשב באם יש שיפור במצבך הכללי אין צורך בביצוע בדיקות נוספות בשלב זה.
    במידה ותופיע החמרה, אתה מוזמן לביקורת חוזרת.
    המשך יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שארית שתן
    איתמר לוי
    08/06/2015

בבדיקת אורודינמית התגלה כיש שתן גדול 612 סמק, שארית ראשונה 200 סמק, תחושת השתנה ראשונה ב340 סמק, אין דלף, אין חסימה, אבל שארית שתן 460 סמק. כמו כן ירידה בכושר התכווצות דטרוזור. באולטרסאונד נוספים, שארית שתן, 300 ו 250 סמק. החולה מטופל פסיכיאטרית ואינו יכול לערוך קטטר עצמוני. מה עושים? עד כמה מסוכן להשאיר את המצב כמו שהוא? (הוא אינו סובל, מקבל טאמסולוזין). איזה נזק יכול להיגרם לו בעתיד ובאיזה סבירות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שארית שתן

הוספת תגובה

• שארית שתן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    09/06/2015

שלום איתמר
    שאריות שתן גדולות עלולות לגרום לזיהומים בדרכי השתן ולהתפתחות של פגיעה בכליות עקב חוסר יכולת להתנקז. לכן מומלץ לשקול טיפול מניעתי לזיהומים דוגמת שימוש בחמוציות ובאם יהיו זיהומים אף בטיפול אנטיביוטי מניעתי. באם תופיע החמרה כלייתית עם נפיחות שלהם (נקרא הידרונפרוזיס) יהיה צורך לשקול ניקוז דוגמת קטטר שתן קבוע.
    לציין כי חלק מהתרופות הפסיכיאטריות גורמות לשאריות שתן ולכן יש להתייעץ עם הפסיכיאטר לגבי הצורך בתרופות והמינונים שלהם.
    מומלץ מאד גם להתייעץ עם אורולוג לגבי שימוש בבטאנכול שהינה תרופה שמעודדת התכווצות של שריר כיס השתן. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הסיבה
    נחום
    04/06/2015

שלום
    בן 65 ברקע טרשת עורקים!
    יש תכיפות רבה במתן שתן במשך היום,מתן שתן בלילה,קושי להתאפק כשיש צורך לתת שתן.
    psa 0.5. זרם תקין. ב us לפני שנה ערמונית 16גר ללא pvr. בבדיקה רקטלית גם בסדר.
    "מה הסיבה" לפי דעתך לכל תלונותי??
    רב תודות לך לתשובתך!

לקביעת תור
    סגירה
    מה הסיבה

הוספת תגובה

• מה הסיבה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    04/06/2015

שלום נחום
    תלונות מעין אלו עלולות להיגרם גם כשהערמונית אינה מוגדלת כמו במקרה שלך.
    ייתכן והדבר נגרם בגלל התכווצות מוגברת של שריר כיס השתן שגורם לצורך דחוף להתרוקן, מה שנקרא בלשון העם - השלפוחית הרגיזה. מומלץ כשלב ראשון להימנע משתית משקאות מרובי קפאין שגורמים לתופעה זו דוגמת קפה, תה, קוקה קולה ורד בול וכן להפחית במשקאות מתוקים ואלכוהוליים. באם אין הטבה מספקת מומלץ לפנות שוב לאורולוג על מנת לקבל מרשם לתרופות שיכולות להועיל לתופעת השלפוחית הרגיזה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באשכים וורידים בולטים בפין
    someone
    02/06/2015

שלום רב, לפני כמה חודשים התחלתי להרגיש כאב באשכים, במקביל לורידים שהתנפחו משמעותית לאורך הפין. בבדיקת אולטרה סאונד נמצא מסביב לאשך שמאל יותר נוזל מאשר סביב אשך ימין, וורידים משמאל מעט מורחבים. האורולוג שבדק אותי אמר שיש לי הידרוצלה ווריקוצלה מינימלי, שאינם מסבירים את הכאבים. עברו מאז כמה חודשים ועדיין כואב לי באופן יומיומי. מה זה יכול להיות, ואיך עליי להתקדם? תודה.

הוספת תגובה

• כאבים באשכים וורידים בולטים בפין - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    04/06/2015

שלום רב
    לעיתים ממצאים של נפיחות עלולים להימשך זמן רב והנסיגה היא איטית. לכן חשוב האם יש הטבה בתדירות, משך ועוצמת הכאבים. אם אין שיפור - מומלץ להיבדק שוב אצל אורולוג. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבן בפית השופכן
    סווטה
    31/05/2015

יש לי אבן של 5 ממ בפית השופכן הימני והרחבה מעליה

לקביעת תור
    סגירה
    אבן בפית השופכן

הוספת תגובה

• מה לעשות

סווטה
    31/05/2015

מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    01/06/2015

שלום סווטה
    אבן בגודל ובמיקום שתיארת היא בעלת סיכויים טובים להיפלט לבד.
    מומלץ לשתות יותר ולקחת תרופות שעוזות לאבן להיפלט אותן האורולוג יכול לרשום לך.
    יש לחזור על הדמיה עוד כחודש לוודא שהאבן נפלטה כי אם לא - אז יש צורך בטיפול ניתוחי.
    אם עולה החום או מתגברים הכאבים יש לפנות למיון כדי לטפל בכך.
    בכל מקרה חשוב ביותר שתהיי במעקב אורולוגי. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע בזמן זיהום הרפטי בשפתיים
    מישהו
    30/05/2015

שלום ד"ר פרידמן,
    נבדקתי על ידך בלין עקב מיחושים בבטן, במפשעה,באיבר המין ובפרינאום.

הבדיקה הייתה תקינה, ולגבי הערמונית ציינת : " ערמונית נמושה במרקם תקין, ללא נודולים, ללא פלוקטואציה, מוגדלת בדרגה קלה. STRESS TEST שלילי."

הפנת אותי לבדיקת זרע (בשאלה לכדוריות לבנות) ולתרבית זרע.
    מחר אני אמור לתת דגימה לאיכות זרע ואני סובל מהרפס בשפתיים הגורם לכאבים באזור הפנים (סובל ממספר התפרצויות בשנה).
    האם זיהום הרפטי אינו יכול לשנות את תוצאות בדיקת הזרע, בדגש על רמת הכדוריות הלבנות, והאם עדיף לדחות את מועד הבדיקה? בכמה זמן?

תודה

הוספת תגובה

• בדיקת זרע בזמן זיהום הרפטי בשפתיים - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    31/05/2015

שלום רב,
    ממצא הרפטי בשפתיים אינו משפיע על ממצאים בזרע ולכן אין מניעה מביצוע הבדיקה. אם אינך חש בטוב, ניתן גם לדחות את הבדיקה מאחר ואינה דחופה. אשמח לראותך לאחר קבלת תשובות הבדיקות. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף
    נסים
    28/05/2015

אבא שלי ביצע אולטרסאונד טראנס רקטלי (TRUS).
    סיבת ההפניה:PSA מוגבר. PSA:30
    בדיקה רקטלית: נפח:30 סמ"ק נוקשות: כן סימטרית: כן גבולות ערמונית: שמורים ערמונית מובילית: כן
    גוש נוקשה באונה שמאל
    בדיקה TRUS:
    נפח: 33 סמ"ק אורך 3.6 ס"מ גובה: 4.8 ס"מ רוחב: 5.2 ס"מ
    גבול חיצוני: שמור
    PZ - אזור היפואקוגני פריפרי משמאל, שאר המרקם הומוגני.
    TZ - מרקם הטרוגני דו צדדי.
    גבול בין PZ ל-TZ- שמור.
    בלוטות זרע: נורמלי.
    שלפוחית שתן: שארית שתן קטנה.
    ביופסיות: נלקחו 12
    סיבוכים: לא היו בזמן הבדיקה.
    ניתן דף הסבר למטופל להמשיך אנטיביטיקה שהחל טרם הבדיקה.
    הערות: המטופל קיבל 80 מ"ג גנטמיצין תוך שרירי בתום הבדיקה.
    האם זה מסוכן?
    האם זה סרטן?
    מה עושים?
    צריך עזרה דחוף!!!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף

הוספת תגובה

• עזרה דחוף - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    31/05/2015

שלום נסים,
    ראשית אנא הירגע.
    כל עוד אין תשובת ביופסיה לא ניתן לקבוע כי מדובר אכן בממאירות של הערמונית וגם באם יהיה גידול, הרי ממאירות הערמונית הינה לרוב ממאירות שאינה מתקדמת בקצב מהיר וקיימת קשת גדולה של טיפולים התלויה בגילו של אביך ובסוג הגידול שיימצא בביופסיות.
    לכן הייתי ממליץ לך להימנע מפאניקה שאינה טובה לך ולאביך, ואם קבלת תשובת ביופסיה, יש להתייעץ עם אורולוג לגבי הממצאים ואפשרויות טיפוליות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בכליה קליפתית, בקוטר 7.0 ס"מ
    חלי
    27/05/2015

שלום רב,
    בתוצאות סריקה סיטי בטון נתגלה:
    ציסטה קליפתית, בקוטר 7.0 ס"מ הודגמה בכליה הימנית
    הציסטה עם מחיצות דקיקות מסויידות .
    אודה מאוד מאוד לדעת מה זה אומר
    האם זה דורש טיפול דחוף
    אציין אני בת 62 עד היום לא היו לי בעיות רפאיות לאחרונה
    גילו בבדיקה פוליפ במעי הגס והוסר 1 שפיר ו1 ממהיר
    אני מודאגת אנא תשובתכם
    בתודה מראש
    רחלי

הוספת תגובה

• ציסטה בכליה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    28/05/2015

שלום חלי
    ציסטות בכליות הינן ממצא שכיח ולרוב הן אינן סימפטומתיות ואינן דורשות טיפול.
    מומלץ להיות במעקב אורולוגי תקופתי על מנת לודא שאינן גדלות ולא גורמות לסימפטומים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חלי
    28/05/2015

תודה רבה , לתשובתך
    אחלה אתר, אני נעזרת בו מאוד
    תשובחו יישר כוח
    חלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח הקטנת ערמונית וטסטרון
    אמיל
    27/05/2015

אני בן כ 60 ,ב"רשותי" ערמונית מוגדלת מאוד -כ 155 סמ'ק.
    בביופסיות נשללו תאים סרטניים (תודה לאל)
    אני עומד לפני ניתוח הקטנת ערמונית פתוח.
    לי ערכים נמוכים של טסטרון עם פגיעה בחשק המיני
    עד לפני כשנה קבלתי נבידו ואו טסטוירון ששיפרו מאוד את חיי המין
    בשנה האחרונה בשל העליה הגדולה ברמת PSA ( עד 21) בוטל הטיפול בנבידו.
    האם ניתוח הקטנת ערמונית מקטין באופן ברור את הסיכוי לסרטן
    האם ניתן לקבל שוב את הנבידו לאחר מכן??
    האם יש קשר בין ניתוח הקטנת הערמונית לתשוקה המינית ואו הזקפה??

תודה מראש

הוספת תגובה

• ניתוח הקטנת ערמונית וטסטרון - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    27/05/2015

שלום אמיל.
    בניתוח המתוכנן מסירים את החלק המרכזי של הערמונית על-מנת לשפר את מאפייני זרם השתן.
    בניתוח נשארת קופסית הערמונית - או בשמה המדעי האיזור הפריפרי - שהוא לרוב האיזור המעורב בסרטן הערמונית, כך שגם לאחר הניתוח יהיה עליך להישאר במעקב לשלול ממאירות.
    באשר לתפקוד המיני - הסיכון לפגיעה בזקפה הוא נמוך ונע סביב 5-10%, אך באחוז גבוה של כ- 90% מופיעה לאחר הניתוח שפיכה אחורית שבה חשים באורגזמה אך אין שפיכה או שפיכה מועטה מאחר והזרע חוזר לכיס השתן ולאחר מכן נשטף עם השתן.
    באם תוצאות הבדיקה ההיסטולוגית של הערמונית שתוצא תהיה גם-כן שפירה, אין מניעה מחידוש הטיפול החלופי בטסטוסטרון. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפיכה
    יואב
    27/05/2015

לפני כמה שבועות הייתה לי תקופה של כמה ימים בהם אוננתי פעמיים ביום ובעוצמה חזקה למדי. לאחר מכן התפתחו כאבים בצידי איבר המין והרגשתי והיה נראה לי שכלי הדם בפין נפוחים מעט. מאז ועד היום (כמה שבועות אחרי) ולמרות שניסיתי לאונן כפעם בשבוע בלבד עדיין נותרה לי הפרעה בשפיכה המתבטאת בכך שבניגוד לבעבר שהשפרצת השפיכה הייתה חזקה ולרחוק, כעת השפיכה חלשה ולא מגיעה אפילו לטבור בשכיבה (כאילו ההתכווצות באגן לא חזקה מספיק).
    נבדקתי עי אורולוגים שסיכמו כי הפין, המפשעה, האשכים והערמונית תקינים.
    מה סביר אם כן שבכל זאת קרה והאם זה צפוי לחלוף?

לקביעת תור
    סגירה
    שפיכה

הוספת תגובה

• שפיכה - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    27/05/2015

שלום יואב
    קשה לומר בוודאות לגבי הגורם - ייתכן והיתה מיקרו חבלה מקומית. כמו-כן ככל שהאוננות בתדירות גבוהה יותר הרי נפח הזירמה יהיה קטן יותר.
    באם יהיו הפרעות בהמשך, מומלץ להיבדק שוב. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרבית זרע
    א
    25/05/2015

שלום ד"ר,
    אני זקוק לידע שלך הן ברפואה והן בשירותי הכללית במחוז חיפה בנושא שבכותרת, מקווה שתוכל לעזור.
    אם כן, אני בן 30, נמצא בבירור אורולוגי בגין אירועים של מיקרו-המטוריה לסירוגין מזה שנים. לאחורנה, החלו סימנים נוספים כגון כאבים במפשעה, בפרינאום, בצידי איבר המין ובגב התחתון עם שינויים בשפיכה (שלא כבעבר, הנ"ל יותר נוזלת מאשר מותזת).
    בבדיקה רקטלית - טונוס תקין, ערמונית +1.0 חלקה, לא חשודה, מעט רגישה.
    במסגרת בירור מכוון ערמונית ניתנו לי גם בדיקות זרע - לאיכות ולתרבית.
    את זו לאיכות עושים במכון פוריות בהסכם עם הקופה ויש להגיע עם הדגימה עד שעה מהמתן.
    לגבי זו שלתרבית:
    1. היכן מבצעים את הבדיקה? באורולוגיה אומרים שבמרפאת האם, האחות במרפאה אומרת שלא.
    2. בהנחה שאכן עושים זאת במרפאת האם, האם על זרע המיועד לבדיקת תרבית חלים אותן הגבלות שחלות על זרע לבדיקת איכות, כלומר האם הוא חייב להגיע במהירות למעבדה ולהישמר בטמפ' מסויימת? כי אחרת כנראה שהצדק עם האחות היות והזרע ודאי "יתקלקל" במהלך השינוי. אולי ניתן להביא אותו ישירות למעבדה? איזו? היכן?
    נתקלת פעם בפרוצדורה הזאת? מכיר את ההנחיות הרפואיות / תפעוליות לעניין זה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תרבית זרע

הוספת תגובה

• תרבית זרע - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    26/05/2015

שלום א
    הבדיקות נלקחות במרפאות האם ונשלחות למעבדה מרכזית שנמצאת בתל חנן. האחות במרפאת האם יכולה ליצור קשר עם מעבדת בקטריולוגיה שם לגבי הפרטים הטכניים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי כמה זמן עושים בדיקת שתן
    דפנה
    25/05/2015

דר' שלום,
    ראשית כל כך תודה לך שענית ועזרת לי. אם ביום שישי בלילה לקחתי את המונורול לאחר כמה זמן עלי לעשות בדיקת שתן לפני שאקח כל תרופה אחרת.
    תודה רבה ותבורך. ליאן

הוספת תגובה

• אחרי כמה זמן עושים בדיקת שתן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    26/05/2015

שלום ליאן
    הייתי ממליץ לך לעשות בזמן הקרוב מתי שתוכלי מאחר ויש להמתין מספר ימים לקבלת התשובה.
    רק באם תהיה צמיחה חיובית בתרבית השתן, מומלץ לטפל בחיידק לפי רגישות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בשלפוחית השתן
    דפנה
    25/05/2015

דר' שלום רב ותודה מראש,
    ביום חמישי בלילה בבת אחת קיבלת דלקת בשלפוחית השתן (היה לי מספר פעמים בחיי ובפעם האחרונה לפני הרבה שנים. אני בת 59). כל רגע פיפי וכאבי תופת שורף כואב וגם דם על הנייר טואלט. בשישי הלכתי לרופאה שלא היה זמן ודרך הפקידה נתנה לי מונורול. היום 3 ימים אחרי עבר לי ב-90%. התקשרתי אליה ואמרה לי שאקח גם היום מונורול וגם בעוד יומיים מונורול, ואחרי זה אמרה שאם עד עכשיו לא עבר שבעצם תתן לי ציפרודקס פעמיים ביום לשבוע. זכור לי שלקחתי לפני הרבה שנים וזה לא ספציפי לדלקת בשתן אלא לעוד דברים ומעדיפה לא לטחון את הגוף שלי עם כדורים מיותרים.
    שאלה בבקשה, מונורול זאת אנטיביוטיקה חד פעמית. האם לקחת 3 פעמים במשך שבוע זה לא המון. שלא יקרה לי משהו מפחיד אותי.
    תודה רבה על תשובתך המהירה, ליאן

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשלפוחית השתן

הוספת תגובה

• דלקת בשלפוחית השתן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    25/05/2015

שלום ליאן
    אני שמח שיש שיפור במצבך הכלל.
    אין מניעה מטיפול חוזר במונורול אך הייתי ממליץ לבצע בדיקת שתן לכללית ותרבית על מנת להתרשם האם יש זיהום וסוגו בטרם החלפה לכל טיפול אחר.
    כמו-כן הייתי ממליץ להרבות בשתיה ולהתייעץ עם רופא לגבי טיפול מניעתי לעתיד דוגמת שתיה מוגברת, תכשירי חמוציות, משחה נרתיקית ועוד
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה עם משקע סידן בכלייה?
    דוד
    21/05/2015

בן 29
    כליה שמאלית בגודל תקין.
    פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים.
    אין עדון לאבנים או להידרונפרוזיס
    הודגמה ציסטה בגודל 1 סמ עם משקע סידן בתוכה

כליה ימנית בגודל תקין.
    פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים
    אין עדות לאבנים או להידרונפרוזיס.
    שלפוחית השתן בעלת קיבולת בינונית ללא ממצא.
    ערמונית בנפח 22 סמ"ק

מה אומרת הציסטה? :(

הוספת תגובה

• ציסטה עם משקע סידן בכלייה? - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    25/05/2015

שלום דוד, ציסטות בכליות הינן ממצא נפוץ שלא תמיד דורש מעקב ובאם דרוש מעקב הרי ברוב המקרים מדובר באולטרסאונד תקופתי. מומלץ לפנות לאורולוג לבדיקה גופנית והערכת הממצא. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה