פורום אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוסטטה מוגדלת וזיקפה.
    יעקב
    16/11/2014

שלום רב ובוקר טוב,האם פרוסטטה מוגדלת גורמת להפרעות בזיקפה ?
    בנוסף איזה סוג של ניתוח מומלץ לגבי הקטנת הערמונית? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרוסטטה מוגדלת וזיקפה.

הוספת תגובה

• פרוסטטה מוגדלת וזיקפה. - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    16/11/2014

שלום יעקב, ערמונית מוגדלת אופיינית בגילאי 50 ומעלה שזהו הגיל בו גם מופיעות הפרעות הזקפה. לא הודגם קשר ישיר אך לעיתים חלק מתופעות הלוואי של תרופות ממשפחת חוסמי האלפא שהינם תרופת הבחירה בעת תסמינים של הגדלת ערמונית, עלולות לגרום לפגיעה בתפקוד המיני.
    לגבי הגדלת ערמונית, קיימת תרופה שיכולה לצמק את הערמונית ובאם אתה מעוניין בטיפול ניתוחי, הדבר תלוי בגודל אדנומת הערמונית. לציין כי גם ניתוח זה עלול לפגוע בתפקוד המיני. תוכל להתייעץ ישירות עם האורולוג שלך. שבוע נעים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה ובפרינאום
    מישהו
    14/11/2014

שלום,
    1. יש לי כשבוע וחצי כאבים במפשעה שמאלית, ולפעמים גם באזור פרינאום כשהכאב בפרינאום מלווה לפעמים במעין תחושת זרמים. ללא חום או צריבה בשתן. נשמע מתאים לאבחנה מסויימת?
    2. האם ישנן בדיקות אובייקטיביות (מעבדה/דימות) לגילוי דלקת בערמונית?
    3. אם הייתי לפני כשנה אצל אורולוג בזבולון ואני רוצה להיבדק שוב בגין הנ"ל, אני חייב הפניה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במפשעה ובפרינאום

הוספת תגובה

• כאבים במפשעה ובפרינאום - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    15/11/2014

בירור לדלקת ערמונית כולל בדיקות שתן כללית ותרבית ומישוש הערמונית עם אצבע. ניתן להוסיף בדיקות שתן תרבית וכללית לאחר עיסוי הערמונית או בדיקת תרבית זרע.
    לגבי צורך בהפניה לא ניתן לתת תשובה גורפת חלק מהרופאים יקבלו בלי הפניה וחלק כן מעוניינים בה.
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוצאת ערמונית ע''י רובוט
    משה
    12/11/2014

האם עושים ניתוח להוצאת ערמוני ע''י רובוט דה וינצ'י???
    בתודה משה

לקביעת תור
    סגירה
    הוצאת ערמונית ע''י רובוט

הוספת תגובה

• הוצאת ערמונית ע''י רובוט - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    12/11/2014

ניתוחי כריתת ערמונית בעזרת רובוט דה ווינצי נעשים בארץ מזה כ-5-6 שנים ומתבצעים בב"ח הדסה, שיבא, בילינסון, רמב"ם, אסותא ואסף הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT urography
    מישהו
    10/11/2014

שלום,
    הייתי אצל אורולוג עם תלונות של כאבים במפשעה (בטבעת החיצונית) ותלונות של דם סמוי בשתן.
    בין הבדיקות שניתנו לי ניתן גם CT urography כולל שחזור מערכות מאספות + חומר ניגוד.
    מה מטרת הבדיקה? ולבירור אילו מהתלונות היא מכוונת?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    CT urography

הוספת תגובה

• CT urography - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    10/11/2014

שלום רב, במסגרת הבירור של דם בשתן, חיוני לאבחן את כל חלקי מערכת השתן הכוללים את הכליות, אגני הכליות, השופכנים וכיס השתן. לכן נהוג לערוך את ה- CT המתואר שכולל שלב ללא חומר ניגוד להדגמת מצב הבסיס, שלב סמוך להזרקת החומר הניגוד הצובע את רקמת הכליות לאבחון איזורים לא תקינים ושלב מאוחר יותר בו חומר הניגוד נמצא באגני הכליות ובשופכנים המוליכים את השתן לכיס השתן ומדגים אם בחלקים אלו יש ממצא חריג. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה.....

מישהו
    11/11/2014

שלום ד"ר,

האם ה - CT אורוגרפי יכול לתרום לאבחון מקור הכאב באזור הטבעת החיצונית של המפשעה?

האם לא מסוכן (מעבר לסיכון הרגיל) לחשוף את האזור הספציפי לקרינת CT? (הרי ברנטגן מכסים את האזור)

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה..... - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    11/11/2014

שלום, אם האיזור נכלל בגבולות ההדמיה ניתן לראות ממצאים, אך כפי שציינת זהו לא חלק מפרוטוקול הבדיקה השגרתי. יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיאליס, מין אנאלי ותופעות לוואי
    מישהו
    07/11/2014

שלום,
    אני הומוסקסואל בן 29.
    לפני 3 ימים התחלתי ליטול סיאליס יומי 5 מ"ג עקב בעיות זקפה כתוצאה מחרדת ביצוע או מטיפול בציפרלקס.
    הושג שיפור מרשים בזקפה, אך ביום השלישי החלו כאבים מתונים ואי נוחות באיזור חיץ הנקבים וקושי במתן שתן.
    הפסקתי את התרופה ומתן השתן הסתדר אך הכאבים ותחושת המלאות באזור הערמונית עדיין קיימים ואינני יודע אם לשייך זאת גם לתרופה או לכך שבפעם ראשונה בחיים החדירו לי אצבעות לפי הטבעת באופן קצת אגרסיבי בסקס. זה יכול להסביר כאבים ותחושת מלאות באזור הערמונית שמחמירים בעת מאמץ לעשיית צרכים?
    תודה

הוספת תגובה

• סיאליס, מין אנאלי ותופעות לוואי - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    09/11/2014

שלום רב, טיפול יומי בסיאליס אמור לשפר הן את איכות הזקפה יחד עם הטבה בזרם השתן. הכאבים עלולים להיגרם עקב חבלה מקומית סביב הרגישות ביחסים פולשניים אגרסיביים או לחילופין עקב דלקת מקומית. הייתי ממליץ לך לבצע בדיקת שתן לשלול זיהום וטיפול במשככי כאבים לפי הצורך ובאם התגברות הכאבים - פניה לרופא לבדיקה גופנית. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מדד PSA הוא עדיין חזות הכל ?
    יוסי
    05/11/2014

שלום רב לפורום
    אני בן 71 בסך הכל בריא לא נוטל תרופות כלל פרט למיקרופירין 75 מ"ג.
    עברתי כריתה רדיקלית של בלוטת הערמונית לפני כ-5 שנים (בינואר 2010) מאז אני במעקב ,אולם, לאחרונה מידי בדיקת PSA שאני מבצע הערכים עולים בהתמדה בבדיקה האחרונה הערך היה 0.12 וכעת אני לפני בדיקה נוספת ודי חושש כי נאמר לי שכשהערך מגיע 0.2 יש לבצע הקרנות, שאלתי האם זה אכן כך ומה אפשר עוד לעשות בעניין.
    ממתין לתשובה בכיליון עיניים
    בברכה
    יוסף

הוספת תגובה

• האם מדד PSA הוא עדיין חזות הכל ? - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    06/11/2014

כשערך psa עולה בהדרגה לאחר ניתוח כריתה רדיקלית של הערמונית זה מעלה חשד להישנות מקומית של המחלה או גרורות. עליה איטית עם קצב הכפלה יותר משנה אשר התחילה מאוחר משנתיים מהניתוח מצביעה על הישנות מקומית. כשמדובר במטופל צעיר ובריא כמוך כן מקובל לטפל בגידול ולמנוע המשך התפתחותו . השיטה היעילה ועם שיער סיבוכים סביר היא הקרנות למיטת הניתוח. מחקרים הוכיחו שאם מתחילים הקרנות כשpsa מגיע לערך 0,2 זה יותר יעיל לעומת להמתין לערך 4 .
    אתה רואה אני די מסכים אם אורולוג מטפל שלך.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריסוק אבנים
    אמיר
    05/11/2014

שלום,

שבועיים אחרי ריסוק אבן בגודל ס"מ בכליה שמאלית.
    אתמול עשיתי אולטראסאונד ונמצאה אבן בגודל ס"מ בשופכן עליון (עדיין מאפשר מעבר שתן) ועוד אבן של 0.5 ס"מ בגביע אמצעי.
    למה האבן בשופכן לא ממשיכה למטה והאם זה עניין של זמן עד שזה יקרה ויגרום לחסימה?
    פניתי לרופא המנתח והוא לא התרגש ואמר להגיע לביקורת בעוד שבועיים כפי שנקבע אבל אני איכשהו לא מרגיש נוח עם זה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ריסוק אבנים

הוספת תגובה

• ריסוק אבנים - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    05/11/2014

פינוי פירורי אבן לאחר ריסוק חוץ גופי יכול לקחת חודש ולכן אם אין כאבים ולפי סונר ללא הרחבת חללי הכליה אין דחיפות בטיפול באבנים שהודגמו . מצד שני סיכוי שאבן בגודל סמי לפלט עצמית נמוך ולכן היתי שוקל טיפול חוזר כגון או ריסוק חוץ גופי או אורטרוסקופיה.
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה שתן ציטולוגיה - דחוף
    יעל
    05/11/2014

שלום רב,
    בת 61 בבדיקת שתן ציטולוגיה נכתב התקבלה צנצנת...ובה 80 סמ"ק נוזל עכור צהוב.
    התשובה לבדיקה - Normal Cytootgy אני מבינה שהתשובה תקינה - אך בפעמים קודמות היה רשום נוזל צלול צהוב - האם נוזל עכור מעיד על משהו לא תקין , מדוע הנוזל היה עכור ולא צלול כפעמים קודמות? ( הסיבה לבדיקה הינה שנמצא אזור פפילרי קטן) בתודה מראש וכל טוב

הוספת תגובה

• בדיקה שתן ציטולוגיה - דחוף - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    05/11/2014

שלום יעל, המידע לגבי מידת צלילות או עכירות השתן הינה סובייקטיבית בעיני הבוחן. אין לה משמעות לגבי ההשלכות על תשובת הציטולוגיה. שתן עכור עלול לעיתים להיות קשור לדלקת בשתן אך הבדיקה במצב זה הינה תרבית שתן. באשר לממצא הפפילרי - יש צורך בהמשך מעקב/טיפול לפי החלטת האורולוג המטפל. כל טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח היפוספדיאס
    מעיין
    03/11/2014

שלום רב, בני נולד עם היפוספדיאס דרגה בינונית+ כורדיאה, הוא עבר ניתוח בגיל 1.4.
    בגדול הבנתי מהרופא שהניתוח הצליח, אך לאחר הניתוח צצה בעיה חדשה שהעטרה שקעה פנימה.
    (כתוצאה מכך גם לא ניתן לדעת אם עניין העקמת הסתדר כי הפין שקוע בפנים)
    לפני הניתוח הלכנו למספר חוות דעת והכינו אותנו לגבי כל הסיבוכים האפשריים כגון פיסטולה וכו' אך אף רופא מעולם לא הזכיר תופעה של שקיעת העטרה - בעיה "חדשה" שכלל לא היתה לו קודם...
    הינו מאז (5 חודשים) כבר 3 פעמים בביקורת אצל הרופא המנתח והוא כל פעם אומר שנחכה עוד קצת לראות אם אולי זה יסתדר לבד, אבל ממה שאני רואה כל יום- אין סיכוי שזה יסתדר מעצמו ונראה שזה אפילו מחמיר.
    שאלתי היא האם מדובר בתופעת לוואי נפוצה שמתרחשת אחרי ניתוח כזה או שמא מדובר בתקלה כלשהיא מצד הרופא?
    למה זה קרה בעצם?
    מה הסבירות שבעיה כזאת תסתדר לבד?
    ובמידה ואכן חייב שוב ניתוח, מה סיכויי ההצלחה לניתוח כזה...?
    סליחה על ריבוי השאלות ותודה מראש על הסבלנות.
    מאמא מודאגת :(

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח היפוספדיאס

הוספת תגובה

• ניתוח היפוספדיאס - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    03/11/2014

שלום רב, לאחר הניתוח המתואר עלולות להיות נפיחות ובצקת לפרק זמן של מספר חודשים שמשתפרים בהדרגה. חשיבות גדולה להתרשם מהמצב של המעאטוס (הפתח השוחזר) ולראות שזרימת השתן תקינה. יש צורך בבדיקה חוזרת של איזור הניתוח על מנת להתרשם באם ישנה בעיה ותוכלי לפנות למנתח או לאורולוג ילדים אחר ולהציג לו מה שמטריד אתכם כך שניתן יהיה להתייחס פרטנית לבעיה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא "מציק"
    גבר
    02/11/2014

ד"ר שלום רב.
    אני בן 30 אדם בריא לחלוטין,וכן שאלתי היא בנושא שכל גבר עוסק בו "הגודל" אבל אצלי המקרה קצת אחר.
    בעבר הרחוק שלי גם לי היה חשוב לדעת מה "הגודל" אז לקחתי "יוזמה" ומדדתי את איבר המין גודלו בזקפה היה כמעט 17 ס"מ, בת זוגתי לשעבר ואנוכי אהבנו לגוון את חיי המין שלנו והחלטתי להתחיל להשתמש במשאבת וואקום כדי לגרום לזקפה חזקה וממושכת יותר.
    כיום כמעט 3 שנים אחרי גודל איבר המין שלי בזקפה ירד ב-2 ס"מ.
    השאלה היא כזאת:
    1.האם כתוצאה מהשימוש במשאבת הוואקום קטן לי האיבר ??(למרות שאני חייב לציין שלא הפרזתי בשימוש בה).
    2.האם כתוצאה מחוסר פעילות מינית ולאחר שנים של פעילות ממושכת יכול "להצטמק" האיבר ?
    תודה !!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא "מציק"

הוספת תגובה

• שאלה בנושא "מציק" - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    02/11/2014

שלום לך, הגודל שאתה מתאר הינו נורמלי ושינויים זניחים ב- 1-2 ס"מ אינם משמעותיים ולא פוגעים בתפקוד המיני. השינוי אינו נגרם לרוב מהואקום תדירות היחסים ולרוב נובע משינוי בעובי שכבת השומן הטבעית בשיפולי הבטן שמכסה את בסיס הפין. המשך שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים
    מישהי
    01/11/2014

שלום,
    בת 26,
    בבדיקת ציטולוגיה של השתן (אותה התחלתי לבצע יום אחד אחרי שעשיתי בדיקת ציסטוסקופיה אבחנתית שתוצאותיה היו רירית שקטה ונקיה. אחרי בדיקת הציסטוסקופיה לא לקחתי אנטיביוטיקה פשוט כי לא היה צורך) בדגימה ראשונה ושניה התאור המיקרוסקופי הוא Benign-appearing urothelial cells present.class 1 והאבחנה היא NORMAL CELLULAR MORPHOLOGY אך בדגימה השלישית התאור המיקרוסקופי הוא Benign-appearing urothelial cells and leukocytes present.Class 2
    והאבחנה היא ALTERATION OF CELLULAR MATERIAL ,INFLAMMATORY ברצוני לדעת מה זה אומר והאם זה יכול להסביר את התסמינים הנוראיים שיש לי כבר חודשים של תכיפות ודחיפות לשתן וכאבים בבטן תחתונה ?בדיקות שתן ותרבית תקינות לפני בדיקת הציטולוגיה. שבועיים לאחר בדיקת הציטולוגיה ניתן לי זינט 500 מ"ג פעמיים ביום למשך חמישה ימים כיוון שחשבו שאולי יש בצקת בשופכה(לא בשל חיידק כיוון שהתרביות תמיד שליליות) כחודש וחצי לאחר בדיקת הציטולוגיה הופיעה בבדיקת שתן כללית 500 לויקוציטים ו-66 אריתרוציטים ותרבית שלילית,ובבדיקה חוזרת שבוע אחר כך בדיקת שתן ותרבית תקינה. (לא לקחתי שום תרופה בין שתי הבדיקות) בבדיקת שתן נוספת נמצאו 25 ליקוציטים ותרבית שלילית ואחר כך בדיקות שתן ותרביות נוספות תקינות. האם יש לך השערה מהי בעייתי ומה גורם לי כאבים ולחץ חזק לשתן כל הזמן?האם מה שמצאו בדגימה השלישית של הציטולוגיה יכול להיגרם מהכנסת הציסטוסקופ?
    אולטראסאונד תקין,CT פרוטוקול אבנים גילה אבן זעירה בגביע העליון וציסטה קורטיקלית באותה כליה. מה גורם לי לתחושת לחץ כה גדולה בשלפוחית השתן????

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופאים

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    02/11/2014

שלום מישהי,
    שתן לציטולוגיה נועד לשלול תאים החשודים לממאירות ואצלך אכן החשד הזה נשלל בכל שלול הבדיקות. התיאור המפורט שהיה בציטולוגיה מעיד על דרגת דלקת (INFLAMMATION) ותו לא ולכן אל לך לייחס חשיבות רבה לכך. לגבי שאלתך בקשר לתסמינים - תסמיני דחיפות ותכיפות בשתן הינם נפוצים ועלולים היגרם התכווצות מוגברת של שריר כיס השתן. קו הטיפול הראשון הינו להפחית גורמים העלולים לגרום לכך ובראש וראשונה קפאין שנמצא בתה, קפה לסוגיו, קוקה קולה, רד בול לסוגיו ועוד. גם משקאות ממותקים ואלכוהוליים עלולים לגרום לריבוי שתן. לכן עלייך לשתות משקאות נטלי קפאין לחלוטין למספר שבועות ולראות את התגובה ובאם לא תהיה הטבה מספקת - עלייך לפנות לאורולוג על מנת להתייעץ ושקול טיפול תרופתי ממשפחת האנטי-מוסקרינים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

מישהי
    02/11/2014

אז בעצם יש לי דלקת? אם כך, איך התרביות שליליות? למרות שלפעמים (רק לפעמים!) מופיעים תאי דם לבנים בשתן.. יש לי דלקת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה...

מישהי
    02/11/2014

האם יכול להיות שהתוצאה הזו נבעה מזיהום שנכנס עם הציסטוסקופ? כי רק בדגימה השלישית (שנעשתה 3 ימים לאחר הציסטוסקופיה) ראו את תאי הדלקת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה... - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    02/11/2014

שלום שוב, צריך להפריד בין זיהום (INFECTION) לדלקת (INFLAMMATION) - הזיהום הינו ממקור חיצוני בעוד שדלקת הינה תגובה של הגוף שיכולה להיות למצב זיהומי אך גם למצב סטרס או גירוי שנגרם בזמן פעולה פולשנית. בדיקת שתן לתרבית יכולה להצביע על המצאות דלקת חיידקית או פטרייתית. המצאות תאי דלקת בשתן לציטולוגיה יכול להיות תגובתי ולא בהכרח ממקור זיהומי.
    לכן הסירי דאגה מליבך מבחינת הציטולוגיה. לגבי התסמינים שמטרידים אותך, עלייך להיות בביקורת אורולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתן לאחר אוננות
    אלמוני28
    01/11/2014

שלום,
    בן 28, יש לי שאלה שמאז ומתמיד יושבת אצלי, רוצה רק לוודא שהתופעה תקינה.
    לרוב, כמה דקות בודדות לאחר אוננות (שפיכה) יש לי רצון לתת שתן. אני ניגש לשירותים ועומד מול האסלה כ 10 שניות ורק לאחר הזמן הזה השתן מתחיל לצאת (זאת בניגוד לזמן רגיל בו יש לי צורך במתן שתן, אני ניגש ומיד מתפנה).

אשמח לקבל התייחסות, תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    שתן לאחר אוננות

הוספת תגובה

• שתן לאחר אוננות - תגובה

ד''ר דמיטרי גולדין
    01/11/2014

מדובר בתופעה תקינה הנובעת משחרור איטי שרירי רצפת האגן לאחר שפיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות שתן
    מאיר
    30/10/2014

בבדיקות תוקפתית שערכתי התגלה אצלי אצטון וכדריות דם אדומות בשתן.
    בדיקות בדם יצאו תקינות
    מה משמעות המימצאים שהתגלו?
    איזה טיפול אני צריך לקבל על מנת לפתור את הבעיות שתגלו
    אני בן67
    בתודה לתשובה
    מאיר

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות שתן

הוספת תגובה

• בדיקות שתן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    31/10/2014

שלום מאיר, הממצאים הנ"ל עלולים להופיע מעת לעת. הייתי מציע לך לחזור על הבדיקה בצום ובאם עדיין יהיו הממצאים לפנות לאורולוג בקופ"ח על-מנת לעבור בירור לעניין. בהצלחה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקבות דם בבדיקת שתן
    מישהי
    30/10/2014

על מה יכולים להעיד עקבות דם בבדיקת שתן שנעשתה במיון לבחורה בת 23 ? אריתרוציטים-TRACE

לקביעת תור
    סגירה
    עקבות דם בבדיקת שתן

הוספת תגובה

• עקבות דם בבדיקת שתן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    30/10/2014

שלום רב,
    עקבות דם בשתן הינה תופעה שכיחה ויכולה להיגרם ממגוון סיבות, החל מסיבות טריוויאליות דוגמת התערבות מינימלית של דם המחזור, דרך דלקת וכלה מחלת אבנים בכיס השתן או פוליפים. מומלץ ראשית לחזור על הבדיקה ובהמשך להתייעץ עם אורולוג בקופ"ח לגבי המשך הבירור. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערך MPXI בבדיקת דם

מישהי
    03/11/2014

ערך ה-MPXI בבדיקת דם יצא 13.1 כשהטווח התקין הוא בין (-10) ל (10). האם זוהי חריגה משמעותית והאם זה יכול לרמז על זיהום/דלקת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערך MPXI בבדיקת דם - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    04/11/2014

זהו ערך זניח. הערכים החשובים הינם מספר הלויקוציטים, מספר הנויטרופילים והלימפוציטים והיחסים ביניהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליפת שתן
    בן מויאל רבקה
    30/10/2014

האם יש קשר ביון חולת םוליו לצניחת מערכת השתן ולדליפת שתן קשה

לקביעת תור
    סגירה
    דליפת שתן

הוספת תגובה

• דליפת שתן - תגובה

ד``ר בוריס פרידמן
    30/10/2014

שלום רב, אין קשר ישיר מוכח בין מחלת הפוליו לצניחה ולדליפה. 2 התופעות הינן שכיחות מאד ממילא בקרב נשים. השיקולים לגבי אפשרויות טיפוליות עלולות להיות קשורות למצבה הגופני הכללי הנובע ממחלת הפוליו. המשך יום נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה